June 2018

Israëlische hulpgoederen in de nacht naar Syrië
Posted on Friday, June 29, 2018
Ongeveer 120.000 Syrische burgers hebben sinds het begin van Assad's aanvallen op Dara'a hun huizen verlaten en bivakkeren nu nabij de grens met Israël. De vluchtelingenstroom gaat door. Het Israëlische leger opent de grens niet, maar stuurde hulpgoederen.
Yair Lapid strijdt voor erkenning van de Golanhoogten
Posted on Friday, June 29, 2018
'De erkenning van de Golanhoogten door de Verenigde Staten zou de perfecte manier kunnen zijn om door daden tegen Rusland te zeggen: Jullie beslissen hier niet alles, om door daden tegen Assad te zeggen: 'Wat u hebt gedaan tegen uw volk heeft zijn prijs'.
Geen regel in de krant over bekogelen van prins William
Posted on Friday, June 29, 2018
Het bezoek van prins William is zonder incidenten verlopen, zoals dat betaamt bij het bezoek van een apolitieke figuur aan een politiek beladen regio. Toch heeft zich een incident voorgedaan, nabij Ramallah gooiden Palestijnse kinderen stenen naar zijn voertuig.
Muziekvideo: Begin de dag met dankbaarheid
Posted on Friday, June 29, 2018
Een ochtendlied vol dankbaarheid, gezongen door Yonina. Dank U voor vriendschap en schoonheid. Dank U voor de zonsopkomst, eenvoudig en prachtig. Ik ben dankbaar voor gisteren, en voor alles wat vandaag op mij wacht. Dank U voor het geloof dat U in mij heeft.
Shabbatslezingen 30 juni: Dien God met je hele hart
Posted on Friday, June 29, 2018
Bileam, een medium uit de tijd van Mozes, wordt door God gedwongen Israël niet te vervloeken maar te zegenen. Maar hij deed het niet met zijn hele hart, en hij verleidt later het volk tot afgoderij. Petrus noemt hem een dwaalleraar die ten verderve gaat.
Groeten uit Israël – De hitte van juli-augustus
Posted on Friday, June 29, 2018
Vandaag is het ook voor de leerlingen van de basisscholen en de kleuterscholen zo ver. De zomervakantie is begonnen! In de zomer wordt bij ons vaak over de 'juli-augustus hitte' gesproken, een begrip dat ook de titel is van een bekend lied met herinneringen aan een oorlog in die periode. .
Video van de dag: Prins Willem bezocht Israël
Posted on Friday, June 29, 2018
Gisteren beëindigde prins Willem, hertog van Cambridge, zijn korte bezoek aan Israël. De video van vandaag vat zijn verblijf opnieuw samen. Een van de hoogtepunten was zeker zijn bezoek aan de Klaagmuur. De prins lijkt erg genoten te hebben van zijn bezoek aan Tel Aviv.
Netanyahu moedigt opstand van Iraanse volk aan
Posted on Thursday, June 28, 2018
In drie online video's heeft premier Benjamin Netanyahu zich rechtstreeks tot het Iraanse volk gewend en daarin indirect opgeroepen, zich tegen zijn regime te verzetten. In zijn laatste video maakte de premier gebruik van de goede prestaties van het Iraanse voetbalteam.
Premier Netanyahu: Iran ligt vlak voor onze deur
Posted on Thursday, June 28, 2018
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak tijdens het International Homeland Safety Forum over de Iraanse militaire bases in Syrië. Op het kaartje van Syrië is te zien waar deze bases liggen. De Iraanse troepen in Syrië vormen voor Israël een direct gevaar.
Trump: Israël mag Iraanse strijdkrachten aanvallen
Posted on Thursday, June 28, 2018
Volgens Amerikaanse diplomatieke bronnen, geciteerd door de Arabisch-talige krant Al-Hayat, is Trump bereid om te accepteren dat Bashar Assad in Damascus aan de macht blijft. Hij wil echter een volledige terugtrekking van de Iraanse en met Iran verbonden troepen uit het land.
Groeten uit Israël: De belangrijkste bijzaak ter wereld
Posted on Thursday, June 28, 2018
Een sensationeel bericht verschoof vanochtend op de radio alle andere gebeurtenissen naar de achtergrond. Raketten en brandende vliegers in het zuiden, prins William in Tel Aviv, de aanklacht tegen Sara Netanyahu, het was voor dit moment even onbelangrijk.
Video van de dag: In het water zijn ze allemaal gelijk
Posted on Thursday, June 28, 2018
Vandaag gaan we naar Haifa, de zee in. In deze Duitstalige video leren we de pedagoog Ronen kennen, die jongeren die thuis of met zichzelf problemen hebben weer op het goede spoor wil krijgen door op zee te surfen. Zijn programma werpt zijn vruchten af.
Wapen tegen terreur-vliegers; onrust onder Palestijnen
Posted on Wednesday, June 27, 2018
Het Israëlische leger heeft eindelijk een effectieve oplossing gevonden voor de zogenaamde ‘vliegerterreur’ die al honderden hectaren landbouwgrond en bossen in Zuid-Israël heeft verwoest. In Gaza hebben Palestijnen gedemonstreerd tegen de Hamas-leiding.
12 raketten uit Gazastrook na aanval op Hamas-auto
Posted on Wednesday, June 27, 2018
♦ Dinsdag vijf branden door brandende vliegers en ballonnen,
♦ Israël beschoot auto van Hamas-chef voor vliegers en ballonnen,
♦ Hamas: we reageren op elke aanval met een raketbeschieting,
♦ Deze nacht 12 raketten uit Gaza, geen schade of gewonden.
Syrische vluchtelingen massaal naar grens met Israël
Posted on Wednesday, June 27, 2018
Syrische burgers die op de vlucht zijn voor een nieuw militair offensief door hun eigen regering en hun Russische bondgenoten komen massaal naar het gebied langs de Israëlische grens op de Golanhoogten, waar niet wordt gebombardeerd, om Israël niet in de oorlog te betrekken.
Blijft Israël misschien toch lid van de UNESCO?
Posted on Wednesday, June 27, 2018
Sinds het aantreden van een Frans-Joodse voorzitster bij de UNESCO is de houding van dit VN-orgaan te opzichte van Israël aanzienlijk verbeterd. Daarom vraagt de Israëlische ambassadeur bij de UNESCO zijn regering, het besluit om uit de UNESCO te stappen, te heroverwegen.
Groeten uit Israël – William, een aardige prins
Posted on Wednesday, June 27, 2018
Prins William is een aardige man. Maar is zijn bezoek aan ons, hier in Israël, werkelijk niet-politiek, wanneer het Britse koningshuis het bezoek aan de Klaagmuur aanduidt als een bezoek aan de 'Palestijnse bezette gebieden'?
Video van de dag: Voetbal verbindt
Posted on Wednesday, June 27, 2018
Tijdens zijn bezoek aan Tel Aviv heeft prins William in Jaffa ook gekeken naar voetballende Joodse en Arabische kinderen. Ze nemen deel aan het programma het programma 'The Equalizer' (De Gelijkmaker), waarin Joodse, Arabische, Druzische en Bedoeïense kinderen samen voetballen.
Demonstrerende Iraniërs: 'Dood aan Palestina'
Posted on Tuesday, June 26, 2018
Maandag protesteerden Iraniërs in Teheran tegen hun onderdrukkende regime. Zij richtten zich in de eerste plaats op binnenlandse kwesties. Maar raad eens wat ze schreeuwden over het Israëlisch-Palestijnse conflict? 'Dood aan Palestina' in plaats van 'Dood aan Israël'
Israël wil haven voor Gaza inrichten op Cyprus
Posted on Tuesday, June 26, 2018
Volgens berichten wil Israël een haven bouwen op Cyprus, waar schepen goederen afleveren die bestemd zijn voor de Gazastrook. Deze goederen worden dan op kleinere schepen geladen, die ze vervolgens naar de Gazastrook brengen, waar geen zeehaven is voor grotere schepen.
Prins Willem begint bezoek aan Israël in Yad Vashem
Posted on Tuesday, June 26, 2018
Prins William, de hertog van Cambridge, begint vandaag zijn bezoek aan Israël. Vanochtend bezocht de prins in het Holocaust Museum Yad Vashem, waar hij een krans legde. De betiteling van de Oude Stad als 'Bezet Palestijns gebied' heeft velen behoorlijk geërgerd.
Groeten uit Israël – Tel Aviv is niet zo tolerant als het lijkt
Posted on Tuesday, June 26, 2018
Tel Aviv wordt beschouwd als een zeer tolerante stad voor elke manier van leven. De stad waar iedereen kan leven zoals hij wil. Maar is dat wel zo? Tijdens een Chabad-bijeenkomst op het Rabinplein werd de tolerantie van Tel Aviv op de proef gesteld.
Video van de dag: Geen apartheid in het ziekenhuis
Posted on Tuesday, June 26, 2018
Israël wordt door zijn tegenstanders beschuldigd, dat het een apartheidsstaat zou zijn, waarin de Arabische bevolking wordt achtergesteld en slechter wordt behandeld. Maar een snelle blik in de kinderafdeling van een ziekenhuis in Jeruzalem is genoeg om de waarheid te zien.
Vanavond landt Prins William in Israël
Posted on Monday, June 25, 2018
Voor de allereerste keer zal maandagavond een lid van de Britse koninklijke familie de Staat Israël officieel bezoeken. Rond 18:20 uur lokale tijd wordt Prins William verwacht op de luchthaven Ben Goerion. Hiervoor bezocht hij Jordanië, erna de Palestijnse gebieden.
Mishandelt de IDF werkelijk Palestijnse vrouwen?
Posted on Monday, June 25, 2018
We zien steeds weer, dat de waarheid geen hindernis is voor degenen die vastbesloten zijn om een rechtvaardiging te zoeken voor hun haat tegen Israël. Een op zich legitiem moreel doel wordt gekaapt om Israël af te schilderen als een soort zedendelinquent en kindermishandelaar.
Bescherm onze soldaten tegen onszelf!
Posted on Monday, June 25, 2018
Elke beweging die een Israëlische soldaat maakt, wordt onder een vergrootglas gelegd. Zelfs de kleinste overtreding van een soldaat leidt tot gerechtelijke vervolging. Een Israëlische soldaat moet tegenwoordig rekening houden met even groot gevaar vanuit eigen gelederen.
Commentaar: Een terugblik op Brits verraad
Posted on Monday, June 25, 2018
Er zijn bewijzen bekend geworden over beschamende antisemitische daden door Britse functionarissen in de tijd van het Britse mandaat over Palestina. We hopen dat het Britse koninklijk bezoek aan Israël zal helpen de wonden te helen van degenen die destijds hebben geleden.
Groeten uit Israël – Joden discrimineren Judeërs?
Posted on Monday, June 25, 2018
Dat de EU Israëlische bedrijven in Judea en Samaria discrimineert, daar zijn we aan gewend. Maar dat ook Israëlische bedrijven vaak weigeren, de daar wonende Israëli's hun diensten aan te bieden of goederen af te leveren, dat kan gewoon niet. Een wet gaat daar een eind aan maken.
Video van de dag: De Golf van Eilat, zee en bergen
Posted on Monday, June 25, 2018
De video van vandaag brengt ons weer helemaal naar het zuiden, naar Eilat. We krijgen een prachtig uitzicht op de Golf van EIlat en de rode bergen waaraan de Rode Zee zijn naam dankt. Nu in de zomer is het erg heet in Eilat en bereiken de temperaturen bijna altijd 40 graden.
Trump: Palestijnse leiders omzeilen met vredesvoorstel
Posted on Sunday, June 24, 2018
De gezanten van de Amerikaanse president Donald Trump probeerden dit weekeinde de Palestijnse Autoriteit te omzeilen door rechtstreeks een beroep te doen op de Palestijnse Arabische straat om een vredesvoorstel, dat hun leiders nog niet eens hadden onderzocht, niet te verwerpen.
Israël lanceert Patriot raket tegen drone uit Syrië
Posted on Sunday, June 24, 2018
De Israëlische luchtmacht heeft zondagmiddag een Patriot raket afgevuurd op een drone, die van Syrië op weg was naar Israël. Na het afschieten van de raket had de drone zich weer teruggetrokken, verklaarde een woordvoerder van het Israëlische leger.
Vier soldaten licht gewond door ongeval of aanslag
Posted on Sunday, June 24, 2018
Vier Israëlische soldaten raakten zaterdagavond licht gewond toen ze in de buurt van de nederzetting Betar Illit werden aangereden door een Arabische chauffeur. Hij vluchtte, meldde zich later bij de politie, en zegt dat het een verkeersongeluk was.
ICNN video: Achter het rookgordijn van de Gazastrook
Posted on Sunday, June 24, 2018
In de strijd tegen Israël in de Gazastrook weet Hamas goed gebruik te maken van de goedgelovigheid van de internationale media en de Verenigde Naties. Liegen tegen Israël is een normaal onderdeel van de Palestijnse propaganda. Maar wat gebeurt er in werkelijkheid?
Groeten uit Israël: Liever voetbal kijken dan raketten
Posted on Sunday, June 24, 2018
Hebben we hier bij ons een rustig weekeinde aan het Wereld­kampioen­schap Voetbal te danken dat in Rusland wordt gehouden? Bij het grenshek met de Gazastrook waren dit weekeinde geen rellen en raakte niemand gewond. Zo simpel is dat.
Video van de dag: 992 surfers voor Herzlia
Posted on Sunday, June 24, 2018
Bijna 1000 surfers, 992 om precies te zijn, kwamen vrijdag bijeen voor de kust van Herzlia om samen te protesteren tegen de geplande bouw van gasinstallaties voor de productie van aardgas. Ze vestigde ook een nieuw record voor het grootste aantal surfers samen in zee.
Sara Netanyahu aangeklaagd voor fraude
Posted on Friday, June 22, 2018
Na talrijke verhoren over diverse corruptieschandalen waarbij premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara betrokken zouden zijn, is nu een eerste aanklacht ingediend, niet tegen Benjamin Netanyahu, maar tegen zijn vrouw Sara, die zich nu voor de rechter moet verantwoorden.
Muziekvideo: Als een hert, dat verlangt naar water
Posted on Friday, June 22, 2018
In de shabbatslezing van vorige week ging het over Korach, die in opstand kwam tegen Mozes en Aharon. Zijn nakomelingen gingen niet mee in zijn opstandigheid, en zijn bekend als zangers in de tempel en dichters van enkele psalmen, waaronder psalm 42.
Shabbatslezingen 23 juni: Zie op Jezus en leef
Posted on Friday, June 22, 2018
Toen het volk gebeten werd door slangen – symbool van de zonde – plaatste Mozes een slang op een stok, en wie daarnaar opzag, genas. Zo mogen wij opzien naar Jezus, die voor ons tot zonde werd gemaakt, om van Hem vergeving en eeuwig leven te ontvangen.
Groeten uit Israël – Weekeinde
Posted on Friday, June 22, 2018
Ondanks het begin van de zomervakantie hebben de scholieren nog een paar examens te maken voordat ze met vakantie kunnen gaan. In Israël vragen velen zich af, of de nederlaag van Argentinië iets met de afgezegde voetbalwedstrijd in Jeruzalem te maken heeft.
Video van de dag: 50 Seconden Jeruzalem - Deel 2
Posted on Friday, June 22, 2018
Vandaag lopen we een stukje door de Jaffastraat in Jeruzalem, dicht bij de halte Jaffa-Centrum van de sneltram, die een belangrijke plaats heeft verworven in het openbaar vervoer van de stad. De video u een korte blik in het dagelijks leven in Jeruzalem.
Analyse: Is de oorlog van Iran tegen Israël al begonnen?
Posted on Thursday, June 21, 2018
Dat Israël een oorlog met Iran voert op twee of misschien zelfs drie fronten, werd deze week duidelijk na de gebeurtenissen in Syrië, waar Israël de Iraanse militaire opbouw wil verhinderen, en Gaza, waar een oorlog wordt uitgevochten met brandende vliegers.
Joodse Staat streeft naar grotere pluriformiteit
Posted on Thursday, June 21, 2018
Pluriformiteit is voor Israël een deel van zijn identiteit. Maar dan wel in een goede balans tussen de Joodse identiteit, de integratie van minderheden en pluriformiteit. Het Masa Tikva Israel-project is een goed voorbeeld van hoe dit doel bereikt kan worden.
Geld voor valse verklaring over doodsoorzaak van baby
Posted on Thursday, June 21, 2018
Herinnert u zich nog die baby, die vorige maand in Gaza omkwam na het inademen van traangas dat door Israëlische soldaten was afgevuurd op Palestijnse demonstranten? De oorzaak was een bloedziekte, maar voor 2000 euro wil je wel een leugen vertellen.
74 nieuwe Arabische politie­agentes binnen 2 jaar
Posted on Thursday, June 21, 2018
Israël wordt door zijn tegenstanders vaak omschreven als een apartheidsstaat die zijn Arabische medeburgers discrimineert en hen niet dezelfde kansen op werk biedt als de Joodse burgers van het land. Maar de werkelijkheid is heel anders.
Groeten uit Israël - Het Zwarte Zuiden
Posted on Thursday, June 21, 2018
\Wat in het voorjaar nog groen was en versierd met prachtige rode anemonen, 'Kalaniot', is vandaag bijna alleen maar zwart. In het zuiden zijn elke dag branden. Waarom daagt Hamas ons weer uit, uitgerekend tijdens het wereldkampioenschap voetbal?
Video van de dag: Het verbrande zuiden
Posted on Thursday, June 21, 2018
Twee maanden geleden brandde er een veld bij de grens met Gaza. Tijdens het blussen van de vlammen werd voor de eerste keer een vlieger gevonden. Dit was het begin van de terreur van de brandende vliegers, die tot nu toe meer dan 400 branden hebben veroorzaakt.
45 raketten en mortiergranaten in één nacht
Posted on Wednesday, June 20, 2018
De inwoners van het grensgebied van de Gazastrook hadden geen rustige nacht. Tussen half twee en vijf uur werden 45 raketten en mortiergranaten naar Israëlische locaties in de westelijke Negev afgevuurd. De Israëlische luchtmacht reageerde met aanvallen op stellingen van Hamas.
VS verlaten VN-Mensenrechtenraad
Posted on Wednesday, June 20, 2018
De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley heeft dinsdag bekend gemaakt, dat de Verenigde Staten zich zullen terugtrekken uit de Mensen­rechten­raad van de Verenigde Naties. ''Wij verlaten de Mensen­rechten­raad, hij is zijn naam niet waard'.
Groeten uit Israël: Morgen begint de zomervakantie
Posted on Wednesday, June 20, 2018
Voor 700.000 leerlingen van middelbare scholen begint morgen de zomervakantie. Velen gebruiken de tijd om wat geld te verdienen. Vannacht werd ik gewekt door de 'Code Rood' app. Ik kon die uitschakelen en doorslapen, maar rond de Gazastrook moest men de nacht in versterkte ruimten doorbrengen.
Video van de dag: De woestijn tot leven brengen
Posted on Wednesday, June 20, 2018
60 procent van Israëls grondgebied bestaat uit woestijn. Terwijl woestijnen over de hele wereld zich blijven uitbreiden, is Israël het enige land waar de woestijn afneemt. De Verenigde Naties hebben Israël uitgeroepen tot specialist in de strijd tegen de verwoestijning.
Oud-minister gearresteerd wegens spionage voor Iran
Posted on Tuesday, June 19, 2018
Een voormalige Israëlische regeringsfunctionaris, Gonen Segev, is gearresteerd op beschuldiging van spionage voor Iran, en sommigen zeggen dat zijn straf ongekend hard kan zijn. Hij zou informatie over energie, veiligheid en Israëlische persoonlijkheden hebben doorgegeven.
Iraniërs: 'We houden van jullie en jullie van ons'
Posted on Tuesday, June 19, 2018
Een Israëlische journalist van het nieuwsportaal Ynet, behorend bij de krant Yediot Achronot, is momenteel in Rusland om te berichten over het wereldkampioenschap voetbal dat daar plaatsvindt. Hij sprak er enkele Iraanse voetbalfans, die helemaal niet haatdragend tegen Israël bleken.
Kom eens bij ons op bezoek in Jeruzalem
Posted on Tuesday, June 19, 2018
Wilt u onze redactie persoonlijk leren kennen of als groep naar een lezing luisteren, dan bent u welkom. Israel Today is niet alleen een magazine, dat in het Duits, Engels en Nederlands wordt gepubliceerd, maar een team van mensen die graag over Israël en het leven in Israël vertellen.
Groeten uit Israël: Kan ik die technicus vertrouwen?
Posted on Tuesday, June 19, 2018
De juiste technicus bestellen is bij ons geen eenvoudige zaak. Je bent steeds bang, dat hij je een oor aannaait. Waarom dat bij ons in Israël zo is? Goede vraag. In het zuiden zijn nog steeds branden, en in de redactie aten we pizza, het volgende maandblad is naar de drukker.
Video van de dag: Verrassing voor Taglit-deelnemers
Posted on Tuesday, June 19, 2018
Op 24 mei arriveerden ongeveer 2000 jonge Joden uit de hele wereld in Israël om deel te nemen aan de Taglit reis, een gratis tiendaagse reis om het land te leren kennen. Leerlingen van de Jerusalem Academy of Dance and Music verrasten hen met een hartelijk welkom.
De volgende geplande EU/VN-vuistslag in Israëls gezicht
Posted on Monday, June 18, 2018
Wie nog niet begrijpt dat Europa sterk betrokken is bij de 'dode Joden industrie', wijs ik op de financiële steun die de EU geeft aan de onboetvaardige terrorist Marwan Barghouti. Hij is veroordeeld wegens moorden, en de EU hoopt dat hij Abbas zal vervangen als hoofd van de Palestijnse regering.
Terreuraanslagen in Jeruzalem en Tel Aviv verijdeld
Posted on Monday, June 18, 2018
De Israëlische inlichtingendienst heeft in de afgelopen maanden een bijzonder grote en actieve terroristische cel ontdekt. Deze telde twintig terroristen, die eind april in het kader van een gezamenlijke operatie van de inlichtingendienst en het Israëlische leger zijn gearresteerd.
Israëlische leger reageert op brandende vliegers
Posted on Monday, June 18, 2018
♦ Militanten in Gazastrook negeren waarschuwingen,
♦ Negen Hamas-doelen, o.a. munitiefabriek, aangevallen,
♦ Heliumbalonnen met explosieven zijn grote bedreiging,
♦ Drie raketten afgeschoten vanuit de Gazastrook.
Voorzitter Arbeidspartij irriteert orthodoxen om Shabbat
Posted on Monday, June 18, 2018
Omdat er op de Shabbat in Israël geen openbaar vervoer is, en men op deze warme dagen graag naar zee gaat, rijden er een aantal particuliere bussen. Het Knessetlid Avi Gabai heeft de woede van de orthodoxe Knessetleden gewekt met zijn oproep, dat de Staat deze bussen laat rijden.
Groeten uit Israël: Wat is ons land toch duur
Posted on Monday, June 18, 2018
Israël is geen goedkoop land. Bijna alles is hier veel duurder dan overal elders. Telefoneren is goedkoop, evenals vervoer, de dagelijkse inkopen helaas niet. Enkele politici beloven iets tegen de hoge kosten van levensonderhoud te doen, met meer of minder succes.
Video van de dag: 50 seconden Jeruzalem (2)
Posted on Monday, June 18, 2018
Gisteren liep ik tijdens mijn lunchpauze even in de stad. De video van vandaag geeft u 50 seconden lang een impressie van het dagelijks leven in Jeruzalem. Dit keer werden we verrast door een danser op de rails van de tram. Dit is de eerste video van een nieuwe serie korte video's uit Jeruzalem.
Weer branden in zuidelijk Israël; IDF treedt harder op
Posted on Sunday, June 17, 2018
De terreur van de brandende vliegers ging afgelopen weekeinde verder. Brandende vliegers en nu ook ballonnen met brandende delen veroorzaakten 20 branden in het grensgebied met de Gazastrook. Het Israëlische leger treedt er nu krachtiger tegen op.
'Terreurvliegers' beantwoorden met 'Vredesballonnen'
Posted on Sunday, June 17, 2018
Israëlische kinderen (en hun ouders) die in de aan de Gazastrook grenzende regio wonen, hebben dit weekeinde iets bijzonders gedaan als reactie op de aanhoudende Palestijnse aanvallen op hun gemeenschappen: ballonnen met snoepjes richting Gazastrook laten vliegen.
Gewonden bij ontruiming van illegale nederzetting
Posted on Sunday, June 17, 2018
Sinds zaterdagavond is de Israëlische politie bezig met de ontruiming en sloop van 13 huizen in de orthodoxe nederzetting West Tapuach in Samaria. De gebouwen staan op grond die eigendom is van de Palestijnen en moeten op bevel van de rechtbank worden afgebroken.
ICNN video: Ben Goldstein, het éénmans leger
Posted on Sunday, June 17, 2018
Joshua en Caleb Waller ontmoeten Ben Goldstein, een echte zionist, wonend in de heuvels van Judea. Zijn levensmissie is tegenwoordig om anderen te beschermen, patrouillerend door de straten en heuvels van Gush Etzion in zijn 'Tom'-auto, hij verlicht de nacht en houdt anderen veilig.
Groeten uit Israël - Een heet weekeinde overleven
Posted on Sunday, June 17, 2018
Een bijzonder heet weekeinde ligt achter ons. Gelukkig hebben we een airconditioning. Het elektriciteitsbedrijf is er ongetwijfeld blij mee. Gisteren was het de shabbat met het hoogste stroomverbruik sinds 2016. Vandaag wordt met met 30 graden in Jeruzalem merkbaar 'koeler' dan gisteren.
Video van de dag: Jeruzalem van morgen
Posted on Sunday, June 17, 2018
In Jeruzalem wordt op dit moment op zeer veel plaatsen gebouwd. De stad ontwikkelt zich steeds verder. De video van vandaag laat u zien hoe het er eens uit zal zien. Vooral de toegang tot de stad zal totaal veranderen, met name door de geplande hoogbouw.
Jeruzalem, stad van de waarheid
Posted on Friday, June 15, 2018
De meeste landen leggen Jeruzalem voortdurend langs de meetlat en zien de heilige stad door een vergrootglas. De hele wereld bekijkt ieder Joods plan voor Jeruzalem met argusogen, en zodra er ergens aan de rand van de stad nieuwe huizen worden gebouwd, bemoeit iedereen zich ermee.
Israëlische startups gaan Duitse webwinkel helpen
Posted on Friday, June 15, 2018
De Duitse supermarktketen EDEKA heeft afgelopen maandag een delegatie van Israëlische start-ups ontvangen om gebruik te maken van hun kennis en ervaring bij het bevorderen van de online-verkoop van levensmiddelen, wat in Duitsland nog niet zo gebruikelijk is.
Shabbatslezingen 16 juni: Onderwerp je aan het gezag
Posted on Friday, June 15, 2018
Erkenning van gezag en leiderschap is het thema van de Bijbelgedeelten voor de komende Shabbat. Korach en aanhang komen in opstand tegen Mozes, Saul wordt bevestigd als koning, en Paulus leert ons gezag te respecteren als een instelling van God.
Muziekvideo: Talentenjacht Kochav Nolad 2007
Posted on Friday, June 15, 2018
Vandaag kunt u luisteren naar vier enthousiaste zangers, die in 2007 deelnamen aan het Israëlische TV-programma Kochav Nolad, A Star is Born, een talentenjacht, waarin getalenteerde vocalisten hun kunnen laten horen.
Groeten uit Israël: Wat gebeurde er in de tram?
Posted on Friday, June 15, 2018
Precies voor het weekeinde is het weer gestabiliseerd, de zomer is terug. Hoe snel wij Israëli's uit ons evenwicht en onze rust gebracht kunnen worden, bleek uit een incident dat gisteren in de Jeruzalemse sneltram gebeurde. Het weer: het wordt heet.
Hoe lossen we de humanitaire crisis in Gaza op?
Posted on Thursday, June 14, 2018
Politici menen, dat je de crisis kunt oplossen door de economie in de Gazastrook te versterken, maar deskundigen zeggen dat ze het daarmee compleet fout hebben, wegens Hamas. Nodig is een alomvattende socio-politieke en educatieve transformatie in de Palestijnse samenleving.
Onrust bij de Klaagmuur door 'Vrouwen van de Kotel'
Posted on Thursday, June 14, 2018
Geëmancipeerde Joodse vrouwen, de 'Women of the Wall', zorgden donderdag voor onrust op het plein voor de Westelijke Muur, doordat zij aan het gebed voor de nieuwe maand wilden deelnemen getooid met kippah en tallit (gebedsmantel), die aan mannen zijn voorbehouden.
VN-theater: 120 landen veroordeelden Israël
Posted on Thursday, June 14, 2018
Eerst stemde een meerderheid van de vergadering voor een resolutie tegen Hamas, maar niet de vereiste twee-derde meerderheid, Daarna veroordeelden 120 landen Israël voor zijn overdreven geweld tegen de 'burgers' van de Gazastrook.
Groeten uit Israël: Het kan niet zonder mobiele telefoon
Posted on Thursday, June 14, 2018
Zou het hier in Israël mogelijk zijn, de mobiele telefoon in school te verbieden, zoals een nieuwe weet in Frankrijk voorschrijft? Beslist niet. Wij leven helaas in een andere realiteit, maar we kijken wel te veel naar het beeldscherm. Het weer: na de record-regens wordt het weer heet.
Video van de dag: de spoorbrug naar Jeruzalem
Posted on Thursday, June 14, 2018
De nieuwe video van vandaag toont ons de spoorbrug op de route naar Jeruzalem. Dagelijks rijd ik langs deze indrukwekkende brug en eronder door. Het duurt nog enige tijd voor ik met de trein naar Jeruzalem kan rijzen, eerst moet de aansluiting naar Modi'in gereed zijn.
Terrorist opgepakt die soldaat met blok marmer doodde
Posted on Wednesday, June 13, 2018
De Israëlische veiligheid maakte vandaag bekend, dat hij samen met soldaten van de Duvdevan-eenheid de terrorist heeft gearresteerd die vorige maand de Israëlische soldaat Ronen Lubarsky doodde met een marmeren plaat die hij van het dak van een huis gooide.
Israël, het wereldkampioenschap voetbal en de BDS
Posted on Wednesday, June 13, 2018
Het Wereldkampioenschap Voetbal, dat morgen in Rusland begint, is voor de Israëli's een gelegenheid om de actuele gebeurtenissen, zoals zich niet kwalificeren, en de Argentijnen die niet kwamen voetballen, los te laten, maar dat kan dit jaar een probleem worden.
Israël geeft Arabieren het WK-voetbal
Posted on Wednesday, June 13, 2018
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat Israël het FIFA-wereld­kampioen­schap voetbal van dit jaar gratis via satelliet zal uitzenden naar Arabische landen in het Midden-Oosten, met inbegrip van besprekingen, analyses en live-commentaren.
Groeten uit Israël - Autobussen op Shabbat
Posted on Wednesday, June 13, 2018
De vrijdagavond is voor veel jongeren veelal de enige avond in de week, waarop ze kunnen uitgaan. Nu helpt de stad Modi'in daarbij en organiseert een bus, die de jongelui naar Tel Aviv en weer terug rijdt, op Shabbat. In Jeruzalem wordt ijverig gebouwd. Het weer: Regen in juni.
Video van de dag: De kust van Tel Aviv-Jaffa
Posted on Wednesday, June 13, 2018
Ook deze komt uit Tel Aviv. Hij brengt ons enkele indrukwekkende opnamen uit de lucht van de kust van Tel Aviv en de oude stad van Jaffa. De video is van hoge kwaliteit en heeft interessant camerawerk, daarom is het nooit saai om nog een video van deze prachtige stad te zien.
President Emmanuel Macrons openlijke antisemitisme
Posted on Tuesday, June 12, 2018
Het bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aan Frankrijk op 5 juni leverde interessante verklaringen op van de Franse president Emmanuel Macron. Door de nadruk te leggen op vrede, voegt deze zich zonder dit te weten achter Israëls sluwste vijanden.
Arabier stak 18-jarige scholiere neer in Afula
Posted on Tuesday, June 12, 2018
Een 18-jarige scholiere is gisteren in de Noord-Israëlische stad Afula door een Arabier met een mes gestoken en ernstig gewond geraakt, toen ze op weg was naar een eindexamen. De dader werd na een schot in zijn been gearresteerd, hij kwam uit de Palestijnse stad Jenin.
Groeten uit Israël: Regen, Noord-Korea en vliegers
Posted on Tuesday, June 12, 2018
Regen midden in juni, het weer is echt van slag, een paar dagen voor het begin van de zomer. Vandaag praat men bij ons bijna alleen over de ontmoeting van Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong Un. In Sderot werden gisteren vliegers gemaakt en opgelaten.
Video van de dag: Israëlische landbouw in de woestijn
Posted on Tuesday, June 12, 2018
Onze wereld wordt dagelijks geconfronteerd met grotere uitdagingen op het gebied van milieu en hulpbronnen. Nieuwe Israëlische technologieën helpen onze wereld om deze problemen te overwinnen. Van water tot energie en milieuvriendelijke landbouw wijst Israël de weg.
Netanyahu biedt Iran Israëlische watertechnologie aan
Posted on Monday, June 11, 2018
Premier Benjamin Netanyahu heeft in een video het Iraanse volk hulp aangeboden bij de problemen met de watervoorziening in Iran. Israëlische watertechnologie zou 'talloze Iraanse levens' kunnen redden van het 'wrede en tirannieke regime dat hun levensbelangrijk water ontzegt'.
Netanyahu: internationale consensus tegen Iran in Syrië
Posted on Monday, June 11, 2018
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zondag dat na zijn bezoeken aan Berlijn, Londen en Parijs een internationale consensus was bereikt over de militaire opbouw van Iran in Syrië. Maar toch zal de daadwerkelijke verwijdering van Iran uit Syrië een proces zijn.
Analyse: Hoe de media Hamas kritiekloos napraten
Posted on Monday, June 11, 2018
De Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, bekritiseerde deze week fel de internationale media voor het feit dat zij gedurende de afgelopen twee maanden in hun verslagen over de rellen aan de grens van Gaza een ‘echo’ waren van Hamas en andere Palestijnse organisaties.
'Alleen verwijdering Hamas lost problemen in Gaza op'
Posted on Monday, June 11, 2018
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag met zijn kabinet voorstellen besproken voor het verlichten van de erbarmelijke humanitaire omstandigheden die veel inwoners van de Gazastrook treffen, met name de levering van meer elektriciteit, drinkwater en voedsel aan Gaza.
Onderwatertunnel van Hamas verwoest
Posted on Monday, June 11, 2018
Het Israëlische leger heeft vorige week in het noorden van de Gazastrook een onderwatertunnel verwoest die het mariniers van Hamas mogelijk zou maken ongezien de zee in te gaan op slechts drie kilometer van de grens met Israël. Ook een marinebasis werd verwoest.
Groeten uit Israël – Vliegers oplaten in Sderot
Posted on Monday, June 11, 2018
Hoewel het bijna zomer is, lijkt de regen geen afscheid te willen nemen. Vandaag wordt in Sderot een workshop vliegers maken gehouden voor de kinderen van de stad en de omgeving, om hen te leren dat de vlieger eigenlijk speelgoed is, en geen wapen.
Video van de dag: 3000 jaar historie in één gebouw
Posted on Monday, June 11, 2018
De video's van vandaag brengen ons naar het Museum Davidstoren, Daar staat het 'Kishle Gebouw, gebouwd in 1834 als politiebureau en gevangenis. Tien jaar lang zijn er opgravingen uitgevoerd, ver terug in de geschiedenis van Jeruzalem, tot op de rotsbodem van de stad,
Trump wil af van omstreden Palestijnse onderhandelaar
Posted on Sunday, June 10, 2018
Saeb Erekat, al jarenlang onderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit, houdt vast aan de strenge eisen van zijn beweging en verwerpt alle Israëlische aanspraken, of deze nu juridisch, historisch of religieus van aard zijn. En de Amerikaanse president Donald Trump heeft genoeg van hem.
IDF houdt verrassingsoefening aan noordelijke grens
Posted on Sunday, June 10, 2018
Israëlische leger-reservisten waren zondag verbaasd dat ze het bevel kregen hun baan en gezin onmiddellijk te verlaten en zich voor een oefening te melden bij de noordelijke grens met Syrië. Deze volgt op een grote oefening van de luchtmacht die de afgelopen week werd gehouden.
ICNN video: Hier liggen Jozua en Kaleb begraven
Posted on Sunday, June 10, 2018
Joshua en Caleb Waller en rabbi Ari Abramowitz bezoeken om 1 uur in de nacht een Arabisch dorpje in Samaria. Ze bezoeken de graven van hun naamgenoten, en wat nog belangrijker is, de boodschap dat de grote mannen die daar begraven liggen, ooit hebben geleefd.
Groeten uit Israël – Regen in het zuiden zou mooi zijn
Posted on Sunday, June 10, 2018
Het leek er op, dat de zomer bij ons echt is aangebroken, maar dat is niet zo. Morgen kunnen er al weer regenbuien komen. Helaas niet in het zuiden, waar brandende vliegers ook dit weekeinde weer veel branden in akkers veroorzaakten en de Israëlische boeren aan de rand van de wanhoop staan.
Video van de dag: De markt van Nazareth
Posted on Sunday, June 10, 2018
De video van vandaag brengt ons naar het noorden van Israël, naar Nazareth. Daar vergezellen we Joseph Waks tijdens zijn korte wandeling over de markt van Nazareth en maken we kennis met enkele mensen van deze stad.
Gespannen situatie bij grenshek op 'Naksa-dag'
Posted on Friday, June 08, 2018
♦ Palestijnen herdenken vandaag Zesdaagse Oorlog,
♦ Rellen met duizenden Gazanen verwacht,
♦ Folder waarschuwt Palestijnen weer tegen 'demonstraties',
♦ Iron Dome-eenheden opgesteld tegen raketten,
♦ Luchtmacht oefende voor reeks snelle aanvallen.
Muziekvideo: Shabbat hamalka, Shabbat de Koningin
Posted on Friday, June 08, 2018
Een rustig en vredig lied om de shabbat in te gaan, 'De zon is ondergegaan achter de bomen, laat ons de Shabbatskoningin begroeten. Hier komt de heilige, de gezegende, met haar vredige leger van engelen'.
Shabbatslezingen 9 juni: Uitgekozen en uitgezonden
Posted on Friday, June 08, 2018
Het gaat in de Bijbelgedeelten voor de komende Shabbat over mensen die door God zijn uitgekozen en uitgezonden voor een speciale taak: de twaalf verspieders van Mozes, de twee spionnen van Jozua, en Jezus' twaalf discipelen.
Groeten uit Israël – Twee marsen op één dag
Posted on Friday, June 08, 2018
We hadden deze week te maken met vuurvliegers en voetbal. Deze vrijdag zullen er twee volledig verschillende marsen plaatsvinden. Geschat wordt dat zo'n 200.000 mensen de Pride Parade in Tel Aviv bijwonen, en bij het grenshek in de Gazastrook worden weer duizenden mensen verwacht.
Video van de dag: de skyline van Tel Aviv
Posted on Friday, June 08, 2018
De video van vandaag toont ons het adembenemende uitzicht op de skyline van Tel Aviv vanuit het Hayarkon Park, het grootste park in Tel Aviv en Israël, begeleid door wat eigenaardige muziek.
Israël is een oase van godsdienstvrijheid
Posted on Thursday, June 07, 2018
Vergeleken met de omliggende landen is Israël het meest vrije land voor het beleven en uitleven van je religieuze overtuiging. En nu populistische partijen in Europa pleiten voor het terugdringen van de islam, is Israël ook in vergelijking met het Westen een oase van godsdienstvrijheid.
Rel om leraar die zich tegen homo-parade uitspreekt
Posted on Thursday, June 07, 2018
Een leraar, die zich op grond van de Bijbel uitsprak tegen de komende Gay Pride parade en zijn leerlingen vroeg er tegen te bidden, kreeg een storm van verontwaardiging over zich heen. Zijn leerlingen moeten worden 'geonthersenspoeld'.
Provocateur Ahed Tamimi blijft in de gevangenis
Posted on Thursday, June 07, 2018
De reclasserings­commissie heeft gisteren het verzoek vanAhed Tamimi afgewezen om haar gevangenisstraf met een-derde te verminderen. Tamimi werd in maart van dit jaar veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor onder meer het aanvallen van een Israëlische soldaat.
Israëlische soldaat licht gewond – stenengooier dood
Posted on Thursday, June 07, 2018
♦ Bij actie in Nablus geld voor Hamas in beslag genomen,
♦ Israëlische militair in Nablus licht gewond door steen,
♦ In Hebron voertuig met terreurdoel in beslag genomen,
♦ Stenengooier in Nabi Saleh neergeschoten en overleden.
Groeten uit Israël – Wat hebben ze tegen Jeruzalem?
Posted on Thursday, June 07, 2018
Plotseling lijkt de wereld terughoudend om naar Jeruzalem te komen voor evenementen. Is het annuleren van de wedstrijd tegen Argentinië slechts het begin van een boycot van de Israëlische hoofdstad? En waarom klaagt Jibril Rajoub, voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, over de politisering van sport?
Video van de dag: Flitsen uit Jeruzalem
Posted on Thursday, June 07, 2018
Jeruzalem ligt deze dagen weer op ieders lippen. Ook zeventig jaar na de oprichting van de Staat Israël wordt de hoofdstad van Israël nog steeds door velen ter discussie gesteld. De video van vandaag getiteld 'Oh Jerusalem' toont een aantal opnamen van deze bijzondere stad.
Verandering van Saoedische houding tegenover Israël
Posted on Wednesday, June 06, 2018
Onder de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman, die binnenkort zijn zieke vader opvolgt, lijkt er steeds meer toenadering tot Israël te komen. De extreem harde Palestijnse eisen lijken een belangrijke steunpilaar te hebben verloren.
Brandende vliegers uit Gaza worden een reëel probleem
Posted on Wednesday, June 06, 2018
De 'Branddraken', brandende vliegers uit de Gazastrook, vormen op dit moment een probleem zonder een oplossing. En het kost de Palestijnen bijna niets om in zuidelijk Israël uitgebreide schade te veroorzaken in de vorm van brandende graanvelden en natuurgebieden.
Ironische reactie van Israël op Iraanse dreig-tweet
Posted on Wednesday, June 06, 2018
De Iraanse leider Ayatollah Ali Khamenei dreigde deze week in een tweet opnieuw de Staat Israël van de kaart te vegen. Hij is het niet eens met het beleid van de regering, en accepteert het bestaan van Israël niet. Israël reageerde met een ludieke lieve tweet.
Het aftellen begint: de derde aanplant van olijfbomen
Posted on Wednesday, June 06, 2018
Op 15 maart en 22 april werden al 2000 olijfbomen van onze lezers geplant bij Be'er Milka, Nitzana en Kadesh Barnea in de Negev in Israël, bij de grens met Egypte. De derde en laatste aanplant van nog eens 2000 olijfbomen zal naar verwachting plaatsvinden in september/oktober.
Groeten uit Israël: Het Teddy stadion blijft leeg
Posted on Wednesday, June 06, 2018
Zaterdagavond zou in het Teddy Stadion in Jeruzalem de voetbalwedstrijd tussen Israël en Argentinië plaatsvinden. Maar dat gaat niet door. Nadat de Argentijnse speler Messi en zijn team persoonlijk werden bedreigd, willen ze niet meer naar Israël komen.
Video van de dag: Bomen als beschermende muur
Posted on Wednesday, June 06, 2018
In deze video toon het Joods Nationaal Fonds (Keren Kayemet Leyisrael) ons één van zijn projecten. Het laat zien hoe bomen de burgers in het grensgebied van de Gazastrook kunnen beschermen tegen raketten, mortiergranaten en sluipschutters uit de Gazastrook.
Aanslagen op Netanyahu en Nir Barkat verhinderd
Posted on Tuesday, June 05, 2018
De Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet) heeft in de afgelopen weken de activiteiten van een terro­ris­tische cel onder leiding van een terrorist in Syrië aan het licht gebracht en verhinderd. Deze was onder andere van plan bekende Israëlische persoon­lijk­heden aan te vallen.
Veiligheidstroepen verwachten weer onrust bij grenshek
Posted on Tuesday, June 05, 2018
Deze week wordt in de Gazastrook de 51ste verjaardag van de Zesdaagse Oorlog herdacht. Deze dag wordt 'Naksa dag' genoemd, hij herinnert aan de Israëlische veroveringen van de Gazastrook en van Judea en Samaria. Vliegers veroorzaakte grote branden bij de hogeschool Sapir.
Groeten uit Israël – Blijf van onze markt af!
Posted on Tuesday, June 05, 2018
De Machane Jehoeda Markt is wel een van de meest geliefde en bekende plaatsen in Jeruzalem. Elke avond verandert de markt in een uitgaanscentrum met veel bars en restaurants. Een doorn in het oog van de orthodoxe Thora partij, die een burgemeester wil laten kiezen die dit stopt.
Video van de dag: Ashdod, ooit een Filistijnse stad
Posted on Tuesday, June 05, 2018
De video van vandaag toont de stad Ashdod, gelegen ten zuiden van Tel Aviv. De stad, gelegen aan de Middellandse Zee, heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, zoals te zien is aan de vele nieuwe hoogbouw. De stad heeft een strand van ongeveer 7,5 kilometer lengte.
Koeweit: Israël haten als afleiding van eigen gebreken
Posted on Monday, June 04, 2018
Koeweits oproept tot een VN-resolutie voor een internationale 'beschermingsmissie' voor de Palestijnen, is slechts de laatste in een lange reeks initiatieven van het emiraat om Israël te veroordelen en te belasteren. Wat is er toch aan de hand met Koeweit, en waarom negeert de wereld dit?
Arabieren prijzen Israël; EU zwijgt
Posted on Monday, June 04, 2018
De Europese Unie ziet geen reden voor het nemen van maatregelen na de recente onthulling van Israël over het geheime kernwapenplan van Iran. ‘De Arabische staten amuseren zich over het succes van Israël en prijzen premier Netanyahu nog meer dan wij hier in Israël doen.'
Christ at the Checkpoint: Stond Christus echt centraal?
Posted on Monday, June 04, 2018
Het thema van de tweejaarlijkse conferentie van het Bethlehem Bible College 'Christ at the Checkpoint' was ‘Christus centraal’, maar stond de Messias wel centraal in de discussies van deze controversiële bijeenkomst?
Groeten uit Israël – Vliegers zijn geen speelgoed meer
Posted on Monday, June 04, 2018
De laatste tijd wordt steeds meer gesproken over vliegers, die elke dag vanuit de Gazastrook naar Israëlische akkers worden gevlogen en daar aanzienlijke schade aanrichten. Deze vliegers zijn al lang geen speelgoed meer, en ze zijn veel te lang onderschat.
Video's van de dag: Israël feest op het Times Square
Posted on Monday, June 04, 2018
Gisteren werd in New York de 70e Onafhankelijkheidsdag gevierd. Het Times Square was een dag in Israëlische handen. De video's tonen de optredens van een opkomende Israëlische Broadway-ster Shiri Maimon en Neta Barzilay en het gezamenlijk gezongen Hatikwah.
Priester in Bethlehem gestoken bij helpen toeristen
Posted on Sunday, June 03, 2018
Een videoclip, waarin te zien is dat een Arabische jongeman in Bethlehem probeert een priester, die een paar toeristen in veiligheid brengt, met zijn mes te steken, doet de ronde op de Israëlische sociale media. Wiens schuld is dan de afname van de christelijke bevolking in die stad?
Weer onlusten bij het grenshek van de Gazastrook
Posted on Sunday, June 03, 2018
Ook dit weekeinde braken er weer rellen uit bij het grenshek met de Gazastrook, ondanks de wapenstilstand. Ditmaal had de protestmars de titel 'Vrijdag van Gaza naar Haifa' gekregen. Ongeveer 10.000 mensen verzamelden zich bij het grenshek, zoals elke vrijdag.
ICNN video: Waar ligt de echte Stad van David?
Posted on Sunday, June 03, 2018
Wist u dat een groot deel van de oude stad van Jeruzalem niet echt de oude stad is? Weet u waar het paleis van Koning David stond of waar de oorspronkelijke muren van de stad staan? Wist u dat het oude Jeruzalem elke dag meer wordt opgegraven en oprijst uit het stof van al die eeuwen?
Groeten uit Israël – Noem je dat wapenstilstand?
Posted on Sunday, June 03, 2018
Het begrip ‘wapenstilstand’ schijnt betrekkelijk te zijn. Dat werd me vannacht duidelijk, toen om kwart over één de ‘Red Alert’-app van mijn mobieltje me weer wakker maakte. Hamas ijkt redenen te hebben, waarom ze niet echt belang hebben bij rust aan de grens.
Weer raketten uit Gaza, weer Israëlische reacties
Posted on Sunday, June 03, 2018
♦ Wapenstilstand heeft slechts enkele dagen geduurd,
♦ Zaterdagnacht aantal raketten onderschept door Iron Dome,
♦ Wapenfabriek en -opslag van Hamas aangevallen,
♦ Natuurreservaat Karmiya deels verbrand door vliegers.
Video van de dag: Eetfestival in Tel Aviv
Posted on Sunday, June 03, 2018
Er is altijd wel wat te beleven in Tel Aviv. Afgelopen weekend was er weer iets om de tong te strelen, Tel Aviv EAT 2018, een 'eetfestival', waar je drie dagen lang de specialiteiten van uitstekende chef-koks in diverse kraampjes op straat kon eten. Er was voor elk wat wils.
'Jezus was een Palestijn', leert men in Bethlehem
Posted on Friday, June 01, 2018
Welkom in de Staat Palestina. De enige Staat waarvan het land nog steeds wordt bezet door een ander land, de Staat Israël,' verklaarde de PA-minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Maliki in zijn toespraak op de openingsavond van de conferentie Christ at the Checkpoint 2018.
Rusland: Israël mag Iraanse troepen in Syrië aanvallen
Posted on Friday, June 01, 2018
Er lijkt donderdag een einde te zijn gekomen aan de toenemende bezorgdheid, dat de escalerende Israëlische aanvallen op Iraanse doelen in Syrië zouden leiden tot directe botsingen met Russische troepen die actief zijn in het door oorlog verscheurde land.
Bijbellezingen 22 juni: De Kandelaar in de tabernakel
Posted on Friday, June 01, 2018
De menorah, de gouden kandelaar met zeven armen waarop zeven olielampen voortdurend branden, is een symbool voor het licht dat God in het leven van ieder mens wil zijn. Maar vuur kan verlichten, en het kan verteren wat zich tegen God verzet.
Muziekvideo: Etzli Hakol Beseder, Bij mij is alles in orde
Posted on Friday, June 01, 2018
Voor degenen die zich zorgen maken over de veiligheid in Israël, wegens de rellen en de raketten uit de Gazastrook en de Iraanse dreiging vanuit Syrië, een geruststellend lied, gezongen door Boaz Sharabi: Etzli Hakol Beseder, Bij mij is alles in orde.
Groeten uit Israël – Terug naar het dagelijks leven
Posted on Friday, June 01, 2018
We zijn een bijzonder land. Waar anders keert men zo snel terug naar het dagelijks leven, nadat er 130 raketten en mortiergranaten op een dag werden afgeschoten. Is er een land, dat zich zoiets laat welgevallen? Het lukte de Veiligheidsraad niet, deze beschieting te veroordelen.
Video van de dag: Zichron Ja'akov, een bezoek waard
Posted on Friday, June 01, 2018
De video van vandaag neemt ons mee naar het noorden van Israël. Aan de zuidkant van het Karmelgebergte ligt de kleine stad Zichron Ja'akov. Hij is in 1882 als moshav (gemeenschappelijk dorp) opgericht door Joodse immigranten met de steun van baron Edmond de Rothschild.