maart 2020

Expert: Trump had gelijk, paniek om Corona is overdreven
Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020
De Amerikaanse president Donald Trump kreeg felle kritiek toen hij het coronavirus weinig meer dan een ernstige uitbraak van griep noemde. Maar een Israëlische expert zegt dat Trump niet ver van de waarheid was, althans wat betreft de verwachte sterftecijfers.
Jonny de buschauffeur is weer gezond
Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020
Heel Israël is blij met Jonny de buschauffeur, die maandag uit het ziekenhuis werd ontslagen. De 38-jarige Arabische buschauffeur werd in februari besmet met het coronavirus door een groep Griekse pelgrims in de bus en was een van de eersten in Israël die het virus kreeg.
Minister Litzman: De Messias komt met Pesach
Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020
De Israëlische minister van Volksgezondheid Ya’akov Litzman krijgt veel krtiek omdat hij de coronacrisis niet professioneel genoeg aanpakt. Maar in een recent interview gaf hij aan dat hij, terwijl hij de situatie serieus neemt, op een goddelijk soort van bevrijding wacht.
Groeten uit Israël – Eigen huis en tuin ontdekken
Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020
We wandelen graag in de natuur. Zeker nu het voorjaar eindelijk lijkt te zijn aangebroken, is het buiten bijzonder mooi. Maar de uitbraak van het coronavirus heeft een streep door onze plannen gehaald. Toch is ook binnen 100 meter van je huis veel moois te ontdekken.
Toerisme: Wilde toeristen op de promenade van Eilat
Geplaatst op dinsdag 31 maart 2020
De meeste Israëli's gehoorzamen aan de oproep om weg te blijven van de openbare ruimten wegens de coronacrisis, en wilde dieren keren terug naar plaatsen zoals parken en stranden, zoals in deze video, opgenomen op de boulevard van Eilat.
Netanyahu in quarantaine na besmetting van assistente
Geplaatst op maandag 30 maart 2020
• 4.347 Israëli's zijn besmet met Covid-19,
• Dodental door virus gestegen tot 16,
• 134 Israëli’s zijn hersteld na de besmetting,
• Premier Netanyahu uit voorzorg in quarantaine.
Oproep tot gebed voor de Israëlische Corona-strijders
Geplaatst op maandag 30 maart 2020
Leden van een organisatie bestaande uit Messiasbelijdende Joden en Christen-Arabieren, waaronder artsen en verpleegkundigen, die in alle gebieden van de gezondheidszorg in het hele land werkzaam zijn, vragen om onze gebeden.
Groeten uit Israël - Wiens schuld is de coronacrisis?
Geplaatst op maandag 30 maart 2020
Het coronavirus stopt niet bij de religieuzen, integendeel, in Bnei Brak, in een zeer dichtbevolkt en religieus gebied, zou het besmet­tings­percen­tage bijzonder hoog zijn. In de religieuze media schrijft men over wie verantwoordelijk was voor de uitbraak van het Coronavirus.
Oude Romeinse vissaus­fabriek gevonden in Ashkelon
Geplaatst op maandag 30 maart 2020
'Lang voordat pasta en pizza werden uitgedacht, bestond het oude Romeinse dieet onder meer uit vissaus,' vertelde Dr. Tali Erickson-Gini van de Israel Antiquities Authority na opgravingen in de Zuid-Israëlische kuststad Ashkelon.
O Jeruzalem, zult u weer opstaan?
Geplaatst op zondag 29 maart 2020
Als ik door de lege straten en plaatsen van de Stad van Goud loop, word ik eraan herinnerd dat de fundamenten van het leven, zoals we die kennen, in een oogwenk door elkaar kunnen worden geschud. Zijn we er op voorbereid, dat ons dagelijks leven plotseling op zijn kop staat?
De natuur herstelt dankzij het Covid-19 virus
Geplaatst op zondag 29 maart 2020
Iedereen spreekt erover, dat de wereld schoon begint te worden omdat we opgesloten zitten. De luchtvervuiling is verminderd, het water wordt schoner en de lucht wordt beter geschikt om te ademen. De natuur herstelt zichzelf. Zo is Corona een zegen voor de natuur geweest.
Arabische Christen helpt Joden het Pesach te vieren
Geplaatst op zondag 29 maart 2020
Een Arabische christen uit Nazareth heeft zijn kerk ertoe bewogen, tijdens de Corona-crisis voedselpakketten af te leveren bij de ouderen en behoeftige gezinnen. Wat de burgemeester verbaasde was dat de gemeente ook matzes leverde aan Joodse gezinnen om Pesach te vieren.
Groeten uit Israël - Het nieuwe dagelijkse leven
Geplaatst op zondag 29 maart 2020
Een nieuwe week begint, de derde week tijdens de nieuwe 'Corona werkelijkheid'. Ja, ik weet het, u kunt dit woord ongetwijfeld niet meer horen of lezen. Het is verbazingwekkend hoe snel we aan dit nieuwe alledaagse leven zijn gewend.
Medisch: Chinees Corona testlaboratorium naar Israël
Geplaatst op zondag 29 maart 2020
Het Israëlische bedrijf My Heritage, dat zich bezig houdt met onderzoek van DNA en familiestambomen, gaat samen met het Chinese bedrijf Beijing Genomics Institute (BGI) een grootschalig laboratorium opzetten voor testen op het coronavirus.
Politieke aardverschuiving: Bibi blijft, Gantz leidt Knesset
Geplaatst op vrijdag 27 maart 2020
• Gantz partij treedt toe tot de regering,
• Gantz wordt voorlopig voorzitter van de Knesset,
• Combinatiepartij Blauw-Wit valt uiteen,
• Netanyahu blijft de noodregering leiden,
VN prijst Israëlisch-Palestijnse samenwerking....
Geplaatst op vrijdag 27 maart 2020
Wanneer de Verenigde Naties de samenwerking tussen de Staat Israël en de Palestijnse Autoriteit bij de bestrijding van het coronavirus loven, dan weet je dat de wereld op zijn kop is gezet of dat we een bizarre alternatieve realiteit zijn binnengetreden.
Groeten uit Israël – Dit zijn de offers die we brengen
Geplaatst op vrijdag 27 maart 2020
In de synagogen beginnen we deze week met het lezen van het derde boek van Mozes, Leviticus. Het gaat over de offerdienst, en leerlingen vinden het saai. Wij brengen in deze tijd offers door thuis te blijven en daardoor te verhinderen dat het virus zich kan verspreiden.
Gelukkig profetisch nieuwjaar!
Geplaatst op vrijdag 27 maart 2020
Volgens de Hebreeuwse kalender is 1 Nissan (op onze kalender 26 maart) de echte Bijbelse Nieuwjaarsdag, Rosh Chodesh. Tal van gebeurtenissen, vermeld in de Bijbel, hadden plaats op deze dag. En in dit jaar van het coronavirus heeft het meer betekenis gekregen.
Muziekvideo: Gebed om een volmaakte wereld
Geplaatst op vrijdag 27 maart 2020
'De wereld waarin we leven draait zo snel. Zoveel mensen over de hele wereld hebben dagelijks te maken met ziekten of andere uitdagingen', schreef de zanger Ya’akov Shwekey vorige week bij de introductie van een nieuwe videoclip met een lied over een volmaakte wereld.
Shabbatslezingen: Het gaat God om de mensen
Geplaatst op vrijdag 27 maart 2020
Een groot aantal hoofdstukken van het boek Leviticus geven voorschriften voor de diverse offers: schuldoffers, brandoffers, spijsoffers, vredeoffers. Maar uiteindelijk gaat het God niet om het offers, maar om het hart van de offeraar, om mensen die naar zijn wil willen leven.
Israël leidt internationale strijd tegen het Coronavirus
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
Officiële vertegenwoordigers van negen landen, waar­onder Israël, hebben een videoconferentie gehouden om te bespreken hoe de coronavirus pandemie het best kan worden bestreden. Ze stemden in met samen­werking bij de aankoop van essentiële medische benodigdheden.
Synagogen worden na discussies verplicht gesloten
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
Van de in Israël opgelopen besmettingen met het coronavirus blijkt 29 procent te zijn verspreid in synagogen en yeshiva’s. Nadat veel burgemeesters de synagogen al lieten sluiten, is er nu een landelijke aanwijzing om alle godshuizen gesloten te houden.
De tijd van isolatie goed benutten voor het gezinsleven
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
Hier in Israël zijn de mensen nu thuis, net als in veel andere landen in de wereld. Je mag het huis alleen verlaten voor een snelle aankoop of om een luchtje te scheppen. Dan mag je tot 100 meter van je huis gaan. De geeft tijd voor iets dat vergeten lijkt: het gezinsleven.
Joden emigreren naar Israël, ondanks coronavirus
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
Joden blijven Aliyah naar Israël maken, ondanks de coronacrisis. Zelfs de gevaarlijkste pandemie kan de vervulling van Gods Woord niet stoppen. De eerste twee weken verblijven ze in isolatie, wat geregeld wordt door het Joods Agentschap.
Hoe strijden Israël en de Arabieren tegen Coronavirus?
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
Het antwoord zou je kunnen verbazen. Israël heeft het bijna net zo goed voor elkaar als zijn buren; in tegenstelling tot Arabische landen lukt het Israël nog niet om een totale lockdown uit te voeren.
Groeten uit Israël – De groentemarkt komt naar je toe
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
De wil om te overleven maakt mensen vindingrijk. We zien dat ook in deze dagen, waarin het coronavirus het dagelijks leven domineert. En iedereen wint daarbij. Zo bieden boeren hun groenten via WhatsApp aan bij burgers, nu de export volledig tot stilstand is gekomen.
Defensie: ‘Special in Uniform’ pakt testapparatuur in
Geplaatst op donderdag 26 maart 2020
Vanwege hun ervaring met het voorbereiden van nood- en crisissets heeft het Israëlische ministerie van Volksgezondheid soldaten met speciale behoeften ingeschakeld om testapparatuur voor het coronavirus in te pakken.
Machtsstrijd: Hooggerechtshof tegen Knessetvoorzitter
Geplaatst op woensdag 25 maart 2020
Het Israëlische Hooggerechtshof heeft maandag aan Knessetvoorzitter Yuli Edelstein opdracht gegeven om een stemming te houden, om niet later dan deze woensdag zijn opvolger te kiezen. In een dramatische reactie hierop heeft hij ontslag genomen.
Bibi waarschuwt voor miljoen besmettingen eind april
Geplaatst op woensdag 25 maart 2020
Premier Benjamin Netanyahu heeft maandagavond gewaarschuwd, dat als Israël zich niet volledig aan de nieuwe richtlijnen houdt, over een maand een miljoen Israëli's met het coronavirus kunnen zijn besmet en dat het dodental meer dan 10.000 kan bedragen.
Laten we een nieuwe Tabernakel bouwen
Geplaatst op woensdag 25 maart 2020
De coronacrisis biedt ons een unieke kans om iets nieuws te beginnen. Een belangrijk vers uit het boek Exodus, over de vrijwillige bijdragen voor de bouw van de abernakel, is relevant voor ons leven temidden van de Coronacrisis:
Groeten uit Israël - De stille helden van de Corona-crisis
Geplaatst op woensdag 25 maart 2020
Terwijl we thuis zitten, mogen we de stille helden niet vergeten die hun leven en levensonderhoud voor het welzijn van ons allemaal op het spel zetten. Dat is niet alleen het medisch personeel en de politie, ook de caissières, vakkenvullers en chauffeurs verdienen lof.
Techniek: Revolutionaire Israëlische ‘staande rolstoel’
Geplaatst op woensdag 25 maart 2020
Het Israëlische bedrijf UPnRIDE Robotics mag van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) haar revolutionaire Robotic Standing Wheelchair op de markt te brengen, die gebruikers in bijna elke omgeving veilige en functionele mobiliteit biedt in een staande positie.
Willen of kunnen ze de Corona-richtlijnen niet opvolgen?
Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020
Het ministerie van Volksgezondheid publiceert dagelijks richtlijnen om het coronavirus Covid-19 onder controle te krijgen. Het blijkt moeilijk om de ultraorthodoxe en vooral de Arabische gemeen­schappen ervan te overtuigen, zich aan die richtlijnen te houden.
Aantal Corona-patiënten in Israël toegenomen tot 1656
Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020
Het aantal Corona-patiënten in Israël is sinds maandag met 449 toegenomen. De regering zal vandaag beslissen over het aanscherpen van de instructies. Geen openbaar vervoer, het huis mag alleen worden verlaten om te winkelen, anders tot een afstand van 50 meter.
De redactie werkt heerlijk ontspannen thuis
Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020
Ons mooie kantoor in het centrum van Jeruzalem staat al een paar dagen bijna helemaal leeg, terwijl de medewerkers, die geen kleine kinderen hebben, op hun gemak thuis werken. Degenen die kleine kinderen hebben, werken natuurlijk ook vanuit huis, maar niet op hun gemak.
Groeten uit Israël – Tijd voor het gezin en voor elkaar
Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020
Dit coronavirus laat verschillende sporen na. Je hoort niets over de voorbereidingen voor Pesach. Maar wat we hebben gewonnen is tijd, tijd voor het gezin. Zelden hebben we met de kinderen zo vaak en zo veel bord- en kaartspellen gespeeld als tegenwoordig.
Toerisme: Trekvogels overwinteren in de Hoela vallei
Geplaatst op dinsdag 24 maart 2020
Elk jaar, in het voorjaar en de herfst, vindt de grootste vogeltrek ter wereld plaats in de Agamon Hoela regio in het noorden van Israël. Miljoenen vogels uit Azië, Afrika, Europa en het Midden-Oosten zijn allemaal te vinden op deze unieke en fascinerende plek.
Hamas gebruikt Coronavirus om meer geld af te dwingen
Geplaatst op maandag 23 maart 2020
Gaza heeft zijn eerste gevallen van het coronavirus, en dreigt zich meer te verspreiden in Israël. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Palestijnse terreurgroepen zoals Hamas gebruik zouden maken van het coronavirus als onderdeel van hun voortdurende conflict met Israël.
Het waterpeil van het Meer van Galilea blijft stijgen
Geplaatst op maandag 23 maart 2020
Overal wordt alleen gesproken over het coronavirus, dat nu bepalend is voor ons dagelijks leven. Maar wie helemaal niet onder de indruk is, is ons Meer van Galilea. Het waterpeil blijft gewoon stijgen, en staat nu een halve meter onder de maximale stand.
Hoe herken je Gods gaven in deze moeilijke tijden
Geplaatst op maandag 23 maart 2020
In plaats van ons thuis te vervelen, kunnen we onze quarantaine gebruiken er om beter van te worden. Laten we het beste maken van deze kostbare, door God gegeven tijd. Rust uit, houd van uw partner, investeer in je persoonlijke relatie met Christus, lees de Bijbel.
Groeten uit Israël - Ons land brengt zijn kinderen thuis
Geplaatst op maandag 23 maart 2020
Zoals u ongetwijfeld weet, brengen veel jonge Israëli's na hun lange diensttijd enige tijd in het buiten­land door. En toen brak de coronacrisus uit. De laatste dagen probeert Israël zijn kinderen die in het buitenland zijn gestrand, terug naar huis te brengen. Mijn neefje zit er ook bij.
Archeologie: De Vijvers van Salomo bij Bethlehem
Geplaatst op maandag 23 maart 2020
In deze video van A’aron Lipkin zien we opnamen vanuit de lucht van de Vijvers van Salomo, ten zuidwesten van Bethlehem. Niet dat Salomo er ooit in heeft gebaad: ze zijn gebouwd in de tijd van de Hasmoneën en de Romeinse overheersing, in de tweede eeuw BCE.
De vruchten van het Coronavirus oogsten
Geplaatst op zondag 22 maart 2020
De straten zijn leeg, onze mobiliteit is beperkt, het parlement is gesloten, de veiligheidsdiensten mogen onze telefoons aftappen en demonstraties worden snel gestopt door de politie.Er zijn maar weinig mensen die alarm slaan, omdat de democratische vrijheden van Israël zijn opgeschort.
Licht in donkere tijden door middel van een kunstproject
Geplaatst op zondag 22 maart 2020
De Israëlische consul in Guangzhou, Peleg Levi, werkt samen met China aan een project om de verveling tegen te gaan nu het land bijna geheel op slot zit om zo de verspreiding van het coronavirus te bestrijden: Kunste­naars werken thuis, en houden een virtuele tentoon­stelling.
Hoe overleeft mijn huwelijk de Corona-crisis
Geplaatst op zondag 22 maart 2020
De langere periode, waarin we thuis moeten blijven, zal waarschijnlijk spanning veroorzaken in onze huwelijken. Israel Today vroeg aan Israëlische deskun­digen op het gebied van huwelijks- en gezins­adviezen, wat we kunnen doen om onze relaties thuis te beschermen.
Groeten uit Israël - Eerste Corona Weekeinde
Geplaatst op zondag 22 maart 2020
Ook dit weekeinde hebben we onze zoon samen met zijn vriendin en haar hond gezien, al was het maat twee uur – via de laptop. Wegens het coronavirus mogen we het huis alleen nog maar verlaten om te winkelen. Ik werk al de hele week thuis, zoals zoals veel van mijn collega's.
Medisch: Israëlische technologie tegen het coronavirus
Geplaatst op zondag 22 maart 2020
Op vele manieren zetten Israëlische bedrijven zich in tegen de om zich heen grijpende pandemie van het Covid-19 coronavirus: antivirale zeep, gezichtsmaskers die ook de ogen beschermen, anti-bacteriële weefsels, en vaccins die worden getest, bericht israel21c.
Israël applaudisseert voor medisch personeel
Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020
Donderdagavond om 18 uur lokale tijd, reageerden burgers in geheel Israël op een oproep om openlijk hun waardering te tonen voor de heldhaftige inspanningen van medisch personeel in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.
Israëli's kijken naar de Bijbel bij zorg over Coronavirus
Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020
Bijbelteksten vinden steeds vaker hun weg naar het publieke debat nu Israël een tijd van nationale lockdown ingaat en de angst over de verspreiding van COVID-19 (coronavirus) toeneemt. De Schrift heeft veel te zeggen over het omgaan met tijden van crisis.
Twee Joodse hoogleraren winnen hoogste wiskundeprijs
Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020
De Noorse Academie voor Wetenschappen heeft de Abelprijs voor de Wiskunde toegekend aan twee Joodse hoogleraren, prof. Hillel Fürstenberg van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem en prof. Grigory Margulis van de Amerikaanse Yale Universiteit.
Groeten uit Israël - Corona, beter dan een pogrom
Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020
Je moet de juiste houding vinden om door de crisis heen te komen zonder helemaal gek te worden. De coronacrisis is slechts één van de vele die we hebben doorgemaakt, en thuis zorgen voor verveelde kinderen is nog steeds beter dan een pogrom van de Kozakken.
Muziekvideo: Samen zingen vanaf de balkons
Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020
Nu bijeenkomsten niet meer zijn toegestaan wegens het coronavirus, vonden de musicus Ran Yehoshua en de bewoners van de Jeruzalemse Ben Tabaistraat, die thuis zaten omdat ze geen werk hebben en de scholen gesloten zijn, een manier om samen te zingen.
Shabbatslezingen: God heeft de blijmoedige gever lief
Geplaatst op vrijdag 20 maart 2020
Evenals vorig week gaat het deze week over geven. God wil ons betrekken bij zijn werk op aarde. Met blijdschap mogen we bijdragen aan de bouw van de Tabernakel, het onderhoud van de Tempel, het levensonderhoud van de gemeente in Jeruzalem.
Het Coronavirus, Israël en de wereld – Eindtijd?
Geplaatst op donderdag 19 maart 2020
De taferelen doen zeker denken aan de eindtijd, en daarom wenden velen zich tot de Bijbel. Een religieuze Israëli stuurde mij twee Bijbelverzen uit het boek Jesaja, uit een hoofdstuk over het einde der dagen.
‘Het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek’
Geplaatst op donderdag 19 maart 2020
Israël heeft zich afgegrendeld om het coronavirus in te dammen. Momenteel zijn 529 personen besmet met het virus, waarvan zes ernstig ziek zijn, en twaalf zijn er genezen. Toch we kunnen nog steeds het beste uit de situatie halen.
Mossad verwerft in het geheim 100.000 Corona testsets
Geplaatst op donderdag 19 maart 2020
Zoals elke natie die te maken heeft met de uitbraak van COVID-19, heeft Israël een enorm tekort aan testsets om ieder die verdacht wordt van de ziekte te controleren. Op een of andere manier heeft de Mossad 100.000 teststes voor het coronavirus in handen gekregen.
'Dit is het einde van de wereld,' zegt berouwvolle dief
Geplaatst op donderdag 19 maart 2020
Een religieuze Israëlische Jood, die zoals veel Israëli’s gelooft dat we in de eindtijd zijn gekomen, en ongetwijfeld vreest dat we binnenkort allemaal voor God zullen staan, wilde zijn geweten te zuiveren door iets terug te geven dat hij 15 jaar eerder heeft gestolen.
Groeten uit Israël - Corona-vakantie met vijf kinderen
Geplaatst op donderdag 19 maart 2020
Zoals we al meldden, zijn alle scholen en kleuterscholen hier in Israël sinds vrijdag gesloten. Dat betekent dat sindsdien ook onze vijf kinderen thuis zijn. Het is een hele uitdaging om thuis, omringd door onze vijf kinderen, de nodige rust en tijd te vinden voor het werk.
Defensie: Plaats voor jongeren met beperking bij IDF
Geplaatst op donderdag 19 maart 2020
Voor veel Israëlische jongeren is het een eer om hun land te mogen dienen tijdens de dienstplicht. Maar hoe kunnen jongeren die fysiek beperkt zijn toch hun dienstplicht vervullen? Luitenant-kolonel Tiran Attia richtte daarom Special in Uniform op.
Rabbijn prijst de paus, vraagt teruggave Menorah
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020
Een vooraanstaande Israëlische rabbijn heeft deze week opgewonden melding gemaakt van het feit dat paus Franciscus eerder deze maand de christenen had aangemoedigd om de Shabbat te houden, net als de Joden.
Politie arresteert organisator van Corona Bruiloft
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020
Het bestrijden van Covid-19, meestal aangeduid als het coronavirus, is een enorme inspanning. Maar misschien nog uitdagender in zulke crisistijden is het beheersen van een opstandige Israëlische bevolking. Te veel Israëliërs doen gewoon wat ze zelf willen.
Hoe het Israëlische leger het Coronavirus bestrijdt
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020
Nu de IDF zijn kwaliteiten op het slagveld heeft bewezen, moet die het opnemen tegen een gevaarlijke, onzichtbare vijand. Er worden medische trainingen aan Palestijnse artsen gegeven, en voor de militairen gelden strengere voorschriften; verloven zijn ingekort.
Israëli uit India aangevallen uit angst voor Coronavirus
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020
Sinds de uitbraak van het coronavirus in december zijn in de sociale media over de hele wereld verschillende berichten over tragische incidenten van racisme en vreemdelingenhaat in verband met het dreigende Covid-19 virus gemeld en gedocumenteerd.
Groeten uit Israël – En toen ging de koelkast kapot
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020
Net nu iedereen naar de supermarkten rent en de schappen leegkoopt, is onze koelkast kapot gegaan. En dat op vrijdag­middag, voor het ingaan van de Shabbat. Niet te repareren, zei zondag­ochtend een gemaskerde technicus, dus we kochten een nieuwe, in een Arabisch dorp.
Kunstmatige bestuiving, als de bijen zijn verdwenen
Geplaatst op woensdag 18 maart 2020
De Israëlische startup Edete heeft een kunstmatige bestuivings­technologie ontwikkeld, die binnenkort zal worden getest op Californische amandelen. De drastische daling van het aantal bijen is een wereldwijd probleem, en nu al een echt probleem voor boeren.
Orthodoxe tegenstand tegen Messiaanse gemeente
Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020
Hoewel Messiasbelijdende Joden veel meer dan ooit tevoren worden geaccepteerd in Israël, blijft er sterke religieuze tegenstand bestaan, zoals in Ashdod, waar een groep ultraorthodoxe mannen de diensten van de gemeente Beit Hallel verstoorde.
Aantal patiënten blijft stijgen; ‘Coronahotels’ geopend
Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020
• 324 Israëli's besmet met coronavirus; aantal stijgt,
• Lichte patiënten worden ook in hotels behandeld,
• Ambtenaren werken zo veel mogelijk vanuit huis,
• Digitale middelen ingezet voor controle op patiënten.
Groeten uit Israël - Corona-manie met 8 kinderen thuis
Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020
Met een gezin van tien personen zien mijn bood­schap­pen er elke week uit als een 'hamsteraankoop'. Daar hebben we de paniek over het coronavirus niet voor nodig. Ik moet ook niet te veel gedesemd voedsel in huis halen, want over drie weken is het Pesach.
Toerisme: Haifa kan het Venetië van Israël worden
Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020
De stad Haifa is momenteel vreselijk vervuild. Een plan voor de wederopbouw van de Baai van Haifa kan de noordelijke kuststad veranderen in een internationale metropool en het een juweel van de Middellandse Zee maken.
Ondanks Coronavirus wordt de nieuwe Knesset beëdigd
Geplaatst op maandag 16 maart 2020
De leden van de 23e Knesset zullen deze maandag­middag hun eed afleggen. Maar voor het eerst zal de beëdiging plaatsvinden zonder bezoekers, en het beëdigen zal gefaseerd worden uitgevoerd, in bij elkaar 40 rondes.
Coronavirus pandemie vereist onze creativiteit
Geplaatst op maandag 16 maart 2020
Het coronavirus heeft al genoeg paniek veroorzaakt. En mensen eenzaam gemaakt, omdat bijeenkomsten van tien of meer mensen niet zijn toegestaan. De moderne technologie biedt tal van hulpmiddelen, en het geeft de gelovigen een kans om de liefde van de Messias te tonen.
Groeten uit Israël - Een eindeloze Shabbat
Geplaatst op maandag 16 maart 2020
De schoolweek van mijn kinderen eindigde donderdag. Daarna begonnen ze vreugdevol aan de wekelijkse rust van de Shabbat. Maar het probleem is dat er voor hen geen einde is gekomen aan deze Shabbat. En dat einde zal er in de nabije toekomst niet komen. Dat geeft ons tijd om na te denken over het leven.
Archeologie: Stad van David, tunnel van Hizkia
Geplaatst op maandag 16 maart 2020
In deze lange video van Sergio en Rhoda gaan we op onderzoek in de opgravingen van de Stad van David, gelegen ten zuiden van de Oude Stad en het oudste deel van Jeruzalem, en de tunnel van Hizkia, die water van de vijver van Siloam naar binnen de stad bracht.
Wat de Bijbels ons zegt in tijden van het coronavirus
Geplaatst op maandag 16 maart 2020
Een pandemie raakt alle naties van deze wereld. Zijn specifieke zonden of de houding van de wereld tegenover God de oorzaak? Maar zeker is dat we het moeten uitroepen tot de God van Israël en Hem moeten vragen Zijn hand terug te trekken en genadig te zijn.
Israël verklaart het Coronavirus de oorlog
Geplaatst op zondag 15 maart 2020
Premier Benjamin Netanyahu maakte zaterdagavond verdere maatregelen tegen het coronavirus bekend. 'We in oorlog zijn met een onzichtbare vijand', maar hij stelde de Israëli's gerust dat we, net als al onze andere vijanden, 'die kunnen verslaan'.
Groeten uit Israël - Storm en het Coronavirus
Geplaatst op zondag 15 maart 2020
Een ongewoon weekeinde ligt achter ons, met een zware storm in het zuiden en het coronavirus, dat uiteindelijk het roer heeft overgenomen en ons dagelijks leven bepaalt. Maar het kan ook iets goeds brengen, we leren dankbaar te zijn voor vanzelfsprekende dingen.
Medisch: Wedloop naar vaccin tegen coronavirus
Geplaatst op zondag 15 maart 2020
Medische laboratoria in diverse landen doen hun best om een vaccin tegen het coronavirus op de markt te brengen. In de VS meldden tenminste drie bedrijven belangrijke vorderingen op dit gebied, en in Israël meldden MIGAL en het Instituut voor Biologisch Onderzoek vorderingen.
Zal het coronovirus de politieke crisis in Israël oplossen?
Geplaatst op vrijdag 13 maart 2020
Premier Netanyahu kondigde donderdag dramatische nieuwe maatregelen aan om de pandemie te bestrijden. Verschillende politieke leiders in Israël, waaronder premier Netanyahu en zijn rivaal Avigdor Liberman, roepen ook op tot de vorming van een nationale noodregering.
President Trump: Er zijn geen Palestijnen in Jeruzalem
Geplaatst op vrijdag 13 maart 2020
De Amerikaanse president Donald Trump is een stap verder gegaan na zijn historische erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, door nu te bepalen dat er geen 'Palestijnen' in de Heilige Stad zijn, maar ‘Arabische inwoners’.
Netanyahu volgende week voor Jeruzalemse rechtbank
Geplaatst op vrijdag 13 maart 2020
Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag verzocht om zijn proces op beschuldiging van corruptie uit te stellen tot later in het jaar. Zijn verzoek werd afgewezen. Het proces tegen Netanyahu zal dinsdag 17 maart officieel beginnen in de distrctsrechtbank van Jeruzalem.
Muziekvideo: Messiaanse school Makor HaTikwah
Geplaatst op vrijdag 13 maart 2020
Terwijl u luistert naar twee liederen, We will go up (Alo Na’aleh) en With all my heart (Bechol Libi), gezongen door Sheli Myers, kunt u kijken naar een presentatie van de Messiaans-Joodse school Makor HaTikvah in Jeruzalem.
Shabbats­lezingen: Voor God is iedereen gelijk
Geplaatst op vrijdag 13 maart 2020
Het gaat deze week over het betalen van een losprijs bij het houden van een volkstelling, opdat er geen plaag over het volk komt. Dit werd tot een jaarlijkse heffing voor de Tempel, die ook Jezus betaalde. Een heffing die voor ieder gelijk was, en ons oproept om elkaar ook gelijk te behandelen.
Mogelijk vierde verkiezing nu MK Arabische steun afwijst
Geplaatst op donderdag 12 maart 2020
Al is Orly Levy-Abekasis geen koningin, maar veel Israëli’s noemen haar een moderne Esther, nu dit Knessetlid van de Gesherpartij weigert mee te werken aan de vorming van een minderheidsregering, gesteund door vijandige Arabische partijen.
Israëlische medisch-historicus legt pandemieën uit
Geplaatst op donderdag 12 maart 2020
Sommige epidemieën zijn plotseling geëindigd, andere geleidelijk. Niemand kan voorspellen hoe het coronavirus zal eindigen, legt prof. Alon Klivenov uit. Hij is een gerenommeerd medisch-historicus en docent aan universiteiten in heel Israël en internationaal.
Amos Strauss terug naar Duitsland wegens coronavirus
Geplaatst op donderdag 12 maart 2020
Eigenlijk, zoals ik u in mijn eerste artikel heb verteld, was ik van plan om een maand als stagiair bij Israel Heute te werken. Nu zet het coronavirus een streep door de rekening, en ga ik na een week werken op de redactie al weer terug naar Duitsland, nu het nog kan.
Groeten uit Israël - Mishloach Manot, Poerimgeschenken
Geplaatst op donderdag 12 maart 2020
Toen ik een klein meisje was, woonde ik in een kleine landelijke wijk in het stadsdeel Ohel Moshe in Jeruzalem. Een van de sterkste herinneringen die ik van die tijd heb is Poerim, toen ik verkleed als de Koningin van de Nacht lekkernijen uitdeelde aan de buren.
Defensie: 60 jaar ‘Rolling Sword’ helicopter-squadron
Geplaatst op donderdag 12 maart 2020
Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het squadron ‘Rolling Sword’ van de Israëlische luchtmacht werd deze video gemaakt, waarin u de helicopters van dit squadon in formatie over Jeruzalem ziet vliegen. Het squadron is gevestigd op de luchtmachtbasis Palmachim.
Israëlische jongen zwaar gewond in Arabisch dorp
Geplaatst op woensdag 11 maart 2020
Een 14-jarige Israëlische jongen werd dinsdag zwaar gewond door Palestijnse Arabieren, alleen maar omdat hij een Jood was en zich op een plaats bevond waarvan de Palestijnen beweren dat die voor Joden verboden is.
Groeten uit Israël - Poerimfeest tegen de angst
Geplaatst op woensdag 11 maart 2020
Tijdens Poerim is het gebruikelijk een groot feest te houden met gasten, familie en vrienden, om de bevrijding van het kwaad van Haman te gedenken. Vandaag worden we geconfronteerd met een ander kwaad, de verspreiding van het coronavirus.
Bestaan er Joodse profetieën over het Coronavirus?
Geplaatst op woensdag 11 maart 2020
Er bestaan in Joodse kringen een aantal profetieën (in boekvorm) die bijna te specifiek zijn in hun details over een uitbraak van een pandemie om deze volledig te negeren. Is het mogelijk dat al vele jaren geleden werd gewaarschuwd tegen de huidige uitbraak van het coronavirus?
Groeten uit Israël - Mijn vaste groep bezoekers
Geplaatst op woensdag 11 maart 2020
Onze redactie staat altijd open voor een bezoek. Mijn vrouw Anat denkt dat ik de eigenaardige en exotische mensen aantrek als een magneet. Sommigen van hen bezoeken me regelmatig en we praten lang over van alles. Dat houdt me af en toe van het schrijven af.
Techniek: Kleurenblindheid-corrigerende contactlenzen
Geplaatst op woensdag 11 maart 2020
Twee Israëlische onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv melden dat ze deuteranomalie, een vorm van rood-groene kleurenblindheid, kunnen corrigeren met aanpasbare contactlenzen. Zij hebben ultradunne optische deeltjes ingebouwd in standaard contactlenzen.
Corona: Ieder die Israël inreist 14 dagen in quarantaine
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020
Premier Benjamin Netanyahu maakte maandag, na een dag van intensief overleg over de coronacrisis, bekend dat alle reizigers die vanuit het buitenland Israël binnenkomen gedurende 14-dagen in quarantaine moeten doorbrengen.
Arabische eis voor coalitie: Geen Joden op Tempelberg
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020
Premier Benjamin Netanyahu vreest dat zijn rivaal Benny Gantz een gevaarlijk pact zal sluiten met de Gezamenlijke Arabische Lijst om een regerende minderheidscoalitie tot stand te brengen. De Arabieren zullen een voor Joden onaanvaardbaar hoge prijs eisen.
Boete voor ultraorthodoxen wegens verkopen amuletten
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020
De ultraorthodoxe Shas-partij heeft van de Centrale Verkiezingscommissie een boete van 7.500 NIS (ongeveer 2.000 euro) gekregen voor het verspreiden van amuletten die bescherming tegen het coronavirus beloven. Ja, zulke dingen bestaan in Israël!
Hoe ziet het Coronavirus er uit in de Gazastrook?
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020
Het Coronavirus heeft het Heilige Land in zijn greep, en de door Israël en Egypte 'belegerde' Gazastrook is geen uitzondering. Een serie foto's onthult de schokkende realiteit van het leven in de door Hamas bestuurde Gazastrook...
Groeten uit Israël - Hebreeuws is een logische taal
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020
Vandaag maken we kennis met Amos Strauss uit Duitsland, die een maand lang stage loopt bij de Israel Heute redactie. Hij stelt zichzelf even voor: Ik ben Amos en ik ben voor (helaas slechts) een korte maand stagiair op de redactie van Israel Heute.
Toerisme: Kerken en winkeltjes in Nazareth
Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020
Nazareth, de stad in Galilea waar Jezus opgroeide, is een van de grootste Arabische steden in Israël met ongeveer 76.000 christelijke en islamitische Arabische inwoners die er in harmonie samen wonen.
Israëlische startup ontwikkelt sneltest voor Coronavirus
Geplaatst op maandag 9 maart 2020
De Israëlische biotechnologiefirma BATM Advanced Technologies heeft een snelle diagnostische kit ontwikkeld, die kan worden gebruikt om vrij nauwkeurig te bepalen of iemand al dan niet besmet is met COVID-19, meer bekend als coronavirus.
Rabbijn: ‘Alleen Derde Tempel genezing voor Corona’
Geplaatst op maandag 9 maart 2020
Alleen de Derde Tempel, de kroon van de wereld, kan ons beschermen tegen het Coronavirus, zegt rabbijn Aryeh Lipo, een vrij bekende Israëlische religieuze leraar die connecties heeft met veel topambtenaren in de regering van Netanyahu.
Israel Today trakteert Messiaanse school Poerimsnoep
Geplaatst op maandag 9 maart 2020
Zoals elk jaar was Israel Today vorige week blij om mishloach manot (eetbare cadeautjes) aan lokale Messiaanse Joodse schoolkinderen te geven ter gelegenheid van het Poerimfeest.
President ontving kinderen voor het Poerimfeest
Geplaatst op maandag 9 maart 2020
Aan het begin van het Purimfeest nodigde de Israëlische president Re’oeven (Rubi) Rivlin een aantal vierde klassers uit, om hem in hun vermomming in zijn officiële residentie te bezoeken. Hij wenste hen: 'Chag Purim Sameach – Gelukkig Poerimfeest- voor alle Israëli’s!'
Groeten uit Israël - Lege autobussen en het Coronavirus
Geplaatst op maandag 9 maart 2020
Normaal zouden de kranten nu vooral schrijven over de resultaten van de verkiezingen en het vormen van een nieuwe regering. Nu verdringt het nieuws over het coronavirus, dat ons leven bepaalt, al het andere nieuws naar de achtergrond.
Archeologie: De tunnels langs de Westelijke Muur
Geplaatst op maandag 9 maart 2020
De Westelijke Muur of Klaagmuur (de Kotel in het Hebreeuws) is indrukwekkend, maar de grootheid ervan ervaar je pas echt, wanneer je ondergronds afdaalt naar de Westelijke Muurtunnels. De video is door Israel CNN voorzien van een Nederlandse ondertiteling.
Gaan Netanyahu’s rivalen hem als premier blokkeren?
Geplaatst op zondag 8 maart 2020
Benjamin Netanyahu's Likoedpartij won de meeste zetels bij de Israëlische verkiezingen van vorige week, maar zijn rivalen hebben mogelijk een manier gevonden om hem hoe dan ook als premier te verwijderen, wat een groot drama zou zijn.
Het Coronavirus vanuit een Messiaans perspectief
Geplaatst op zondag 8 maart 2020
Terwijl de resultaten van de recente Israëlische verkiezingen nog warm zijn, en de coalitiebesprekingen vers uit de oven komen, haalt de uitbraak van het coronavirus de belangrijkste koppen van alle kranten. Voor de gelovigen in Yeshua is hun taak duidelijk.
Britse ‘Israel Apartheidsweek’: giftige propaganda
Geplaatst op zondag 8 maart 2020
Het gevecht om de waarheid is weer begonnen. Anti-Israëlische propaganda staat centraal op de Britse universiteitscampussen tijdens de Israel Apartheidsweek. In de Joodse Staat heerst onzekerheid na de derde nationale verkiezing binnen een jaar.
Groeten uit Israël – Zoals elk jaar verkleden voor Poerim
Geplaatst op zondag 8 maart 2020
Vanmorgen vroeg kon je veel verklede kinderen op straat zien. Poerim staat voor de deur! Voordat de kinderen een paar dagen vrij krijgen, is er een feestje in de scholen en kleuterscholen. Vijf dagen gaan ze verkleed naar school, vijf dagen stress voor de ouders.
Israël neemt strikte maatregelen tegen coronavirus
Geplaatst op zondag 8 maart 2020
Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft nieuwe richtlijnen uitgevaardigd voor toeristen en reizigers uit een aantal Europese landen, en grote evenementen geschrapt, om het risico van besmetting met het Coronavirus in Israël te verminderen.
Hoe Netanyahu de verkiezingen heeft gewonnen
Geplaatst op vrijdag 6 maart 2020
De peilingen zeiden dat het hem niet zou lukken, maar op de een of andere manier won Netanyahu opnieuw. Ondanks aanvallen in de media wegens drie aanklachten, en dank zij de publicatie van Trump's vredesplan, en een goede campage-strategie.
Groeten uit Israël - Ben ik mooi? vragen mijn dochters
Geplaatst op vrijdag 6 maart 2020
Het is verbazingwekkend, hoe belangrijk kleine meisjes kleding al vinden. In mijn kindertijd kon het me niet veel schelen wat ik droeg, maar mijn drie dochters van 3, 4 en 6 jaar voeren 's morgens een heftige discussie met hun moeder over de kleren die ze zullen dragen.
Muziekvideo: Haman, de trotse booswicht van Poerim
Geplaatst op vrijdag 6 maart 2020
Op 10 maart vieren we Poerim, waarop we gedenken dat de Joden in het Perzische rijk aan vernietiging ontkwamen door het moedige optreden van koningin Esther. In deze video – geknipt uit een film over Esther – stelt de trotse booswicht Haman zich voor.
Shabbatslezingen: Elke dag tijd voor Bijbel en gebed
Geplaatst op vrijdag 6 maart 2020
Na de inwijding van het altaar van de Tabernakel werden er dagelijks twee lammeren geofferd. Dat mag ons er aan herinneren, elke dag tijd voor God vrij te maken, voor Bijbel lezen, gebed, en stille tijd, het luisterend overdenken van hetgeen we hebben gelezen.
Hoe moet je bidden voor de Israëlische regering
Geplaatst op donderdag 5 maart 2020
Een van de oudste gebeden van het Joden­dom, vaker uitge­sproken dan enig ander, geeft ons de leiding die we nodig hebben om de moderne uitdagingen van politieke dubbel­zinnig­heid, de onzekerheid van het stemmen en zelfs de corruptie in de regering het hoofd te bieden.
Redactie van Israel Today twee dagen op retraite
Geplaatst op donderdag 5 maart 2020
De Jeruzalemse medewerkers van Israel Today en Israel Heute zijn donderdag en vrijdag afwezig wegens een welverdiende bedrijfsretraite. Er is deze dagen dus geen actueel nieuws. Wanneer er belangrijk nieuws is, plaatsen we dit op onze Telegramkanalen, t.me/Iltoday en t.me/israelheute
Eindelijk serieuze aandacht voor Joods bezit
Geplaatst op donderdag 5 maart 2020
Joden zijn niet alleen verdreven uit de Arabische landen, maar ze verloren daarbij ook al hun bezittingen. Deze eigendommen hebben een enorme waarde. Een erkend economisch onderzoekscomité heeft de waarde vastgesteld op tenminste 150 miljard dollar.
Defensie: Eli Cohen, meester-spion van de Mossad
Geplaatst op donderdag 5 maart 2020
Wist u dat een van Israëls grootste helden de Arabische naam Kamel Amin Tha’abet droeg? Het klinkt onwaarschijnlijk, maar dit was in werkelijkheid het pseudoniem van de buitengewone Mossad-agent Eli Cohen, die in de Syrische elite infiltreerde.
Israël neemt Bernie Sanders op de korrel
Geplaatst op woensdag 4 maart 2020
De Joodse Staat doet zijn best om te voorkomen dat voor het eerst een Jood in het Oval Office van het Amerikaanse Witte Huis zit, als die Jood presidents­kandidaat Bernie Sanders is. Wat heeft Israël toch tegen deze man?
Ministerie van Buitenlandse Zaken en Huwelijksbemiddeling
Geplaatst op woensdag 4 maart 2020
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken doet veel meer dan navigeren door het moeilijke terrein van de internationale arena. In feite heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken naast buitenlandse zaken nog een andere specialiteit die u zeker zal verrassen.
Groeten uit Israël - Kinderen opvoeden voor het goede
Geplaatst op woensdag 4 maart 2020
Wie die kinderen heeft, weet precies hoezeer men er er naar verlangt en er voor bidt, dat ze de juiste weg gaan in het leven. Je wilt dat het goed met hen gaat, dat ze slagen in het leven en dat ze een intact gezin opbouwen.
Wereldwijde toegang voor orthodoxe Joodse starters
Geplaatst op woensdag 4 maart 2020
Op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem vond een buitengewoon evenement plaats, waarbij orthodox-Joodse starters tientallen diplomaten, durfkapitalisten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit de hele wereld ontmoetten.
Voorlopige uitslag: Likoed 36, Blauw-Wit 32 zetels
Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020
Nu 90% van de uitgebrachte stemmen zijn geteld, staat Netanyahu's Likoedpartij vier zetels voor op de partij Blauw-Wit, geleid door zijn uitdager Benny Gantz. Ook de Verenigde Arabische Partij won zetels. Het officiële eindresultaat wordt dinsdagavond verwacht
Verkiezingsresultaten verschillen meer dan het lijkt
Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020
De verkiezingen van gisteren lijken een nek-aan-nek-race, althans dat is de indruk die je krijgt van de mainstream-media. De waarheid is echter dat Israël niet netjes verdeeld is in links en rechts. De Arabische lijst maakt geen deel uit van het linkse blok.
Persoonlijke overwinning, politieke onzekerheid voor Netanyahu
Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020
Zoals het er nu uitziet, klom de Likoedpartij, geleid door Netanyahu, op van 32 zetels in de laatste verkiezing naar minstens 36 zetels na deze verkiezingen. Dit is een opmerkelijke prestatie voor Netanyahu, gezien alle krachten die hem openlijk tegenwerkten.
Groeten uit Israël - We hebben weer gestemd
Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020
En weer hebben we gestemd. Alweer, voor de derde keer binnen een jaar. Ik vraag me af of wij, de kiezers, deze keer alles goed hebben gedaan. Komen we nu uit de ondraaglijke politieke impasse? Ik houd van de verkiezingsdag, niet alleen omdat het een vrije dag is.
Toerisme: De Arabische kanten van Jeruzalem
Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020
Deze keer een alternatief bezoek aan Jeruzalem, of vandaag mag ik het Al Quds noemen, want het gaat om een video opgenomen door de Palestijnse vrouw Malak Wazne in de Arabische wijken van de stad, op het Tempelplein, en in de Al Aqsa moskee.
Verkiezingsprognose: Likoed 37, Blauw-Wit 33 zetels
Geplaatst op maandag 2 maart 2020
Volgens exitpols, maandagavond tegen 10 uur, heeft het volk Israël gekozen voor Benjamin Netanyahu. Hij zou 37 zetels krijgen, en zijn rivaal Benny Gantz, de leider van Blauw-Wit, 33 zetels.
Israël, Gods 'Kostbare Bezit'
Geplaatst op maandag 2 maart 2020
Terwijl een constant spervuur van raketvuur een 'hel op aarde' blijft veroorzaken voor de bewoners van zuidelijk Israël, blijft er overvloedige regen uit de hemel vallen. Die vult het Meer van Galilea en is een teken van Gods zegen.
Zijn Messiaanse Joden nog steeds Joods?
Geplaatst op maandag 2 maart 2020
Waarom nemen zoveel jonge Messiaanse Joden afstand van het Jodendom? Als Joden tot geloof komen in Jeshoea (Jezus), zijn ze dan nog steeds Joods? Veel van onze lezers stellen deze vraag, en iets meer dan een jaar geleden publiceerde Israel Today er een artikel over
Archeologie: PA verklaart geschiedenis de oorlog
Geplaatst op maandag 2 maart 2020
De Palestijnse Autoriteit heeft beslag gelegd op een Joodse erfgoedsite uit het bijbelse tijdperk over en begon met het slopen van archeologische vondsten. In Hebron heeft de PA zeldzame oude archeologische vondsten in beslag genomen, die het Joodse verleden aantonen.
De invloed van Arabische stemmen op de verkiezingen
Geplaatst op zondag 1 maart 2020
De Israëlische democratie zal morgen duidelijk te zien zijn, wanneer voor de derde keer binnen een jaar wordt gestemd. Daarbij spelen de Arabische inwoners een grote rol: steunen of bestraffen zij hun eigen partij? Kan zonder hen een regering worden gevormd?
Ook nieuwsgierig naar de Israëlische verkiezingen?
Geplaatst op zondag 1 maart 2020
Voor de derde keer binnen een jaar gaan we in Israël naar de stembus. Onderzoeken geven het rechtse blok en het centrum­linkse blok plus het Arabische blok ongeveer evenveel stemmen. Via onze Engelse en Duitse Telegram-groepen kunt u korte nieuwsberichten ontvangen.
De verkiezingen voor de 23e Knesset zijn al begonnen
Geplaatst op zondag 1 maart 2020
Soldaten, die op de dag van de verkiezingen bezig zijn met operationele taken in het leger, hebben vrijdag al gestemd. Het leger heeft 642 stembureau’s voor de militairen. De grens­over­gangen naar de Palestijnse gebieden zijn maandag gesloten.
Groeten uit Israël - Verkiezingen en gratis vervoer
Geplaatst op zondag 1 maart 2020
Morgen is het weer zo ver, we kunnen weer gaan stemmen. Zullen we het deze keer goed doen, in de ogen van de politieke leiders? Als lokkertje is het openbaar vervoer maandag gratis – maar reis je naar het stemlokaal of met je gezin naar een mooi park?
Vaccin tegen Coronavirus over enkele weken?
Geplaatst op zondag 1 maart 2020
Als alles volgens plan verloop zal het Galilee Research Institute (MIGAL) zal binnen enkele weken het eerste vaccin tegen het nieuwe coronavirus COVID-19 produceren, maakte de Israëlische minister van Wetenschap en Technologie Ofir Akunis eind februari bekend.