May 2019

Video: Israëli's sluiten dansend de Shabbat af
Posted on Friday, May 31, 2019
Ondanks de hittegolf in Israël, ondanks een regeringscrisis, ondanks dreigende woorden van vijandelijke leiders, nemen de inwoners van Haifa op zaterdagavond de tijd om dansend in de straten de Shabbat af te sluiten.
Video: Kijkje in een aanvalstunnel van Hezbollah
Posted on Friday, May 31, 2019
Deze week heeft het Israëlische leger het neutraliseren van in totaal zes terreurtunnels van Hezbollah voltooid. De tunnels werden in januari ontdekt als onderdeel van Operatie Noordelijk Schild. Het Israëlische leger schat dat er geen tunnels meer zijn die Israëlisch grondgebied binnendringen.
Mesaanvallen in Jeruzalem; 2 gewonden, dader gedood
Posted on Friday, May 31, 2019
Twee mensen werden vanochtend op verschillende plaatsen in de Oude Stad van Jeruzalem door een Arabische terrorist met een mes aangevallen. Een 50-jarige man raakte zwaar gewond, een 16-jarige jongen kreeg lichte verwondingen, en de dader werd neergeschoten.
Shabbatslezingen 1 juni: Het leven is kiezen
Posted on Friday, May 31, 2019
Het leven is vol van het maken van keuzes. Dat begon al bij Adam en Eva: naar wie luisteren we, naar God of naar de verleiding? Mozes legt zijn volk ook een keuze voor, leven naar Gods verordeningen en gezegend worden in het land, of een eigen weg gaan en in ballingschap gaan.
Muziekvideo: Jeruzalem, als ik u vergete... (corr)
Posted on Friday, May 31, 2019
Zondag 2 juni is het Yom Yeroeshalayiem, Jeruzalemdag. Op deze dag werd in 1967 Oost-Jeruzalem bevrijd van de Jordaanse bezetting. 'Indien ik u vergete, o Jeruzalem, zo vergete mij mijn rechterhand', is een regel uit psalm 137, die het verlangen van de ballingen in Babel naar Jeruzalem beschrijft.
Video van de dag: Universiteit Technion, Haifa
Posted on Friday, May 31, 2019
De video van vandaag laat ons kennismaken met het Technion in Haifa, een technische universiteit die in 1924 werd opgericht. De campus ligt in het noordoosten van de stad en bestaat uit 85 gebouwen; een studentenhuis biedt plaats aan 4000 studenten.
Joodse weduwe: Frankrijk, controleer uw steun aan PA
Posted on Thursday, May 30, 2019
De weduwe van een anderhalf jaar geleden vermoorde rabbijn heeft in Parijs een ontroerende toespraak gehouden, waarin zij de Franse politici opriep om de besteding van aan de Palestijnse Autoriteit (PA) uitbetaalde belastinggelden beter te controleren.
Lijden Palestijnse christenen ontgaat westerse wereld
Posted on Thursday, May 30, 2019
Christenen in de Palestijnse gebieden hebben regelmatig te maken met discriminatie en vervolging. De PA spant zich meer in om deze incidenten uit de pers te houden, dan om de daders op te sporen, want financiële steun uit Europa is afhankelijk van haar imago.
Herodes' leven onthuld in vernieuwd bezoekerscentrum
Posted on Thursday, May 30, 2019
Na vijf jaar onderzoek en intensieve arbeid door de beste archeologen van de Israel Antiquities Authority en deskundigen van de Israel Nature and Parks Authority werd woensdagavond in het Caesarea National Park een nieuw bezoekerscentrum geopend.
Politiek drama: weer nieuwe verkiezingen in Israël
Posted on Thursday, May 30, 2019
De 21e Knesset is na slechts enkele weken ontbonden. Het was premier Netanyahu niet gelukt om de nood­zakelijke meerder­heids­coalitie te vormen. Al snel beschuldigden beide partijen elkaar van de mislukking. De nieuwe verkiezingen zijn gepland op 17 september.
Defensie: Hoe stal de Mossad Iraanse documenten?
Posted on Thursday, May 30, 2019
Een groep Mossad-medewerkers ontvangt de Defensieprijs voor het 'ontvreemden´ van duizenden documenten en DVD's over het Iraanse nucleaire programma uit een opslagplaats in Teheran. Maar hoe deden ze dat? En wat voerden zij nog meer uit in Iran?
Video van de dag: Een bewolkte warme dag in Tel Aviv
Posted on Thursday, May 30, 2019
De video van vandaag toont ons enkele opnamen, gemaakt op een warme, lome en bewolkte dag in Tel Aviv, eerder deze maand. Kleine momenten, die anders nauwelijks opgemerkt zouden worden, zijn door de camera vereeuwigd.
Opnieuw verkiezingen? Waar is dat goed voor?
Posted on Wednesday, May 29, 2019
In zijn korte aankondiging van gisteravond sprak premier Benjamin Netanyahu de beschuldiging uit, dat het Avigdor Lieberman is die het op nieuwe verkiezingen laat aankomen. Het gaat bij Lieberman om zijn verkie­zings­belofte, het doorzetten van de Dienst­plicht­wet.
Iran waarschuwt: 'Wij zijn de absolute macht in de regio'
Posted on Wednesday, May 29, 2019
De bevelhebber van de Iraanse Revolutionaire Garde zei deze week dat Iran over de 'absolute macht' in de regio beschikt. Zijn uitspraken lijken te suggereren dat de Iraniërs of een atoombom hebben gebouwd, of de wereld alleen willen doen geloven dat ze een bom hebben.
Waar Hitler nog bejubeld wordt
Posted on Wednesday, May 29, 2019
In het grootste deel van het Westen is het tegenwoordig ondenkbaar dat Adolf Hitler nog een platform krijgt. Maar in de Arabische wereld wordt ‘Mein Kampf’ nog steeds gelezen en heeft de ‘Führer’ invloed op het gedachtegoed van miljoenen mensen.
Techniek: Eerste vliegende en rijdende robot
Posted on Wednesday, May 29, 2019
De eerste experimentele robot, die kan vliegen als een typische quadcopter, op ruw terrein kan rijden en in krappe ruimtes kan kruipen, gebruik makend van dezelfde motoren, is ontwikkeld door onderzoekers van de Ben-Goerion Universiteit van de Negev (BGU) in Be'er Sheva.
Video van de dag: Wiel­rennen in Jeruzalem
Posted on Wednesday, May 29, 2019
Op 3 mei vond in Jeruzalem de GFNY wieler­wedstrijd plaats. De zogenaamde Gran Fondo-wieler­wedstrijden zijn niet bedoeld voor professionele fietsers, maar voor iedereen. Het zijn lange­afstands­wedstrijden, die ook hellingen omvatten.
Syrië beschoot Israëlisch vliegtuig met Russische raket
Posted on Tuesday, May 28, 2019
Een gevechtsvliegtuig van de Israëlische luchtmacht (IAF) is maandag vanuit Syrië beschoten. Daarop heeft de IAF maandag­avond de Russische lucht­afweer­batterij bij Quneitra in Syrië uitgeschakeld, waarbij een dode zou zijn gevallen en een voertuig werd vernietigd.
EU helpt een nieuw 'antiek' Palestijns dorp oprichten
Posted on Tuesday, May 28, 2019
Kent u het dorp Shoshkhalah? Dat zou een antiek Palestijns dorp zijn, dat met behulp van de Europese Unie in goede staat wordt gehouden. Maar het bijzondere van dit antieke dorp is, dat het bijna twee jaar geleden nog niet eens bestond.
Jonge Israëli's helpen Bijbel­vertalers met Hebreeuws
Posted on Tuesday, May 28, 2019
De tweede groep van elf jonge Israëli's is zondag afgestudeerd na een opleiding in Bijbels Hebreeuws Onderwijs. Ze bereiden zich voor om op vrijwillige basis Bijbel­vertalers, die actief zijn in het vertalen van de Bijbel in lokale talen over de hele wereld, op te leiden en te helpen.
Dramatische redding uit stormachtig Meer van Galilea
Posted on Tuesday, May 28, 2019
Deze keer was het geen lopen op het water, maar de Israëlische reddingsdiensten zijn er zondagavond wel in geslaagd om een familie te redden die vastzat na het omslaan van hun boot, midden in een stormachtig Meer van Galilea.
Video van de dag: Varen op het Meer van Galilea
Posted on Tuesday, May 28, 2019
De video van vandaag nodigt u uit voor een boottocht op het Meer van Galilea. Vooral in het voorjaar is het meer en zijn omgeving een zeer populaire bestemming, nog voor de hete zomer. En nu kunt u genieten van de tochtje op de Kinneret, zoals wij het meer noemen.
Bibi en de belangrijkste demonstratie van dit jaar
Posted on Monday, May 27, 2019
Zaterdagavond vond in Tel Aviv een demonstratie plaats tegen Netanyahu en zijn regering, die door de demonstranten 'corrupt' werd genoemd. Achter de schermen lijken er krachten te zijn, die er alleen maar aan werken Netanyahu ten koste van alles ten val te brengen.
Coalitiebesprekingen lopen vast, nieuwe verkiezingen?
Posted on Monday, May 27, 2019
Een oud strijdpunt zorgt voor problemen bij de coalitie-onderhandelingen van premier Benjamin Netanyahu: de dienstplicht voor ultraorthodoxe jongeren. De religieuze partijen wijzen dit beslist af, maar Avigdor Lieberman stelt het als voorwaarde voor deelname aan de regering.
Defensieprijs voor geheime actie van Mossad in Iran
Posted on Monday, May 27, 2019
Herinnert u zich nog die actie in het Iraanse Nucleaire Archief, precies een jaar geleden? In een geheime actie had de Mossad een enorme hoeveelheid relevante informatie over het Iraanse kernwapenprogramma meegenomen, en de agenten krijgen hiervoor een bijzondere prijs..
Niet buigen voor antisemitisme: woensdag demonstratie #KeppelOp
Posted on Monday, May 27, 2019
Afgelopen weekeinde raadde de Duitse coördinator voor anti­semitisme­bestrijding Felix Klein Joden in Duitsland af overal een keppel te dragen. Een dergelijk advies mag nooit normaal worden, meent het CIDI, en roept op tot het dragen van een keppel als signaal tegen antisemitisme.
Video van de dag: Tel Aviv een beetje anders
Posted on Monday, May 27, 2019
Er bestaan veel video's van Tel Aviv. Maar de video van vandaag toont ons de stad vanuit een iets andere gezichtshoek. Als we door de stad lopen, vergeten we vaak de omgeving van dichtbij te bekijken. Vooral de gevels van de huizen kunnen soms erg interessant zijn.
Duits advies: Joden kunnen beter geen keppeltje dragen
Posted on Sunday, May 26, 2019
Tegen de achtergrond van het groeiende antisemitisme adviseerde Felix Klein, de gevolmachtigde van de Bondsregering voor het Joodse leven in Duitsland en de strijd tegen het antisemitisme, om op bepaalde plaatsen in Duitsland geen kippa meer te dragen.
Palestijnen verhinderen aanval van ISIS op Israëli's
Posted on Sunday, May 26, 2019
De Palestijnse Autoriteit verijdeld onlangs een complot van ISIS om Israëli's op te blazen door de arrestatie van een plaatselijke Koranlerares, die door de radicale jihadistische groepering ISIS was gerekruteerd als zelfmoordterroriste.
De bedrieglijke weerstand van de PA tegen Trumps Vredestop in Bahrein
Posted on Sunday, May 26, 2019
Zoals verwacht heeft de Palestijnse Autoriteit geweigerd om zich bij een door de VS geleide vredestop ‘Peace to Prosperity economic workshop’ in Bahrein met Israël en regionale Arabische machten aan te sluiten. De PA beschouwt de top als ondermijning van de Palestijnse rechten.
Moet Israëlische pro-homo agenda evangelischen aanstoot geven?
Posted on Sunday, May 26, 2019
Israël is trots op zijn pro-homoseksuele houding, waarmee het wil tonen dat de Joodse Staat een open, democratische en toegefelijke samenleving is. Evangelische christenen steunen het herboren Bijbelse Israël, maar zijn bezorgd over zijn steun aan een wereldse agenda.
Israëls Eenzame Soldaten - Geef hen een thuis in Israël
Posted on Sunday, May 26, 2019
Omdat de meeste 'eenzame soldaten' na hun diensttijd in het Israëlische leger terugkeren naar hun landen van herkomst, indien zij in Israël geen voet aan de grond krijgen, hebben zij veel steun nodig.
Video van de dag: St. Petrus en St. Tabitha Kerk in Jaffa
Posted on Sunday, May 26, 2019
De video van vandaag, gemaakt door Tal Hanoci, toont ons de Russisch-orthodoxe kerk van St. Petrus en St. Tabitha in Jaffa. Hij werd gebouwd in 1884 en wordt gebruikt door de Russisch-orthodoxe christelijke gemeente. De tweede video laat u binnen rondkijken.
Hittegolf veroorzaakt verwoestende branden in Israël
Posted on Saturday, May 25, 2019
Israël lijdt al dagenlang onder een extreme hittegolf, die plaatselijk tot verwoestende bosbranden heeft geleid. Het gebied rond Jeruzalem, het Ben-Shemenwoud en verschillende plaatsen rond de stad Modi'in zijn in het bijzonder getroffen.
Weer branden bij Gaza; smokkel ballonnen verijdeld
Posted on Friday, May 24, 2019
• Er is geen wapenstilstand, of Hamas houdt zich er niet aan,
• Weer branden gesticht in grensstreek met de Gazastrook,
• Als reactie is de visserijzone van Gaza weer ingeperkt,
• Smokkelpoging van miljoenen ballonnen is verhinderd.
Lag Ba'Omer geeft problemen en kansen
Posted on Friday, May 24, 2019
Messiasbelijdende Joden en orthodoxe Joden vieren gewoonlijk beide de religieuze feestdagen van Israël, die door God zijn vastgesteld. Maar Lag Ba'Omer is een scheidslijn tussen hen die in het licht wandelen en hen die hier in het Beloofde Land in de duisternis wandelen.
Muziekvideo: Boogschieten op Lag Ba'Omer
Posted on Friday, May 24, 2019
Donderdag was het Lag Ba'Omer, de 33ste dag van de Omertelling, dat is het aftellen van 50 dagen tussen Pesach/Pasen en het Wekenfeest/Pinksteren. Een vreugdevolle dag in een periode van rouw. Op deze dag is het de gewoonte vuurtjes te stoken en met pijl en boog te schieten.
Shabbats­lezingen 25 mei: Draag zorg voor de armen
Posted on Friday, May 24, 2019
Armoede mag niet bestaan in het volk Israël en in de christelijke gemeente. De zorg voor armen, weduwen en wezen is een opdracht van God. Daarin onderscheidt Gods volk zich van andere volken, die deze opdracht niet kennen.'Wie zich ontfermt over de arme, leent uit aan de HEERE.'
Video van de dag: Afkoeling zoeken in de hittegolf
Posted on Friday, May 24, 2019
Israël wordt momenteel getroffen door een extreme hittegolf. Bijna overal werden record­tempera­turen voor de maand mei bereikt, boven de 40 graden. Deze toont een aantal plaatsen om aan de hitte te ontsnappen, waaronder een verborgen waterval in de omgeving van Sharon.
Reductio ad Hitlerum: Netanyahu de Joodse Nazi
Posted on Thursday, May 23, 2019
De politieke dialoog in Israël is steeds vijandiger geworden. Met regelmaat werden en worden politieke tegenstanders vergeleken met Adolf Hitler en het naziregime. Dat begon in 1933 met Ben Goerion, en wordt nu gedaan door de leiders van de partij Blauw en Wit.
5.000 jaar oud bier gebrouwen in Israël
Posted on Thursday, May 23, 2019
Israëlische onderzoekers zijn erin geslaagd om een bier van hoge kwaliteit te brouwen dat geproduceerd wordt uit gist, geëxtraheerd uit 5000 jaar oud aardewerk, dat gevonden werd bij Tel Gath, de Filistijnse stad van Goliath.
Defensie: IDF geeft gehandicapten een kans
Posted on Thursday, May 23, 2019
In het Israëlische leger functioneert het programma 'Special in Uniform', een innovatief programma dan jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking integreert in het Israëlische leger en hen helpt zich voor te bereiden op een baan na hun diensttijd.
Video van de dag: Eilat bij nacht
Posted on Thursday, May 23, 2019
De video van vandaag laat u delen in de sfeer van de stad Eilat in de nacht. Eerst zien we de promenade en de jachthaven met de hotels, winkels en vele bezienswaardigheden. Daarna gaan we naar de 'Ice Mall', een winkelcentrum, waar in het midden een ijsbaan is waar je kunt schaatsen.
Perzische aardewerkscherf en zeldzame zegelring opgegraven
Posted on Wednesday, May 22, 2019
Bij opgravingen op het terrein van de Givati-parkeer­plaats, in het nationale archeologische park Stad van David, zijn in maart een fragment van een aarden kruik, die stamt uit de tijd van de Perzische over­heersing, en een nog oudere zeld­zame zegel­ring gevonden.
Vervalst Israël de geschiedenis met zijn opgravingen?
Posted on Wednesday, May 22, 2019
Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt Israël van geschiedsvervalsing en heeft daarover zijn beklag gedaan bij de VN. Israël zou de archeologische opgravingen op Palestijns gebied gebruiken om er historische feiten mee te vervalsen.
Trektocht door Israëlische woestijn, een unieke ervaring
Posted on Wednesday, May 22, 2019
Als u verlangt naar een bijzonder avontuur, dan bent u bij ons aan het juiste adres! In november en december kunt u deelnemen aan onze Israel Desert Hike. We lopen een gedeelte van de beroemde Israel National Trail, een wandel­route van de zuidpunt tot de noordpunt van het land.
Wetenschap: De auto-accu's opladen tijdens het rijden
Posted on Wednesday, May 22, 2019
Terwijl wereldwijd wordt gewerkt aan de ontwikkeling en bouw van elektrische auto's met zware accu's, een beperkte actieradius en een vrij lange laadtijd, ontwikkelt het Israëlische bedrijf ElectReon een systeem met elektromagnetische spoelen onder het wegdek, die de accu's tijdens het rijden opladen.
Video van de dag: Zwerven door woestijnlandschap
Posted on Wednesday, May 22, 2019
Vandaag vergezellen we de gebroeders Perl voor de derde en laatste keer op hun omzwervingen door Israël. Deze keer gaan we naar bronnen en woestijnlandschappen. De dag begint in Ein Gedi aan de Dode Zee en eindigt bij de Ramon krater in de Negev woestijn.
Israëls VN-ambassadeur beroept zich op de Bijbel
Posted on Tuesday, May 21, 2019
In een ongetwijfeld historische toespraak voor autoriteiten die de wereld besturen, gaf de Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon onlangs een verrassende verdediging voor het recht van het Joodse volk op het gehele Land Israël - de Bijbel.
Israël gaat naar Vredes­conferentie in Bahrein
Posted on Tuesday, May 21, 2019
Israël zal aan de onder voorzitter­schap van de Verenigde Staten te houden Vredes­conferentie voor het Midden-Oosten in Bahrein deelnemen. Het gaat vooreerst over economische factoren. De Palestijnse Autoriteit blijft het Vredesplan afwijzen, nog voordat het is gepubliceerd.
Is er een wapen­stil­stand met Hamas of niet?
Posted on Tuesday, May 21, 2019
Israël heeft slechts twee weken na de laatste gevechten met Hamas ingestemd met een wapen­stil­stand van zes maanden, waarover met hulp van Egypte en de VN was onderhandeld, meldde het Israëlische Channel 12 News maandag. Maar beide partijen ontkennen dit bericht.
Hamas bekritiseert Duitse beslissing over BDS
Posted on Tuesday, May 21, 2019
Hamas heeft Duitsland scherp bekritiseerd voor de in de Bondsdag aangenomen resolutie, waarin de BDS-beweging als antisemitisch wordt aangemerkt. Hamas noemde het een zwarte dag in de geschiedenis van de mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting.
Video van de dag: De stranden van Tel Aviv te voet
Posted on Tuesday, May 21, 2019
Terwijl we gisteren meekeken bij een fietstocht over de boulevard van Tel Aviv, van noord naar zuid, leggen we nu die afstand in omgekeerde richting af, lopend over de stranden. Het is net Scheveningen, alleen veel warmer, en de hotels zijn hier aanmerkelijk hoger.
Ultraorthodoxe vrouw wint marathon in Letland
Posted on Monday, May 20, 2019
Bracha Deutsch behaalde zondag de eerste plaats bij de Riga Marathon in Letland. Deutsch, die in de ultraorthodoxe wijk Har Nof in Jeruzalem woont, won als eerste Charedi-vrouw een internationale sportwedstrijd. Zij steunt er een rehabilitatiecentrum voor kinderen mee.
Het donkere verleden en heden van Turkije onthuld
Posted on Monday, May 20, 2019
Twee Israëlische historici hebben het onweerlegbare bewijs geleverd dat Turkije schuldig was aan de Armeense genocide. Ook vandaag de dag is het niet in de haak in Turkije. Erdogans critici zeggen dat hij Turkije ‘terugbrengt naar zijn begin’ en het land verandert in ‘een dictatuur die gekenmerkt wordt door moordteams en angst.’
Duitsland verklaart BDS-beweging antisemitisch
Posted on Monday, May 20, 2019
Een meerderheid van de Duitse parlementsleden heeft een motie goedgekeurd, waarin staat dat de BDS-beweging, die artiesten wilde beletten deel te nemen aan het Songfestival, als een orgaan dat antisemitische tactieken tegen Israël gebruikt moet worden beschouwd.
ICNN-video: De uitverkorenen zullen misleid worden
Posted on Monday, May 20, 2019
In deze video toont Laurie Cardoza-Moore zich bezorgd over de trend binnen het christendom die een valse leer verkondigt, de vervangingstheologie, die leert dat Gods beloften aan Israël nu aan de kerk toebehoren. Maar God heeft zijn verbond met zijn volk Israël niet verbroken.
Video van de dag: De boulevard van Tel Aviv per fiets
Posted on Monday, May 20, 2019
Deze video nodigt u uit om over de boulevard van Tel Aviv te fietsen. De rit begint in het noorden van de stad, bij de haven van Tel Aviv, en eindigt na ongeveer vijf en een halve kilometer in de haven van Jaffa. Tijdens de rit worden de namen van de stranden van Tel Aviv weergegeven.
Video: Zo is het leven van moslims in Israël werkelijk
Posted on Sunday, May 19, 2019
Onze favoriete YouTuber, Chananya Naftali, nam ons mee op een verhelderend weekend-bezoek aan een moslimdorp in Israël. Worden de moslims in Israël echt onderdrukt, zoals de mainstream media ons willen laten geloven?
De positieve effecten van een normalisering van de relatie met Israël
Posted on Sunday, May 19, 2019
Rami Dabbas, een wetenschapper uit Jordanië, roept de Arabische wereld op hun betrekkingen met Israël te normaliseren. Volgens hem zou dat de Arabische wereld ten goede komen. Voor Israël zou het minder uitmaken, maar juist voor de Arabieren zou het veel voordeel opleveren.
Het Songfestival is voorbij, terug naar het dagelijks leven
Posted on Sunday, May 19, 2019
Het Songfestival is voorbij. Het dagelijkse leven begint weer na een korte nacht. Na een week, waarin wij een deel van Europa waren, moeten we ons nu weer bezig houden met de problemen van het Midden-Oosten. Maar het was een prachtige week.
Video: Israël presenteert zich tijdens Songfestival
Posted on Sunday, May 19, 2019
Het Eurovisie Songfestival (ESC) 2019 in Tel Aviv is voorbij, met een voor Nederland verrassende uitslag. Voor Israël was het een heel bijzondere week. 200 miljoen toeschouwers over de hele wereld zagen zaterdagavond de grote show vanuit Tel Aviv.
Het enige Eurovisielied dat u moet zien...
Posted on Friday, May 17, 2019
Donderdagavond verzorgde de Israëlische muziekgroep Shalvaband een gastoptreden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Voor duizenden kijkers, die commentaar gaven op sociale media, was dit de enige voorstelling die ze moesten zien.
PayPal sluit BDS-groep met terroristische banden af
Posted on Friday, May 17, 2019
PayPal, 's werelds grootste online betaalplatform, heeft eindelijk samen met andere online betaaldiensten de toegang afgesloten tot de BDS-groep Samidoun, een fondsenwervingsfront voor de terroristische organisatie Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP).
Muziekvideo: chassidische aanbiddingsmuziek
Posted on Friday, May 17, 2019
Helemaal uit de Oekraïne komt deze opname van Israëlische chassidische aanbiddingsmuziek met de titel Shabbes Koidesh, Heilige Shabbat. Afgebeeld is een man met een taliet, een Joodse gebedsmantel, zoals ook Jezus die gedragen zal hebben.
Shabbatslezingen: Beloofde Land en Gods Koninkrijk
Posted on Friday, May 17, 2019
Het Pesachfeest, rond april, is de eerste van de drie grote feesten die God de Israëlieten opdroeg. Een week lang herdacht het volk de tocht uit de slavernij naar het beloofde land. Wij mogen bij het Pesach- of Paasfeest uitzien naar de komst van Koninkrijk van God op deze aarde.
Video van de dag: Hatikwah - Het Lied van Hoop
Posted on Friday, May 17, 2019
Het Israëlische leger publiceerde deze video op de 71ste Onafhankelijkheidsdag. Israëlische soldaten zingen het volkslied, Hatikwah, wat betekent 'De Hoop'. We zien de jonge soldaten bij hun dagelijkse inspanningen om de Staat Israël te beschermen.
Rust in het zuiden na de wapenstilstand?
Posted on Thursday, May 16, 2019
Na 700 raketten uit de Gazastrook werden Hamas en Israël het eens over een wapen­stilstand, net voor Onaf­hanke­lijk­heids­dag en het Euro­visie Song­festival. Heeft Hamas die wapenstilstand verkeerd begrepen, nu de rellen bij het grenshek en de vuur­ballonnen doorgaan?
Gastvrouw Songfestival 100% Arabisch, 100% Israëlisch
Posted on Thursday, May 16, 2019
Wat jammer jou, dat de wereldmedia zich deze week alleen richten op de 10.000 Arabische Israëlische burgers die protesteerden op Nakba Dag, en niet op de jonge generatie Arabieren die een integraal onderdeel wordt van de Israëlische samenleving – zoals presentatrice Lucy Ayoub.
Aardbeving schudt Israël; geen gewonden, lichte schade
Posted on Thursday, May 16, 2019
Een aardbeving met een magnitude van 4,6 heeft Israël woensdagavond om 19:53 uur geschokt. Het epicentrum van de beving lag 200 kilometer ten westen van Israël en 10 km onder de Middellandse Zee. In het hele land voelde men de aarde trillen.
ICNN-video: Moet er een Palestijnse staat komen?
Posted on Thursday, May 16, 2019
In deze video wordt uitgelegd, dat een Palestijnse Staat niet alleen een gevaar betekent voor Israël, maar ook voor Jordanië, met zijn overwegend Palestijnse bevolking, en voor de VS. Een Palestijnse Staat zou een terreurstaat worden, die de invloed van Rusland en Iran in dit gebied versterkt.
Defensie: Kustwacht Tel Aviv paraat tijdens Songfestival
Posted on Thursday, May 16, 2019
Terwijl deze week in Tel Aviv het Eurovisie Songfestival wordt gehouden, zijn de Israëlische veiligheidstroepen paraat en voorbereid op aanvallen vanuit de lucht, op land of vanaf de zee.
Video van de dag: Songfestival: Dansend door Israël
Posted on Thursday, May 16, 2019
In Tel Aviv vindt deze week, zoals u weet, het Eurovisie Songfestival plaats, kortweg ESC, dat hier bij ons simpelweg 'Eurovisie' wordt genoemd. Delegaties uit 40 landen zijn naar Israël gekomen, voor de meesten is het hun eerste bezoek aan Israël.
IDF-woordvoerder waarschuwt Gaza: 'Geweld leidt nergens toe!'
Posted on Wednesday, May 15, 2019
De Arabischtalige woordvoerder van het Israëlische leger, Avichai Adraee, publiceerde op zijn Facebook een video, waarin hij de bewoners van de Gazastrook waarschuwde, dat hun geweld en terreur niets bereiken en hun leven van dag tot dag moeilijker zouden maken.
PA is blut en sprak met minister van Financiën Kachlon
Posted on Wednesday, May 15, 2019
Sinds februari weigert de PA het belasting geld, dat Israël voor de PA int, te aanvaarde, omdat Israël een deel inhoudt wegens loon­beta­lingen aan terroristen. Nu de bodem van de schatkist in zicht komt, overlegt de PA over aanvaarden van het belastinggeld, maar zonder gezichtverlies.
Permanent visum voor Amerikaanse zakenlieden
Posted on Wednesday, May 15, 2019
Het B-5 visum, dat op 1 mei 2019 werd ingevoerd, geeft Ameri­kaanse burgers de mogelijkheid om een meerder­heids­belang te nemen in een Israëlisch bedrijf en in Israël te verblijven terwijl ze het bedrijf beheren. Het leidt niet tot het staatsburgerschap of een permanente verblijfsstatus
Video van de dag: Attractiepark 'Superland'
Posted on Wednesday, May 15, 2019
De video van vandaag laat ons kennismaken met het attractiepark Superland in de stad Rishon LeTzion. Superland is het tweede pretpark in Israël na Luna Park in Tel Aviv. Het werd gebouwd in 1991 in de buurt van het strand van Rishon LeTzion en biedt vele attracties.
Hallelujah – een Eurovisiewonder
Posted on Tuesday, May 14, 2019
Israël is gastheer van het Eurovisiesongfestival na het winnen van de wedstrijd vorig jaar. Maar Israël heeft meerdere keren gewonnen, zelfs een keer met een lied gebaseerd op Psalm 148. Dit was de eerste en laatste keer dat een godsdienstig lied won. Een unieke eer gereserveerd voor een uitzonderlijk volk.
Tempelberg op Jeruzalem­dag gesloten voor Joden
Posted on Tuesday, May 14, 2019
'De Tempelberg is in onze handen', zei Mota Gur, commandant van de parachutisten, op 7 juni 1967 op de radio, kort nadat hij en zijn soldaten de Tempelberg hadden bevrijd. Dat wordt jaarlijks gevierd op Jeruzalemdag, maar dit jaar niet op de Tempel­berg, want het is Ramadan.
Voormalig Miss Irak wijst Israël-hater Waters terecht
Posted on Tuesday, May 14, 2019
De legendarische Britse rocker Roger Waters wil van het Eurovisie Songfestival 2019 een platform maken om Israël weer te treffen. Maar in zijn laatste gevecht met Waters kreeg Israël hulp van iemand waarvan je dit nooit zou verwachten – een Arabische schoonheidskoningin.
Israël's Russische Joden vieren de overwinning
Posted on Tuesday, May 14, 2019
Op 14 mei vieren de Russische Joden in Israël de overwinning op nazi-Duitsland, en zij gedenken degenen die zijn omgekomen bij het behalen van deze overwinning. Meer dan 20 miljoen Russen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog door de toedoen van de nazi's om het leven gekomen.
Video van de dag: Openbaar vervoer in Tel Aviv
Posted on Tuesday, May 14, 2019
In deze week van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, is betrouwbaar openbaar vervoer erg belangrijk. In de video maken we kennis met 'Maximilian Wunderbar' en zijn ervaringen met de verschillende manieren om van de ene plaats naar de andere in Tel Aviv te komen.
Kan een Jood die gelooft in Jezus Aliyah maken?
Posted on Monday, May 13, 2019
Een groeiend aantal gelovigen die volgens de Halachah (de Joodse religieuze wet), Joods zijn (dat wil zeggen dat ze een Joodse moeder hebben), streven naar het maken van aliyah (opgaan naar Israël) en fysiek achter Israël staan. Maar kunnen ze dat legaal doen?
Bibi weet hoe hij met de steun van christenen moet omgaan
Posted on Monday, May 13, 2019
Of je houdt van hem, of je haat hem. Maar één ding moet iedereen hem wel nageven: Benjamin Netanyahu heeft een veel beter contact met christenen dan zijn politieke tegenstanders. Hij weet precies hoe hij met de steun van christenen moet omgaan, en die aan te wenden ten gunste van Israël.
Lokale winkels bezorgd over komst Amazon naar Israël
Posted on Monday, May 13, 2019
De wereldwijde reusachtige inkoopbelevenis komt naar Israël. Amazon is zich aan het voorbereiden voor een grote stap naar de Israëlische markt. Plaatselijke ondernemingen zijn er niet blij mee, en werken er aan om hun aandeel op de lokale digitale markt te versterken..
Leidt Trumps 'Deal van de Eeuw' tot een escalatie?
Posted on Monday, May 13, 2019
Het Amerikaanse vredesplan voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, dat over enkele weken wordt gepubliceerd, heeft al tot veel discussies geleid. Voormalig stafchef Gadi Eizenkot heeft gewaarschuwd voor een escalatie van de situatie in Judea en Samaria
Video van de dag: Trektocht langs rivieren en ruïnes
Posted on Monday, May 13, 2019
Vandaag vergezellen we de gebroeders Perl weer op een van hun trektochten. Deze keer gaan zij, met tent en stok, naar het prachtige noordoosten van het land, waar de bronnen van de Jordaan zijn. De reis van vandaag begint bij het riviertje Snir.
Netanyahu vraagt meer tijd om een regering te vormen
Posted on Sunday, May 12, 2019
• Wegens de feestdagen is meer tijd nodig voor vorming coalitie,
• Nieuwe regering telt aanzienlijk meer ministers,
• Plan voor gemeenschap 'Trump' op Golanhoogten start,
• Amerikaanse ambassade nu een jaar in Jeruzalem.
Iraanse atleten zullen vanaf nu tegen Israëli's aantreden
Posted on Sunday, May 12, 2019
Iraanse atleten zullen voortaan de Olympische richtlijnen volgen en het opnemen tegen atleten uit alle landen, en zich er niet aan onttrekken wegens 'verwondingen'. Dus misschien zien we binnenkort Iraniërs en Israëli's samen op de judomat.
Commentaar: Joden en christenen in de vuurlinie
Posted on Sunday, May 12, 2019
Het begon met het Britse verraad aan het Joodse volk, 80 jaar geleden, door toe te geven aan Arabische druk, en nu staan de Britse christenen voor een ongekende uitdaging. Israël heeft intussen geleerd, dat het niet volledig kan vertrouwen op de steun van zijn bondgenoten.
Grensovergangen naar de Gazastrook weer geopend
Posted on Sunday, May 12, 2019
Israël heeft de grensovergangen Kerem Shalom en Erez heropend, nadat deze begin vorige week gesloten werden wegens raketaanvallen vanuit de Gazastrook. Tegelijkertijd zal een begin worden gemaakt met het uitvoeren van de wapen­stil­stands­overeen­komsten tussen Hamas en Israël.
Video van de dag: Een lang weekeinde in Israël
Posted on Sunday, May 12, 2019
Veel Israëli's hebben dit weekeinde het mooie en niet al te warme weer gebruikt voor uitjes in de natuur. Het weekeinde was extra lang vanwege de Onaf­hanke­lijk­heids­dag. De video van vandaag toont enkele van de bestemmingen van het weekeinde.
Netanyahu: Gods Geest hielp ons Israël op te bouwen
Posted on Friday, May 10, 2019
Het thema van de viering van Israëls 71e Onaf­hanke­lijk­heids­dag was het enthousiasme, de innerlijke gedrevenheid, de wil om te overleven en de kracht van de Israëli's om elke hindernis te overwinnen, om vooruit te gaan en tegen alle verzet in een natie op te bouwen.
Deutsche Bank herroept stoppen rekening Israel Heute
Posted on Friday, May 10, 2019
De Deutsche Bank heeft de opzegging van de bankrekening van Israel Heute per 13 juni van dit jaar, uitgerekend op Yom haShoa bekend gemaakt, officieel ingetrokken. Dit werd ons maandag per e-mail medegedeeld. 'Onbegrijpelijk', zei onze advocaat.
Ook het leger vierde Onaf­hanke­lijk­heids­dag
Posted on Friday, May 10, 2019
Het Israëlische leger heeft ter gelegenheid van de 71e Onaf­hanke­lijk­heids­dag een video in de stijl van een musical gepubliceerd met medewerking van de muzikale eenheden. De video is een bewerking van Noam Zeltins productie van het beroemde lied 'I'm throwing my finger in the green'.
Muziekvideo: Een marslied bij Onafhankelijkheidsdag
Posted on Friday, May 10, 2019
Wat past er beter bij de 71ste Onafhankelijkheidsdag van de Staat Israël dan deze militaire mars Se'oe Tziona Nes vaDegel, Draag uw Banier en Vlag naar Sion?
Shabbatslezingen: Zal een volk niet zijn God vragen?
Posted on Friday, May 10, 2019
In zijn zorg voor het volk Israël gaf de HEERE hen veel goede wetten en regels, opdat zij een heilig volk voor Hem zouden zijn. Na alle wonderen die het volk had gezien in Egypte en in de woestijn wisten zij immers, dat zij op Hem kunnen vertrouwen, en geen steun of antwoorden buiten Hem moeten zoeken.
Video van de dag: Onafhankelijkheidsdag in Tel Aviv
Posted on Friday, May 10, 2019
Gisteren vierde heel Israël Yom Ha'atzma'oet, Onaf­hanke­lijk­heids­dag. De inwoners van Tel Aviv gebruikten deze vrije dag om naar het strand te gaan, een muzikale parade over de boulevard te bewonderen, en te kijken naar de vliegshow van de Israëlische luchtmacht.
Defensie: Israëls raket­afweer­systeem Iron Dome
Posted on Thursday, May 09, 2019
Het Iron Domesysteem van het Israëlische verdedigingsleger (IDF) heeft sinds 2011 bijna 2000 tegen Israëlische burgers gerichte raketten en mortiergranaten vanuit Libanon, Syrië en de Gazastrook afgevangen. Het kan tot op 70 km afstand afgevuurde raketten detecteren.
ICNN-video: Silent Exodus, verjaagd uit Arabische landen
Posted on Thursday, May 09, 2019
Op deze Israëlische Onafhankelijkheidsdag willen we aandacht geven aan rond een miljoen vergeten voortvluchtige Joden. Zij werden in de periode na Israëls onafhankelijkheid, tussen 1946 en 1974, verdreven uit de Arabische wereld en de wereld zou ze graag vergeten.
Video van de dag: Zo gebruiken Israëli's hun vrije dagen
Posted on Thursday, May 09, 2019
Vandaag is het Yom Ha'atzma'oet, Onaf­hanke­lijk­heids­dag, in Israël. Dat betekent: een vrije dag, waarop zeer veel Israëli's het mooie weer gebruiken om een van de vele nationale parken en natuur­reservaten van het land te bezoeken. De video laat u er enkele zien.
Wat zat er achter de laatste mini-oorlog in Gaza?
Posted on Wednesday, May 08, 2019
De uitbarsting van deze week tussen Israël en het door terroristen bestuurde Gaza was kort, maar omvangrijk en kostte aan beide zijden levens. In totaal werden vanuit Gaza 690 raketten afgevuurd op Israël. Het Israëlische leger reageerde met meer dan 260 luchtaanvallen op Hamas- en Islamitische Jihad-gerelateerde doelen in Gaza.
VN-ambassadeurs onder de indruk van raketbeschieting
Posted on Wednesday, May 08, 2019
Een groep VN-ambassadeurs bezocht dinsdag zuidelijk Israël om een idee te krijgen van de spanningen, de stress en de angst waarmee de inwoners van het gebied dagelijks worden gecon­fron­teerd door de dreiging van raketaanvallen uit de Gazastrook.
Wetenschap: Sport­techno­logie made in Israel
Posted on Wednesday, May 08, 2019
Israël onderscheidt zich niet echt door grote sport­prestaties, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door middel van techno­logische innovaties op het gebied van de sport, zoals Replay Technologies, waarbij je b.v. een doelpunt van alle kanten kunt bekijken.
Yom Hazikaron: Het hele land stond weer even stil
Posted on Wednesday, May 08, 2019
Woensdag om 11 uur klonken in het hele land de sirenes weer. Twee minuten lang kwam het land tot stilstand en herdacht het de gesneuvelde militairen en de slachtoffers van terreur. In de video ziet u hoe in Tel Aviv het verkeer tot stilstand komt bij het klinken van de sirenes.
Video van de dag: Wij gedenken onze gesneuvelde soldaten
Posted on Wednesday, May 08, 2019
Vandaag gedenken we de gesneuvelde soldaten en de mensen die zijn omgekomen bij terroristische aanslagen. Bijna elke familie in Israël is er op de een of andere manier door getroffen. Maar in ons geheugen, onze dromen, onze gedachten, zijn onze geliefden steeds bij ons.
Tussen gedenkdag en de onafhankelijkheidsfeesten
Posted on Tuesday, May 07, 2019
Weer een chaotische week in Israël. Het ene moment renden we naar een schuilplaats, het volgende moment kijken we omhoog naar de lucht en zien we geen raketten meer. Nu maken we ons klaar voor de viering van Onafhankelijkheidsdag woensdagavond.
Yom Hazikaron: Een vlaggetje voor elk graf
Posted on Tuesday, May 07, 2019
Het is een traditie in Israël om voor de gedenkdag van de Gevallen Soldaten en Onafhankelijkheidsdag Israëlische vlaggen te plaatsen op alle graven van de soldaten die voor Israël zijn omgekomen. Maandag vond deze ceremonie plaats op de militaire begraafplaats van de Herzlberg in Jeruzalem.
Israël gedenkt haar gevallenen - Steun de IDF!
Posted on Tuesday, May 07, 2019
Dinsdagavond begint Yom HaZikaron, de gedenkdag voor de ruim 23.000 gevallen Israëlische soldaten en slachtoffers van terreur sinds 1850, toen Joden zich weer in Israël gingen vestigen. We willen daarbij ook denken aan Israëls 'eenzame soldaten', en hen steunen.
Israëls president troost bedoeïenen na dodelijke raket
Posted on Tuesday, May 07, 2019
Onder de vier Israëli's, die deze week werden gedood toen Hamas en zijn bondgenoten bijna 700 raketten op Zuid-Israël afvuurden, was Zaid al-Hamamdeh, een 47-jarige vader van zeven kinderen. President Rivlin bezocht alle vier de getroffen families.
Video van de dag: Oefenen voor de vliegshow
Posted on Tuesday, May 07, 2019
Slechts enkele uren na het begin van de wapenstilstand begonnen de piloten van de Israëlische luchtmacht weer met de oefeningen voor de traditionele vliegparade, die elk jaar wordt gehouden op Yom Ha'Atzma'oet, Onaf­hankelijk­heids­dag, die dit jaar op donderdag 9 mei valt.
Wapenstilstand: plotseling was het weer rustig
Posted on Monday, May 06, 2019
En het is weer voorbij. Eigenlijk het ons niet meer moeten verrassen, want ook de laatste 'rondes' van geweld zijn door een plotseling akkoord over een wapen­stilstand beëindigd. De botsingen met Hamas in de Gazastrook worden bij ons als 'rondes' beschouwd, en ook deze ronde is voorbij
We zijn Israël onze steun en het evangelie verschuldigd
Posted on Monday, May 06, 2019
De kerk heeft zich te lang afzijdig gehouden van de politiek. Er was een tijd dat evangelische christenen invloed hadden op wereld­schokkende gebeurtenissen, zoals de wedergeboorte van Israël. We zijn dit land onze steun, en de kennis van hun Messias verschuldigd.
Louvre in Parijs werkt samen met Israëlisch museum
Posted on Monday, May 06, 2019
Het Louvre opent in mei een nieuwe tentoonstelling, getiteld: 'Vergeten koninkrijken: Van het Hettitische Rijk tot de Arameeërs', waaraan Israël een bescheiden bijdrage mag leveren, ondanks alle boycot-oproepen.
Ervaar de nabijheid van God in de woestijn
Posted on Monday, May 06, 2019
Verlangt u ook naar de nabijheid van God en wilt u deze op een ongewone en historische plaats ervaren? Wilt u buiten de vier muren en onder de sterrenhemel in de wijde woestijn bidden? Overdag door de woestijn wandelen en Gods schepping bewonderen?
Video van de dag: Bloomfield Garden, Jeruzalem
Posted on Monday, May 06, 2019
De video van vandaag nodigt u uit voor een wandeling door een van de misschien wel mooiste parken van Jeruzalem, Bloomfield Garden, die net voor en naast het pastorale stadsdeel Jemin Moshe ligt, de eerste wijk buiten de oude stadsmuren.
Israël verwacht meer raketten tijdens Songfestival
Posted on Sunday, May 05, 2019
Na jaren van relatieve rust bestookten de terroristen die de Gazastrook besturen dit weekeinde Israël met een massaal spervuur van raketten en mortieren dat gewonden en doden veroorzaakte, enkele weken voor het veel bekeken Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.
Noodtoestand uitgeroepen na raketaanvallen; 2 doden
Posted on Sunday, May 05, 2019
Israël wordt momenteel geconfronteerd met de zwaarste raketaanval vanuit de Gazastrook sinds de Gaza-oorlog van 2014. In Ashkelon werd een persoon gedood en raakten twee anderen gewond door een raketinslag. Nabij Sderot werd een man gedood toen zijn auto werd getroffen.
Troepen rondom de Gazastrook worden versterkt
Posted on Sunday, May 05, 2019
Premier Benjamin Netanyahu zei vandaag aan het begin van de kabinetsvergadering, dat hij opdracht heeft gegeven om de aanvallen van het Israëlische leger op terreurorganisaties in de Gazastrook voort te zetten en de troepen rond de Gazastrook te versterken.
Een dode bij inslag in Ashkelon, inslagen in Be'er Sheva
Posted on Sunday, May 05, 2019
Het zuiden van het land komt niet tot rust. In de nieuwe ronde van geweld is nu ook aan Israëlische kant een slachtoffer te betreuren, een 58-jarige vader van vier kinderen. Twee raketten veroorzaakten een brand en schade in de stad Be'er Sheva. De scholen zijn gesloten.
Meer dan 250 raketten op het zuiden van Israël
Posted on Sunday, May 05, 2019
Om 9:58 uur plaatselijke tijd was het voorbij met de verwachting van een rustige en zonnige Shabbat. Meer dan 50 keer klonken de sirenes in het zuiden van het land. Binnen een half uur werden maar liefst 100 raketten vanuit de Gazastrook naar Israël afgevuurd.
Video van de dag: 24 uur leven onder raketbeschietingen
Posted on Sunday, May 05, 2019
Deze video, gepubliceerd door het Israëlische leger, toont de realiteit van het leven van veel inwoners van het zuiden van het land, die zaterdag en ook deze zondag werden gewekt door het janken van sirenes. Dat geeft hen een paar seconden om een veilige ruimte te zoeken.
Holocaust herinnert aan de nederlaag van onze vijand
Posted on Friday, May 03, 2019
De twee minuten durende sirene die ons donderdag­ochtend opriep om de zes miljoen slachtoffers van de nazi-Holocaust te herdenken, deed mij eraan denken, hoe dat duistere hoofdstuk zo'n totale nederlaag was, niet voor het Joodse volk, maar voor de vijanden van Israël.
Israel Heute groep bij de Mars van de Levenden
Posted on Friday, May 03, 2019
De Israel Heute groep, geleid door Daniela Epstein en een medewerker van Yad Vashem, nam donderdag deel aan de 'Mars van de Levenden' in Polen, samen met tienduizend deelnemers uit de hele wereld. Daniela stuurde ons wat indrukken en veel foto's.
Muziekvideo: Zingen van de hoop op Yom haShoah
Posted on Friday, May 03, 2019
Op 2 mei was het Yom haShoah. Vorig jaar kwamen op deze dag 600 overlevenden van de Holocaust en hun families bijeen en studeerden in eén uur het lied 'Chai' (Levend) in. 'Wat goed dat de hoop nog niet verloren is', zingen de bejaarde zangers ons toe.
Shabbats­lezingen: Rein voedsel en reine woorden
Posted on Friday, May 03, 2019
Het volk Israël moet een rein volk zijn voor de HEERE. Dat betreft het voedsel dat de mond ingaat – eet geen ongezonde dingen zoals bloed en dierlijk vet, maar breng die als offer – en de woorden die de mond uitgaan, en die weergeven wat er in het hart leeft.
Video van de dag: Een natie stond stil op Yom Hashoa
Posted on Friday, May 03, 2019
Donderdag herdacht Israël de 6 miljoen Joden die tijdens de Holocaust zijn vermoord. Er klonk een twee minuten durende sirene. De sirene werd ingeschakelde door Ida Braunstein, een overlevende van de Holocaust, met haar kleindochter, een soldate in het Israëlische leger.
De Holocaust: geen soapserie
Posted on Thursday, May 02, 2019
De nieuwe antisemieten van vandaag hebben cynisch en met succes de grootste tragedie van het Joodse volk gebruikt om Israël te besmeuren. Zij beschuldigen de Joden nu van het verdrukken van een ander volk en menen hen daarom gelijk te mogen stellen met de nazi's
Wat als een meisje tijdens de Holocaust Instagram had?
Posted on Thursday, May 02, 2019
'Hoe zou het zijn als een meisje tijdens de Holocaust Instagram ter beschikking zou hebben gehad?' Deze vraag wordt gesteld in een trailer voor 'Eva’s Stories', een project dat voor de vandaag in Israël gehouden Holocaust-gedenkdag in het leven is geroepen.
Raketten uit de Gazastrook verstoren de rust
Posted on Thursday, May 02, 2019
Het verlangen naar vrede in het zuiden van het land werd donderdagochtend vroeg weer verstoord toen de sirenes in district Sdot Negev klonken. Er werden twee raketlanceringen vanuit de Gazastrook naar Israël geregistreerd. De raketten lijken op open terrein te zijn gevallen.
Wij, het volk Israël, kunnen niet vergeten
Posted on Thursday, May 02, 2019
We herdenken met trots de offers die ons volk heeft gebracht om Joods te zijn. Herdenken veroorzaakt een diepe verbondenheid met ons volk en wekt een passie op voor ons Joodse erfgoed en onze hoop in het land Israël.
Twee minuten lang stond het hele land stil
Posted on Thursday, May 02, 2019
Om 10 uur klonken de sirenes in het hele land twee minuten lang. Israël herdacht de slachtoffers van de Holocaust. Het verkeer kwam tot stilstand, in de fabrieken werd het werk stilgelegd, terwijl de sirenes klonken en vele gedachten deden opkomen.
Defensie: Bijzondere IDF-eenheden: Yahalom
Posted on Thursday, May 02, 2019
In het aprilnummer van het Israel Today Magazine worden vier bijzondere eenheden van het Israëlische leger voorgesteld. Deze zijn gespecialiseerd in taken die bijzondere kennis en vaardigheden vereisen, en ze behoren tot de beste ter wereld. Vandaag: Yahalom
Video van de dag: Chaim Noy overleefde Auschwitz
Posted on Thursday, May 02, 2019
Deze donderdag herdenkt Israël de slachtoffers van de Holocaust. Om 10 uur plaatselijke tijd klonken de sirenes in het hele land 2 minuten, het land stond stil. We zullen vandaag veel verhalen horen over overlevenden van de Holocaust, zoals Chaim Noy.
Vanavond begint de Holocaust-herdenking Yom haShoa
Posted on Wednesday, May 01, 2019
In Israël begint woensdagavond de Israëlische gedenkdag voor de slachtoffers van de Holocaust, de 'yom HaShoah'. Israël herdenkt met o.a. krans­leggingen en twee minuten stilte de zes miljoen Joden die door de nazi's zijn vermoord.
De moslim die Joden van de Holocaust redde
Posted on Wednesday, May 01, 2019
Terwijl de nazi's de Europese Joodse bevolking bijeendreven, beschermde een dappere Azer­beidz­jaanse moslimdiplomaat in Parijs de naar Frankrijk getransporteerde Perzische Joden tegen vernietiging.
Deutsche Bank wil Israel Heute niet meer als klant
Posted on Wednesday, May 01, 2019
De Deutsche Bank heeft laten weten dat zij ons niet langer als klant willen hebben. Vanaf half juni zal de bank geen transacties meer uitvoeren voor Israël Heute (de Duitse editie van Israel Today) in Jeruzalem. Over de reden zwijgt de bank in alle talen.
Reisgezelschap van Israel Heute bezoekt Polen
Posted on Wednesday, May 01, 2019
Een reisgezelschap van Israel Heute bezoekt momenteel Polen. De groep wordt begeleid door Daniela Epstein en een medewerker van Yad Vashem. Daniela schreef over een bezoek aan het ver­nietig­ings­kamp Treblinka. Morgen neemt de groep deel aan de 'Mars van de Levenden'.
Wetenschap: Sigmund Loewe, pionier van de radio
Posted on Wednesday, May 01, 2019
Sigmund Loewe was een pionier op het gebied van de radiotechniek en medeoprichter van de Radio-vennootschap D.S. Loewe. Ook zijn broer David had een aandeel in het bedrijf. Met hem had hij in 1923 al het bedrijf Radiofrequenz GmbH opgericht.
Video van de dag: Wordt dit Jeruzalems stadshart?
Posted on Wednesday, May 01, 2019
In deze animatie van de bebouwing van Jeruzalem ziet u in wit de massale geplande hoogbouw bij de westkant van Jeruzalem, rond de Snarenbrug, het Centraal Busstation en het nieuwe ondergrondse station. Jeruzalem heeft meer ruimte nodig voor wonen en werken.