Jihadisten bootsen zionisme na met Islamitische Staat

Friday, December 19, 2014 |  Aviel Schneider.
'De jihadisten bootsen het zionisme na', meent de Israëlische Midden-Oosten deskundige Yigal Carmon. Hiermee wil hij geen vergelijking maken, maar alleen een parallel trekken.

Carmon was een hoge officier bij de inlichtingendienst en onder regeringsleider Yitzhak Shamir adviseur op het gebied van terrorisme. Hij is de oprichter van het Middle East Media Research Institute (MEMRI), dat sinds 1998 islamitische media in het Midden-Oosten observeert en vertalingen beschikbaar stelt.

Volgens Carmon belichamen de terroristen van de Islamitische Staat voor het eerst een organisatie die binnen de radicale islam anders denkt. 'AlQaida verheerlijkt alleen de heilige oorlog tegen het Westen. De IS-terroristen, die tot een jongere generatie behoren, beseffen dat ze met een terroristische oorlog tegen het Westen weinig kans hebben. In plaats van bezig te houden met het Westen, roepen zij dus een kalifaat uit.'

'De jihadisten in Syrië en Noord-Irak verleiden moslims in Europa en de rest van het Westen, vooral jongeren, om hun land te verlaten en alle welvaart op te geven, om voor een Islamitische Staat te strijden. Het wordt hen wijsgemaakt dat ze niet bij Europa behoren. Omdat ze moslims zijn, zouden ze moeten terugkeren naar hun ware thuis, dat in het Midden-Oosten ligt.'

Daarmee zouden over de hele wereld moslims emotioneel worden losgeweekt, vooral in het Westen. Hetzelfde heeft het zionisme binnen de Joodse wereld gedaan voordat de Staat Israël werd opgericht. Daarvoor gebruiken ze volgens Carmon zelfs dezelfde terminologie als destijds de Joden. Een vaak terugkerende slogan was 'immigratie'. De jihadisten roepen op tot immigratie naar het kalifaat.
Jihadleider Abu Bakr alBaghdadi heeft een gedifferentieerde planning voor honderd jaar, in tegenstelling tot Al Qaida die geen plan heeft, behalve lukraak terroriseren.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.