Netanyahu spreekt met Poetin over Iraniërs in Syrië

woensdag 23 augustus 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu is deze week op woensdag in Rusland en ontmoet de Russische president Vladimir Poetin in het vakantieoord Sochi. In de gesprekken gaat het vooral over de Iraanse aanwezigheid in Syrië.

(Foto: Israëlische ambassade in Moskou)

Netanyahu heeft gezegd dat de sterke aanwezigheid van Iran in Syrië een bedreiging vormt voor zowel Israël als voor het Midden-Oosten en de gehele wereld. Iran bedreigt het bestaan ​​van Israël en zou dan ook de controle hebben over Irak en Jemen. Voorts heeft Netanyahu gezegd dat Iran de vrijgekomen ruimte, ontstaan door de terugtrekking van de Islamitische Staat, zou opvullen. Iran ondersteunt de terreurorganisaties en zou doorgaan met de ontwikkeling van het raketprogramma.

Vóór zijn vertrek naar Rusland verklaarde Netanyahu, dat de steeds sterker wordende Iraanse aanwezigheid nabij de Syrisch-Israëlische grens het hoofdonderwerp van de gesprekken zou zijn. 'Ik zal overleg plegen met Poetin over de Iraanse pogingen om in Syrië de militaire superioriteit te bereiken. Dit is een teken van de agressiviteit van Iran, welke ook na het nucleaire akkoord zeker niet is afgenomen. Dit is niet alleen een probleem voor Israël, maar voor alle landen in het Midden-Oosten en voor de wereld.'

De Verenigde Staten zijn door Israël ingelicht over de reis van de Israëlische premier naar Rusland.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.