Miss Israël bedroefd over afwijzing door Miss Libanon

dinsdag 20 januari 2015 |  Israel Today staf.
Doron Matalon, die als Miss Israel deelneemt aan de Miss Universe wedstrijd, heeft haar spijt uitgesproken dat Miss Libanon, Saly Greige, zo negatief reageerde nadat zij samen werden gefotografeerd.

Vorige week, toen alle meisjes aankwamen in Florida voor de 63ste finale en bezig waren kennis te maken, maakte Matalon een geïmproviseerde 'selfie' met Greige, Miss Slovenië Julija Bizjak en Miss China Du Yang (van links naar rechts op de foto).

De vriendelijke foto werd snel op een van de sociale media van Matalon geplaatst, waar deze al snel leidde tot een storm van kritiek op Greige. Velen in Libanon eisten dat haar de titel van Miss Libanon zou worden ontnomen en ze zou worden teruggeroepen in ongenade.

Greige benadrukte snel via Facebook, dat ze absoluut geen vriendschap had gesloten met de Israëlische schoonheidskoningin, en ook niet had ingestemd met de foto met Matalon. Ze schreef:
'... Sinds de eerste dag van mijn aankomst om deel te nemen aan Miss Universe, was ik erg voorzichtig om een foto of communicatie met Miss Israël te voorkomen (ze heeft meerdere malen geprobeerd om een foto met mij te maken). Ik maakte een foto met Miss Japan, Miss Slovenië en mijzelf; plotseling sprong Miss Israël erbij, maakte een selfie, en zette die op haar sociale media.'

Libanese en andere Arabische media beschuldigden Matalon van een snood 'fotobombardement' tegen een verder onschuldige Greige.

In een post op Instagram toonde Matalon zich bedroefd over wat maar al te vaak gebeurt, elke keer dat Israëli's proberen bevriend te raken met Arabieren uit de buurlanden wanneer ze in het buitenland deelnemen aan evenementen.

'Het verrast me niet, maar het maakt me nog steeds verdrietig,' schreef Matalon. 'Jammer dat je de vijandigheid niet opzij kunt zetten tijdens die drie weken van de ervaring van je leven, waarin we meisjes uit de hele wereld en ook uit het buurland kunnen ontmoeten.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.