Veiligheidsraad stemt over bouwstop in nederzettingen

donderdag 22 december 2016 |  Redactie Israel Today
De VN-Veiligheidsraad stemt vandaag (donderdag) over een resolutie van Egypte, dat van Israël eist, alle activiteiten in de nederzettingen en Oost-Jeruzalem te stoppen. Premier Benjamin Netanyahu verwacht dat de Amerikanen hun vetorecht zullen gebruiken.

In de door Egypte ingediende resolutie, die al door de Arabische Liga werd aangenomen, wordt het bestaan van de nederzettingen een 'ernstige schending van het internationale recht en een obstakel voor vrede' genoemd. Donderdagavond, 22 uur Israëlische tijd, zullen de vijftien lidstaten van de Veiligheidsraad over de resolutie stemmen.

Premier Benjamin Netanyahu reageerde in zijn Twitter-account en schreef dat hij van de Verenigde Staten verwacht, dat ze - zoals gewoonlijk - gebruik zullen blijven maken van hun vetorecht en zo de Egyptische resolutie blokkeren.

Ook de Israëlische VN-ambassadeur Dani Danon reageerde op de Egyptische resolutie: ''Opnieuw zien we de absurditeit en de hypocrisie van de Verenigde Naties Een dergelijk besluit is geen hulp voor het vredesproces, maar zou alleen in het voordeel zijn van de opruiing en de terreur de Palestijnen. In een tijd waarin duizenden mensen worden afgeslacht in Syrië, neemt de VN de tijd om de enige democratie in het Midden-Oosten te veroordelen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.