Israël viert zijn tweede Kerst; de derde volgt binnenkort

Wednesday, January 07, 2015 |  Israel Today staf.
Lijdt u aan een kerstdepressie? Dat is niet ongewoon. Een oplossing zou kunnen zijn dat u naar Jeruzalem verhuist, waar elk jaar niet één, niet twee, maar drie kerstfeesten langskomen.

Iedereen in het westen kent het 'gewone' Kerstfeest op 25 december. Maar in het Heilige Land, waar christenen uit diverse denominaties en sektes komen, heeft het gebruik van verschillende kalenders geleid tot twee extra vieringen van de geboorte van de Messias.

Op woensdag 7 januari is de tweede van die Kerstfeesten, het oosters-orthodoxe Kerstfeest dat wordt gevierd door de Russische, Griekse, Koptische, Ethiopische en andere orthodoxe kerken. Alleen de lokale Armeens-orthodoxe kerk in Jeruzalem heeft besloten om het Kerstfeest op een andere dag te vieren, namelijk op18 januari. Dit vanwege een oude verwarring met de kalender

De meeste Israëli's weten alleen van het westerse Kerstfeest op 25 december, waarmee ze werden geconfronteerd in de diaspora, als gevolg van de steun van westerse evangelische christenen en door de plaatselijke invloed van de westerse cultuur.

Maar in werkelijkheid behoren de meeste christelijke inwoners van Israël tot de diverse oosters-orthodoxe kerken, zodat 7 januari in feite de dag is waarop meer mensen in het Heilige Land het Kerstfeest vieren.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.