April 2017

Yom HaZikaron begint vanavond bij zonsondergang
Posted on Sunday, April 30, 2017
Rond 1860, toen de eerste Joodse wijk buiten de muren van Jeruzalem werd gebouwd, hadden de eerste opstanden van de Arabische bevolking plaats. In 1873 werd het eerste slachtoffers geregistreerd. Sindsdien zijn in totaal 23.544 soldaten en terreurslachtoffers gestorven.
Groeten uit Israël: Yom Hazikaron gedenkt gevallenen
Posted on Sunday, April 30, 2017
Het is behoorlijk warm, ik heb voor het eerst dit jaar mijn jas thuis gelaten.. Vanavond begint de gedenkdag voor de gevallen soldaten en de slachtoffers van terreur met een minuut stilte, Hapo'el Be'er Sheva is voetbalkampioen geworden, en het warme weer.
Video van de dag: Rondleiding door Tel Aviv
Posted on Sunday, April 30, 2017
De video van vandaag brengt ons in Tel Aviv. Hij nodigt u uit voor een rondleiding door de stad. Die begint met een rit over de Ayalon snelweg, dan gaan we naar de strandpromenade. Aansluitend kunt u door het oude Jaffa lopen. De tocht eindigt in de avond op het strand.
Rechts gestemd, links gekregen
Posted on Friday, April 28, 2017
‘De huidige regering staat bekend als de meest rechtse in de geschiedenis van de Israëlische Staat, en toch hebben de Knessetleden unaniem besloten de bouwactiviteiten in de Joodse nederzettingen te beperken en niet verder te ontwikkelen’
Ook het Israel Today bos verbrandde in november 2016
Posted on Friday, April 28, 2017
Bij de reeks bosbranden die in november 2016 overal in Israël uitbraken, dorpen bedreigden en een aantal huizen in de as legden, blijkt ook het Israel Today bos in het Karmelgebied te zijn verbrand. Dit bos was aangelegd dank zij giften van onze lezers.
Groeten uit Israël: Ruimte voor religieuze tradities
Posted on Friday, April 28, 2017
Het weekeinde is hier al begonnen, ik heb de boodschappen in huis, ook voor het grillen - een nationale sport - op Onafhankelijkheidsdag. Een paar regels commentaar op het verbieden van de boerka in Duitsland, en natuurlijk het weer in israël.
Video van de dag: Het strand van Tel Aviv
Posted on Friday, April 28, 2017
In Israël is het badseizoen geopend, 144 stranden zijn beschikbaar voor het publiek. Op de stranden zijn reddingsdiensten, zonder deze is het niet toegestaan in de zee te zwemmen. De video van vandaag toont ons het strand en de jachthaven van Tel Aviv.
Een vlag op het graf van elke gesneuvelde
Posted on Thursday, April 27, 2017
Gisteren werd op de militaire begraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem de ceremonie 'Een vlag voor elke gevallene' gehouden. Voorafgaand aan Yom Hazikaron wordt een kleine vlag geplaatst op elk graf van een gevallen soldaat of politieagent, om de gevallenen te eren.
Voorzichtige erkenning luchtaanval vliegveld Damascus
Posted on Thursday, April 27, 2017
De Israëlische minister van Inlichtingen Israël Katz heeft donderdag sterk gesuggereerd, dat de Joodse Staat eerder die dag een grote luchtaanval had uitgevoerd op de internationale luchthaven van Damascus. Hiermee zou een wapentransport zijn voorkomen.
Premier Netanyahu ontvangt weeskinderen
Posted on Thursday, April 27, 2017
Een paar dagen voor de herdenking van de gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terreur hadden premier Benjamin Netanjahu en zijn vrouw Sara een ontmoeting met kinderen van wie de vaders tijdens hun dienst in het Israëlische leger om het leven waren gekomen
Groeten uit Israël: Dagen van rouw en vreugde
Posted on Thursday, April 27, 2017
Het is nu echt zomer, ik heb de winterkleren achterin de kast gehangen. Het badseizoen is officieel begonnen, 144 stranden worden bewaakt. Zondag gedenken we de gevallenen militairen en terreurslachtoffers, en maandag is de 69ste Onafhankelijkheidsdag.
Video van de Dag: Netanya met zijn witte stranden
Posted on Thursday, April 27, 2017
Vandaag is in Israël het badseizoen op de stranden officieel geopend. De stad Netanya is beroemd om zijn prachtige witte stranden. De stad blijft groeien op, in het zuiden zijn nieuwe woonwijken gebouwd met flatgebouwen, die je een prachtig uitzicht op de zee geven.
Duitslands keuze: een provocatie
Posted on Wednesday, April 26, 2017
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel heeft tijdens zijn bezoek aan Israël een keuze gemaakt. Hij heeft gekozen voor een ontmoeting met twee subversieve organisaties, in plaats van met premier Benjamin Netanyahu.
De linkse lente, de cultuur van het anti-zionisme
Posted on Wednesday, April 26, 2017
Wat radicaal links met zijn vele gezichten in Israël verbindt, is de overtuiging dat zionisme een racistische, koloniale ideologie is, die uitgeroeid moet worden. Israëli’s met een radicaal links gedachtegoed vinden het een gotspe om te spreken over een ‘uitverkoren volk’ in een ‘beloofd land’.
Groeten uit Israël: Duitse minister schaadt betrekkingen
Posted on Wednesday, April 26, 2017
Onderweg naar Jeruzalem werd op de radio bijna alleen over de Duits-Israëlische betrekkingen gesproken. Een paar regels dus over de Duitse minister van Buitenlandse Zaken en de diplomatieke crisis, de uitreiking van persoonsbewijzen, en het weer van vandaag.
Video van de dag: De verschillende gezichten van Israël
Posted on Wednesday, April 26, 2017
'Ik ben Israël' - Deze video toont ons de verschillende gezichten van Israël. Het laat ons de mensen van Israël zien met hun verschillende achtergronden en de verworvenheden van het land. De video laat zien dat we trots kunnen zijn op ons land, op onze Israëlische identiteit.
De Holocaust volgens Machmoud Abbas
Posted on Tuesday, April 25, 2017
Edy Cohen schrijft in zijn nieuwe boek ‘The Holocaust in the Eyes of Mahmoud Abbas’: ‘Toen Mahmoud Abbas twaalf jaar geleden tot president van de Palestijnse Autoriteit werd verkozen, vonden de meeste Israëli’s dat eerst het verleden van Abbas moest worden onderzocht, vooral omdat hij een Holocaustontkenner is’.
Duitse minister van Buitenlandse Zaken in Israël
Posted on Tuesday, April 25, 2017
De nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel is sinds maandag in Israël. Vandaag zal hij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoeten, op voorwaarde dat hij afziet van een bezoek aan de linkse NGO's 'Breaking the Silence' en 'B'Tselem'.
Groeten uit Israël: Een week van gedenken en feesten
Posted on Tuesday, April 25, 2017
Van mij mag het weer zo blijven, frisse lucht in de ochtend en niet te warm overdag. Een paar regels over Ammunition Hill in Jeruzalem, het uitreiken van de eerste legitimatiekaart bij 16 jaar, een bijzonder Israel Today Magazine, en tenslotte het weer in Israël.
Video's van de Dag: Ammunition Hill, Jeruzalem
Posted on Tuesday, April 25, 2017
Vandaag heb ik in mijn blog Groeten uit Israël geschreven over Ammunition Hill in Jeruzalem. In deze video lopen we mee door de loopgraven die zich daar bevinden, waar Israëlische soldaten vijftig jaar geleden streden om de stad Jeruzalem te bevrijden.
Israël herdacht de Holocaust-slachtoffers
Posted on Monday, April 24, 2017
Maandag om 10 uur stond het gehele land Israël twee minuten stil. Israël herdacht de 6 miljoen Joden die werden vermoord door de nazi's. Vier jaar geleden heeft het aantal Joden die in Israël wonen dit aantal bereikt. Vandaag wonen in Israël iets meer dan 6 miljoen Joden.
Aanvallen in Tel Aviv en bij checkpoint; vijf gewonden
Posted on Monday, April 24, 2017
• Bij een aanval zondagmiddag in Tel Aviv verwondde een Arabier vier personen licht.
• Maandagochtend vroeg viel een Arabische vrouw bij een controlepost een soldate aan met een mes.
Van Holocaust tot wedergeboorte...
Posted on Monday, April 24, 2017
Hadar Golding, officier in het Israëlische leger, werd in 2014 tijdens de Gaza-oorlog gedood en is sindsdien vermist. Zijn lichaam wordt nog steeds vastgehouden door Hamas. Een brief, die hij als student schreef vanuit Auschwitz, wordt daar door zijn ouders voorgelezen.
Groeten uit Israël: Yom haSho'ah – en weer een aanval
Posted on Monday, April 24, 2017
Vandaag is het weer fris, terwijl we in het weekeinde de airco nodig hadden. Een paar regels over de steekpartij gisteren in Tel Aviv, de gedenkdag voor de slachtoffers van de Holocaust, herinneringen aan mijn schooltijd in Duitsland, en natuurlijk het weer in Israël
Video van de dag: Voetballen in kamp Theresienstadt
Posted on Monday, April 24, 2017
Voetbal in een ghetto, een concentratiekap, dat heeft echt bestaan. Tussen de jaren 1942 en 1944 bestond er in het kamp Theresienstadt (of Terezin) een voetbalcompetitie. Joodse gevangenen speelden honderden voetbalwedstrijden in dit 'modelkamp'.
Netanyahu sprak met VS Minister van Defensie, Mattis
Posted on Sunday, April 23, 2017
Vrijdagochtend, enkele dagen voor de Israëlische gedenkdag voor de holocaust-slachtoffers, sprak premier Benjamin Netanyahu met de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis over de twee gevaren die Israël en de andere landen in het Midden-Oosten bedreigen.
Israël gedenkt slachtoffers van holocaust en oorlogen
Posted on Sunday, April 23, 2017
Maandag begint een week van gedenken. Op 24 april is de gedenkdag van de holocaust. Op maandag 1 mei is het Yom Hazikaron, de Israëlische herdenkingsdag voor de gevallen soldaten, die in de avond uitbundig overgaat in het vieren van Onafhankelijkheidsdag op 2 mei.
Groeten uit Israël: Opdat wij nooit vergeten
Posted on Sunday, April 23, 2017
Een heet weekeinde ligt achter ons, en nu is het even weer fris. Een paar regels over Yom Hashoah, de herdenkingsdag voor de slachtoffers van de Holocaust, die vanavond begint, het initiatief om samen met een overlevende in huis te gedenken, en natuurlijk het weer.
Video's van de dag: Gedenkdag Holocaust-slachtoffers
Posted on Sunday, April 23, 2017
Zondagavond begint Yom HaSho'a, de gedenkdag van de slachtoffers van de holocaust. In het Herdenkingscentrum Yad Washem in Jeruzalem wordt de officiële herdenkingsceremonie gehouden. In drie video's laten we u kennis maken met Yad Washem.
Nog drie F-35 vliegtuigen op weg naar Israël
Posted on Friday, April 21, 2017
Deze vrijdag zijn nog drie F-35 vliegtuigen onderweg van de Verenigde Staten naar Israël. Ze worden in de middag in Israël verwacht. In december landden de eerste twee van de in totaal 33 door Israël bestelde vliegtuigen op de militaire luchthaven Nevatim.
Groeten uit Israël: Grillen, de nationale sport
Posted on Friday, April 21, 2017
Warm, warmer, heet, zo kun je de laatste dagen beschrijven. Een paar regels over de voorbereidingen voor Israëls 69ste Onafhankelijkheidsdag en Israël nationale sport, grillen, en over een bioscoopfilm die niet in de bioscopen draait. en natuurlijk het weer.
Video van de dag: Het grootste wonder is...
Posted on Friday, April 21, 2017
De Zuidafrikaanse opperrabbijn Warren Goldstein noemt het voortbestaan van het Joodse volk door de hele geschiedenis heen misschien wel het grootste wonder sinds de schepping. Keer op keer dreigden naties het Joodse volk te vernietigen – maar ze zijn vervaagd in de vergetelheid.
Jordaanse moslims bewaakten kerken op Paaszondag
Posted on Thursday, April 20, 2017
Na de dodelijke bomaanslagen op kerken in Egypte vorige week, en de publicatie van een video van ISIS waarin Jordanië werd gewaarschuwd voor terreuraanslagen, meldden jonge Jordaanse moslims zich vrijwillig voor het bewaken van kerken tijdens Paaszondag.
Moeder van vermiste: 'Netanyahu heeft mijn hart gebroken'
Posted on Thursday, April 20, 2017
In Israël wordt momenteel fel gediscussieerd over het lot van twee Israëlische soldaten, Hadar Goldin en Oron Shaul, die sinds de Gaza-oorlog van 2014 vermist zijn en waarschijnlijk niet meer leven. Aangenomen wordt dat hun lichamen in handen zijn van Hamas.
Commentaar: Mag je de kerk 'Geestelijk Israël' noemen?
Posted on Thursday, April 20, 2017
Moeten we onderscheid maken tussen een 'geestelijk Israël' en een 'stoffelijk' of 'natuurlijk' Israël? We moeten deze verontrustende Griekse denkwijze afleggen en erkennen, dat het geestelijke en het stoffelijke elkaar niet uitsluiten.
Groeten uit Israël: Winkels open of dicht op shabbat?
Posted on Thursday, April 20, 2017
Ook vandaag schijnt buiten de zon, de zomer zet door. In Jeruzalem wordt het 25 graden. Een groepje wandelaars is verdwaald in de woestijn, hun water raakte op, maar ze zijn gevonden. En wie beslist er over openen van winkels op Shabbat?
Video van de Dag: Bat Yam, groeiende stad aan zee
Posted on Thursday, April 20, 2017
Ten zuiden van Tel Aviv en grenzend aan Jaffa en Cholon ligt de stad Bat Yam, die bekend staat om zijn prachtige zandstrand en de onlangs gerenoveerde boulevard. De video van vandaag toont ons opnamen vanuit de lucht van het strand, de boulevard en de skyline van de stad.
Verwarde Amerikaan opgepakt na aanvallen van politie
Posted on Wednesday, April 19, 2017
Een 31-jarige Amerikaanse christen is in de afgelopen week in de buurt van het meer van Galilea gearresteerd, nadat hij een Israëlische bewaker had aangevallen en de politie had bedreigd. Hij zou van Jezus opdracht hebben gekregen naar Israël te reizen
Likoedlid Amir Ohana dient zeurende vrouw van repliek
Posted on Wednesday, April 19, 2017
'Wanneer de Arabieren hun wapens neerleggen, zal er geen oorlog meer zijn. Wanneer de Israëli's hun wapens neerleggen, zal er geen Israël meer zijn'. Zo reageerde het knessetlid Amir Ohana (Likoed) op de vraag van een zeurende Amerikaanse Joodse vrouw.
Groeten uit Israël: Solo-actie van minister Kachlon
Posted on Wednesday, April 19, 2017
Ook vandaag krijgen we zonnig en aangenaam weer, dit weekeinde wordt het heet. Ik werk nu een jaar bij Israel Today, en het bevalt me wel. De zoektocht naar vermiste jongeren op het meer is beëindigd, en minister Kachlon gaat gezinnen financieel steunen.
Video van de Dag: Per jeep door de Judese woestijn
Posted on Wednesday, April 19, 2017
Bijna alle Israël zijn vorige week tijdens Pesach ergens in het land op stap geweest. In de video van vandaag reizen we mee met de leden van de 'Suzuki Club Israël' op hun tour in jeeps door de woestijn van Judea. Riemen vast,daar gaan we.
Arabische veiligheidsgevangenen in hongerstaking
Posted on Tuesday, April 18, 2017
Maandag zijn ongeveer 1200 Arabische veiligheidsgevangenen in Israëlische gevangenissen in hongerstaking gegaan. Ze had eerder aan de Israëlische gevangenis autoriteiten een lijst met eisen overhandigd. De hongerstaking wordt geleid door Marwan Barghouti.
De Uittocht uit Egypte is niet wat u dacht
Posted on Tuesday, April 18, 2017
Het Palestijnse revisionisme van de Bijbel bereikt een nieuw, belachelijk, dieptepunt wanneer het probeert de Joden te vervangen door moslims, vele eeuwen voor het ontstaan van de islam. Het ergste is, dat moslims het heel serieus nemen, en er naar handelen.
Groeten uit Israël: De bakkerswinkel staat weer vol...
Posted on Tuesday, April 18, 2017
Brood, pita’s, broodjes, pizza, alles is vanaf vandaag weer te krijgen. Pesach is voorbij. Op de Pesachweek volgt het van oorsprong Marokkaanse Mimoenafeest, waar mufletas worden gegeten. Slecht nieuws van het Meer van Galilea, en tenslotte het weer.
Video van de dag: Jezus' lijdensweg, Via Dolorosa
Posted on Tuesday, April 18, 2017
De video van vandaag biedt u de mogelijkheid om mee te lopen over de Via Dolorosa, de weg die Jezus in Jeruzalem aflegde voor zijn kruisiging. De 360 graden video van de Zwitserse krant 'Blick' laat u de staties zien van Jezus lijdensweg.
Aviram Ze'evy: Oog in oog met anarchie
Posted on Monday, April 17, 2017
Aviram Ze'evy is in Israël bekend vanwege zijn betrokkenheid bij de relatief kleine organisatie ‘AdKan’. Toen hij zag dat soldaten door linkse demonstranten ‘moordenaars’ werden genoemd en de staat Israël werd beschuldigd van oorlogsmisdaden was hij verbijsterd.
Video van de dag: Apen eten ook matzes tijdens Pesach
Posted on Monday, April 17, 2017
Tijdens de Pesachweek eten de Joden geen gerezen brood maar platte ongezuurde matses. Het lijkt er op, dat ook de apen in het Safaripark, of Zoölogisch Centrum, Tel Aviv-Ramat Gan deelnemen aan deze traditie.
Ambassadeur: 'Terugkeer Joden versterkt de Staat Israël’
Posted on Sunday, April 16, 2017
‘Israël is het thuisland van alle Joden, wereldwijd’, dat zegt Aviv Shir-On, de nieuwe ambassadeur van Israël in Nederland. Dat veel Joden vandaag de dag terugkeren naar Israël ziet hij als een positieve ontwikkeling. ‘Het maakt de Staat Israël sterk, en het verstevigt de positie van het volk.’
Groeten uit Israël: Paasfeest en Pesach vallen samen
Posted on Sunday, April 16, 2017
Het is hier net vrijdag, de winkels sluiten vroeg want morgen is de laatste dag van Pesach. Een paar regels over de steekpartij vrijdag in de Jeruzalemse tram, de vergeefse zoektocht naar drie jongeren op het meer, Pasen, en de viering van de hereniging van Jeruzalem.
Video van de Dag: Wandeltocht op de Golanhoogten
Posted on Sunday, April 16, 2017
Vrijdag vertelde ik u, dat mijn zoon met zijn vrienden een wandeltocht maakt over de Golanhoogten. Ze lopen de ongeveer 120 kilometer lange 'Golan Trail'. In deze video geeft een Israëlische wandelaar in vier minuten een indruk van zijn wandeling op de Golan Trail,
Britse studente doodgestoken in Jeruzalemse sneltram
Posted on Friday, April 14, 2017
Vrijdagmiddag rond 13 uur heeft in de Jeruzalemse sneltram een steekincident plaatsgevonden, dat een Britse studente het leven heeft gekost. De steekpartij vond plaats aan het begin van de Jaffastraat, nabij de Oude Stad, op een tijdstip waarop veel mensen op straat zijn.
Groeten uit Israël: Jeruzalem is in feeststemming
Posted on Friday, April 14, 2017
We krijgen lang weekeinde, maandag is de laatste dag van Pesach. Een paar regels over de zware regen die de wegen naar Eilat versperde, een wandeltocht van acht dagen over de Golan, vermiste jongeren op het meer en alcohol, muziek in Jeruzalem en het weer.
Video van de dag: Het 'verboden hoofdstuk' in de Tenach
Posted on Friday, April 14, 2017
Wist je dat er een 'verboden hoofdstuk' in de Tenach (het Oude Testament) staat? Wat is er al die jaren verborgen gebleven? Waarom wordt dit gedeelte nooit voorgelezen in de synagogen? Het lezen ervan heeft het leven van honderden Joodse mensen veranderd.
Muur rond Palestijns kamp in Libanon? Geen probleem!
Posted on Thursday, April 13, 2017
In het Palestijnse vluchtelingenkamp Ain al-Hilweh in Libanon beschieten de Palestijnen elkaar. In de gevechten tussen Palestijnse organisaties en radicale salafisten zijn tien personen gedood. Het Libanese leger bouwt er nu een muur omheen.
Rabbi Aviner en de 'christelijke fraude'
Posted on Thursday, April 13, 2017
Rabbi Shlomo Aviner, hoofd van de Ateret Yerushalayim Yeshiva, is een van de belangrijkste leiders van de religieuze zionistische beweging met veel aanhangers. Hij schreef recent het artikel 'Christenen die van Israël houden: 's Werelds grootste fraude.'
Groeten uit Israël: Lang weekeinde besluit Pesachweek
Posted on Thursday, April 13, 2017
Ook vanochtend ben ik later van huis gegaan, het is nu rustig op de weg. Tijdens de vakantiedrukte zijn bij uitstapjes enkele ongelukken gebeurd; drie jongeren drijvend op luchtbedden zijn vermist op het Meer van Galilea. We krijgen een lang weekeinde van vier dagen.
Video van de dag: De zegen van de priesters
Posted on Thursday, April 13, 2017
Vandaag is bij de Westelijke Muur, de Kotel, de priesterzegen, birkat kohaniem, uitgesproken. Hiervoor waren vele duizenden naar de Kotel gekomen. Tweemaal per jaar wordt de priesterzegen uitgesproken bij de Kotel, tijdens het Loofhuttenfeest en tijdens Pesach.
Pesach-ontvangst voor alleenstaande soldaten
Posted on Wednesday, April 12, 2017
Kort voor het begin van Pessach ontvingen Nechama Rivlin, de vrouw van de president, en Hannah Eizenkot, de vrouw van de Israëlische legerleider, in de officiële residentie van de Israëlische president een groep van 25 'lone solders'.
Palestijnen misbruiken kinderen in strijd tegen Israël
Posted on Wednesday, April 12, 2017
Het nieuwe Palestijnse leerplan voor de klassen 1 tot 4 'is aanzienlijk radicaler dan de vorige leerplannen', concludeert een nieuwe studie van de IMPACT-se. Het 'leert studenten om martelaren te worden, demoniseert en ontkent het bestaan ​​van Israël'.
Groeten uit Israël: Pesachvakantie, tijd voor de natuur
Posted on Wednesday, April 12, 2017
Sederavond en de eerste Pessachdag liggen achter ons, en de koelkast ligt vol met de restanten van ons feestmaal. Het is deze week rustig, veel bedrijven zijn gesloten, en velen genieten van de natuur. En met ei kun je die droge matses best lekker klaarmaken.
Video van de Dag: Uitstapjes tijdens de Pesachweek
Posted on Wednesday, April 12, 2017
In de video van vandaag gaan we op pad met jeugdgroepen van het district Emek Yisre'el (Dal van Jisreël) tijdens hun Pesach-uitstapje van vorige week. Er zijn in Israël veel jeugdbewegingen, zoals scouts, die vooral tijdens Pesach activiteiten in de natuur houden.
Israël is een gelukkig en gezond land
Posted on Tuesday, April 11, 2017
Volgens een tweetal recente studies is Israël een van de gezondste en gelukkigste landen. De gezondheid is beter dan in de meeste Europese landen, en aanmerkelijk beter dan in de Verenigde Staten. Aanleiding voor dit onderzoek was Wereld Gezondheidsdag op 7 april.
ISIS-raket treft tomatenkas; grens met Egypte gesloten
Posted on Tuesday, April 11, 2017
Maandagochtend klonken de sirenes in de regio Eshkol bij de grens met Gaza, gevolgd door een explosie in een tomatenkas. De Gradraket bleek afgevuurd vanuit het Sinaï schiereiland. In verband met de gespannen situatie is de grensovergang naar de Egyptische Sinaï gesloten
Buitenlandse Palestijnen tegen Palestijnse Autoriteit
Posted on Tuesday, April 11, 2017
Steeds meer Palestijnen zien de Palestijnse Autoriteit als de belangrijkste hinderpaal voor een beter leven en voor vrede. De PA is voortgekomen uit de PLO. Arabieren en Joden leefden vroeger in alle vrede samen in de omstreden gebieden. Dit zou zelfs vandaag nog kunnen.
Video van de dag: De mysterieuze profetie van Jesaja 53
Posted on Tuesday, April 11, 2017
Deze video bevat een uitgebreide bespreking van Jesaja hoofdstuk 53. Wie is de lijdende Knecht des Heren? Wordt hier het volk Israël of een persoon bedoeld, of beide? Hoe legden de oude rabbijnen en de Essenen dit hoofdstuk uit?
Syrisch gezin vlucht naar Israël voor medische hulp
Posted on Monday, April 10, 2017
Afgelopen weekeinde heeft het Israëlische leger een familie van Syrische burgers naar de Joodse Staat gebracht voor hun veiligheid en een medische behandeling. Het betreft een man, vier vrouwen en twee kinderen, die op de Golanhoogten werden toegelaten.
Groeten uit Israël: Vanavond is het Sederavond
Posted on Monday, April 10, 2017
Vanavond is het zover. We zullen met het hele gezin aan de feestelijk gedekte tafel zitten en Pesach vieren, een een feest dat elk van ons herinnert aan de uittocht uit Egypte en de lange reis door de woestijn, alsof hij die zelf heeft meegemaakt.
Video van de Dag: Volgend jaar in Jeruzalem
Posted on Monday, April 10, 2017
Voor het vandaag beginnende Pesachfeest een videoclip van het lied 'Volgend jaar in Jeruzalem', de gelofte die Joden buiten het Heilige Land aan het einde van de seder uitspreken. Het is een van de vele Pesach liederen. We wensen u goede feestdagen!
Israëlische leger ontdekt en verzegelt wapenfabriek
Posted on Sunday, April 09, 2017
IDF-soldaten hebben in de vroege uren van zondag in samenwerking met de veiligheidsdienst in het dorp Sa'ir in Samaria een wapenfabriek ontdekt en verzegeld. Er stonden drie draaibanken en andere gereedschappen, gebruikt voor de vervaardiging van wapens.
Politie verhinderde Pesachoffer op de Tempelberg
Posted on Sunday, April 09, 2017
Bijna elk jaar proberen religieuze Joden Bijbelse rituelen uit te voeren op de Joodse Tempelberg, wat vaak leidt tot gewelddadige botsingen met moslims of Israëlische politieagenten. Om dit te voorkomen arresteerde de Israëlische politie zeven religieuze Joden.
UNESCO-chef erkent Joodse band met Jeruzalem
Posted on Sunday, April 09, 2017
Irina Bokova, de directeur-generaal van de UNESCO, de VN-organisatie die vorig jaar een motie aannam waarin de Joodse band met Jeruzalem werd ontkend, schokte velen vorige week, toen ze in het openbaar historische band van de Joden met de Heilige Stad bevestigde.
Groeten uit Israël: Nu ook terreur in vriendelijk Zweden
Posted on Sunday, April 09, 2017
De straten waren vanochtend bijna leeg, velen namen een 'brugdag' tussen het weekeinde en Pesach. Een paar regels over een gehackte website (dat is traditie), de terreuraanval in Zweden, wat doen Rusland en de VS in Syrië, en natuurlijk het weer in Israël.
Video van de Dag: Jeruzalem 50 jaar herenigde stad
Posted on Sunday, April 09, 2017
Het Joods Nationaal Fonds heeft een nieuwe video gepubliceerd over de hoofdstad van Israël. De aanleiding is de 50ste verjaardag van de hereniging van de stad. De video toont ons enkele van de bijzondere plekken en bezienswaardigheden van de stad
Duizenden bij de begrafenis van gedode soldaat Elchai
Posted on Friday, April 07, 2017
Enkele duizenden hebben gisteravond de bij een auto-aanval gedode sergeant Elchai Teharlev vergezeld op zijn laatste reis. Hij werd begraven op de militaire begraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem. Elchai laat zes broers en zussen achter.
Arabische patiënten in Israël? Daarover zwijgen de media
Posted on Friday, April 07, 2017
In de Israëlische ziekenhuizen worden routinematig Arabische patiënten uit het gehele Midden-Oosten behandeld. Heeft u er ooit iets over gelezen of gehoord bij de grote media? Natuurlijk niet, het bevestigt hun vooroordeel tegen Israël niet.
Groeten uit Israël: Over drie dagen is het Sederavond
Posted on Friday, April 07, 2017
Vanochtend realiseerde ik me, dat het over drie dagen Pesach is, het feest van de Uittocht. Dat begint al op de avond tevoren, met de feestelijke Sedermaaltijd, waarop veel voedsel staat dat herinnert aan de slavernij in Egypte. En dan natuurlijk het weer voor vandaag in Israël.
Video van de Dag: Jongenskoor zingt 'Wehie she'amda'
Posted on Friday, April 07, 2017
In de video van vandaag zingt het koor van Boys Town Jerusalem een lied uit de Hagadah, de Pesach-liturgie, 'Wehie she'amda' of 'In elke generatie'. Het bezingt, hoe in elke generatie vijanden opstanden tegen het Joodse volk, en G'd hen uit hun handen redde.
Peiling: Grote meerderheid Israëli's wil rechtse regering
Posted on Thursday, April 06, 2017
Er wordt steeds meer gesproken over vervroegde verkiezingen in Israël (niet dat dit iets nieuws is), maar uit een recente peiling blijkt dat alles wat hiermee bereikt wordt, een verdere versterking van het regeringsmandaat van premier Benjamin Netanyahu zou zijn.
'Syrië dreigt met afschieten Scud-raketten naar Israël'
Posted on Thursday, April 06, 2017
Het regime van de omstreden Syrische dictator Bashar Assad heeft volgens berichten gedreigd Scud-raketten af te vuren op Israël als het nog meer aanvallen op Syrisch grondgebied uitvoert. Het is algemeen bekend, dat Israël wapentransporten richting Libanon bestookt.
Een dode bij aanslag met auto op bushalte bij Ofra
Posted on Thursday, April 06, 2017
Op autoweg 60 heeft bij een kruising nabij de Joodse nederzetting Ofra in Samaria een aanval met een auto plaatsgevonden. Een Arabier, komend uit de richting van Jeruzalem, reed met een Audi met Palestijnse nummerplaten op een bushalte in.
Groeten uit Israël: VN, word eens wakker, doe iets!
Posted on Thursday, April 06, 2017
Gisteren hadden we een hete dag, we merken dat het zomer wordt. Een paar regels over de gifgasaanval in Syrië en de hoop dat de VN in staat blijkt op te treden; binnenkort is het Pesachfeest, maar veel gezinnen hebben te weinig geld voor de feestdagen. En tenslotte het weer in Israël.
Video van de Dag: Matses bakken voor Pesach
Posted on Thursday, April 06, 2017
Pesach, het feest van de uittocht uit Egypte nadert. Al een paar weken voor het feest wordt begonnen aan het bakken van matses, ongezuurde platte broden. In de video ziet u hoe de matsen op traditionele manier geheel met de hand worden gemaakt.
Netanyahu: Gruwelen in Syrië moeten ieder schokken
Posted on Wednesday, April 05, 2017
'Deze gruwelijke beelden moeten ieder mens schokken. Israël veroordeelt in de krachtigste bewoordingen het gebruik van chemische wapens, met name tegen onschuldige burgers', aldus premier Benjamin Netanyahu gisteren over de gasaanval in Syrië.
Sjiieten, Joden & de antichrist
Posted on Wednesday, April 05, 2017
De islam is in oorlog met zichzelf. Het Westen wordt meegesleurd in het geestelijke conflict tussen soennieten en sjiieten. Israel Today sprak met enkele Israëlische Joodse en Arabische deskundigen over vroege Joodse betrokkenheid bij de tweespalt in de islam.
Groeten uit Israël: Wie zit achter de gifgasaanval?
Posted on Wednesday, April 05, 2017
Het valt me zwaar, om vandaag over het mooie weer hier te schrijven. Op een dag als vandaag kun je alleen maar denken aan de slachtoffers van de wrede gifgasaanval, gisteren in Syrië. Lukt het dit keer om de verantwoordelijken op te sporen en te veroordelen?
Video van de Dag: De natuur van Israël in beweging
Posted on Wednesday, April 05, 2017
De video van vandaag toont ons de prachtige en gevarieerde natuur in Israël. Van de berg Hermon en het Hoeladal in het noorden tot de Negev-woestijn en de Dode Zee in het zuiden, krijg je een mooi overzicht in de natuur en het dierenleven in Israël.
Pijpleiding moet Israëlisch gas naar Europa brengen
Posted on Tuesday, April 04, 2017
De EU-landen Italië, Griekenland en Cyprus hebben maandag besloten om samen met Israël een plan te maken voor de bouw van de langste en diepste onderzeese gasleiding op de wereld van Israël naar Europa. De bouw zal echter niet voor 2025 beginnen.
Trump zou Midden-Oosten vredestop willen houden
Posted on Tuesday, April 04, 2017
De Amerikaanse president Donald Trump, die maandag met de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi heeft gesproken, zou volgens Arabische media al deze zomer een topconferentie over vrede in het Midden-Oosten willen houden.
Netanyahu valt linkse 'deprimerende' media aan
Posted on Tuesday, April 04, 2017
Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag tijdens een toast in zijn kantoor in Jeruzalem de Israëlische mainstream media aangevallen en hen verweten dat zij een 'industrie van depressie' zijn, zijn premierschap willen saboteren en hem zwart willen maken.
Groeten uit Israël: Ongevoelig geworden voor rampen?
Posted on Tuesday, April 04, 2017
Ik ben vanochtend erg vroeg opgestaan, het werd al warmer. Een paar regels over de aanslag in Sint Petersburg; meer grenspolitie in de stad, weer orthodox protest tegen dienstplicht, een boycotactie die de verkoop van chocoladepasta bevorderde, en het weer.
Video van de Dag: Tel Aviv en Jaffa
Posted on Tuesday, April 04, 2017
In deze begeleiden we een blogger in haar wandeling door Tel Aviv. Jaffa en de vlooienmarkt, een beetje straatkunst, het strand met de promenade, het Habima Theater, en we pauzeren in het chocoladerestaurant Max Brenner en zien nog andere delen van de stad.
Israël voltooit raketschild voor middellange afstanden
Posted on Monday, April 03, 2017
Op de Israëlische luchtmachtbasis Chatzor in zuidelijk Israël is zondag het nieuwe raketafweersysteem קלע דוד Kela David, 'Davids Sling' in gebruik genomen, in aanwezigheid van premier Benjamin Netanjahu, minister van Defensie Liberman en commandanten van de Luchtmacht.
Voorstel: 'Salaris' terroristen aftrekken van betaling PA
Posted on Monday, April 03, 2017
Een aantal knessetleden, onder leiding van Eliezer Stern (Yes Atid), hebben een wetsontwerp voorbereid, waarin staat dat gelden, die de Palestijnse Autoriteit betaalt aan terroristen en hun families, worden afgetrokken van de gelden die Israël aan de Palestijnen betaalt.
Groeten uit Israël: Snelstrook stimuleert carpooling
Posted on Monday, April 03, 2017
April doet wat hij wil. Zo geniet je van de zon, en zo begint het te regenen. Een paar regels over de dichte mist onderweg naar Jeruzalem, over het snelspoor van de autoweg naar Tel Aviv - gratis als je passagiers hebt - en tenslotte het weer in Israël.
Video van de Dag: Duitse voetballers te gast in Haifa
Posted on Monday, April 03, 2017
In de video van vandaag vertelt de voetbalclub Borussia Dortmund over de reis van hun U19 team naar Haifa, waar ze in het kader van de jeugd Champions League te gast waren bij het jeugdteam van Maccabi Haifa.
Video: Steekpartij in Oude Stad van Jeruzalem
Posted on Sunday, April 02, 2017
In de Oude Stad van Jeruzalem heeft een 17-jarige Arabier gisteren (op shabbat) twee orthodoxe Joden met een mes aangevallen en daarbij licht gewond. Tijdens zijn ontsnapping viel hij ook een agent van de grenspolitie aan, en verwonde hem ook licht.
Afrikaanse zionisten bieden Israël diplomatieke kansen
Posted on Sunday, April 02, 2017
De banden tussen Israël en Afrikaanse landen zijn sinds 1960 niet zo sterk geweest als nu. Het levert aan beide zijden duidelijk economische voordelen op. Israël kan de steun vanuit het Afrikaanse continent goed gebruiken binnen de VN en andere internationale podia.
Spaanse regering bestrijdt boycots van Israël
Posted on Sunday, April 02, 2017
Tijdens een bijeenkomst met leden van de Knesset heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Alfonso Dastis zich vastberaden tegen de BDS-beweging uitgesproken en de steun van zijn regering beloofd tegen verdere oproepen tot boycots tegen Israël.
Groeten uit Israël: Aanvaller gedood – wat zijn de reacties?
Posted on Sunday, April 02, 2017
Al is het april, de lente neemt even pauze met regen en onweer. Gisteren was er weer een steekpartij in Jeruzalem, drie gewonden, de dader werd doodgeschoten, en hoe reageert men hierop? De publieke omroep wordt een never ending story, en natuurlijk het wee van vandaag. .
Video van de Dag: het Jeruzalemse straatorkest
Posted on Sunday, April 02, 2017
Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de hereniging van Jeruzalem, leidt het Jeruzalemse straatorkest ons rond door de stad. Daarbij mag het bekende lied 'Yeroeshalayim shel Zahav', 'Jeruzalem van goud' natuurlijk niet ontbreken.