June 2019

Hamas tergt Israëls geduld, ondanks een wapenstilstand
Posted on Sunday, June 30, 2019
Hamas blijft het geduld in Israël op de proef stellen en denkt het land hiermee onder druk te kunnen zetten. Ondanks de overeengekomen wapenstilstand trok de Mars van de Terugkeer vrijdag 7000 herrieschoppers en zetten vuurballonnen opnieuw velden in brand.
Waar blijft de Messiaanse reactie op de Pride parades?
Posted on Sunday, June 30, 2019
LGBTQ-activisten zijn zo trots op hun agenda dat ze ervoor zorgen dat iedereen die kent door de pride-parades. Waarom geldt dit niet voor de Messias-belijdende gelovigen en het Evangelie?
Gezant Trump: Joodse steden zijn geen 'nederzettingen'
Posted on Sunday, June 30, 2019
De regering-Trump blijft zich inspannen om het vredesproces te hervatten op basis van realiteit en waarheid, in plaats van het herschrijven van de geschiedenis en zich ongefundeerd te beroepen op vage termen zoals het 'internationaal recht'.
Eten van 'slechte' IDF-soldaten voor Arabische kinderen
Posted on Sunday, June 30, 2019
Als Israëlische soldaten wrede en onderdrukkende bezetters en 'kindermoordenaars' zijn, zoals onze tegenstanders beweren, waarom benaderen Palestijnse kinderen hen dan zonder angst, en durven zij een boterham van hen aan te pakken?
'Israël en Hamas stemmen in met een wapenstilstand'
Posted on Friday, June 28, 2019
Volgens een bericht in de media zijn Hamas en Israël het eens geworden over een wapenstilstand, en zal Israël weer brandstof leveren. Komen er vanaf vandaag geen vuurballonnen meer zijn uit Gaza, die de afgelopen dagen meer dan twintig branden hebben veroorzaakt?
Danon: Het is tijd voor de Palestijnen voor overgave
Posted on Friday, June 28, 2019
De Palestijnen zien het loslaten van hun bloedige nationalistische agenda als 'overgave,' maar zonder dat er kan geen vrede zijn, concludeert de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon in zijn artikel 'What's Wrong with Palestinian Surrender?' in de New York Times
Shabbatslezingen: Het land bewonen vraagt geloof
Posted on Friday, June 28, 2019
Twaalf spionnen verkennen het land Kana'an. Tien van hen doen het volk beven van ongeloof, en 38 jaar zwerft het volk in de wildernis. Nog twee maal stuurt God het volk weg uit het beloofde land, 70 jaar ballingschap en 1900 jaar diaspora. Ook Adam en Eva werden eens weggestuurd.
Muziekvideo: De Heer zal zijn volk niet verstoten
Posted on Friday, June 28, 2019
In de shabbatslezingen gaat het over de twaalf verspieders die het land Kana'an verkennen. Tien van de spionnen ontmoedigen het volk zo met hun pessimistische verhalen, dat God het volk terugstuurt, om nog 38 jaar door de wildernis te zwerven. Dit lied mag een bemoediging zijn:
Israëlische startups zeer waardevol voor New York
Posted on Thursday, June 27, 2019
Israëli's zijn geboren en opgevoed om risico's te durven-nemen, en dat heeft hen succes gebracht, zowel op het slagveld als in de directiekamer. Hun chutzpah (brutaliteit of vermetelheid) drukt zijn stempel op de Big Apple en draagt $ 30 miljard bij aan de economie van New York.
Toenemende Iraanse dreiging voor Israëlische en wereldwijde vrede
Posted on Thursday, June 27, 2019
Wat zal de uitkomst zijn van een belangrijke ontmoeting tussen Israël, Amerika en Rusland na de escalatie van de Iraanse agressie? Uit opmerkingen van de Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bleek duidelijk dat de Iraanse dreiging tegen Israël het belangrijkste agendapunt was.
Duitse stad liet geen bier over voor neonazi-festival
Posted on Thursday, June 27, 2019
Bewoners van de kleine Saksische stad Ostritz, aan de grens met Polen, protesteerden tegen een neonazistische bijeenkomst en voorkwamen geweld en rellen door al het bier in de stad op te kopen. De politie had de biervoorraad voor het rockfestival al in beslag laten nemen.
Defensie: Eerste Druze gevechts­piloot ontvangt zijn 'wings'
Posted on Thursday, June 27, 2019
Binnenkort zal de eerste Druze gevechtspiloot zijn zware training bij de Israëlische luchtmacht (IAF) afronden en zijn 'wings' – het begeerde piloten-insigne – ontvangen, melden Israëlische media. De man is afkomstig uit een Druzendorp in noordelijk Israël, waar men trots is op wat hij heeft bereikt.
Video van de dag: Van Jericho naar Jeruzalem
Posted on Thursday, June 27, 2019
In de volgende nogal lange video begeleiden we twee dagen lang Sergio, Rhoda en hun vriend Charlie op hun wandeling van Jericho naar Jeruzalem. Het pad, ongeveer 50 kilometer lang, volgt volgens de traditie de oude weg van de 'barmhartige Samaritaan'.
Conferentie over de 'Deal van de Eeuw' in Bahrein
Posted on Wednesday, June 26, 2019
Na twee jaar van voorbereidingen en verwachtingen voor de onthulling van het Amerikaanse vredesplan tussen Israël en de Palestijnen, zijn zich meer dan 300 overheidsfunctionarissen en zakenmensen uit de hele wereld samengekomen in het Koninkrijk Bahrein.
Het ziet er niet goed uit voor wanhopige Netanyahu
Posted on Wednesday, June 26, 2019
Met de tweede vervroegde verkiezing in het vooruitzicht krijgen velen het gevoel dat premier Benjamin Netanyahu alleen gemotiveerd is door macht. De Israëlische politiek lijkt verworden tot zoiets als een nevenattractie in het circus.
Het ware gezicht van de Palestijnse Autoriteit
Posted on Wednesday, June 26, 2019
Een klacht, door een Israëlische advocaat namens 52 Palestijnse Arabieren ingediend bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, brengt de gruwelijke folter­methodes van de Palestijnse Autoriteit (PA) aan het licht.
Video: Gaan Iran en Amerika echt ten strijde trekken?
Posted on Wednesday, June 26, 2019
Een oorlog tussen de VS en Iran lijkt waarschijnlijker dan ooit door de nieuwe provocaties van de mullahs en een Amerikaanse president zoals Donald Trump, die veel minder geneigd is dergelijke provocaties te accepteren. Een oorlog zou Iraniërs de gelegenheid geven, de mullahs te verdrijven.
Techniek: Israëlisch bedrijf ontwerpt vliegende auto
Posted on Wednesday, June 26, 2019
Het Amerikaans-Israëlische bedrijf NTF(New Future Transportation), dat in Netanya zijn ontwikkelings­afdeling heeft, is van plan om vanaf 2025 de verkeers­problemen op te lossen met zijn vliegende en rijdende auto, die in een gewone garage moet passen.
Ultraorthodoxe protesten tegen militaire dienstplicht
Posted on Tuesday, June 25, 2019
Honderden ultraorthodoxe Jeruzalemse vrouwen protesteerden dinsdag tegen de arrestatie van drie jonge vrouwen, die zich niet hadden gemeld voor militaire dienst. Dit veroorzaakte ernstige verstoringen van het verkeer in een drukke Jeruzalemse straat.
Israël bereidt zich voor op oorlog met Iran
Posted on Tuesday, June 25, 2019
Het Israëlische leger heeft het nationale dreigings­niveau verhoogd vanwege de recente spanningen tussen Iran en de VS, meldde de Israëlische nieuwszender Channel 12. Het Israëlische leger bereidt zich voor op aanvallen vanuit Iran en van diens bondgenoten Hezbollah en Hamas.
Geen rust bij de grens? Geen brandstof voor Gaza
Posted on Tuesday, June 25, 2019
De terreur van vuurballonnen vanuit de Gazastrook, die door de internationale gemeenschap bijna volledig wordt genegeerd, houdt niet op. Israël is daarom nu gestopt met het leveren van brandstof voor de energiecentrale in de Gazastrook.
Israëli's streven naar een tweede paspoort
Posted on Tuesday, June 25, 2019
Steeds meer Israëli’s doen hun uiterste best om een tweede paspoort te bemachtigen. Volgens de media is er zelfs sprake van een ware run op een tweede staatsburgerschap. Op de sociale media las ik: ‘Een Israëlisch paspoort is prima, maar een Europees paspoort is beter!’
Eerlijke imam: Jeruzalem niet echt belangrijk voor islam
Posted on Monday, June 24, 2019
'Jeruzalem is niet van ons', zegt de Australische sjiitische Imam Mohamad Tawhidi. 'Wij hebben niets te maken met Palestina', beweert de zelfverklaarde moslim-hervormer, die zegt dat de stad cynisch wordt gebruikt om haat tegen de Joden te zaaien..
Beleef een onvergetelijke ervaring in de Negev-woestijn
Posted on Monday, June 24, 2019
Heeft u onze laatste hike gemist of wilt u weer meedoen, kom dan deze winter, in november of december, en en beleef een onvergetelijk avontuur in de Negev-woestijn van Israël.
Kan dit meisje goud mee naar huis nemen voor Israël?
Posted on Monday, June 24, 2019
De Israëlische ritmische gymnaste Linoy Ashram uit Rishon Lezion, die beschouwd wordt als de grootste ritmische turnster ter wereld, lijkt klaar te zijn om goud te winnen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Israël stuurt sinds 1952 delegaties naar de Olympische Spelen.
Video van de dag: De langste zoutgrot ter wereld
Posted on Monday, June 24, 2019
De Malhamgrot ten zuiden van de Dode Zee heeft het predicaat ‘langste zoutgrot ter wereld’ gekregen nadat een team van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem samen met onderzoekers uit nog negen andere landen de grot in kaart heeft gebracht.
Terreurslachtoffer: Britse regering betaalt terroristen
Posted on Monday, June 24, 2019
Kay Wilson, die samen met haar vriendin in 2010 in het Jeruzalemse Woud werd aangevallen door terroristen en gewond raakte door 13 steekwonden, beschuldigt de Britse regering van het betalen van een hoog maandsalaris aan de terrorist die haar verwondde.
Archeologie: Wachttoren uit Hizkia's dagen opgegraven
Posted on Monday, June 24, 2019
Israëlische soldaten hebben volgens een bericht van de Israel Antiquities Authority een wachttoren opgraven, die vele eeuwen van het leger van Juda is geweest. De vondst schept een gevoel van verbondenheid met de voorvaderen en bewijst weer de Bijbelse historie.
Het Witte Huis onthult Economisch Vredesplan
Posted on Sunday, June 23, 2019
De VS publiceerde zaterdag het 'Peace to Prosperity' plan, dat voorstelt om de komende 10 jaar $ 50 miljard te investeren in de Palestijnse gebieden en de Gazastrook, om het leven van de Palestijnen in een 'bloeiende, moderne, democratische samenleving' te veranderen.
6000 relschoppers bij de grens met de Gazastrook
Posted on Sunday, June 23, 2019
Vrijdag namen volgens berichten in de media meer dan 6000 Arabieren deel aan rellen in de Gazastrook, waarbij ze branden stichten en brandbommen en handgranaten gooiden naar Israëlische soldaten die probeerden de situatie tot bedaren te brengen.
VS lanceert cyberaanval tegen Iran na neerhalen drone
Posted on Sunday, June 23, 2019
De Verenigde Staten hebben donderdagavond een cyber­aanval tegen Iraanse militaire computer­systemen gestart, meldt Yahoo News als eerste. De aanval komt als vergelding voor recente aanvallen op schepen die door de Straat van Hormuz in de Perzische Golf varen.
Israël mogelijk meegesleurd in escalerend conflict VS-Iran
Posted on Friday, June 21, 2019
Israël is bezorgd over het feit dat de Verenigde Staten niet hebben gereageerd op het neerschieten van hun drone door Iran. Israël houdt naar verluidt rekening met het feit dat het escalerende conflict tussen de Verenigde Staten en Iran zich zal uitbreiden naar de Joodse Staat.
Shabbatslezingen: Een volk van koningen en priesters
Posted on Friday, June 21, 2019
De Bijbelgedeelten van deze week gaan over Gods doel op deze aarde: een heilig en rein volk van priesters en koningen te formeren. Te beginnen met zijn volk Israël, met als kern de Levieten, en daaromheen de gelovigen uit de heidenen, als takken van een wilde olijfboom op de tamme olijfboom geënt.
Muziekvideo: Optreden Shalva band bij het Songvestival
Posted on Friday, June 21, 2019
Tijdens het Eurovisie Songfestival heeft u kunnen genieten van een optreden van de Shalva band. Om de Shabbat niet te ontheiligen wilden zij niet deelnemen aan de wedstrijd, maar wel een gastoptreden verzorgen. Zij speelden en zongen het lied 'A Million dreams'.
Video van de dag: het Sacherpark in Jeruzalem
Posted on Friday, June 21, 2019
Onze stagiair Karl Friedrich bezocht het Sacherpark in Jeruzalem, nabij de regeringswijk, en geeft zijn indrukken weer in tekst en foto's. Het Sacherpark is – wat oppervlakte betreft- waarschijnlijk de grootste insidertip van Jeruzalem.
Hamas-leider Haniyeh: Heel Jeruzalem is islamitisch
Posted on Thursday, June 20, 2019
Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft woensdag in een commentaar op Trump's vredesplan gezegd dat geheel Jeruzalem islamitisch is en blijft, en zo opnieuw laten zien waarom er waarschijnlijk niet zo snel een oplossing zal komen voor het Palestijns-Israëlische conflict.
Manden voedsel verdeeld ter nagedachtenis aan Shir
Posted on Thursday, June 20, 2019
De jonge soldate Shir werd tweeënhalf jaar geleden uit het leven weggerukt door een terreuraanslag. Sindsdien heeft de vereniging Shir ter nagedachtenis aan haar manden met voedsel uitgedeeld aan behoeftige gezinnen. Wilt u hen hiermee helpen?
Voor 700.000 scholieren begint de lange zomervakantie
Posted on Thursday, June 20, 2019
Voor 700.000 leerlingen in het middelbaar onderwijs en ongeveer 55.000 leraren begint deze donderdag de lange zomervakantie. Het nieuwe schooljaar begint op 1 september. De ongeveer een miljoen leerlingen van basisscholen en kleuterscholen moeten nog tien dagen wachten.
Defensie: Vrijwillig meedoen met IDF in zomer of herfst
Posted on Thursday, June 20, 2019
Deelnemen aan de Israel Defense Forces (IDF) voor een vrijwillige 'tour of duty' wordt steeds populairder onder de christelijke vrienden van de Joodse Staat. Voor de avontuurlijke personen onder ons zijn hier twee geweldige opties voor een unieke ervaring in de zomer of de herfst.
Economische top in Bahrein kan conflict verergeren
Posted on Wednesday, June 19, 2019
Professor Eli Podeh denkt dat de economische workshop in Bahrein 'het Israëlisch-Palestijnse conflict kan verergeren'. De Palestijnen zouden eerder een nieuwe golf van verschrikking lanceren dan zelfs maar te luisteren naar gunstige plannen, die co-existentie met Israël betekenen.
Israëlisch-Arabische samen­werking werpt vruchten af
Posted on Wednesday, June 19, 2019
Ongeveer 100 Arabische ingenieurs uit Judea, Samaria en de Gazastrook, in dienst bij het Arabische hightechbedrijf ASAL-Technologies in Rawabi en werkzaam voor het Israëlische bedrijf Mellanox, delen 3,5 miljoen dollar na de overname van dit bedrijf.
Israëli wint Europees kampioenschap Schermen
Posted on Wednesday, June 19, 2019
Nadat hij eerst in eigen land kampioen was geworden, won de Israëlische schermer Yuval Shalom Freilich de Gouden Medaille bij de Europese kampioenschappen in Düsseldorf (Duitsland), waar hij aantrad tegen de besten van de wereld.
Techniek: TIPA maakt biologisch afbreekbare plastics
Posted on Wednesday, June 19, 2019
De Israëlische startup TIPA maakt plastic-achtige zakken en verpakkingen van biomaterialen, die na gebruik desintegreren en zelfs gebruikt kunnen worden voor compost in de tuin. Plastic afval is al vele jaren een groot probleem in Israël en daarbuiten.
Bezorgde Netanyahu jaagt op Russische kiezers
Posted on Tuesday, June 18, 2019
Avigdor Lieberman, de leider van de partij Yisrael Betenoe (Israël Ons Huis) heeft de doorslag gegeven bij het mislukken van de poging van premier Benjamin Netanyahu om een nieuwe regeringscoalitie te vormen na de algemene verkiezingen van 9 april.
Protest inwoners Eilat tegen sluiting luchthaven Tel Aviv
Posted on Tuesday, June 18, 2019
Enkele honderden mensen hebben maandag in Jeruzalem gedemonstreerd tegen de sluiting van de luchthaven Sde Dov in Tel Aviv, omdat dit het einde betekent van de binnenlandse vluchten tussen Eilat en het centrum van het land.
Qatar overhandigt miljoenen dollars aan Gaza
Posted on Tuesday, June 18, 2019
Een delegatie uit Qatar is zondagavond in de Gaza­strook aangekomen om 15 miljoen dollar aan hulp te overhandigen aan de Palestijnse inwoners. De delegatie zal twee dagen in Gaza blijven voor besprekingen met de Hamas-leiders.
Theodor Herzl – een trotse Jood met Joodse trots
Posted on Monday, June 17, 2019
Bij een bezoek aan het Herzlmuseum op de Herzlberg aan de westkant van Jeruzalem kun je formeel een duik nemen in de geschiedenis van de man die, zoals men zegt, 'het fundament heeft gelegd' voor datgene wat we heden ten dage Israël noemen: Theodor Herzl.
Israëlische regering vergaderde in 'Trump Heights'
Posted on Monday, June 17, 2019
De interim-regering van premier Netanyahu hield zondag zijn kabinetsvergadering in de onlangs aangekondigde nederzetting 'Trump Heights' op de Golanhoogten. Hoewel de interim-regering eigenlijk geen nieuwe nederzettingen kan vestigen, werd het gebaar goed ontvangen door de Amerikanen
Israël bouwt nieuwe waterleiding voor de Gazastrook
Posted on Monday, June 17, 2019
Ondanks de gespannen situatie in het zuiden is de Israëlische Water­autoriteit, in samenwerking met het Israëlische water­leiding­bedrijf Mekorot, momenteel bezig met de aanleg van een vierde water­leiding om de water­voor­ziening naar de Gazastrook te verbeteren.
Verdrijft antisemitisme opnieuw Joden uit Duitsland?
Posted on Sunday, June 16, 2019
Veel Duitsers zijn zo bang om de grote bevolkings­groep moslim-immigranten boos te maken, dat zij standaard tegen Israël kiezen. Volgens een bericht van de nieuwszender i24 gaan veel jonge Duitse Joden naar Israël wegens het groeiende antisemitisme in het land.
Ontslag na Joodse gasten bij een Arabische bruiloft
Posted on Sunday, June 16, 2019
Een video van vrolijk dansende Joden en Arabieren op een Arabische bruiloft kostte de voorzitter van de dorpsraad zijn baan en zijn lidmaatschap van de Fatach-partij. Is dat nou die gematigde Fatach-partij, waarmee Israël vrede zou moeten sluiten?
Kerk moet verhuur aan Joodse organisatie voortzetten
Posted on Sunday, June 16, 2019
Het Hoog­gerechts­hof heeft besloten, dat de Grieks-Orthodoxe Kerk gehouden is aan de huur­over­een­komst van haar eigendommen aan Ateret Cohanim, een Israëlisch-Joodse organisatie die zich inzet voor het creëren van een Joodse meerderheid in de Oude Stad van Jeruzalem.
Filmster Audry Hepburn steunde Nederlands verzet
Posted on Sunday, June 16, 2019
Iedereen herkent de iconische Britse filmster Audrey Hepburn. Maar de in 1993 overleden actrice heeft ook een minder bekend heroïsch verleden, waarin haar leven in Nederland en haar steun aan het redden van Joden centraal staan.
Raket uit Gaza donder­dag­avond inge­slagen in Sderot
Posted on Friday, June 14, 2019
Een raket gelanceerd vanuit de Gazastrook is donderdagavond kort voor 21 uur ingeslagen in de grensstad Sderot. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Om nog onbekende reden werd het raketafweersysteem Iron Dome niet geactiveerd.
Muziekvideo: De priesterlijke zegen
Posted on Friday, June 14, 2019
In deze video wordt de ontroerende aloude priesterzegen uit Numeri 6:24-26 gezongen in Hebreeuws en Engels: 'De HEERE zegene u en behoede u! De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig! De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede!
Shabbats­lezingen: De een is niet meer dan de ander
Posted on Friday, June 14, 2019
Bij de inwijding van de Tabernakel worden de gaven van elk van de stamhoofden even uitgebreid genoemd. In de gemeente van God is de een niet meer of belangrijker dan de ander. De gaven die je hebt, mag je gebruiken om elkaar te dienen, ieder heeft een plaats in de gemeente.
Hoe men Israëlisch burgerschap kan verkrijgen
Posted on Friday, June 14, 2019
Er is een reden waarom Israël potentiële immi­granten uit de hele wereld aantrekt. Israël is mooi, eco­nomisch en techno­logisch ontwikkeld, heeft een goed opgeleide bevolking die Engels­taligen kan opvangen voordat ze Hebreeuws leren, en, het aller­belang­rijkste: Israël is het Heilige Land, een bede­vaarts­oord en van belang voor alle Abrahami­tische religies.
En opnieuw huilden de sirenes en brandden de velden
Posted on Thursday, June 13, 2019
• Ballonnen met explosieven veroorzaken reeks branden,
• Als reactie legt Israël een zeeblokkade op,
• Iron Dome onderschepte weer raket uit de Gazastrook,
• Israëlische luchtmacht valt Hamas-doelen en een tunnel aan.
De Gaza-truc van Netanyahu
Posted on Thursday, June 13, 2019
Waarom zou Israël de voortdurende raketaanvallen uit de Gazastrook moeten accepteren? Een goede vraag, zeker na de laatste gewelds­uitbraak vanuit de Gazastrook begin mei. Het was de heftigste sinds de oorlog in de zomer van 2014.
Moslimorganisaties in Gaza dreigen met geweldsgolf
Posted on Thursday, June 13, 2019
Komen er vrijdag gewelddadige rellen bij het grens­hek van de Gaza­strook? Islamitische organisaties in de Gaza­strook willen met een escalatie van geweld Israël onder druk zetten om een wapen­stil­stands­overeen­komst (die dus toch bestaat) snel uit te voeren.
Cultuur: Week van het Hebreeuwse Boek
Posted on Thursday, June 13, 2019
De week van het Hebreeuwse Boek is woensdag begonnen in Israël. Elk jaar worden in juni, kort na Shavoe'ot, in veel steden openlucht-boeken­markten gehouden, waar uitgevers en auteurs hun boeken aanprijzen, die meestal iets goedkoper zijn dan de winkelprijs.
Defensie: Smash 2000 maakt soldaat tot scherpschutter
Posted on Thursday, June 13, 2019
In de strijd tegen vuurvliegers en ballonnen met explosieven uit de Gazastrook, bewapent het Israëlische leger zich momenteel met het Smash 2000 controle­systeem, dat van vrijwel elke soldaat een scherpschutter maakt.
Moldavië wil ambassade naar Jeruzalem verplaatsen
Posted on Wednesday, June 12, 2019
Weer wil een land zijn ambassade naar Jeruzalem verplaatsen. Het is Moldavië, waar de regering deze week haar voornemen bekend maakte om haar Israëlische ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Het land heeft een grote Joodse bevolking gehad.
Video van de dag: Kapernaüm, de stad van Jezus
Posted on Wednesday, June 12, 2019
De video van Tal Hanoci neemt ons mee naar het noorden, naar het Meer van Galilea. Het toont ons de archeologische site Kapernaüm, Kfar Nachum (vertaald 'Het dorp Nachum'). Kapernaüm was de stad en het centrum van de activiteiten van Jezus.
PA geïrriteerd over 'Israëlische vlag' op de Tempelberg
Posted on Wednesday, June 12, 2019
Een foto van een vrouw voor de Rotskoepel met de vlag van een zionistische beweging heeft bij de Palestijnse Autoriteit een golf van verontwaardiging veroorzaakt. Van Arabische zijde worden de Joden er steeds van beschuldigd, dat zij de Tempelberg willen 'judaïseren'.
Wat zit er achter de branden die Israël, Irak en Syrië teisteren?
Posted on Tuesday, June 11, 2019
Pyro-terrorisme is een wapen dat de vijanden van Israël sinds eind 2016 gebruiken, toen het grootste deel van het Karmelwoud bij Haifa werd vernietigd. Israël is niet het enige land dat onder ‘pyro-terrorisme’ lijdt, nu jihadisten voor primitievere manieren kiezen om hun vijanden aan te vallen.
Techniek: Wordt fruit nog met de hand geplukt?
Posted on Tuesday, June 11, 2019
Hoewel de automatisering van de landbouw in een vergevorderd stadium is, wordt fruit nog steeds met de hand geplukt. Een Israëlische start-up wil nu het arbeidsintensieve oogsten met de hand afschaffen, door hiervoor kleine drones in te zetten.
Israël bouwt stukken muur langs de grens met Gaza
Posted on Tuesday, June 11, 2019
Israël bouwt op enkele bedreigde plaatsen langs de grens met de Gazastrook een nieuwe beschermende muur, om de wegen en gemeenschappen te beschermen tegen terroristische aanvallen vanuit de Hamas-enclave.
Jordanië: Abbas weigert alle hulp voor aanpak van crisis
Posted on Monday, June 10, 2019
Jordaanse politici zijn boos op Machmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit (PA), die genereuze financiële steun weigert, omdat een ineenstorting van het Palestijnse bestuur tot geweld zal leiden, ook tegen Jordanië.
De Westelijke Jordaanoever annexeren of opgeven?
Posted on Monday, June 10, 2019
De Amerikaanse ambassadeur in Jeruzalem, David Friedman, zei in een interview met The New York Times, 'ik denk dat Israël onder bepaalde omstan­dig­heden het recht zou moeten hebben om enkele, maar waarschijnlijk niet alle, delen van de Westelijke Jordaanoever te behouden'.
President Rivlin: Wij zullen christenen altijd beschermen
Posted on Monday, June 10, 2019
Het zijn moeilijke en pijnlijke jaren voor de christenen in het Midden-Oosten. De Israëlische president Rivlin toonde zich er trots op, dat Israël is de afgelopen jaren de enige plaats in het Midden-Oosten is geweest waar christenen nog steeds kunnen floreren.
Een natie onder God - een Shavoe'ot-meditatie
Posted on Friday, June 07, 2019
Shavoe'ot is een van de Bijbelse pelgrims­feesten, die eens de hele natie samenbracht. Vandaag de dag is het zwaar gecom­mer­cia­liseerd. Ooit, zo'n 2000 jaar geleden, was Shavoe'ot, oftewel Pinksteren, de feestelijke periode voor het volk van Israël om samen te komen als één natie onder G-d.
Ateret Cohanim: 'Neem Jeruzalem terug - in Godsnaam!'
Posted on Friday, June 07, 2019
'God zal, met al die moskeeën en kerken rond de Tempelberg en de Oude Stad van Jeruzalem, niet uit de hemel neerdalen'. Dit zegt Daniel Luria, leider van Ateret Cohanim ('Kroon van Priesters'), een organisatie die zich inzet voor het herstel van heel Jeruzalem voor het Joodse volk.
Amir Ohana tot nieuwe minister van Justitie benoemd
Posted on Friday, June 07, 2019
Premier Benjamin Netanyahu heeft Amir Ohana, Knessetlid voor de Likoed-fractie, benoemd tot minister van Justitie. Hij vervangt Ayelet Shaked en zal het ministerie van Justitie leiden tot de vorming van een nieuwe regering na de komende verkiezingen op 17 september.
Nieuwe raket­beschie­tingen uit Syrië missen hun doel
Posted on Friday, June 07, 2019
Bij een nieuwe raketaanval vanuit Syrië op de Israëlische berg Hermon hebben de projectielen dit keer hun doelwit gemist en kwamen ze neer op de Syrische kant van de Hermon. Als gevolg van de beschieting klonken de sirenes op de Golanhoogten.
Muziekvideo: Tekenfilm van het leven van Ruth
Posted on Friday, June 07, 2019
Tijdens Shavoe'ot staat het geven van de Tien Geboden centraal. Het is tegens een oogstfeest, waarop het eerste geoogste graan als dankoffer naar de Tempel wordt gebracht. In de oogsttijd speelt ook het Bijbelboek Ruth, waarin Ruth met haar schoondochter uit den vreemde terugkeert.
Shabbatslezingen: Beroem je niet op een groot leger
Posted on Friday, June 07, 2019
Wanneer het volk Kanaän nadert, worden alle strijdbare mannen geteld - en dat was goed. Ook koning David liet alle strijdbare mannen tellen – en dat was niet goed, hij beroemde zich op zijn grote leger. De apostel Paulus leert ons, niet te roemen op wat we zijn, maar te roemen in zwakheid.
Video van de dag: Strand en Nationaal Park Ashkelon
Posted on Friday, June 07, 2019
Wie voor het komende vakantieseizoen een leuke badplaats zoekt, hoeft niet naar het drukke Tel Aviv. Een aantal kilometers zuidelijker ligt Ashkelon, met een mooi strand èn het Nationaal Park Askelon. Daarin bevinden zich de restanten van een van de oudste steden van het land.
Oh, wanneer de LGBT's in Jeruzalem paraderen
Posted on Thursday, June 06, 2019
De Jeruzalem Gay Parade van deze donderdag zou de grootste ooit in de Heilige Stad zijn. Terwijl de jaarlijkse Jeruzalem Gay Parade in omvang groeit, groeit ook het verzet van conservatieve inwoners van de Heilige Stad, zoals bleek uit een postercampagne.
Defensie: Home Front Command beschermt de bevolking
Posted on Thursday, June 06, 2019
Het Home Front Command komt in actie in diverse noodsituaties, in het bijzonder bij de bescherming van de burgerbevolking. Het doel van de eenheid is eenvoudig: het redden van levens. Hij voert opsporings- en reddingsoperaties uit in Israël en over de hele wereld
Video van de dag: Warme baden in Gan HaShlosha
Posted on Thursday, June 06, 2019
We brengen met u een bezoek aan een geliefde plek voor een dagje uit in het noorden van het land: het Nationale Park Gan HaShlosha. In het park zijn drie thermische baden, die een temperatuur van 28 graden hebben. Daarom kan er het hele jaar rond in gebaad worden.
Israëli's sparen meer; werkloosheid ongekend laag
Posted on Wednesday, June 05, 2019
Tussen 2012 en 2017 was er een grote stijging van de inkomsten en uitgaven per huishouden in Israël, volgens een nieuw onderzoek van het Taub Center for Social Policy in Israël, dat ook meldt dat de werkgelegenheid stijgt en de werkloosheid laag is.
Israël rouwt na overlijden van First Lady Nechama Rivlin
Posted on Wednesday, June 05, 2019
Israëls First Lady Nechama Rivlin is dinsdag overleden, een dag voor haar 74e verjaardag. Zij was bezweken aan de longziekte longfibrose, waartegen ze jarenlang heeft gestreden en waarvoor ze in maart een longtransplantatie heeft ondergaan.
Techniek: 'Tree Tube' voedt de boom, beschermt de weg
Posted on Wednesday, June 05, 2019
Bomen langs wegen en fietspaden zijn mooi, maar wanneer de wortels groeien, kunnen ze bestrating en asfalt omhoog duwen en lastig struikelblokken vormen. De Israëlische agrarische startup FrizWeed uit Ramat Gan ontwikkelde een buis die de boom voedt en onder controle houdt.
Jesjoea en de Messiaanse Joden
Posted on Tuesday, June 04, 2019
Messiaanse Joden blijven worstelen om hun plaats te vinden tussen Jodendom en christendom, maar de Bijbel biedt een oplossing.
Leer de christelijke militairen van Israël kennen
Posted on Tuesday, June 04, 2019
Het zijn noch Joden noch Arabieren, en ze zijn tot een strijdmacht voor Israël geworden waar men rekening mee moet houden. Leer de Aramees-christelijke gemeente in Israël kennen, die zichzelf niet als Palestijnen of zelfs als Arabieren beschouwen, maar als christenen, die zich verbonden hebben met het Joodse volk.
Trump ‘niet blij’ met nieuwe Israëlische verkiezingen
Posted on Monday, June 03, 2019
Het is Netanyahu niet gelukt om een nieuwe overheid te vormen, waardoor Israël opnieuw verkiezingen krijgt. Mogelijk heeft dit negatieve gevolgen voor Trumps ‘deal van de eeuw’.
Jeruzalemdag
Posted on Monday, June 03, 2019
De Jeruzalemdag, waarop de hereniging van ‘Israëls eeuwige hoofdstad’ wordt gevierd, is geen vanzelfsprekendheid.
De Messias en Shavoeot
Posted on Monday, June 03, 2019
De feesten van de Bijbel zitten vol met typen en symbolen die allemaal perfect verwijzen naar de Messias. De goddelijke verbanden tussen Shavoeot en Pinksteren zijn zo bijzonder duidelijk dat het fascinerend is.
Tweede trektocht door de Israëlische woestijn – nieuwe wandelroute!
Posted on Monday, June 03, 2019
Heeft u de laatste wandeling gemist of wilt u weer deelnemen, kom dan deze winter en beleef een onvergetelijk avontuur in de Negev-woestijn van Israël.
Berg Hermon door raketten vanuit Syrië beschoten
Posted on Sunday, June 02, 2019
Twee raketten zijn zaterdagavond vanuit Syrië op Israël afgevuurd. Ze kwamen neer bij een militaire zone van het Israëlische leger in de buurt van de berg Hermon. Als reactie op de raketbeschietingen heeft de Israëlische luchtmacht aanvallen uitgevoerd op doelen bij Damascus,
Syriërs juichen Israëlische luchtaanvallen op hun land toe
Posted on Sunday, June 02, 2019
Een medewerker van IsraelToday bezocht Druzen op de Golanhoogten om hen te spreken over de situatie in Syrië. Druzische bronnen beweerden dat de situatie in Syrië niet zo is als de media suggereren.
Orthodoxe groep verstoort Messiaanse bijeenkomst
Posted on Sunday, June 02, 2019
Orthodoxe Joodse extremisten hebben dit weekeinde een Messiaanse bijeenkomst in Jeruzalem ernstig verstoord. Zij blokkeerden de toegang tot een concert van nieuwe Hebreeuwse aanbiddingsliederen. De politie loodste de messiaanse gelovigen door een zijdeur naar binnen.
Wij vieren vandaag Yom Yeroeshalayim
Posted on Sunday, June 02, 2019
Jeruzalemdag is een vrije dag en een heilige dag, waarop de straten van Jeruzalem gevuld zijn met muziek en bedekt met blauw en wit, als de natie opstaat om het wonder te vieren dat de Stad van Goud na 2000 jaar weer in de trouwe handen van de Joodse natie is.
Video van de dag: Jeruzalemdag met volkslied Hatikwah
Posted on Sunday, June 02, 2019
Deze zondag vieren we op Yom Yeroeshalayiem de hereniging van de stad Jeruzalem. Ter gelegenheid hiervan heeft Valientes de David deze video uitgebracht met beelden van Jeruzalem en het Israëlische volkslied Hatikwah, gezongen in het Hebreeuws, Chinees en Koreaans.