Nieuws Archief

juli 2016

Aanval met mes in Nabloes, alarm in Be'er Sheva
Geplaatst op zondag 31 juli 2016
Bij de controlepost ten noorden van de Arabische stad Nabloes kon een aanval met een mes worden verhinderd; de aanvaller is dood. In Be'er Sheva in de Negev woestijn zijn de veiligheidstroepen korte tijd in staat van paraatheid geweest na een terreurwaarschuwing.
Grenswacht arresteert lijfwacht Abbas wegens terreur
Geplaatst op zondag 31 juli 2016
Agenten van de Israëlische grenspolitie hebben afgelopen woensdag een lijfwacht van Machmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, opgepakt, die betrokken zou zijn geweest bij terroristische acties.
Wil je Israël boycotten? Denk eerst even na
Geplaatst op zondag 31 juli 2016
Het is een trieste werkelijkheid, dat niet alleen zo veel christenen het profetische karakter van Israëls huidige wedergeboorte niet herkennen. Velen van hen lopen zelfs voorop bij de eis de Joodse Staat te boycotten. Maar denk eerst even na.
Druzen op Golan: De VN liegt, het gaat ons goed!
Geplaatst op zondag 31 juli 2016
Zelfs de op de Golanhoogten wonende Druzen konden een glimlach niet weerstaan toen ze hoorden van de scherpe kritiek die de VN onlangs had op Israël. Daarin werd Israël beschuldigd van het verhinderen van de economische en sociale ontwikkeling van de Druzen.
Muziekvideo van de dag: We zijn thuis, na 2000 jaar
Geplaatst op zondag 31 juli 2016
Vandaag een muziekvideo waarin de emigratie naar Israël wordt bezongen. De muziekgroep Kippalive – bestaande uit oude en nieuwe immigranten ('Oliem') en enkele in Israël geboren Israëli's ('Sabra's') – zingt het emotionele lied 'We are home'.
Gaza’s zelfmoordprobleem
Geplaatst op vrijdag 29 juli 2016
Een door de autoriteiten niet officieel erkend onderzoek toont aan dat het aantal zelfmoorden in Gaza drastisch is gestegen. De Hamasregering in Gaza verzwijgt dit probleem, net als de andere problemen die aantonen hoe miserabel het leven in Gaza is.
Video van de dag: Met de auto van Eilat naar Jeruzalem
Geplaatst op vrijdag 29 juli 2016
De rit van Eilat, in de zuidelijke punt van Israël, naar Jeruzalem via autoweg 90, duurt ongeveer vier uur. De weg gaat door de Negevwoestijn, langs de Dode Zee en de woestijn van Judea, en dan de afslag naar Jeruzalem. Vandaag maken we de reis wat sneller.
Democraten VS bevestigen hun pro-Israëlhouding
Geplaatst op donderdag 28 juli 2016
Nadat activisten van de Democratische Partij zichzelf dinsdag hadden gefilmd, terwijl ze buiten de Democratische Nationale Conventie een Israëlische vlag verbrandden, waren partijfunctionarissen er snel bij om hun pro-Israëlstandpunt te bevestigen.
Nieuwe immigranten beginnen met hun militaire dienst
Geplaatst op donderdag 28 juli 2016
In de maanden juli en augustus beginnen veel jonge mensen met hun dienst in het Israëlische leger. Onder de nieuwe soldaten zijn veel immigranten die in Israël, het thuisland van het Joodse volk, een nieuw leven beginnen. De meesten van hen komen uit Frankrijk.
Israëlische christenen: ‘Als Israël verdwijnt, verdwijnen wij ook’
Geplaatst op donderdag 28 juli 2016
Een paar kilometer ten oosten van Akko ligt Kfar Jasif. Dit dorp bestond al in Bijbelse tijden. ‘Jozefs Dorp’, zo luidt de vertaling van de Arabische naam van dit dorp. Als ik vlak bij het huis van de familie Shehade ben, zie ik de Israëlische vlag op het dak van hun huis wapperen. De vlag wappert daar het hele jaar door, en niet alleen op Onafhankelijkheidsdag.
Video van de dag: Haifa vanuit de lucht bekeken
Geplaatst op donderdag 28 juli 2016
De video van vandaag brengt ons naar Haifa, de twee na grootste stad van Israël, en toont ons enkele mooie luchtopnamen van de stad, bij dag en bij nacht. De video is opgenomen in december 2014, daarom is aan het einde van de video een grote kerstboom te zien.
Israël eist dat Abbas stopt met het eren van terroristen
Geplaatst op woensdag 27 juli 2016
Het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken is een campagne op de sociale media begonnen om de Palestijnse leiders duidelijk te maken, dat zij moeten stoppen met het eren van overleden terroristen, een praktijk die echte vrede vrijwel onhaalbaar maakt.
Moordenaar gedood, drie terroristen opgepakt
Geplaatst op woensdag 27 juli 2016
Het Israëlische leger heeft vanochtend bekend gemaakt, dat de moordenaar van Michael Mark na een nachtelijke operatie is geliquideerd. Verder meldde het leger de arrestatie van drie andere terroristen, onder wie een lid van de Palestijnse veiligheidsdienst.
Amerikanen verbranden Israëlische vlag
Geplaatst op woensdag 27 juli 2016
We zijn eraan gewend, dat Palestijnen en Iraniërs de Israëlische vlag verbranden. Het was dus een beetje schokkend, dat Amerikanen dit deden bij de nationale conventie van de Democratische Partij, die telkens zegt een echte vriend van de Joodse Staat te zijn.
Video van de dag: West-Jeruzalem vanuit de lucht
Geplaatst op woensdag 27 juli 2016
Vandaag weer prachtige opnamen van Jeruzalem vanuit de lucht. Je ziet onder andere de beroemde snarenbrug van de lightrail bij de ingang van de stad, de Knesset, dat is het Israëlische parlement, en het complex van het Israël Museum.
Gaat wéér een Israëliet Egypte van de honger redden?
Geplaatst op dinsdag 26 juli 2016
Het recente historische bezoek van premier Netanyahu aan Egypte heeft in de media niet de juiste publicitaire aandacht gekregen. Mogelijk gaat het om een bemiddelende rol die Israël kan spelen bij het conflict tussen Egypte en Ethiopië over water in de Nijl.
Mortiergranaat uit Syrië ontploft op Golanhoogten
Geplaatst op dinsdag 26 juli 2016
Maandagavond is een mortiergranaat uit Syrië geëxplodeerd op Israëlisch grondgebied op de Golanhoogten, nabij de grens met Syrië. Niemand raakte gewond, de raket kwam op een open gebied neer. De Israëlische luchtmacht reageerde met een beschieting.
Pokemon Go verboden in het Israëlische leger
Geplaatst op dinsdag 26 juli 2016
Nintendo's nieuwste spel Pokemon Go is een rage geworden. Overal zijn mensen op jacht naar de digitale Pokemons. Het spel wordt echter in verband gebracht met spionage, en het Israëlische leger heeft het spel nu verboden in de faciliteiten van het leger.
Toch Duits geld naar boycotbeweging in Israël
Geplaatst op dinsdag 26 juli 2016
De betrekkingen tussen Duitsland en Israël zijn goed en sterk. Ook heeft de Duitse regering verklaard dat zij tegen de BDS-beweging is, die zich inzet voor een economische boycot van Israël. Een bericht van het instituut NGO Monitor laat echter een ander beeld zien.
Video van de dag: Davidstoren Museum, Jeruzalem
Geplaatst op dinsdag 26 juli 2016
In de video van vandaag kijken we rond in het Davidstoren museum in Jeruzalem. Dit bevindt zich in de Oude Stad van Jeruzalem, dicht bij de Jaffapoort. Het museum nodigt u uit, 4000 jaar geschiedenis van Jeruzalem vanuit verschillende invalshoeken te leren kennen.
Interview met slachtoffer van schietpartij in Tel Aviv
Geplaatst op maandag 25 juli 2016
Onze bevriende Israëlische messiaanse soldaat Chananya Naftali heeft een nieuwe video met een interview met Asaf Bar, een van de 16 mensen die gewond raakten bij een schietpartij in Tel Aviv. Zijn overleven - met twee kogelwonden in zijn hoofd - is een wonder.
Arabier aangevallen wegens pro-Israël standpunt
Geplaatst op maandag 25 juli 2016
Khaled Abu Mokh is een Israëlisch-Arabische moslim die van de Joodse staat houdt. Hij werkt in een hotel in Jeruzalem met een aantal Israëlische Arabieren. Vorige week viel een van die Arabische collega's Abu Mokh aan wegens zijn pro-Israëlische houding.
Video van de Dag: Vijf dagen in Israël in elf minuten
Geplaatst op maandag 25 juli 2016
In de video van vandaag kijken we naar de indrukken van vier jonge mannen tijdens hun vijf-daagse autoreis door Israël, samengevat in elf minuten. Voor een deel van de opnamen is gebruik gemaakt van een quadcopter.
Luister, Europa: Israël strijdt JULLIE oorlog
Geplaatst op zondag 24 juli 2016
Weet dit na de recente terreuraanslagen op Europese bodem: Er is geen verschil tussen de islamistische pro-Palestijnse bewegingen, die liberale Europeanen zo graag ondersteunen, en de organisaties die momenteel onschuldige mensen afslachten in Europa.
Van België naar Israël – lopend in vier maanden
Geplaatst op zondag 24 juli 2016
Normaal reis je naar Israël door de lucht. Maar het kan ook anders. De Belg Wauthier du Bus kwam vorige week aan in Israël na een tocht van vier maanden – te voet, met een rugzak op zijn rug. Hij is in korte tijd van het land gaan houden.
Israëli's willen geen Gay Pride parades in stadscentra
Geplaatst op zondag 24 juli 2016
Naar schatting 20.000 mensen verdrongen zich vorige week in het centrum van Jeruzalem tijdens de 'Gay Pride' parade. Uit een onderzoek bleek dat de meeste Israëli's willen dat 'pride' parades worden verboden in stadscentra.
Video van de dag: Jeruzalems Oude Stad in 360°
Geplaatst op zondag 24 juli 2016
In de video van vandaag kunt u de Oude Stad van Jeruzalem van nabij beleven, alsof u er zelf bij bent. Een wandeling door de bazar van de Oude Stad met een 360° camera. U kunt met de muis het beeld slepen en zien wat er naast u en ook achter u gebeurt.
Vliegen als moeder
Geplaatst op vrijdag 22 juli 2016
Een piloot van de Israëlische Luchtmacht heeft bezwaar aangetekend tegen de militaire regel dat vrouwelijke piloten tijdens hun zwangerschap en het ouderschapsverlof niet mogen vliegen. De jonge piloot is net moeder geworden, en wil graag weer vliegen.
IT-TV: Knesset beschermt christenen in de IDF
Geplaatst op vrijdag 22 juli 2016
De Israëlische Knesset heeft onlangs een wet aangenomen die bedoeld is om Arabische christenen te beschermen die zich voor de IDF aanmelden. Dit en nog veel ander nieuws kunt u beluisteren in ons wekelijkse Engelstalige nieuwsbulletin.
Meer dan 25.000 mensen bij Jerusalem Pride Parade
Geplaatst op vrijdag 22 juli 2016
Donderdagavond werd in Jeruzalem de Gay Pride Parade gehouden. Met meer dan 25.000 deelnemers was het de grootste parade in de geschiedenis van de Israëlische hoofdstad. Honderden politieagenten en beveiligers zorgden voor een probleemloos verloop.
Video van de Dag: Van Tel Aviv naar Jeruzalem
Geplaatst op vrijdag 22 juli 2016
De video van vandaag nodigt u uit voor een rit met de auto van Tel Aviv naar Jeruzalem. Ervaar de rit van 45 minuten over de bekende autoweg 1 vanuit het perspectief van een bestuurder. Het is een moderne zesbaans autoweg met ongelijkvloerse kruisingen.
Israël en Guinee herstellen betrekkingen na 49 jaar
Geplaatst op donderdag 21 juli 2016
Tijdens zijn reis naar Afrika, twee weken geleden, zei premier Benjamin Netanyahu dat Israël terugkeert naar Afrika, en Afrika zou terugkeren naar Israël. Israël is zeer geïnteresseerd in de versterking van de betrekkingen met de Afrikaanse landen op het gebied van economie en veiligheidsbeleid.
Regering en rabbijnen bekvechten over Gay Pride
Geplaatst op donderdag 21 juli 2016
De Gay Pride-parade, die donderdagmiddag in Jeruzalem wordt gehouden, heeft geleid tot een woordenstrijd van Israëlische regeringsambtenaren met een aantal prominente rabbijnen, die volhouden dat homoseksuelen zich eigenlijk zouden moeten schamen.
Video van de dag: Toeristisch Jeruzalem
Geplaatst op donderdag 21 juli 2016
Vandaag staat Jeruzalem weer centraal. De video toont ons prachtige foto's uit de heilige stad, hij brengt ons naar de kleurrijke Machane Yehuda markt in de oude stad, de Heilig Grafkerk en de Westelijke Muur. Jeruzalem is het centrum voor vele religies.
Toeristische attractie: Bezoek een tunnel van Hamas
Geplaatst op woensdag 20 juli 2016
Op de tweede verjaardag van de oorlog in Gaza heeft Hamas een tentoonstelling geopend met onder andere wapens van de strijders van Hamas. Hoogtepunt van de tentoonstelling is de tocht door een tunnel van Hamas in de wijk Shejaiya in Gaza.
Splinters van kogel treffen stelling Israëlische leger
Geplaatst op woensdag 20 juli 2016
Een Israëlische soldaat is woensdagochtend getroffen door een splinter van waarschijnlijk een verdwaald schot. Dat gebeurde bij Metulla, nabij de grens met Libanon. De man had geluk, de splinter trof zijn identificatieplaatje, zodat hij niet gewond raakte.
Co-existentie: Joden en Arabieren spelen backgammon
Geplaatst op woensdag 20 juli 2016
Twee jaar na de moord op Mohammed Abu Chder en de daaropvolgende onrust, hebben Joden en Arabieren bewezen dat het ook anders kan. In het buurthuis in de Arabische wijk Beit Hanina speelden Joden en Arabieren samen backgammon.
Video van de dag: De woestijn bloeit
Geplaatst op woensdag 20 juli 2016
Dank zij innovatieve technologie is de droom van de eerste Israëlische premier, David Ben Goerion, in vervulling gegaan. In de video van vandaag kunnen we ons overtuigen van de diversiteit van agrarische producten die uit de woestijn komen.
218 immigranten uit VS en Canada in Israël geland
Geplaatst op dinsdag 19 juli 2016
Dinsdagochtend zijn 218 nieuwe immigranten uit de VS en Canada in Israël geland. Zij waren de eersten van in totaal 2000 nieuwe immigranten uit Noord-Amerika die deze zomer worden verwacht. Op de luchthaven Ben Goerion werden zij hartelijke ontvangen.
Joodse 'kolonisten' eren Palestijns-Arabische arts
Geplaatst op dinsdag 19 juli 2016
Israëlische Joden op de Westbank worden als onverzettelijk vijandig tegenover de lokale Palestijns-Arabische bevolking beschouwd, en omgekeerd. Maar de realiteit is vaak heel anders, zo bleek toen een Palestijnse arts Joodse kinderen hielp na een beschieting.
Juridische strijd om onroerend goed
Geplaatst op dinsdag 19 juli 2016
Palestijnen zijn bezig rechtszaken aan te spannen om onroerend goed in Jeruzalem terug te krijgen of een vergoeding te eisen. Een commissie van de PLO inventariseert al het onroerende goed, dat vóór 1948 eigendom was van Palestijnse families in West Jeruzalem.
Video van de dag: 'Birthright'-reis door Israël
Geplaatst op dinsdag 19 juli 2016
Ieder jaar organiseert Birthright Israel voor Joodse jongeren van over de hele wereld in de leeftijd tussen 18 en 26 jaar tiendaagse reizen naar Israël. Zij krijgen de kans om kennis te maken met het land Israël en te begrijpen wat Israël voor hen als Joden betekent.
Migratie in het Midden-Oosten: moslims eruit, Joden erin
Geplaatst op maandag 18 juli 2016
Ruim zeven miljoen inwoners van Syrië, Irak en Libanon zijn in de laatste 25 jaar hun land ontvlucht, terwijl ruim drie miljoen vluchtelingen naar deze landen gingen. Israël trok als enig land in het Midden-Oosten meer mensen aan dan er vertrokken.
Steekpartij langs Autoweg 60 bij Gush Etzion
Geplaatst op maandag 18 juli 2016
Maandag rond 13:15 uur plaatselijke tijd heeft een steekpartij plaatsgevonden op Autoweg 60 bij El Aroub, tussen Gush Etzion en Hebron. Een militant viel twee soldaten aan met een schroevendraaier en verwondde hen licht aan het hoofd en een hand.
Granaatexplosie doodt twee soldaten bij berg Hermon
Geplaatst op maandag 18 juli 2016
In noordelijk Israël heeft zich zondagochtend een tragedie afgespeeld. Twee Israëlische soldaten, Husam Tafash en Shlomo Rindenow werden gedood door de explosie van een handgranaat, drie andere soldaten raakten gewond.
Video: De Palestijnen willen niet dat u dit weet
Geplaatst op maandag 18 juli 2016
'Ik geloof in vrede. Als Joodse Israëlische soldaat houd ik van de Palestijnen.' Zo begint de messiaanse Israëlische soldaat Chananya Naftali zijn nieuwste YouTube-video. Helaas kan de jongste generatie Palestijnen niet voor vrede kiezen.
Onbemand object vloog Israëlische luchtruim binnen
Geplaatst op maandag 18 juli 2016
Een onbemand vliegend object is zondagmiddag het Israëlische luchtruim binnengedrongen en vloog enige tijd boven de Golanhoogten en Opper-Galilea. Drie pogingen van het Israëlische leger om het vliegende voorwerp neer te schieten, mislukten.
Video: Akko, de stad die Napoleon te sterk was
Geplaatst op maandag 18 juli 2016
De video van vandaag laat u prachtige opnamen vanuit de lucht zien van Acre of Akko. Deze oude stad ligt ten noorden van Haifa. De haven van Akko was tot in de negentiende eeuw de toegangspoort naar Israël. De stad behoort tot het Cultureel Erfgoed van de wereld.
Terreuraanslag op Jeruzalemse Light Rail verhinderd
Geplaatst op zondag 17 juli 2016
In Jeruzalem is zondagochtend vroeg een terreuraanslag op de Light Rail verhinderd. Een Arabier uit Beit Ula bij Hebron werd opgepakt bij de tramhalte in de King George Street. Hij had een tas bij zich met drie pijpbommen, die hij in de tram wilde ontsteken.
Jeruzalem al 49 jaar verenigd
Geplaatst op zondag 17 juli 2016
Geen stad ter wereld is zo omstreden als het Bijbelse Jeruzalem. Het is een twistappel van de drie monotheïstische godsdiensten. In de Bijbel wordt Jeruzalem aan het volk Israël beloofd en 49 jaar geleden is deze belofte verwezenlijkt.
Video van de dag: de Jeruzalemse Light Rail
Geplaatst op zondag 17 juli 2016
Er is jarenlang aan gebouwd, waarbij het verkeer in het Jeruzalemse stadshart enigszins ontregeld werd, er werd een schitterende brug met een bocht voor gebouwd, de Harpbrug. Hij rijdt nu al enkele jaren dwars door Jeruzalem, de Lightrail of Citypass.
Wet gaat Arabische christenen in de IDF beschermen
Geplaatst op vrijdag 15 juli 2016
De Knesset heeft een wetsvoorstel aangenomen voor de bescherming van Arabische christenen die dienst te nemen in de IDF. De wet bevat een lange gevangenisstraf voor iedereen die probeert om een ​​christen-Arabier te weerhouden van militaire dienst.
Hoe relevant is rechtse politiek?
Geplaatst op vrijdag 15 juli 2016
Hoe relevant en realistisch is de rechtsgeoriënteerde politiek van Israël en de aanspraak op het land op Bijbelse gronden? Wat gebeurt er met Israëls rechtse politici zodra zij eenmaal aan de macht komen en gaan regeren?
Video van de dag: Matisyahoe zingt 'Sunshine'
Geplaatst op vrijdag 15 juli 2016
Het lied 'Sunshine Across Israel' wordt gezongen door de Amerikaanse Joodse zanger Matisyahoe, met daarbij opnamen van de mooiste plaatsen (en mensen) van Israël. Shabbat Shalom!
Smokkelpogingen bij doorlaatpost Erez verijdeld
Geplaatst op donderdag 14 juli 2016
De Israëlische autoriteiten hebben bij de doorlaatpost Erez een indrukwekkende hoeveelheid goederen in beslag genomen, die de Gazastrook had moeten worden binnengesmokkeld. Deze vondst was zelfs voor de meest ervaren ambtenaren iets bijzonders.
Republikeinen onder Trump meer pro-Israël dan ooit!
Geplaatst op donderdag 14 juli 2016
De Amerikaanse republikeinse presidentskandidaat Donald Trump verklaarde woensdag op Twitter, dat het programma van de partij nu meer pro-Israël is dan het ooit is geweest. De programmacommissie van de partij heeft inderdaad verrassende veranderingen in het beleid gemaakt.
Waarom de nieuwe IDF-opperrabbijn onder vuur ligt
Geplaatst op donderdag 14 juli 2016
Het bericht over de aanstelling van Eyal Karim als de nieuwe opperrabbijn van het Israëlische leger was alleen bedoeld om hem aan het grote publiek voor te stellen, maar in Israël is niets zo eenvoudig als het lijkt.
De geschiedenis van de verborgen Joden
Geplaatst op donderdag 14 juli 2016
Israel Today sprak met dr. Giovanni Malchionda over ‘De terugkeer van Sefardische Joden naar Israël’. Dit was tevens het thema van een conferentie waaraan dr. Malchionda deelnam, die als doel had de bevordering van de terugkeer van Spaanse Joden naar Israël.
Video: Dode Zee, meer dan op je rug drijven
Geplaatst op donderdag 14 juli 2016
De video van vandaag brengt ons naar de Dode Zee, het laagste plekje op aarde, gelegen op de grens met Jordanië. Hij laat zien wat je op 400 meter beneden de zeespiegel nog meer kunt doen dan op je rug drijven in een superzout warm bad.
Messiaanse organisatie beloond in Israëlische Knesset
Geplaatst op woensdag 13 juli 2016
Be’ad Chaim, een messiaanse Pro-Life- en vrouwengezondheidsorganisatie, ooit begonnen als gebedsgroep, heeft van de Israëlische regering een prijs ontvangen voor hun 'significante bijdrage aan het beschermen van moeders en kinderen'.
Palestijnse chauffeur tijdens aanval doodgeschoten
Geplaatst op woensdag 13 juli 2016
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft zich een incident voorgedaan in het Arabische dorp A-Ram. Terwijl soldaten in het dorp op zoek waren naar een wapenmaker, signaleerden zij een auto die plotseling de snelheid verhoogde en op de soldaten afreed.
4000ste hartoperatie bij buitenlandse kinderen
Geplaatst op woensdag 13 juli 2016
De 4-jarige Sanusey vormde een mijlpaal voor Save a Child's Heart (SACH), hij was het 4000e kind die deze organisatie in contact heeft gebracht met Israëlische artsen voor een succesvolle levensreddende hartoperatie.
Video van de dag: Jeruzalem en de archeologische sites
Geplaatst op woensdag 13 juli 2016
In de korte video van vandaag vliegen we met een quadcopter over en door Jeruzalem en enkele eeuwenoude archeologische opgravingen in het Heilige Land.
Honderden begeleiden familie Hallel op de Tempelberg
Geplaatst op dinsdag 12 juli 2016
Honderden mensen hebben dinsdag de familie van het door een terrorist in haar slaap vermoorde meisje Hallel begeleid bij hun bezoek aan de Tempelberg. Haar moeder Rina zei: 'We zijn hier niet gekomen om te huilen.'
Palestijnen: 'Israël leert VS-politie zwarten te doden'
Geplaatst op dinsdag 12 juli 2016
Pro-Palestijnse groepen stellen Israël verantwoordelijk voor het doden van Afro-Amerikanen door de Amerikaanse politie. Dit land heeft Israël, dat een reputatie heeft op het gebied van veiligheidsmaatregelen tegen terreur, gevraagd zijn politie te trainen.
Waar komen de Palestijnen vandaan?
Geplaatst op dinsdag 12 juli 2016
Fathi Hamad, de minister van Binnenlandse Zaken van de Hamasregering, verklaarde reeds in maart 2013 op de Egyptische TV dat iedereen in het Midden-Oosten zich bewust zou moeten zijn van de bijzondere positie van Jeruzalem en Palestina.
Video van de dag: Ligt reus Goliath hier begraven?
Geplaatst op dinsdag 12 juli 2016
De dood van de reus Goliath staat beschreven in de Bijbel, maar de laatste rustplaats van de Filistijnse kampioen was onbekend. Onderzoekers hebben bekend gemaakt, dat zij drie jaar geleden een begraafplaats van de Filistijnen hebben opgegraven bij Ashkelon.
Historisch bezoek Egyptische minister aan Israël
Geplaatst op maandag 11 juli 2016
De Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Sameh Shoukry, heeft zondag onverwacht een historisch bezoek gebracht aan premier Benjamin Netanyahu. Het is het eerste bezoek van een Egyptische politicus in Israël sinds 2007.
Driemaal levenslang plus 60 jaar voor terrorist
Geplaatst op maandag 11 juli 2016
De districtsrechtbank van Jeruzalem heeft maandag het vonnis geveld over de terrorist Abu Bilal Ghanem, die in oktober vorig jaar had deelgenomen aan de aanslag op een bus in de Jeruzalemse wijk Armon Hanatziv. Door de aanval werden drie Israëli's gedood.
Iran dreigt: Israël vernietigen met '100.000 raketten'
Geplaatst op maandag 11 juli 2016
Iran herhaalde vorige week dat het land zich aan het voorbereiden is op zijn eigen versie van de 'Endlösung' van het probleem van Israël en de Joodse soevereiniteit. Iran en zijn bondgenoot Hezbollah hebben voor dit gruwelijke doel 100.000 raketten ingezet
Joods-Islamitisch echtpaar emigreerde naar Israël
Geplaatst op maandag 11 juli 2016
De nieuwe immigranten Arifa en Assad Farjoub uit Azerbeidzjan zijn zondag aangekomen op de luchthaven Ben Goerion, om in Israël een nieuw leven te beginnen. Arifa is Joods, haar echtgenoot Assad is moslim. 'We werden hier heel hartelijk ontvangen.'
Video van de dag: Canadezen bezochten Israël
Geplaatst op maandag 11 juli 2016
Een groep pelgrims uit Canada reisde een week door Israël. Daarbij maakten zij prachtige luchtopnamen van de heilige plaatsen van het land: Bet Shean, de berg van de Zaligsprekingen, Kapernaum, Genesis-land in de woestijn van Judea, en tenslotte de Dode Zee.
Jordaniër steekt grens over en bekogelt auto
Geplaatst op zondag 10 juli 2016
Vrijdagochtend gebeurde een ongewoon voorval in de Jordaanvallei: een 25-jarige Jordaniër slaagde er in ongemerkt de grens met Israël over te steken en gooide stenen naar de auto van een 23-jarige Israëlische, die daarop de controle over het voertuig verloor.
Automobilist bij Tekoa gewond door beschieting
Geplaatst op zondag 10 juli 2016
Zaterdagavond rond 23 uur plaatselijke tijd werd op de weg naar de nederzetting Tekoa in Gush Etzion een auto beschoten. Hierdoor raakte een 30-jarige Israëlische man middelzwaar gewond. Het lukte hem door te rijden naar die plaats.
Video van de dag: Grotten van Rosh Hanikra
Geplaatst op zondag 10 juli 2016
We beginnen deze nieuwe week helemaal bovenaan, direct bij de grens met Libanon. Daar ligt Rosh Hanikra, waar de rotsen tot in zee doorlopen. In de rotsen bevinden zich grotten, waarin het zeewater in een betoverende turquoise kleur glinstert.
Engelstalig nieuwsbulletin van Israel Today
Geplaatst op vrijdag 8 juli 2016
U kunt online kijken naar het Engelstalige wekelijkse nieuwsbulletin van Israel Today, met als onderwerpen o.a. politie-inzet tijdens ramadan, Arabisch-sprekende christenen in de IDF, en de hereniging van de stad Jeruzalem, nu 49 jaar geleden.
Mensenvriend-politiehond Ugi vierde verjaardag
Geplaatst op vrijdag 8 juli 2016
De agenten van de hondeneenheid van de Grenswacht in Jeruzalem vierden deze week een bijzondere verjaardag. Een van hun honden was 9 jaar geworden. Als dank voor haar waardevolle diensten hebben de agenten haar verrast met een verjaardagsfeestje.
Kiezen tussen volk en land
Geplaatst op vrijdag 8 juli 2016
Wat is belangrijker voor de Israëlische samenleving: de eenheid van het volk of een onverdeeld grondgebied? Wat betreft de nieuwe minister van Defensie, Avigdor Lieberman, staat de veiligheid van de Israëli’s voorop.
Otniël in de schaduw van de terreur
Geplaatst op vrijdag 8 juli 2016
Meer dan eens werd de naam van de nederzetting Otniël genoemd toen het over terreuraanslagen ging. Afgelopen vrijdag werd rabbijn en vader van tien kinderen Michael Mark door terroristen doodgeschoten, toen hij met zijn gezin in de auto onderweg was.
Video van de dag: Dit ziet een toerist van Israël
Geplaatst op vrijdag 8 juli 2016
In deze video volgen we een toerist in sneltreinvaart langs de gebruikelijke hoogtepunten: de Via Dolorosa, Heilig Grafkerk, Westelijke Muur, Masada, de Geboortekerk in Bethlehem en de kerk van de Aankondiging in Nazareth.
Palestijn ramt Israëlisch militair voertuig
Geplaatst op donderdag 7 juli 2016
Een Palestijnse automobilist heeft woensdag met zijn auto een voertuig van het Israëlische leger geramd. Drie Israëlische militairen raakten licht gewond; de Palestijn raakte zwaar gewond door de botsing; zijn auto is zwaar gehavend.
Tegendemonstratie overtreft Londens Al Quds protest
Geplaatst op donderdag 7 juli 2016
Elk jaar marcheren honderden aanhangers van Hamas, Hezbollah en Palestijnen op Al Quds dag zonder enige tegenstand door Londen. Dit jaar had de Israel Advocacy Movement een grote verrassing voor de demonstranten: een tegendemonstratie van Britse zionisten.
Yair Lapid stelt kritische vragen aan UNRWA
Geplaatst op donderdag 7 juli 2016
Yair Lapid (Yesh Atid) positioneert zich als een ​​serieuze mededinger voor Benjamin Netanyahu in de komende verkiezingen. De vragen aan UNRWA die hij gisteren op zijn Facebook-pagina schreef, zijn dus zaken om rekening mee te houden..
Israël en VS testen communicatie raketafweersystemen
Geplaatst op donderdag 7 juli 2016
De Israëlische Missile Defense Organisation (IMDO) en de Amerikaanse Missile Defense Agency (MDA) hebben een geslaagde test uitgevoerd met het integreren van Israëlische en Amerikaanse raketafweersystemen.
Video van de dag: Ramadan in Gaza's Metro Market
Geplaatst op donderdag 7 juli 2016
We hebben net de islamitische vastenmaand Ramadan achter de rug, waarin de islamieten overdag vasten, en zelfs niet drinken, maar na zonsondergang en voor zonsopgang uitbundig eten, zodat menigeen in deze maand niet afvalt, maar een paar kilo aankomt.
Worden Arabische christenen slecht behandeld door Israël?
Geplaatst op woensdag 6 juli 2016
Christenen die zich met Israël verbonden voelen zich bezorgd over de situatie van de christenen daar. Worden zij er onderdrukt? Sommigen geloven dit, en anderen zeggen dat de staat Israël voor christenen juist de enige veilige plek in de regio is.
Steekpartij bij Ariel verhinderd, dader neergeschoten
Geplaatst op woensdag 6 juli 2016
Dinsdagavond is bij een bushalte in de omgeving van Ariel een steekpartij verhinderd. Een terroriste probeerde een Israëlische soldaat neer te steken, maar kon tijdig worden uitgeschakeld. Een toevallig passerende automobilist filmde het incident.
Tunnel-ingangen onder moskeeën in de Gazastrook
Geplaatst op woensdag 6 juli 2016
Vorige maand arresteerden de Israëlische veiligheidsdiensten twee Palestijnse vrachtwagenchauffeurs, verdacht van het smokkelen van geld van Hamas uit Gaza naar Judea en Samaria. Een van hen vertelde over tunnelingangen onder moskeeën in de Gazastrook.
Video van de dag: Haifa, de derde stad van Israël
Geplaatst op woensdag 6 juli 2016
De video van vandaag nodigt u uit voor een dag in Haifa. In bijna een half uur kijkt u mee naar wat er in een hele dag in de derde stad van Israël te zien is. De stad zelf telt bijna 280.000 inwoners, met de voorsteden mee 600.000. Ook Philips heeft er een vestiging.
Twee Arabieren boden eerste hulp na terreuraanslag
Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016
Twee Arabieren waren afgelopen vrijdag de eersten, die de familie Mark te hulp kwamen toen hun auto door terroristen werd beschoten. Hierdoor werd vader Michael gedood, moeder Chava en twee kinderen raakten gewond.
Kindvriendelijke activiteiten in Israël deze zomer
Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016
Het land Israël is een land vol schoonheid, verrassende natuur en avontuur. Het is niet alleen een land van kerken, synagogen, moskeeën en oude opgravingen. Ook voor een gezin met kinderen is er genoeg te doen tijdens een vakantie.
Video: Oproep van een IDF-militair
Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016
Israël onderhandelt niet met schenders van mensenrechten, zo reageert Chananya Naftali, onze messiaanse IDF-soldaat op de recente aanvallen op Israëlische burgers en militairen. Bekijk deze video en help Israël strijden tegen de online ophitsing.
'Allah hoe Akbar' roepen op de Tempelberg is illegaal
Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016
De Jeruzalemse rechtbank heeft (na een proces van vijf jaar) geoordeeld, dat het roepen van 'Allah hoe Akbar (Arabisch voor 'Allah is groter') tot niet-moslims op de Tempelberg een verstoring van de openbare orde is en dus illegaal.
Israël keurt bouw van 800 nieuwe woningen goed
Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016
Premier Netanyahu en minister van Defensie Lieberman hebben zondag de bouw van 800 nieuwe woningen goedgekeurd, evenals de bouw van 600 nieuwe woningen in de Arabische wijk Beit Safafa van Jeruzalem. Op beide bouwplannen kwam enige kritiek.
Video van de dag: Groeiende stad Ma'ale Adoemim
Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016
Ma'ale Adumim ligt op 4,5 km ten oosten van Jeruzalem en werd in 1975 gesticht als nederzetting. De naam betekent 'Rode Heuvels'. Vandaag heeft de stad 45.000 inwoners. De video van vandaag nodigt u uit voor een rondrit door de stad.
Netanyahu bezoekt Afrika, 40 jaar na 'Entebbe'
Geplaatst op maandag 4 juli 2016
Precies 40 jaar na de spectaculaire bevrijdingsoperatie van Israëlische gijzelaars in Entebbe, waarbij zijn broer Yoni werd gedood, begint premier Netanyahu aan een bezoek aan Afrika, waarin hij Oeganda, Rwanda, Kenia en Ethiopië bezoekt.
Hamas eist ruil met vrijlating honderden gevangenen
Geplaatst op maandag 4 juli 2016
Er zijn eerste contacten tussen Israël en Hamas over een 'Shalit 2' overeenkomst, die de teruggave inhoudt van de lichamen van de in 2014 gesneuvelde officier Hadar Goldin en soldaat Oron Shaul en van twee burgers, Avra ​​Mangisto en Hisham al-Sayed,
Israël schiet terug naar Syrische doelen
Geplaatst op maandag 4 juli 2016
De woordvoerder van IDF (het Israëlische leger) heeft aanvallen op twee Syrische militaire doelen bekend gemaakt, in antwoord op grensoverschrijdende beschietingen vlakbij Israëls noordelijke veiligheidshek. Israël mengt zich niet in de Syrische burgeroorlog.
Gaza is een ondergrondse vesting
Geplaatst op maandag 4 juli 2016
Een nieuw gewapend conflict met Gaza lijkt onafwendbaar. De vraag is alleen wat de aanleiding zal zijn. Een volgend Gazaconflict zal waarschijnlijk ontstaan als reactie op een aanval vanuit de ‘terreurtunnels’, die vanuit Gaza richting Zuid-Israël zijn gegraven.
Turks schip met hulpgoederen in Ashdod aangekomen
Geplaatst op maandag 4 juli 2016
Na de ondertekening van het verzoeningsverdrag tussen Israël en Turkije heeft zondag een Turks schip de haven van Ashdod bereikt. Aan boord zijn levensmiddelen, medicijnen en speelgoed, die door de Israëlische instanties naar de Gazastrook worden gebracht
Video van de dag: Eilat, badplaats aan de Rode Zee
Geplaatst op maandag 4 juli 2016
Hebt u al plannen gemaakt voor de vakantie? Deze video laat u zien wat de stad Eilat, gelegen in de zuidelijkste punt van Israël, te bieden heeft: zwemmen tussen de dolfijnen, varen, de gazellen in de wildernis opzoeken, of een theater of restaurant.
Strijder tegen onrecht, Elie Wiesel, overleden
Geplaatst op zondag 3 juli 2016
Holocaust-overlevende Elie Wiesel is zaterdag overleden op de leeftijd van 87 jaar. Zijn hele leven had hij zich ingezet voor de mensenrechten en tegen racisme, discriminatie en onderdrukking. In 1986 ontving hij Nobelprijs voor de Vrede voor deze prestatie.
Raket ontploft op centrum voor peuters in Sderot
Geplaatst op zondag 3 juli 2016
Vrijdagavond klonken de sirenes in de zuid-Israëlische stad Sderot als waarschuwing voor een raket vanuit de Gazastrook. De raket ontplofte op het dak van het vormingscentrum voor jonge kinderen 'Het Open Huis', en richtte daar aanzienlijke schade aan.
Liegen voor het goede doel...
Geplaatst op zondag 3 juli 2016
Moslims wordt in het boek 'Goede raad voor de reiziger' geleerd dat het prima is om tegenover ongelovigen te liegen als daarmee een rechtvaardig doel kan worden bereikt. Wat kan nu rechtvaardiger zijn dan de Joodse indringers te verdrijven uit het land?
De 'betrouwbare' berichtgeving van Al-Hurra
Geplaatst op zondag 3 juli 2016
Alhurra is een tv-zender van de Verenigde Staten, die in het Midden-Oosten en Noord Afrika uitzendt. Alhurra geeft als zijn doelstelling aan, 'objectief, nauwkeurig en relevant nieuws en informatie' te geven. Klopt dat in de praktijk?
Video van de dag: Judea en Samaria
Geplaatst op zondag 3 juli 2016
De video van vandaag brengt ons naar Judea en Samaria. We zien het nationale park Herodion, het Qumran Park bij de Dode Zee, het enige museum voor mozaïeken in Israël, een doopplaats bij de Jordaan, en verder mooie beelden van de natuur.
Terreurgolf gaat door: auto beschoten, een dode
Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016
• Vrijdag: Auto beschoten nabij Hebron, een dode, drie gewonden,
• Vrijdag: Israëlische militairen aangevallen bij het Graf van de Aartsvaders,
• Donderdagmiddag: Twee Israëli's neergestoken in Netanya,
• Donderdagochtend: Slapend meisje doodgestoken in Kiryat Arba.
Steekpartij in Netanya, twee gewonden, dader gedood
Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016
Donderdag stak in de buurt van de markt van Netanya een terrorist een man en een vrouw neer; de man raakte zwaar gewond, de vrouw liep lichte verwondingen op. Korte tijd daarna werd de dader door een bewaker van een supermarkt doodgeschoten.
Leger en veiligheidspolitie schouder aan schouder
Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016
Al driekwart jaar lang worden Israëli’s aangevallen door messentrekkers. Deze terroristen storten zich uit het niets op willekeurige slachtoffers. Ook met scharen, schroevendraaiers en bijlen wordt erop los gehakt. Vaak zijn het nog maar kinderen.
Video van de dag: We luiden de Shabbat in
Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016
Om u in de stemming te brengen voor de Shabbat, die vanavond begint, beelden van de karakteristiekste en mooiste plaatsen van Israël, begeleid door synagogale muziek.

Laatste uitgave

Archief