Welke gelovigen in Israël vieren geen Kerstfeest?

vrijdag 26 december 2014 |  David Lazarus.
Terwijl christenen over de hele wereld druk bezig zijn met kerstvieringen, is er een groep gelovigen in Jezus die niet meedoen aan de feestelijkheden. Voor Messiasbelijdende Joden in Israël is het Kerstfeest noch Messiaans noch Joods.

Ik sprak met een aantal Messiaanse Joden over het geloof in Jezus en het kerstfeest in het moderne Israël.

Miriam, een sabra (geboren in Israël) en Messiaanse Jodin:
Wanneer je opgroeit in Israël merk je niet veel van het Kerstfeest. We hebben hier geen traditie op dit gebied, geen kerstcultuur. Toen ik tot geloof in Yeshua de Messias kwam, heb ik er helemaal niet aan gedacht om Kerstfeest te vieren. We hebben zo veel mooie Joodse feestdagen. Als ik in Europa of de VS zou wonen, zou ik waarschijnlijk Kerstfeest vieren, omdat het deel uitmaakt van de cultuur daar, maar hier in Israël doe ik het niet.

Roni, een messiaanse sabra:
Voor mij zou een kerstboom zijn als het dragen van een kruis, zoiets is niet gebruikelijk in Israël. Als ik een kruis draag of Kerstfeest vier, zouden de mensen tegen mij zeggen: 'Je bent net als degenen die hebben geprobeerd om de Joden te vernietigen.' Dat zou elk serieus gesprek over mijn geloof onmogelijk maken. Kerstfeest zou een probleem zijn voor mijn familie en vrienden in Israël. Ze zouden niet met me praten als ik een kruis zou dragen of Kerstfeest zou vieren.

Joshua, een messiaanse sabra en zoon van een predikant:
We vieren de Joodse feestdagen, en ik vind die fijn. Ik zie geen reden om hier in Israël het Kerstfeest te vieren. We delen het evangelie met onze buren en de mensen met wie we werken. Daarbij doen we ons best om Jezus af te schilderen als Jood. We moeten een geestelijke, Joodse levensstijl handhaven, opdat we met ons volk het goede nieuws kunnen delen dat de Messias is gekomen om de beloften van de Schriften te vervullen. Als we Kerstfeest zouden vieren, zou dat het werk teniet doen.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.