Israël gaat hi-tech banen voor Arabieren stimuleren

Wednesday, January 21, 2015 |  Israel Today staf.
De Israëlische minister van Economische Zaken Naftali Bennett heeft deze week offertes van in totaal $ 2,5 miljoen goedgekeurd van twee organisaties, die belast worden met de opleiding en de integratie van meer Arabische inwoners in de hi-tech industrie.

De twee bedrijven, Tsofen en ITworks, zullen de behoefte aan hi-tech mankracht in het hele land onderzoeken, en dienovereenkomstig zorgen voor training en arbeidsbemiddeling voor Arabische hi-tech studenten.

'Er is een ervaren en hoogwaardig arbeidspotentieel in Israël in de vorm van honderden mannelijke en vrouwelijke academici uit de Arabische, Druzen en Circassische sectoren, die beschikbaar zijn voor een baan', aldus Michal Tzuk, adjunct-directeur-generaal bij het Ministerie van Economische Zaken.

Tzuk legde verder uit dat 'dit programma tot doel heeft te voldoen aan deze economische en culturele behoeften, en het leggen van een verbinding tussen het aanbod van arbeidskrachten en de grote vraag van de werkgevers.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.