July 2017

Hof verwerpt beroep; straf van Azaria blijft 18 maanden
Posted on Monday, July 31, 2017
De militaire rechtbank in Tel Aviv heeft het hoger beroep verworpen van Elor Azaria, die wegens het doden van een al op de grond liggende terrorist tot 18 maanden gevangenisstraf was veroordeeld. Azaria moet zich over tien dagen melden voor de gevangenisstraf.
Andreas Unterberger: ‘Israël wordt oneerlijk behandeld’
Posted on Monday, July 31, 2017
De Oostenrijkse publicist Andreas Unterberger schreef jaren geleden al in zijn blog: ‘Als iemand de laatste tijd ook maar één positieve opmerking over Israël maakt, stuit hij meestal op kritiek en onbegrip. En dat terwijl Israël het enige land in het Midden-Oosten is dat de naam “democratie” verdient.’
Open microfoon vangt op wat Bibi over Palestijnen denkt
Posted on Monday, July 31, 2017
Toen de Indiase premier Israël bezocht, sloeg hij Ramallah over. Onlangs sprak premier Benjamin Netanyahu met Oost-Europese leiders, toen een 'hot mic' opving, waarom Modi de Palestijnen vermeed, en waarom iedereen dat ook zou moeten doen.
Groeten uit Israël: Onderzeeboot-affaire duikt weer op
Posted on Monday, July 31, 2017
Ik heb vandaag onderweg naar de redactie genoten van de koele lucht. Een paar woorden over de zaken die in het nieuws zijn: de strafmaat voor Elor Azaria, en de affaire met de duikboten en tien miljoen dollar, mijn zoon en militaire dienst, en het weer voor vandaag.
Video van de Dag: De bergen rond Jeruzalem
Posted on Monday, July 31, 2017
Deze video brengt ons naar de bergen van Jeruzalem en toont ons in indrukwekkende luchtopnamen onder andere het Castel National Park, Latrun met het trapistenklooster en het tankmuseum, en Mini Israël. Tenslotte een lied over de bergen rondom Jeruzalem.
Het verhaal van een in Israël behandelde Syriër
Posted on Sunday, July 30, 2017
Het Israëlische leger heeft een video gepubliceerd, waarin een jonge Syriër, die gewond raakte in de burgeroorlog in Syrië en in Israël werd behandeld, vertelt over zijn indrukken. Hij is slechts een van de 4.000 Syriërs die tot op heden in Israël zijn behandeld.
Voorwerpen uit tijd verwoesting Jeruzalem gewonden
Posted on Sunday, July 30, 2017
In de Stad van David, de opgraving ten zuiden van de Oude Stad, zijn voorwerpen gevonden - waaronder verkoold hout, druivenpitten en visschubben - die bewijzen vormen voor de vernietiging van Jeruzalem door de Babyloniërs in het jaar 586 BCE.
Video: Bouwen in Judea en Samaria wild-west show?
Posted on Sunday, July 30, 2017
Men zegt, dat het bouwen van nederzettingen in Judea en Samaria – die de Westbank worden genoemd – een wild-west show is, maar deze clip toont belangrijke feiten over de juridische kanten van het bouwen in Judea en Samaria. Hij werd zaterdagavond uitgezonden door Family7.
Groeten uit Israël: Rust op Tempelberg, onrust in Jaffa
Posted on Sunday, July 30, 2017
Waarom gaat het weekeinde veel sneller voorbij dan de werkdagen? Een paar woorden over het rustige Vrijdaggebed op de Tempelberg, rellen en vernielingen in Jaffa, wachten op de uitspraak van de rechtbank over Elor Azaria en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: De haven van Jaffa en Tel Aviv
Posted on Sunday, July 30, 2017
De video van vandaag toont laat u een aantal prachtige impressies zien van Jaffa en de haven met schepen, met de hoogbouw van Tel Aviv op de achtergrond. In Jaffa leven Arabieren en Joden vreedzaam samen.
Israel Today tv-magazine: Is Jeruzalem echt verenigd?
Posted on Friday, July 28, 2017
In dit Duitstalige TV-magazine de laatste van de reeks interviews, die we voor onze Jeruzalemdag-uitzending hadden met getuigen, deskundigen en bekende persoonlijkheden, naar aanleiding van Jeruzalem 50 jaar herenigd.
Video: Een lied voor de shabbat
Posted on Friday, July 28, 2017
Op deze vrijdagavond geven we u een aantal rustgevende liederen mee voor de komende shabbat, waaronder Hine mah tot, Lecha dodi, Gesher shar me'od. Geniet ervan.
Shabbatlezingen voor 29 juli: 'Mijn volk heeft geen inzicht'
Posted on Friday, July 28, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing Deuteronomium 1:1 – 3:22,
✡ Profetenlezing Jesaja 1:1-27,
✡ Brit Chadash, Nieuwe Testament Handelingen 9:1-21
Groeten uit Israël: Status quo hersteld – en toch rellen!
Posted on Friday, July 28, 2017
Het is vrijdag. De laatste vrijdagen waren geen goede dagen. Een paar regels over de onrust op de Tempelberg, waaraan ook na het verwijderen van de veiligheidsmaatregelen geen einde is gekomen, een Palestijnse vlag op de Al-Aqsa moskee, en het weer voor vandaag.
Video van de Dag: Avond op het strand van Tel Aviv
Posted on Friday, July 28, 2017
Wanneer in de avond op het strand van Tel Aviv de zon ondergaat, komen daar veel mensen om dit mooie moment van het einde van de dag niet te missen, en nog even te zwemmen, te surfen of te joggen, of gewoon de zon in de zee te zien zinken.
Ikabod, de nationale eer (en de rust) zijn weg
Posted on Thursday, July 27, 2017
Om Israëls huidige netelige situatie goed te begrijpen hoef je alleen maar te kijken naar de grote vreugde, waarmee Palestijnen naar de Israëlische politieagenten kijken die de laatste veiligheidsmaatregelen van de Tempelberg verwijderen.
Vader vermoorde agent begrijpt weghalen detectors
Posted on Thursday, July 27, 2017
Shachiv Shna'an, voormalig lid van de Knesset en de vader van de op de Tempelberg vermoorde politieagent Kamil Shna'an, zei woensdag dat hij het verwijderen van de metaaldetectors niet juist vindt, maar begrijpt waarom dit moest worden gedaan.
Moslims bidden weer op de Tempelberg
Posted on Thursday, July 27, 2017
Nadat Israël alle veiligheidsmaatregelen bij de ingangen heeft verwijderd, heeft de moefti van Jeruzalem vandaag beslist dat op de Tempelberg weer kan worden gebeden, en opgeroepen tot een gebed om 16 uur op de Tempelberg.
Israëlische postzegels: 20e Maccabiah 2017
Posted on Thursday, July 27, 2017
Ter gelegenheid van de twintigste Maccabiah, de om de vier jaar gehouden 'Joodse Olympische Spelen', heeft de Israëlische postdienst een zegel van ₪ 2,40 uitgegeven. Op de postzegel en de Eerstedagsenvelop staan vier van de veertig sporten afgebeeld.
Groeten uit Israël: Komen die super-camera's er wel?
Posted on Thursday, July 27, 2017
Het weekeinde nadert weer, het laatste in juli. Een paar regels over de Tempelberg na het verwijderen van de veiligheidsmaatregelen, de hoop op een rustig weekeinde, de stervende Dode Zee met gevaarlijke zinkgaten, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: De Dode Zee bij En Bokek
Posted on Thursday, July 27, 2017
Vandaag heb ik u iets verteld over de Dode Zee. De video van vandaag laat u de schoonheid zien van deze unieke plek, die beslist bewaard moet blijven. De opnamen werden gemaakt in En Bokek, waar ook de hotels en de stranden zijn.
Israëlisch terreurslachtoffer sprak bij VN Veiligheidsraad
Posted on Wednesday, July 26, 2017
De nu 24-jarige Oren Almog heeft bij een terreuraanslag in Haifa vijf familieleden en zijn gezichtsvermogen verloren. Dinsdag sprak hij voor de VN-Veiligheidsraad en eiste een einde aan de betalingen door de Palestijnse Autoriteit aan veroordeelde terroristen en hun families.<
Tempelplein: Veel kritiek op Israëls toegeeflijkheid
Posted on Wednesday, July 26, 2017
De Israëlische TV-zender Channel 2 meldde dinsdagavond in het nieuws, dat de meerderheid van de Israëli's de beslissing van het veiligheidskabinet tot het verwijderen van de metaaldetectors niet steunt. 77 procent van de ondervraagden noemt het een capitulatie.
Palestijnen verdraaien geschiedenis van Jeruzalem
Posted on Wednesday, July 26, 2017
Een oplossing voor het conflict om het Joodse Tempelplein in Jeruzalem ziet hij niet. Toch denkt advocaat dr. Samuel Berkowitz dat Israël met de Palestijnen zou moeten praten over het beeld dat de Palestijnen hebben over Joden.
Groeten uit Israël: Handmatige controle op Tempelberg
Posted on Wednesday, July 26, 2017
We krijgen vandaag weer een hete dag; bij een nachttemperatuur van 25 graden staat de airco permanent aan. Een paar regels over de situatie op de Tempelberg na het verwijderen van de metaaldetectors, een normale zomer in Modi'in, en het weer in Israël.
Video van de Dag: Naharia aan de Middellandse Zee
Posted on Wednesday, July 26, 2017
Deze video brengt ons weer naar het noorden, naar de stad Nahariya. De stad werd in 1934 gesticht door Duitse immigranten, ligt in West-Galilea, aan de kust, in de buurt van de grens met Libanon. Het levensmiddelenconcern Strauss heeft zijn oorsprong in Nahariya.
Metaaldetectors weg bij ingangen naar Tempelberg
Posted on Tuesday, July 25, 2017
Het Israëlische veiligheidskabinet heeft maandagavond besloten, dat de metaaldetectors bij de ingangen van de Tempelberg worden verwijderd en vervangen door andere 'geavanceerde controlemethoden', zoals hoge-resolutie camera's die ook metaal kunnen detecteren.
Bewaker en ambassadeur veilig terug uit Jordanië
Posted on Tuesday, July 25, 2017
De medewerkers van de Israëlische ambassade in Amman, Jordanië, zijn gisteren veilig teruggekeerd naar Israël, nadat ze zich sinds zondag moesten verschansen in de ambassade na het schietincident, dat twee Jordaniërs het leven heeft gekost.
Commentaar: Boog Israël voor moslimeis op Tempelberg?
Posted on Tuesday, July 25, 2017
Premier Benjamin Netanyahu en zijn kabinet veranderden maandag plotseling van koers en stemden in met de moslimeisen, dat Israël zijn metaaldetectors en veiligheidscamera's van de ingangen ven de Tempelberg verwijdert. En de ambassade-bewaker is weer thuis...
Israëls NeuroDerm verkocht voor ruim een miljard dollar
Posted on Tuesday, July 25, 2017
Alweer een geslaagde 'exit' van een Israëlisch bedrijf. De Israëlische farmaceutische onderneming NeuroDerm werd voor een bedrag van $ 1,1 miljard (€ 940 miljoen) verkocht aan het Japanse farmaceutische bedrijf Mitsubishi Tanabe Pharma.
Video: Zesdaagse Oorlog 8, Dag Vier van de oorlog
Posted on Tuesday, July 25, 2017
In slechts drie dagen heeft Israël de dreiging van Egypte in het zuiden en Jordanië in het oosten met succes uitgeschakeld, en Arabische troepen trokken zich terug op de Westelijke Jordaanoever. Het veroveren daarvan maakte Israël minder kwetsbaar.
Groeten uit Israël: Bekende zanger verdronken
Posted on Tuesday, July 25, 2017
Het wordt weer warmer, een nieuwe hittegolf is aangekondigd. Een paar regels over onbewaakte stranden, de tragische verdrinkingsdood van een beroemde popzanger, verwijderde metaaldetectors bij de Tempelberg, Jordanië, en het weer van vandaag.
Video van de Dag: Met de auto naar Tzur Hadassah
Posted on Tuesday, July 25, 2017
In deze kunt u een autorit volgen over Route 386, van Jeruzalem via Ein Karem en de bergen van Jeruzalem naar Tzur Hadassah. Wie Israël nog niet zo goed kent, zal verrast zijn over de wegen in de bergen en de natuur. Stapt u in? De rit duurt bijna 40 minuten.
Diplomatieke ruzie met Jordanië na aanval in ambassade
Posted on Monday, July 24, 2017
De relatie tussen Israël en Jordanië was al gespannen door de plaatsing van detectiepoorten bij de Tempelberg, en staat nu op breken nadat in de Israëlische ambassade in Amman een terrorist een Israëlische bewaker aanviel, en deze zich verdedigde.
Arabier steekt Arabier neer in Petach Tikwa
Posted on Monday, July 24, 2017
Een buschauffeur, die een Israëlische Arabier bleek te zijn, is vandaag het slachtoffer geworden van een steekpartij in een snackbar in Petach Tikwa, ten noorden van Tel Aviv. Hij werd vrij zwaar gewond in het bovenlichaam en is naar een ziekenhuis gebracht.
Het gaat niet om metaaldetectors, maar om soevereiniteit
Posted on Monday, July 24, 2017
De Palestijnse rellen over het plaatsen van metaaldetectors bij de poorten van de Tempelberg, na het doodschieten van twee Israëlische politieagenten door drie Arabische Israëli's, hebben niets te maken met de status quo, en ook niets met de restricties voor moslim-gelovigen.
Groeten uit Israël: hoe straf je een fanatieke terrorist?
Posted on Monday, July 24, 2017
Vandaag schrijf ik wat later, de familie wil de Bijbelse Dierentuin in Jeruzalem bezoeken. Een paar regels over de steekpartij in Chalamish en de straf voor de dader, de strijd over de metaaldetectors op de Tempelberg en natuurlijk het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: De parken van Tel Aviv
Posted on Monday, July 24, 2017
De video van vandaag is bijzonder mooi, hij laat ons de Yarkonrivier zien, in het noorden van Tel Aviv, met mooie groene parken aan beide oevers. Daar kun je trainen op een groot aantal sportfaciliteiten, een mooie fietstocht maken, of gewoon een wandeling maken.
Drie doden bij steekpartij in nederzetting vrijdagavond
Posted on Sunday, July 23, 2017
Vrijdagavond, tijdens de shabbatsmaaltijd, heeft een terrorist in de nederzetting Chalamish vier personen neergestoken, waarvan er drie overleden en een middelzwaar gewond raakte. Ze waren bijeen om de komst van een kleinzoon te vieren.
Video: Leven in Jeruzalem gaat door ondanks spanning
Posted on Sunday, July 23, 2017
In de stad Jeruzalem is vandaag als zoals gewoonlijk, ondanks de onrust. Veel toeristen, volle restaurants en cafés. Om u de stad Jeruzalem van dichterbij te laten zien heb ik een korte wandeling door het voetgangersgebied gemaakt.
Video: Wijngaard Har Bracha en Israel Video Network
Posted on Sunday, July 23, 2017
In deze twee video's maken we kennis met twee bijzondere mensen, Shira Lava, die ons vertelt over de wijnboerdeij Har Bracha, en Avi Abelow, directeur van Israel Video Network, dat video's met eerlijk nieuws over Israël wil brengen.
Video: Hoe kwamen die wapens op de Tempelberg?
Posted on Sunday, July 23, 2017
De Israëlische politie heeft beelden van bewakingscamera's op de Tempelberg vrijgegeven, die laten zien hoe vrijdag 14 juli wapens op de Tempelberg werden gesmokkeld, werden verborgen in de moskee, waarna bij de Leeuwenpoort twee agenten werden doodgeschoten.
Groeten uit Israël: Hoe herstellen we de rust?
Posted on Sunday, July 23, 2017
Wat kan ik u na een dermate verdrietig weekeinde schrijven? Een paar regels en gedachten over de steekpartij van vrijdagavond, de zeer gespannen situatie op de Tempelberg en de veiligheidsmaatregelen aldaar, en het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: Een reis door Israël
Posted on Sunday, July 23, 2017
Deze video is een samenvatting van een reis naar Israël in de tweede week van juli. We mogen meereizen naar Tel Aviv, Nazareth, het Meer van Galilea, de Golanhoogten en Jeruzalem. Ook een verblijf bij de Dode Zee mag bij een reis naar Israël niet ontbreken.
Jeruzalem gespannen als Israël zijn spierballen toont
Posted on Friday, July 21, 2017
Nee, Joden kunnen nog steeds niet bidden op het Tempelplein. Het dreigende moslimgeweld heeft die status quo stevig verankerd. Maar Israël oefent zijn soevereiniteit gedeeltelijk uit door de opnieuw geplaatste metaaldetectors bij de ingangen naar de Tempelberg te handhaven.
Shabbatlezingen voor 22 juli: 'Onderwerpt u aan God'
Posted on Friday, July 21, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Matot en Masei, Numeri 30:2 – 36:13,
✡ Profetenlezing: Jeremia 2:4-28 en 3:4,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Filippenzen 3:7-21 en Jacobus 4:1-12.
Groeten uit Israël: Detectors als excuus voor rellen
Posted on Friday, July 21, 2017
Deze vrijdag is iets anders dan anders. De TV meldde me vanochtend al hoe de situatie op de Tempelberg in Jeruzalem is. Een paar regels en gedachten over de gespannen situatie op de Tempelberg, luidruchtige feestjes voor ons huis, en het weer voor vandaag.
Video van de Dag: De Tempelberg in Jeruzalem
Posted on Friday, July 21, 2017
De Tempelberg staat deze dagen in het centrum van de belangstelling. De situatie is er gespannen, nadat een week geleden metaaldetectors zijn opgesteld bij de toegangen. Bij mijn zoeken naar een interessante video vond ik deze (Duits gesproken) video.
Terrorist doodgeschoten na moordpoging op militairen
Posted on Thursday, July 20, 2017
In Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem, heeft donderdagmiddag een terrorist geprobeerd om Israëlische soldaten neer te steken met een mes. Het incident vond plaats bij een controlepost in de buurt van de Arabische dorp Kfar Takoa in Gush Etzion.
Veiligheidstroepen op de Tempelberg worden versterkt
Posted on Thursday, July 20, 2017
Wegens de aanhoudende gespannen situatie op de Tempelberg worden de daar gestationeerde veiligheidstroepen vrijdag versterkt. Gevreesd wordt voor onrust en gewelddadige botsingen na het traditionele Vrijdaggebed.
Christen-archeologen zoeken Tabernakel in Shiloh
Posted on Thursday, July 20, 2017
In een tijd waarin de meesten in het christelijke westen de waarheid van de Bijbel verwerpen, beginnen gelovigen met een meer academische achtergrond steeds meer de betrouwbaarheid van de Schriften te bewijzen, bij voorbeeld door het verrichten van opgravingen.
Elor Azaria na militaire dienst onder huisarrest
Posted on Thursday, July 20, 2017
Elor Azaria, de soldaat die schuldig was bevonden aan het doden van een op de grond liggende terrorist en veroordeeld was tot anderhalf jaar gevangenisstraf, heeft vandaag zijn drie jaar militaire dienst beëindigd en staat voorlopig onder huisarrest.
Groeten uit Israël: Ongevallen grootste doodsoorzaak
Posted on Thursday, July 20, 2017
Voor vandaag verwachten de meteorologen een normale zomerag. Een paar regels over tragische verkeersongevallen die de laatste dagen plaats hadden, een poging tot Joods-Arabische samenwerking voor verkeersveiligheid, en natuurlijk het weerbericht voor vandaag.
Video's van de Dag: 'Operatie Goede Buurman'
Posted on Thursday, July 20, 2017
De video toont u indringende beelden van een kapotgeschoten Syrische stad en de 'Operatie Goede Buurman'. Het Israëlische leger helpt de gewonde burgers uit Syrië, die meestal in de nachts naar de Israëlische grens komen, om in Israël behandeld te worden.
Tempelberg open voor Joden – en weer gesloten
Posted on Wednesday, July 19, 2017
Joodse bezoekers van Tempelberg deden maandag en dinsdag iets dat velen een profetische doorbraak noemden: zij baden, openlijk en zonder intimidatie. Maar woensdag riepen de moslimleiders uit tot Dag van Woede, en stuurde de Israëlische politie de Joodse bezoekers weg.
Wie gelooft nog in de Palestijnse vredesretoriek?
Posted on Wednesday, July 19, 2017
Hoewel de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie al in 1965 werd opgericht door de militante Moslimbroederschap en Egyptische staatsburger Yasser Arafat, is Israël nog steeds niet in staat om te bepalen of de PLO in de eerste plaats een religieuze of een nationalistische beweging is.
Waarom stelt president Trump Iran niet in gebreke?
Posted on Wednesday, July 19, 2017
Israël wachtte deze week met spanning op het aflopen van een Amerikaanse deadline, waarop Iran volledig moet voldoen aan de door Barack Obama bemiddelde nucleaire overeenkomst. Tegen de verwachtingen in maakte Trump geen einde aan deze overeenkomst.
Groeten uit Israël: 'Dag van woede' op de Tempelberg
Posted on Wednesday, July 19, 2017
Onderweg naar de bus kon ik eindelijk een 'koel briesje' voelen. Een paar regels over een snelle busrit die veel langer duurde, vragen over de verkoop van onderzeeboten identiek aan de Israëlische aan Egypte, metaaldetectors op het Tempelplein, en het weer in Israël.
Video van de Dag: 66 seconden Jeruzalem
Posted on Wednesday, July 19, 2017
Gisteren had ik weer even tijd voor een wandeling door de stad. In de video van vandaag krijgt u een snelle blik op de Yoel Moshe Solomonstraat, in het hart van Jeruzalem, op een hete zomerdag.
Rellen op de Tempelberg na veiligheidsmaatregelen
Posted on Tuesday, July 18, 2017
Nadat de Israëlische veiligheidstroepen zondag magnetometer detectiepoorten aan de ingangen van de Tempelberg hadden geplaatst, was het er ook maandag onrustig tot laat in de nacht. Veel Arabieren lieten zich niet controleren baden buiten het Tempelplein.
Auto-aanslag in Hebron - twee licht gewonde soldaten
Posted on Tuesday, July 18, 2017
In de buurt van Hebron zijn dinsdagmiddag een Israëlische soldate en een soldaat licht gewond geraakt, nadat een terrorist hen met een auto had aangereden. De terrorist werd door andere soldaten, die ter plaatse waren, neergeschoten.
Video: Zesdaagse Oorlog 7, Dag Drie van de oorlog
Posted on Tuesday, July 18, 2017
In dit zevende deel zijn we getuige van het dramatische moment toen een tweeduizend jaar oude droom werkelijkheid werd. Op deze derde oorlogsdag kregen Israëlische troepen Oost Jeruzalem in handen, waaronder de Oude Stad en de Tempelberg, de heiligste plaats van het Jodendom.
Groeten uit Israël: Een huis kopen is duur, en huren ook
Posted on Tuesday, July 18, 2017
Het is iets koeler geworden, of eigenlijk: minder heet, we beleven een van de warmste julimaanden ooit. Een paar regels over de nieuwe wet, die de huurders van een woning meer zekerheid moet geven, de woningmarkt, een onverwacht sportsucces, en het weer van vandaag.
Video van de Dag: 'De witte stad', Bauhaus in Tel Aviv
Posted on Tuesday, July 18, 2017
Tel Aviv staat bekend om zijn vele huizen in de Bauhaus-stijl, gebouwd door Duitse Joden die het Nationaalsocialisme ontvluchtten. Veel van de oude gebouwen zijn al gerenoveerd. Sinds 2003 behoort de 'Witte Stad' Tel Aviv tot het Werelderfgoed van de UNESCO.
Netanyahu bij herdenking deportatie van Franse Joden
Posted on Monday, July 17, 2017
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu brengt op dit moment een staatsbezoek aan Frankrijk, waar hij voor het eerst de nieuwe Franse president Emmanuel Macron ontmoette. De namen samen deel aan de herdenkingsceremonie van de deportatie der Franse Joden
Aantal toeristen sterk gestegen, vooral meer Chinezen
Posted on Monday, July 17, 2017
Het jaar 2017 lijkt een recordjaar voor Israël op het gebied van toerisme te worden. In juni alleen reisden 303.000 buitenlandse toeristen naar Israël, dat is 28 procent meer dan in juni vorig jaar. Opmerkelijk is de toename van het aantal bezoekers uit China.
Levi Strauss, uitvinder van de blue jeans
Posted on Monday, July 17, 2017
Toen in 1848 in Californië de goudkoorts uitbrak, kwamen de avonturiers van heinde en verre naar het westen van Amerika. Löb Strauss, een Duits-Joodse immigrant, verliet in 1853 het familiebedrijf in New York om in San Francisco te zien wat die mijnarbeiders nodig hadden.
Groeten uit Israël: Waarom bang voor metaaldetectors?
Posted on Monday, July 17, 2017
Gisteren was het een bijzonder hete dag, onderweg naar huis zag ik de temperatuur oplopen. Een paar regels over de Tempelberg en het verzet tegen veiligheidsmaatregelen, detectiepoortjes en camera's, het werk aan het Israel Today magazine, en het weer in Israël
Video van de Dag: De Dode Zee, de diepste plaats
Posted on Monday, July 17, 2017
In de video van vandaag presenteert het Israëlische ministerie van Toerisme de Dode Zee. U kunt genieten van uitzonderlijk mooie opnamen van deze unieke plek. Het hoge zuurstofgehalte, samen met de mineralen van de Dode Zee, is ook goed voor uw gezondheid.
Terroristen 'doodgeschoten', en slachtoffers 'gestorven'
Posted on Sunday, July 16, 2017
Bij een aanslag op de Tempelberg twee Israëlische agenten doodgeschoten door terroristen. Daarna gelukte het de veiligheidstroepen om de terroristen dood te schieten en ernstiger gevolgen te voorkomen. En hoe reageerden de moslimwereld en de buitenlandse media hierop?
Tempelberg heropend na herplaatsing metaaldetectors
Posted on Sunday, July 16, 2017
Nadat de Tempelberg vrijdag geheel werd afgesloten na de moordaanslag, voor het eerst sinds 1969, is deze zondagmiddag onder strenge veiligheidsmaatregelen, o.a. de plaatsing van metaaldetectoren en extra camera's, weer geopend.
Video: Michaël Thaler over zijn dochter Rachel Thaler
Posted on Sunday, July 16, 2017
Dit is het verhaal van Michael Thaler, wiens familie de Holocaust overleefde. Hij leefde in de 'displaced persons' kampen van Duitsland, en verhuisde op de leeftijd van 4 jaar met zijn ouders – afkomstig uit toenmalig Pools en Roemeens gebied – naar Amerika.
Groeten uit Israël: Ons land heeft zoveel mooie plekjes
Posted on Sunday, July 16, 2017
Het werd een verdrietig weekeinde door de moordaanslag op de Tempelberg. Ik heb de berichtgeving daarover in Duitsland gevolgd en me behoorlijk geërgerd. Verder schrijf ik over de wandeltocht van mijn zoon door de woestijn, en over het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: De oude stad van Jaffa
Posted on Sunday, July 16, 2017
De video van vandaag nodigt u uit naar Tel Aviv voor een wandeling door de oude stad van Jaffa en een boottocht. In Jaffa zijn veel ateliers van kunstenaars en leuke restaurants. Vanuit de boot krijg je een mooi uitzicht op de haven van Jaffa en de kust van Tel Aviv.
Vijf doden bij terreuraanslag op de Tempelberg
Posted on Friday, July 14, 2017
Vrijdagochtend kort na 7 uur plaatselijke tijd heeft op het Jeruzalemse Tempelplein een aanslag plaatsgevonden, die het leven heeft gekost aan twee politie-agenten en de drie daders, die bij de Leeuwenpoort met automatische wapens schoten.
Gezondheidstoestand Ludwig Schneider kritisch
Posted on Friday, July 14, 2017
Ludwig Schneider, de oprichter van Nachrichte aus Israel, waaruit de huidige magazines Israel Heute en Israel Today zijn voortgekomen, is wegens een plotselinge ernstige verslechtering van zijn gezondheidstoestand in het ziekenhuis opgenomen.
Israel Today TV-journaal: Tempelberg wel of niet betreden?
Posted on Friday, July 14, 2017
In ons Duitstalige TV journaal spreken we met het Knessetlid Jehuda Glick, die door velen als een rechtse extremist wordt beschouwd, omdat hij onder meer voor het bezoeken van de Tempelberg pleit. Toch ziet hij zijn rol in het Israëlische parlement als door God gegeven.
Bijbelgedeelten voor Shabbat 15 juli
Posted on Friday, July 14, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Pinehas, Numeri 25:10 – 30:1,
✡ Profetenlezing: 1 Koningen 18:46 – 19:21,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Johannes 2:13-25.
Groeten uit Israël: Aanslag op de Tempelberg
Posted on Friday, July 14, 2017
Het is weer vrijdag, het weekeinde, vanavond begint de Shabbat. Een paar regels over de wielerwedstrijd vandaag in Modi'in, het bericht over een terreuraanslag op de Tempelberg die de mooie vrijdagse sfeer kapot maakt, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: het Lichtfestival in Jeruzalem
Posted on Friday, July 14, 2017
In de video van vandaag zien we nog een keer impressies van het Lichtfestival van dit jaar in Jeruzalem. Elke avond werden de muren van de Oude Stad en ook enkele gebouwen op een bijzondere manier belicht. Een magische sfeer ontstond hierdoor.
Israël ontwikkelt robot-lama's als lastdrager voor IDF
Posted on Thursday, July 13, 2017
Dit kan een beetje ongeloofwaardig klinken, maar het Israëlische leger heeft sinds 2006 lama's gebruikt om apparatuur in het veld te vervoeren. Maar nu zijn soldaten begonnen met het testen van een nieuwe robot-drager, die misschien onze wollige vrienden gaat vervangen.
Israëlische postzegels: Twaalf liefdesliederen
Posted on Thursday, July 13, 2017
De Israëli's zingen graag liefdesliederen, liederen over liefde tot God, liefde voor hun vaderland, liefde voor de wereld en de liefde tussen man en vrouw. De Israëlische Filatelistische Dienst heeft uit een breed scala van genres en tijden 12 romantische liefdesliederen gekozen.
Netanyahu: 'Er wordt campagne tegen mij gevoerd!'
Posted on Thursday, July 13, 2017
Premier Netanyahu heeft de ministers en de Knessetleden van zijn Likoedpartij bijeen geroepen om zich te verdedigen inzake affaires, die hij omschreef als 'lynchen' en een campagne tegen hem uit politieke kringen en de media, om hem en de Likoedpartij ten val te brengen.
Groeten uit Israël: Benjamin Netanyahu en zijn vrienden
Posted on Thursday, July 13, 2017
Deze week is snel gegaan, we hebben hard gewerkt aan de volgende magazine. Het weekeinde staat al weer voor de deur. Een paar woorden over de diverse affaires die de kranten in de zomer bezig houden, lekker afkoelen op het strand, en natuurlijk het hete weer.
Video van de Dag: De goudkust van Tel Aviv
Posted on Thursday, July 13, 2017
De video van vandaag toont ons luchtfoto's van het noorden van Tel Aviv, waar de duurdere wijken zich bevinden. U ziet onder andere de Ayalon snelweg met de skyline van de stad, de universiteit van Tel Aviv en het Yarkon Park met tentoonstellingsterreinen en nog veel meer.
Hoezo bezet? Dit is ons land, zeggen meeste Israëli's
Posted on Wednesday, July 12, 2017
Een groeiende meerderheid van de Israëli's ziet de aanwezigheid van Joden van het Israëlische leger op de Westbank niet langer als bezetting. Velen zien het wel als een vervulling van de Bijbelse profetie. Maar dat was niet wat de onderzoekers achter een enquête hoopten te vinden.
Groeten uit Israël: Corrupte Duitse onderzeeboten?
Posted on Wednesday, July 12, 2017
Ik hoef in de zomer eigenlijk niet meer over het weer te schrijven, elke dag is het zelfde: heet. Een paar regels over hoofdpijn, vooral bij de verdachten van 'Dossier 3000', over de aankoop van Duitse onderzeeboten, over gesloten restaurants en natuurlijk het weer voor vandaag.
Video van de Dag: De snarenbrug in Jeruzalem
Posted on Wednesday, July 12, 2017
De video van vandaag laat u nieuwe opnamen zien van Jeruzalem. We zien de ingang van de stad met de inmiddels tot een blikvanger van Jeruzalem geworden snarenbrug van de sneltram, die de naam Calatravabrug heeft gekregen, naar de architect Santiago Calatrava.
Israël verwelkomt 200 immigranten uit Frankrijk
Posted on Tuesday, July 11, 2017
Tweehonderd nieuwe immigranten uit Frankrijk zijn maandag aangekomen op de luchthaven Ben-Goerion. Het is de grootste groep nieuwe oliem uit Europa deze zomer. Hun vlucht was georganiseerd door het Joods Agentschap en Keren Hayesot.
Avi Gabai wordt nieuwe voorzitter van de Arbeidspartij
Posted on Tuesday, July 11, 2017
De keuze van Avi Gabai als nieuwe voorzitter van de Arbeidspartij heeft velen verbaasd. Zes maanden geleden, toen Gabai uit de Koelanoe-partij overstapte naar de Arbeidspartij, had nog niemand van de partijleden gedacht dat hij de nieuwe leider zou zijn.
Video: Zesdaagse Oorlog 6, Dag Twee van de oorlog
Posted on Tuesday, July 11, 2017
In dit zesde deel zien we wat Israël op de tweede dag van de oorlog weerhield van het beschieten van het Jordaanse leger in Jeruzalem. Israëlische troepen begonnen de Oude Stad te naderen en wachtten af, wat er zou gebeuren op de heiligste plaats van het Jodendom.
Groeten uit Israël: Israëli's zijn best sportief
Posted on Tuesday, July 11, 2017
Vanochtend vroeg was het hier nog bewolkt, maar de bewolking verdween en het wordt weer een hete dag. Een paar regels over over de avondwedstrijd in Jeruzalem, een wielerwedstrijd in Modi'in, de 'Giro d'Italia' start in Jeruzalem, het krantennieuws en het weer van vandaag.
Video van de Dag: 24 uur in de haven van Haifa
Posted on Tuesday, July 11, 2017
De video van vandaag brengt ons naar Haifa en leidt ons rond in de haven van Haifa. Het is de grootste internationale zeehaven van Israël, voor de havens van Ashdod en Eilat, en een van de havens met de grootste overslag van goederen in de oostelijke Middellandse Zee.
Nieuwe elektrische centrale bij Jenin in gebruik genomen
Posted on Monday, July 10, 2017
In de stad Jalama bij Jenin, in het noorden van de Westbank, is een nieuwe elektriciteitscentrale van 60 MW overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit. Er is ook een overeenkomst gesloten inzake betere manieren voor het incasseren van de elektriciteitsrekeningen.
Soldaat gewond door auto-aanval in Gush Etzion
Posted on Monday, July 10, 2017
In Gush Etzion, nabij het dorp Tekoa, heeft een terrorist vandaag geprobeerd een auto-aanval op Israëlische soldaten uit te voeren. Hij reed met zijn auto op een wachtpost in. Door de botsing reed hij een lantaarnpaal omver en werd een soldaat middelzwaar gewond.
Video: Beklagen moslims zich terecht over wantrouwen?
Posted on Monday, July 10, 2017
Al vele jaren horen we dat de islam een vreedzame religie is, maar dat die is 'gekaapt' door extremisten, terwijl de meeste moslims vreedzame mensen zijn. In deze video beantwoordt Brigitte Gabriel de vraag van een moslima over de negatieve reputatie van moslims.
PA bedankt terrorist voor doden van 22 Joodse kinderen
Posted on Monday, July 10, 2017
In deze video prijst een presentator van de officiële staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit openlijk de daden van terroristen, die in 1974 de massamoord in Ma'alot uitvoerden. In een basisschool werden 22 leerlingen en vier leraren gegijzeld en later vermoord.
Groeten uit Israël: Een kop ijskoffie om af te koelen
Posted on Monday, July 10, 2017
Het wordt hier steeds warmer, merkte ik vanochtend vroeg al. Een paar woorden over de hitte in het land, goedkope koffie-ketens die in Israël voor een revolutie hebben gezorgd, de belangrijkste onderwerpen uit het nieuws, en natuurlijk het (hete) weer in Israël.
Video van de Dag: De oude havenstad Jaffa
Posted on Monday, July 10, 2017
De video van vandaag laat u opnamen zien van Jaffa, de oude stad waar omheen later Tel Aviv is ontstaan. Met prachtige opnamen uit de lucht zien we de haven van Jaffa met ligplaatsen voor boten, de Sint Petruskerk met de skyline van Tel Aviv op de achtergrond, en nog veel meer.
Netanyahu noemt UNESCO-resolutie: 'waanidee'
Posted on Sunday, July 09, 2017
De Werelderfgoedcommissie van de UNESCO heeft vrijdag de Machpelagrot in Hebron, waar de aartsvaders Abraham, Isaak en Jakob zijn begraven, tot Palestijnse Werelderfgoed verklaard. Premier Netanyahu en de Israëlische ambassadeur reageerden.
Video: Corinne Sudaï woont waar Abraham woonde
Posted on Sunday, July 09, 2017
In deze video maken we kennis met Corinne Sudaï, een Nederlandse Joodse vrouw die Alijah heeft gemaakt en nu in Elon Moreh in Samaria woont, de plaats waar Abram God ontmoette en waar God beloofde 'Aan uw nageslacht zal ik dit land geven'.
Groeten uit Israël: Stranden moeten openbaar blijven
Posted on Sunday, July 09, 2017
Wat is dit weekeinde snel voorbij gegaan! Ik zit al weer in mijn kantoor met airco, de nieuwe week is begonnen. Een paar regels over het weekeinde thuis, openbare stranden die voor privédoelen worden misbruikt, het nieuws van vandaag en het weer in israël.
Video van de Dag: Zee-aquarium in Jeruzalem
Posted on Sunday, July 09, 2017
Binnenkort wordt het 'Sea Israel Aquarium' in Jeruzalem voor bezoekers geopend, het eerste aquarium in zijn soort in Israël, bedoeld om de bezoekers dichter bij de veelzijdige onderwater-werelden van de Middellandse Zee, de Rode Zee en het Meer van Galilea te brengen.
Video: Feestelijke opening van de 20ste Maccabiah
Posted on Friday, July 07, 2017
Donderdag werd in het Jeruzalemse Teddy Stadion de 20ste Maccabi geopend. Tienduizend Joodse sportlieden uit 80 landen liepen voor drieduizend toeschouwers het stadion binnen. Aan het einde werd de vlam van de Maccabiah ontstoken.
Israël gelijk geven is niet gemakkelijk, vooral niet voor Arabieren
Posted on Friday, July 07, 2017
Al jaren wordt Israël verantwoordelijk gehouden voor al het leed en alle mogelijke misstanden onder de Palestijnse bevolking. Toch berichtten de Arabische media het afgelopen jaar steeds vaker dat de Palestijnen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leed.
Indiase premier Narendra Modi bezocht Israël
Posted on Friday, July 07, 2017
De Indiase premier Modi is voor een driedaags bezoek in het Heilige Land geweest, waar hij zeer vriendschappelijk werd ontvangen door zijn collega Netanyahu Daarbij bezocht Modi verscheidene bezienswaardigheden en industriële installaties, die zijn land wil importeren.
Bijbelgedeelten voor Shabbat 8 juli
Posted on Friday, July 07, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Balak, Numeri 22:2-25:9,
✡ Profetenlezing: Micha 5:6-6:8,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Romeinen 11:25-32.
Groeten uit Israël: Is Ha'aretz een anti-Joodse krant?
Posted on Friday, July 07, 2017
Het is weer vrijdag, weekeinde, mijn thuiswerkdag. Een paar regels over mijn (nogal warme) stad Modi'in, volgens velen een slaapstad, de openingsceremonie van de Maccabiah en een irritant artikel in de krant 'Ha'aretz' en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Hava Nagila gedanst
Posted on Friday, July 07, 2017
We beginnen het weekeinde met een vrolijk lied, Hava Nagila. U mag er bij dansen. Het behoort tot de Hebreeuwse volksmuziek, en is een vast onderdeel van Joodse festivals. De tekst luidt: Laat ons gelukkig zijn, laat ons gelukkig en vrolijk zijn, word wakker broeders, met een gelukkig hart.
Video: 'Ga niet naar Israël'
Posted on Thursday, July 06, 2017
Sinds enkele dagen is deze video een topper, en hij is al door tienduizenden mensen bekeken, aanvankelijk met gefronste wenkbrauwen. De video begint met een 'negatief reisadvies' voor Israël, dat alleen uit woestijn zou bestaan, en geen culinaire cultuur of geschiedenis zou hebben.
Vanavond wordt de 20e Maccabiah geopend
Posted on Thursday, July 06, 2017
Donderdagavond wordt in het Teddy Stadion in Jeruzalem de Maccabiah officieel geopend, met als motto '80 Landen - Een hart'. Met ongeveer 10.000 Joodse atleten uit 80 landen is het de grootste van alle tot nu toe gehouden spelen, die sinds 1932 worden gehouden.
Hamas bedankt UNESCO voor zijn steun tegen Israël
Posted on Thursday, July 06, 2017
Hamas heeft woensdag in een verklaring de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) bedankt, omdat het de kant van de terreurorganisatie heeft gekozen tegen Israël, en gevraagd om actie om 'Jeruzalem en de Al-Aqsa moskee te redden'.
Groeten uit Israël: Maccabiah, de Joodse Olympiade
Posted on Thursday, July 06, 2017
Mijn wandeling naar de redactie was best aangenaam, het is iets koeler en bewolkt. Een paar regels over het plan, de schoolvakanties in te korten, over de Maccabiah met 10.000 Joodse sporters uit 80 landen, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Met de E-bike door Tel Aviv
Posted on Thursday, July 06, 2017
De video van vandaag is weliswaar al een beetje gedateerd, maar hij is nog steeds actueel. Christian uit Keulen was twee jaar geleden in Tel Aviv en heeft de stad verkend op een elektrische fiets. In deze video rijdt hij over de strandpromenade en over de beroemde Tel Avivse Carmelmarkt.
18 jaar gevangenis voor werper van molotovcocktail
Posted on Wednesday, July 05, 2017
In december 2014 gooide een terrorist een molotovcocktail op de auto van de familie Shapira, waarin vader Avner en zijn dochter Ayla zaten. De militaire rechtbank heeft nu het vonnis voor de terrorist bekend gemaakt: hij gaat 18 jaar naar de gevangenis.
Video: Netanyahu bezoekt Amerikaans vliegdekschip
Posted on Wednesday, July 05, 2017
Premier Benjamin Netanyahu heeft een bezoek gebracht aan het Amerikaanse vliegdekschip George H.W. Bush, als demonstratie van de nauwe samenwerking tussen Israël en de Verenigde Staten bij het bestrijden van jihadistische terreur in de regio.
Herzog verliest verkiezing voorzitterschap Arbeidspartij
Posted on Wednesday, July 05, 2017
De huidige leider van de Arbeidspartij Yitschak Herzog heeft gisteren de verkiezing voor het voorzitterschap verloren. Van de zeven kandidaten kregen Amir Peretz en Avi Gabai de meeste stemmen, 32,7 en 27 procent; Herzog kreeg slechts 16,7 procent van de stemmen..
Video van Chananya Naftali: 50 jaar 'Bezetting'
Posted on Wednesday, July 05, 2017
Terwijl de Verenigde Naties de Israëlische bezetting gedenken, antwoordt Chananja dat de Palestijnen niet onder bezetting leven, waarom er controleposten zijn, en vraagt hij zich af waarvoor een politieke partij bijlen, raketten en kalasjnikovs nodig heeft.
Groeten uit Israël: Het is te heet om buiten te spelen
Posted on Wednesday, July 05, 2017
Vandaag voelde ik eindelijk een 'koel' briesje. Het zou iets minder heet worden, maar de kinderen blijven liever thuis, ondanks de mooie speelvelden. Het nieuws gaat over het vertrek van Yitschak Herzog, het bezoek van de Indiase premier, en een tragisch schot.
Video van de Dag: WOW vliegt op Tel Aviv
Posted on Wednesday, July 05, 2017
De IJslandse low cost luchtvaartmaatschappij WOW air heeft onlangs Tel Aviv als bestemming in zijn vluchtplan opgenomen. Twee stewardessen van de luchtvaartmaatschappij bezochten de Carmelmarkt, waar ze met hun lichtpaarse uniformen veel aandacht trokken.
Indiase premier brengt historisch bezoek aan Israël
Posted on Tuesday, July 04, 2017
De Indiase premier Narendra Modi is dinsdag aangekomen voor een driedaags bezoek aan Israël. Het is het eerste bezoek van een Indiase premier aan Israël, 70 jaar na de onafhankelijkheid van India en 25 jaar na het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen.
Aanslagen verhinderd door vondst molotovcocktails
Posted on Tuesday, July 04, 2017
Bij een controlepost in Gush Etzion voor Jeruzalem is dinsdagmiddag een verdachte auto doorzocht. De auto wekte de argwaan van de grenspolitie, omdat hij twee verschillende kentekenplaten had. In de auto zaten zes Arabieren, die zich niet konden identificeren.
Europese artsenclub erkent: Jeruzalem is de hoofdstad
Posted on Tuesday, July 04, 2017
Zelfs president Trump bracht geen cadeau mee voor de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem, maar stelde de verplaatsing van zijn ambassade naar Jeruzalem uit. Maar waar de Israëlische diplomatie mislukte, hadden de Israëlische cardiologen meer succes.
'We vochten samen voor het leven van de agente'
Posted on Tuesday, July 04, 2017
Een persoonlijk verslag van de Arabier Mohammed Abed al–Rachman, paramedicus bij de ambulancedienst Magen David Adom, die vorige maand alles deed om het leven van agente Hadas Malka van de Grenspolitie te redden. Zij bezweek uiteindelijk aan haar verwondingen.
Zesdaagse Oorlog 5: Dag Een van de oorlog
Posted on Tuesday, July 04, 2017
In dit vijfde deel zien we voor welk groot gevaar Israël werkelijk stond. Nabij de grenzen stonden 200.000 Arabische soldaten, en Israël realiseerde zich wat er zou gebeuren. Wat Israël deed is een van de meest besproken acties in de geschiedenis van de oorlogsvoering geworden.
Groeten uit Israël: Britney Spears zong – ondanks BDS
Posted on Tuesday, July 04, 2017
Het is behoorlijk warm hier, zeg maar heet. Een paar woorden over popzangeres Britney Spears en 55.000 enthousiaste fans in Tel Aviv, haar bezoek aan de Muur en een afgezegd bezoek aan Netanyahu, en nog altijd geen oplossing voor het Hadassa ziekenhuis.
Video van de Dag: Een hete dag in Jeruzalem
Posted on Tuesday, July 04, 2017
Gisteren heb ik me naar buiten gewaagd, ondanks temperaturen rond de 38 graden. Na mijn middagpauze heb ik in het voetgangersgebied een paar indrukken vastgelegd, zoals een oversized radio. Daarna snel terug naar mijn kantoor, waar de airco op mij wachtte.
Israël erkent de waarde van het christelijke zionisme
Posted on Monday, July 03, 2017
Israël begrijpt steeds beter hoe strategisch belangrijk de wereldwijde steun van christenen is voor het land en zijn overlevingsstrijd, zo bleek ook tijdens de jaarlijkse Herzliya-conferentie, Israëls belangrijkste forum voor veiligheid en buitenlandse politiek.
Hoe denken Israëli’s zelf over hun situatie?
Posted on Monday, July 03, 2017
De kloof die dwars door de Israëlische samenleving loopt, is voor Israëli’s net zo beangstigend als de Arabische dreiging. Twee Israëlische kranten deden een onderzoek om de huidige situatie te beoordelen. Want is Jeruzalem eigenlijk wel echt verenigd?
Groeten uit Israël: Zo werkt onze OV-Chipkaart
Posted on Monday, July 03, 2017
'In vergelijking met vandaag was het gisteren koud', schreef de krant Ma'ariv over het hete weer. Een paar regels over het reizen met de bus en de Rav-Kav-kaart voor openbaar vervoer, de voortdurende strijd om de Klaagmuur, de crisis in de afdeling voor kinderkanker, en het weer.
Video van de dag: Nationaal Park Gan HaShlosha
Posted on Monday, July 03, 2017
Als het bijzonder heet is, zoals in deze dagen, is er niets beter dan af te koelen in het water. En dat kan je heel goed in het Gan HaShlosha National Park, ook wel Sachne genoemd. Het park is gelegen in het noorden van het land, niet ver van de stad Bet Shean.
Ehud Olmert uit de gevangenis - Basel Ghattas er in
Posted on Sunday, July 02, 2017
De vroegere Israëlische premier Ehud Olmert is zondagochtend vroeg vrijgelaten uit de Massiau gevangenis. Het voormalige Knessetlid Basel Ghattas (Gezamenlijke Arabische Lijst) begon zondagochtend aan een gevangenisstraf van twee jaar.
Grootste vliegdekschip ter wereld voor de kust van Haifa
Posted on Sunday, July 02, 2017
De USS George H.W. Bush, het grootste vliegdekschip en een van de grootste oorlogsschepen ter wereld, is zaterdag voor de haven van Haifa voor anker gegaan. Vier dagen lang zal het reusachtige schip, dat vanwege zijn afmetingen buiten de haven voor anker ligt, in Haifa blijven.
Groeten uit Israël: Ecologische ramp bij Dimona
Posted on Sunday, July 02, 2017
Door de hittegolf van deze week merk ik hoezeer ik de winter en de regen mis. Een paar regels over een grote hoeveelheid gevaarlijk zuur, die een wadi in stroomt en het leven in de woestijn bedreigt, de risico's van de warmte voor zwemmers, en het weer in Israël.
Video van de dag: het Frismanstrand in Tel Aviv
Posted on Sunday, July 02, 2017
De nieuwe video van vandaag laat u het Frismanstrand in Tel Aviv zien. Met prachtige luchtopnamen van het strand met de promenade, de jachthaven en de skyline van de stad, waar we nieuwe hotels in aanbouw zien, neemt de video ons een dag lang mee in Tel Aviv.