Palestijnse christen Kuttab: Hamas is niet terroristisch

dinsdag 23 december 2014 |  NAI.
Nadat de Europese Unie vorige week besloot Hamas (tijdelijk) van de lijst terroristische organisaties te verwijderen, stemt een leidende Palestijnse christen hiermee in en roept de VS op, dit voorbeeld te volgen, want een echte vrede is alleen mogelijk met diplomatieke banden met Hamas.

Dr. Jonathan Kuttab (foto), mensenrechten-advocaat en bestuursvoorzitter van het Bethlehem Bible College, schreef het volgende op Twitter: 'Voor de EU is Hamas niet langer een terroristische organisatie. Het is tijd dat de VS hetzelfde doet.'

Even later schreef Kuttab nog een bericht op Twitter: 'Hoe kunnen we eigenlijk hopen op vrede tussen Israël en Palestina, wanneer men het contact met Hamas criminaliseert'.

Tijdens de laatste oorlog in Gaza publiceerde het Bethlehem Bible College een film op YouTube, die de agressie van Hamas tegen Israël rechtvaardigt en zelfs steunt. Bij deze gelegenheid had Israel Today meningen van Messiaanse leiders over de video verzameld, die op onze website zijn gepubliceerd..

Een van de antwoorden kwam van de Joodse Messiaanse gemeenteleider Dan Juster, en deze past goed bij de huidige commentaren van het Bethlehem Bible College: 'Deze rechtvaardigingen voor Hamas zijn verbazingwekkende propaganda,' zei Juster. 'Lenin, Stalin en Hitler zouden er trots op zijn. De Palestijnen zeggen dat ze een normaal leven willen leiden. Nee, dat doen ze niet want ze steunen Hamas, die een normaal leven niet eens in overweging neemt.'

Juster roept in zijn commentaar Arabische christenen en Messiasbelijdende Joden op, 'het Bethlehem Bible College te confronteren en om hen in liefde tot bekering te op te roepen. Iedereen die Hamas moreel ontlast is een handlanger van zijn terreur, ook als men zich daarbij beroept op pacifisme.'

Kuttab mag zijn verklaring dan wel alleen in zijn eigen naam twitteren, hij vertegenwoordigt toch als gekozen bestuursvoorzitter de mening van de andere bestuursleden van de Palestijnse bijbelschool, een onderwijsinstelling die zichzelf omschrijft als een apolitieke instelling en spreekt van een verzoening met Israël. Tot nu toe heeft niemand van het christelijke instituut in Bethlehem zich uitgesproken tegen de uitspraken van Kuttab.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.