Stemmen over Europa uit de Israëlische pers

vrijdag 19 december 2014 |  Aviel Schneider.
In Israël is men verontwaardigd over het anti-Israëlische gedrag van de Europeanen. Europa heeft in theorie een Palestijnse Staat erkend en tegelijkertijd Hamas van de zwarte terreurlijst verwijderd. In lokale kranten wordt het Europese gedrag tegenover Israël heftig bekritiseerd. Israel Today heeft voor u stemmen uit de Israëlische pers verzameld:

'Woensdag vond in Europa de tweede kristalnacht plaats, ditmaal niet ’s nachts, maar overdag,' schreef Israëls bekende publicist en journalist Dan Margalit (foto). 'Niet met geweld, maar met woorden. De Europese parlementen hebben zich daarmee aan de zijde van de Palestijnen geschaard. De Europeanen hebben de grenslijn en een datum voor Palestina vastgelegd. Bovendien hebben zij de terreursmet Hamas geschrapt. God zij dank dat zij niet ondertekend hebben met de woorden Allah Hu Akbar.'

Hoogleraar rechten Haim Schein waarschuwde, dat nu net als vroeger veel Europeanen in het huichelfestival gemotiveerd door antisemitisme en om politieke redenen Joden verwaarlozen. 'Vroeger werden Joden verantwoordelijk gehouden voor de slechte economie, en nu krijgen de Joden de schuld van de situatie van de Palestijnen. Dit vanwege de angst van de Europeanen voor de islam die thans Europa verovert,' verklaarde prof. Schein.

'Israël heeft genoeg van de lege beloftes van Europese toppolitici,' aldus Israëls VN-ambassadeur Ron Prosor in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN. 'Het Joodse volk heeft een goed geheugen. Wij hebben nooit vergeten dat jullie ons in de jaren ’40 in de steek hebben gelaten. Dat jullie ons in de Jom-Kippoeroorlog in 1973 in de steek hebben gelaten. En dat jullie ons nu weer in de steek laten. Iedere Europese volksvertegenwoordiging die voorbarig en unilateraal een Palestijnse Staat erkent, geeft de Palestijnen precies dat wat zij willen: een Staat zonder vrede.'

Prosor herinnerde eraan hoe in 1973 de Arabische troepen op ieder front oprukten, hoe de toestand in Israël verslechterde. 'Wij leden steeds meer verliezen, wij zaten gevaarlijk krap in wapens en munitie. In dat uur van onze nood besloten president Nixon en minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger ons Galaxy-transportvliegtuigen met tanks en munitie te sturen. Het enige probleem was dat de transportvliegtuigen onderweg naar Israël moesten bijtanken. Terwijl ons bestaan op het spel stond, was Europa niet bereid de vliegtuigen te laten bijtanken. De VS traden opnieuw op en onderhandelden dat de vliegtuigen op de Azoren mochten tanken.

In de loop der jaren hebben Israëls regeringen zich niet voor niets ertegen verzet, dat Europeanen zouden bemiddelen in de vredesbesprekingen met de Palestijnen. Van zijn kant verklaart Europa hoe belangrijk het is om Israël bij te staan voor zijn veiligheid, en aan de andere kant helpt Europa Israëls vijanden.

In de religieuze media in Israël wordt Europa eraan herinnerd dat het een christelijk avondland is, dat Joden de hele geschiedenis door steeds weer vervolgd heeft. Deze haat tegen Joden en Israël heeft in Europa wortel gevat en komt steeds duidelijker naar voren.

'Telkens vergeet de Europese Unie al het andere in de wereld en engageert het zich alleen met het probleem Israël en de Joden,” schreef Israëls Midden-Oosten expert Guy Bechor. 'Dit is al eeuwen Europa’s bekende lievelingshobby. Zoals de Arabische wereld alles heeft geprobeerd om de jonge Staat Israël te vernietigen, zo kan deze Europese tendens ook worden gezien. Zoals de Arabische liga de Staat Israël van het begin af aan boycotte, doet Europa dit ook na.'

In Marseille is 40% van de bevolking moslim, in Barcelona 30%, in Brussel 30%, in Malmö 30%, in Amsterdam 25%, enzovoort. De Israëlische minister van Verkeer Katz zegt daarover: „Misschien moet de EU het gezag over de ISIS-jihadisten overnemen en ons met rust laten?' Daarom hoeft men zich ook niet te verbazen, waarom het antisemitisme in Europa toeneemt. Europa heeft fundamenteel een probleem met Joden, en dat willen ze niet toegeven, net zoals Europa niet toegeeft dat het door de radicale islam wordt overrompeld.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.