Terreurgolf gaat door: auto beschoten, een dode

vrijdag 1 juli 2016 |  Redactie Israel Today
• Vrijdag: Auto beschoten nabij Hebron, een dode, drie gewonden,
• Vrijdag: Israëlische militairen aangevallen bij het Graf van de Aartsvaders,
• Donderdagmiddag: Twee Israëli's neergestoken bij markt van Netanya,
• Donderdagochtend: Slapend meisje doodgestoken in Kiryat Arba.

Vrijdag hebben Palestijnse Arabieren de personenauto van de familie Mark beschoten op autoweg 60, bij Beit Hagai, in de buurt van Hebron. Hierdoor werd de vader gedood en de auto sloeg enkele malen over de kop; de moeder is in ernstige toestand met schotwonden in haar hoofd naar het ziekenhuis vervoerd, en ook hun twee kinderen in de tienerleeftijd raakten gewond.

De vermoorde vader Michael Mark was hoofd van de religieuze school in Otniël, en een neef van Mossadhoofd Yossi Cohen. De eerste melding van de dodelijke aanval kwam van een Arabier, wiens vrouw de gewonde dochter eerste hulp had gegeven. Volgens berichten heeft ook de Rode Halve Maan hulp geboden.

Na de aanslag vluchtten de terroristen, die meer dan 19 kogels hadden afgeschoten. Bij hun zoektocht naar de daders heeft het Israëlische leger de stad Hebron op veel punten afgesloten en op enkele plaatsen controleposten opgesteld. Ongeveer 700 Palestijnen zijn door deze maatregel getroffen.

Vrijdagochtend heeft een Palestijnse vrouw geprobeerd in te steken op Israëlische soldaten die het Graf van de Aartsvaders in Hebron bewaken. Voordat ze iemand had kunnen verwonden werd ze neergeschoten en overleed. Ze werd later geïdentificeerd als een familielid van de Palestijnse jongeman, die donderdagochtend een 13-jarig Israëlisch meisje in haar bed had doodgestoken.

Donderdagmiddag werden twee Israëli's met een mes gestoken nabij de markt van Netanya. Een van hen, de 62-jarige Luba Gadimov, kwam net van de kapper die haar had geknipt voor het huwelijk van haar dochter.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.