September 2018

20.000 demonstranten bij grenshek; 100 explosieven
Posted on Sunday, September 30, 2018
Ongeveer 20.000 Arabische 'demonstranten' uit de Gazastrook verzamelden zich afgelopen weekeinde weer bij het grenshek om deel te nemen aan de reeds traditionele 'mars van terugkeer', waartoe Hamas heeft opgeroepen. Er zouden zeven demonstranten zijn omgekomen.
Palestijnse organisaties roepen algemene staking uit
Posted on Sunday, September 30, 2018
Palestijnse organisaties in Ramallah hebben voor maandag een algemene staking afgekondigd in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit. Daarmee wil men de Israëlische Arabieren steunen in hun strijd tegen de door de Israëlische Knesset aangenomen Natiestaatswet.
Groeten uit Israël: De feestdagen zijn bijna voorbij
Posted on Sunday, September 30, 2018
De shabbat en het weekeinde liggen alweer achter ons. De laatste dag van het Loofhuttenfeest is begonnen. Een paar regels over een uitstapje naar de haven van Tel Aviv, de terugkeer naar het dagelijkse leven met hoop op rust, en een weerbericht vol hitte, regen en onweer.
Video van de dag: Priesterzegen bij de Westelijke Muur
Posted on Sunday, September 30, 2018
Het hoogtepunt van het Loofhuttenfeest was natuurlijk de priesterlijke zegen, Birkat HaKohanim, bij de Westelijke Muur. Chananya Naftali was er voor het eerst bij en vertelt in de video van vandaag over de indruk die het op hem maakte toen het hele land zich verenigde voor de zegen.
Abbas bij VN: Palestijnen zijn engelen, Israël is fout
Posted on Friday, September 28, 2018
Donderdagavond hield de Palestijnse leider Abbas een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN. Je kon de wanhoop in zijn stem horen. Als een kind, op heterdaad betrapt bij een ondeugende daad, wilde de Palestijnse leider graag iemand anders de schuld geven.
Netanyahu toont Iraanse nucleaire installatie bij VN
Posted on Friday, September 28, 2018
Tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN toonde premier Benjamin Netanyahu een afbeelding van een nieuw-ontdekte Iraanse nucleaire opslag-faciliteit. Ook hekelde hij het betalen van moordenaars door de Palestijnse Autoriteit.
Muziekvideo: Yonatan Razel zingt Wehi she'amda
Posted on Friday, September 28, 2018
In deze video zingt de Israëlische zanger met Nederlandse wortels Yonatan Razel, samen met Yaakov Shwekey, het indrukwekkende lied Wehi she'amda. Dit lied uit de Pesach-liturgie bezingt hoe de Joden in elke eeuw werden belaagd, maar God redde hen telkens weer uit de hand van hun vijanden.
Vreugde der Wet, 2 oktober: Lees uit Gods onderwijzing
Posted on Friday, September 28, 2018
Op Simchat Torah, Vreugde der wet, de dag na het Loofhuttenfeest, is de lezing van de Torah voltooid. Op deze dag wordt het laatste gedeelte van de boeken van Mozes gelezen, direct gevolgd door het begin, Genesis 1. De Torah zelf heeft dus als het ware geen einde.
Groeten uit Israël: Mars in Jeruzalem, fietsen in Tel Aviv
Posted on Friday, September 28, 2018
En het is weer weekeinde, voor het laatst hebben we ook nu een lang weekeinde voor ons. Een paar regels over afgesloten straten in Jeruzalem en Tel Aviv, de Jeruzalem Mars en wielrennen in Tel Aviv, mijn ervaring als privé-chauffeur voor onze lieve kinderen, en tenslotte het weer in Israël.
Video van de dag: Jeruzalem Mars 2018
Posted on Friday, September 28, 2018
Zoals elk jaar op het Loofhuttenfeest kwamen tienduizenden mensen naar Jeruzalem om deel te nemen aan de traditionele Jeruzalem Mars. Onder de 60.000 deelnemers waren ongeveer 10.000 mensen uit 35 verschillende landen die hun steun en liefde voor Israël kwamen tonen.
'Abbas zal meer sancties opleggen aan Gaza'
Posted on Thursday, September 27, 2018
Volgens Arabische media wil de Palestijnse leider Machmoud Abbas meer economische sancties tegen de Gazastrook instellen, wegens de voortdurende weigering van Hamas om de controle over de Gazastrook over te dragen aan de Palestijnse Autoriteit, zoals overeengekomen.
Netanyahu ontmoet Oostenrijkse bondskanselier Kurz
Posted on Thursday, September 27, 2018
In de wandelgangen van de Algemene Vergadering van de VN sprak premier Netanyahu woensdag met de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. Die informeerde hem over de maatregelen die Oostenrijk neemt tegen antisemitisme en voor de veiligheid van Joodse gemeenten.
Groeten uit Israël: Feestelijke Jeruzalem-mars
Posted on Thursday, September 27, 2018
Ik ben gisteren uiteindelijk niet met de nieuwe sneltrein maar met de bus naar huis gereden. Een paar woorden over het ingewikkelde reserveringssysteem voor een plaats in de trein, afgesloten straten voor de Jeruzalem-mars, waaraan weer tienduizenden mensen deelnemen uit liefde voor Israël.
Muziekvideo: 300 studenten zingen de priesterzegen
Posted on Thursday, September 27, 2018
In een kleine moshav in de Negev-woestijn kwamen 300 orthodox-Joodse studenten van een Jeshiva in Jeruzalem bijeen, om samen de priesterzegen – de Birkat Kohaniem – in te studeren en te zingen.
Waarom Rusland liegt over Israëls rol bij neerhalen van spionagevliegtuig
Posted on Wednesday, September 26, 2018
Zondag publiceerde het Russische Ministerie van Defensie een – volgens hen – feitelijke constructie van de gebeurtenissen op 17 september die leidden tot het neerhalen van het IL-20 vliegtuig en de dood van vijftien Russische militairen. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn in het Syrische conflict.
Israël en Trump's visie voor een betere wereld
Posted on Wednesday, September 26, 2018
De toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump dinsdagavond hield in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, over de uniciteit en soevereiniteit van naties, werd in Israël geprezen, maar om meer redenen dan je aanvankelijk zou verwachten.
Ierland erkent misschien een Palestijnse Staat
Posted on Wednesday, September 26, 2018
Ierland zou mogelijk een onafhankelijke Palestijnse Staat erkennen als de gesprekken met Israël over een tweestatenoplossing zouden stagneren, aldus de minister van Buitenlandse Zaken van het land, Simon Coveney.
Tamimi: 'Ons doel is om Israël te verwijderen'
Posted on Wednesday, September 26, 2018
De 17-jarige Ahed Tamimi uit het dorp Nabi Salah, die acht maanden gevangenisstraf heeft uitgezeten voor het aanvallen van een Israëlische soldaat, kan nu weer vrij reizen. Bij een bezoek aan Frankrijk verklaarde zij het ware doel van de Palestijnse zaak: Israël verwijderen.
Groeten uit Israël: Vliegers blijven toch speelgoed
Posted on Wednesday, September 26, 2018
Een paar regels over de feestelijke atmosfeer van de Soekotweek met de vele loofhutten in de straten van Jeruzalem, het vliegerfestival in het Israël Museum, waar vliegers speelgoed zijn gebleven, en het plan om de rit naar huis met de nieuwe sneltrein te maken.
Video van de dag: Loofhutten in Jeruzalem
Posted on Wednesday, September 26, 2018
In de video van vandaag nodig ik u uit om me te vergezellen bij een korte wandeling door het centrum van Jeruzalem en om een indruk te krijgen van de sfeer van Soekot, het Loofhuttenfeest, een van de drie bedevaartsfeesten. De vele loofhutten zijn niet over het hoofd te zien.
Rusland levert Syrië geavanceerde luchtdoelraketten
Posted on Tuesday, September 25, 2018
Rusland heeft bekendgemaakt dat het geavanceerde S-300 grond-luchtraket­systemen naar Syrië zal overbrengen en ook het Syrische lucht­verdedigings­netwerk zal versterken. Vormt het neerhalen van een Russisch verkenningsvliegtuig een excuus voor deze beslissing?
Netanyahu naar president Trump en VN-vergadering
Posted on Tuesday, September 25, 2018
Na een kabinetsvergadering over de diplomatieke spanningen met Rusland na het neerschieten van een Russisch verkenningsvliegtuig boven Syrië, vertrekt premier Benjamin Netanyahu deze dinsdag naar New York City voor overleg met president Trump en een toespraak in de VN.
Geweld bij Gazastrook intensiveert; opnieuw branden
Posted on Tuesday, September 25, 2018
Het begin van het Bijbelse Loof­hutten­feest werd helaas ontsierd door talrijke branden in het zuiden van Israël, die landbouwgrond en natuurreservaten verwoestten, en waren veroorzaakt door vuurvliegers en ballonnen met brandgevaarlijke apparaten, afkomstig uit de Gazastrook.
Premier ontvangt drie 'eenzame soldaten' in zijn soekah
Posted on Tuesday, September 25, 2018
Voor het Loofhuttenfeest, Soekot, is het de traditie om symbolisch zogenoemde 'Ushpizin', het Aramese woord voor gasten, uit te nodigen in de soekah. Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara nodigden drie zogeheten 'eenzame soldaten' uit voor een diner in hun soekah.
Groeten uit Israël: Soekotweek, tijd voor evenementen
Posted on Tuesday, September 25, 2018
Er begint weer een verkorte werkweek. Achter ons ligt een lang weekeinde met de eerste dag van Soekot. Een paar regels over het Loofhuttenfeest, een tijd van bezoeken en evenementen, de eerste rit van de nieuwe sneltrein naar Jeruzalem, en het weer, dat aardig stabiel blijft.
Video van de dag: Caesarea Nationaal Park
Posted on Tuesday, September 25, 2018
Deze video brengt ons naar Caesarea en toont hij ons het Nationaal Park met zijn vele archeologische opgravingen, de overblijfselen van de oude Romeinse havenstad 'Caesarea Maritima'. Deze zeer bijzondere opgravingssite is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Israël.
Wij zijn onderdeel van Israël
Posted on Monday, September 24, 2018
Vertegenwoordigers van de Messiaanse gemeen­schap­pen in Israël verlangen van de staat dat het Messiaanse Jodendom in het land als denominatie wordt erkend, dat hun rechten worden gerespecteerd en dat de hetze tegen hen, officieel zal worden verboden.
Extreme hike tocht door de Negev – Laatste plaatsen
Posted on Monday, September 24, 2018
Het is niet alleen een avontuurlijke tocht door de Negev woestijn – die heel wat anders is dan een dorre zandvlakte – maar ook een persoonlijke geestelijke reis, in de voetsporen van Abraham en Mozes en het volk Israël, om in december een week met een groep door de wildernis te trekken.
ICNN video: Yehuda Etzion, Jeruzalem herbouwd
Posted on Monday, September 24, 2018
Heeft u er weleens over nagedacht hoeveel miljoenen mensen in Jeruzalem zullen samenkomen om de Messias te aanbidden als Hij op aarde is teruggekeerd? Wat betekent dit voor de infrastructuur van Jeruzalem? Yehuda Etzion dacht er over na en zette plannen op papier.
Video van de dag: Gevolg van het Palestijnse onderwijs
Posted on Monday, September 24, 2018
Vorige week zondag werd Ari Fuld, vader van vier kinderen, vermoord door een 17-jarige Palestijnse jongeman. Eerder werd Dafna Mei doorgestoken. En de lijst is nog veel langer. Wat brengt deze jongeren ertoe om zo te haten? Het Palestijnse onderwijssysteem.
Soekot, Loofhuttenfeest - Vrolijke feestdagen
Posted on Sunday, September 23, 2018
Zondagavond begint het Loofhuttenfeest, Soekot. Onze Jeruzalemse redactie is maandag 24 september gesloten, en er zijn alleen enkele korte berichten. Op dinsdag zijn we er weer voor u met het belangrijkste nieuws uit Israël en dat wat anderen weglaten.
Hamas waarschuwt voor nieuwe ronde van geweld
Posted on Sunday, September 23, 2018
Zoals Hamas had aangekondigd, verzamelden zich afgelopen weekeinde weer een groot aantal inwoners van de Gazastrook bij het grenshek. In het kader van de wekelijkse ' Mars van de Terugkeer' namen meer dan 10.000 Arabieren deel aan de soms gewelddadige rellen.
Netanyahu: '1000 Joden uit Ethiopië mogen naar Israël'
Posted on Sunday, September 23, 2018
Premier Benjamin Netanyahu heeft bekend gemaakt, dat hij heeft besloten om ongeveer duizend leden van de Falashmura-gemeenschap die in Ethiopië wonen en waarvan de kinderen zich al in Israël bevinden, naar Israël te brengen.
Groeten uit Israël: is de loofhut opgebouwd?
Posted on Sunday, September 23, 2018
Het weekeinde ligt achter ons, de Shabbat is voorbij. Een nieuwe week begint, de week van het Loofhuttenfeest, Soekot. Een paar woorden over volle supermarkten, Soekot in de legerbasis, een vervelende verrassing voor een Israëli in Zwitserland en natuurlijk het weer voor vandaag.
Video van de dag: Vanavond begint het Loofhuttenfeest
Posted on Sunday, September 23, 2018
Zondagavond begint het Loofhuttenfeest. Zeven dagen lang moeten we buiten ons huis leven en in plaats daarvan de tijd doorbrengen in de loofhut, de soekah. Je eet er je maaltijden en ontvangt er veel gasten tijdens de feestweek. Veel religieuze Joden overnachten zelfs in hun soekah.
Sneltreinverbinding naar Jeruzalem in gebruik genomen
Posted on Friday, September 21, 2018
Het nieuwe station van Jeruzalem en de sneltrein­verbinding naar Jeruzalem zijn gisteren door premier Benjamin Netanyahu en minister van Vervoer Israel Katz ingewijd. Voor het eerst reed er een trein van het station Yitzchak Navon naar de luchthaven Ben Goerion.
Hamas streeft naar escalatie bij grenshek Gazastrook
Posted on Friday, September 21, 2018
Hamas is geïnteresseerd in een escalatie van de wekelijkse ' mars van terugkeer', verklaarden bronnen uit de Gazastrook. Het doel is om druk uit te oefenen op Egypte en Israël om de afgebroken besprekingen over een wapenstilstand te hervatten.
Muziekvideo: Sarah Liberman zingt 'Living Waters'
Posted on Friday, September 21, 2018
In deze muziekvideo zingt de Israëlische aanbiddings­leidster Sarah Liberman het Hebreeuwse lied Mayim Chayim, Levende Wateren. Zij maakt in oktober een tournee in Nederland, waarbij ze te beluisteren is in Zwolle, Aalsmeerderbrug en Rotterdam
Shabbatslezingen 22 sept: Waarom verbergt God zich?
Posted on Friday, September 21, 2018
De Bijbelgedeelten van deze week beginnen met Mozes, die in een lied Israëls onge­hoor­zaam­heid en balling­schap aankondigt, maar ook herstel belooft. God verbergt zich en zal hen jaloers maken door zich over de heidenen te ontfermen.
Groeten uit Israël: Zondagavond begint Loofhuttenfeest
Posted on Friday, September 21, 2018
De vastendag Yom Kippoer is net voorbij, of we bereiden de volgende feestdagen voor. Een paar regels over het bouwen van loofhutten, de situatie in de Gazastrook en de relaties tussen Israël en Rusland na de tragische dood van 15 Russische inzittenden van een verkenningsvliegtuig.
Video van de dag: Gezellige drukte in Jeruzalem
Posted on Friday, September 21, 2018
Het Loofhuttenfeest, Soekot, begint over een paar dagen. De stad Jeruzalem wordt druk bezocht, velen doen hun laatste aankopen voor het feest of genieten van de sfeer van de stad. De video van vandaag toont de Jaffastraat bij de ingang van de Machane Jehuda Markt.
Terreuraanslag in Jeruzalem verijdeld op Yom Kippoer
Posted on Thursday, September 20, 2018
Dinsdagavond, kort na het begin van Yom Kippoer, kon in de Nevi'im straat nabij de Oude Stad van Jeruzalem een terreuraanslag op agenten en biddende Joden worden verijdeld. Politieagenten merkten de aanvaller tijdig op en schakelden hem uit.
Joseph Ganz, geestelijke vader van de Kever
Posted on Thursday, September 20, 2018
Volkswagen is een van de grootste autofabrikanten ter wereld. En het bekendste model van Volkswagen is de Kever. Maar wist u dat de ontwerper en ingenieur die het concept van de Kever bedacht, een Jood was. Deze Josef Ganz was het brein achter de ontwikkeling van de echte auto voor het volk.
Herstel de natuur na de vuurvlieger-terreur uit Gaza
Posted on Thursday, September 20, 2018
Elk voorjaar veranderen talloze rode anemonen het landschap van zuidelijk Israël in een prachtige zee van wuivende rode bloemen. In de gebieden langs de Gazastrook zal er komend voorjaar weinig van te zien zijn door de vele branden. Help ons, da natuur in het zuiden te herstellen!
Groeten uit Israël: Het nieuwe jaar kan beginnen
Posted on Thursday, September 20, 2018
En nu is Yom Kippoer al weer voorbij. Het dagelijks leven keert voor een dag terug. Een paar regels over de vastendag van gisteren, fietsen op de lege straten, en voorbereidingen op het komende Loofhuttenfeest, dat zondagavond begint. Het weer: het blijft aangenaam.
Video van de dag: Yom Kippoer in Tel Aviv
Posted on Thursday, September 20, 2018
Deze video toont ons enkele indrukken uit Tel Aviv tijdens de Yom Kippoer van gisteren. De straten waren leeg, vooral Tel Aviv is dat een bijzonder gezicht. Yom Kippoer wordt dan ook wel het feest van de fietsen genoemd, die reden gisteren in grote aantallen op de autovrije wegen.
Crisis met Rusland heeft gevolgen voor Israëls operationele vermogen in Syrië
Posted on Wednesday, September 19, 2018
Dinsdag is een politieke crisis uitgebroken tussen Israël en Rusland. Dit gebeurde nadat een Russisch Ilyushin IL-20 toestel neergehaald werd door een Syrische S-200 raket, die bedoeld was voor een Israëlische F-16 straaljager die dicht bij het Russische vliegtuig vloog.
Israëlische groep klaagt Hamasleider Haniyeh aan
Posted on Wednesday, September 19, 2018
In een verzoekschrift aan het Internationaal Strafhof (ICC) beschuldigt het Jerusalem Institute of Justice (JIJ) Hamas-leider Ismail Haniyeh ervan, dat hij 17.000 kinderen onder de 15 jaar voor militaire doeleinden en als menselijk schild heeft gebruikt.
ICNN video: Zvi Eyal: Vrije westen, word wakker! (2)
Posted on Wednesday, September 19, 2018
Zwi Eyal werd geboren in Utrecht als Harry Klafter. Hij overleefde de verschrikkingen van de oorlog en emigreerde naar Israël. Hij werkte als chirurg tijdens de vele oorlogen na de oprichting van de Staat Israël. In de video spreekt hij over de gevaren waarmee het vrije Westen opnieuw te maken krijgt.
Video van de dag: Het strand van Caesarea
Posted on Wednesday, September 19, 2018
De video van vandaag geeft ons een indruk van het strand in Caesarea. In tegenstelling tot de stranden in Tel Aviv of Netanya staan er op de achtergrond geen hotels of promenades. In plaats daarvan ziet men het oude aquaduct, daterend uit de tijd van de Romeinse stad Caesarea Maritima.
Grote Verzoendag, Yom Kippoer 5779
Posted on Tuesday, September 18, 2018
In Israël begint vanavond Yom Kippoer. De redactie van Israël Today wenst haar lezers 'Gmar Chatima Tova', 'Moge u ingeschreven staan voor een goed jaar'. Woensdag verschijnen nog enkele artikelen, en donderdag zijn wij er weer met het laatste nieuws uit het Heilige Land.
Israël dreigt paleis van Assad te bombarderen; Syrië schiet Russisch vliegtuig neer
Posted on Tuesday, September 18, 2018
Israël leek te dreigen het presidentieel paleis van de Syrische dictator Bashar Assad te bombarderen toen het maandag duidelijke satellietbeelden van de uitgestrekte faciliteit publiceerde. De Syrische luchtverdediging heeft per ongeluk een Russisch militair vliegtuig neergehaald.
Pallywood's Nepnieuws: Hoe ontken je een moord
Posted on Tuesday, September 18, 2018
De media van de Palestijnse Autoriteit weten als geen ander 'nepnieuws' te produceren, wat hen de bijnaam 'Pallywood' heeft bezorgd. De moord op een Israëli, zondag, wordt dan beschreven als het neerschieten van een jongen, waarvan wordt beweerd dat hij iemand heeft gedood.
Groeten uit Israël: Vanavond begint Yom Kippoer
Posted on Tuesday, September 18, 2018
Over een paar uur begint in Israël Yom Kippoer. Dan wordt er 25 uur gevast. Een paar herinneringen aan de hoogste feestdag van het Jodendom, in de druk bezochte synagogedienst en thuis, en de lege straten, die de jeugd gebruikte om te fietsen.
Video van de dag: Slichot-gebeden bij de Klaagmuur
Posted on Tuesday, September 18, 2018
Vannacht hadden voor de laatste keer voor Yom Kippoer de Slichot-gebeden plaats bij de Klaagmuur. Duizenden Joden hadden zich voor de Westelijke Muur verzameld, de video van vandaag toont ons het zingen van het ontroerende lied 'Adon Haslichot', 'Heer van de Vergevingen'.
Israël valt Syrië aan, waarom slaat Syrië niet terug?
Posted on Monday, September 17, 2018
Het Israëlische reden heeft onlangs bevestigd, dat het in de afgelopen 18 maanden meer dan 200 aanvallen op Iraanse en Hezbollah-doelen in Syrië heeft uitgevoerd. Het Syrische regime ontwijkt echter om Israël de schuld te geven, en voelt zich te zwak om terug te slaan.
Netanyahu wil graag volgende verkiezingen winnen
Posted on Monday, September 17, 2018
De volgende algemene verkiezingen van Israël zullen in 2019 worden gehouden, ervan uitgaande dat de huidige regering haar volledige termijn uitdient. Netanyahu wil voordien de kiesdrempel verlagen van 3,25 naar 2,75 procent om kleine rechte partijen een kans te geven.
Duizenden namen afscheid van Ari Fuld
Posted on Monday, September 17, 2018
Ari Fuld, het slachtoffer van de mesaanval van zondag in Gush Etzion, werd zondagavond begraven op de begraafplaats van Kfar Etzion. Duizenden vergezelden de vader van vier kinderen op zijn laatste reis.'Je hebt gevochten voor waarin je geloofde', zei zijn weduwe.
Abbas veroordeelt, Hamas prijst dodelijke terreuraanval
Posted on Monday, September 17, 2018
De reacties op het doodsteken van de Israëli Ari Fuld in Gush Etzion verschillen sterk. Machmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoreit, veroordeelde de moord krachtig, de in de Gazastrook gevestigde Hamas en Islamitische Jihad prezen de moord als 'heroïsch'.
Groeten uit Israël: Loofhut herinnert aan woestijnreis
Posted on Monday, September 17, 2018
Een verdrietige ochtend. Alle kranten schrijven op hun voorpagina bijna uitsluitend over de steekpartij gisteren in Gush Etzion, en de dood van de 45-jarige vader van vier kinderen, Ari Fuld. Een paar regels over Yom Kippoer en loofhutten in de straten van Jeruzalem.
Video van de dag: Zoutsculpturen uit de Dode Zee
Posted on Monday, September 17, 2018
Deze video neemt ons mee naar de Dode Zee en laat ons kennismaken met de Israëlische kunstenaar Sigalit Landau. Ze gebruikt het hoge zoutgehalte, dat leven in de Dode Zee onmogelijk maakt, om een collectie schitterende witte sculpturen te creëren die uit een sprookje lijken te komen.
Flinke rellen bij Gazastrook, drie Palestijnen gedood
Posted on Sunday, September 16, 2018
Bij botsingen tussen zo'n 13.000 Palestijnse demon­stranten op verschillende punten van het grenshek van de Gazastrook en Israëlische militairen zijn vrijdag drie Palestijnen gedood, waaronder een 14-jarige jongen, maakte het ministerie van Volks­gezond­heid van Gaza bekend.
Palestijnse terrorist vermoordt Israëli in winkelcentrum
Posted on Sunday, September 16, 2018
Zoals maar al te vaak gebeurt, heeft een Palestijnse Arabische extremist op zondag misbruik gemaakt van het feit dat Israël in feite geen apartheid toepast en Joden en Arabieren in dezelfde winkelcentra laat winkelen om een gruwelijke daad van geweld te plegen.
Muziek verbindt Israëlische en Egyptische ambassadeur
Posted on Sunday, September 16, 2018
Er was een heel bijzondere gast in het publiek te zien toen de Israëlische ambassade in Argentinië samen met het Joods Nationaal Fonds en de gemeente Buenos Aires een lokale concerttournee organiseerde voor de populaire Israëlische zanger Idan Raichel.
Erekat: De VS zullen nooit een vredesplan voorstellen
Posted on Sunday, September 16, 2018
In een interview beweerde Saeb Erekat, hoofdonderhandelaar van de PA, dat de VS hun langverwachte vredesplan niet in de nabije toekomst zullen presenteren, maar in plaats daarvan proberen de voorwaarden voor toekomstige vredes­onder­hande­lingen eenzijdig vast te stellen.
Groeten uit Israël: 'Sorry' zeggen voor Yom Kippoer
Posted on Sunday, September 16, 2018
Een nieuwe week is begonnen, het is de week van Yom Kippoer, Grote Verzoendag, onze hoogste feestdag, die dinsdagavond begint. Een paar woorden over het voorbereiden van deze dag van vasten en gebed, en een woord dat nooit gemakkelijk uit te spreken is: Sorry.
Video: Waarom blijven de Palestijnen 'vluchtelingen'?
Posted on Sunday, September 16, 2018
In de jaren veertig van de vorige eeuw, in en na de Tweede Wereldoorlog, werden wereldwijd miljoenen tot vluchtelingen. Meer dan 70 jaar later zijn zij geen vluchtelingen meer. Waarom worden Palestijnse Arabieren dan nog steeds vluchtelingen genoemd?
Het nieuwe Amerikaanse beleid jegens de Palestijnen
Posted on Friday, September 14, 2018
Vijfentwintig jaar geleden, op 13 september 1993, werd het eerste ‘Oslo-akkoord’ ondertekend door de toenmalige Israëlische premier Yitzchak Rabin en PLO-leider Yasser Arafat. Nu is eindelijk een machthebber bereid de falende formule voor vrede door elkaar te schudden.
Trump tot Palestijnen: Bijt niet in de hand die u voedt
Posted on Friday, September 14, 2018
Ondanks het feit dat de Palestijnse Autoriteit volledig afhankelijk is van de goede wil van Israël, de Arabische Staten en de westerse mogendheden, lijkt het erop dat de Palestijnse Autoriteit haar best heeft gedaan om elk van hen van zich te vervreemden.
Israëlische Judoka nu met Israëlische vlag in Abu Dhabi
Posted on Friday, September 14, 2018
Nadat de Israëlische judo-delegatie vorig jaar deelnam aan een wedstrijd in Abu Dhabi zonder de Israëlische vlag en het volkslied, mogen ze dit jaar, net als elke andere delegatie, met hun vlag deelnemen aan de volgende Grand Slam wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten.
Shabbatslezingen 15 sept: Ingaan in het beloofde land
Posted on Friday, September 14, 2018
De Bijbelgedeelten van deze week gaan over Jozua, een naamgenoot en voorloper van Jezus. Zoals Jozua het volk het beloofde Land binnenleidde, zo leidt Jezus ons het Koninkrijk van God binnen. De profeet Joël spreekt over hem als de Leraar ter gerechtigheid.
Muziekvideo: Yom Kippoer in de Park Avenue Synagoge
Posted on Friday, September 14, 2018
In deze video zien we het slotgedeelte van de Yom Kippoerdienst in de New Yorkse Park Avenue Synagoge waar de bekende cantor Azi Schwartz met zijn warme stem de slotliederen zingt. Op 19 september is het Yom Kippoer, Grote Verzoendag, een dag van inkeer, vasten en gebed.
Groeten uit Israël: Songfestival terecht in Tel Aviv
Posted on Friday, September 14, 2018
Het is al weer vrijdag, na net twee werkdagen verwachten we vanavond al weer de Shabbat. Een paar woorden over de keuze van Tel Aviv als gastheer voor het Eurovisie Songfestival en over buitenlandse 'kunstenaars' die zich tot het boycotten van Israël laten overhalen.
Video van de dag: Eurovisie 2019 komt in Tel Aviv
Posted on Friday, September 14, 2018
Het Eurovisie Songfestival wordt op 14, 16 en 18 mei 2019 in Tel Aviv gehouden. Dit werd donderdag officieel bekend gemaakt door de Israëlische publieke omroep KAN en de European Broadcasting Union. De andere kandidaat-steden waren Jeruzalem en Eilat.
Palestijnen boos na sluiting PLO-kantoor in Washington
Posted on Thursday, September 13, 2018
De regering-Trump heeft het PLO-kantoor in Washington gesloten, omdat de Palestijnen consequent vredesbesprekingen met Israël weigeren en Israëli's door het Internationaal Strafhof wil laten veroordelen wegens zijn behandeling van Palestijnse Arabieren.
Explosief ontdekt bij grenshek van de Gazastrook
Posted on Thursday, September 13, 2018
Soldaten van het Israëlische leger ontdekten vorige week een explosief bij het grenshek van de Gazastrook. Het explosief kon door de soldaten worden gedeactiveerd, waardoor het plan van de terroristen om het explosief tegen de soldaten te gebruiken werd verijdeld.
Op 4 oktober planten we 2000 olijfbomen, doet u mee?
Posted on Thursday, September 13, 2018
De dorre vlakte van de woestijn wordt groen. Steeds meer delen van de Negev blijken bij doelmatige bevloeiing goede landbouwgrond te zijn. Israel Today werkt hieraan mee door de aanplant van onze wijngaard en olijfgaard. Op 4 oktober planten we de laatste 2000 olijfbomen - doet u mee?.
'President Trump bekritiseert VN, maar heft die niet op'
Posted on Thursday, September 13, 2018
De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Danny Danon, sprak in een interview voor de Israëlische publieke omroep KAN over het nieuwe vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump, dat binnenkort wordt gepubliceerd.
Groeten uit Israël: 25 jaar Oslo-Akkoorden
Posted on Thursday, September 13, 2018
Een paar woorden over rustige dagen in Israël, waar nieuwe iPhones een plaats krijgen op de voorpagina's van de kranten, en herinneringen aan 13 september 1993, toen mijn vrouw en ik verhuisden naar ons eerste appartement, wat niet de belangrijkste gebeurtenis van die dag was.
Video van de dag: Rosh Hashanah bij de Klaagmuur
Posted on Thursday, September 13, 2018
In de video van vandaag blikken we nog even terug naar het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashanah, dat net achter ons ligt. Velen gaan op de vooravond naar de westelijke Muur, om daar in liederen en gebeden schuld te belijden en het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen.
Palestijnen noemen Trump vijand, dreigen met geweld
Posted on Wednesday, September 12, 2018
Functionarissen van de Palestijnse Autoriteit hebben gewaarschuwd dat hun volk zal reageren op de laatste stappen in het buitenlands beleid van de Amerikaanse president Donald Trump, blijkbaar op de enige manier die zij kennen - met een explosie van geweld.
Aanraken van Gods oogappel heeft vreselijke gevolgen
Posted on Wednesday, September 12, 2018
Terwijl we met afschuw terugdenken aan de terroristische gruweldaad, toen de Twin Towers van New York op 11 september 2001 tot puin werden gereduceerd, zullen maar weinigen op de hoogte zijn van een eerdere 9/11 die een hele stad verwoestte.
Palestijnen naar het Inter­natio­naal Straf­hof in Den Haag
Posted on Wednesday, September 12, 2018
Nadat het Israëlische Hooggerechtshof de sloop van een illegaal bedoeïenendorp had toegestaan, hebben de Palestijnen zich nu tot het Inter­natio­naal Straf­hof in Den Haag gewend om Israël aan te klagen voor oorlogsmisdaden vanwege de geplande sloop van het dorp.
Video's van de dag: Straatvoedsel en koffie in Tel Aviv
Posted on Wednesday, September 12, 2018
Tel Aviv heeft niet alleen mooie stranden en een levendig nachtleven te bieden. De stad heeft ook een groot aantal restaurants en bars, maar de laatste tijd worden de kleinere eetkraampjes, die op veel straathoeken te vinden zijn, steeds populairder. Koffie is ook erg populair in Israël.
Israëls Hooggerechtshof: Verlichte despoot, of de poortwachter van de democratie?
Posted on Tuesday, September 11, 2018
Het Joodse karakter van de Staat Israël wordt al bedreigd vanaf het moment dat de Britse regering de Balfour-verklaring van 1917 ratificeerde, door de voortdurende oorlogen, en later door juridische strijd, waarbij het Israëlische Hooggerechtshof een rol zou spelen.
Een Staat voor uitsluitend Joden, of voor iedereen?
Posted on Tuesday, September 11, 2018
Op 18 juli jl. is de Joodse natiestaat-wet aangenomen, voorafgegaan door zeven jaar van herzieningen van het wetsvoorstel. Israël is dus nu officieel een Joodse Staat. Hoewel uiterst links en de Arabische gemeenschap veel kritiek hadden, zegt deze wet in feite niets nieuws.
Video: zeven dingen die u niet wist over Jaffa
Posted on Tuesday, September 11, 2018
Weet u alles wat er te weten is over deze mooie plaats? In deze video ziet u in 70 seconden zeven feiten over Jaffa. De stad wordt bewoond door Joden, christenen en moslims. De stad heeft een van de oudste havens, de ongehoorzame profeet Jona ging hier aan boord van een schip.
Video: Een verrassende gast aan de feesttafel
Posted on Monday, September 10, 2018
Premier Benjamin Netanyahu toont in een humoristische video, die hij op zijn Facebook-account heeft gepubliceerd, de prestaties van Israël onder zijn leiding. Daarvoor presenteert hij zich als gast aan de feesttafel van een Israëlische familie.
God openbaart Zich op twee bergen
Posted on Monday, September 10, 2018
Wat heeft de berg Sinaï gemeen met de berg Sion? De ene berg ligt in de woestijn, de andere in Jeruzalem.
Op de eerste sprak God tot het volk Israël, en op de tweede tot de hele wereld. Waarom?
ICNN video: Zvi Eyal: Vrije westen, word wakker! (1)
Posted on Monday, September 10, 2018
Zwi Eyal werd geboren in Utrecht als Harry Klafter. Hij overleefde de verschrikkingen van de oorlog en emigreerde naar Israël. Hij werkte als chirurg tijdens de vele oorlogen na de oprichting van de Staat Israël. In de video spreekt hij over de gevaren waarmee het vrije Westen opnieuw te maken krijgt.
Video van de dag: Zo klinkt een shofar
Posted on Monday, September 10, 2018
Bij het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashanah, speelt de shofar, de ramshoorn, een belangrijke rol. De shofar of trompet speelde ook een belangrijke rol als signaalhoorn bij het volk Israël tijdens zijn tocht door de woestijn. In deze video hoort u de diverse klanken van een shofar.
De redactie wenst u 'שנה טובה' Shanah Tovah!
Posted on Sunday, September 09, 2018
De redactie van Israel Today wenst alle lezers en vrienden een goed en geslaagd nieuw jaar 5779.
Maandag en dinsdag is de Jeruzalemse redactie gesloten tijdens de beide dagen van het Joodse Nieuwjaar, en zal er weinig nieuws uit het Heilige Land zijn.
Aan het begin van het nieuwe jaar: 14,7 miljoen Joden
Posted on Sunday, September 09, 2018
Op de vooravond van het nieuwe Joodse jaar 5779 zijn er in totaal 14,7 miljoen Joden op de wereld, dat is 100.000 meer dan vorig jaar. Daarvan wonen er 6,6 miljoen in Israël, 5,7 miljoen in de VS, 391.000 in Canada, 453.000 in Frankrijk en 116.000 in Duitsland.
Groeten uit Israël: Nieuwjaar vier je met de hele familie
Posted on Sunday, September 09, 2018
De laatste dag van het jaar is begonnen. Vanavond verwelkomen we aan de feesttafel het nieuwe Joodse jaar 5779. Veel Israëli's gebruiken de feestdagen voor een vakantie in het buitenland. Gisteren verraste het weer ons, toen het plotseling begon te regenen.
Video: Ambassadeur VS koopt honing voor Nieuwjaar
Posted on Sunday, September 09, 2018
De Amerikaanse ambassadeur David Friedman mist in zijn nieuwe kantoor in de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem een pot honing, die zoek geraakt lijkt te zijn tijdens de verhuizing.. Met zijn vrouw koopt hij honing voor Rosh Hashanah op de Machane Jehoeda markt in Jeruzalem.
Iraanse journalist krijgt boodschap mee voor zijn volk
Posted on Friday, September 07, 2018
Voor het eerst is een vooraanstaande Iraanse journalist naar Israël gekomen voor een interview met minister van Defensie Avigdor Liberman. Hij kreeg een indringende waarschuwende boodschap mee voor zijn volk: Israël accepteert geen Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië.
Muziekvideo: Rosh Hashanah vanuit New York
Posted on Friday, September 07, 2018
'Shanah Tovah' een goed jaar, wordt u in deze video uit New York toegezongen. Deze stad heeft de grootste Joodse bevolkingsgroep buiten Israël. De 1,1 miljoen Joden vormen 13 procent van de bevolking van New York City; in de hele Staat New York wonen 1,75 miljoen Joden.
Shabbatslezingen 8 sept: Een verbond met heel het volk
Posted on Friday, September 07, 2018
In de Bijbelgedeelten van deze week gaat het over het verbond dat God heeft gesloten met zijn volk, en met ieder die daarbij wil behoren. Ondanks onge­hoor­zaam­heid en de ballingschap, die daarop volgt, blijft God trouw aan dit verbond, neemt zijn volk weer aan en verzorgt het.
Groeten uit Israël: Feestmaaltijd ook voor behoeftigen
Posted on Friday, September 07, 2018
Het lange weekeinde is begonnen, het laatste weekeinde van het Joodse jaar. De laatste gelegenheid om nog wat inkopen te doen in de supermarkt. In de supermarkt verzamelen jonge vrijwilligers vrijwillige gaven voor behoeftigen, opdat die het nieuwe jaar ook feestelijk kunnen beginnen.
Video van de dag: Gelukkig Nieuwjaar!
Posted on Friday, September 07, 2018
Op zondagavond begint de viering van Rosh Hashanah, het nieuwe Joodse jaar. De video van vandaag legt op een wat informele manier uit hoe het feest wordt gevierd, wat er op de feesttafel komt, waarom de kop van een vis zo belangrijk is en laat ons zien hoe we de shofar moeten blazen.
Israël sterk betrokken in toenemende Syrische oorlog
Posted on Thursday, September 06, 2018
De Syrische burgeroorlog verandert langzaam in een regionaal conflict, dat de potentie heeft om een wereldoorlog te worden. Israël is er intensief bij betrokken en spant zich actief in om de groeiende Iraanse dreiging in te dammen en te voorkomen dat Iran zich verder in Syrië verschanst.
Waarom Palestijnse vluchtelingen niet zoals alle andere behandelen?
Posted on Thursday, September 06, 2018
Wanneer Palestijnse vluchtelingen aan dezelfde criteria zouden moeten voldoen als vluchtelingen uit een andere plaats op aarde, zouden zij niet langer een dringende kwestie zijn, en zou een van de belangrijkste instrumenten om Israël te verslaan bijna irrelevant worden.
Israëli's een tevreden volk; Likoed blijft de grootste partij
Posted on Thursday, September 06, 2018
'De mensen merken dat het land op een stijgende lijn zit, dat het goed is om hier te wonen' zei premier Benjamin Netanyahu woensdag tijdens de kabinetsvergadering. Indien er nu verkiezingen worden gehouden, zou zijn partij, Likoed, 36 van de 120 zetels krijgen.
Amerikaanse ambassadeur: Golanhoogten Israëlisch
Posted on Thursday, September 06, 2018
De Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, is ervan overtuigd dat de Golanhoogten altijd deel zullen uitmaken van Israël en zeker niet zullen worden teruggegeven aan de huidige Syrische president Bashar al-Assad. Dat zou de veiligheid van Israël ernstig schaden.
Paraguay verplaatst ambassade terug naar Tel Aviv
Posted on Thursday, September 06, 2018
De betrekkingen tussen Israël en Paraguay hebben gisteren een terugslag ondervonden, nadat de nieuwe president van het Zuid-Amerikaanse land opdracht gaf de ambassade terug te verplaatsen naar Tel Aviv. Premier Netanyahu laat nu de ambassade in Peru sluiten.
Groeten uit Israël: Wat eten we op Rosh Hashanah?
Posted on Thursday, September 06, 2018
Het hele land schakelt over op de 'feestmodus'. Velen besparen zich het winkelen en de voorbereiding van het nieuwjaarsfeest en vliegen naar het buitenland of gaan naar een hotel. Maar het beste is om met het gezin aan tafel te zitten en het nieuwe jaar te ontvangen. Het weer: Een beetje koeler.
Video's: Het Technion wenst u een Gelukkig Nieuwjaar
Posted on Thursday, September 06, 2018
Vanaf zondagavond vieren we Rosh Hashanah, het nieuwe Joodse jaar. Op de dagen daarvoor is het gebruikelijk om elkaar nieuwjaarswensen te sturen. In deze video wenst de president van het Technion u op een heel bijzonder manier een Gelukkig Nieuwjaar.
Grenspost Erez weer dicht na vernieling door Gazanen
Posted on Wednesday, September 05, 2018
Slechts negen dagen na de heropening van de grensovergang Erez van de Gazastrook, nadat die een week gesloten was wegens de aanhoudende onrust, is deze opnieuw verzegeld na nieuwe gewelddadige Palestijnse rellen langs het veiligheidshek van de kustenclave.
Is de nieuwe burgemeester van Jeruzalem een moderne Ezra?
Posted on Wednesday, September 05, 2018
In oktober kiest Jeruzalem een nieuwe burgemeester. Er hebben zich al acht kandidaten aangemeld, waaronder enkele volslagen onbekende figuren. Maar er zijn ook bekende kandidaten bij, zoals Moshe Leon of de minister van Milieuzaken, Ze'ev Elkin. We spraken met kandidaat Avi Salman.
Video: Wanneer werd Palestina gesticht?
Posted on Wednesday, September 05, 2018
De critici van Israël veroordelen de Joodse Staat voor zijn 'bezetting' van Palestina. Maar sinds wanneer bestond de Staat Palestina eigenlijk? Wie waren de eerste leiders van dit land en met welke valuta werd eerder in 'Palestina' betaald? Een aantal Palestijnen geven er antwoord op.
Jeruzalems burgemeester wil UNRWA weg uit de stad
Posted on Wednesday, September 05, 2018
De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, heeft zijn voornemen herhaald om UNRWA uit Jeruzalem te verwijderen. De taken van de organisatie worden daarna overgenomen door de stad. Dat zou de Arabische bevolking tevredener en minder agressief maken.
Groeten uit Israël: Na diensttijd vijf weken naar India
Posted on Wednesday, September 05, 2018
Nog maar vier dagen, dan vieren we in de avond Rosh haShanah, het begin van het nieuwe jaar. Een paar woorden over het feest en de 'Gefillte Fisch, Israëli's - waaronder mijn zoon - in India, en de Chabad-huizen, die Joden bijna overal op de wereld een thuis bieden.
Video van de dag: De Machane Jehudamarkt ontwaakt
Posted on Wednesday, September 05, 2018
In de video van vandaag kunt u mij kort vergezellen op mijn ochtendwandeling door de Machane Jehuda markt. Het is 7:30 uur, de markt wordt opnieuw tot leven gewekt, een nieuwe dag begint. Op deze tijd moet je goed letten op de vrachtwagens, wanneer je de markt oversteekt.
Israël: We zullen de Iraanse dreiging aanpakken
Posted on Tuesday, September 04, 2018
Israëlische defensie-functionarissen hebben deze week een zelfverzekerde toon laten horen en beloofd snel en resoluut te zullen reageren op elke nieuwe Iraanse bedreiging van de Joodse Staat, zo nodig in Irak, waar Iraanse raketten staan opgesteld die Tel Aviv kunnen bereiken.
'Relatie Israël en Arabieren verbeterd door Iraanse crisis'
Posted on Tuesday, September 04, 2018
De Amerikaanse oud-president Barack Obama werd in Israël fel bekritiseerd vanwege zijn aanpak van de nucleaire crisis in Iran. Premier Netanyahu wees er op, dat hierdoor ook de betrekkingen tussen de Joodse Staat en zijn Arabische buren zijn verbeterd.
Boten Gazavloot worden geveild voor slachtoffers
Posted on Tuesday, September 04, 2018
Anderhalve maand geleden heeft de Israëlische marine vier boten voor de kust van de Gazastrook tegengehouden bij een poging de zeeblokkade te doorbreken. De boten werden in beslag genomen en worden nu verkocht ten behoeve van twee families van terreurslachtoffers.
ICNN video: Barry Shaw over de Bijbel en apartheid
Posted on Tuesday, September 04, 2018
Barry Shaw vertelt over de belangrijke rol die de Bijbel in zijn leven heeft, de vervangingstheologie – alsof God van gedachten zou veranderen en het Joodse volk inruilen voor de kerk. Hij gaat ook in op de beschuldiging, dat de christelijke bevolking van Bethlehem sterk verminderde door de veiligheidsmuur.
Groeten uit Israël: Geen probleem met Arabieren
Posted on Tuesday, September 04, 2018
Een paar gedachten over ons dagelijkse leven en het feit, dat wij ons hier in Israël niet voortdurend met de problemen bezighouden, waar men zich in het buitenland druk over maakt, maar dat we gewoon in vrede willen leven, voor zover mogelijk. Het weer: nog steeds erg warm.
Video van de dag: Noodsituatie werd routine bij Gaza
Posted on Tuesday, September 04, 2018
Voor de mensen in het grensgebied van de Gazastrook zijn de afgelopen maanden niet gemakkelijk geweest door de raketten en vuurvliegers uit de Gazastrook. De inwoners van Eshkol maakten een satirische video waarin ze de gebeurtenissen van de afgelopen maanden verwerken.
Jason Greenblatt: Trump wil een jaar van vrede
Posted on Monday, September 03, 2018
De speciale gezant van de VS voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, schreef maandag in een redactioneel artikel in het veel gelezen dagblad Israel Hayom, dat de Amerikaanse president Trump 'wil dat dit jaar een jaar van vrede wordt'. Hij roept ook op tot gebed.
Abbas voor, Jordanië tegen een Palestijns-Jordaanse confederatie
Posted on Monday, September 03, 2018
Een Amerikaanse onderhandelings­delegatie heeft een vredesplan voorgesteld dat gebaseerd is op een confederatie met Jordanië. Machmoud Abbas stemt er mee in, mits deze ook Israël omvat, maar Jordanië is fel tegen, om demografische redenen.
Hamas aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof
Posted on Monday, September 03, 2018
Na vele maanden van vuurvliegers, mortiergranaten en raketbeschietingen zijn gisteravond enkele boeren uit de omgeving van de Gazastrook naar Den Haag gevlogen om een rechtszaak tegen Hamas aan te spannen bij het Internationaal Strafhof.
Orthodox Joodse parachutisten beëdigd
Posted on Monday, September 03, 2018
Terwijl het geschil over een nieuw wetsontwerp voor de dienstplicht de regering dreigt omver te werpen, werden afgelopen woensdag meer dan 50 orthodox-Joodse soldaten van de 'Chetz Parachutistenbrigade' beëdigd bij de Westelijke Muur.
Omstreden Filipijnse president op bezoek in Israël
Posted on Monday, September 03, 2018
De bezoekende Filipijnse president Rodrigo Duterte werd zondag met gemengde reacties begroet toen hij in Israël landde wegens zijn harde oorlog tegen drugsdealers. In Israël hoopt Duterte een belangrijke olieovereenkomst te ondertekenen en Israëlische wapens te kopen
Groeten uit Israël: Slim inkopen voor de feestdagen
Posted on Monday, September 03, 2018
Het dagelijks leven is weer begonnen, dus vroeger opstaan om de files voor te zijn. De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent inkopen doen voor een feestmaal. De supermarkten wrijven zich vol verwachting in de handen en strijden om de gunst van de klanten.
Video van de dag: Een supermarkt in Gush Etzion
Posted on Monday, September 03, 2018
Israël wordt herhaaldelijk door zijn tegenstanders ervan beschuldigd, een apartheidsstaat te zijn. Een bezoek aan een supermarkt in Gush Etzion is genoeg om de waarheid te zien. Joden en Arabieren werken niet alleen samen, ze winkelen ook samen en staan samen in de rij bij de kassa.
Hezbollah wil Judea en Samaria binnenvallen
Posted on Sunday, September 02, 2018
Een hooggeplaatst lid van Hezbollah zei in een interview met de Libanese krant Al Akhbar dat de organisatie zich een nieuw doel had gesteld voor de volgende ronde in het conflict met Israël: Ze maken plannen om Judea en Samaria binnen te vallen en daar schade aan te richten.
Israëli's blij met Trump's verwerping vluchtelingenstatus
Posted on Sunday, September 02, 2018
Uit verschillende onderzoeken en columns van vooraanstaande journalisten is gebleken dat de meeste Israëli's zeer tevreden zijn met de stappen van de Amerikaanse president Donald Trump om het Palestijnse vluchtelingenvraagstuk te delegitimeren.
Demonstranten bij grenshek: 'De marsen gaan door'
Posted on Sunday, September 02, 2018
Terwijl er nog steeds wordt gesproken over een akkoord over een wapenstilstand tussen Hamas en Israël, verzamelden zich afgelopen vrijdag weer duizenden Palestijnen bij het grenshek van de Gazastrook om deel te nemen aan de traditionele 'mars van de terugkeer'.
Aanval in nederzetting Tekoa verhinderd
Posted on Sunday, September 02, 2018
Nabij en in de Joodse nederzetting Tekoa, nabij Bethlehem, werd vandaag een aanval van Arabier met stenen en een ijzeren staaf verhinderd. Inwoners overmeesterden hem waarna hij werd gearresteerd. En waarom veroordeelt de PA dit soort terrorisme nooit?
Centrale rol voor Israël in Opwekking van Wales
Posted on Sunday, September 02, 2018
In dit artikel schrijft Charles Gardner over de grote opwekking in Wales en het door Rees Howells geleide Swansea Bible College, waarin de voorbede voor de Joden en hun beloofde terugkeer naar het Heilige Land zo'n centrale rol speelde.
Groeten uit Israël: Schooljaar probleemloos begonnen
Posted on Sunday, September 02, 2018
Het is gebeurd, het nieuwe schooljaar is zojuist begonnen. Het verliep zo probleemloos als we lang niet hebben gezien, schreven de kranten vandaag. De zomervakantie is voorbij, maar het is nog steeds zomer, en het wordt ook vandaag weer bijzonder warm.
Video van de dag: Tel Aviv, de stad die nooit slaapt
Posted on Sunday, September 02, 2018
We beginnen de nieuwe week met een aantal mooie opnamen van de stad die nooit stilstaat, Tel Aviv. De video van vandaag toont ons vooral de indrukwekkende skyline van de stad, maar ook de jachthaven en het strand en een heel bijzondere opname van het Sarona complex.