Voetbalcoaches brengen vreugde aan vluchtelingen

Tuesday, January 27, 2015 |  Israel Today staf
Een delegatie van Israëlische voetbalcoaches is onlangs aangekomen bij een afgelegen vluchtelingenkamp in Kameroen, waar duizenden kind-vluchtelingen wonen, die het aanhoudende geweld in de Centraal Afrikaanse Republiek zijn ontvlucht.

De coaches, die voetballen en netten meebrachten, probeerden om een beetje vreugde te brengen aan de kinderen van het kamp, die lijden aan ernstig trauma's als gevolg van de wrede oorlog die hun land teistert. Het bezoek was het initiatief van de Israëlische ambassade in Kameroen, in samenwerking met Israëlische en VN-mensenrechtenorganisaties.

De Israëlische delegatie voerde een reeks van trainingen en activiteiten uit voor de kinderen, in een poging om de ontwikkeling van een positief zelfbeeld aan te moedigen en bij de vluchtelingen het gevoel, dat ze zelf veel kunnen, te versterken.

In die twee weken gebruikten de coaches en het ambassadepersoneel voetbal als een instrument om de groep vluchtelingen dichter bij elkaar te brengen, terwijl het ook een middel was om stress te verlichten en conflicten op te lossen.

De Israëlische ambassadeur in Kameroen, Nadav Cohen, zei: 'Het idee voor het project werd geboren tijdens mijn eerste bezoek aan het vluchtelingenkamp, toen hulpverleners ons vertelden dat de vluchtelingen een televisie wilden, zodat ze het WK in Brazilië konden zien.'

'Met de steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Kameroense ministerie van Sport en de verschillende VN-agentschappen, is Israël erin geslaagd om een beetje licht te brengen in het leven van meer dan 3.000 kinderen, vluchtelingen getraumatiseerd door een wrede burgeroorlog in hun thuisland.'

Een van de coaches, Tomer Marsland, werkt nauw samen met de Israëlische NGO 'Mifalot Education and Society Enterprises,' die behulpzaam was bij de missie. Marsland zei dat een dergelijke samenwerking tussen Israëlische NGO's en Israëlische ambassades over de hele wereld 'ons in staat stelt een unieke gemeenschap te bereiken, onze uitgebreide kennis door te geven aan degenen die ons nodig hebben en Israël eervol te vertegenwoordigen.'

Foto met dank aan de Israëlische ambassade in Kameroen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.