Corruptieschandaal heeft invloed op verkiezingen

woensdag 24 december 2014 |  NAI.
De politie heeft informatie over een enorm corruptieschandaal vrijgegeven voor publicatie. Volgens dit bericht zijn de hoogste politieke kringen er bij betrokken, waarbij leden van de Knesset, niet-gouvernementele organisaties en grote bedrijven.

Ongeveer 30 mensen worden beschuldigd van vriendjespolitiek en het ontvangen van steekpenningen. De meeste namen zijn nog niet bekend gemaakt, maar het persbureau Arutz 7 noemde al vice-minister van Binnenlandse Zaken Faina Kirshenbaum en voormalig minister van Toerisme Stas Misezhnikov van de partij Yisrael Betenu als twee verdachten.

De anti-corruptie-eenheid van de politie, Lahav 433, heeft de burgemeesters van de steden Ramat Gan en Rehovot onlangs verhoord en er wordt gespeculeerd dat zij deel uitmaken van het vandaag gepubliceerde onderzoek.

Deze publicaties komen kort voor de parlementsverkiezingen en het tijdstip is waarschijnlijk geen toeval. De partij Yisrael Betenu, die tot nu toe het meest betrokken lijkt, heeft onmiddellijk gesproken van een heksenjacht om zijn reputatie te beschadigen voor de kiezers.

Foto: Het bureau van de anti-corruptie-eenheid Lahav.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.