IDF promoot leefstijl zonder God of gebod

woensdag 1 maart 2017 |  Tsvi Sadan
Al meer dan een jaar is het Israëlische leger, de IDF, sterk betrokken bij een ander soort strijd: de strijd over Israëls identiteit. Dat is een strijd tussen de seculiere liberale linkse stroming van Israël en zijn religieuze conservatieve rechtse stroming.

Het leger werd geacht zich buiten deze socio-politieke strijd te houden. Er is niets schadelijker dan een gepolitiseerd leger. Maar het leger heeft toch de liberale agenda in zijn geheel overgenomen.

Een recente manifestatie hiervan kwam in de vorm van het bevorderen van het homohuwelijk. Het leger misbruikte de Internationale Dag van het Gezin (28 februari) om op de officiële website van de Israëlische luchtmacht (IAF) een schaamteloos 'politiek-correcte' serie gezinnen te presenteren, waaronder een eenoudergezin en een homogezin.

De IAF toonde vol trots Captain Adir Gabbai en zijn partner Dean. Het onderschrift bij de foto van het homo-echtpaar geeft aan dat zij in dezelfde eenheid in de IAF dienden, en dat ze nu 'jonggehuwden' zijn. En dit is niet de eerste keer dat het leger een dergelijke ideologie heeft bevorderd.

Volgens Arutz 7, 'stimuleert de IDF de laatste jaren intensief homoseksuele en transseksuele militairen, naast de voortdurende campagne ter stimulering van gevechtsdienst door vrouwen, waarvoor de normen voor toelating tot gevechtseenheden worden verlaagd.' Het bericht vermeldt ook dat het leger sinds 2015 een ideologie hanteert die verschillen in geslacht verdoezelt.

In een reactie op de advertentie van de IAF voor de Dag van het Gezin schreef rabbijn Chaim Navon op Facebook, dat 'hoewel iedereen het recht heeft om te leven zoals men dat wil, (…) niemand het recht heeft om ons nieuwe definities van huwelijk en gezin op te leggen.' De IAF reageerde door Navon en zijn commentaar op Facebook te kleineren, waarna de rabbijn wegens een lawine van vervloekingen en bedreigingen zijn account sloot.

In plaats van zijn traditionele rol als het leger van het volk te handhaven en buiten de politiek te blijven, heeft de IDF helaas in plaats daarvan besloten (of is erin gerold) om een ideologie te aanvaarden die de Israëlische maatschappij verdeelt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.