Slachtoffers van brandbom herstellen langzaam

Wednesday, January 14, 2015 |  NAI.
De toestand van de elfjarige Ayala Shapira, die drie weken geleden ernstig gewond raakte bij een Palestijnse terroristische aanslag, is verbeterd, maar ze heeft nog een lange weg naar herstel voor zich.

Toen een Palestijn een molotovcocktail naar de auto van haar vader gooide kreeg ze ernstige brandwonden aan haar gezicht en haar lichaam. Bovendien heeft ze sindsdien niet meer goed kunnen spreken. Ze werd opgenomen in het Sheba Medical Center, waar een speciale technologie speciaal voor haar werd ontwikkeld: Zo is ze in staat om weer met haar familie te communiceren.

Het Sheba Medical Center in Tal Hashomer bij Tel Aviv is het grootste academisch ziekenhuis in Israël. Daar werd Ayala aanvankelijk verdoofd en kunstmatig beademd. Intussen is ze weer bij volledig bewustzijn. Ze heeft nog een lange weg voor zich naar herstel op de kinder-intensive care van het ziekenhuis, maar in elk geval kunnen hun ouders nu met haar communiceren.

'Het is niet de stem van mijn dochter, maar de stem van een machine - maar toch is het een grote opluchting, vooral voor Ayala,' zei haar moeder Ruth. 'Nu kunnen we haar verstaan, dat is een goed gevoel. Allereerst praat ze over het hier en nu, omdat ze daar het meeste mee bezig is. Ze praat ook over haar zusters: Ze wil dat ik hen groet en hen zeg dat ze van hen houdt. Ik vertel haar dan steeds over haar jongere zusjes, zodat ze weet dat ze nog steeds deel is van het gezin,' zei Ruth.

Ayala's vader Avner werd licht tot matig gewond door de aanval en werd ook opgenomen in het Sheba Medical Center. 'Ik voel me beter, maar ik heb ook nog een zeker genezingsproces voor me,' zei Avner. 'Het gaat dan wel beter met Ayala, maar haar genezingsproces zal nog langer duren dan het mijne. Ze zegt dat ze veel lichamelijke pijn heeft.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.