February 2019

Springstofballon beschadigt woning in het zuiden
Posted on Thursday, February 28, 2019
In het district Eshkol is woensdag voor het eerst een woning beschadigd door een ballon me explosieven uit de Gazastrook. Een springlading, bevestigd aan enkele ballonnen, explodeerde vlakbij de ingang van een huis. Daarbij brak een venster. Niemand raakte gewond.
Nieuwe gezant VS: Antizionisme is antisemitisme
Posted on Thursday, February 28, 2019
De nieuw benoemde Amerikaanse speciale gezant voor Monitoring en Bestrijding van antisemitisme neemt zijn werk zeer serieus door aandacht te besteden aan de trend van het antizionisme. Kritiek op Israël wordt vaak gebruikt om haat tegen Joden als ras aan te wakkeren.
Rabbijnse rechtbank vraagt om DNA-bewijs Joodsheid
Posted on Thursday, February 28, 2019
De Rabbijnse autoriteiten vrezen dat velen van hen die Aliyah maakten na de val van de Sovjetunie, niet werkelijk Joden zijn. Daarom verzoeken zij Joden een DNA-test te ondergaan om hun Joodsheid te bewijzen.
Video: Regen spoelt stuk van veilig­heids­muur weg
Posted on Thursday, February 28, 2019
De hevige regens van afgelopen nacht hebben een deel van de veilig­heids­muur rond het 'vluchtelingen­kamp' Shuafat in het noordoosten van Jeruzalem laten omvallen. De regen was zo hevig dat de grond onder de muur wegspoelde.
Video van de dag: IDF testte paraatheid van leger
Posted on Thursday, February 28, 2019
Het Israëlische leger heeft afgelopen week een grootschalige oefening gehouden om de paraatheid van het leger bij een langdurig conflict met de terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook te testen. De video toont o.a. troepenverplaatsingen en simulaties van gevechten.
Israël onder de tien gezondste volken ter wereld
Posted on Wednesday, February 27, 2019
Israël is een van de tien gezondste naties, volgens de nieuwste uitgave van de Bloomberg Index van de gezondste landen in het jaar 2019, die 169 landen sorteert op factoren die aan de algemene gezondheid bijdragen. Israël staat met 54 punten vóór de Verenigde Staten.
Israëli's, noch Palestijnen, willen Trump's vredesplan
Posted on Wednesday, February 27, 2019
Functionarissen van de regering-Trump hebben al gewaarschuwd, dat noch Israëli's noch Palestijnse Arabieren volledig achter het vredesplan, de 'deal van de eeuw' van de Amerikaanse president, zouden staan. Zij zouden de lokale oppositie tegen de regeling hebben onderschat.
2e Internationale winterhike door de Negev woestijn
Posted on Wednesday, February 27, 2019
Wilt u uw grenzen leren kennen? Kom dan met ons mee! Als je Israël anders wilt zien en beleven, moet je naar de woestijn gaan. Ervaar de woestijn gedurende zeven dagen, waar mensen een nieuw perspectief krijgen op Israël, de natuur en zichzelf.
Video van de dag: Meer van Galilea boven gevarenlijn
Posted on Wednesday, February 27, 2019
De waterstand van het Meer van Galilea is deze winter flink gestegen en heeft eindelijk, voor het eerst in twee jaar, de onderste rode lijn bereikt, en het water blijft stijgen. Daarom vandaag twee video's, een boottocht over het meer, en een lied van Arik Einstein over het meer.
Aanval op Likoed na geruchten over Trump's vredesplan
Posted on Tuesday, February 26, 2019
Uitspraken van Jared Kusner, de schoonzoon van de Amerikaanse president Trump, over het vredesplan voor het Midden-Oosten, hebben de verkiezingscampagne in Israël weer flink verhit. Netanyahu zou te zeer bevriend zijn met Trump en daardoor vatbaar voor druk van de Amerikaanse leider.
Het Palestijns-Jordaanse plan om ‘Oost-Jeruzalem’ in te nemen
Posted on Tuesday, February 26, 2019
Het is geen toeval dat Palestijnen de controle over de Tempelberg proberen te verkrijgen nu Trump zijn vredesdeal wil bekendmaken. Palestijns-Arabische moslims proberen weer onrust te zaaien over de Tempelberg, waar zij talrijke illegale gebouwen en moskeeën hebben gebouwd.
Wat betekent aftreden van Iraanse minister van Buitenlandse Zaken?
Posted on Tuesday, February 26, 2019
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif nam maandagavond ontslag, nadat hij had geklaag dat het buitenlandse beleid van Iran 'door machtsstrijd is vergiftigd'. Zarif kondigde zijn ontslag aan in een Instagram-post, een van de weinige sociale media die niet geblokkeerd zijn in de restrictieve moslimstaat.
Mensen­rechten­raad, stop met vooroordeel tegen Israël
Posted on Tuesday, February 26, 2019
Bij de opening van de 40ste zitting van de VN-Mensen­rechten­raad hebben de Deense en de Australische ministers van Buitenlandse Zaken er bezwaar tegen gemaakt, dat Israël/Palestina een vast apart agendapunt is, en opgeroepen tijdens dit debat te zwijgen.
Verboden land te verkopen aan Joden
Posted on Tuesday, February 26, 2019
De strijd om Jeruzalem wordt ook gevoerd door middel van onroerend goed. Zowel Palestijnen als Joden vinden het belangrijk grond in bezit te krijgen. De Palestijnse Autoriteit noemt het verkopen van grond aan Joden zelfs illegaal.
Video van de dag: Westelijke Muur en Tempelberg
Posted on Tuesday, February 26, 2019
De video van vandaag uit Jeruzalem geeft ons een uniek beeld van de Westelijke Muur en de Tempelberg. Eerst zien we het voorplein van de Westelijke Muur, dan 'vliegen' we over de Tempelberg tot we aan het einde een indrukwekkend uitzicht hebben over de stad Jeruzalem.
Abbas roept EU-landen op om 'Palestina' te erkennen
Posted on Monday, February 25, 2019
De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft op een conferentie van de EU en de Liga van Arabische Staten het Amerikaanse vredesinitiatief afgewezen, en opgeroepen tot een tweestaten-oplossing en de erkenning van de Staat 'Palestina'.
Iran: Israël vertraagt onze opbouw in Syrië niet
Posted on Monday, February 25, 2019
Iran beweert dat de honderden Israëlische luchtaanvallen op zijn installaties in Syrië er niet in zijn geslaagd om zijn plannen in het door oorlog verscheurde land in te perken. Misschien moet Israël directe militaire aanvallen tegen de Islamitische Republiek overwegen.
Vaticaan mag van de Paus investeren in Israël
Posted on Monday, February 25, 2019
De anti-Israëlische Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging ondervond vorige week weer een nederlaag, toen Paus Franciscus zijn goedkeuring gaf aan het investeringsfonds van het Vaticaan om in Israëlische start-ups te investeren.
ICNN-video: Gaza (4), Kibboets Nachal Oz
Posted on Monday, February 25, 2019
Kort na de rakettenregen uit de Gazastrook, op 12 en 13 november 2018, maakte het Israel CNN video team opnamen over het leven onder de terreur van Hamas. In deel 4: Kibboets Nachal Oz, een gesprek met twee immigranten uit Nederland over hun ervaringen.
Video van de dag: Amandel­bloesem in Ein Kerem
Posted on Monday, February 25, 2019
Deze video neemt ons mee naar het pastorale Ein Kerem, een oude stad die nu deel uitmaakt van Jeruzalem. Deze video gaat niet zozeer over de geschiedenis van deze bijzondere plek, maar over de prachtige bloei van de amandelbomen, die nu op zijn hoogtepunt is.
Israël stelt sneltrein­verbinding naar Perzische Golf voor
Posted on Sunday, February 24, 2019
Tijdens zijn laatste reis naar de Perzische Golf onthulde de Israëlische minister van Verkeer plannen voor een hoge­snelheids­trein­verbinding van Haifa naar de Perzische Golf. Het voorgestelde sneltreintraject zou door Saoedi-Arabië en andere soennitische Arabische Staten leiden.
Moslims eisen toegang tot gebied bij Gouden Poort
Posted on Sunday, February 24, 2019
Duizenden Palestijnen, die 'Allahu Akbar' roepen (Allah is groot) en met van Palestijnse vlaggen zwaaiden braken dit weekend door in het gebied van de Gouden Poort, dat naar de Tempelberg leidt. Israël had in 2003 het gebied op last van de rechtbank gesloten.
Op wie gaan Israëls Arabische kiezers stemmen?
Posted on Sunday, February 24, 2019
De Arabische kiezers in Israël zijn teleurgesteld over hun mogelijkheden voor de komende landelijke verkiezingen. De diverse Arabische partijen lijken meer geïnteresseerd in een vijandelijke 'Palestijnse zaak' dan in de lokale Arabische bevolking.
Palestijnen verwerpen Trumps vredesplan ongezien
Posted on Sunday, February 24, 2019
Palestijnse demonstranten verwierpen dit weekeinde het nieuwe vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump, dat door de Amerikaanse leider zelf de 'deal van de eeuw' wordt genoemd, terwijl ze het ongepubliceerde voorstel nog niet hebben gezien.
Video van de dag: Een reis door Israël in de winter
Posted on Sunday, February 24, 2019
De video van vandaag toont ons de indrukken van een reis door Israël in de winter. Het begint met wat beelden van de skyline van Tel Aviv met zijn wolkenkrabbers, dan gaan we naar Jeruzalem, met heel mooie opnamen, de bergvesting Massada en de oude stad van Jaffa.
Israëlische ruimtesonde op weg naar de maan
Posted on Friday, February 22, 2019
In Israël werd donderdagnacht geschiedenis geschreven, toen om 3.45 uur plaatselijke tijd de Israëlische ruimtesonde Bereshiet vanaf Cape Canaveral in Florida op een SpaceX raket richting maan werd afgeschoten. Volgens de plannen landt hij op 11 april op de maan.
Wereldraad van Kerken spioneert tegen Israël
Posted on Friday, February 22, 2019
De Wereldraad van Kerken (WCC) is betrapt op het financieren van spionnen die zich voordoen als toeristen om bevooroordeelde en opruiende rapporten te presenteren over de 'wrede en onderdrukkende behandeling van Palestijnen door Israël'.
Nederlands erkent 'Palestina' als officiële geboorteplaats
Posted on Friday, February 22, 2019
Palestijnse Nederlanders hoeven niet langer Israël als geboorteland op te geven. Ze kunnen straks de ‘Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever, met inbegrip van Oost-Jeruzalem’ bij de burgerlijke stand laten registreren, meldde de Volkskrant vorige week.
Muziekvideo: Musiceren in de woestijn
Posted on Friday, February 22, 2019
Bij de Bijbellezingen van dit weekeinde, onder meer over het maken van een afgod, een gouden kalf, terwijl Mozes God ontmoette op de berg, past geen uitbundige vrolijke muziek. We luisteren naar instrumentale muziek uitgevoerd op gitaar, lier en viool.
Shabbatslezingen 23 februari: Gods heerlijkheid zien
Posted on Friday, February 22, 2019
Wij kunnen ons geen voorstelling maken van God, zijn majesteit, zijn heerlijkheid. Daarom mogen we ook geen afbeelding van Hem maken. Elke afbeelding zou Hem tekort doen. Mozes mocht iets ervaren van Gods heiligheid en zijn karakter, dat liefdevol en ook streng is.
Video van de dag: Israël in winter en zomer
Posted on Friday, February 22, 2019
De video van vandaag vergelijkt luchtfoto's uit Israël, gemaakt in de zomer en in de winter. De verschillen zijn indrukwekkend.
Gezamenlijke lijsten bij Centrum-links en Rechts
Posted on Thursday, February 21, 2019
Deze donderdag is het de laatste dag voor het aanmelden van kandidatenlijsten voor de Israëlische verkiezingen. Op het laatste moment zijn de lijsten van Chosen LeIsrael en Jesh Atid samengevoegd - wat een bedreiging is voor Likoed -, evenals die van drie kleine rechtse partijen.
Rechtszaak tegen organisator van Hamas' kinderleger
Posted on Thursday, February 21, 2019
Het Jerusalem Institute of Justice heeft bij het Internationaal Strafhof een aanklacht ingediend tegen Ismail Haniyeh, de hoogste ambtenaar in Hamas. Hij wordt beschuldigd van het werven van 17.000 kinderen uit Gaza voor deelname aan de vijandelijk­heden tegen Israël.
Aanvallen met explosieven-ballonnen uit Gaza hervat
Posted on Thursday, February 21, 2019
Nu het zuiden van Israël uit de zwarte as herrijst en weer bloeit, zijn we bijna de vuurvliegers en explosieven-ballonnen uit de Gazastrook vergeten. Maar gisteren veroorzaakten ballonnen weer brandjes, en de Israëlische luchtmacht bestookte twee stellingen van Hamas.
Antisemitisme brengt Britse Labourpartij zware slag toe
Posted on Thursday, February 21, 2019
Jeremy Corbyn's verachtelijke nalatigheid om het antisemitisme binnen zijn partij aan te pakken heeft bijgedragen aan het ontstaan van de grootste politieke splitsing van Groot-Brittannië in 40 jaar. Ook de sterk omstreden kwestie van de Brexit speelt hierbij een rol
Onze olijfgaarden gekarteerd in de bloeiende woestijn
Posted on Thursday, February 21, 2019
Woensdag zijn enkele medewerkers van onze Israel Today redactie naar de Negev-woestijn gegaan voor de kartering van de 4000 olijfbomen van onze lezers. In de nabije toekomst krijgt elke sponsor de exacte locatie van zijn boom of bomen.
Video van de dag: de Marathon van Tel Aviv
Posted on Thursday, February 21, 2019
Morgen is het zover. 40.000 mensen gaan vrijdag­ochtend naar de start van het grootste sport­evenement van het jaar in Israël, de Marathon van Tel Aviv. De start is om 7 uur. Onder de deelnemers zijn ook ongeveer 2500 marathonlopers uit het buitenland.
Machmoud Abbas weigert belastinggelden van Israël
Posted on Wednesday, February 20, 2019
Als reactie op het besluit van de Israëlische regering, om wegens de maandelijkse 'salaris'betalingen aan terroristen en hun gezinnen, vijf procent van de voor de PA geïnde belastinggelden in te houden, wil de PA helemaal afzien van de door Israël geïnde belastinggelden.
Palestijnse ambtenaren op de koffie bij terroristen
Posted on Wednesday, February 20, 2019
De Palestijnse media vallen direct onder de Palestijnse Autoriteit. Het is dus niet vreemd dat de Palestijnse televisie afgelopen maanden een reeks toespraken uitzond van Machmoud Abbas, waarin hij de loftrompet steekt over veroordeelde moordenaars.
Video van de dag: Watervallen in Israël
Posted on Wednesday, February 20, 2019
Het grondgebied van Israël bestaat voor 60 procent uit woestijn. De overige 40 procent kan heel, heel groen zijn, zoals we kunnen zien in de video van vandaag, waarin we enkele van de watervallen van Galilea en de Golanhoogten kunnen bewonderen.
Israël houdt geld voor PA in, wat zal er nu gebeuren?
Posted on Wednesday, February 20, 2019
Wat ligt er in de toekomst nu Israël snijdt in de fondsen voor de PA wegens de royale betalingen aan terroristen en hun families? Palestijnse ambtenaren dreigen met een explosie van geweld. Israëli's vrezen dat zij wel eens de waarheid kunnen spreken.
Israël stuurt ruimtevaartuig Bereshiet naar de maan
Posted on Tuesday, February 19, 2019
Israël maakt geschiedenis. Over een paar dagen zal een Israëlisch ruimtevaartuig met de naam Bereshiet (Genesis) naar de maan vertrekken. Het heeft bijna acht jaar van hard werken van SpaceIL en Israel Aerospace Industries gevraagd om dit spannende moment te bereiken.
Video: De moslima die strijdt voor Israël
Posted on Tuesday, February 19, 2019
Sara Zoabi is al jaren een fervent aanhanger van Israël en beschrijft zichzelf zelfs als een 'trotse zioniste'. Dit ondanks het feit dat Zoabi een Arabische moslima is uit de noordelijke stad Nazareth, waar ze veel dreigementen heeft ontvangen voor het zogenaamd 'verraden' van haar volk.
Tweede lading van onze Israëlische olijfolie onderweg
Posted on Tuesday, February 19, 2019
De eerste lading van onze geliefde Israëlische olijfolie Kanaän 'Eden' was al na enkele weken uitverkocht. Daarom is vorige week een tweede lading verzonden, die vanuit Duitsland wordt gedistribueerd. Mis hem dus niet en bestel vandaag nog onze hoogwaardige-olijfolie!
Stand van zaken bij verhinderen zending onder Joden
Posted on Tuesday, February 19, 2019
Al kent de Staat Israël vrijheid van religie, en kan ieder zijn geloof (op vreedzame wijze) belijden, toch waken orthodox-Joodse organisaties er voor, leden te verliezen aan de Messiaans-Joodse gemeenten en verhinderen zij de verkondiging van het evangelie van Yeshua.
Palestijnse BDS-beweging met 'Made in Israel' website
Posted on Tuesday, February 19, 2019
Je kunt niet om Israël heen, zelfs niet wanneer je actief bent in de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) beweging tegen Israël. Dat ondervond een nieuw gekozen Democratisch lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden: haar website was 'Made in Israel'.
Video van de dag: Ritje in de Jeruzalemse sneltram
Posted on Tuesday, February 19, 2019
De video van vandaag nodigt u uit om een ritje te maken met de Jeruzalemse tram. De rit begint bij het centrale busstation, het nieuwe Yitzchak Navon treinstation ligt recht er tegenover, diep onder de grond. De sneltram rijdt overdag om de zes minuten.
Verkiezingen: 63 zetels voor rechts volgens enquête
Posted on Monday, February 18, 2019
Volgens een nieuwe enquête zou een rechts blok van Likoed, Nieuw Rechts, Torah-partij, Shas, Israel Betenoe en Koelanoe bij elkaar 63 zetels kunnen krijgen. Een links blok van Chosen LeYisrael, Yesh Atid, Arbeidspartij en Meretz zou slechts 45 zetels krijgen.
ICNN-video: Gaza (3), Na de raketinslag in Netivot
Posted on Monday, February 18, 2019
Kort na de rakettenregen uit de Gazastrook, op 12 en 13 november 2018, maakte het Israel CNN video team opnamen over het leven onder de terreur van Hamas. In deel 3: Netivot, waar een huis werd vernield door een ingeslagen raket uit de Gazastrook.
Buitenlandse inmenging in Israëlische verkiezingen
Posted on Monday, February 18, 2019
Saudi-Arabië is een belangrijke beïnvloedende factor in het Israëlische politieke systeem geworden, aldus recente inlichtingenrapporten. In tegenstelling tot de moderne manieren die vele landen voor inmenging gebruiken, grijpt Saudi-Arabië naar traditionelere middelen.
Restauratie van Joodse wijk, het 'Juweel van Jeruzalem'
Posted on Monday, February 18, 2019
Een nieuw project om het 'Juweel van Jeruzalem', de Joodse wijk van de Oude Stad, te verfraaien, is gestart. 'De Joodse wijk is het juweel van de Oude Stad en het is tijd dat dit gedeelte mooier wordt,' zei Ze'ev Elkin , de minister van Jeruzalem, bij de openingsplechtigheid.
Israëlische soldaat zondag gewond door explosief
Posted on Monday, February 18, 2019
Tijdens rellen bij de grens met de Gazastrook is zondagavond een Israëlische soldaat licht tot matig gewond geraakt, nadat Arabische 'demonstranten' een explosief naar hem gooiden. In reactie hierop beschoten tanks van het Israëlische leger twee stellingen van Hamas.
Video van de dag: Tel Aviv in de winter
Posted on Monday, February 18, 2019
De video van vandaag brengt ons weer naar Tel Aviv. Deze volledig nieuwe video laat zien dat Tel Aviv niet alleen in de zomer een reis waard is. Het leidt ons naar het oude treinstation Hatachana, nu een populaire plek met restaurants, cafés en winkels.
'Vreedzame' Palestijnse protest­demon­stratie bij Gaza
Posted on Sunday, February 17, 2019
De grote internationale media blijven de wekelijkse protesten bij het veiligheidshek in Gaza als 'vreedzaam' afschilderen, maar negeren duidelijk bewijs van het tegendeel. Vuurbommen, weggeslingerde stenen en zelfs vuurwapens zijn niet vreedzaam.
Palestijnen willen zo graag in Israël leven, dat ze hun eigen kinderen in de steek laten
Posted on Sunday, February 17, 2019
Ze zeggen dat Israël voor Arabieren een verschrikkelijke, discriminerende en racistische plek is om te leven. Maar waarom laten ouders uit de Gazastrook hun kinderen na een ziekenhuisbehandeling bij de grens achter, om in Israël te blijven?
Waarom fascineert het Jodendom Hollywood-sterren?
Posted on Sunday, February 17, 2019
Altijd al waren niet-Joden, waaronder veel popsterren, gefascineerd door het Jodendom, en wel om goede redenen. Waar ook maar Joden zijn, brengen zij onderwijs, welvaart en een coherente theologie van God, die aanhangers uit de hele wereld aantrekt.
Katz wordt minister van Buitenlandse Zaken
Posted on Sunday, February 17, 2019
Premier Benjamin Netanyahu heeft besloten om het ambt van minister van Buitenlandse Zaken over te dragen aan Israël Katz, de minister van Transport en Informatie. Netanyahu bekleedde dit ambt sinds de laatste verkiezingen in 2015.
BDS-activist op Israëlisch elektrische scootmobiel
Posted on Sunday, February 17, 2019
Een Nederlandse BDS-activist, die zich ondanks zijn lichamelijk handicap voor zijn zaak inzet, is driemaal in de week op de Dam in Amsterdam te vinden, met zijn elektrische scootmobiel, voorzien van de Palestijnse vlag. Onlangs nam hij een nieuw voertuig in gebruik, 'Made in Israel'.
Video van de dag: Ramat Bet HaKerem, Jeruzalem
Posted on Sunday, February 17, 2019
De video van vandaag toont ons het stadsdeel Ramat Bet HaKerem in Jeruzalem. Het werd gebouwd in 1991 op een heuvel tussen het stadsdeel Beit HaKerem, de campus Givat Ram van de Hebreeuwse Universiteit en het stadsdeel Bayit VeGan.
Houd van je geliefden - Valentijnsdag, IDF-stijl
Posted on Friday, February 15, 2019
In deze video vertellen een aantal militairen op Valentijnsdag, dat ze van hun geliefden houden.
Een andere soldaat, die op wacht stond bij het Graf van de Patriarchen in Hebron, nam de gelegenheid van Valentijnsdag te baat om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ze zei ja!
Israël vraagt Nederland: stop proces tegen ex-stafchef
Posted on Friday, February 15, 2019
De Israëlische regering heeft de Nederlandse rechter gevraagd, de zaak tegen Benny Gantz, de voormalige stafchef van het Israëlische leger en nu de leider van de nieuwe Israëlische Resilience-partij, stop te zetten. Hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden.
Er komt iets goeds uit Nazareth: goede muziek
Posted on Friday, February 15, 2019
Wanneer de Israëlische stad Nazareth wordt genoemd, denken de meeste mensen onmiddellijk aan Jezus, die uit deze stad kwam. Het is ook de stad van Adeeb, Eliya en Yazid Sakhnini, bijzonder bekwame muzikanten die de Arabische wereld willen bereiken met hun christelijke muziek.
Muziekvideo: Offers in de Tempel van Salomo
Posted on Friday, February 15, 2019
Terwijl in de shabbatslezingen de offers in de Tabernakel worden beschreven, kijken we in deze muziekvideo naar de offers zoals die in de Tempel van Salomo werden gebracht. De afbeeldingen worden begeleid door de muziek van een harp, zoals die in Bijbels tijden geklonken kan hebben.
Shabbatslezingen 16 februari: Een heilig priesterschap
Posted on Friday, February 15, 2019
Na de Uittocht bij de berg Sinaï aangekomen, zien de Israëlieten iets van Gods majesteit en heiligheid wanneer God tot hen spreekt. Ook de profeet Jesaja zag in een visioen Gods heerlijkheid in de hemelse tempel, en Jezus spreekt over de 'wetten van het Koninkrijk der hemelen'.
Video van de dag: Sneeuwpret in Petach Tikva
Posted on Friday, February 15, 2019
Je hoeft niet beslist naar het noorden te rijden, naar de berg Hermon, om in Israël wat in de sneeuw te spelen, om die te voelen. Afgelopen weekeinde was er sneeuw op acht verschillende plaatsen in Petach Tikva. Vrachtwagens hadden het opgehaald bij de berg Hermon.
Politieke klimaat in het Midden-Oosten verandert
Posted on Thursday, February 14, 2019
Ministers van Buitenlandse Zaken en functionarissen uit 60 landen zijn in Warschau, Polen, om de vijandelijkheden in het Midden-Oosten, waaronder het Israëlisch-Palestijnse conflict, te bespreken. De relaties van Israël met enkele Arabisch landen verbetert duidelijk.
Saoedische prins zegt Israëli's: Geloof Netanyahu niet!
Posted on Thursday, February 14, 2019
Een belangrijke Saoedische prins beweert dat Netanyahu overdrijft over het hartelijke worden van de banden tussen Israël en de Arabisch wereld. Ironisch genoeg heeft Netanyahu tegelijkertijd een kennelijk zeer vriendschappelijk gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken van Oman.
Stafchef: leger moet voorbereid zijn voor de Gazastrook
Posted on Thursday, February 14, 2019
De nieuwe stafchef van het Israëlische leger, Aviv Kochavi, heeft de militaire leiding opgeroepen zich voor te bereiden op een confrontatie in de Gazastrook 'in de lucht, op de grond en op zee'. Voormalig minister van Defensie Avigdor Lieberman lijkt het hiermee eens te zijn.
Wie is de mooiste van allemaal?
Posted on Thursday, February 14, 2019
Voor de profeet Ezechiël is Israël 'het mooiste van alle landen' (Hoofdstuk 20:6). Natuurlijk bestaat schoonheid in het oog van de toeschouwer, maar de liefde van Israël voor haar oude vaderland is niet zonder reden: de ontwakende natuur is er schitterend.
'B'Tselem besmeurt Gerechtshof met Nederlands geld'
Posted on Thursday, February 14, 2019
De Nederlandse regering heeft de radicale linkse NGO B'Tselem opdracht gegeven en betaald om een rapport uit te brengen waarin wordt beweerd dat het Israëlische Hooggerechtshof met de regering samenwerkt om de Palestijnse rechten te onderdrukken.
Fatach-lid: In elke Palestijnse stad een Israëlisch Auschwitz
Posted on Thursday, February 14, 2019
Jibril Rajoub, een vooraanstaand Fatach-lid, heeft zich in een interview uitgesproken tegen de sinds gisteren in Warschau plaatsvindende veiligheids- en vredes­conferentie voor het Midden-Oosten. Premier Netanyahu was welkom op de conferentie om 'ons aan de Holocaust te herinneren'.
Video van de dag: Monniken­klooster in Latrun
Posted on Thursday, February 14, 2019
In Latrun, in het Ela-dal van de vlakte van Shfela, aan autoweg 3, niet ver van Modi'in, ligt het klooster van de zwijgende monniken. Het werd in 1890 door Trappisten opgericht. Er wonen vandaag nog ongeveer 20 monniken uit verschillende landen.
Netanyahu in Polen voor veiligheidsconferentie
Posted on Wednesday, February 13, 2019
Premier Benjamin Netanyahu is woensdagochtend vroeg aangekomen in Warschau, Polen, om vanaf vanmiddag een tweedaagse veiligheidsconferentie bij te wonen, die is bijeengeroepen door Polen en de Verenigde Staten.
Israëlische honden getraind op diagnosticeren kanker
Posted on Wednesday, February 13, 2019
Een Israëlische start-up gebruikt honden om kanker te diagnosticeren. Er wordt aan personen gevraagd om een speeksel­monster te sturen naar het bedrijf, genaamd Prognose 220 Mil, waar de goed getrainde honden tekenen van kanker kunnen ruiken.
Palestijnen condoleren familie van gedode jongere
Posted on Wednesday, February 13, 2019
Verschillende Palestijnse Arabieren hebben de familie Ansbacher in het Joodse dorp Tekoa dinsdag een condoleancebezoek gebracht, om hun diepe medeleven te betonen over de moord op hun dochter Ori Ansbacher door een Arabische terrorist.
Opnieuw geschieds­vervalsing in Nederlands schoolboek
Posted on Wednesday, February 13, 2019
Opnieuw lukt het een Nederlands schoolboek niet om het Jodendom waarheidsgetrouw weer te geven. Het schoolboek van Noordhoff Uitgevers voor VMBO ‘Plein M’ laat de Joden weg bij de godsdiensten voor welke Jeruzalem heilige plaatsen bevat, bericht Likoed Nederland.
Israel Today nieuws nu ook op Facebook
Posted on Wednesday, February 13, 2019
Israel Today Nederland gaat met zijn tijd mee: naast de website en de dagelijkse nieuwsupdate zijn we – in samenwerking met Christenen voor Israël – nu ook aanwezig op Facebook. Op ons Facebook-account www.facebook.com/israeltodaynederland/ vindt u de belangrijkste artikelen die op onze website zijn gepubliceerd.
Video van de dag: de oude binnenstad van Jeruzalem
Posted on Wednesday, February 13, 2019
De Nederlandse Nora reist de wereld rond met haar motor. In de video van vandaag stopte ze in Jeruzalem. Ga met ons mee op een wandeling door de Joodse wijk en de Klaagmuur, de Arabische markt en de Tempelberg en de Christelijke wijk met de Kerk van het Heilig Graf.
Een moreel en historisch moment in Israël
Posted on Wednesday, February 13, 2019
Dit jaar heeft Israël een nieuwe wet aangenomen. Daarmee is het een van de slechts tien naties ter wereld geworden die prostitutie verbieden, door het opleggen van boetes en straffen aan overtreders.
VS-vredesplan is klaar, inhoud geheim tot verkiezingen
Posted on Tuesday, February 12, 2019
Het werk aan het Amerikaanse vredesplan voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, de zogenaamde 'deal van de eeuw', zou zijn afgerond. Het vredesplan zal echter niet vóór de Israëlische verkiezingen van 9 april worden gepubliceerd.
2e Internationale trektocht door de Negev woestijn
Posted on Tuesday, February 12, 2019
Wilt u uw grenzen leren kennen? Kom dan met ons mee! Als je Israël anders wilt zien en beleven, moet je naar de woestijn gaan. Ervaar de woestijn gedurende zeven dagen, waar mensen een nieuw perspectief krijgen op Israël, de natuur en zichzelf.
Ligt de berg Sinaï in Arabië? Israëli's reageren verdeeld
Posted on Tuesday, February 12, 2019
De Israëlische media schreven dinsdag over de recente bewering van christelijke onderzoekers, dat de echte berg Sinaï in Saoedi-Arabië ligt, en dat de Saoedische autoriteiten binnenkort de heilige berg zouden kunnen bulldozeren om te voorkomen wat zij 'afgodische' aandacht noemen.
Aantal gepromoveerde Arabische Israëli's verdubbeld
Posted on Tuesday, February 12, 2019
Omdat er voortdurend valse nieuwsberichten over de 'oneerlijke' behandeling van haar Arabische burgers door Israël worden verspreid, wordt hoge prioriteit gegeven aan het garanderen dat jonge Israëlische Arabieren hoger onderwijs volgen. En met veel succes.
Verkiezingen: Arbeidspartij heeft kandidatenlijst bepaald
Posted on Tuesday, February 12, 2019
Volgens een recent onderzoek zal de Arbeidspartij bij de komende verkiezingen voor de Knesset nog maar net de kiesdrempel halen en ongeveer 5 zetels krijgen, misschien zelfs wel 7. Daarom was een goed resultaat in de voorverkiezingen van maandag erg belangrijk.
Groeten uit Israël – Het weerberichtje
Posted on Tuesday, February 12, 2019
Het weerbericht voor vandaag in Israël: Vandaag overwegend zonnig met enkele wolken aan de hemel. De temperaturen worden iets hoger dan gisteren. ’s Avonds en ’s nachts blijft het nog even echt koud. Nieuwe regen wordt pas donderdag verwacht.
Video van de dag: De Dode Zee, een andere wereld
Posted on Tuesday, February 12, 2019
De video van vandaag brengt ons weer naar de Dode Zee en toont ons niet alleen indrukken van de zee zelf, maar vooral van het indrukwekkende landschap rond de zee. Op een paar minuten met de auto vanaf Jeruzalem gaat er een heel andere wereld voor ons open
ANALYSE: Iraanse raketbedreiging voor Israël neemt toe
Posted on Monday, February 11, 2019
Herhaaldelijke Israëlische luchtaanvallen slagen er niet in de Iraanse strijdkrachten uit Syrië te verdrijven. Integendeel, de Iraanse raketbedreiging voor Israël neemt toe. De Iraanse Quds-brigade is op zoek naar een andere locatie voor haar hoofdkwartier in Syrië.
Geen Palestijnse salarissen meer voor terroristen?
Posted on Monday, February 11, 2019
Vanaf volgende week zullen gelden, die de Palestijnen gebruiken voor de betaling van salarissen aan terroristen, afgetrokken worden van de belastinggelden, die Israël int voor de Palestijnse Autoriteit, zei premier Netanyahu zondag tijdens de kabinetsvergadering.
ICNN-video: Ethiopische familie: Blij dat we nog leven
Posted on Monday, February 11, 2019
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit de Gazastrook. In deze video maken we kennis met uit Ethiopië afkomstige inwoners van Ashkelon. In de flat boven hen sloeg een raket uit Gaza in. Zelf hadden zij zware schade en raakten getraumatiseerd.
Toen christenen Joden waren, de eerste generatie
Posted on Monday, February 11, 2019
Hoe is de beweging, die duidelijk begon als onderdeel van het Jodendom, geworden tot wat we vandaag kennen als het christendom? Wanneer begon het christendom zoals we dat nu kennen? Prof. Paula Fredriksen benadrukt in haar boek de relatie tussen christendom en jodendom.
Groeten uit Israël – Het weerberichtje
Posted on Monday, February 11, 2019
Het is vandaag in Israël gedeeltelijk bewolkt tot bewolkt, zonder noemenswaardige temperatuur­verandering. Het blijft koel. Hier en daar een regenbui van het noorden tot aan het noordelijk deel van de Negev. Het niveau van het Meer van Galilea is anderhalve centimeter gestegen.
Video van de dag: Een Israëlreis in de winter
Posted on Monday, February 11, 2019
De video van vandaag is een korte samenvatting van een reis naar Israël die plaatsvond in het kader van een programma genaamd 'Passages', dat jonge christenen, die aan christelijke colleges studeren, de christelijke leiders van morgen, dichter bij het land brengt.
Palestijns radicalisme gefinancierd door Europa
Posted on Sunday, February 10, 2019
De Palestijnse Autoriteit heeft in 2018 een nieuw schoolcurriculum ingevoerd, met financiële hulp van Europese landen. Het huidige curriculum is nog radicaler dan het vorige. We constateerden drie belangrijke punten die afwijken van de standaardeisen van de UNESCO.
De kracht van religie in de Israëlische politiek
Posted on Sunday, February 10, 2019
Israëls ultraorthodoxen bezitten een onevenredige politieke macht dankzij het stemmen als blok volgens het advies van hun rabbijnen. Zij bepalen voor een groot deel wie de volgende premier wordt, en welke partij het land in onze onvoorziene toekomst zal leiden.
Vrijdag: 8200 bij Mars van de Terugkeer in Gaza
Posted on Sunday, February 10, 2019
Volgens berichten uit de Gazastrook zijn vrijdag twee jonge Arabieren omgekomen tijdens de rellen rond de 'Mars van de Terugkeer'. Later werd het lichaam van een van de slachtoffers naar een schoolklas gebracht, waarop ook in de Gazastrook kritiek werd geleverd.
Doodstraf voor Palestijn die Joodse tiener vermoordde?
Posted on Sunday, February 10, 2019
De wrede moord op een Joods tienermeisje, afgelopen donderdag in Jeruzalem, door een met een mes bewapende Arabier, heeft opschudding veroorzaakt in het hele land. Ministers eisen dat de rechtbanken de onbenutte doodstraf gaan uitspreken.
Groeten uit Israël – Heb ik voor niets de tuin gesproeid...
Posted on Sunday, February 10, 2019
Vrijdag heeft het inderdaad geregend, zoals de meteorologen hadden gezegd, nadat het daarvoor overwegend zonnig en lekker weer was. Toch hebben dit weekeinde veel mensen van de natuur genoten. Bij Jeruzalem kwam vanochtend vroeg weer een trein tot stilstand.
Video van de dag: Kunst uit zout in de Dode Zee
Posted on Sunday, February 10, 2019
De video van vandaag brengt ons weer bij de Dode Zee. Deze keer kijken we naar kunstwerken van door de natuur gevormde zoutkristallen, die een drijvend netwerk vormen.
Palestijnen hekelen VS wegens opleggen vredesplan
Posted on Friday, February 08, 2019
De Palestijnse Autoriteit heeft donderdag de regering-Trump gehekeld wegens 'het samenzweren' om te bemiddelen bij een vredesovereenkomst in het Midden-Oosten, die niet tegemoet komt aan alle eisen van de Palestijnen. Wil de PA eigenlijk wel vrede?
Veel Messiaanse Joden stemmen niet op Netanyahu
Posted on Friday, February 08, 2019
Hoewel Messiaanse Joden met veel van Netanyahu's beleid instemmen, aarzelen velen van hen op op hem te stemmen wegens zijn banden met de ultraorthodoxe partijen, die een te strikt immigratiebeleid hanteren en dienstplicht voor ultraorthodoxen frustreren.
Muziekvideo: Groot is de Heer in de stad van onze God
Posted on Friday, February 08, 2019
Vandaag een enthousiast gezongen en gespeeld loflied: Groot is de Heer en zeer te prijzen, in de stad van onze God, op zijn heilige berg. Ik breng de vrucht van mijn lippen als een offer voor U. Het wordt uitgevoerd door de Israëlische aanbiddingsleidster Sarah Liberman met een koor.
Shabbatslezingen 9 februari: God heeft de blijmoedige gever lief
Posted on Friday, February 08, 2019
De Bijbelgedeelten voor deze week gaan over geven. Wanneer God Heer is over ons leven, geldt dat ook voor ons bezit, ons geld. Hij zegent ons, om er wèl mee te doen, om er Hem en onze naasten mee te dienen, om er mee te bouwen aan zijn Koninkrijk.
Groeten uit Israël – Het land bloeit op
Posted on Friday, February 08, 2019
Er is ons een 'winters' weekeinde beloofd. Vooral morgen, op Shabbat, zou het regenen en onweren. De natuur zal er dankbaar voor zijn. Een paar foto's van de bloemenzee in de vlakte van Jizreël, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Ook dit is Israël
Posted on Friday, February 08, 2019
Israël heeft vele gezichten. De video van vandaag toont ons het land vanuit een iets andere hoek, wat soms verrassende effecten heeft. Herkent u een van de hier getoonde steden en plaatsen?
Terroristen in pak, in dienst van BDS
Posted on Friday, February 08, 2019
Na publicatie van het rapport ‘Terrorists in Suits’, over terroristen die zich van de BDS-beweging bedienen, lanceert de Israëlische overheid een campagne tegen mensenrechtenorganisaties die terroristen steunen.
Fondsen-wervende 'christelijke rabbijn' overleden (video)
Posted on Thursday, February 07, 2019
Yechiel Eckstein, bij evangelische christenen over de hele wereld bekend als de 'christelijke rabbijn', is op 67-jarige leeftijd overleden. Eckstein stond bekend om zijn filantropische inspanningen in Israël gedurende de afgelopen 35 jaar via de International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ).
VS heeft Israëlische Iron Dome 'onmiddellijk' nodig
Posted on Thursday, February 07, 2019
Volgens een verklaring van het Israëlische ministerie van de Defensie, heeft het Amerikaanse leger Israël meegedeeld, dat het had besloten om het Iron Dome raket­verdedigings­systeem 'voor de directe behoeften van het Amerikaanse leger' aan te schaffen.
Kunstfestival van Israëlische artisten in Jeruzalem
Posted on Thursday, February 07, 2019
Populaire Israëlische kunstenaars brachten deze week de straten van Jeruzalem tot leven als onderdeel van het jaarlijkse kunstfestival Sha'on Choref (Winterklok), waarmee zij de bezoekers van de stad verrasten.
Raketalarm in district Eshkol; hoog hek rond Gazastrook
Posted on Thursday, February 07, 2019
Na enkele weken van rust klonken woensdagavond om 20.57 uur lokale tijd in het district Eshkol de sirenes voor een raket uit de Gazastrook. Het hek rond de Gazastrook wordt vervangen door een hoog en stevig hek, vergelijkbaar met dat bij de Sinaï woestijn.
Groeten uit Israël – 't Is weer voorbij, die korte zomer
Posted on Thursday, February 07, 2019
Het zomerse weer, midden in de winter, is al weer voorbij In het weekeinde wordt het zelfs nog koeler, en staan ons regen en onweer te wachten. En tocht zijn we daar blij mee. Jammer dat onze dochter weer op de basis moet blijven. Nog zeven maanden....
Video van de dag: Yitzchak Navon Station, Jeruzalem
Posted on Thursday, February 07, 2019
We hebben u al enkele video's van het nieuwe station van Jeruzalem laten zien, maar de video van vandaag is een bijzonder mooie video van dit bijzondere station, dat 80 m onder de grond licht. Een tweede video geeft de treinreiziger enkele veiligheids­instructies.
Nieuwe Palestijnse 'christelijke' president is vriend van Israël
Posted on Thursday, February 07, 2019
De nieuwe president van El Salvador is een Arabier van ‘Palestijnse’ afkomst. Je zou denken dat de Palestijnen blij zouden zijn dat een van hen nu president van El Salvador is. Dat zijn ze echter niet.....
Trump steunt Netanyahu niet. Hoe zit het met Israël?
Posted on Wednesday, February 06, 2019
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een foto van een campagne-reclame doorgetweet, waar hij en premier Benjamin Netanyahu staan afgebeeld. Het Witte Huis verklaarde onmiddellijk nadrukkelijk, dat de tweet geen steun aan Netanyahu was in de komende verkiezingen.
Israëls gezond­heids­zorg­systeem is zwaar overbelast
Posted on Wednesday, February 06, 2019
Israël wordt vaak geroemd om zijn uitstekende gezondheidszorg. Maar hier in Israël klagen mensen tegenwoordig meer over de gezondheids­zorg­, dan dat ze die prijzen. De ziekenhuizen zijn overvol, en veel artsen verlaten het land voor een hoger salaris elders.
Verkiezingen: Is er leven na Netanyahu?
Posted on Wednesday, February 06, 2019
Is wat de oppositieleiders beweren geloofwaardig? Gaat de langstzittende Israëlische premier de komende verkiezingen in april verliezen? Toch verwachten de meeste Israëli’s dat Bibi opnieuw de opdracht zal krijgen om de 35 e regering van de Staat Israël te vormen.
Weinig verandering in Likoedlijst na voorverkiezingen
Posted on Wednesday, February 06, 2019
Volgens de eerste resultaten zullen waarschijnlijk enkele van de huidige Likoed-afgevaardigden na de verkiezingen voor de Knesset een nieuwe baan moeten zoeken. De meesten van hen zullen echter na de verkiezingen nog een zetel in de Knesset hebben.
Rabbijnen en predikanten stimuleren Israëlisch-Arabische co-existentie
Posted on Wednesday, February 06, 2019
Belangrijke Amerikaanse rabbi's en christelijke leiders reizen naar de Golfstaten om relaties met Israël en de VS te promoten. De Golfstaten spreken nu openlijker over hun wens om banden met Israël aan te gaan, wat voorheen alleen achter gesloten deuren werd genoemd.
Groeten uit Israël – Rijexamen al met 16¾ jaar
Posted on Wednesday, February 06, 2019
We krijgen vandaag weer regen. Daarbij blijft het ook warm, wat aan tropisch weer herinnert. Mijn jongste zoon doet binnenkort rijexamen. Hier in Israël kun je al kort voor je zeventiende het rijbewijs halen. Daarna rijd je een half jaar onder toezicht van een volwassene.
Video van de dag: Marathon bij de Dode Zee
Posted on Wednesday, February 06, 2019
In de video van vandaag mag u meelopen met een hardloper tijdens de Dode Zee Marathon 2019, die afgelopen vrijdag plaatsvond. Het startschot werd gegeven om 6:30 uur, waarna de wedstrijd van start ging. Loopt u mee?
Oude haat met nieuwe gezichten: Antisemitisme in 2018
Posted on Tuesday, February 05, 2019
Het Israëlische ministerie van Diasporazaken heeft zojuist zijn jaarverslag 2018 gepubliceerd. Het beeld dat uit deze diepgaande analyse naar voren komt, is dat het aantal gevallen van antisemitisme toeneemt en in veel landen een recordniveau bereikt.
Trump benoemt ambassadeur voor Antisemitisme
Posted on Tuesday, February 05, 2019
De Amerikaanse president Donald Trump benoemt Elan Carr, een officier van justitie uit Los Angeles, tot speciaal gezant van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken voor het monitoren en bestrijden van antisemitisme.
'Netanyahu. Een ander verbond'
Posted on Tuesday, February 05, 2019
Nog maar acht weken voor de verkiezingsdag zijn deze billboards van de Likoedpartij, met premier Netanyahu en de Amerikaanse president Donald Trump, slechts een deel van de massale campagne die nu plaatsvindt.
Democratie in gevaar: Links roept op tot opstand
Posted on Tuesday, February 05, 2019
De linkse partijen in Israël's worden steeds hysterischer in hun visie, en roepen nu openlijk op tot gewelddadige opstand en zelfs burgeroorlog. Zij beweren dat de democratie in gevaar is en waarschuwen voor het einde van Israël als democratische Staat.
Groeten uit Israël: Poerim, feest van vermommingen
Posted on Tuesday, February 05, 2019
Als je naar de weerkaart kijkt, zou je echt denken dat er iets door elkaar geraakt is. In de meeste gebieden in het land worden vandaag temperaturen bereikt die je ook in de zomer krijgt. In de stad herinneren veel winkels je re aan, dat het binnenkort weer Poerim wordt.
Video van de dag: De Ayalon-snelweg door Tel Aviv
Posted on Tuesday, February 05, 2019
De Ayalon-snelweg door Tel Aviv is waarschijnlijk de drukste autoweg in Israël. Dagelijks bereiken tienduizenden forenzen hun werkplek via deze weg. Hoewel de weg in beide richtingen vierbaans is, zijn er elke ochtend en avond verkeersopstoppingen.
ICNN-video: Hulp voor kinderen bij de Gazastrook
Posted on Monday, February 04, 2019
Op 11 en 12 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit de Gazastrook. Twee dagen later sprak Israel CNN met Ria Doekes van Yad L'Ami over hoe het is om onder de terreur van Hamas bij de grens met Gaza te wonen en te werken.
Joden klagen: de rabbijnen klinken als christenen!
Posted on Monday, February 04, 2019
Rabbijnen spreken zich over het algemeen niet uit tegen abortus, althans niet zoals christenen. Maar met de komst van de vreselijke nieuwe wet van New York die abortus tot het moment van de geboorte toestaat, is daar verandering in gekomen. Minstens twee van de grootste rabbijnraden in de VS zijn erdoor aangezet om publieke uitspraken te doen over de controversiële kwestie.
Israëli's willen een schone verkiezingscampagne, maar zal Netanyahu meewerken?
Posted on Monday, February 04, 2019
Politici van linkse en centrumpartijen hebben een charter ondertekend dat oproept tot 'schone' verkiezingen, met respect voor elkaar en zonder leugens. In een video laat premier Netanyahu zijn definitie van 'schone verkiezingen' zien.
Facebook meldt: Pas op voor nepnieuws uit Iran
Posted on Monday, February 04, 2019
Facebook verwijderde honderden Iraanse Facebook- en Instagram-accounts, die werden gebruikt om desinformatie over Israël in de VS en andere regio's te verspreiden. Hiermee zou de Iraanse regering een wereldwijde nep-nieuws aanval op Israël coördineren
Groeten uit Israël – Ik krijg zomerse gevoelens
Posted on Monday, February 04, 2019
Een paar regels over de zomerse temperaturen die we hier in de winter ervaren, een gesprek, dat mij duidelijk maakte waarom ons werk hier zo belangrijk is, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël: het wordt nog warmer.
Video van de dag: Natuur­reservaat Bitronot Roechama
Posted on Monday, February 04, 2019
De video van vandaag neemt ons weer mee naar het nu bijzonder mooie zuiden. Bitronot Roechama is een natuurgebied van de Kibboets Roechama in het westen van Negev. Het gebied is uitgeroepen tot natuur­reservaat en bestaat uit twee afzonderlijke regio's.
Aanklacht tegen Netanyahu slechts een kwestie van tijd
Posted on Sunday, February 03, 2019
Premier Benjamin Netanyahu is er niet in geslaagd advocaat-generaal Avichai Mandelblit (rechts op de foto) ervan te overtuigen om enig besluit in de corruptiezaken tegen de Israëlische leider uit te stellen tot na de komende nationale verkiezingen.
Regering Trump: Palestijnen, word eens volwassen!
Posted on Sunday, February 03, 2019
In tweets, die deden denken aan een leraar die de strooplikker van de klas zegt om eindelijk zijn zaken op orde te krijgen, schold de Amerikaanse topgezant voor het Midden-Oosten Jason Greenblatt vrijdag via Twitter de Palestijnse Autoriteit uit.
Abbas tegen Israëlische supermarktmagnaat Rami Levi
Posted on Sunday, February 03, 2019
Afgelopen donderdag hebben leden van het forum 'Breaking the Impasse' een ontmoeting gehad met Machmoud Abbas in het hoofdkantoor van de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah, de 'Moekata'. Maar een van de leden was niet welkom.
Groeten uit Israël – Het is lente, de natuur ontwaakt
Posted on Sunday, February 03, 2019
Het is weer lente! Een paar regels over de rode anemonen, die met hun prachtige bloemen duizenden Israëli's naar het nu rode zuiden hebben gelokt, waar dit weekeinde het 'Darom Adom' Festival is begonnen, over de shabbatsrust, en over het weer: het blijft warm.
Israël heeft nieuwe vijand in het Amerikaanse congres
Posted on Sunday, February 03, 2019
Het nieuw gekozen Democratische Congreslid Ilhan Omar, een van de eerste twee moslimvrouwen die ooit tot Congreslid zijn verkozen, gebruikte haar eerste publieke interview om Israël als 'apartheidsstaat' te bekritiseren op Yahoo News.
Video van de dag: Darom Adom Festival in het Zuiden
Posted on Sunday, February 03, 2019
De sporen van de talloze vuurvliegers en ballonnen met explosieven, die het zuiden van het land zwart hadden gekleurd, zijn verdwenen. De anemonen bloeien weer. Daarom kon dit weekeinde het reeds traditionele Adom Darom, het Rode Zuiden festival, weer beginnen.
Veertig VN-ambassadeurs op bezoek in Israël
Posted on Friday, February 01, 2019
Een groep van veertig VN-ambassadeurs is donderdagochtend aangekomen voor een vijfdaags bezoek aan Israël. Zij zijn te gast bij de Israëlische VN-ambassadeur Dany Danon. Zij bezoek o.a. de tunnels van Hezbollah, en ontmoeten president Rivlin en premier Netanyahu.
Nieuwe stichting Antisemitisme Preventie bij Family7
Posted on Friday, February 01, 2019
Door de stijging in het aantal antisemitische incidenten, is nu Stichting Antisemitisme Preventie in het leven geroepen. In het Amsterdamse koshere restaurant HaCarmel, dat de laatste jaren doelwit was van antisemitische uitingen, is de nieuwe stichting officieel gestart.
Shabbatslezingen 2 februari: Eer uw vader en uw moeder
Posted on Friday, February 01, 2019
'Eer uw vader en uw moeder', zegt een van de Tien Geboden. Een gebod met een belofte. Een noodzakelijk gebod in een tijd dat pensioen niet bestond, en bejaarden van hun kinderen afhankelijk waren. Een gebod om met liefde uit te voeren, omdat onze ouders van ons hielden.
Muziekvideo: Psalm 119, Loflied op Gods onderwijzing
Posted on Friday, February 01, 2019
In de shabbatslezingen van deze weken gaat het over het geven van de Wet of Onderwijzing, de Tien Geboden en tel van andere voorschriften, aan het volk Israël. Daarbij past Psalm 119, het loflied op de Wet. Het wordt overwegend in het Engels gezongen, met een Hebreeuws refrein.
Groeten uit Israël – Het zuiden kleurt weer rood
Posted on Friday, February 01, 2019
Een paar regels over de Israëli's, die vooral in het weekeinde graag in een café zitten om in de zon van een goede kop koffie te genieten, over het begin van de shabbat, die ieder op zijn eigen manier viert, en natuurlijk het mooie weer dat we vandaag krijgen.
Video van de dag: Geheime natuurgebieden van Tel Aviv
Posted on Friday, February 01, 2019
Je hoeft niet altijd naar het zuiden te rijden om te genieten van het lenteachtige weer in Israël met de prachtige bloemen van rode anemonen en andere bloemen. De video van vandaag toont ons enkele van de mooiste stukken natuur in de stad Tel Aviv.