Israël zonder Bibi Netanyahu brengt vrede niet dichterbij

Thursday, January 01, 2015 |  Aviel Schneider
Wie de komende verkiezingen in Israël ook wint, hij zal er – net als zijn voorgangers – niet in slagen om een vredesovereenkomst met de Arabieren te sluiten

De internationale gemeenschap ziet Netanyahu als een struikelblok voor vrede, maar dat is niet juist. ‘De ware hindernis voor vrede is Jeruzalem’, liet een hoge ambtenaar van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken ons weten.

De ene regering na de andere valt, of stort zichzelf in de politieke afgrond. De huidige regering van Israël is de negende die na de Oslo-akkoorden (1993) onderhandelt met de Palestijnen. In ruim twintig jaar tijd is het geen enkele Israëlische regeringen gelukt het conflict met de Palestijnen op te lossen.

De Israëlische maatschappij is verkiezingsmoe, en de opkomst loopt terug. Maar de twintigste verkiezingen voor de Knesset (het Israëlische parlement) zijn al uitgeschreven en vinden plaats op 17 maart 2015. De onenigheid onder het volk wordt weerspiegeld in de talloze splinterpartijen in het parlement. In totaal zijn er nu dertien partijen.

Lees de rest van deze uitgebreide politieke analyse in het januarinummer van het Israel Today Magazine.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.