BBC-verslag lijkt aanval op Joden te rechtvaardigen

Monday, January 12, 2015 |  Israel Today staf.
Slechts enkele dagen nadat een CNN presentator probeerde om Israël bij het debat over de Parijse terreuraanslagen te betrekken, lijkt zondag een BBC-verslaggever de aanval op een Joodse supermarkt in de Franse hoofdstad te rechtvaardigen.

Correspondent Tom Willcox was belast met het interviewen van een Joodse deelneemster aan de demonstratie in de straten van Parijs, de grootste in de geschiedenis van Europa, waar omstreeks twee miljoen mensen de radicaal-islamitische terreur aan de kaak stelden.

Het lijkt velen in de mainstream media en andere liberale westerse elementen te irriteren, dat het steeds meer onmogelijk wordt, het feit te negeren dat in deze tijd het meeste terrorisme voortkomt uit de islam. En de BBC is geen uitzondering.

Willcox's interviewde een Israëlisch-Franse vrouw met de naam Chava, een dochter van overlevenden van de Holocaust, die waarschuwde dat de antisemitische sfeer in het Europa van vandaag gevaarlijk sterk doet denken aan de jaren 1930.

Willcox viel haar in de rede, en wees erop dat 'veel critici van het beleid van Israël zouden suggereren dat de Palestijnen eveneens enorm lijden door Joodse handen'.

De opmerking maakte vooral indruk omdat hij óf er niets mee te maken had, óf een subtiele rechtvaardiging vormde van het opkomend tij van islamitische antisemitisme in Europa, of op zijn minst begrip hiervoor uitsprak.

Chava, die onthutst was voor de suggestie, zei dat de twee situaties niet met elkaar in verband gebracht moeten worden, waarop Willcox antwoordde, dat iedereen de dingen 'vanuit verschillende perspectieven' ziet.

Critici in zowel Israël en Europa hekelden Willcox voor zijn 'schandelijke' weergave, en zeiden dat het voorval weer bewijst dat je er niet op kunt vertrouwen dat de BBC onpartijdig en objectief is in zijn berichtgeving over het Midden-Oosten conflict.

Foto: Bij de grote demonstratie in Parijs waren ook Israëlische vlaggen te zien, naast borden met de tekst 'De islam is een religie van Vrede'

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.