August 2017

Protestactie tegen 'dictatuur van het Hooggerechtshof'
Posted on Thursday, August 31, 2017
Als protest tegen de vele inmengingen van het Hooggerechtshof in de wetgeving van de Knesset en het handelen van de regering heeft de organisatie Derech Eretz een gouden beeld van de voorzitster Miriam Naor voor het gebouw van het Hooggerechtshof geplaatst.
Video: Zesdaagse Oorlog 12 – Een weg naar vrede?
Posted on Thursday, August 31, 2017
In deze twaalfde en laatste video kunt u zien wat de gevolgen van de Zesdaagse Oorlog in de laatste 50 jaar zijn geweest, en hoe die oorlog nog steeds het vredesproces en het leven van Israëli's en Palestijnen beïnvloedt.
Voorronde kampioenschap Eurobasket 2017 in Israël
Posted on Thursday, August 31, 2017
Vandaag begint het Europese Basketbal kampioenschap, Eurobasket 2017. Israël is een van de gastheren. De wedstrijden van Groep B van de voorronde, met teams uit Israël, Litouwen, Georgië, Oekraïne, Italië en Duitsland. vinden plaats in de Arena in Tel Aviv.
Groeten uit Israël: Morgen begint het nieuwe schooljaar
Posted on Thursday, August 31, 2017
Eindelijk ga ik met plezier naar de redactie, ik houd van de koele en frisse lucht die ik dan inadem. Een paar regels over het einde van de zomervakantie, en hoe moeilijk het is terug te keren naar het dagelijkse ritme, straatkunstenaars in Jeruzalem, en het weer voor vandaag.
Video van de dag: Met een pick-up truck door Israël
Posted on Thursday, August 31, 2017
Dertig dagen lang reisde Omri Ginsburg met zijn gerestaureerde Suzuki Pick Up Truck door Israël. Niet op de wegen, maar over landweggetjes en het veld. Hij reed van Rosh HaNikra in het noorden tot aan de Rode Zee in het zuiden. Overnachten gebeurde natuurlijk in een tent.
VN-SG sprak met families van terroristen in Ramallah
Posted on Wednesday, August 30, 2017
Tijdens zijn vierdaagse bezoek aan Israël en de Palestijnse Autoriteit werd de VN-secretaris-generaal Antonio Guterres gisteren in Ramallah ontvangen door de Palestijnse premier Rami Hamdallah. Daar bezocht hij het graf van Yasser Arafat en legde een krans.
Zomerkamp Baladpartij wakkert strijd tegen Israël aan
Posted on Wednesday, August 30, 2017
Het einde van de zomervakantie komt in zicht. Dat is de tijd, waarin veel kinderen het eind van de zomerkampen afsluiten met een feest. Het slotprogramma van het zomerkamp van de Arabische Baladpartij, lid van de Gezamenlijke Arabische lijst, zag er heel anders uit.
Groeten uit Israël: Moslimfeest: geen bus, geen kip
Posted on Wednesday, August 30, 2017
Gisteren werd ons een 'herfstige' vrijdagochtend met kans op een beetje regen beloofd. Een paar regels over betonblokken in mijn moederstad Oldenburg, de angst voor terreur in Europa, de invloed van de islam op het dagelijks leven in Israël, en natuurlijk het weer voor vandaag.
Video van de dag: Wandel eens mee door Tel Aviv
Posted on Wednesday, August 30, 2017
In de video van vandaag een paar mooie opnamen vanuit de lucht van Tel Aviv. Het Sarona-complex, het Rabin-plein voor het stadhuis van Tel Aviv, het strand met de jachthaven en de promenade, en de oude binnenstad van Jaffa zorgen dat je zin krijgt in een wandeling door Tel Aviv.
Netanyahu: geen sloop meer van nederzettingen
Posted on Tuesday, August 29, 2017
Enkele duizenden inwoners van Samaria namen gisteren in het industriegebied Barkan deel aan het feest 'Lichten van het Jubileum', ter gelegenheid van 50 jaar nederzettingen in Samaria. Naast premier Benjamin Netanyahu waren tal van andere politici bij de gasten.
Knessetleden bezochten de Tempelberg op proef
Posted on Tuesday, August 29, 2017
Voor de eerste keer sinds twee jaar konden de Knessetleden vandaag de Tempelberg bezoeken. Met deze toestemming voor één dag om de Tempelberg te bezoeken, wilde de politie zien wat voor gevolgen een bezoek van Knessetleden aan de Tempelberg zou kunnen hebben.
Abbas blijft terroristen met Amerikaans geld betalen
Posted on Tuesday, August 29, 2017
De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft de Amerikaanse eis afgewezen, te stoppen met het gebruik van buitenlandse financiële hulp voor het betalen van (royale) toelagen en salarissen aan de families van gevangen Palestijnse terroristen.
120 jaar geleden was Herzls Eerste Zionistisch Congres
Posted on Tuesday, August 29, 2017
Vandaag 120 jaar geleden, in 1897, werd in Bazel het Eerste Zionistische Congres geopend. In het door de journalist Theodor Herzl geleide congres ging het om het zogenoemde 'Bazeler Programma', het oprichten van een nationaal tehuis voor de Joden in Palestina.
Groeten uit Israël: Gesprekken bij de bushalte
Posted on Tuesday, August 29, 2017
Het was al lekker verfrissend vanochtend, op weg naar de bushalte, en van mij mag het nog koeler worden. Een paar regels over de dagelijkse gesprekken bij de bushalte, over de nieuwe buslijnen, woningen die maan niet goedkoper worden, en het weer in Israël vandaag.
Video van de dag: Kiosken met goed eten in Tel Aviv
Posted on Tuesday, August 29, 2017
Tel Aviv staat bekend om zijn goede restaurants en wordt steeds meer een van de culinaire hoofdsteden van de wereld. Maar niet alleen in de restaurants van Tel Aviv vind je lekker eten. Op veel straathoeken staan kleine kiosken, die u uitnodigen voor een culinaire ervaring.
VN-secretaris-generaal Guterres sprak in Israël
Posted on Monday, August 28, 2017
De secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres is door premier Benjamin Netanyahu ontvangen. Netanyahu begroette Guterres en zei dat er geen twijfel over bestaat, dat de betrekkingen tussen Israël en de VN zeer verstoord zijn en de VN obsessief heeft gehandeld tegen Israël.
Israël tevreden over F-35 vliegtuigen en koopt er nog 17
Posted on Monday, August 28, 2017
Het Israëlische ministerie van Defensie heeft de aankoop afgerond van nog 17 F-35 (JSF) gevechtsvliegtuigen. Tot nu toe had Israël er al 33 gekocht. Als gevolg van de nieuwe aankoop is de gemiddelde prijs van een vliegtuig voor het eerst beneden de 100 miljoen dollar gedaald.
Gevangenis voor familie van moordenaar van Chalamish
Posted on Monday, August 28, 2017
Vijf familieleden van de terrorist, die een maand geleden drie leden van een gezin in Chalamish doodstak, zijn door een militaire rechtbank tot gevangenisstraffen veroordeeld, omdat ze wisten dat de terrorist een aanslag wilde plegen maar niet probeerden hem tegen te houden.
Video: Gemengd infanteriebataljon 'Leeuwen' oefent
Posted on Monday, August 28, 2017
Terwijl veel westerse landen blijven discussiëren over het al dan niet plaatsen van vrouwen in gevechtseenheden, nemen Israëlische vrouwen de wapens op naast hun mannelijke collega's. 'Leeuwen van de Jordaan' is Israëls tweede gemengde infanteriebataljon.
Groeten uit Israël: Internet-vrije dagen, heerlijk!
Posted on Monday, August 28, 2017
Toen ik vanochtend in Jeruzalem uit de bus stapte, waaide een koele wind me in het gezicht. Een paar regels over enkele dagen zonder internet - goed voor het gezinsleven - de nog altijd voortgaande strijd van gehandicapten om een fatsoenlijke uitkering, en het weer.
Video's van de dag: Machane Yehuda Market, Jeruzalem
Posted on Monday, August 28, 2017
Vandaag nodigen we u uit voor een wandeling op de Machane Yehuda-markt in Jeruzalem, en dat meteen met twee video's. De eerste video toont u interessante plekjes op de markt (met Duitse ondertiteling), in de tweede video mag u met me meelopen over de markt.
Palestijnen: Geen vredesproces zonder twee staten
Posted on Sunday, August 27, 2017
Afgelopen week was er een ontmoeting van de Amerikaanse speciale gezant Jared Kushner en de Palestijnse leider Machmoud Abbas. Beide partijen proberen er een positieve draai aan te geven, maar alles wijst erop, dat deze net zo stormachtig verliep als de eerste keer, in juni.
VN-secretaris-generaal António Guterres bezoekt Israël
Posted on Sunday, August 27, 2017
VN-secretaris-generaal António Guterres wordt zondagavond in Israël verwacht. Tijdens zijn vierdaagse bezoek ontmoet hij o.a. president Reuven Rivlin, premier Benjamin Netanjahu, de gezant van Amerikaanse president Trump, Jason Greenbatt, en Machmoud Abbas.
Video: De moordaanslag op rabbi Yehuda Glick
Posted on Sunday, August 27, 2017
In oktober 2014 vond een moordaanslag plaats op rabbijn Yehuda Glick, Knessetlid voor de Likoedpartij en een hartstochtelijk ijveraar voor gelijke rechten voor de Joden om op de Tempelberg te bidden. In deze video vertelt hij over zijn leven en de moordaanslag, die hij door een wonder overleefde.
Groeten uit Israël: Weg met de verplichte Ouderbijdragen
Posted on Sunday, August 27, 2017
Het laatste weekeinde voor de scholen beginnen ligt achter ons, over vier dagen beginnen de scholen weer. Een paar regels over de strijd tegen de soms wel hoge verplichte ouderbijdragen aan scholen, een nieuw woord, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Israël is een land van stranden
Posted on Sunday, August 27, 2017
Er komt langzaam een einde aan de zomervakantie. Nog vier dagen hebben de scholieren in Israël de gelegenheid de dag op het strand door te brengen. Deze video laat ons het strandleven van Tel Aviv zien en ook een paar interessante activiteiten die op het strand plaatsvinden.
Israël wil 'Oscar' van de toeristische films winnen
Posted on Friday, August 25, 2017
De ministeries van Toerisme van alle landen wachten op de volgende Algemene Vergadering van de VN in september, waar de winnaar wordt bekendgemaakt van de wedstrijd voor toeristische films, waartoe de Toeristische Organisatie van de VN had opgeroepen.
Video: Begin het weekeinde met Psalm 150
Posted on Friday, August 25, 2017
We beginnen dit weekeinde met een loflied waarin een heel orkest voorkomt: Psalm 150, gezongen in het Hebreeuws door Eyal Golan, versierd met prachtige foto's uit het land van de Bijbel. 'Alles wat adem heeft, love de Here!'
Shabbatlezingen voor 26 augustus: 'Een profeet uit uw midden'
Posted on Friday, August 25, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Deuteronomium 16:18 – 21:9,
✡ Profetenlezing Jesaja 51:12 – 52:12,
✡ Brit Chadasha, Nieuwe Testament, Johannes 1:19-27
Groeten uit Israël: Heeft de minister geen hart?
Posted on Friday, August 25, 2017
Het is vrijdag, mijn meest geliefde dag, want daarna komt de shabbat. Een paar regels over de shabbat, een minister van Onderwijs en de vertwijfelde ouders van kinderen met bijzonder noden, het nieuwe busstation in Modi'in, sportnieuws en het weer voor vandaag.
Video van de dag: Vakantiefoto's uit Israël
Posted on Friday, August 25, 2017
Het Israëlische bureau voor toerisme had afgelopen jaar een lumineus idee. Het vroeg alle bezoekers van zijn website, de mooiste foto's van hun laatste vakantie in Israël te sturen. Uit deze foto's werd de video van vandaag samengesteld. Dit is Israël in de ogen van toeristen.
Joodse en Arabische schoolkinderen zingen samen
Posted on Thursday, August 24, 2017
Een project op de vlakte van Jizreël in Noord-Israël laat zien hoe muziek mensen kan samenbrengen en vooroordelen kan afbreken. Bij het project, gesteund door de Amerikaanse ambassade, ontmoeten Joodse en Arabische scholieren elkaar regelmatig om samen te musiceren.
Knessetleden mogen één dag de Tempelberg bezoeken
Posted on Thursday, August 24, 2017
De Israëlische politie staat komende dinsdag Knessetleden toe, de Tempelberg te bezoeken, zo meldde de TV-zender Channel 2 News gisteren. Het gaat om een eenmalige proef, om te zien welke invloed het bezoek van de Knessetleden aan het gebied heeft.
Opperrabbijn Barcelona tot Joden: Vertrek, ga naar Israël
Posted on Thursday, August 24, 2017
Na de terreuraanvallen in Barcelona, ​​waarin 14 mensen werden gedood en ongeveer 130 gewond raakten, vroeg het Jewish Telegraphic Agency (JTA) de opperrabbijn van de Spaanse stad, rabbi Meir Bar-Hen, wat hij van de toekomst van Joden daar dacht.
Grote verwachtingen van export medicinale cannabis
Posted on Thursday, August 24, 2017
Israël is klaar om veel geld te verdienen met de boomende productie van medicinale cannabis. Een gemeenschappelijke werkgroep van de ministeries van Gezondheid en van Financiën keurde op 13 augustus een nieuwe maatregel goed die de internationale export van het gewas toelaat.
Groeten uit Israël: Klaar voor het nieuwe schooljaar?
Posted on Thursday, August 24, 2017
Nog een weekeinde (met veel warmte) staat voor de deur, dan beginnen de schoen weer.. Een paar regels over problemen voor de weer beginnende scholen, de nog doorgaande strijd van gehandicapten om een hogere uitkering, en het weer in Israël.
Video van de Dag: Dode Zee, diepste punt op aarde
Posted on Thursday, August 24, 2017
De video van vandaag brengt ons weer naar het diepste punt op aarde en laat ons prachtige opnamen zien van de Dode Zee en het strand in Ein Bokek.
Netanyahu spreekt met Poetin over Iraniërs in Syrië
Posted on Wednesday, August 23, 2017
Premier Benjamin Netanyahu is deze woensdag in Rusland en ontmoet in het vakantieoord Sochi de Russische president Vladimir Poetin. In de gesprekken gaat het vooral over de steeds sterker wordende Iraanse aanwezigheid in Syrië.
Groeten uit Israël: 'De jeugd stopt niet bij rood'
Posted on Wednesday, August 23, 2017
Ik kon vanochtend nog even genieten van een koel briesje. Een paar regels over het gedrag van jongeren in het wegverkeer, de roekeloosheid van de Israëlische fietsers, de vervlogen hoop van Hapo'el Be'er Sheva en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Door Tel Aviv op de elektrische fiets
Posted on Wednesday, August 23, 2017
De video van vandaag volgt de rit van een moeder en haar kind op een elektrische fiets door Tel Aviv. De rit begint in het noorden van de stad, langs de haven van Tel Aviv, die nu een gezellige buurt is met veel winkels en restaurants, en dan verder tot de strandpromenade.
Handtekeningenactie tegen Nederlands geld voor PA
Posted on Tuesday, August 22, 2017
Een handtekeningenactie 'Stop de financiering van Palestijnse terreur van ons geld' is gestart, naar aanleiding van het voornemen van het kabinet, niet te korten op de steun aan de Palestijnse Autoriteit omdat die veroordeelde Palestijnen of hun nabestaanden laat betalen.
Trump: Geen lijst van zakenpartners nederzettingen
Posted on Tuesday, August 22, 2017
De regering-Trump heeft nogmaals geëist, dat de VN Mensenrechtenraad afziet van het publiceren van een 'zwarte lijst' van internationale bedrijven die op een of andere manier betrokken zijn bij zaken in de Joodse nederzettingen.
Zou u uw kinderen naar een Hamas-zomerkamp sturen?
Posted on Tuesday, August 22, 2017
In de lange zomervakantie is het belangrijk om de kinderen bezig te houden. Niet alleen in Israël bestaan in de zomer vakantiekampen, waar veel activiteiten voor kinderen worden aangeboden. Ook in de Gazastrook zijn zomerkampen voor kinderen en tieners.
Jaffastraat, de keizerlijke weg in Jeruzalem
Posted on Tuesday, August 22, 2017
De Jaffastraat in Jeruzalem is behoorlijk veranderd door de trambaan. Er rijden geen auto’s en bussen meer, want het is een modern voetgangersgebied geworden. Nog niet zo heel lang geleden was deze straat nog een belangrijke verkeersader. De weg leidt helemaal tot in Jaffa.
VS-delegatie onder de indruk van behandeling Syriërs
Posted on Tuesday, August 22, 2017
Een delegatie van de Amerikaanse regering onder leiding van Michael Ratney, gezant van de Verenigde Staten voor Syrië, bezocht de Israëlisch-Syrische grens en het ziekenhuis Ziv in Safed, waar veel gewonden uit Syrië worden behandeld.
Groeten uit Israël: Het 'gescheiden strand' van Tel Aviv
Posted on Tuesday, August 22, 2017
Zoals het weer vanochtend was, mag het van mij blijven: een koel briesje en wat wolken. Is de zomerse hitte voorbij? Een paar regels over een gescheiden strand in Tel Aviv voor orthodoxe Joden, een zinkgat midden in Tel Aviv, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Yemin Moshe, Jeruzalem
Posted on Tuesday, August 22, 2017
Vorige zomer liep ik vaak door de straten van Jeruzalem. Zo ik was ook in Yemin Moshe ('Rechterhand van Mozes'), de eerste Joodse wijk van Jeruzalem buiten de stadsmuren, gebouwd met het geld van de bekende filantroop Moses Montefiori.
Jonge basketballers uit Europa trainden in Israël
Posted on Monday, August 21, 2017
Basketball zonder Grenzen Europa' heet het trainingskamp dat jonge talentvolle basketballers uit heel Europa bijeenbrengt om te leren van spelers, coaches en beroemdheden van de Amerikaanse National Basketball Association (NBA) en de International Basketball Federation (FIBA).
Sara Netanyahu verwelkomt 400 nieuwe 'Lone Soldiers'
Posted on Monday, August 21, 2017
Sara Netanyahu, de vrouw van de Israëlische premier, verwelkomde 400 nieuwkomers die in het kader van het programma 'Garin Tzabar' naar Israël waren gekomen voor hun dienst in het Israëlische leger als 'lone soldiers', zoals de soldaten worden genoemd die zonder ouders in Israël zijn.
Israëlische postzegels: Balfour, Kroatië, Habima, Peres
Posted on Monday, August 21, 2017
Op 12 september verschijnen in Israël vier nieuwe postzegels, ter gelegenheid van 100 jaar Balfour Declaration, twintig jaar diplomatieke betrekkingen met Kroatië, 100 jaar Hebreeuwstalig toneel Habima, en de vorig jaar overleden staatsman Shimon Peres.
Groeten uit Israël: Het voetbalseizoen is begonnen
Posted on Monday, August 21, 2017
Het is de laatste dagen 's ochtends best aangenaam weer. Een paar woorden over mijn voorliefde voor het openbaar vervoer, ook als dat niet altijd volmaakt is, een nieuw centraal busstation met nieuwe lijnen in Modi'in, het voetbalseizoen begint, en het weer in Israël.
Video's van de dag: Woestijn-marathon in Eilat
Posted on Monday, August 21, 2017
Op 17 november wordt in Eilat, in de zuidpunt van Israël, zoals elk jaar, de Woestijn-marathon gehouden. Deze video laat u opnamen van vorig jaar zien, en nodigt u uit om dit jaar mee te lopen. De wedstrijd begint in de woestijn en eindigt aan de Rode Zee. .
Wie geen auto heeft, moet op shabbat thuis blijven?
Posted on Sunday, August 20, 2017
Veel Israëli's reisden ook afgelopen weekeinde door het hele land, naar een van de vele stranden, parken of bossen, of bezochten familie of vrienden in een andere stad. Maar niet alle mensen in Israël hebben het voorrecht van een eigen auto.
Steekpartij op shabbat verhinderd; aanvaller gedood
Posted on Sunday, August 20, 2017
Zaterdagmiddag, op shabbat, heeft een Arabier uit Tulkarem op autoweg 60 bij het Tapu'ach kruispunt getracht een agent van de grenspolitie met een mes te steken. Een collega-agent schoot op de aanvaller, die daardoor overleed. Door de snelle reactie is een ramp voorkomen.
Aanslag op Hamasleider is koekje van eigen deeg
Posted on Sunday, August 20, 2017
Hamas heeft veelvuldig gebruik gemaakt van zelfmoord-bomaanvallen als een zeer effectieve manier om Israëlische mannen, vrouwen en kinderen te vermoorden. Dit weekeinde waren ze zelf aan de beurt, toen bij de Egyptische grens een ISIS-lid zich opblies..
Video: De waarheid over de Westbank
Posted on Sunday, August 20, 2017
Danny Ayalon legt in deze video de historische feiten uit inzake het Israëlisch-Palestijnse conflict. In de video legt hij uit, waar de termen 'Westbank', 'bezette gebieden' en 'grenzen van 1967' vandaan komen, en hoe ze verkeerd worden gebruikt en toegepast.
Groeten uit Israël: Kampioenschappen Videospelen
Posted on Sunday, August 20, 2017
Weer begint een nieuwe week. Augustus, ook net begonnen, is al bijna voorbij. Een paar woorden over de Israëlische kampioenschappen voor Elektronische Sport, berichten over de gebeurtenissen in Spanje en Finland, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: 50 seconden Jeruzalem
Posted on Sunday, August 20, 2017
We beginnen de nieuwe week met een 50 seconden lange video met flitsende beelden van Jeruzalem. 50 seconden volstaan om te laten zien hoe divers deze stad is. U ziet onder andere de oude stad, de Machane Yehuda Markt, het Israël-museum en de Knesset.
Premier Netanyahu veroordeelt aanslag in Barcelona
Posted on Friday, August 18, 2017
Premier Benjamin Netanyahu heeft de terroristische aanslag in Barcelona veroordeeld. In de crisisruimte van het ministerie van Buitenlandse Zaken liet hij zich informeren over de gebeurtenissen in Barcelona. Er zijn momenteel duizenden Israëlische toeristen in die stad.
Oria Amrani’s wake-up ervaring
Posted on Friday, August 18, 2017
Oria Amrani heeft zich nooit erg bezig gehouden met het Tempelplein. De 46-jarige verschilt daarin niet van veel andere Israëli’s. Ze noemt zichzelf niet-religieus. Haar reactie na haar eerste bezoek aan het Tempelplein is daarom des te opmerkelijker. Ze zegt: ‘Dit bezoek was voor mij van grote betekenis. Ik heb een reuzensprong gemaakt.’
Video: Een lied vol dankbaarheid voor Shabbat
Posted on Friday, August 18, 2017
Om in de stemming te komen voor het weekeinde een lied vol dankbaarheid, getiteld Toda, Bedankt. Het is gezongen door Bennie Friedman en staat op zijn album 'Kol Haneshama Sheli', 'Geheel mijn ziel'. Laat u meenemen in de geest van dankbaarheid!
Shabbatlezingen voor 19 augustus: 'God zorgt voor ons'
Posted on Friday, August 18, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Deuteronomium 11:26 – 16:17,
✡ Profetenlezing Jesaja 54:11 – 55:5,
✡ Brit Chadasha, Nieuwe Testament, Johannes 7:37-52
Groeten uit Israël: Weer een auto-aanval … in Spanje
Posted on Friday, August 18, 2017
Het zomerse weer is gestabiliseerd, en is de laatste dagen nauwelijks veranderd. Houden zo. Een paar regels over het bericht over de aanslag met een auto, gisteren in Barcelona, het stadhuis in Tel Aviv beschenen met de kleuren van de Spaanse vlag, en het weer in Israël.
Video van de dag: Het oude Jeruzalemse treinstation
Posted on Friday, August 18, 2017
De video van vandaag brengt ons naar het oude Jeruzalemse treinstation, The First Station, zoals het vandaag wordt genoemd. Het eerste station van Jeruzalem werd in 1892 in bedrijf genomen, toen de eerste spoorweg uit Jaffa er eindigde.
Abbas feliciteerde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un
Posted on Thursday, August 17, 2017
Twee handen op een buik, zo zouden sommigen de collega-despoten Machmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un beschrijven. Abbas feliciteerde zijn Noord-Koreaanse collega ter gelegenheid van 'Bevrijdingsdag'.
Gezondheid van Ludwig Schneider is kritiek
Posted on Thursday, August 17, 2017
De gezondheidstoestand van Ludwig Schneider, de oprichter en jarenlange redacteur van Nachrichten aus Israel, Israel Heute en Israel Today, is nog steeds kritiek. Hij is vijf weken in een coma en wordt in een Jeruzalems ziekenhuis verpleegd.
Video: Zesdaagse Oorlog 11 - De dag na de oorlog
Posted on Thursday, August 17, 2017
Na zes dagen van gevechten had Israël gewonnen. Maar zelfs de overwinning was ingewikkeld. In deze video zien we hoe Israël probeerde vrede te bereiken met zijn buren, en het schokkende antwoord van de verslagen landen: driemaal Nee!
Groeten uit Israël: Gratis onderwijs is niet goedkoop
Posted on Thursday, August 17, 2017
Ook deze ochtend kon ik van wat frisse lucht genieten. Een paar regels over de scholen die binnenkort weer beginnen, nieuwe boeken kopen, gratis onderwijs dat nogal duur is, een organisatie die immigranten en arme leerlingen helpt, en dan het weer van vandaag.
Video: Satire over Palestijnse 'Alternatieve Feiten'
Posted on Thursday, August 17, 2017
Hoe is het toch mogelijk, dat ondanks schriftelijke en materiële bewijzen, de Palestijnse Autoriteit de wereld ervan lijkt te hebben overtuigd dat de Joden geen band met het land Israël hebben? Het antwoord is: door een 'historisch verhaal' op te stellen.
Dochter van VS-ambassadeur naar Israël geëmigreerd
Posted on Wednesday, August 16, 2017
De ambassadeur van de Verenigde Staten in Israël, David Friedman, wachtte dinsdag opgewonden op de luchthaven Ben Goerion op zijn dochter Talia. Ze kwam niet alleen om haar vader in Israël te bezoeken, ze kwam om in Israël te blijven.
Huis van moordenaar van familie Salomon vernietigd
Posted on Wednesday, August 16, 2017
Veiligheidstroepen van het Israëlische leger en de grenspolitie hebben afgelopen nacht in samenwerking met het civiele bestuur het huis vernietigd van de terrorist die vorige maand in de nederzetting Chalamish drie leden van de familie Salomon had vermoord.
Verdachte koffer zorgt voor sluiting van station Rechovot
Posted on Wednesday, August 16, 2017
Een verdachte koffer van een toerist heeft woensdagochtend vroeg geleid tot de sluiting van het station in Rechovot, ten zuidoosten van Tel Aviv, en het stopzetten van de treindienst. Na twee uur werd de waarschuwing ingetrokken en de treindienst hervat.
Steun Arabische Staten voor Palestijnen gehalveerd
Posted on Wednesday, August 16, 2017
De ergste nachtmerrie van de Palestijnen wordt een realiteit: ze worden als irrelevant beschouwd door zowel regionale als mondiale machtsblokken. Door de dreiging van IS en een Iraans kernwapen is de belangstelling voor de Palestijnse zaak, en de steun daaraan, sterk afgenomen.
Groeten uit Israël: Druppel­irrigatie houdt parken groen
Posted on Wednesday, August 16, 2017
Eindelijk wat frisse lucht, dacht ik vanochtend toen ik uit huis ging Waarom kan het niet altijd zo zijn? Een paar woorden over de beregeningsinstallaties in Israël, de discussie over het tragische ongeluk met een brug, en natuurlijk het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: Drentelen door Tel Aviv
Posted on Wednesday, August 16, 2017
In de video van vandaag begeleiden we een klein meisje op een wandeling door Tel Aviv. We krijgen het Bialik plein te zien, vernoemd naar de beroemde dichter Chaim Nachman Biali. Op de achtergrond zien we het zogenaamde "Huis van de Stad", dat lange tijd gemeentehuis is geweest.
Video: Anti-Zionisme is het nieuwe Anti-Semitisme
Posted on Tuesday, August 15, 2017
In deze video legt Chananjya Naftali uit wat Zionisme is. Mensen die zeggen dat ze alleen tegen zionisme zijn, en niet tegen Joden, zijn de echte racisten. Het zionisme is een beweging die de heroprichting, ontwikkeling en bescherming van een Joodse natie beoogde.
Rabbi: Zonsverduistering is Gods waarschuwing voor VS
Posted on Tuesday, August 15, 2017
Na Amerikaanse christelijke leiders hebben Israëlische rabbijnen een reeks religieuze interpretaties gepubliceerd voor de komende zonsverduistering die in de Verenigde Staten zichtbaar zal zijn. Voor velen is het een aanwijzing voor een goddelijke interventie.
Voetgangersbrug over snelweg ingestort, een dode
Posted on Tuesday, August 15, 2017
Een voetgangersbrug over snelweg 4 is gisteravond gedeeltelijk ingestort. Een truck met een kraan, die om nog onbekende redenen niet was neergeklapt, botste tegen de voetgangersbrug, waarop deze neerstortte en op de cabine van de vrachtwagen viel.
Oudste Holocaust-overlevende Israel Kristal overleden
Posted on Tuesday, August 15, 2017
Vorige week woensdag is Israel Kristel, die het kamp Auschwitz overleefde en in 2014 werd erkend als de oudste nog levende Holocaust-overlevende, overleden in Haifa. Hij zou volgende maand zijn 114e verjaardag hebben gevierd.
Groeten uit Israël: Demo gehandicapten voor uitkering
Posted on Tuesday, August 15, 2017
Toen ik vanochtend van huis ging, zag de lucht grijs alsof het zou gaan regenen. Niet dus. Een paar regels over de file gisteravond wegens een ingestorte brug, protesten van gehandicapten, een goed bericht over de gevallen Shlomit Malka en natuurlijk het weer in Israël.
Video van de Dag: De natuur in noordelijk Israël
Posted on Tuesday, August 15, 2017
Laat je inspireren door deze luchtopnamen van het noorden van Israël. Voel je als een vogel die over de heuvels en dalen van Galilea en de Golanhoogten vliegt, terwijl je adembenemende bergen, watervallen, weelderig groen, zwermen vogels en veel andere dieren waarneemt.
Steeds meer Joden uit Venezuela emigreren naar Israël
Posted on Monday, August 14, 2017
Ongeveer twee weken geleden kwamen 26 nieuwe immigranten uit Venezuela aan in Israël na een geheime actie. Allen kwamen uit de hoofdstad Caracas en de omliggende gebieden. Ze lieten alles achter, velen zijn in een slechte economische situatie.
Knessetlid verplaatst bureau naar ingang Tempelberg
Posted on Monday, August 14, 2017
Als protest tegen het sinds anderhalf jaar bestaande verbod voor Knessetleden om de Tempelberg te bezoeken, heeft de afgevaardigde van de Likoedpartij Jehuda Glick zijn bureau vandaag voor één dag verplaatst naar de Leeuwenpoort bij de ingang van de Tempelberg.
Groeten uit Israël: E-step, leuk, maar soms gevaarlijk
Posted on Monday, August 14, 2017
Vanochtend kon ik een beetje frisse lucht inademen, het was iets koeler (of minder heet). Een paar regels over elektrische fietsen en elektrische steps, die (ook bij volwassenen) erg populair zijn. Een bekende presentatrice is er mee verongelukt op een nat wegdek.
Video van de Dag: Elektrische fietsen in Tel Aviv
Posted on Monday, August 14, 2017
E-bikes en andere tweewielers zijn een zeer populair vervoermiddel geworden, met name in het door files en parkeerproblemen geplaagde Tel Aviv. Overal zie je leerlingen, studenten, zakenmensen en ook soldaten die zich een weg banen tussen en langs de lange rijen auto's.
Bouw Amichai stokt door geldgebrek en bureaucratie
Posted on Sunday, August 13, 2017
Sinds februari wonen de inwoners van de ontruimde nederzetting Amona in kamers van een hostel in Ofra. Daar wachten zij tot de nieuwe nederzetting Amichai gereed is. De bouw is in juni begonnen, maar na het grondwerk werd het stil. Het geld is op.
Lichtgewonde door steekpartij op Shabbat
Posted on Sunday, August 13, 2017
Een aanval met een mes nabij de Damascuspoort heeft zaterdag geen ernstige gevolgen gehad. De aanvalster vergiste zich wel in haar doel. Een Arabische vrouw viel aanvankelijk een Orthodoxe Jood aan met een mes; deze kon echter tijdig reageren en weglopen
Video: De boycotbeweging of de Bijbel
Posted on Sunday, August 13, 2017
Wyatt is een jonge, gemiddelde Amerikaanse Christen. Op een dag hoorde hij over de benarde situatie van de 'Palestijnen' en de BDS-beweging. Hij besluit om – op zijn Amerikaans – drastische maatregelen te nemen. Hoe dat afloopt zien u in deze video,
Groeten uit Israël: Douchen met puur zonnewarmte
Posted on Sunday, August 13, 2017
Een nieuwe week is begonnen, in elk geval voor ons in Israël. Ik merkte vanochtend vroeg, dat het weer warmer is geworden. Een paar egels over warm water in de zomer, koel water en schone stranden bij het Meer van Galilea, en het weer voor vandaag in Israël.
Video's van de dag – luchtballon-festival in Park Eshkol
Posted on Sunday, August 13, 2017
In Israël is de afgelopen week voor de zesde keer het Internationale Heteluchtballonnen-festival gehouden. Rond de zestien bestuurders van heteluchtballonnen uit Israël en de hele wereld waren het Eshkol Nationaal Park in de noordelijke Negev gekomen.
Bedreigde Iraanse journaliste Amin geland in Israël
Posted on Friday, August 11, 2017
De Iraanse journalist Neda Amin is in Israël geland, nadat de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken haar asiel had gegeven. Ze was drie jaar geleden uit Iran naar Turkije gevlucht. In Iran werd ze beschuldigd van spionage, omdat zij contact heeft gehad met Israëlische media.
Huizen van terroristen gesloopt
Posted on Friday, August 11, 2017
Terreur is niet zonder gevolgen voor de daders. In de nacht van woensdag op donderdag, een week na de toestemming van het Hooggerechtshof, hebben veiligheidstroepen van het leger en de grenspolitie de huizen van drie terroristen vernietigd.
Video: Lied Lecha Dodi verwelkomt de Shabbat
Posted on Friday, August 11, 2017
We gaan het weekeinde in met het lied Lecha Dodi, Kom, geliefde, waarmee de wekelijkse rustdag wordt verwelkomd. De tekst wordt gezongen door The Maccabeats, niet op de traditionele melodie, maar op de melodie van het lied Hallelujah van Leonard Cohen.
Shabbatlezingen voor 12 augustus: 'God sluit een verbond'
Posted on Friday, August 11, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Deuteronomium 7:12 – 11:25,
✡ Profetenlezing Jesaja 49:14 – 51:3,
✡ Brit Chadasha, Nieuwe Testament, Hebreeën 11:8-13.
Groeten uit Israël: Laat je kind niet in de auto achter
Posted on Friday, August 11, 2017
Het is weer vrijdag, ik verbaas me er steeds over hoe snel een week voorbij gaat. Misschien ga ik met mijn dochter naar het strand, het kan nu nog. Een paar regels over een verdrietig bericht, een kind overleden in een bloedhete auto, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Het noorden van Israël
Posted on Friday, August 11, 2017
De video van vandaag nodigt u uit voor een tocht door het noorden van Israël. Vlieg als een vogel over de heuvels en dalen van Galilea en de Golanhoogten, bewonder de adembenemende bergen en watervallen, groene landschappen en de rijke flora en fauna van het Noorden.
Naderen we het einde van Netanyahu's regering?
Posted on Thursday, August 10, 2017
Velen hier zijn er van overtuigd, dat toen de vroegere adviseur van premier Netanyahu Ari Harow kroongetuige werd, dit het begin van het einde betekende voor Israëls langst regerende leider en hij binnenkort aftreedt, en misschien zelfs van omkoping en fraude wordt beschuldigd.
Ondergrondse muur moet Hamas-tunnels verhinderen
Posted on Thursday, August 10, 2017
De muur, die een eind moet maken aan de terreurtunnels, wordt op dit moment gebouwd, zei de commandant van het Zuidelijk Commando woensdag tijdens een persconferentie aan de grens met de Gazastrook, waar hij details van dit project bekend maakte.
Arabische vrouw uit Ramallah steunt Israël
Posted on Thursday, August 10, 2017
Sandra Salomon werd in Ramallah als moslima geboren met de naam Fida. Haar oom was mede-oprichter van Fatach. Ze groeide op in Jordanië en Saoedi-Arabië, later verhuisde ze naar Canada, waar ze zich tot het christendom bekeerd. Vandaag is ze een aanhanger van Israël.
Groeten uit Israël: Hoe suggestief kun je nieuws maken?
Posted on Thursday, August 10, 2017
Toen ik vanochtend vroeg naar de bushalte liep, begon ik al snel te zweten. Een paar regels over onnauwkeurige, zelfs suggestieve berichtgeving door Deutschlandfunk, een bijzonder weekeinde bij ons thuis, en natuurlijk het warme weer van vandaag in Israël.
Video's van de Dag: Vuilnisbelt werd Ariel Sharon Park
Posted on Thursday, August 10, 2017
De video van vandaag laat u het Ariel Sharon Park zien. Wanneer je een keer Autoweg 1 naar Tel Aviv hebt gereden, dan is je zeker deze enorme groene berg aan de rechterkant opgevallen. Wat heeft een dergelijke heuvel daar op het vlakke land te zoeken?
Medaille voor soldaat die terrorist uitschakelde
Posted on Wednesday, August 09, 2017
De soldaat, die bij de terreuraanslag in de nederzetting Chalamish de terrorist uitschakelde, nadat deze drie leden van een gezin had gestoken, ontvangt een medaille, zo is vandaag bekend gemaakt. Zijn daad redde een vrouw en vijf kinderen het leven.
Elor Azaria begint aan 18 maanden gevangenisstraf
Posted on Wednesday, August 09, 2017
Zes maanden nadat Elor Azaria tot een gevangenisstraf van 18 maanden werd veroordeeld voor het doden van een reeds overwonnen terrorist in maart 2016 in Hebron, is hij in de militaire gevangenis aangekomen om zijn straf te beginnen.
Raket ontplofte in open veld; Luchtmacht slaat terug
Posted on Wednesday, August 09, 2017
Dinsdagavond klonk in het district Chof Ashkelon het luchtalarm, nadat het afschieten van een raket vanuit de Gazastrook in de richting van Israël was ontdekt. Kort daarna werd de raket in het open veld gevonden; hij had geen schade aangericht en niemand verwond.
UNESCO-onderzoeksprijs naar Israëlisch Volcani Center
Posted on Wednesday, August 09, 2017
De UNESCO-prijs voor onderzoek op het gebied van life sciences is dit jaar onder andere toegekend aan de Agricultural Research Organization, Volcani Center, dat als research-tak van het Israëlische ministerie van Landbouw en Landelijke Ontwikkeling functioneert.
Video: Wat denkt Trump werkelijk over Israël?
Posted on Wednesday, August 09, 2017
IL TV sprak met Christopher Ruddy, oprichter en CEO van Newsmax, een Amerikaanse nieuwsmedia organisatie van conservatieve signatuur, en een onofficiële woordvoerder van de Amerikaanse president. Wat denken de president en zijn regering werkelijk over Israël?
Groeten uit Israël: We kunnen wel wat regen gebruiken!
Posted on Wednesday, August 09, 2017
Vanochtend vroeg was het nog bewolkt; als het geen augustus was geweest, hadden we op regen gehoopt Een paar regels over de ernstige situatie van het Meer van Galilea, uitzendingen vanaf de ingang van de gevangenis, raketalarm en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Tiberias, Meer van Galilea
Posted on Wednesday, August 09, 2017
De video van vandaag brengt ons in het noorden naar Tiberias aan het Meer van Galilea, of Kineret, zoals ze in Israël zeggen, de Lier, wegens zijn vorm. Helaas zakt het waterpeil steeds verder. In de video zien we opnamen vanuit de lucht van het meer en de omgeving.
Palestijnse gidsen zetten op tegen Israël in Yad Vashem
Posted on Tuesday, August 08, 2017
Reisleiders van de Palestijnse Autoriteit misbruiken hun toestemming om toeristen in Israël te mogen begeleiden en hitsen op tegen de Israëlische Staat, zo bericht de internetsite NRG (Ma'ariv). Het ministerie van Toerisme kan hun licentie intrekken wegens ethische overtredingen.
Israëlische journalisten bijna gedood in Jaffa
Posted on Tuesday, August 08, 2017
Israël is zo bang geworden om de status quo met de Arabieren in eigen land en de buurlanden te verstoren, dat het bereid is om in stilte de veiligheid van zijn eigen Joodse bevolking op te offeren, de mensen waarvoor de Staat was opgericht om hen te beschermen.
Video: Zesdaagse Oorlog 10, Dag Zes van de oorlog
Posted on Tuesday, August 08, 2017
Beleef de vreugde over het einde van deze oorlog en zie wat de gevolgen zijn van Israëls overwinning. Israël, klein en pas 19 jaar een Staat, is nu de dominante militaire macht van het Midden-Oosten, beheerst de Golanhoogten, de enorme Sinaï, de Gazastrook en de Westbank.
Jeruzalemmers niet blij met de Gay Pride Parade
Posted on Tuesday, August 08, 2017
Er waren veel rechtse religieuze Joden die protesteerden tegen de 16e jaarlijkse Gay Pride Parade die vorige week door het centrum van Jeruzalem trok. De politie arresteerde een man die deelnemers bedreigde, maar de parade werd afgesloten zonder gewelddadige incidenten.
Groeten uit Israël: Waarom is bijna alles hier duurder?
Posted on Tuesday, August 08, 2017
Hoewel het nog warm is, merk je dat de zomer ten einde loopt, het is eerder donker. Een paar regels over de hoge kosten van levensonderhoud in Israël, vergeleken met de andere OESO-landen, kwade gezichten voor een schaatsbaan die verhuurd bleek, en het weer voor vandaag.
Video van de dag: Jeruzalem tijdens Toe be'Av
Posted on Tuesday, August 08, 2017
Gisteren heb ik weer een korte wandeling door de stad gemaakt. Ik wilde iets van de atmosfeer van de stad proeven op Toe be'Av. Weer een Joodse feestdag? Nee, טו בְּאָב betekent de vijftiende dag van de maand Av, de Dag van de Liefde. Er waren bijzonder veel mensen op straat.
Israëli's menen: Belaagde Netanyahu kan beter aftreden
Posted on Monday, August 07, 2017
Er lopen op dit moment meerdere onderzoeken tegen premier Benjamin Netanyahu op het gebied van omkoping en fraude. Volgens recente Israëlische mediaberichten wordt de juridische strop om zijn nek aangehaald.
Jordaanse koning Abdullah op bezoek in Ramallah
Posted on Monday, August 07, 2017
Voor het eerst sinds vijf jaar is koning Abdullah van Jordanië voor een bezoek in Ramallah aangekomen, waar hij door de president van de Palestijnse Autoriteit Machmoud Abbas met staatseer werd ontvangen, en geld toezegde voor een Islam-museum op de Tempelberg.
Wel of niet naar de Tempelberg, dat is de kwestie
Posted on Monday, August 07, 2017
Een record aantal Israëli's bezocht vorige week de Tempelberg. Volgens sommige bronnen kwamen meer dan 1.200 Joden naar de heilige plaats ter gelegenheid van de vastendag van Tisha be'Av, waarop de vernietiging van de Tempels wordt herdacht.
Israëlische nationaliteit ontnomen aan terrorist
Posted on Monday, August 07, 2017
Een uit de stad Um el-Fahm afkomstige Arabische terrorist met Israëlische staatsburgerschap wordt zijn staatsburgerschap ontnomen, zo heeft de rechtbank in Haifa beslist. De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Arie Deri had om deze stap gevraagd.
Groeten uit Israël: Hoe maken we het leven goedkoper?
Posted on Monday, August 07, 2017
Het is bijzonder warm, maar dat weet u al.Een paar regels over de nieuwe kroongetuigen in de Dossiers 1000 en 2000, de door de rechtbank geblokkeerde wet voor belasting op derde woningen, de hoge kosten van levensonderhoud in Israël, en het weer voor vandaag.
Video van de Dag: Badplaats Bat Yam
Posted on Monday, August 07, 2017
Vandaag gaan we naar Bat Yam. De stad ten zuiden van Tel Aviv wordt steeds meer een alternatief voor toeristen. Vooral het strand en de nieuw ontworpen boulevard met veel restaurants en cafés nodigen u uit voor een fijne vakantiedag. Vooral geliefd is het zogenaamde 'rotsenstrand'.
Canadese krant: Betaling van terroristen is immoreel
Posted on Sunday, August 06, 2017
Een commentaar in de National Post geeft aan, dat de Canadezen het zat zijn, dat hun belastinggeld wordt gebruikt om Palestijnse terroristen te belonen die Israëlische Joden hebben gedood. Een gevangen terrorist heeft recht op wel $ 3000 per maand.
Abbas bedankt 'martelaren' na overwinning Tempelberg
Posted on Sunday, August 06, 2017
De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit Machmoud Abbas heeft gisteren in zijn kantoor in Ramallah vertegenwoordigers van Oost-Jeruzalem ontmoet. Daarbij sprak hij ook over de crisis rond de detectors bij de ingangen van de Tempelberg, die inmiddels weer zijn verwijderd.
Video: Barry Shaw over de boycotactie tegen Israël
Posted on Sunday, August 06, 2017
In dit videogesprek, zaterdag uitgezonden door Family7, maken we kennis met Barry Shaw, die zijn visie geeft over de boycotbeweging tegen Israël. Meer dan 30 jaar geleden maakte Barry Shaw uit Groot-Brittannië Aliyah naar Israël.
Groeten uit Israël: Demonstraties tegen corruptie
Posted on Sunday, August 06, 2017
En weer zit ik in mijn kantoor, het weekeinde is voorbij. Een paar regels over een kroongetuige uit Modi'in, die zeer belastend kan zijn voor Netanyahu, demonstraties in Petach Tikva, nog niet gekochte schoolboeken, korter wordende dagen, en het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: Herzliya en Akko
Posted on Sunday, August 06, 2017
De video van vandaag brengt ons naar de kuststeden Herzliya en Akko of Acre. In Herzliya zien we de haven, de jachthaven en het mooie strand. In Acre krijgen we indrukken te zien van de haven en de oude stad, zodat je oud en nieuw kunt vergelijken.
6000 Chinese bouwvakkers komen naar Israël
Posted on Friday, August 04, 2017
Om de woningbouw in Israël te steunen, heeft de Israëlische regering besloten om 6.000 bouwvakkers uit China naar Israël te halen. De belangstelling in China is bijzonder groot, er hebben zich maar liefst 20.000 werknemers gemeld met interesse in werken in Israël.
Shabbatlezingen voor 5 augustus: 'Gezegend wie komt in de naam van de Heere'
Posted on Friday, August 04, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing Deuteronomium 3:23 – 7:11, ✡ Profetenlezing Jesaja 40:1-26, ✡ Brit Chadash, Nieuwe Testament Mattheüs 23:31-39
Video: Muziek, dans en show voor het weekeinde
Posted on Friday, August 04, 2017
Om in de stemming te komen voor het weekeinde, een muzikale opname met veel dans en show van het Yeshiva Boys Choir. Het lied is gebaseerd op de Hebreeuwse tekst van Psalm 84:5, 'Welzalig zij die in uw huis wonen, zij loven u gestadig.
Groeten uit Israël: De Tempelberg-rellen zijn voorbij
Posted on Friday, August 04, 2017
Het is weer vrijdag, de eerste shabbat van augustus staat voor de deur. Een paar regels over het begin van een nieuwe levensfase voor mijn dochter, mijn visie op de Pride Parade in Jeruzalem, nieuwe onrust in Jaffa, rust op de Tempelberg nu de media zwijgen, en het weer.
Video van de Dag: De Bijbel-marathon, ook 42 km
Posted on Friday, August 04, 2017
Marathons worden steeds populairder. Ook hier in Israël zijn de marathons van Tel Aviv en Jeruzalem al een traditie geworden en ze trekken ook veel deelnemers uit het buitenland. In Israël is nog een marathon, waarvan velen nog niet veel hebben gehoord: De Bijbel-marathon.
Kushner: Israël in zijn recht bij rellen op Tempelplein
Posted on Thursday, August 03, 2017
Jared Kushner, de schoonzoon van de Amerikaanse president Trump en een belangrijke adviseur, zei tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren met stagiaires van het Congres, dat Israël in zijn recht stond bij de recente spanningen op de Tempelberg.
Een dag na de steekpartij in de supermarkt in Yavne
Posted on Thursday, August 03, 2017
Een dag na de aanval met een mes, woensdag in een supermarkt in Yavne, komen de klanten weer hun inkopen doen. Het filiaal probeert de dagelijkse routine weer op te pakken. De assistent-chef is zwaar gewond, in coma en wordt beademd.
Groeten uit Israël: Parlemen­tariërs op de vuist? Nee toch?
Posted on Thursday, August 03, 2017
De hete zomer lijkt enkele mensen naar het hoofd gestegen. Een paar woorden over de (verboden) bokswedstrijd tussen twee politici, een sportieve oplossing voor conflicten, de steekpartij in een supermarkt, de pride-parade in Jeruzalem, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Zonsondergang in Tel Aviv
Posted on Thursday, August 03, 2017
De video van vandaag nodigt u weer uit naar Tel Aviv. Elke dag worden nieuwe video's over deze stad gepubliceerd. De kwaliteit wordt steds beter. Geniet van een virtuele vakantie op het strand van Tel Aviv met zijn skyline en boek uw volgende vlucht.
Zwaar gewonde bij steekpartij in supermarkt in Yavne
Posted on Wednesday, August 02, 2017
In de stad Yavne is vandaag in een supermarkt een werknemer aangevallen door een 19-jarige Arabier met een mes en zwaar gewond geraakt. Daarna werd de aanvaller door voorbijgangers opgepakt, die hem vasthielden tot de politie arriveerde.
Saeb Erekat: de belichaming van ondankbaarheid
Posted on Wednesday, August 02, 2017
Het maakt je soms wanhopig, wanneer je ziet hoe iemand Israël verdedigt. Het vooroordeel, de onwetendheid, onverschilligheid voor de waarheid, maken het bijna onmogelijk om een discussie in het voordeel van Israël te winnen.
Op de Tempelberg: Gewoon je lippen niet bewegen
Posted on Wednesday, August 02, 2017
Dinsdag, op Tisha be'Av, de gedenkdag voor de vernielde tempels, hebben meer dan duizend Joden de Tempelberg bezocht, een bezoekersrecord. Wanneer Joden de Tempelberg willen bezoeken, moeten ze tevoren verklaren, geen gebed uit te spreken op de berg.
Video: Zesdaagse Oorlog 9, Dag Vijf van de oorlog
Posted on Wednesday, August 02, 2017
Ontdek waarom Israël de Golanhoogten beklom en waarom het Egyptische publiek Nasser hun nederlaag heeft vergeven. Tijdens de oorlog meldde de Egyptische president Nasser ten onrechte militaire overwinningen, nu werd bekend dat het Egyptische leger was verslagen.
Groeten uit Israël: Kroongetuige in Yediot-affaire
Posted on Wednesday, August 02, 2017
Sinds gisteren is de afgelopen maand juli de heetste sinds het begin van de temperatuursregistratie in Israël. Een paar regels over de hitte en de elektriciteitsrekening, een mogelijke kroongetuige in de affaire Yediot Achronot, het reces van de Knesset, en het weer van vandaag.
Video van de Dag: Zo zien Canadese toeristen Jeruzalem
Posted on Wednesday, August 02, 2017
In de video van vandaag reizen we meer met een echtpaar uit Canada bij hun bezoek aan Jeruzalem. Op het programma staan de oude stad en de Westelijke Muur, evenals een bezoek aan de Machane Jehuda markt.
Pallywood: 'O, kijk toch eens hoe gewond ik wel ben!'
Posted on Tuesday, August 01, 2017
De Palestijnen weten al vele jaren de gewillige grote media uit te buiten om Israëlische militairen en politieagenten als bloeddorstige moordenaars af te schilderen. Dat is niets nieuws, maar het is leerzaam om te weten dat het nog steeds gebeurt, zoals vrijdag.
Recordaantal Joden op Tempelberg tijdens Tisha be'Av
Posted on Tuesday, August 01, 2017
Al meer dan duizend Joden hebben vandaag, Tisha be'Av, de Tempelberg betreden om de vernietiging van de Joodse Tempel, 2000 jaar geleden, te gedenken. In tegenstelling tot moslims werd aan de Joodse bezoekers gevraagd door metaaldetectors te lopen.
Mars rond Oude Stad richtte zich op de Tempelberg
Posted on Tuesday, August 01, 2017
Maandagavond begon de Joodse vastendag Tisha be'Av, waarop de vernietiging van de Eerste en Tweede Tempel wordt herdacht. Het was ook de avond waarop duizenden Israëli's deelnamen aan de jaarlijkse mars rondom de muren van de Oude Stad van Jeruzalem.
Groeten uit Israël: Tisha be'Av, een dag van rouw
Posted on Tuesday, August 01, 2017
Gisterochtend was ik blij met wat koele lucht, gisteravond was daar niets meer van te merken.Een paar woorden over Tisha be''Av, de dag waarop we de vernietiging van de Tempels gedenken, een wandeltocht rond de muren van de Oude Stad, en het weer van vandaag.
Video's van de Dag: Treurdag Tisha be'Av
Posted on Tuesday, August 01, 2017
Vandaag is het Tisha be'Av, de negende dag van de maand Av, de dag waarop we de vernietiging van de eerste en tweede Joodse tempel en nog meer rampen gedenken. Tijdens de vooravond kwamen duizenden Joden voor gebed bijeen bij de Westelijke Muur.