Het 'spook van Gaza' betuigt zijn deelneming

Friday, January 23, 2015 |  NAI
Heeft de legendarische aanvoerder van de Qassam-brigades, Mohammed Deif, de Israëlische luchtaanvallen tijdens de Gazaoorlog overleefd? Volgens een Libanese TV-zender wel.

De zender, die nauw verbonden is met de Hezbollah-militie, bericht over een condoleancebrief die Deif aan Hezbollahleider Hassan Nasrallah zou hebben gestuurd. Daarin spreekt Deif zijn medeleven uit met de dood van zes officieren van Hezbollah. Zij zijn afgelopen zondag om het leven gekomen bij een luchtaanval die aan Israël werd toegeschreven.

Mohammed Deif roept in de brief op om alle wapens op Israël te richten, dat zich barbaars zou hebben gedragen. Verder werd in de brief geschreven dat alle islamitische verzetsgroepen zich aaneen zouden moeten sluiten.

In de slotfase van de militaire operatie 'Sterke Rots' heeft het Israëlische leger heel gericht Deifs huis in Gaza-stad gebombardeerd. De geheime dienst ging ervan uit dat hij zich op dat moment daar bevond. Hamas bevestigde vervolgens de aanval en gaf toe dat Deifs vrouw en zijn zoon daarbij waren omgekomen. Het Israëlische leger ging ervan uit dat ook Deif zelf bij de aanval was gedood. Hamas sprak dit echter fel tegen.

Van Deif, 'het spook van Gaza', zijn al jaren geen recente foto’s meer gezien. Hij is radicaal anti-Joods en een slimme militaire strateeg. De afgelopen 20 jaar heeft Deif vier gerichte liquidatiepogingen van het Israëlische leger overleefd. Hij zou daardoor zwaar invalide zijn en in een rolstoel zitten. De 'terreurvorst'” van Gaza geldt als degene die bij talloze aanslagen op Israël aan de touwtjes trok, en ook als de 'uitvinder' van de tunnelstrategie.

Foto: De begrafenis van Widad Deif, de vrouw van de 'terreurvorst', en haar zoon Ali op 20 augustus 2014 werd door gebruikt Hamas voor een massale betoging..

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.