May 2017

Video: Jeruzalemmers willen de stad verenigd houden
Posted on Wednesday, May 31, 2017
Ter gelegenheid van Jeruzalemdag stelde Lily uit Texas allerlei Jeruzalemmers de vraag: Moet de stad verenigd blijven, of worden verdeeld in een Joods West-Jeruzalem en een Arabisch Oost-Jeruzalem? De meesten willen de stad verenigd houden.
Was Columbus stiekem een Jood?
Posted on Wednesday, May 31, 2017
Volgens een aantal Spaanse wetenschappers was Christoffel Columbus echt een Jood, ook al heeft hij daar nooit openlijk over gesproken. Ze zijn ervan overtuigd dat Columbus in het geheim echt een Jood was, en ze hebben daar goede argumenten voor
Video: Hoeveel Palestijnen wonen er in 'Palestina'?
Posted on Wednesday, May 31, 2017
Hoeveel Arabieren wonen er op de Westbank? Volgens de demograaf Michael L. Wise is het niet wijs om uit te gaan van de door de PA aangeleverde bevolkingscijfers. Volgens zijn berekeningen wonen er een miljoen Arabieren minder.
Video: Opgravingen in de oude Stad van David
Posted on Tuesday, May 30, 2017
Ter gelegenheid van Jeruzalemdag heeft de Israel Antiquities Authority (IAA) meer informatie vrijgegeven over de opgravingen in de Stad van David. De aangetroffen stenen balistakogels en pijlpunten komen overeen met de beschrijving van Flavius Josefus in Joodse Oorlogen.
Bijbellezingen voor Shavoe'ot, Wekenfeest
Posted on Tuesday, May 30, 2017
De Bijbelgedeelten voor het Wekenfeest, Shavoe'ot:
✡ Exodus 19:1 – 20:23,
✡ Numeri 28:26-31.
✡ Het boek Ruth,
✡ Ezechiël 1:1-28 en 3:12
Groeten uit Israël: Shavoe'ot: oogst- en waterfeest
Posted on Tuesday, May 30, 2017
Vanavond begint Shavoe'ot of het Wekenfeest, het feest van het ontvangen van de Tien Geboden, dat in Israël vooral als oogstfeest wordt gevierd. We kijken hoe de Kibboets Galuyot-school in Petach Tikva dit viert, el zijn toeschouwer bij een waterpistolengevecht.
Video van de dag: Oogstliederen voor Shavoe'ot
Posted on Tuesday, May 30, 2017
Vanavond begint Shavoe'ot, het Wekenfeest, feest van het ontvangen van Gods onderwijzing en van de eerste oogst. Om u in de passende feestelijke sfeer te brengen, kunt u in de deze video luisteren naar een aantal traditionele oogstliedjes voor Shavoe'ot.
De liefde tussen Trump en Abbas is echt voorbij
Posted on Monday, May 29, 2017
De hartelijke vriendschap die begin mei tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Palestijnse leider Machmoud Abbas leek te ontstaan, is al snel omgeslagen in boosheid toen Trump werd geconfronteerd met de gespleten tong van Abbas.
Film 'Wonder Woman' in Libanon, ondanks protest BDS
Posted on Monday, May 29, 2017
De BDS-beweging in Libanon blijft proberen om de film 'Wonder Woman' te boycotten en de vertoning in de Libanese bioscopen te verhinderen. Reden voor de oproep tot een boycot van de film is dat de Israëlische actrice Gal Gadot de hoofdrol speelt.
Groeten uit Israël: Hoe houd ik mijn kinderen bezig...
Posted on Monday, May 29, 2017
Onderweg naar de redactie was het me al duidelijk, dat we een zeer warme dag krijgen. Een paar regels over het naderende einde van het schooljaar, de zomervakantie en de moeite die werkende ouders hebben om hun kinderen twee maanden bezig te houden.
Video van de Dag: 50 foto's van herenigd Jeruzalem
Posted on Monday, May 29, 2017
De persdienst van de Israëlische regering heeft op de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem een video uitgebracht met de titel '50 Years, 50 Sides', waarin 50 verschillende afbeeldingen van Jeruzalem uit de afgelopen 50 jaar worden getoond..
Ondanks belofte aan Trump, blijft PA terroristen eren
Posted on Sunday, May 28, 2017
Toen de Noorse regering had vernomen, dat de Palestijnse Autoriteit een Vrouwencentrum, dat was gebouwd met Noorse hulpgelden, naar de terroriste Dalal Mughrabi had vernoemd, eiste deze de teruggave van de hulpgelden.
Moeder: 'PA betaalt de moordenaar van mijn zoon'
Posted on Sunday, May 28, 2017
'De terrorist, die onze Ezra heeft vermoord, krijgt een maandelijkse betaling van de Palestijnse Autoriteit', zei Ruth Schwartz, de moeder van Ezra Schwartz, een Amerikaanse staatsburger, die in 2015 werd vermoord bij een terreuraanslag in Gush Etzion, bij de VN.
Groeten uit Israël: Taxichauffeurs blokkeerden luchthaven
Posted on Sunday, May 28, 2017
Het was vanochtend aangenaam koel, toen ik naar de redactie liep. Een paar regels over de terreuraanslag op christenen in Egypte, de Egyptische vlag in Tel Aviv, strijd om het taxivervoer op de luchthaven Ben Goerion, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Yosi Gur Arya's kunstsmederij
Posted on Sunday, May 28, 2017
Vandaag gaan we op bezoek in de werkplaats van Yosi Gur Arya. Hij heeft een smederij in Ofra (Samaria), waar hij van smeedijzer de mooiste creaties maakt, soms gecombineerd met hout. Daarnaast geeft hij workshops en leidt hij jonge mensen op.
Jeruzalem gaat uitbreiden
Posted on Friday, May 26, 2017
In Jeruzalem ziet men reikhalzend uit naar de nieuwe uitbreiding van het oostelijke stadsdeel. De afgelopen jaren hebben de Verenigde Staten alle Israëlische bouwplannen in Oost-Jeruzalem geblokkeerd. De huizenprijzen zijn daardoor enorm gestegen.
Voetbal: Bnei Yehuda Tel Aviv wint Bekerfinale
Posted on Friday, May 26, 2017
Voor het eerst in 36 jaar heeft de voetbalclub Bnei Yehuda Tel Aviv gisteravond de beker gewonnen. In het Teddy Stadion in Jeruzalem versloegen de spelers in oranje de Israëlische kampioen Maccabi Tel Aviv na een dramatische reeks strafschoppen.
Bijbellezingen voor deze Shabbat
Posted on Friday, May 26, 2017
De Bijbelgedeelten voor deze shabbat zijn:
✡ Torahlezing: Naso, Het opnemen, Numeri 4:21 – 7:89
✡ Haftarahlezing: Rechters 13:2-25
✡ Brit Chadashah, Nieuwe Testament: Johannes 12:20-36.
Groeten uit Israël: Filerijden in Jeruzalem
Posted on Friday, May 26, 2017
Ik mis Donald Trump, of eigenlijk de bijna lege straten in Jeruzalem tijdens zijn bezoek. Nu durft iedereen dus weer met de auto te komen, en het resultaat was een enorme file in Jeruzalem, die me een heel uur kostten. Op de redactie werken we nu aan het juninummer.
Video van de Dag: Tel Aviv zomer 2017
Posted on Friday, May 26, 2017
Over een paar dagen begint de maand juni, en dat betekent zomer, zeker in Israël. De hoge temperaturen doen je verlangen naar wat verkoeling, bij voorbeeld in de stad Tel Aviv, een van de beste badplaatsen en een geslaagd reisdoel voor de eerste zomermaand.
Opinie: Niet alle Israëli's waren blij met Trump
Posted on Thursday, May 25, 2017
Terwijl president Trump maandagavond met premier Benjamin Netanyahu sprak, na zijn privé-bezoeken aan de Heilig Grafkerk en de Westelijke Muur, had voor de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv een protestdemonstratie plaats van allerlei groepen.
Rel op Tempelplein met Joodse groep; Jordanië boos
Posted on Thursday, May 25, 2017
Bemoedigd door het bezoek van president Donald Trump aan de Westelijke Muur probeerde een Joodse groep op het Tempelplein te bidden, wat tot een rel leidde. De Jordaanse regering reageerde woedend en stelde Israël verantwoordelijk voor het verontreinigen van de moskee.
Groeten uit Israël: Jeruzalem in feeststemming
Posted on Thursday, May 25, 2017
Het dagelijkse leven is teruggekeerd in Jeruzalem, en dat geldt ook voor onze redactie. Een paar regels over de Vlaggenmars gisteren en de ontmoeting met een Duitse lezeres, het komende Shavoe'ot feest of Wekenfeest, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Vlaggenparade tijdens Jeruzalemdag
Posted on Thursday, May 25, 2017
Gisteren werd in Jeruzalem de Vlaggenparade gehouden. Omstreeks 80.000 mensen gingen dansend door de straten van de stad en vierden de bevrijding en hereniging van Jeruzalem de hoofdstad van Israël. Jeruzalem veranderde in een blauw-witte vlaggenzee.
Groet van Jeruzalems burgemeester op Jeruzalemdag
Posted on Wednesday, May 24, 2017
Ter gelegenheid van Jeruzalemdag heeft de burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat een video gepubliceerd, waarin hij wijst op de relatie van de stad met het verleden en de Bijbel. 'Het is voor mij een eer om mijn stad te dienen en te zien hoe die zich ontwikkelt'.
Palestijn erkent: Christenen lijden onder de moslims
Posted on Wednesday, May 24, 2017
Het aantal Palestijnse christenen daalt drastisch, en dat gebeurt niet alleen vanwege de Israëlische bezettingsmacht, maar vanwege onze IS-jihadistische cultuur binnen de Palestijnse bevolking', benadrukte de Palestijnse politicus Nihad Abu Ghosh in zijn recente column.
Trump hekelt Palestijnse financiering van terreur
Posted on Wednesday, May 24, 2017
Tijdens zijn bezoek aan Israël bracht de Amerikaanse president Trump ook een bezoek aan Machmoud Abbas. Tijdens een persconferentie in Bethlehem zei Trump 'Vrede kan niet wortelen in een omgeving waar geweld wordt toegestaan, gefinancierd en zelfs beloond'.
Trump: 'Jeruzalem, wat een erfenis voor Israël'
Posted on Wednesday, May 24, 2017
Na zijn toespraak in het Jeruzalemse Israël Museum kun je zeker zeggen, dat Donald Trump waarschijnlijk de meest Israëlische Amerikaanse president is. De Israëlische media waren opgetogen over zijn toespraak, als afsluiting van zijn 28 uur durende reis naar Israël.
Groeten uit Israël: De techniek liet ons in de steek
Posted on Wednesday, May 24, 2017
De techniek heeft ons gisteravond een poets gebakken. Onze livstream uitzending van gisteravond had wat technische problemen, maar we vonden hem verder goed geslaagd. Vandaag is het Jeruzalemdag, en overal wordt gefeest. En het wordt iets warmer.
Video van de dag: Feestelijke Jeruzalemdag!
Posted on Wednesday, May 24, 2017
Ter gelegenheid van Jeruzalemdag, waarop de hereniging van de stad wordt herdacht, nu vijftig jaar geleden, feestelijke beelden uit Israëls hoofdstad en opnamen van de lichtshow, zondagavond op de muren buiten de Jaffapoort.
Trump noemde niet eenmaal een Palestijnse staat
Posted on Tuesday, May 23, 2017
Tijdens zijn tweedaagse bezoek heeft de Amerikaanse president Donald Trump niet eenmaal openlijk een Palestijnse Staat genoemd, wat de rechtse Israëlische politici als een belangrijke steun voor hun beleid beschouwen.
Netanyahu en Trump houden optimistische toespraken
Posted on Tuesday, May 23, 2017
Nadat president Trump als eerste Amerikaanse president gisteren na zijn aankomst een bezoek bracht aan de Westelijke Muur, spraken hij en premier Netanyahu samen met de pers. Trump signaleerde hoop op positieve verandering en kansen op vrede.
Niet gerechtigheid beweegt de wereld, maar macht!
Posted on Tuesday, May 23, 2017
Alle Amerikaanse presidenten hebben tot nu toe vanwege Jeruzalem kleerscheuren opgelopen bij vredesonderhandelingen. Zo ziet het er ook uit voor Donald Trump, maar misschien zal hij ons allemaal verrassen en werkelijk een politieke vredesoplossing vinden.
Raket uit Sinaï en steekpartijen tijdens Trumps bezoek
Posted on Tuesday, May 23, 2017
• Palestijnse jongeren demonstreerden voor hongerstakers,
• Botsingen met jongeren in Judea en Samaria,
• Agenten aangevallen bij Abu Dis en in Netanya,
• Raket afgeschoten vanaf het Sinaï schiereiland
Groeten uit Israël: Kijkt u vanavond mee?
Posted on Tuesday, May 23, 2017
Hij is er, gisteren kwam hij aan in Jeruzalem en kwam er een einde aan het lange wachten. Donald Trump is in Jeruzalem, maar de straten waren verrassend leeg. Een paar regels over wat de kranten over hem schrijven, en het weer voor vandaag in Israël.
Video van de dag: Een selfie maken met Donald Trump
Posted on Tuesday, May 23, 2017
De Israëli's praten over niets anders dan wat het knessetlid Oren Hazan (Likoed) uithaalde bij de aankomst van de Amerikaanse president. Hij elleboogde naar voren om een selfie te maken met de zojuist aangekomen Donald Trump.
Amerikaanse president Trump aangekomen in Israël
Posted on Monday, May 22, 2017
De Amerikaanse president Donald Trump is tegen 12.40 uur plaatselijke tijd in Israël geland. Hij werd opgewacht door president Re'oeven Rivlin met zijn vrouw Nechama, premier Benjamin Netanjahu met zijn vrouw Sarah en de nieuwe Amerikaanse ambassadeur David Friedman.
De feestelijkheden van Jeruzalemdag zijn begonnen
Posted on Monday, May 22, 2017
De feestelijkheden voor de vijftigste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem zijn zondagavond officieel begonnen. Premier Netanyahu: 'Vijftig jaar geleden keerden wij terug naar het hart van onze hoofdstad en ons land, en vijftig jaar geleden hebben we deze niet veroverd maar bevrijd.
Trump en het oude Amerikaanse Jeruzalem-beleid
Posted on Monday, May 22, 2017
Met zijn bezoek aan Israël op de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem geeft Donald Trump aan dat hij een vriend van Israël is. Maar zal Trump in staat blijken, het langdurige beleid van de VS te veranderen, dat Jeruzalem niet als Israëls hoofdstad erkent?
Groeten uit Israël: Hoe goed is het als broeders samenwonen ...
Posted on Monday, May 22, 2017
Israël wacht op het bezoek van Donald Trump. Een paar worden over de voorbereidingen, de veiligheid, gevolgen voor examenleerlingen die urenlang op school moeten wachten, het samenleven van verschillende smaken Joden in één stadsdeel, en natuurlijk het weer.
Video van de Dag: Jeruzalem, onze eeuwige hoofdstad
Posted on Monday, May 22, 2017
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken begroet de Amerikaanse president Donald Trump met een video over Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad van Israël al sinds de tijd van Koning David, al 3000 jaar een van de hoekstenen van de Joodse identiteit.
Saudi's blij met de dood van beleid president Obama
Posted on Sunday, May 21, 2017
Israël was niet het enige land in het Midden-Oosten, dat Barack Obama graag uit het Witte Huis zag vertrekken. Het bezoek van president Donald Trump aan Saudi-Arabië bleek een openlijke klap in het gezicht van zijn voorganger, uitgedeeld door de Saudi's.
Trumps accurate landkaart van Israël
Posted on Sunday, May 21, 2017
De Amerikaanse president Trump heeft voor zijn reis naar het Heilige Land op zijn Facebook pagina een landkaart gepubliceerd met de reisdoelen. In tegenstelling tot veel andere landkaarten, die Israël vaak verkeerd of helemaal niet tonen, was deze kaart correct.
Groeten uit Israël: Komt Trump per auto of helikopter?
Posted on Sunday, May 21, 2017
Vanochtend was ik mijn jas kwijt, lekker frisse wandeling van de parkeergarage naar de redactie. Een paar regels over alle drukte en de te verwachten verkeersproblemen bij het bezoek van de Amerikaanse president, een beetje voetbalnieuws en het weer in Israël.
Video van de Dag: Woensdag is het Jeruzalemdag
Posted on Sunday, May 21, 2017
Keren Hayesod-United Israel Appeal, de organisatie die tienduizenden Joden hielp Europa te ontkomen en meehielp bij het oprichten van een onafhankelijke soevereine Staat, heeft een nieuwe video met impressies van Jeruzalem gepubliceerd.
Palestijn doodgeschoten bij lynchpoging op Israëli
Posted on Friday, May 19, 2017
Een Joodse Israëli uit Itamar in Samaria is donderdag met zijn auto in de buurt van Hawara in een demonstratie van Arabieren terecht gekomen. Toen de weg geblokkeerd werd en de situatie dreigend, heeft hij met zijn pistool geschoten, waarbij een demonstrant werd gedood.
De Tempelberg: het hart van Jeruzalem
Posted on Friday, May 19, 2017
De belangrijkste historische plek van het Joodse volk in Jeruzalem is de Tempelberg’, zegt dr. Gaby Barkay, die met zijn team de enorme berg ‘bouwafval’ uit de Tempelberg onderzoekt, die de moslims op een vuilstortplaats hebben gegooid.
Groeten uit Israël: Jeruzalem maakt zich gereed
Posted on Friday, May 19, 2017
De zon is weg, dacht ik vanochtend toen ik van huis ging. De lucht was grijs, het waaide een beetje en dit weekeinde wordt het 'koeler'. In Eilat zorgde zand uit de Sahara voor een felle zandstorm. Jeruzalem wordt ingericht voor twee evenementen volgende week.
Video van de Dag: Dansen en zingen in Jeruzalem
Posted on Friday, May 19, 2017
In de komende week, op 24 mei, is het Jeruzalemdag, waarop we de 50ste verjaardag van de hereniging van de stad vieren. Om u in de feeststemming te brengen, vandaag deze video met een verzameling liederen en dansen over Jeruzalem en foto's van de stad.
Israëlische president: christenen zijn onze broeders
Posted on Thursday, May 18, 2017
De Israëlische president Re'oeven Rivlin noemde tijdens een ontmoeting met christelijke kerkelijke leiders in Jeruzalem Joden en christenen 'broeders'. Hij had ter gelegenheid van Pasen de leiders van diverse kerken in Jeruzalem in zijn officiële residentie uitgenodigd.
Oekraïense premier versterkt banden met Israël
Posted on Thursday, May 18, 2017
Afgelopen zondag was de Oekraïense premier Volodymyr Groysmann op bezoek in Israël. Hij is naast Benjamin Netanyahu de enige Joodse premier op de wereld. Hij zet zich in voor pensioenbetalingen aan naar Israël geëmigreerde Oekraïense Joden..
Groeten uit Israël: We krijgen een drukke week
Posted on Thursday, May 18, 2017
Er staat ons een drukke week te wachten, met het bezoek van de Amerikaanse president en Jeruzalemdag. Een paar regels over het einde van het schooljaar, de examentijd, de dienstplicht van mijn dochter die op Ammunition Hill in Jeruzalem begint, en het weer in Israël.
Video: Aerosmith weerstond druk en trad op in Israël
Posted on Thursday, May 18, 2017
De Amerikaanse rockgroep Aerosmith liet zich niet door boycot-organisaties tegenhouden en bood woensdag de ongeveer 50.000 toeschouwers in het Yarkonpark in Tel Aviv. een indrukwekkende show. De zanger van de groep wilde wel in Israël blijven...
Video van de Dag: Israëlische soldaten en Moederdag
Posted on Thursday, May 18, 2017
Afgelopen zondag werd wereldwijd Moederdag gevierd. In de video van vandaag vertellen soldaten van het Israëlische leger over hun moeders, die als echte helden achter onze soldaten staan. Met trots, en met veel zorgen, laten zij hun zonen en dochters in de IDF dienen.
Zweden blokkeerde Israëlische twitter-accounts
Posted on Wednesday, May 17, 2017
Is het Twitter-account van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken racistische? Dat dacht in elk geval het Zweedse Instituut, toen het de Twitter-accounts van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Israëlische ambassadeur blokkeerde.
Nieuwe Franse president zal 'Palestina' NIET erkennen
Posted on Wednesday, May 17, 2017
Palestijnse Arabieren vierden waarschijnlijk de overwinning van Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezingen vorige week. Maar de nieuwe liberale president van Frankrijk wil liever goede betrekkingen met Israël behouden dan 'Palestina' erkennen.
Donald Trumps reis naar Rome, Jeruzalem en Riyad
Posted on Wednesday, May 17, 2017
'Tolerantie is het fundament voor vrede en om deze reden ben ik bereid om een ​​historische en belangrijke boodschap met u te delen,' zei de Amerikaanse president Donald Trump een paar dagen geleden, toen hij officieel zijn reis door het Midden-Oosten aankondigde.
Groeten uit Israël: Trumps bezoek garandeert files
Posted on Wednesday, May 17, 2017
Konden we dit weer maar de hele zomer houden, fris in de ochtend, overdag niet te warm. Een paar woorden over het bezoek van de Amerikaanse president Trump aan Jeruzalem, de te verwachten verkeerschaos in Jerusalem, discussie over de Westelijke Muur, en het weer.
Video van de Dag: Ein Bokek aan de Dode Zee
Posted on Wednesday, May 17, 2017
In de video van vandaag controleren de strandtesters Iza en Anja van Beach-Inspector.com het strand van Ein Bokek. De stranden zijn dit jaar volledig gerenoveerd, je kunt in de 'hotelstad' Ein Bokek uit tien verschillende stranden kiezen.
Internationale onverdraagzaamheid over Jeruzalem
Posted on Tuesday, May 16, 2017
Internationale onverdraagzaamheid over Jeruzalem is hardnekkig. Dat bleek zondag, toen medewerkers van de Amerikaanse consulaat bij hun bezoek aan de Westelijke Muur hun Israëlische begeleiders wegstuurden, omdat die op de Westbank zou liggen.
Barghouti: Sta 19 eisen toe, of we gaan in dorststaking
Posted on Tuesday, May 16, 2017
Marwan Barghouti heeft de Israëlische gevangenisautoriteiten een lijst van 19 eisen overhandigd. Wanneer die eisen niet binnen twee tot drie dagen worden aanvaard, dan wordt de hongerstaking verscherpt en zullen de gevangenen ook niet meer drinken.
Groeten uit Israël: Bekende gezichten bij nieuwe omroep
Posted on Tuesday, May 16, 2017
'Vandaag wordt het iets minder warm' zei het weerbericht, maar warm blijft het. Een paar regels en een video over de nieuwe Israëlische omroep, een bezoek aan de redactie, het komende Jeruzalem-nummer, en natuurlijk het weer van vandaag in Israël
Video van de Dag: Het Lunapark van Tel Aviv
Posted on Tuesday, May 16, 2017
De video van vandaag laat u rondkijken in het Lunapark van Tel Aviv, dat het gehele jaar geopend is. Daarna zien we een van de nieuwste attracties, de heteluchtballon boven het Hayarkon park en de restaurants en winkeltjes in het havengebied van Tel Aviv.
Hebron kiest zesvoudig moordenaar als burgemeester
Posted on Monday, May 15, 2017
In Hebron is zaterdag bij de gemeenteraadsverkiezingen van de Palestijnse Autoriteit een terrorist tot burgemeester gekozen. Tayseer Abu Sneineh was in 1980 betrokken bij een aanval op een gebouw in Hebron waarin zich Joodse yeshiva-studenten bevonden.
Nieuwe Amerikaanse ambassadeur vandaag in Israël
Posted on Monday, May 15, 2017
David Friedman, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Israël, wordt vandaag in Israël verwacht. Morgen al zal hij de Israëlische president Re'oeven Rivlin zijn geloofsbrieven overhandigen. Hij zal in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Herzlia gaan wonen.
Netanyahu: Verplaatsing VS-ambassade bevordert vrede
Posted on Monday, May 15, 2017
De verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem bevordert het vredesproces door het herstellen van een historische fout, zo reageerde premier Netanyahu zondag op uitspraken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
Groeten uit Israël: Nieuwe Israëlische omroep gestart
Posted on Monday, May 15, 2017
Warm, warmer, heet, daar mogen we de komende zomermaanden uit kiezen. Een paar regels over de start van de nieuwe Israëlische omroep KAN, de kampvuren die op Lag baOmer werden gestookt, files in Modiïn, en natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Lag baOmer parade in Jeruzalem
Posted on Monday, May 15, 2017
Zondag, op de 33ste dag van de Omertelling, werd in Jeruzalem een kleine Lag baOmer parade gehouden. Kinderen liepen trommelend door het voetgangersgebied. Deze 33ste dag van de 50 dagen tussen Pesach en Shavoe'ot vormt een soort onderbreking in deze rouwperiode.
Grootste Noorse vakcentrale steunt boycot van Israël
Posted on Sunday, May 14, 2017
De grootste Noorse vakcentrale heeft vrijdag op zijn congres besloten tot volledige boycot van Israël op economisch, cultureel en academisch gebied. De Noorse minister van Buitenlandse Zaken bekritiseerde de beslissing en noemde boycot niet de juiste weg.
Agent in Jeruzalem neergestokken tijdens shabbat
Posted on Sunday, May 14, 2017
Bij een steekpartij in de Oude Stad van Jeruzalem is zaterdag een 37-jarige Israëlische politieagent middelzwaar gewond geraakt. De aanvaller, een Jordaniër, werd neergeschoten en overleed. Jordanië heeft woedend gereageerd op het neerschieten van zijn staatsburger.
Emoties zijn sterker dan feiten
Posted on Sunday, May 14, 2017
Feiten lijken steeds minder belangrijk te worden, vooral wanneer het gaat om het conflict met de Palestijnen. De afgelopen vijftien jaar worden de media beheerst door emoties. Als redactie discussiëren we of we de waarheid over Israël niet met wat meer emotie moeten vertellen.
Groeten uit Israël: Triest nieuws van Kiev en sport
Posted on Sunday, May 14, 2017
Een druk weekeinde ligt achter ons. Voetbalclub Hapo'el Tel Aviv is voor het eerst sinds 1989 gedegradeerd, en Israël kwam op het Eurovisie Songfestival niet verder dan de 23ste plaats. De nieuwe week begint vanavond met vuren stoken, dus houd de ramen dicht.
Video van de Dag: Watersport in Jaffa-Tel-Aviv
Posted on Sunday, May 14, 2017
Een nieuwe video met impressies van Tel Aviv. De video werd gefilmd in Jaffa en toont ons mooie beelden van de jachthaven en de oude stad, en uitzicht vanuit Jaffa van het strand van Tel Aviv.
Minder liefhebbers van klassieke muziek en Israël
Posted on Friday, May 12, 2017
Ik hoor regelmatig dat er steeds minder liefhebbers van klassieke muziek zijn. Ik hoor hetzelfde over de vriendenkring van Israël. Steeds minder mensen zouden aan de kant van Israël staan. Israël zou een Bijbels en ouderwets onderwerp zijn, dat de jonge generatie niet meer aanspreekt.
Groeten uit Israël: We mogen naar de finale van het Songfestival
Posted on Friday, May 12, 2017
'Onze zesde finalist is...... Israël!' Wat waren we gisteren kort voor middernacht blij toen werd bekendgemaakt dat Israël morgen mag deelnemen aan de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 Een terugblik naar de drie keer dat Israël de wedstrijd won, en het weer.
Video van de Dag: Deelnemers Songfestival in Israël
Posted on Friday, May 12, 2017
We blijven vandaag bij het onderwerp Songfestival. In april waren de deelnemers van het 'Eurovisie Songfestival 2017' te gast in Israël. Ze maakten een tour door Jeruzalem. In de video vertellen enkelen van hen over hun indrukken.
Legerwoordvoerder reageert op B'Tselem-video
Posted on Thursday, May 11, 2017
In een bijzondere post op zijn Facebook-pagina reageert de woordvoerder van het Israëlische leger op bovenstaande video van de linkse organisatie B'Tselem, waarin een uitgelokt incident te zien is met militairen die Palestijnen wegsturen van een nederzetting..
Video: Hoe denken Israëli's over Donald Trump?
Posted on Thursday, May 11, 2017
De vlogger Chananja Naftali ging in Tel Aviv met de camera de straat op, en vroeg Israëli's hun mening over de nieuwe Amerikaanse president. Over het algemeen waren de reacties positief, soms aarzelend. 'Hij is beter voor Israël dan Hillary Clinton'.
Ambassade VS verhuist nog niet naar Jeruzalem?
Posted on Thursday, May 11, 2017
Israëlische meldden meldden, dat de Amerikaanse president Trump de (bestaande) uitvoerende opdracht, om de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem uit te stellen, zal verlengen wanneer deze opdracht hernieuwd moet worden.
Groeten uit Israël: Laatste taak: Eurovisie Songfestival
Posted on Thursday, May 11, 2017
De oude Israëlische TV had dinsdagavond zijn laatste uitzending, maar mag nog wel het Eurovisie Songfestival uitzenden. De radiozender Kol Yisrael zendt nog een paar dagen muziek uit. De temperaturen zijn duidelijk gedaald, er is weer frisse lucht.
Video van de Dag: Mijn prachtige Ashkelon
Posted on Thursday, May 11, 2017
De video van vandaag brengt ons naar het zuiden, naar Ashkelon. De stad ligt in de buurt van de grens met de Gazastrook en telt ongeveer 130.000 inwoners. Ashkelon heeft een prachtig zandstrand en een archeologisch park met ruïnes van oude nederzettingen.
Volgende Israel Today Magazine wordt heel bijzonder!
Posted on Wednesday, May 10, 2017
Geen enkele andere stad heeft zo'n fascinerende historie als de heilige stad Jeruzalem. De bevrijding van Jeruzalem 50 jaar geleden is daarin een historische mijlpaal. Daarom hebben we een gouden editie van het Israel Today Magazine en een live uitzending voorbereid.
Trump: Een 'eer' om Abbas te ontmoeten – of toch niet?
Posted on Wednesday, May 10, 2017
Na zijn ontmoeting met de Palestijnse leider Abbas twitterde de Amerikaanse president Trump, dat het een 'eer' voor hem was het hoofd van de PLO te ontvangen - maar hij verwijderde deze tweet al snel. Zou hij boos zijn over de leugens die Abbas hem vertelde?
Strijd om de publieke omroep
Posted on Wednesday, May 10, 2017
In Israël wordt een harde discussie gevoerd over de toekomst van de publieke omroep. Over de rug van duizenden werknemers van de huidige omroep wordt op politiek niveau een hard spel gespeeld, want premier Netanyahu en zijn Likoedpartij zijn fel gekant tegen een nieuw omroepbestel.
Groeten uit Israël: Oude Israëlische omroep ten einde
Posted on Wednesday, May 10, 2017
Een tijdperk loopt ten einde, over vijf dagen sluit de oude Israëlische omroep, een verdrietige zaak. De Duitse bondspresident Steinmeier bezocht na Israël de Palestijnse Autoriteit en legde een krant op Arafat's graf. We krijgen hier hete dagen met een droge woestijnwind.
Video van de Dag: Promo-video 'Voor mij is Modiïn thuis'
Posted on Wednesday, May 10, 2017
De stad Modiïn-Maccabim-Re'oet (mijn woonplaats) heeft op de 69e Onafhankelijkheidsdag van de Staat Israël een nieuwe video over de stad gepubliceerd. 'Voor mij is Modiïn thuis', klinkt er in een lied. Modiin-Maccabim-Re'oet telt nu rond de 120.000 inwoners.
Pijlen van de Messias: Voorbereiding op diensttijd
Posted on Tuesday, May 09, 2017
Honderden, zo niet duizenden Messiaans-Joodse soldaten dienen momenteel in het leger. Messiaanse leiders hebben daarom het programma Chetzim in het leven geroepen, om deze jongeren op de militaire diensttijd voor te bereiden. Chetzim betekent ‘pijlen’.
Video: Messiaanse gemeenten nemen afscheid van pionier Davis
Posted on Tuesday, May 09, 2017
Pastor David Davis, een van Israëls oudere Messiaanse leiders, is overleden. Davis was 79 jaar oud toen hij uiteindelijk overleed nadat hij een jaar tegen kanker had gestreden. Hij wordt overleefd door zijn vrouw Karen en hun twee geadopteerde zonen.
Groeten uit Israël: Hoe kun je van 2400 shekel leven?
Posted on Tuesday, May 09, 2017
Het was vanochtend al duidelijk, dat het een hete dag wordt. Er waren files op de autowegen door een bermbrand, een demonstratie van invaliden voor een hogere uitkering, en een ongeval; oud-militairen gedenken de overwinning op Duitsland, en tenslotte het weer.
Video van de Dag: Indrukken van de stad Jeruzalem
Posted on Tuesday, May 09, 2017
Maandag had ik weer tijd voor een wandeling door de stad. Het weer is momenteel zomers warm. De regentijd licht al ver achter ons. Loop u met me mee door de Jaffastraat?
Koekjes en chocoladerepen tijdens de hongerstaking
Posted on Monday, May 08, 2017
Ongeveer drie weken geleden zijn Arabische veiligheids­gevangenen onder leiding van Marwan Barghouti een hongerstaking begonnen. Ze eisen betere omstandigheden in de gevangenis. Maar de leider lijkt het niet zo nauw te nemen met de hongerstaking.
Steekpartij verhinderd in Jeruzalemse Damascuspoort
Posted on Monday, May 08, 2017
Een Arabische vrouw heeft zondagavond geprobeerd agenten bij de Damascuspoort in neer te steken. Ze naderde de controlepost bij de ingang, trok een mes en riep 'Allah Hu Akbar'. De agenten aarzelden niet en schoten op de terroriste, ze bezweek aan haar verwondingen.
Nieuw 'document' maakt Hamas niet vredelievender
Posted on Monday, May 08, 2017
Nieuwsagentschappen, die de Palestijnse strijd tegen de 'koloniale zionisten' steunen, noemen het nieuwe 'document van algemene principes en beleid' van Hamas een 'charter'. Dat is geen vergissing, maar een bewuste poging om Hamas van blaam te zuiveren.
Groeten uit Israël: Geen telefoonbereik in delen Negev
Posted on Monday, May 08, 2017
Het wordt hier steeds warmer, de zomer is nu echt begonnen. Een paar woorden over het bezoek van de Duitse bondspresident aan Israël en de bijzondere betrekkingen tussen de twee landen, een tragisch ongeval in de woestijn, en natuurlijk het weer in Israël.
Video van de Dag: de Dode Zee, het laagste punt
Posted on Monday, May 08, 2017
Het is altijd weer fascinerend om de Dode Zee te zien. Een nieuwe video met prachtige opnamen van het laagste punt op aarde en het zoutste meer, zo zout dat je er probleemloos in blijft drijven.
Netanyahu: 'Wij willen vrede, Abbas prijst terroristen'
Posted on Sunday, May 07, 2017
Premier Benjamin Netanyahu sprak zondag voor het begin van de wekelijkse kabinetszitting over het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump op 22 mei en zijn vredesinitiatief, en bekritiseerde de Palestijnse leider Machmoud Abbas.
Veiligheidsdiensten tegen nieuwe cyberveiligheidsdienst
Posted on Sunday, May 07, 2017
De leiders van de die Israëlische veiligheidsdiensten – het leger, Mossad en de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet – hebben hun frustraties uitgesproken over plannen van premier Benjamin Netanyahu om een nieuwe dienst voor cyberveiligheid op te richten.
Duitse president Steinmeier bezoekt Israël
Posted on Sunday, May 07, 2017
De Duitse president Frank-Walter Steinmeier is zaterdagavond, vergezeld door zijn vrouw Elke Büdenbender, in Israël aangekomen. Minister Ayub Kara verwelkomde de gasten op luchthaven Ben-Goerion namens de Staat Israël.
Groeten uit Israël: Wat zijn schoolboeken toch duur!
Posted on Sunday, May 07, 2017
Een nieuwe week is begonnen, een normale werkweek. Een paar regels over het naderende einde van het schooljaar, de verhuur van die dure schoolboeken, het bezoek van de Duitse president Steinmeier aan Israël en natuurlijk het weer van vandaag in Israël.
Video van de Dag: Maria Magdalena Kerk, Ein Kerem
Posted on Sunday, May 07, 2017
De video van vandaag brengt ons naar Ein Kerem, een oud dorp, dat deel uitmaakt van Jeruzalem. Volgens de christelijke traditie zou Johannes de Doper er geboren zijn, de plaats is een bedevaartsoord. We zien er de Russisch-orthodoxe Maria Magdalena Kerk.
Netanyahu hekelt Abbas' leugens tegen Trump
Posted on Friday, May 05, 2017
Het heeft weinig mensen verbaasd, dat de eerste woorden uit de mond van de Palestijnse leider Machmoud Abbas tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump regelrechte leugens waren. Premier Netanyahu gaf meteen een scherpe reactie.
Vier Gods trouw aan Zijn Woord en aan Israël
Posted on Friday, May 05, 2017
Het wonder van het volk Israël is uniek: het is in de historie het enige volk dat ooit 1900 jaar buiten zijn land was en het in 1948 herkreeg. Tijdens het komende Loofhuttenfeest, Soekot, willen we Gods trouw aan zijn woord en aan zijn volk Israël vieren
Groeten uit Israël: Jeruzalem dichtgetimmerd op 22 mei
Posted on Friday, May 05, 2017
Ik kan het weerbericht wel kopiëren, er verandert nauwelijks iets. Een paar regels over het komende bezoek van de Amerikaanse president Trump, waarvoor veel straten worden afgesloten, een bezoek op afspraak aan het postkantoor, en natuurlijk het weer in Israél.
Video van de Dag: Dansend door Jeruzalem
Posted on Friday, May 05, 2017
Binnenkort vieren we Jeruzalemdag, de 50ste verjaardag van de hereniging van de hoofdstad van Israël. Jeruzalem is het kloppende hart van de geschiedenis van Israël. Laat u door de dansers Nadav en Tamar begeleiden naar de betoverendste plekken van de stad.
De valse geschiedenis van de UNESCO
Posted on Thursday, May 04, 2017
UNESCO heeft Israël's 69e onafhankelijkheidsdag gekozen voor een anti-Israëlische resolutie, getiteld 'Occupied Palestine'. Deze moet de Israëlische bezetting van Oost-Jeruzalem, inclusief de oude stad, veroordelen en vindt het nodig om Gaza in 'bezet Palestina' op te nemen.
Mesaanval verijdeld in Hebron; geweer in kinderbed
Posted on Thursday, May 04, 2017
♦ Bij het Graf van de Aartsvaders in Hebron is donderdagochtend een aanval met een mes verhinderd;
♦ In april hebben op de Westbank tien beschietingen plaatsgevonden,
♦ Bij een huiszoeking naar aanleiding van beschietingen werd in een kinderbed een geweer aangetroffen.
Israëli's ervaren de liefde van christelijke gastvrijheid
Posted on Thursday, May 04, 2017
Het Hosting Israeli Travelers (HIT) netwerk onderhoudt een wereldwijd netwerk van bijbelgetrouwe christenen die van Israël houden, die een enorme getuige zijn geworden door hun eenvoudige gastvrijheid voor Israëli's die de wereld rondreizen.
Groeten uit Israël: Straks weer vlaggen op Jeruzalemdag
Posted on Thursday, May 04, 2017
We hebben deze dagen heel stabiel weer, het weerbericht wordt saai. Op de redactie werken we aan de voorbereidingen van een livestream uitzending op Jeruzalemdag. De Amerikaanse president Trump bekritiseerde betalingen aan families van Palestijnse terroristen.
Video van de Dag: Overwinning met onze handen?
Posted on Thursday, May 04, 2017
In deze nieuwe video presenteert het Israëlische leger zich tijdens de 69ste Onafhankelijkheidsdag. 'Onze handen leiden ons naar onze overwinningen, wordt aan het eind van deze video gezegd. Of is Gods bescherming de enige reden dat Israël bestaat?
Israëli's verwachten veel van Trumps komende bezoek
Posted on Wednesday, May 03, 2017
De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting later deze maand Israël bezoeken, en velen verwachten dat hij bij die gelegenheid zal gebruiken om een ​​paar diplomatieke donderslagen zal laten horen.
Joodse jongeman neergeschoten bij mes-aanval
Posted on Wednesday, May 03, 2017
In Israël is men helaas al gewend aan dit soort aanvallen: een terrorist rent met een mes in zijn hand naar soldaten en probeert hen neer te steken. Maar deze keer was de aanvaller een Joodse jongeman uit de Jeruzalemse wijk Pisgat Ze'ev.
De geschiedenis liegt niet, de mensen wel
Posted on Wednesday, May 03, 2017
Precies op de Israëlische Onafhankelijkheidsdag, en kort voor de viering van 50 jaar herenigd Jeruzalem, stemde de UNESCO weer over een anti-Israëlische resolutie. Premier Benjamin Netanyahu zei, dat voor de Bijbel geen verjaringstermijn geldt, wat westerse politici niet begrijpen.
Groeten uit Israël: UNESCO kwam het feest bederven
Posted on Wednesday, May 03, 2017
Na twee gedenkdagen vierden we gisteren Israëls 69ste Onafhankelijkheidsdag. Parken zaten vol barbecueënde mensen, wegen stonden vol auto's. En wie kwam ons feestje bederven? De UNESCO met een belachelijke resolutie. En het weer is hier lekker.
Video van de dag: Vliegshow op Onafhankelijkheidsdag
Posted on Wednesday, May 03, 2017
Gisteren heeft de Israëlische luchtmacht zijn traditionele vliegschow gehouden, zoals dat tijdens elke Onafhankelijkheidsdag gebeurt. In deze video kunt u de vliegkunst van het acrobatische showteam van de luchtmacht bewonderen.
Geldt 'gevangenen vrijlaten' ook voor terroristen?
Posted on Tuesday, May 02, 2017
De Vergadering van de Katholieke Ordes in het Heilige Land stelde zich afgelopen weekeinde openlijk aan de kant van de in Israël opgesloten Palestijnse criminele gevangenen, die deelnemen aan de twee weken geleden begonnen hongerstaking. Hoe oprecht is dit?
Pallywood werkt: Duitse prijs voor Machmoud Abbas
Posted on Tuesday, May 02, 2017
De uitreiking van de Steiger Award aan Machmoud Abbas is weer eens het bewijs dat ook cultureel ontwikkelde, intelligente mensen grove propagandaleugens voor zoete koek slikken. Machmoud Abbas werd onderscheiden met een speciale prijs voor ‘Hoop op Vrede’.
Schokkende video toont Trump wie Abbas werkelijk is
Posted on Tuesday, May 02, 2017
Met het oog op het gesprek dat de Amerikaanse president Donald Trump deze week met de Palestijnse leider Machmoud Abbas zal voeren, deed de Israëlische premier in een video een boekje open over Abbas, die in het Engels zo goed zijn bereidwilligheid tot vrede en overleg weet te etaleren.
Groeten uit Israël: Nationale Barbecuedag
Posted on Tuesday, May 02, 2017
Vandaag is het feest, Israël bestaat 69 jaar! De viering van Onafhankelijkheidsdag begon gisteravond met ceremonies en vuurwerk, waarvan u video's kunt bekijken. Mijn dochter deed mee aan en show in mijn woonplaats. En dan natuurlijk het weer van vandaag.
Video van de Dag: Israël is 69 jaar een Staat
Posted on Tuesday, May 02, 2017
Vandaag viert Israël voor de 69ste keer Yom Ha'atzma'oet, Onafhankelijkheidsdag. De video van vandaag laat voor ieder jaar een foto zien, 69 redenen om van Israël te houden.
Noord-Korea dreigt Israël met 'duizendvoudige straf'
Posted on Monday, May 01, 2017
Noord-Korea is vastbesloten om president Trump en de VS te verslaan, en dat betekent ook dat de bondgenoten van Amerika worden verslagen. Bovenaan de Noord-Koreaanse lijst staan twee landen: Japan en Israël. Voor Japan is duidelijk. Voor Israël is dat minder duidelijk.
Weer UNESCO-resolutie op Onafhankelijkheidsdag
Posted on Monday, May 01, 2017
Dinsdag, op de 69e Onafhankelijkheidsdag, zal de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) weer over een anti-Israël resolutie stemmen. Deze resolutie noemt Israël een bezettende macht in Jeruzalem en de graven van de Aartsvaders islamitisch.
'Rouw verandert in vreugde, troost volgt op hun verdriet'
Posted on Monday, May 01, 2017
Maandagavond worden de laatste ceremonies van de gedenkdag Yom HaZikaron gehouden, en begint Yom HaAtzma'oet. De vlaggen worden weer in top gehesen en Onafhankelijkheidsdag begint. Het is geen toeval dat Onafhankelijkheidsdag direct volgt op het gedenken van de gevallenen.
Om elf uur stond het hele land even stil
Posted on Monday, May 01, 2017
Om elf uur plaatselijke tijd klonken in het gehele land twee minuten lang de sirenes. Het verkeer kwam tot stilstand, iedereen stopte met zijn bezigheden en herdacht de gevallen soldaten en de slachtoffers van terreur. In de video ziet u de straten bij ons redactiekantoor.
Groeten uit Israël: Verdriet gaat over in vreugde
Posted on Monday, May 01, 2017
De sirene voor de gedenkdag van de gevallen soldaten en de terreurslachtoffers verraste mij gisteren op de autoweg. Het vredriet van de gedenkdag gaat vanavond over in de vreugde van Yom Ha'atsma'oet, de 69ste Onafhankelijkheidsdag van de Staat Israël.
Video van de Dag: Nieuwe gedenkhal voor gesneuvelden
Posted on Monday, May 01, 2017
Op de Herzlberg is zondag de nieuwe gedenkhal voor de gesneuvelde soldaten ingewijd. De hal bestaat uit een 18 meter hoge berg van stenen. Op meer dan 23.000 bakstenen zijn de namen van de gesneuvelden aangebracht.