Christelijke Palestijnse homo zegt dat Israël hem redde

Sunday, January 25, 2015 |  Israel Today staf
Een jonge Palestijn, die momenteel asiel heeft aangevraagd in Canada, vertelt na zijn bekering tot het christendom en zijn coming out als homo, dat hij dit nooit had kunnen doen zonder mededogen van Israëli's.

De 24-jarige man, die zich nu John Calvin noemt, is de kleinzoon van een belangrijke Hamas-commandant op de Westbank, 'terroristische royalty' zogezegd.

Vanaf jonge leeftijd leed hij regelmatig onder huiselijk geweld, en hij stak regelmatig illegaal de grens met Israël over. Bij een van die bezoeken belandde hij in de gevangenis, waar hij werd verkracht door een moslim gevangene.

Calvin vertelde aan The Times of Israel, dat hij na die afschuwelijke ervaring 'hulp kreeg van Joodse psychiaters en van de gevangenis-administratie, die me door het ergste heen hielpen dat me ooit is overkomen in mijn leven. Dat heeft uiteindelijk mijn leven volledig veranderd. Al het personeel probeerde me te helpen, inclusief de cipier (...) Ze probeerden om het stil te houden vanwege de cultuur in de gevangenis en hebben me zelfs opgezocht na mijn vrijlating. Dit was niet het beeld over Joodse mensen waarmee ik ben opgegroeid.'

Net als de meeste jonge Arabieren was Calvin zo opgevoed, dat hij geloofde dat Israëlische Joden 'monsters zijn met als levensdoel ons bij elke gelegenheid te doden en te vernietigen'.
Hij ontdekte in plaats daarvan, dat de Joden in Israël 'normale mensen zijn die menselijkheid en mededogen toonden toen ik in nood was'.

Die gebeurtenis overtuigde de jonge Calvin ervan, dat er iets in zijn leven niet goed was, en dat besef leidde hem kort daarna tot het lezen van het Nieuwe Testament en een nieuw gevonden geloof in Yeshua (Jezus) als zijn redder.

Na zijn vlucht naar Canada informeerde Calvin uiteindelijk zijn familie over zijn homoseksuele neigingen. Nu wordt hij geconfronteerd met mogelijke deportatie, wat volgens Calvin neerkomt op 'een doodvonnis. Ook al was het niet omdat ik christen ben, het zou zijn omdat ik homo ben'.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.