Facebook biedt excuses aan en herstelt Fatach-account

donderdag 2 maart 2017 |  Redactie Israel Today
Eerder deze week waren Israël en zijn vrienden aangenaam verrast, toen Facebook het officiële account van de regerende Palestijnse Fatachpartij sloot. Iemand meende blijkbaar dat Fatach de normen van de Facebook community had geschonden door het posten van een oude foto van de vroegere leider Yasser Arafat met een geweer naast een foto van de huidige leider Machmoud Abbas.

Woensdag bood Facebook zijn verontschuldigingen aan voor de 'vergissing' en herstelde de pagina van Fatach. 'De pagina was bij vergissing verwijderd en is hersteld zodra we in staat waren om het te onderzoeken. Onze excuses voor deze fout', zei een woordvoerder van Facebook volgens RT News.

Helaas zijn de jarenlange berichten van Fatach, die aanzetten tot tot moorddadig geweld tegen Israëlische Joden, ontsnapt aan de ogen van de censors van Facebook. Was het geen schending van de richtlijnen van Facebook, toen afgelopen augustus Fatach zich er op beroemde meer dan 11.000 Israëli's te hebben gedood, meer dan enige andere Palestijnse organisatie?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.