augustus 2016

Dreigt er burgeroorlog in een gepolariseerd Israël?
Geplaatst op woensdag 31 augustus 2016
De vroegere Mossadchef Tamir Pardo waarschuwde dinsdag dat de kloven in de Israëlische samenleving zo diep worden dat het gevaar bestaat van een burgeroorlog. De polarisatie van de Israëlische samenleving is veel urgenter dan Hamas, Hezbollah of zelfs Iran.
Tsjechië: Jeruzalem is niet de hoofdstad van Israël
Geplaatst op woensdag 31 augustus 2016
Tsjechische scholieren leren vanaf het nieuwe schooljaar dat niet Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, maar Tel Aviv. Het Tsjechische Ministerie van Onderwijs heeft de uitgevers van schoolatlassen dringend verzocht dit te wijzigen.
Politiechef: Natuurlijk om immigranten te verdenken
Geplaatst op woensdag 31 augustus 2016
De Israëlische politiecommissaris Roni Alsheich heeft dinsdag een controverse veroorzaakt, toen hij suggereerde dat het 'natuurlijk' is om wantrouwig te zijn bij immigranten en minderheden omdat 'immigranten altijd meer betrokken zijn bij criminaliteit dan anderen.'
Groeten uit Israël: Benzine duurder, liever met de trein
Geplaatst op woensdag 31 augustus 2016
Morgen gaan de scholen in Israël weer beginnen, en keert het normale leven terug. Morgen wordt ook de benzine 6 eurocent duurder en kost een liter benzine € 1,40. En als ik met de trein naar mijn werk wil, moet ik nog tot 2018 wachten. Dan blijft de auto thuis.
Video van de dag: de Dode Zee en omgeving
Geplaatst op woensdag 31 augustus 2016
De video van vandaag brengt ons weer naar de Dode Zee, die op 420 m beneden de zeespiegel ligt en waar kalium en andere zouten worden gewonnen. We zien mooie opnamen van het door droge rivierbeddingen doorsneden woestijngebied rond de Dode Zee.
IDF bereidt zich voor op onvermijdelijke aanval ISIS
Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016
Het recente geweld op het Sinaï schiereiland roept veel vragen op bij de Israëlische defensie. Het opvallendst is de toenemende bezorgdheid dat de duizenden ISIS-terroristen, die er strijden tegen het Egyptische leger, zuidelijk Israël kunnen aanvallen.
Brussel Airlines biedt weer Halva vanillerepen aan
Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016
Na druk van de Israëlische regering en de aankondiging van veel Israëli's, dat ze hun vluchten met de Belgische luchtvaartmaatschappij annuleren, gaat Brussels Airlines weer Halva vanillerepen van het bedrijf Achva in Samaria aanbieden.
Judokampioen geeft € 37.800 voor kinderkanker
Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016
Yarden Jerbi, winnaar van een bronzen medaille bij judo op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, heeft haar naambord van de Olympische Spelen op Ebay te koop aangeboden ten behoeve van de strijd tegen kinderkanker.
Groeten uit Israël: Gegrild vlees, lekker!
Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016
Wat een aangename ochtend! Toen ik vanmorgen het huis uit kwam, voelde ik een licht, koel briesje, en de hemel was bedekt met een dichte, grijze wolkendeken. Wist u dat de gemiddelde Israëli meer vlees eet dan een Braziliaan?
Video van de dag: Zoutgrot onder de berg Sodom
Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2016
Iedereen kent wel het verhaal van de zoutpilaar, waarin volgens het Bijbelverhaal over de verwoesting van de zondige steden Sodom en Gomorra, de vrouw van Lot is veranderd toen ze bleef staan. Maar hebt u ooit de zoutgrot onder de berg Sodom bezocht?
Oud-minister Benjamin Ben-Eliezer (80) overleden
Geplaatst op maandag 29 augustus 2016
De voormalige Israëlische Minister van Defensie en Knessetlid Benjamin Ben-Eliezer is zondag aan een hartaanval overleden op de leeftijd van 80 jaar. Hij was op 14-jarige leeftijd uit Irak naar Israël geëmigreerd, en maakte een lange carrière in het leger.
Drie uitdagingen voor Israël
Geplaatst op maandag 29 augustus 2016
De Bijbel helpt ons om de politieke en maatschappelijke realiteit in deze tijd beter te kunnen begrijpen en geeft bovendien een blik op de toekomst. Zo zijn er veel overeenkomsten tussen het Israël uit het verre verleden en het Israël van nu.
Groeten uit Israël: T-shirts met het school-logo kopen
Geplaatst op maandag 29 augustus 2016
Ik wens u een goed begin van de nieuwe week. Hier bij ons is het zonnig en niet te heet, de temperaturen zijn niet veranderd en schommelen al dagenlang rond de 30 graden, hier in Jeruzalem is de maximale temperatuur vanmiddag 29 graden, zeer aangenaam.
Video van de dag: Tweetalige scholen
Geplaatst op maandag 29 augustus 2016
In de tweetalige scholen van Hand in Hand leren Joodse en Arabische kinderen samen. Bijna elke klas heeft twee leraren of leraressen, een Joodse en een Arabische. De kinderen leren beide talen, zijn steeds bij elkaar en kunnen elkaar zo leren kennen.
Proces tegen soldaat Elior Azaria gaat voort
Geplaatst op zondag 28 augustus 2016
Na een pauze van een maand is het proces tegen soldaat Elior Azaria weer hervat. Hij wordt er van verdacht, dat hij een terrorist heeft doodgeschoten, die al was gearresteerd en gewond op de grond lag. Volgens een veiligheidsbeambte was dit niet ongebruikelijk.
Plan Jeruzalemse kabelbaan leidt tot moslimwoede
Geplaatst op zondag 28 augustus 2016
De Jeruzalemse burgemeester Nir Barkat heeft openlijk zijn goedkeuring gehecht aan het plan voor een kabelbaan die zich uitstrekt van het oude treinstation van de stad, via de Stad van David, naar de Olijfberg en terug naar de Leeuwenpoort van de Oude Stad.
Groeten uit Israël: De tram van Tel Aviv en de Shabbat
Geplaatst op zondag 28 augustus 2016
Hier bij ons is de nieuwe werkweek begonnen, nog vier dagen tot het begin van het nieuwe schooljaar. Je kunt al merken, dat de zomer langzaam op zijn einde loopt. In Tel Aviv winden de religieuzen zich op over werken aan de Lightrail op Shabbat.
Video van de dag: de Dizengoffstraat in Tel Aviv
Geplaatst op zondag 28 augustus 2016
De Dizengoffstraat is waarschijnlijk de bekendste straat in Tel Aviv. Het is een straat met veel winkels en restaurants. Aan het begin van de straat is het Dizengoff winkelcentrum, en onmiddellijk daarna het Dizengoffplein met zijn beroemde kleurrijke fonteinen.
VN vraagt om vrijlating van frauderende medewerker
Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2016
Waheed Borsh, een werknemer van de VN-organisatie UNDP werd op 16 juli gearresteerd op verdenking van steun aan Hamas. In een brief roept de Verenigde Naties op tot de vrijlating van de werknemer, omdat deze immuniteit zou genieten..
Terreurdoelwit Europa
Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2016
Geen land ter wereld begrijpt beter wat Europa op dit moment doormaakt dan Israël. De laatste twee jaar hebben meer dan driehonderdtwintig mensen het leven verloren: in Nice, Parijs, Brussel, Istanboel en nu ook in Duitsland.
Groeten uit Israël: Maccabi Tel Aviv naar Europa League
Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2016
Het is al weer vrijdag. Ik houd van de vrijdagochtend. Alles is al wat rustiger buiten. Veel mensen werken niet op vrijdag, en hebben zo tijd om samen met hun gezin iets te doen, de laatste inkopen voor de Shabbat of gewoon in een café zitten.
Video van de dag: Yerushalayim Shel Zahav
Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2016
Voor de komende shabbat een mooi stuk muziek. Het beroemde lied 'Yerushalayim Shel Zahav' van Neomi Shemer in een heel speciale interpretatie. Vier bekende voorzangers zingen het lied samen, begeleid door het Jerusalem Symphony Orchestra.
Israëlische militair bij mesaanval licht gewond
Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016
Woensdag is een Israëlische militair met een mes aangevallen en lichtgewond geraakt. De militair slaagde erin de terrorist dood te schieten. De militair werd in een ziekenhuis behandeld en kon later weer naar huis gaan.
Nieuwe defensieminister veroorzaakt paniek in het Midden-Oosten
Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016
De nieuwe minister van Defensie, Avigdor Lieberman, zou gedreigd hebben de Palestijnen te verdrijven naar de Middellandse Zee en de Aswandam te bombarderen. Hij heeft gezworen te zorgen voor rust en veiligheid en radicale moslims aan te pakken.
Israëlisch marineschip beschoten voor kust van Gaza
Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016
Donderdagochtend vroeg had een ongewoon incident plaats voor de kust van de Gazastrook: een schip van de Israëlische marine werd beschoten vanaf de Gazastrook. Aan Israëlische kant raakte niemand gewond.
Israël zet autonome militaire robotvoertuigen in
Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016
In verscheidene legers wordt momenteel gewerkt aan een reeks militaire voertuigen die niet alleen onbemand zijn, maar ook autonoom functioneren. Deze zomer was Israël het eerste land dat dergelijke robotvoertuigen in actieve dienst stelde.
Groeten uit Israël: Schoolkinderen vervelen zich
Geplaatst op donderdag 25 augustus 2016
Er komt al bijna weer een einde aan deze week, morgen begint het laatste weekend van de zomervakantie. Nog zeven dagen tot het begin van het nieuwe schooljaar en de normale gang van zaken, die wij ouders zo lang hebben gemist.
President Rivlin bezocht grensgebied Gazastrook
Geplaatst op woensdag 24 augustus 2016
De Israëlische president Reuven Rivlin heeft woensdag plaatsen in het grensgebied met de Gazastrook bezocht, bekeek een van de door Hamas gegraven aanvalstunnels en liet zich informeren over de verdedigingsmethoden tegen de ondergrondse bedreiging.
'Brussels Airlines' boycot Israëlische Halva repen
Geplaatst op woensdag 24 augustus 2016
De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft drie weken geleden een als dessert aangeboden vanillereep uit het assortiment verwijderd. Volgens de woordvoerder van de vliegmaatschappij gaat het bij dit dessert om een omstreden product.
Dieren uit Gaza Zoo naar Israël overgebracht
Geplaatst op woensdag 24 augustus 2016
Zestien dieren uit de dierentuin van Gaza, waaronder een tijger, apen, een struisvogel en een gazelle, zijn middels een complexe actie vanuit de Gazastrook naar Israël vervoerd, zodat ze beter kunnen worden verzorgd.
Groeten uit Israël: Be'er Sheva won returnwedstrijd
Geplaatst op woensdag 24 augustus 2016
Gisteren was Israël weer een deel van Europa. De Israëlische voetbalkampioen, Hapo'el Be'er Sheva, won in Be'er Sheva de returnwedstrijd tegen het Schotse Celtic Glasgow en kwalificeerde zich voor de Europa League.
Video van de dag: High-tech stad Be'er Sheva
Geplaatst op woensdag 24 augustus 2016
Na de gewonnen voetbalwedstrijd van dinsdagavond vind je Be'er Sheva weer terug in de krantenkoppen. De 'hoofdstad van de Negev' ontwikkelt zich steeds verder en wordt al de high-tech stad van israël genoemd. De video van vandaag biedt u een kijkje in de stad.
Israëli's prijzen harde respons op raket uit Gaza
Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2016
Israëlische functionarissen houden vol dat ze niet op een escalatie uit waren nadat de terroristen in Gaza zondag een raket hadden afgevuurd op zuid-Israël, maar ze gaven ook ondubbelzinnig aan dat dergelijke aanvallen niet getolereerd worden.
Bij grootschalige razzia in Judea 54 wapens gevonden
Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2016
Afgelopen nacht is het Israëlische leger erin geslaagd bij een grootschalige operatie in Judea 54 wapens in beslag te nemen. Daarbij waren geweren en pistolen, aangetroffen bij zeven verschillende wapenfabrieken in de buurt van Hebron en Bethlehem.
Groeten uit Israël: Wat duurt die schoolvakantie lang...
Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2016
Het is al weer dinsdag. De dagen gaan echt heel snel voorbij. Nog maar negen dagen tot het nieuwe schooljaar beging! Ik denk dat alle ouders de dagen aftellen totdat die van alledag terugkeert. Maar het is niet zo, dat we niet van de vakantie houden.
Video van de dag: Ashdod, de belangrijkste haven
Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2016
De video van vandaag brengt ons naar Ashdod. De stad behoort met zijn 214.000 inwoners tot de grootste steden van Israël. In Ashdod vind je ook de belangrijkste haven van het land. De video toont beelden van de jachthaven en de prachtige stranden van de stad.
Enquête: Steeds minder steun voor tweestatenoplossing
Geplaatst op maandag 22 augustus 2016
Het Israëlische Instituut voor Democratie en het Palestijnse Centrum voor Opinieonderzoek hebben het resultaat gepubliceerd van een enquête, volgens welke slechts 51% van de Palestijnen en 59% van de Israëli's de tweestatenoplossing steunen.
Palestijnse Moefti: Geheel Jeruzalem is islamitisch!
Geplaatst op maandag 22 augustus 2016
De door de Palestijnse Autoriteit benoemde Moefti van Jeruzalem, Sjeik Muhammad Hussein (foto), verklaarde zondag dat de hele stad aan de islam en de Arabieren behoort, en tegen de Joden moet worden verdedigd.
Paralympics: Arabische vrouw leidt Goalball team
Geplaatst op maandag 22 augustus 2016
Nu de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ten einde lopen, komen de Paralympics in zicht. En dit jaar hoopt Israël op goud voor zijn goalball vrouwenteam, waarvan de 26-jarige blinde Arabische vrouw Elham Mhamid uit Umm el-Fahm (Galilea) deel uitmaakt.
Harde reacties van Israël op raketaanval op Sderot
Geplaatst op maandag 22 augustus 2016
Israël heeft zijn reactie op de raketaanval op Sderot voortgezet. Na de eerste beschietingen op zondagmiddag werden in de nacht van zondag op maandag 50 doelen in de Gazastrook aangevallen door tanks en vliegtuigen.
Groeten uit Israël: Raketaanval, we zijn er aan gewend
Geplaatst op maandag 22 augustus 2016
Lange tijd was het bij ons erg rustig, en schreven de kranten over normale onderwerpen. Helaas waren er enkele terreuraanslagen in Europa. Gisteren werden we door een raketinslag in Sderot weer herinnerd aan de werkelijkheid waarin we hier in Israël leven.
Video van de dag: Sderot grenst aan de Gazastrook
Geplaatst op maandag 22 augustus 2016
Zondag kwam de stad Sderot weer in het nieuws, toen een vanuit de Gazastrook afgeschoten raket tussen de woonhuizen insloeg. Gelukkig explodeerde de raket niet en werd niemand gewond. Deze video geeft u wat indrukken van deze stad.
Raket uit Gaza komt neer in centrum van Sderot
Geplaatst op zondag 21 augustus 2016
Zondagmiddag tegen 14.30 uur klonk in de stad Sderot, in de regio Sha'ar Hanegev, het luchtalarm. Even later kwam een raket neer in het centrum van Sderot, nabij het station. Enkele huizen werden hierdoor beschadigd. Er raakte gelukkig niemand gewond.
Hezbollah: Raketbeschieting en grondoffensief mogelijk
Geplaatst op zondag 21 augustus 2016
De Libanese militie kan nu niet alleen raketten op Israël afschieten, maar ook een grondoffensief tegen de Joodse Staat beginnen, zei de Libanese geestelijke Hashem Safieddine, hoofd van de Uitvoerende Raad van Hezbollah, deze maand in een tv-interview.
De kleinkinderen helpen: 'Opa Rubi, telefoon!'
Geplaatst op zondag 21 augustus 2016
De schoolkinderen in Israël genieten nog altijd van hun zomervakantie. Sommige ouders nemen hun kinderen af en toe mee naar hun werk. En vaak is het ook wel leuk om opa op zijn werk op te zoeken, zoals bij opa Rubi Rivlin.
Israëli wint Berlijnse Muurwedloop 2016
Geplaatst op zondag 21 augustus 2016
Een sportief succes voor Israël, niet bij de Olympische Spelen. De ultra-marathonloper Ariel Rosenfeld (42) won de 100 mijl (160 km) lange ultra-marathon langs de voormalige Berlijnse Muur, rond West-Berlijn met de indrukwekkende tijd van 15 uur en 20 minuten.
Groeten uit Israël: Klein kansje op nog een medaille
Geplaatst op zondag 21 augustus 2016
Het is weer zondag. Voor ons in Israël begint een nieuwe werkweek. De kinderen hebben nog tien dagen vakantie. De temperaturen liggen deze dagen rond 30 graden. Zondagmiddag is er nog een kleine kans op een medaille bij de dames Ritmische Gymnastiek.
Video van de dag: Indrukken van Tel Aviv en Haifa
Geplaatst op zondag 21 augustus 2016
Bijna dagelijks worden er nieuwe video's met prachtige opnamen uit Israël gepubliceerd. Vandaag plaatsen we een splinternieuwe video met indrukken van Tel Aviv, Jaffa en Haifa. Veel plezier.
223 immigranten uit VS en Canada geland in Israël
Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2016
Afgelopen donderdag zijn op luchthaven Ben-Goerion 233 nieuwe immigranten uit de Verenigde Staten en Canada geland die in Israël een nieuw leven willen beginnen. Onder hen zijn ook 75 jongeren die naar Israël zijn gekomen om dienst te doen in het leger.
Israël – een Bijbelse en historische achtergrond
Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2016
Heeft God al zijn beloften aan het Joodse volk vervuld? Nog niet. Maar laten we de Bijbelgedeelten bestuderen waarin God zijn volk beloften deed, die Hij in ieder geval gedeeltelijk al heeft vervuld.
Groeten uit Israël: Tu Be'av, Dag van Liefde
Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2016
Het is weer vrijdag, weekeinde, vanavond begint de Shabbat. We kunnen een beetje terugschakelen, er ligt weer een werkweek achter ons. Vandaag hebben we een speciale dag, het is Tu Be'Av, dat is de 15e van de maand Av, een dag van liefde.
Video: Uitzien naar de Messias op Tisha be'Av
Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2016
Afgelopen zondag was de vastendag Tish be'Av, waarop we treurden over de verwoeste tempels. Deze video is zaterdagavond opgenomen. Enkele duizenden mensen zingen op het plein voor de Westelijke Muur een lied van verlangen naar de Messias.
Sport? Palestijnse vlaggen bij Glasgow – Be'er Sheva
Geplaatst op donderdag 18 augustus 2016
Woensdagavond vond in Glasgow de play-off plaats voor deelname aan de Champions League tussen Celtic Glasgow en de Israëlische kampioen Hapo'el Be'er Sheva. Voor en tijdens het spel waren er niet al te fraaie scenes, die niets met sport hadden te maken.
Palestijnen boos nu Europa boycot van Israël niet steunt
Geplaatst op donderdag 18 augustus 2016
Saeb Erekat, de belangrijkste 'vredes'onderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit en huidig secretaris-generaal van de PLO, viel deze week uit omdat Europa pogingen om Israël te boycotten niet effectief steunt.
Vliegveld Ben-Goerion: 83.000 passagiers op één dag
Geplaatst op donderdag 18 augustus 2016
Vandaag, kort voor het eind van de zomervakantie, wordt op de internationale luchthaven Ben-Goerion een recordaantal passagiers verwacht. Er zijn in totaal 485 aankomende en vertrekkende vluchten, het grootste aantal op één dag tot nu toe.
Groeten uit Israël: Zware regen in augustus
Geplaatst op donderdag 18 augustus 2016
De bekende en zeer productieve Israëlische componist Nachum Heiman is op 82-jarige leeftijd overleden. - Midden in de zomer werd de kuststreek bij Natanya verrast door een stevige regenbui, maar de mooie zomer is nog niet voorbij.
Video van de dag: Componist Nachum Heiman gestorven
Geplaatst op donderdag 18 augustus 2016
Woensdag is een van de belangrijkste componisten van Israël overleden. Nachum Heiman heeft meer dan 1000 lederen gecomponeerd. In 1989 heeft de Israëlische televisie ter ere van hem deze uitzending gemaakt, waarin u zijn muziek leert kennen.
Netanyahu: Ik zorg meer voor de Palestijnen dan hun leiders
Geplaatst op woensdag 17 augustus 2016
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vorige week weer een video gepost, waarin hij beweerde dat Israël meer voor de Palestijnen zorgt dan hun eigen leiders, die miljoenen stalen van humanitaire organisaties, ten koste van hun volk.
Leer van een kind om niet te haten
Geplaatst op woensdag 17 augustus 2016
Ga in gedachten even mee terug naar juni 2014, toen Israël met raketten werd bestookt. De tolerantie en de moraal van Israël leden er duidelijk onder. Mijn zoon leerde me, niet alle Arabieren te haten. 'Er zijn ook Arabieren die van ons houden.'
Een groeiende trend: Dappere moslim-zionisten (4)
Geplaatst op woensdag 17 augustus 2016
Het aantal moslims en Arabieren dat er openlijk voor uitkomt zionist te zijn neemt toe, gevoed door de vrijere stroom van informatie en ideeën die de sociale media mogelijk maken en de zoektocht naar antwoorden in de nasleep van de Arabische Lente en de islamistische terreur.
Groeten uit Israël: Verdrinkingsongevallen
Geplaatst op woensdag 17 augustus 2016
Het weer is herfstig in Israël, misschien vallen er een paar druppels regen. De komende dagen stijgen de temperaturen weer. In Israël duren de schoolvakanties nog twee weken, maar de meeste ouders werken al. Dit leidde tot een aantal verdrinkingsgevallen.
Video van de dag: Israël achter de schermen in Rio
Geplaatst op woensdag 17 augustus 2016
In de video van vandaag blikt onze vriend Chananja Naftali terug op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië. Spelen waarin diverse atleten vergaten dat sport verbroedert, en duidelijk hun antisemitisme en haat tegen de Joodse Staat toonden.
Israëlische luchtmacht neemt deel aan oefening in VS
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
Ook dit jaar zullen gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht deelnemen aan de jaarlijkse Red Flag luchtmachtoefeningen in Nevada. De Israëlische vertegenwoordiging bestaat ​​uit straaljagers van het type F-16I, afkomstig uit drie verschillende squadrons.
Netanyahu vierde Egyptische Dag van de Revolutie
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
Premier Benjamin Netanyahu, zijn vrouw Sara en president Reuven Rivlin namen afgelopen maand in de residentie van de Egyptische ambassadeur Hazem Khairat deel aan de viering van Egypte's Dag van de Revolutie (23 juli).
Trump begint campagne onder Amerikaanse Israëli's
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen blijft Israël een zodanige centrale kwestie dat de Republikeinse kandidaat in de Joodse Staat een officiële campagne is gestart, gericht op Israëli's met de Amerikaanse nationaliteit.
Munten tegenover universele geschiedenis
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
De vredesactivistische archeologen van Emek Shaveh willen dat we ophouden archeologische vondsten als bewijsstukken te beschouwen voor iemands geloof en nationaliteit, wat betekent dat zij willen dat de Joden hun bijzondere verleden vergeten.
Een groeiende trend: Dappere moslim-zionisten (3)
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
Het aantal moslims en Arabieren dat er openlijk voor uitkomt zionist te zijn, neemt toe, gevoed door de vrijere stroom van informatie en ideeën die de sociale media mogelijk maken en de zoektocht naar antwoorden in de nasleep van de Arabische Lente en de islamistische terreur.
Groeten uit Israël: 'We mogen er nog steeds niet bidden'
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
De temperaturen in Israël dalen een beetje - gelukkig. De twee Judoka's zijn met hun bronzen medailles feestelijk ontvangen op het vliegveld. Op Tischa be'Av bezochten 400 Joden het Tempelplein; tien werden gearresteerd op verdenking van ... bidden.
Video van de Dag: Voorbereidingen voor de Tempel
Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016
Tisha be'Av, de treurdag waarop we omzien naar de verwoesting van de tempels en vele andere rampen, ligt net achter ons. Het Tempelinstituut kijkt liever vooruit en is al jaren bezig met het gereed maken van de voorwerpen, die in een derde tempel nodig zijn
40 procent van de Palestijnse jongeren is werkloos
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016
Van de Palestijnse jongeren is 39 procent werkloos, van de 20-24 jarigen heeft zelfs 43 procent geen baan. Van de Palestijnse jongeren die hun school afmaken, vindt slechts 16 procent kort daarna een vaste baan, meldt het Palestijnse bureau voor de Statistiek.
Een groeiende trend: Dappere moslim-zionisten (2)
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016
Het aantal moslims en Arabieren die er openlijk voor uitkomen zionist te zijn neemt toe, gevoed door de vrijere stroom van informatie en ideeën die de sociale media mogelijk maken en de zoektocht naar antwoorden in de nasleep van de Arabische Lente en de islamistische terreur.
Aanval met mes verhinderd; huis van moordenaar vernietigd
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016
Zondagavond kon in Samaria een aanval met een mes worden verhinderd, waarbij een soldate licht gewond raakte.
Het huis van de moordenaar van Ariël Hallel is zondagavond door veiligheidstroepen vernietigd.
Groeten uit Israël: zorgen om drinkwater
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016
Zo langzaamaan merkt men ook hier, dat er een eind komt aan de zomer. Toen ik vanochtend in mijn auto stapte, waren de ramen bedekt met waterdruppeltjes en de koele lucht voelde vochtig aan. Onderweg naar Jeruzalem zag ik in de lucht mooie grijze wolken.
Video van de dag: van Tel Aviv naar de Dode Zee
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016
De video van vandaag begint in Tel Aviv, in de oude stad van Jaffa, gaat dan verder naar de haven van Tel Aviv. Dan gaat het naar de Dode Zee. De video eindigt in Jeruzalem met impressies van de oude binnenstad, de Arabische bazaar en de Westelijke Muur.
Zeldzame vondst: Synagoge uit tijd Tweede Tempel
Geplaatst op zondag 14 augustus 2016
Bij opgravingen op de archeologische site Tel Rekhesh in Galilea werd een ontroerende vondst gedaan: een synagoge uit de laatste dagen van de Tweede Tempel. Hij bestaat uit een grote ruimte van 9 meter lang en 8 meter breed met langs de muren hardstenen banken.
Een groeiende trend: Dappere Moslim-zionisten (1)
Geplaatst op zondag 14 augustus 2016
Het aantal moslims en Arabieren die ervoor uitkomen zionist te zijn, neemt toe door de vrijere stroom van informatie en ideeën die de sociale media mogelijk maken, en de zoektocht naar antwoorden in de nasleep van de Arabische Lente en de islamistische terreur.
Groeten uit Israël: Een onsportieve verliezer
Geplaatst op zondag 14 augustus 2016
Na de eerste bronzen medaille, gewonnen op dinsdagavond, won Israël vrijdag nogmaals een bronzen medaille, eveneens voor judo. Het hele land was in extase van vreugde. Maar waarom weigerde de Egyptische tegenstander de gebruikelijke handdruk?
Video van de dag: Treurdag Tisha be'Av
Geplaatst op zondag 14 augustus 2016
Het is Tisha be'Av, de negende dag van de maand Av, de treurdag waarop de verwoesting van de eerste en de tweede tempel en veel rampen voor het Joodse volk worden herdacht. Het is een vastendag, waarop duizenden mensen bij de Westelijke Muur bidden.
Jood bij de Olijfberg neergestoken door Arabier
Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2016
Donderdagmiddag werd een 26-jarige orthodoxe Jood in de Jeruzalemse wijk A-Tor, nabij de Olijfberg, neergestoken door een Arabier, waardoor hij licht gewond raakte. De aanvaller wist te ontkomen.
Met het wapen in de hand
Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2016
Israëlische vrouwen zijn altijd bereid geweest om hun leven in te zetten voor Zion. Zij aan zij met Ze'ev Jabotinsky, Yigal Alon en Ariel Sharon hebben ook vrouwen in de gevechten voor de Joodse staat hun leven gegeven, maar hun verhalen zijn nauwelijks bekend.
Groe(n)ten uit Israël: Nog meer salmonella?
Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2016
De Israëlische consumenten zijn vandaag erg verward. Wat is er gebeurd? We waren net gewend aan het salmonella-schandaal in de cornflakes van Telma, toen er gisteren berichten kwamen over nog meer levensmiddelen die salmonella bevatten.
Video van de dag: Tisha be'Av, Treurdag om Jeruzalem
Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2016
Zondag 14 augustus is het Tisha be'Av, de negende van de Joodse maand Av, de treurdag om de verwoesting van de Eerste Tempel en de Tweede Tempel, en om de vele andere rampen die op om rond deze datum het Joodse volk hebben getroffen.
Subversieve campagne van New Israel Fund
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Het New Israel Fund (NIF) tracht het oude Joodse Israël radicaal om te vormen in een nieuw, progressief, niet-Joods Israël met methodes die destijds ontwikkeld zijn door de communisten van Komintern, de Communistische Internationale.
'Speel geen Pokémon Go, de CIA kan meekijken'
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
De Israëlische president Rivlin sprak onlangs met zijn veiligheidsmensen over de ontdekking van een Pokémon in zijn residentie, wat ertoe leidde dat alle medewerkers werd verboden om op het terrein van de residentie het populaire spelletje Pokémon Go te spelen.
Terug in Afrika
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Premier Netanyahu heeft begin juli een meerdaagse reis naar Afrika gemaakt. Het was het eerste bezoek van een Israëlische regering in Afrika in 20 jaar, inclusief een herdenking in Entebbe en het zoeken naar nieuwe vrienden.
Netanyahu ontving de president van Togo
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Premier Benjamin Netanyahu ontmoette woensdag in Jeruzalem president Faure Essozimna Gnassingbe van Togo. Voor het privé-gesprek zei Netanyahu tijdens de persconferentie, dat Togo voor Israël erg belangrijk is, net als de rest van Afrika.
Elf VN-ambassadeurs op bezoek in Israël
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Elf VN-ambassadeurs van over de hele wereld waren de afgelopen dagen als gast in Israël. Een helikoptervlucht maakte onderdeel uit van het programma. Terwijl de gasten Israël van bovenaf bekeken, werd het velen duidelijk hoe smal het land op enkele plaatsen is.
Minder geld voor verdediging van Judea en Samaria
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Minister Kachlon van Financiën heeft de onderhandelingen met minister Ariel van Landbouw over het budget voor de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria afgebroken, wegens een voorgestelde verlaging van het budget voor verdediging van de nederzettingen.
School voor Tempelpriesters opent in Jeruzalem
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Het Tempelinstituut heeft de opening bekend gemaakt van een school om afstammelingen van de stam Levi te trainen om eventueel weer dienst te verrichten in de Derde Tempel. Priesters (Kohaniem) worden opgeroepen aan het project deel te nemen.
Groeten uit Israël: Ziekenhuisartsen staken een dag
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Hier in Israël wordt graag gestaakt. Staken is in Israël een legitiem middel voor werknemers om hun rechten af ​​te dwingen. Maar voordat mag worden begonnen met een staking, moet twee weken tevoren worden verklaard dat er een conflict is.
Video van de Dag: Muzikale verrassing in het ziekenhuis
Geplaatst op donderdag 11 augustus 2016
Twee jaar geleden besloten 52 studenten van de Jerusalem Academy of Music and Dance om het personeel en de patiënten van Sha'are Tzedek ziekenhuis muzikaal te verrassen. Ze zongen en speelden het bekende lied van de Beatles: 'Here comes the sun'.
Hamas in meer hulporganisaties binnengedrongen
Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016
Een paar dagen geleden schreven we, dat het hoofd van het bureau in Gaza van de hulporganisatie World Vision een agent van Hamas was. Gisteren werd een nieuw geval bekend: een medewerker van een VN-organisatie die in zijn functie Hamas bevoordeelde.
Palestijn ontslagen na hulp aan Israëlisch gezin
Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016
Ruim een maand geleden werd Michael Mark gedood, toen hij met zijn vrouw en twee kinderen in zijn auto werd beschoten. De eerste die zijn gezin kwam helpen was een Arabier, die nu met zijn gezin voortdurend wordt bedreigd en zijn baan kwijt is.
Groeten uit Israël: Eindelijk een olympische medaille
Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016
Wat een vreugdevolle ochtend hier in Israël! De kranten schreven er enthousiast over. Zo lang hebben we op dit moment gewacht, en nu is onze droom werkelijkheid geworden: voor het eerst in acht jaar heeft Israël weer een medaille gewonnen bij de Olympische Spelen.
Video van de dag: het Montfortmeer park
Geplaatst op woensdag 10 augustus 2016
De video van vandaag brengt ons naar het noorden van het land en laat het Montfortmeer Park zien. Het park met het stuwmeer bevindt zich nabij de stad Na'alot en het dorp Tarshina, die samen de gemeente Ma'alot-Tarshiha vormen.
Verkiezingsvideo Hamas: Het is goed leven in Gaza
Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016
Over twee maanden worden in de Gazastrook en op de Westbank gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, toont Hamas de mooie kant van Gaza. In een nieuwe video ziet u parken, meren en verzorgde stadswijken.
Knesset vergadert 50 jaar in monumentaal gebouw
Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016
Met een indrukwekkende openingsceremonie werd 50 jaar geleden, in augustus 1966, het gebouw van de Knesset geopend. Er waren 6000 gasten uitgenodigd. De destijds jonge parlementariër en latere president Shimon Peres zei: 'Het was heel indrukwekkend.'
Fatach: Stem op ons, wij doodden meer Israëli's!
Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016
Met het oog op de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen heeft Fatach, de partij van de 'gematigde' Palestijnse leider Machmoud Abbas, om steun gevraagd op basis van zijn overvloedige geweld tegen Israëli's. Fatach vreest van Hamas te verliezen.
Israëlisch bedrijf wil Trumps hek bij Mexico bouwen
Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016
Het Israëlische bedrijf dat de veiligheidsbarrière rond de Gazastrook heeft gebouwd, zegt dat het graag het door Donald Trump voorgestelde grenshek met Mexico wil realiseren, indien de Republikeinse kandidaat in november de race om het Witte Huis wint.
Groeten uit Israël: Neem een student in huis
Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016
Vandaag alleen 'normaal' nieuws in de kranten, en pagina's vol over de Olympische Spelen, waar we nog altijd geen medaille hebben behaald. Een nieuw initiatief in Tel Aviv wil studenten en ouderen samenbrengen en zo eenzaamheid en kamernood oplossen.
Video van de dag: 100 jaar Tel Aviv in 16 minuten
Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016
De video van vandaag laat u in een kwartier honderd jaar geschiedenis zien van Tel Aviv. Zo zagen de mensen en de huizen er toen uit in de stad, die door Joodse pioniers uit het niets uit de grond werd gestampt naast de oude vissersplaats Jaffa of Jafo.
Israël, archeologie en postmoderne abakadabra
Geplaatst op maandag 8 augustus 2016
Archeologie en Palestina passen gewoon niet bij elkaar omdat er geen Palestijnse archeologische vindplaatsen zijn. Archeologie kan ons hooguit informeren over islamitisch leven en cultuur vanaf de zevende eeuw.
De rabbijn en het geld van de christenen
Geplaatst op maandag 8 augustus 2016
Rabbi Yechiel Eckstein, een soort uithangbord voor evangelische christenen, heeft in zijn laatste boek zijn strategie bekend gemaakt, waarmee het hem lukte om bij christenen miljoenen dollars in te zamelen: Joden steunen, in plaats van hen tot Jezus te leiden.
Groeten uit Israël: Gevaarlijke autowegen
Geplaatst op maandag 8 augustus 2016
Terwijl in Europa het weer al regenachtig en herfstig wordt, is het bij ons nog volop zomer, zoals het behoort. De kranten schrijven over de cornflakes, de Olympische Spelen (nee, nog geen medailles) en de gevaarlijke autowegen, waar te hard wordt gereden.
Video: Strand en wolkenkrabbers van Tel Aviv
Geplaatst op maandag 8 augustus 2016
De video van vandaag brengt ons weer naar Tel Aviv en laat ons mooie beelden zien van deze stad. We zien de kust met de stranden en de hoge hotels langs de kust, richting Jaffa.
'Iran-akkoord is net als de overeenkomst van München'
Geplaatst op zondag 7 augustus 2016
De Amerikaanse president Barack Obama benadrukte vrijdag dat zijn nucleaire overeenkomst met Iran een succes is. Het Ministerie van Defensie hekelde Obama's bewering, en premier Benjamin Netanyahu haastte zich om de plooien weer glad te strijken.
Olympische Spelen beginnen met diplomatiek incident
Geplaatst op zondag 7 augustus 2016
Kort voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, ontstond een diplomatiek incident, toen de voorzitter van de Libanese delegatie aan de Israëlische delegatie de toegang weigerde tot de bus die hen naar het stadion zou rijden.
Film over strijd om Ammunition Hill in Jeruzalem
Geplaatst op zondag 7 augustus 2016
De inwoners van de noordelijke wijk van Jeruzalem werden deze week opgeschrikt door allerlei schoten en explosies in hun wijk. Er werden filmopnamen gemaakt voor een documentaire over de Zesdaagse Oorlog, vooral rond de beroemde strijd om Ammunition Hill.
Groeten uit Israël: Salmonella in de cornflakes
Geplaatst op zondag 7 augustus 2016
Over drie weken eindigt de zomervakantie, en moet ik de nieuwe schoolboeken voor mijn zoon in huis hebben. Sporen van de salmonella-bacterie in cornflakes hebben de verkoopcijfers van fabrikant Telma (Unilever) gehalveerd.
Video: Latrun, klooster van zwijgende monniken
Geplaatst op zondag 7 augustus 2016
Het klooster in Latrun is ook bekend als het klooster van de zwijgende monniken. Het ligt op de top van een berg aan het begin van de bergen van Jeruzalem, tussen Tel Aviv en Jeruzalem, op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad, en trekt veel toeristen.
Geld hulporganisatie World Vision naar Hamas gesluisd
Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2016
World Vision International is misschien wel de grootste evangelische christelijke humanitaire hulporganisatie ter wereld. Onbedoeld zijn jarenlang gelden door een plaatselijke directeur doorgesluisd naar Hamas en gebruikt voor financiering van terrorisme.
Nazi-vlag uit Buchenwald overhandigd aan Yad Vashem
Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2016
Robert Jeackes Lederer, een Frans-Joodse arts, had zich na de inval van de Duitse toepen in Frankrijk bij het verzet aangesloten en tegen de nazi's gevochten. Later was hij aanwezig bij de bevrijding van het concentratiekamp Buchenwald in april 1945.
Waarom Palestijnen liever voor Israëli's werken
Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2016
Als Israëlische Joden werkelijk zulke bloeddorstige monsters zijn, waarom werken Palestijnse Arabieren dan zo graag voor hen? De TV van de Palestijnse Autoriteit lijkt dat te erkennen, zo blijkt uit uitzendingen van het programma Arbeiders Aangelegenheden.
Video van de dag: De koraalwereld van Eilat
Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2016
In deze video van de dag bekijken we Eilat, in de zuidelijke punt van Israël, vanuit de lucht, op het land, maar vooral onder water. We volgen sportduikers tussen de grillige koralen en omzwermd door vissen. Hebt u al vakantieplannen?
Het wonderlijke herstel van Zvika Cohen
Geplaatst op donderdag 4 augustus 2016
Vijf maanden geleden raakte Zvika Cohen bij een aanslag zwaargewond. Gedurende de drie weken dat hij in coma lag, gaven de artsen hem niet veel kans dat hij weer zou bijkomen. Nu, vijf maanden later, verlaat hij het revalidatiecentrum en gaat naar huis, naar zijn gezin.
Huizen verwoest van daders schietpartij in Tel Aviv
Geplaatst op donderdag 4 augustus 2016
Veiligheidstroepen van het Israëlische leger, de grenspolitie en het civiele bestuur hebben afgelopen nacht in het zuiden van Hebron de huizen vernietigd van de terroristen die in juni bij een aanslag in het Sarona complex in Tel Aviv vier mensen hadden gedood.
Deze video belichaamt het Israëlisch-Palestijnse conflict
Geplaatst op donderdag 4 augustus 2016
Alle Israëli's, ook premier Benjamin Netanyahu, waren geschokt door een videoclip, die laat zien dat een Palestijnse vader probeert zijn vierjarige zoon een Israëlische soldaat te laten aanvallen, in de hoop dat de soldaat daarop gewelddadig zal reageren.
Groeten uit Israël: Veel politici in de gevangenis
Geplaatst op donderdag 4 augustus 2016
Het weekeinde staat weer voor de deur, en het wordt iets koeler. Voor mij is donderdag altijd 'de dag voor vrijdag', daarom houd ik van die dag. Oud-president Moshe Katsav heeft na vijf jaar gevangenisstraf om vervroegde vrijlating gevraagd.
Video van de dag: Nesherpark bij het Karmelgebergte
Geplaatst op donderdag 4 augustus 2016
De video van vandaag brengt ons naar het noorden, naar het Nesherpark, gelegen aan de voet van het Karmelgebergte bij Haifa. Het park heeft twee wandelroutes, picknicktafels, speeltuinen voor kinderen, en als grote attractie twee grote hangbruggen.
Pro-Israëlische Palestijnse jongere toont moed
Geplaatst op woensdag 3 augustus 2016
Voorstanders van de 'Palestijnse zaak' beweren dat Israël hen wreed discrimineert en het zwijgen oplegt. Maar de waarheid is, dat zij het zijn die tegengestelde standpunten niet tolereren, vooral niet van iemand van henzelf, zo ondervond Machdi Satri.
Het morele dilemma van het Israëlische leger
Geplaatst op woensdag 3 augustus 2016
Het incident van sergeant Elor Azaria, die in Hebron een gewonde terrorist doodschoot, heeft in Israël geleid tot emotionele discussies langs ideologische en politieke scheidslijnen over conflicterende etnische normen en ' het meest morele leger ter wereld'
Netanyahu: Geen voorkeur voor Trump of Clinton
Geplaatst op woensdag 3 augustus 2016
Na alle tegenstrijdige berichten heeft premier Netanyahu gezegd, geen voorkeur te hebben voor Trump of Clinton als nieuwe Amerikaanse president. Israël gebruikt de aandacht voor de verkiezingen om bouwprojecten weer op te starten.
Groeten uit Israël: Fiets in de bosjes gegooid
Geplaatst op woensdag 3 augustus 2016
Goede morgen lezers, het wordt iets minder heet in het land. Een incident in Hebron, waarbij een agent de fiets van een meisje in de bosjes gooide, krijgt bovenmate veel aandacht, vergeleken met de massamoorden op kinderen in Syrië.
Video van de dag: Met Flo naar Tel Aviv
Geplaatst op woensdag 3 augustus 2016
De Duitse blogger Flo was een paar maanden geleden in Israël. Hij maakte tijdens zijn verblijf enkele video's. Vandaag begeleiden we hem op een dag in Tel Aviv. Veel plezier.
Minister: 8000 nieuwe hotelkamers binnen 4 jaar
Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2016
Het Israëlische parlement, de Knesset, heeft afgelopen nacht in tweede en derde lezing de 'Hotelwet' goedgekeurd. De door de minister van Toerisme voorgestelde wet zal de procedure voor de bouw van meer hotelkamers verkorten en de kamerprijzen verlagen.
Bid voor Israel Today-oprichter Ludwig Schneider
Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2016
Wilt u bidden voor een spoedig herstel van Ludwig Schneider, de oprichter van de maandbladen Israel Heute en Israel Today. Hij is een maand geleden aan zijn hoofd geopereerd, en zijn toestand is de afgelopen dagen verslechterd.
Israëlische vrouwelijke golfspeler schrijft geschiedenis
Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2016
De Olympische Spelen van 2016 worden deze zaterdag geopend, en Israel Today had de mogelijkheid even bij te praten met Laetitia Beck, de jonge Israëlische die de Joodse Staat vertegenwoordigt bij de Olympische golfcompetitie.
Groeten uit Israël: Een nieuwe publieke radiozender?
Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2016
Ik wens u een goede morgen vanuit Jeruzalem. Ook vandaag was ik vroeg in het kantoor, ondanks de vakantietijd. Er moet nog veel worden voorbereid voordat het volgende Israel Today Magazine naar de drukker kan. Aandacht vandaag voor de Israëlische omroep.
Video van de dag: de windmolen van Montefiore
Geplaatst op dinsdag 2 augustus 2016
Gedurende vele jaren heeft de windmolen van Montefiore in Jeruzalem stilgestaan. Drie jaar geleden werd deze gerestaureerd, en op 3 mei 2013 werd de molen officieel overgedragen aan de stad Jeruzalem. Hij werd rond 1855 gebouwd voor Joodse vluchtelingen.
Overlevenden volkenmoord Rwanda leren gedenken
Geplaatst op maandag 1 augustus 2016
Een delegatie uit het Afrikaanse land Rwanda, waaronder overlevenden van de volkenmoord van 1994, zijn op bezoek in Jeruzalem en krijgen in het gedenkteken Yad Vashem les over hoe Israël de Holocaust gedenkt.
Vredelievende meerderheid irrelevant!
Geplaatst op maandag 1 augustus 2016
De radicale islam zegt dat Israël moet worden vernietigd, maar niet alle moslims staan achter de ideologie van de radicale islam. De meerderheid van de moslims bestaat uit vredelievende mensen en de meerderheid van de Palestijnen wil in vrede samenleven met Joden.
Groeten uit Israël: Airco's en de zorg voor het milieu
Geplaatst op maandag 1 augustus 2016
Warm, warmer, heet. Zo is de zomer in Israël, vooral in de maand augustus, die vandaag begon. Ik merk zelf heel weinig van de hitte, omdat ik me eigenlijk alleen van de ene airconditioning naar de andere verplaats. Straks komt de elektriciteitsrekening....
Video van de Dag: Tel Aviv van bovenaf
Geplaatst op maandag 1 augustus 2016
Tot in de jaren tachtig telde Tel Aviv slechts één 'wolkenkrabber', de zogenaamde Migdal Hashalom (Vredestoren). Maar sindsdien is er veel veranderd, zoals je kunt zien in de video van vandaag. Je ziet de skyline van Tel Aviv, de stad die nooit slaapt.