June 2017

Israel Today TV journaal: Archeoloog Ronny Reich
Posted on Friday, June 30, 2017
Na oude en nieuwe foto's van Jeruzalem, naar aanleiding van de hereniging van de stad 50 jaar geleden, een gesprek met archeoloog Ronny Reich, die aan tal van opgravingen in de stad deelnam, en gesprekjes met inwoners van de stad en toeristen.
De Israëlische landbouw, van sinaasappels tot druppelirrigatie
Posted on Friday, June 30, 2017
Duizenden jaren lang stond de landstrook tussen de Jordaan en de Middellandse Zee bekend om zijn landbouw. Toen steeds meer Joden terugkeerden naar Israël begon de landbouw weer op gang te komen. Er werden weer akkers omgeploegd. De woestenij werd weer groen.
Bijbelgedeelten voor Shabbat 1 juli
Posted on Friday, June 30, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Choekat, Numeri 19:1 – 22:1,
✡ Profetenlezing: Rechters (Richteren) 11:1-33,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Johannes 3: 10-21.
Groeten uit Israël: 'Mamma, ik verveel me'
Posted on Friday, June 30, 2017
Het is zomer, ook de basisscholen en kleuterscholen hebben vakantie. Een paar regels over ouders die hun kinderen de lange vakantieperiode moeten bezighouden, een enorme radio en een openluchtbioscoop in Jeruzalem, muzikale stoelen en het weer.
Video van de Dag: 'Witte nacht' in Tel Aviv
Posted on Friday, June 30, 2017
In Tel Aviv heeft afgelopen nacht de al traditionele 'Witte Nacht' plaatsgevonden. De hele nacht lang werd in de straten van de stad feest gevierd. Op het Rabinplein voor het stadhuis werd een groot feest gehouden. Het was een zogeheten 'hoofdtelefoon-feest.
VN-secretaris-generaal bezoekt Israël in augustus
Posted on Thursday, June 29, 2017
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres zal in de loop van de maand Augustus een bezoek brengen aan Israël. Tijdens zijn eerste bezoek aan Israël als SG zal hij onder andere premier Netanyahu en president Rivlin ontmoeten.
Video: Flashmob zingt Hine Ma Tov en meer
Posted on Thursday, June 29, 2017
Om u even op te vrolijken tussen het wereldnieuws, een flasmob uit Spanje met diverse Hebreeuwse liederen, waaronder het bekende Hine ma tov, Zie toch hoe goed en hoe lieflijk, naar Psalm 133:1.
Geld uit Duitsland en de EU steunt haat tegen Israël
Posted on Thursday, June 29, 2017
Het 'Mideast Freedom Forum Berlin' presenteerde woensdag op een persconferentie in de Duitse Bondsdag een studie over Palestijnse schoolboeken. Daarbij werd vermeld, dat de schoolboeken met problematische inhoud mede met Duits geld worden gefinancierd.
De lege pagina's van de Palestijnse geschiedenis
Posted on Thursday, June 29, 2017
De titel van het nieuwe boek van de Israëlische auteur Assaf A. Voll, 'A History of the Palestinian People: From Ancient Times to the Modern Era' (Een geschiedenis van het Palestijnse volk: van vroege tijden tot de moderne tijd), kwam al snel op de bestseller lijst van Amazon, maar je zult het er niet meer vinden.
Oud-premier Ehud Olmert wordt vervroegd vrijgelaten
Posted on Thursday, June 29, 2017
De voormalige Israëlische premier Ehud Olmert, die wegens corruptie tot 27 maanden gevangenisstraf was veroordeeld, wordt vervroegd vrijgelaten. Vanochtend besloot de vrijlatingscommissie van de Israëlische gevangenisautoriteit zijn straf met een-derde te verminderen.
Groeten uit Israël: Openbaar vervoer is veel prettiger
Posted on Thursday, June 29, 2017
Dat ik een temperatuur van 30 graden aangenaam zou vinden, had ik een paar weken geleden niet gedacht. Een paar woorden over de busrit naar Jeruzalem, de 'Witte Nacht' en 'Diner en blanc' in Tel Aviv, diverse actualiteiten en natuurlijk het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: Op twee wielen door Tel Aviv
Posted on Thursday, June 29, 2017
Nadat we gisteren zagen hoe moeilijk het is in Tel Aviv een auto te bezitten (de chauffeur adviseerde ons zelfs een fiets te kopen), gaan we vandaag Tel Aviv verkennen op twee wielen. Op welke wielen? Wel, kijkt u zelf.
VN-ambasadeur: uitnodigen terreurorganisaties waanzin
Posted on Wednesday, June 28, 2017
Deze week houdt de conferentie van de Verenigde Naties over de rechten van de Palestijnen in het VN-hoofdkwartier in New York een bijeenkomst naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de 'Israëlische bezetting'. De Israëlische VN-ambassadeur leverde scherpe kritiek.
Shabak: Meer dan 2000 Cyber​-aanvallen geblokkeerd
Posted on Wednesday, June 28, 2017
Het hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet, Nadav Argaman, heeft op de Cyber Week Conferentie in Tel Aviv gezegd, dat met behulp van cyber-technologie meer dan 2000 aanvallen van hackers konden worden geblokkeerd.
Knesset-voorzitter sprak voor het Russische parlement
Posted on Wednesday, June 28, 2017
De voorzitter van de Knesset en voormalig minister van immigratie en absorbtie Yuli Edelstein brengt op dit moment een bezoek aan Moskou. Hij heeft vanochtend als de eerste Israëlische politicus ooit een toespraak gehouden tot het Russische parlement.
Nieuw pro-Israel online sociaal activisme platform
Posted on Wednesday, June 28, 2017
ACT-IL.com is een in de Verenigde Staten gestart online platform, dat gebruik maakt van de kracht van gemeenschappen en georganiseerde online activiteit om boycotacties en het demoniseren van de Staat Israël te bestrijden.
Groeten uit Israël: Demonstratie van kankerpatiënten
Posted on Wednesday, June 28, 2017
Het is iets koeler geworden - of eigenlijk: iets minder heet. Een paar woorden over demonstraties van kankerpatiënten wegens vertrek van hun artsen, en van gehandicapten om een hogere uitkering. Een ongeluk met een minibusje koste een moeder en zes kinderen het leven.
Video van de Dag: Parkeren in Tel Aviv
Posted on Wednesday, June 28, 2017
Het vinden van een gratis parkeerplaats in Tel Aviv is een van de moeilijkste opgaven die er bestaan. Daarover weet ook 'Rudolf' (alias Dan Pundak) meer te vertellen. Hij adviseert dan ook, een fiets te kopen. Veel plezier.
Israëlische luchtmacht reageerde op raket uit Gaza
Posted on Tuesday, June 27, 2017
Maandagavond werd weer een raket uit de Gazastrook op Israël afgeschoten. Hij explodeerde op open terrein in het district Sha'ar HaNegev, zonder schade te veroorzaken. Het waarschuwingssysteem herkende dat de raket op open terrein zou vallen en gaf geen alarmsignaal.
Gesprekken met Hamas over gevangenenruil?
Posted on Tuesday, June 27, 2017
De publieke TV-zender KAN meldde, dat de afgelopen twee weken zeer intense besprekingen tussen Israël en Hamas zijn gevoerd. Het zou over de teruggave van de lichamen van Israëlische soldaten zijn gegaan en over in de Gazastrook vastgehouden Israëlische burgers.
Video Zesdaagse Oorlog 4: Een onvermijdelijke oorlog
Posted on Tuesday, June 27, 2017
Met vrees bereidden de Israëli's zich voor op een onvermijdelijke oorlog. Tegenover het leger van Israël stond een overmacht, Israëli's stopten met hun dagelijkse routine, scholen veranderden in schuilplaatsen. In stilte werd een preventieve militaire actie voorbereid.
Groeten uit Israël: 'Zimmer´ huren op de Golanhoogten?
Posted on Tuesday, June 27, 2017
Ik houd van de airco bij ons op de redactie. Een paar regels over weer een verdrinking in het Meer van Galilea, vakantie met kersen plukken op de Golanhoogten terwijl er af en toe een mortiergranaat uit Syrië langs komt, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Nieuwe piloten voor de luchtmacht
Posted on Tuesday, June 27, 2017
De Israëlische luchtmacht feliciteerde zijn nieuwe piloten die geslaagd zijn bij de 174ste cursus. In de video vertelt een van de nieuwe piloten over de eisen van de cursus en zijn bereidheid om zijn best te doen om zijn land, de staat Israël te dienen.
Lieberman: Israël wil geen militaire operatie tegen Syrië
Posted on Monday, June 26, 2017
Israël is niet geïnteresseerd in een militaire actie tegen Syrië, verklaarde minister van Defensie Avigdor Lieberman, nadat zondag weer Syrische mortiergranaten aan de Israëlische kant van de grens waren ontploft, en Israël daar weer op had gereageerd met een luchtaanval.
Video: Shamir Salades, 'gemengd' bedrijf in Samaria
Posted on Monday, June 26, 2017
In deze video maken we kennis met Amiram Guy, eigenaar van de Shamir Salads fabriek in Samaria. De fabriek werd in 1974 opgericht en was de pionier bij het produceren van gekoelde Hummus salades. In de fabriek werken Arabische en Joodse mensen in vrede samen.
Voorlopig geen 'gemengd' gedeelte bij Westelijke Muur
Posted on Monday, June 26, 2017
Premier Benjamin Netanjahu en zijn regering hebben zondag besloten om de inrichting van een plaats voor gemeenschappelijk gebed voor Joden uit Conservative en Reform gemeenten bij de Westelijke Muur, waartoe al begin 2016 was besloten, te bevriezen.
Groeten uit Israël: Wat doe je aan geweld tegen vrouwen?
Posted on Monday, June 26, 2017
Israël zucht onder een extreme hittegolf, geadviseerd wordt in gebouwen met airco te verblijven, inspanning te vermijden en veel te drinken. Een paar woorden over een demonstratie tegen geweld tegen vrouwen, een tragische eremoord, en het weerbericht voor vandaag.
Video van de Dag: Strandpromenade van Tel Aviv
Posted on Monday, June 26, 2017
De video van vandaag brengt ons naar de mooie promenade langs het strand van Tel Aviv, die de laatste jaren werd gerenoveerd en opnieuw ingericht. Loop met ons mee in een korte wandeling langs de promenade, met uitzicht op de zee en laat jezelf in vakantiestemming brengen.
Stopt woedende Trump met het vredesproces?
Posted on Sunday, June 25, 2017
De grote internationale media beschreven de ontmoeting van de Palestijnse leider Machmoud Abbas en Jared Kushner, de senior-adviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, als 'productief'. Al-Hayat noemde de ontmoeting echter 'gespannen'.
Israël schiet hard terug na Syrische mortiergranaten
Posted on Sunday, June 25, 2017
• Syrische leger beschiet rebellen nabij Golanhoogten,
• Mortiergranaten explodeerden aan Israëlische kant van de grens,
• Kersenplukkers geëvacueerd uit de gevarenzone,
• Luchtaanvallen op twee Syrische tanks,
• Volgens Syrië twee doden door beschieting.
Israël weigerde UNESCO-delegatie toegang tot Hebron
Posted on Sunday, June 25, 2017
Israël heeft zaterdag een delegatie van de UNESCO de toegang tot Hebron geweigerd. Het doel van het geplande bezoek was om de oude stad van Hebron en de grot van Machpela als bedreigd Palestijns Werelderfgoed te laten registreren.
Groeten uit Israël: Even terug naar Pisgat Ze'ev
Posted on Sunday, June 25, 2017
Het is warm in Jeruzalem, en wordt de komende dagen nog warmer. Een paar regels over het grote Jeruzalemse stadsdeel Pisgat Ze'ev, waar ik vele jaren heb gewoond, en dat ingeklemd ligt tussen Arabische wijken, en natuurlijk het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: Neveh Tzedek in Tel Aviv
Posted on Sunday, June 25, 2017
De video van vandaag brengt ons naar het stadsdeel Neveh Tsadek in Tel Aviv. Hij is gelegen in het zuidwesten van de stad en was het eerste Joodse stadsdeel buiten de oude stad Jaffa. Hij werd in 1887 opgericht, pas 22 jaar later werd het een wijk van Tel Aviv.
Dreigt er een nieuwe aanval van Hamas?
Posted on Friday, June 23, 2017
Hamas staat onder druk als nooit tevoren. Door de gewapende conflicten met Israël zijn er minder militanten en is een deel van de wapens vernietigd, maar er was een toeloop van nieuwe rekruten en buitenlandse steun. Toch bedreigen uitdagingen Hamas in zijn bestaan.
Bijbellezingen voor deze Shabbat
Posted on Friday, June 23, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat en nieuwemaansdag zijn:
✡ Torahlezing: Korach, Numeri 16:1 – 18:32,
✡ Profetenlezing: Jesaja 66:1-24,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Handelingen 5:1-11.
Groeten uit Israël: Vakantie in buitenland is goedkoper...
Posted on Friday, June 23, 2017
Het is al weer vrijdag, het weekeinde. Mijn kinderen hebben vakantie, ik hoef ze niet te wekken. Een paar regels over de militaire dienst van mijn dochter, een crashtest voor koffers, vakanties die in het buitenland goedkoper zijn, en het weer in Israël.
Video van de Dag: Spoorlijn Tel Aviv – Jeruzalem
Posted on Friday, June 23, 2017
In deze video vliegen we over een gedeelte van het nieuwe spoortraject tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Men hoopt deze snellere route met Pesach volgend jaar te openen. Dan zal een treinrit van Tel Aviv naar Jeruzalem of omgekeerd slechts 28 minuten duren.
'Abbas wil Hamas in een oorlog met Israël trekken'
Posted on Thursday, June 22, 2017
De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman beschuldigt Machmoud Abbas ervan, bewust Hamas in de Gazastrook steeds meer onder druk te zetten, om deze naar een oorlog met Israël te drijven. Hij sprak bij de Herzlia conferentie over de huidige crisis in Gaza.
VN: Vrouwen slaan is reactie op 'Israëlische bezetting'
Posted on Thursday, June 22, 2017
Eerst noemden ze terrorisme een 'natuurlijke reactie' op de aanwezigheid van Joden in het Heilige Land. Nu besprak de VN Mensenrechtenraad een rapport, dat de Palestijnse mannen excuseert omdat ze hun frustraties over Israël op hun echtgenotes uitleven.
Israëls illegale immigranten vormen een tijdbom
Posted on Thursday, June 22, 2017
De zuidelijke wijken van Tel Aviv zijn de afgelopen jaren overspoeld met Afrikaanse asielzoekers en economische migranten, het zijn en nu bijna 100.000. Sommigen zijn gerepatrieerd. Maar de meeste verblijven illegaal in het land. Hun geboortecijfer is bijzonder hoog.
Groeten uit Israël: Meer van Galilea kan gevaarlijk zijn
Posted on Thursday, June 22, 2017
De zomer heeft even een dipje, met vanochtend bewolking en een herfstachtige koele wind. Een paar regels over een tragedie op het Meer van Galilea, de nog steeds voortdurende strijd om de taxi's bij de luchthaven Ben Goerion, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Zonne-energie boom 'geplant'
Posted on Thursday, June 22, 2017
De e-Tree, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Sologic, is een slimme bron van zonne-energie. Hij werkt onafhankelijk van het net, en ziet er schilderachtig uit, als een boom met een aantal takken, die zonnepanelen dragen als grote vierkante bladeren.
Turkije investeert in Oost-Jeruzalem en Tempelberg
Posted on Wednesday, June 21, 2017
Volgens de krant Israel hayom heeft Turkije miljoenen dollars geïnvesteerd in projecten in Oost-Jeruzalem, om daarmee de Turkse aanwezigheid in Oost-Jeruzalem en op de Tempelberg te versterken en het land een leidende positie te bezorgen..
Palestijnen: Machpela in Hebron is Palestijns
Posted on Wednesday, June 21, 2017
De Palestijnen proberen alweer, Israël op internationaal niveau schade toe te brengen. Deze keer verlangen ze van de UNESCO, de Machpela in Hebron, de grot met de graven van de aartsvaders en hun vrouwen, als Palestijns Werelderfgoed te erkennen.
Groeten uit Israël: Waar zouden we zijn zonder de trein?
Posted on Wednesday, June 21, 2017
We kunnen vandaag in Jeruzalem vrijer ademen, het is iets koeler geworden. Een paar regels over het begin van de zomervakantie, het verschil tussen rijden in je eigen auto of de soms langere rit met het openbaar vervoer, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video: Bat Yam, stad van Russische immigranten
Posted on Wednesday, June 21, 2017
De video van vandaag brengt ons naar Bat Yam. De stad ligt ten zuiden van Tel Aviv en grenst aan Jaffa. Bat Yam is in de jaren '50 en '60 zeer snel gegroeid als gevolg van het grote aantal nieuwe immigranten, vooral afkomstig uit de voormalige Sovjet-Unie.
Bouw nieuwe nederzetting voor bewoners van Amona
Posted on Tuesday, June 20, 2017
Vier maanden zijn verstreken sinds ongeveer 40 gezinnen de nederzetting Amona moesten verlaten en deze werd gesloopt. Nu zijn de werkzaamheden begonnen voor de bouw van een nieuwe nederzetting voor hen, genaamd Amichai, in het Shilodal.
Op safari in het Beloofde Land
Posted on Tuesday, June 20, 2017
Israël heeft een uitgebreide dierenwereld, en dat ligt vooral aan het geografische verschil tussen de hete woestijngebieden in het zuiden en de koele bossen en bergen in het noorden. Ook de geografische brug tussen de continenten Azië, Afrika en Europa speelt een grote rol.
'Sea Israel Aquarium' geopend in Bijbelse Dierentuin
Posted on Tuesday, June 20, 2017
In de Bijbelse Dierentuin in Jeruzalem is maandag het 'Sea Israel Aquarium' geopend, het eerste van dit soort in Israël, in samenwerking met het ministerie van Toerisme en andere organisaties. Hiermee wil men Israël aantrekkelijke maken voor toeristen.
Video: Tien jaar Hamas-regering in de Gazastrook
Posted on Tuesday, June 20, 2017
Het Israëlische leger en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de machtsovername door Hamas over de Gazastrook video's gepubliceerd, waarin de 'prestaties' van Hamas sinds het jaar 2007 zijn samengevat.
Groeten uit Israël: 'Wachters' letten op verkeersveiligheid
Posted on Tuesday, June 20, 2017
Vandaag is het zover, de dag waarop alle middelbare scholieren hebben gewacht: de zomervakantie is begonnen!. Een paar regels over verkeers(on)veiligheid, waarmee is zelf te maken kreeg, automobilisten die de politie een handje helpen, en natuurlijk het warme weer.
Video van de Dag: Tel Aviv is de bestemming
Posted on Tuesday, June 20, 2017
De video van vandaag is een beetje gedateerd, maar heeft niets van zijn actualiteit verloren. In de video wordt de stad Tel Aviv aan ons voorgesteld. Tel Aviv heeft voor elk wat wils te bieden. We krijgen het strand met de boulevard te zien, evenals het culturele en het nachtleven van de stad.
Wie mag er eigenlijk bouwen in Judea en Samaria?
Posted on Monday, June 19, 2017
De bouw staat stil in de Bijbelse gebieden Judea en Samaria. De Joodse pioniers en hun vertegenwoordiger en minister in de regeringscoalitie stellen hun premier Benjamin Netanyahu daarvoor verantwoordelijk. De Palestijnen zouden wel mogen bouwen in Qalqilya.
Orthodoxen boos over Messiaanse boeken bij beurs
Posted on Monday, June 19, 2017
Afgelopen week werd de Week van het Hebreeuwse Boek gehouden. Orthodoxe Joden irriteerden zich aan de aanwezigheid van messiaanse uitgevers op de boekenbeurzen, die ter gelegenheid hiervan in Jeruzalem, Tel Aviv en Rishon leZion werden gehouden.
Video: De herbouw van Jeruzalem in het duizendjarig rijk
Posted on Monday, June 19, 2017
Heeft u er weleens over nagedacht hoeveel mensen in Jeruzalem zullen samenkomen om de Messias te aanbidden als Hij op aarde is? Wat betekent dit voor de infrastructuur van Jeruzalem? Een gesprek met Yehuda Etzion, die plannen maakt voor de herbouw van Jeruzalem en de Tempel.
Groeten uit Israël: Daders tot slachtoffers gemaakt?
Posted on Monday, June 19, 2017
Bij ons thuis draait de airco overuren door de hitte. Een paar regels over de verdrietige dag van gisteren, het bezoek van premier Netanyahu en zijn vrouw aan de familie van Hadas Malka, de situatie bij de Damascuspoort, en de misleidende berichtgeving.
Video van de Dag: Honkbal in Kibbutz Gezer
Posted on Monday, June 19, 2017
Bestaat er eigenlijk wel honkbal in Israël? In Israël heeft slechts één jaar een honkbalcompetitie bestaan. Er werd toen gespeeld op het enige honkbalveld dat aan de richtlijnen voldoet, in de kibboets Gezer, dat u vandaag samen met Kibboets Gezer in de video ziet.
Video Zesdaagse Oorlog 3: Egypte blokkeert de Straat van Tiran
Posted on Sunday, June 18, 2017
'Jerusalem U' stelde een serie van twaalf korte video's samen over de Zesdaagse oorlog. Deel 3: Israël streeft naar een diplomatieke oplossing, maar Egypte blokkeert de Straat van Tiran naar Israëls zuidelijke haven.
Speciale VN-gezant veroordeelt aanslag in Jeruzalem
Posted on Sunday, June 18, 2017
De speciale VN-gezant voor het Midden-Oosten, Nikolay Mladenov, heeft de terreuraanslag van vrijdagavond in Jeruzalem veroordeeld. In zijn verklaring leverde hij ook scherpe kritiek op de rechtvaardiging van de aanval door de Palestijnen, die deze als een heldendaad hadden geprezen.
Twee aanslagen in Jeruzalem, agente gedood
Posted on Sunday, June 18, 2017
♦ Grenspolitie beschoten bij Sultan Sulimanstraat,
♦ Agente grenspolitie doodgestoken bij Damascuspoort,
♦ Drie Arabische daders doodgeschoten,
♦ Huizen van daders worden verwoest.
Duizenden bij de begrafenis van Hadas Malka
Posted on Sunday, June 18, 2017
Zaterdagavond werd de 23-jarige agente van de Grenspolitie Hadas Malke begraven op de militaire begraafplaats in Ashdod. Duizenden mensen waren daarbij aanwezig en begeleidden Hadas op haar laatste reis.
Groeten uit Israël: Weer aanslag bij de Damascuspoort
Posted on Sunday, June 18, 2017
Ik ben nog niet echt aan de zomers hitte gewend en kwam bezweet aan op de redactie. Een paar regels over een droevig weekeinde, waarin alweer een jonge agente van de Grenspolitie bij een aanslag werd gedood, alweer bij de Damascuspoort. En het weer wordt weer warmer.
Video van de dag: Jeruzalem, de stad van goud
Posted on Sunday, June 18, 2017
Na een verdrietig weekeinde, waarin een agente van de grenspolitie werd doodgestoken, laten we u een mooie video uit Jeruzalem zien met prachtige beelden van deze bijzondere en heilige stad, begeleid door de melodie van Jeruzalem van Goud.
Video: Zij waren er bij, 50 jaar geleden in Jeruzalem
Posted on Friday, June 16, 2017
In deze uitgave van het TV magazine vertelt Shuli Nathan, de zangeres van Jeruzalem van Goud, over haar leven, en spreken we met dr. Jitzchak Jifat, een van de soldaten de betrokken waren bij de bevrijding van Jeruzalem en gefotografeerd werd bij de Klaagmuur.
Bijbellezingen voor deze Shabbat
Posted on Friday, June 16, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Shelach lecha, Zend uit, voor jezelf, Numeri 13:1 – 15:41,
✡ Profetenlezing: Jozua 2:1 – 24,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Hebreeën 3:7 – 4:1.
Tempelberg ook belangrijk voor christenen!
Posted on Friday, June 16, 2017
Dat christenen grote belangstelling voor de Tempelberg hebben, blijkt uit hun grote betrokkenheid bij het ‘Temple Mount Sifting Project’. Sinds 1999 worden tonnen aarde gezeefd en worden daarin overblijfselen uit de Eerste en de Tweede Tempelperiode aangetroffen.
Groeten uit Israël: Verlenging tracé sneltram uitgesteld
Posted on Friday, June 16, 2017
Jeruzalem heeft weer feest gevierd. Gisteravond kleurde het plein voor het Jeruzalemse stadhuis rood van de basketbalfans, die hun club landskampioen zagen worden. Verdriet was er ook, over het voorlopig niet doorgaan van de verlenging van de Jeruzalemse tramlijn.
Video van de Dag: Lichtshow op de Davidstoren
Posted on Friday, June 16, 2017
Op de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem werd bij de Davidstoren een indrukwekkende lichtshow gepresenteerd op de muren van de Oude Stad, waarin de geschiedenis van Jeruzalem werd verteld. Onze cameraman was erbij en filmde voor u fragmenten uit de show.
De Rotskoepel: een replica van de tempel?
Posted on Thursday, June 15, 2017
De bouw van de gouden koepel op de Tempelberg in Jeruzalem, ook wel de Omar moskee genoemd, is zeer waarschijnlijk gebaseerd op de Joodse tempel. Dat zegt de Israëlische archeoloog Asaf Avraham. Archeologische vondsten en historische bewijzen wijzen in die richting.
BDS lijdt nederlaag in Amerikaanse universiteiten
Posted on Thursday, June 15, 2017
De MLA, de vereniging van taaldocenten en linguïsten in de Verenigde Staten, een van de grootste en belangrijkste verenigingen van universitaire docenten met meer dan 24.000 leden uit 100 landen, de beslissing goedgekeurd om tegen een boycot van Israël te stemmen.
Groeten uit Israël: Afscheid van school, nu in dienst
Posted on Thursday, June 15, 2017
Ik heb een korte nacht gemaakt, om 3:45 uur mocht ik mijn dochter van de bus afhalen na haar examenfeest in Tel Aviv. De militaire dienst wacht haar. Een paar regels over een brand bij Latrun, die voor sluiting van autoweg 1 en files zorgde, en natuurlijk het weer.
Video: Duitse immigranten stichtten Nahariya
Posted on Thursday, June 15, 2017
De video van vandaag brengt ons naar de stad Nahariya in West-Galilea, nabij de Libanese grens. Hij werd in 1934 opgericht door immigranten uit Duitsland. Vandaag is de stad is een populaire badplaats. Als u van rust houdt, kunt u er een heerlijke vakantie doorbrengen.
Knessetlid bedankt moslimleider voor vriendschap
Posted on Wednesday, June 14, 2017
De Turkste moslimleraar Adnan Oktar heeft onlangs een Ramadan-bijeenkomst gehouden in Istanbul, waaraan ook verscheidene toonaangevende Israëlische nationalistische figuren in een sfeer van liefde en vrede deelnamen.
Zwitserland financiert geen anti-Israëlische organisaties
Posted on Wednesday, June 14, 2017
De Kantonsraad van het Zwitserse parlement heeft dinsdag ingestemd met een motie, die de Zwitserse regering vraagt, afstand te nemen van de financiering van niet-gouvernementele organisaties die betrokken zijn bij ophitsing, racisme en antisemitisme.
Groeten uit Israël: Hoe kun je van € 580 leven?
Posted on Wednesday, June 14, 2017
Het was vanochtend onderweg naar de redactie warmer dan gisteren. Een paar regels over mijn snellere thuisreis, een demonstratie van gehandicapten in Tel Aviv, een parlementaire voetbalwedstrijd tegen Duitsland, het afsluitbal van mijn dochter, en het weer van vandaag.
Video van de Dag: Politieagenten, hartelijk dank!
Posted on Wednesday, June 14, 2017
Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem, de Israëlische politie een video gepubliceerd, waarin ze haar dank uitspreekt aan de politieagenten voor hun inspanningen om de inwoners en bezoekers van Jeruzalem te beschermen. Ook wij zeggen: ''Bedankt'
Ministers akkoord met verbod betaling aan terroristen
Posted on Tuesday, June 13, 2017
De Ministerscommissie voor Wetgeving is maandag in eerste stemming akkoord gegaan met een wetsontwerp, dat de bedragen, die de Palestijnse Autoriteit aan terroristen en hun families betaalt, worden afgetrokken van de betalingen van Israël aan de Palestijnse Autoriteit.
Video: Wie is Yehuda Glick, en wat wil hij eigenlijk?
Posted on Tuesday, June 13, 2017
Wie is Yehuda Glick, bij velen bekend als extreem, een kolonist. Maar wie is hij nu werkelijk? Een man die een aanslag op zijn leven overleefde, die een vast vertrouwen in God heeft, vader van 8 kinderen is, en vrede wil voor de hele wereld. Ook een man met een duidelijke mening over de tweestatenoplossing, de Tempelberg en de huidige situatie.
Arabieren sluiten kantoren Al Jazeera, Israël (nog) niet
Posted on Tuesday, June 13, 2017
Na de huidige regionale crisis met Qatar hebben enkele Arabische landen de kantoren van diens propagandazender Al Jazeera gesloten. Israël zou graag het Al Jazeera kantoor in Jeruzalem sluiten, maar aarzelt in verband met de juridische gevolgen.
Groeten uit Israël: Grootschalige aardbevingsoefening
Posted on Tuesday, June 13, 2017
Hoewel het al bijn zomer is, heb ik vanochtend vroeg nog even van frisse lucht kunnen genieten. Een paar regels over Autoweg 1 naar Jruzalem die nu overal drie rijstroken telt, de landelijke aardbevingsoefening, die ook in de scholen wordt gehouden, en het weer voor vandaag.
Video van de Dag: Te paard door de woestijn
Posted on Tuesday, June 13, 2017
De Negevwoestijn in het zuiden van Israël is een zeer geliefde plaats. Men wandelt er graag, rijdt in een jeep of op een quad bike (een vierwielige brommer) of op de fiets. De video van vandaag laat zien, dat je ook goed op een paard door de woestijn kan rijden.
Hoe verenigd is Jeruzalem eigenlijk?
Posted on Monday, June 12, 2017
Met de feestelijkheden rond de vijftigste verjaardag van een verenigd Jeruzalem, rijst ook de vraag wat het verschil tussen het oostelijke en westelijke deel van Jeruzalem eigenlijk is. Jeruzalem is niet alleen de grootste Joodse, maar ook de grootste Arabische stad van Israël.
'Verenigd Jeruzalem belangrijker dan wankele vrede'
Posted on Monday, June 12, 2017
Volgens minister Naftali Bennett (Het Joodse Huis) en een groeiende meerderheid van de Israëli's is een verenigd Jeruzalem onder Israëlisch bestuur belangrijker dan een wankele vrede met de Palestijnen. De Vredesconferentie, waar hij sprak, was het er niet mee eens.
Israël bereidt zich voor op grote aardbeving
Posted on Monday, June 12, 2017
Tijdens de zondagse kabinetsvergadering heeft premier Netanyahu een dringende discussie gehouden over voorbereiding van het thuisfront op een grote aardbeving, die in de komende jaren in Israël wordt verwacht. Aanleiding was de nationale oefening voor noodsituaties.
Israëlische racer won Nescar Whelen Euro Series
Posted on Monday, June 12, 2017
Zondag heeft de Israëlische racer Alon Day in Brands Hatch, Groot-Brittannië, de Elite-1 race gewonnen in het kader van de Nescar Whelen Euro Series (NWES). Daarmee werd hij tot King Of Brands Hatch gekroond.
Groeten uit Israël: Taxichauffeurs luchthaven staken
Posted on Monday, June 12, 2017
De temperaturen zijn ook vandaag weer aangenaam, alleen bij Eilat en in het Jordaaandal blijft het heet. Een paar regels over stakende taxichauffeurs op luchthaven Ben Goerion, een onverwachte en onaangename voetbal-nederlaag, en natuurlijk het weer van vandaag.
Video van de Dag: Nieuwe stranden bij de Dode Zee
Posted on Monday, June 12, 2017
De video van vandaag brengt ons opnieuw naar de Dode Zee. Dit jaar zijn de werkzaamheden aan de nieuwe stranden van de Dode Zee voltooid. Er zijn nu 16 nieuw ingerichte stranden in de omgeving van de hotels. Bovendien is er een nieuwe, 4 km lange promenade.
Israël eist veroordeling van Hamas voor aanvalstunnel
Posted on Sunday, June 11, 2017
Nadat tussen twee scholen van UNRWA in Gaza een terreurtunnel werd ontdekt, die direct onder de lokalen van de leerlingen liep, heeft de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon een klacht ingediend bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
President Rivlin ontving gehandicapte soldaten
Posted on Sunday, June 11, 2017
President Re'oeven Rivlin heeft de afgelopen week 30 soldaten met een handicap in zijn ambtswoning ontvangen en hen bedankt voor zijn dienst in het leger en hen een eremedaille uitgereikt. In het Israëlische leger dienen in totaal ongeveer 350 jonge militairen met diverse handicaps.
Grote belangstelling voor Tel Aviv Gay Pride parade
Posted on Sunday, June 11, 2017
Voor het tweede achtereenvolgende jaar trok afgelopen vrijdag de jaarlijkse Gay Pride parade in Tel Aviv meer dan 200.000 mensen naar de straten van de kuststad. Maar veel inwoners storen zich aan het het verkeersinfarct in het centrum, dat de parade veroorzaakt.
Groeten uit Israël: Zwemmen bij onbewaakte stranden
Posted on Sunday, June 11, 2017
Gisteren is het koeler geworden, de hete woestijnwind is voorbij. Een paar regels over drie tragische ongevallen gisteren, waarbij drie personen verdronken zijn in de Middellandse Zee, de voorbereidingen voor het einde van het schooljaar, en het weer van vandaag.
Video's van de Dag: Nikki Haley bezocht Israël
Posted on Sunday, June 11, 2017
De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, was afgelopen week op bezoek in Israël, begeleid door de Israëlische ambassadeur bij de VN Dany Danon..Vrijdag bezocht Nikki Haley de Oude Stad van Jeruzalem en het Holocaust monument Yad Washem.
Christelijke Oliemaatschappij gaat boren in Noord-Israël
Posted on Friday, June 09, 2017
Na jaren van planning, voorbereiding en vechten voor de benodigde vergunningen is de in Texas gevestigde maatschappij Zion Oil & Gas, die christelijke eigenaren heeft, deze week officieel naar olie gaan boren in de Jizreëlvallei in noordelijk Israël.
Israëls dubbele gevoelens over Jeruzalem
Posted on Friday, June 09, 2017
Op Joodse bruiloften is het de traditie dat de bruidegom een glas kapot trapt, terwijl hij Psalm 137:5 citeert: ‘Als ik jou vergeet Jeruzalem, laat dan mijn hand de snaren vergeten.’ Het breken van het glas symboliseert de verwoesting van de tempel.
Video Zesdaagse Oorlog 2: Egypte bereidt oorlog voor
Posted on Friday, June 09, 2017
De hereniging van Jeruzalem was een van de gevolgen van de Zesdaagse Oorlog in 1967. Jerusalem U stelde een serie van twaalf korte video's samen over deze oorlog. Deel 2: Egypte bereidt een oorlog voor, wanneer de Egyptische president Nasser agressieve stappen zet.
Bijbellezingen voor deze Shabbat
Posted on Friday, June 09, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Beha'alotechta, Bij het aansteken, Numeri 8:1 – 12:16,
✡ Haftarahlezing: Zacharia 2:10 – 4:7,
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Openbaring 11:1-14.
Groeten uit Israël: Tel Aviv, de stad waar alles kan
Posted on Friday, June 09, 2017
Het is heet, de airco's draaien deze dagen op volle toeren. Een paar regels over de vrijdag in Tel Aviv, met lekker eten in het Dizengoff-Center, de druk bezochte Tel Aviv Pride Parade, die vandaag wordt gehouden, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Jeruzalem, 50 jaar na de hereniging
Posted on Friday, June 09, 2017
Een rapportage over de situatie van Jeruzalem 50 jaar na de Zesdaagse Oorlog. Is Jeruzalem werkelijk verenigd? Voor Israël is het de eeuwige hoofdstad, maar ook de Arabieren eisen het oostelijke deel van de stad op voor de hoofdstad van een Palestijnse Staat.
70 nieuwe immigranten uit Ethiopië aangekomen
Posted on Thursday, June 08, 2017
Zeventig nieuwe immigranten uit Ethiopië zijn in Israël aangekomen in gezamenlijke operatie van het Joods Agentschap en de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem. In 2016 besloot de Israëlische regering, de laatste Ethiopische Joden naar Israël te brengen.
Arabië blijkt onverwachte bondgenoot tegen Hamas
Posted on Thursday, June 08, 2017
Het is geen geheim, dat Saoedi-Arabië en Hamas niet altijd goede vrienden zijn geweest. Maar dat het koninkrijk openlijk oproept tot de ondergang van Hamas, wetend dat het enige doel van de terreurorganisatie de vernietiging van Israël is, is een mooie grote stap voorwaarts.
Groeten uit Israël: Protest artsen tegen bezuiniging
Posted on Thursday, June 08, 2017
De tijd gaat snel, het is al donderdag, morgen begint het weekeinde. Bij de afdeling hematologie en oncologie voor kinderen met kanker van het Hadassa ziekenhuis Ein Karem is een crisis uitgebroken wegens personeelsgebrek, de artsen namen ontslag. Het weer: heel erg warm.
Video van de Dag: De bevrijders van de Oude Stad
Posted on Thursday, June 08, 2017
Precies 50 jaar geleden werd de stad Jeruzalem herenigd. Een foto van drie parachutisten bij de bevrijde Westelijke Muur werd een symbool van de bevrijding van de hoofdstad van Israël. In de video van vandaag beschrijven ze hun indrukken van die tijd.
Israël verwelkomt VS-ambassadeur bij VN Nikki Haley
Posted on Wednesday, June 07, 2017
De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikky Haley is woensdag hartelijk ontvangen in de Joodse Staat, enkele dagen nadat zij dreigde met de terugtrekking van de VS uit de VN Mensenrechtenraad wegens diens ziekelijke obsessie met Israël.
2000 nieuwe woningen in Judea en Samaria
Posted on Wednesday, June 07, 2017
De stedenbouwkundige dienst van het burgerlijke bestuur heeft dinsdag de bouw goedgekeurd van ongeveer 2.000 woningen in Judea en Samaria. Daarvan zijn er honderd bestemd zijn voor de nieuwe nederzetting Amichai, voor de uit Amona verdreven bewoners.
Nieuwe woningen in Jeruzalemse stadswijk
Posted on Wednesday, June 07, 2017
Als de internationale gemeenschap niet wil dat Joden in Jeruzalem meer woningen bouwen, dan vervangen we gewoon de bestaande gebouwen door grotere. Dat dachten de planologen van de hoofdstad. Want de stad moet niet alleen mooier worden, maar ook meer ruimte bieden.
Groeten uit Israël: We zijn het 'Volk van het Boek'
Posted on Wednesday, June 07, 2017
Warm, warmer, heet, zo kun je de weersverwachting samenvatten. Een paar regels over de 'Week van het Hebreeuwse Boek', die vanavond begint, het stimuleren van lezen door scholen, en de Boekenwet, die de Knesset na slechts drie jaar weer afschaft.
Video: 'Israëlische Arabieren leven in de hemel'
Posted on Wednesday, June 07, 2017
Een Israëlische Arabische tiener, Mahdi Sadri, 17 jaar, die besloot in het Israëlische leger te dienen en in deze video de 'waarheid' over Israël te vertellen, en hoe hij als Israëlische Arabische moslim denkt over wat er echt in Israël gebeurt.
Minister Erdan: VS, geef geen geld meer aan Palestijnen
Posted on Tuesday, June 06, 2017
De Israëlische minister Gilad Erdan heeft er bij de Amerikaanse regering op aangedrongen om geen dollars van de Amerikaanse belastingbetalers meer naar de Palestijnse Autoriteit te sturen. Machmoud Abbas blijkt de geldkraan te hanteren tegen concurrent Hamas.
S-G VN: Israël verantwoordelijk voor armoede Palestijnen
Posted on Tuesday, June 06, 2017
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft Israël opgeroepen de bezetting te beëindigen. Israël zou de Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten bezetten en daardoor verantwoordelijk voor de slechte humanitaire situatie van de Palestijnen.
Bouwen op de Westbank als oplossing woningcrisis
Posted on Tuesday, June 06, 2017
De Israëlische Knesset kijkt dinsdag naar een voorstel voor grootschalige bouw in Samaria (Westbank) als oplossing voor de woningcrisis in de regio Tel Aviv. Op deze smalle strook land, bekend als Gush Dan, woont het grootste deel van de Israëlische bevolking.
Eén dode bij gewelddadigheden in Kfar Kassem
Posted on Tuesday, June 06, 2017
In de Arabische stad Kfar Kassem hebben maandag gewelddadigheden plaats gehad, waarbij ongeveer honderd demonstranten politie-auto's en een plaatselijk politiebureau in brand staken en stenen naar agenten gooiden.
Congres VS bevestigt: Jeruzalem behoort tot Israël
Posted on Tuesday, June 06, 2017
De Amerikaanse Senaat heeft met 90 tegen 0 stemmen een resolutie aangenomen, die bevestigt dat een verenigd Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en voor altijd blijft. Hij was ingediend ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem.
Groeten uit Israël: Zo zou een democratie moeten werken
Posted on Tuesday, June 06, 2017
Weer een zonnige warme dag met een wolkeloze hemel. Een paar regels over de Israëlische justitie in discussie met het publiek op de Machane Jehuda markt, waar mannen in gevangenispakken demonstreerden, het afscheidsbal van de school, en het weer.
Video van de dag: Jeruzalem in 50 seconden
Posted on Tuesday, June 06, 2017
Multicultureel, energiek en inspirerend, dat is Jeruzalem in 50 seconden. Jeruzalem is mensen, Jeruzalem is gebouwen, Jeruzalem is eten en drinken, Jeruzalem is kunst, Jeruzalem is historie.
Joodse verpleegkundige voedt Palestijnse baby
Posted on Monday, June 05, 2017
In het Hadassah ziekenhuis Ein Karem nam een Joodse verpleegster het voeden van een Palestijnse moeder over, die na een ernstig auto-ongeluk zwaar gewond raakte. Na een oproep meldden zich nog duizend zogende moeders om te helpen.
Jordanië scheldt op Israël én werkt samen met Israël
Posted on Monday, June 05, 2017
Jordanië, een land dat sinds 1994 een formeel vredesverdrag met Israël heeft, vertoont steeds meer vijandigheid tegen Israël. Maar is dat ook het feitelijke standpunt van de Jordaanse regering, of wil deze de grote Palestijns-Arabische bevolking tevreden houden?
Groeten uit Israël: Iets doen tegen terreur, maar wat?
Posted on Monday, June 05, 2017
De zon schijnt in het hele land, het wordt elke dag warmer. Een paar woorden over de aanslag in Londen en de strijd tegen terrorisme, wereldwijd en hier in Israël, de strijd tegen de vele verkeersslachtoffers, en natuurlijk het weer van vandaag in Israël.
Video van de dag: Maak kennis met 'Jerusalem Jane'
Posted on Monday, June 05, 2017
Jane Kiel, een christelijke Deense vrouw, ziet het als haar levensroeping, de wereld te laten zien dat Israël niet 'slechterik' is. 'Ik houd echt van jullie land, jullie verdienen het hier in vrede te leven. Als ik moet schreeuwen om het aan de wereld duidelijk te maken, dan zal ik dat doen'.
EP: delegitimeren van Israël is antisemitisme
Posted on Sunday, June 04, 2017
Het Europees Parlement heeft afgelopen donderdag de definitie van antisemitisme van de Internationale Alliantie voor Holocaustherdenking (IHRA) aangenomen. Volgens deze definitie wordt het delegitimeren van Israël beschouwd als een vorm van antisemitisme.
Seminar voor buitenlandse diplomaten bij Gazastrook
Posted on Sunday, June 04, 2017
Op de vijftigste verjaardag van de Zesdaagse Oorlog werden buitenlandse diplomaten uitgenodigd voor een seminar bij de grens met de Gazastrook om hen te informeren over de situatie en de bedreiging van de veiligheid in het gebied.
Shavoe'ot of Pinksteren: het doel en de geboden
Posted on Sunday, June 04, 2017
Pinksteren, of Shavoe'ot, of wekenfeest, is het feest van het ontvangen van de Torah, de Wet of onderwijzing van God. Nadat het volk Israël op Pesach vrij werd van de Egyptische slavernij, werd het volk op Shavoe'ot vrijgemaakt van de slavernij aan de natuurlijke wetten.
Groeten uit Israël: Moslimterreur is wereldwijd probleem
Posted on Sunday, June 04, 2017
Het is warm, de stranden zitten vol, de zomer is nu echt begonnen. De nieuwe week is verdrietig begonnen met een terreuraanval in Londen, waarbij zes doden vielen; in Israël vallen te veel doden door onveilig verkeer, vals alarm zorgde in Tel Aviv voor paniek, en het weer voor vandaag.
Video van de Dag: Ashdod Park Hayam
Posted on Sunday, June 04, 2017
De video van vandaag brengt ons naar het zuiden, naar de havenstad Ashdod en toont ons het 'Park Hayam' oftewel Zeepark, aan het strand. Het park biedt onder andere een kunstmatig meer met waterfietsen en een open podium voor evenementen.
Video Zesdaagse Oorlog 1: Wat was de aanleiding?
Posted on Friday, June 02, 2017
De hereniging van Jeruzalem was een van de gevolgen van de Zesdaagse Oorlog in 1967. Jerusalem U stelde een serie van twaalf korte video's samen over deze oorlog. Deel 1: Israël was kwetsbaar, omringd door vijandige buren en op het smalste gedeelte slechts 16 kilometer breed.
Israel Today TV-magazine: Herenigd Jeruzalem
Posted on Friday, June 02, 2017
Het (Duitstalige) TV-magazine van israel Today is geheel gewijd aan het nu 50 jaar herenigde Jeruzalem. Na enkele foto's uit vroeger dagen, en beelden van dezelfde plaats nu, een gesprek met Menno Kalisher, een messiaanse voorganger in Jeruzalem, en met de musicus Jossi Levi.
Groeten uit Israël: Ambassade VS voorlopig in Tel Aviv
Posted on Friday, June 02, 2017
Het is weer weekeinde, vanavond ontvangen we de Shabbat. Teleurstelling in Israël over Donald Trump, die voorlopig zijn belofte niet nakomt, zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. En minister Mini Regev sprak zich uit voor fatsoen, ook op het toneel.
Video van de dag: Het Spoorwegpark in Jeruzalem
Posted on Friday, June 02, 2017
Midden in Jeruzalem, tussen de Joodse en Arabische wijken, bevindt zich het Spoorwegpark. Dit park werd aangelegd op de route van de vroegere spoorlijn tussen Jeruzalem en Jaffa, en is nu een ontmoetingsplaats voor veel verschillende bevolkingsgroepen van de stad.
Libanon verbiedt film wegens Israëlische actrice
Posted on Thursday, June 01, 2017
Het de BDS-beweging toch gelukt, vertoning te verhinderen van de bioscoopfilm Wonder-Woman, met de Israëlische actrice Gal Gadot in de hoofdrol, die volgens plan woensdag wereldwijd en in de Libanese bioscopen in première zou gaan.
Luxe winkelcentrum in nieuwe Palestijnse stad Rawabi
Posted on Thursday, June 01, 2017
In Rawabi, de geplande Palestijnse stad, is het 'Q-Center' geopend. De bouwkosten van het nieuwe winkelparadijs bedroegen 450 miljoen dollar en moeten de stad Rawabi helpen om het 'Silicon Valley' van de Palestijnen te worden.
Groeten uit Israël: Biometrisch paspoort is veiliger
Posted on Thursday, June 01, 2017
Het was vanochtend fris voor de tijd van het jaar. Een paar regels over de viering gisteren van Shavoe'ot en bezoeken aan kibboetzim; minister Aryeh Deri van Binnenlandse Zaken wordt weer verdacht van fraude en is verhoord, biometrische paspoorten en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Viering van Oogstfeest Shavoe'ot
Posted on Thursday, June 01, 2017
Vandaag kijken we naar een video, opgenomen door de Bayerische Rundfunk, waarin we zien hoe Shavoe'ot of het Wekenfeest wordt gevierd als oogstfeest, in de kibboets Ein haShofet, in het noorden van Israël.