Exposities en activiteiten in 'Israel Space Week'

Sunday, January 25, 2015 |  Israel Today staf
Zondag begon de jaarlijkse Israel Space Week, een periode van vijf dagen met ruimte-gerelateerde tentoonstellingen en activiteiten.

Het Israel Space Agency en het ministerie van Wetenschap lanceerden een speciale Hebreeuws-talige website met videoclips, nieuws over ruimtevaart en technologie en ideeën voor thuis-activiteiten, bedoeld om kinderen te ïnteresserren in ruimtevaarttechnologie en exploratie.

Het Land van Israël Museum in Tel Aviv herbergt centrale tentoonstellingen en activiteiten, terwijl planetaria in een aantal steden ook hun deuren zullen openen voor jonge en oude Israëli's als ze naar de hemel kijken. Onder de (gratis) activiteiten die worden aangeboden zijn workshops satelliet bouwen, planetaire observaties en astronaut-trainingen.

Onder de eregasten zullen NASA-astronaut Nicole Stott en de Japanse astronaut Soichi Noguchi zijn.
Ilan Ramon, de eerste astronaut van Israël, die in het tragische ongeluk met space shuttle Columbia omkwam, heeft ook een centrale plaats in het evenement. Ramon is een belangrijke inspiratiebron voor duizenden jonge Israëli's die geïnteresseerd zijn in de ruimtevaarttechnologie en exploratie.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.