juni 2016

Hanin Zoabi veroorzaakt weer heibel in de Knesset
Geplaatst op donderdag 30 juni 2016
De Knesset besprak gisteren het weer aanknopen van diplomatieke betrekkingen met Turkije. Hanin Zoabi (Verenigde Arabische Lijst) zorgde voor herrie en onrust toen zij de militairen, die de Gazavloot onderschepten, moordenaars noemde.
Bijna 300 nieuwe immigranten op één dag
Geplaatst op donderdag 30 juni 2016
Dinsdag en woensdag zijn binnen 24 uur bijna bijna 300 nieuwe immigranten uit de Oekraïne en Frankrijk aangekomen in Israël. Nadat dinsdag 82 Joden waren aangekomen uit Frankrijk, landde woensdag een vliegtuig met 200 nieuwe immigranten uit Oekraïne.
Linkse Israëli's blijkbaar niet welkom bij Ramadan
Geplaatst op donderdag 30 juni 2016
Een groep naïeve Israëlische linkse activisten sloop woensdag de feitelijke Palestijnse hoofdstad Ramallah binnen, om er samen met de plaatselijke moslims het einde van de vastenmaand Ramadan te vieren, en ze waren bijna gelyncht.
Dode van steekpartij in Kiryat Arba begraven
Geplaatst op donderdag 30 juni 2016
Een Palestijn is donderdagochtend een huis in de Joodse stad Kiryat Arba (bij Hebron) binnengedrongen en heeft genadeloos het slapende 13-jarige Joodse meisje Hallel Jaffa Ariel doodgestoken. In de video beelden van haar begrafenis..
Video van de dag: het Perespark in Holon
Geplaatst op donderdag 30 juni 2016
Vandaag gaan we met onze Video van de dag naar Holon; in het Hebreeuws חולון , wat je uitspreekt als Cholon. De stad ligt 6 km ten zuiden van Tel Aviv, en is in 1935 gesticht door Joodse immigranten uit Polen, die er o.a. een textielfabriek begonnen.
Kritische vragen bij afscheidsbezoek van VN-chef Moon
Geplaatst op woensdag 29 juni 2016
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon beëindigde gisteren zijn 'afscheidsbezoek' aan Israël. Eind dit jaar eindigt zijn tweede termijn als SG. Aan het eind van zijn bezoek sprak hij met premier Netanyahu. Hij kreeg een stapeltje kritische vragen mee, ter overdenking.
Moslims rellen, dus Tempelberg is verboden voor Joden
Geplaatst op woensdag 29 juni 2016
Israëls bijna algehele verlies van gezag over de Tempelberg, de heiligste plaats van het Jodendom, bleek deze week weer toen moslims rellen maakten en de Israëlische autoriteiten er voor zwichtten door de Tempelberg voor Joodse bezoekers af te sluiten.
Michel Bacos: 'Ik heb mijn passagiers niet alleen gelaten'
Geplaatst op woensdag 29 juni 2016
Op 27 juni 1976 werd een Airbus van Air France, onderweg van Tel Aviv naar Parijs, gekaapt door Palestijnse en Duitse terroristen en naar Entebbe gedirigeerd. Hierop volgde de meest succesvolle en gewaagde bevrijdingsoperatie in de geschiedenis van Israël.
Israëlische drones voor de Duitse Bundeswehr
Geplaatst op woensdag 29 juni 2016
De Duitse Bundeswehr heeft voor de Israëlische drones van Israel Aerospace Industries gekozen. Afgelopen donderdag werd een eerste contract voor het leasen van maximaal vijf drones van het type Heron TP ondertekend.
Video van de dag: Netanya aan de Middellandse Zee
Geplaatst op woensdag 29 juni 2016
De video van vandaag brengt ons naar de stad Netanya, gelegen aan de Middellandse Zee. Een drone maakte indrukwekkende opnamen van de kust en de talrijke nieuwe flatgebouwen in de zuidelijke wijk Poleg.
Israël en Turkije hervatten diplomatieke betrekkingen
Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016
Woensdag wordt in Rome de overeenkomst over de hervatting van de diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Israël ondertekend, zes jaar na het incident op het schip Mavi Marmara, dat trachtte de blokkade van de Gazastrook te doorbreken.
Kritiek op Netanyahu – is hij linkser dan links?
Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016
Premier Benjamin Netanyahu ontving zondag zware kritiek vanuit het gehele politieke spectrum, omdat hij veel verder was gegaan dan zelfs de linkse oppositie wilde in de verzoening met Turkije. Voor velen was de prijs hiervoor veel te hoog.
Mag ik u aan mijn vriend Joshua Aaron voorstellen
Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016
Onze favoriete Israëlische Youtuber Chananya Naftali laat ons in deze video even kennis maken met zijn vriend Joshua Aaron, een alom geprezen Israëlische messiaanse musicus, die ons ook een van zijn liederen laat horen..
Ontmoeting Turkse en Israëlische ambulancediensten
Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016
Wij geloven allemaal in dezelfde waarden, die centraal staan in het leven van de mensen, zonder relatie met de politiek', zei Eli Bin, secretaris-generaal van de Israëlische Magen David Adom, bij het begroeten van een delegatie van de Turkse Rode Halve Maan.
Video: Flotilla koor presenteert: We Con the World
Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016
Nu de diplomatieke banden tussen Turkije en Israël, weer worden aangehaald, kijken we even terug naar de oorzaak van het diplomatieke conflict: het onderscheppen van de Gazavloot, die de (wettige) blokkade van de Gazastrook wilde doorbreken.
Israël zeer verbaasd over Britse keuze voor Brexit
Geplaatst op maandag 27 juni 2016
Ook in Israël was men meer dan verbaasd over de plotselinge beslissing van het Britse volk, te kiezen voor het verlaten van de Europese Unie. De Israëlische media volgen dit onderwerp, omdat de uitslag van het Brexit-referendum ook gevolgen heeft voor Israël.
De verrassende transformatie van The Palestine Post
Geplaatst op maandag 27 juni 2016
De Palestijnse leider Machmoud Abbas bezocht afgelopen week de Saoedische koning al-Saud. In een uitwisseling van cadeaus overhandigde Abbas hem een ingelijste kopie van het oude dagblad The Palestine Post, nu de Jerusalem Post geheten.
Video van de dag: Rondrit door Jeruzalem
Geplaatst op maandag 27 juni 2016
Deze keer een bijzondere video: In Jeruzalem bestaat buslijn 99, die langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad rijdt. De rit duurt ongeveer 2 uur. Wanneer u in het weekeinde niets te doen heeft, kunt u ook van een afstand deelnemen aan een rondrit.
Aanslag met een auto in Kiryat Arba
Geplaatst op zondag 26 juni 2016
Vrijdag is er bij de toegang tot Kiryat Arba een aanslag gepleegd met een auto. Een Palestijnse naderde tegen 14.30 uur plaatselijke tijd met haar auto de Elias-kruising bij Kiryat Arba, toen ze plotseling van richting veranderde en naar links op een busstation inreed.
Palestijnse leider Machmoud Abbas neemt beschuldigingen terug
Geplaatst op zondag 26 juni 2016
Vrijdag heeft de president van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, een toespraak gehouden voor het Europese Parlement. Hij uitte zware kritiek op Israël en beschuldigde het Israëlische leger ervan mensen illegaal te doden.
Minister van Justitie besluit tot bouw nieuwe Sjaria-rechbank in Sachnin
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
De Israëlische minister van Justitie Ayelet Shaked (Joods Huis) heeft gisteren de verordening ondertekend voor de bouw van een nieuwe sjariarechtbank in de stad Sachnin. Arabische Knessetafgevaardigden toonden zich verrast en prezen de minister. Al jaren is er geen nieuwe sjariarechtbank meer gebouwd.
EU juicht antisemitische laster toe, en wordt opgeschrikt door uitslag Brits referendum
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
De „gematigde” Palestijnse leider Machmoud Abbas gebruikte donderdag zijn kans om het EU-parlement in Brussel toe te spreken, om wilde en ongefundeerde samenzweringstheorieën inzake Israël te spuien.
Actrice Helen Mirren in Jeruzalem
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
De meervoudig onderscheiden Britse actrice Helen Mirren was deze week op bezoek in Jeruzalem. Zij presenteerde gisteravond (donderdag) de ceremonie voor de uitreiking van de Genesisprijs.
Protest Israëlische Arabieren tegen minister Shaked
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
De Israëlische minister van Justitie was woensdag samen met de voorzitster van het Hooggerechtshof Naor en de juridisch adviseur van de regering Mandelblit uitgenodigd op een feestelijk diner ter gelegenheid van het Ramadanfeest. Buiten demonstreerden talloze Israëlische Arabieren tegen het feit dat Shaked bij het diner aanwezig was.
Machmoud Abbas weigert ontmoeting met president Rivlin
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, heeft het aanbod van de voorzitter van het Europese Parlement om president Reuven (Rubi) Rivlin te ontmoeten, afgewezen.
Levenslang voor moord op echtpaar Henkins
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
Een militaire rechtbank in Samaria heeft gisteren (woensdag) vier leden van Hamas tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens de moord op het echtpaar Eitam en Naama Henkins.
Oproep tot berouw over verraad aan Joden
Geplaatst op vrijdag 24 juni 2016
Een boek dat een geprofeteerde financiële aardbeving behandelt, die Londen zou treffen, roept Groot-Brittannië op om berouw te tonen over zijn verraad aan de Joden. Dit is een van de reeks zondes waarvan beweerd wordt dat zij het oordeel van God hebben opgeroepen.
Israëlische luchtmacht krijgt zijn eerste F-35 straaljager
Geplaatst op donderdag 23 juni 2016
In Texas vond gisteren de onthullingsceremonie plaats van de nieuwste straaljager voor de Israëlische luchtmacht, de F-35. De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Lieberman, die zich momenteel in de VS bevindt, woonde de ceremonie bij...
Kunstmatig eiland voor de kust van Gaza
Geplaatst op donderdag 23 juni 2016
Vijf jaar geleden ontstond er onder leiding van de minister van Verkeer en kabinetslid Israel Katz het idee om voor de kust van Gaza een kunstmatig eiland te maken en daar een haven en later ook een luchthaven voor de Palestijnen te bouwen
De ontbrekende bladzijden uit de "Kroon van Aleppo"
Geplaatst op donderdag 23 juni 2016
Verwensingen, rijkdom, verraad en samenzwering zijn allemaal te vinden in de geschiedenis van de Codex van Aleppo, een van de belangrijkste manuscripten van de Hebreeuwse Bijbel.
President Rivlin brengt staatsbezoek aan België
Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016
De Israëlische president Rivlin is enkele dagen in België voor een staatsbezoek, waarbij hij met de Belgische premier heeft gesproken en morgen de Belgische koning ontmoet. Getracht wordt een ontmoeting met Machmoed Abbas in Brussel te regelen.
Syrische groepen woedend over Israëlische voedselhulp
Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016
De verschillende groepen, die in de bloedige burgeroorlog in Syrië strijden, wezen vorige week allemaal met beschuldigende vingers naar elkaar, toen foto's bewezen dat Israëlische voedselhulp enkele rebellengroepen had bereikt.
Enquête: Moshe Ya'alon zou 10 zetels krijgen
Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016
De belangrijkste nieuwsuitzending van de Israëlische televisie heeft de resultaten bekendgemaakt van een opiniepeiling, wie de burgers zouden kiezen als de voormalige minister van Defensie Moshe Ya'alon zou deelnemen aan de komende algemene verkiezingen.
Drie gewonden door stenen, olie en brandbommen
Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016
Een groep Palestijnse Arabieren heeft in de nacht van maandag op dinsdag met stenen en brandbommen naar Joodse automobilisten gegooid en olie over de weg uitgegoten. Van de vermoedelijk daders werd er een gedood. Het huis van een terrorist is afgelopen nacht gesloopt.
Toelage van € 19 miljoen voor Joodse nederzettingen
Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016
De Israëlische regering heeft zondag unaniem ingestemd met een toelage van rond 19 miljoen euro voor de nederzettingen in Judea en Samaria, wegens de veiligheidssituatie van de nederzettingen. De oppositie heeft de beslissing van de regering zwaar bekritiseerd.<
Video van de dag: Meer van Galilea en Kafarnaüm
Geplaatst op dinsdag 21 juni 2016
De video van vandaag brengt ons weer naar het noorden, naar het Meer van Galilea. We zien ook stukken van de Jordaan en de beken die het meer voeden, de omringende bergen, een aantal historische kerkgebouwen en het stadje Kafarnaüm.
Doorbraak voor Hebreeuws messiaans kinderboek
Geplaatst op maandag 20 juni 2016
Deze week is het Shavoe'a haSefer, Week van het Boek, de nationale Boekenweek, waarin overal in het land boeken worden uitgestald, die veel Joodse boekenwurmen trekken. Opmerkelijk is dat er ook een boek van een messiaanse uitgever bij staat.
Israël helpt Cyprus een grote bosbrand bestrijden
Geplaatst op maandag 20 juni 2016
Israël heeft vijf blusvliegtuigen naar Cyprus gezonden, om het eiland te helpen de grote bosbrand te bestrijden die eind vorige week uitbrak. Dit in het kader van de regionale regeling met Cyprus en Griekenland over noodhulp bij calamiteiten.
Video van de dag: Flashmob in Jeruzalems oude station
Geplaatst op maandag 20 juni 2016
De video van vandaag is in december 2015 opgenomen. Hij laat een flasmob zien van dansers op het voormalige station van Jeruzalem, dat is omgebouwd tot een populaire uitgaansgelegenheid met restaurants en winkels, die elke dag veel mensen trekt.
Israëlische minister helpt christelijke scholen
Geplaatst op zondag 19 juni 2016
De Israëlische minister van Sociale Gelijkheid, Gila Gamliel (Likoed), heeft besloten om zich in te zetten voor de 47 Arabisch-sprekende christelijke scholen in het land, die te kampen hebben met een ernstige financiële crisis.
Jeruzalem: een Arabische burgemeester in 2020?
Geplaatst op zondag 19 juni 2016
De Beweging voor Redding van het Joodse Jeruzalem heeft enkele dagen geleden een video gepubliceerd, waarin wordt gewaarschuwd voor de mogelijkheid van een Arabische burgemeester in Jeruzalem, en wordt gevraagd Arabische dorpen af te splitsen..
Video van de dag: Bergvesting Masada
Geplaatst op zondag 19 juni 2016
De video van vandaag brengt ons naar de woestijn van Judea, naar de vroegere vesting Masada, gelegen op een afgelegen tafelberg. Hij was ooit opgebouwd door de wantrouwige koning Herodes, en staat sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Sociaal experiment: Moslim-terreur en christelijke terreur
Geplaatst op vrijdag 17 juni 2016
Deze video van een sociaal experiment ontving veel haat van het politiek-correcte publiek. Hij wil een belangrijk feit duidelijk maken, dat de kern vormt van de meeste gewapende conflicten die momenteel in de wereld woeden.
Tieners doorbreken haatspiraal
Geplaatst op vrijdag 17 juni 2016
Berichten over geweld en het oproepen tot haat zijn de afgelopen maanden in de sociale media in Israël en de Palestijnse gebieden aan de orde van de dag. Een Israëlische beweging brengt Israëlische en Palestijnse jongeren bijeen om de haat uit te bannen.
Video van de dag: Klooster Stella Maris in Haifa
Geplaatst op vrijdag 17 juni 2016
De video van vandaag biedt u weer enkele indrukken van de mooie en gevarieerde havenstad Haifa. Daarin staat deze keer het klooster Stella Maris Karmeliet centraal, dat in de negentiende eeuw werd gebouwd.
Ondergrondse betonnen muur tegen Gaza-tunnels
Geplaatst op donderdag 16 juni 2016
In Israël is besloten om rondom Gazastrook een nieuwe betonnen muur te bouwen, die niet slechts boven de grond zal staan, maar ook enkele tientallen meters diep onder de aarde steekt. Deze muur zou definitief het probleem oplossen van de aanvalstunnels.
Palestijnse premier: Israël mag terreur niet bestrijden
Geplaatst op donderdag 16 juni 2016
Premier Rami Hamdallah van de Palestijnse Autoriteit veroordeelde deze week in een verklaring de Israëlische reactie op de dodelijke schietpartij, vorige week in Tel Aviv, en benadrukte dat moslims de vrije teugel moeten krijgen in de Oude Stad van Jeruzalem.
Proef: elektrische auto's opladen op 'elektrische straat'
Geplaatst op donderdag 16 juni 2016
Elektrische auto's bestaan al langer. Maar helaas vormen ze tot op heden geen bevredigend alternatief voor de gebruikelijke auto's, wegens de zware accu's en het beperkte bereik. In Tel Aviv begint een proef met een straat die auto's die er rijden kan opladen.
Arabische christen-soldaat in uniform aangevallen
Geplaatst op donderdag 16 juni 2016
Steeds meer jonge Arabisch sprekende christenen nemen vrijwillig dienst in het Israëlische leger. Sommigen willen dat de diensttijd verplicht wordt. Maar enkele elementen in de Arabische christelijke samenleving staan vijandig tegenover deze ontwikkeling.
Video van de dag: Wijnstad Zichron Ya'akov
Geplaatst op donderdag 16 juni 2016
De video van vandaag brengt ons naar Zichron Ya'akov. De stad werd in 1882 gesticht door Joodse immigranten, met de steun van baron Rothschild. De stad staat bekend om de wijn, die er al sinds de stichting van de stad wordt geproduceerd.
Ambassadeur Israël voorzitter Justitie-commissie VN
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016
Ondanks pogingen van Iran en nog meer islamitische landen om de nominatie te verhinderen, is de Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon afgelopen maandag tot voorzitter van de Justitie-commissie van de Verenigde Naties gekozen.
Grote bosbrand in Jeruzalem onder controle!
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016
In Jeruzalem is een grote bosbrand uitgebroken bij de ingang van de stad. Acht blusvliegtuigen en 35 brandweerlieden werden ingezet om het vuur onder controle te krijgen en te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden. Na enkele uren was het vuur onder controle.
Verrassend: Géén Knessetleden naar de Tempelberg
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016
Tegen de verwachtingen in heeft de Ethische Commissie van de Knesset, het Israëlische parlement, gisteren besloten het verbod voor Knessetleden om het Tempelplein te bezoeken, niet op te heffen.
Wijnhuis vergroot export ondanks of dank zij boycot
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016
Tijdens zijn bezoek aan de regio Binyamin vernam president Reuven Rivlin, dat de export van wijnhuis Psagot ongeveer gelijk blijft, en naar de VS zelfs verdubbelt – ondanks of dankzij de oproepen tot een boycot van goederen uit Joodse nederzettingen.
Video: 'Eenzame soldaten' ontmoeten hun familie
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016
In het Israëlische leger dienen duizenden 'eenzame soldaten', die van alle hoeken van de aarde zijn gekomen, familie en vrienden hebben achtergelaten om voor het vaderland van hun voorouders te vechten. Een weerzien is dan een feestje.
Video van de dag: Met een drone langs de Tempelberg
Geplaatst op woensdag 15 juni 2016
De video van vandaag is heel kort, nog geen halve minuut. Een drone geeft ons een korte indruk van de Tempelberg in Jeruzalem vanuit de zuidoostelijke hoek, met links de Al-Aqsa moskee en in het midden de Rotskoepel.
Knessetleden binnenkort weer naar de Tempelberg
Geplaatst op dinsdag 14 juni 2016
Sinds acht maanden is het voor Knesset­af­ge­vaar­digden, zowel Arabieren als Joden, verboden de Tempelberg te betreden. Op verzoek van enkele Arabische afgevaardigden beraadt de Ethische Commissie zich over intrekking van dit verbod.
Zendingswerk in de Oude Stad van Jeruzalem?
Geplaatst op dinsdag 14 juni 2016
Ultraorthodoxe Joodse anti-zendingsorganisaties kwamen vorige week in actie, nadat enkele Israëlische Joden tijdens het jaarlijkse Jeruzalem Licht Festival een bezoek brachten aan Christ Church, de oudste Protestantse kerk in het Midden-Oosten.
Brand in flatgebouw in Ramat Gan, een vrouw gewond
Geplaatst op dinsdag 14 juni 2016
Maandag is brand uitgebroken in een flatgebouw in Ramat Gan. Het vuur kon zich in korte tijd verspreiden naar tien van de dertien verdiepingen. 28 brandweerlieden waren betrokken bij het bluswerk. Een vrouw liep rookvergiftiging op.
Video van de dag: Israël in vogelvlucht
Geplaatst op dinsdag 14 juni 2016
Een nieuwe en schitterende video van Israël, gezien vanuit de lucht. De video toont ons de schoonheid van dit land, het land van de Bijbel, vanaf de heilige stad Jeruzalem naar de kosmopolitische stad Tel Aviv, met zijn prachtige stranden aan de Middellandse Zee.
Laat de bloedvlekken zitten, gedenk de doden
Geplaatst op maandag 13 juni 2016
Naar aanleiding van de schietpartij vorige week in Tel Aviv, waarbij op korte afstand van het hoofdkwartier van de IDF vier Joden werden doodgeschoten en een groter aantal gewond raakte, geeft Tsvi Sadan commentaar richting politiek.
Israëlische Arabieren veroordelen terreuraanslag
Geplaatst op maandag 13 juni 2016
Afgelopen donderdagavond hebben in de stad Taibe burgemeesters van Arabische steden een ontmoeting gehad met Joodse gasten, en de terreuraanslag in Tel Aviv krachtig veroordeeld. 'Wij veroordelen elke moord op onschuldige mensen, van beide kanten.'
Twee gewonden bij aanval op autobus in Jeruzalem
Geplaatst op maandag 13 juni 2016
Twee Israëlische tieners zijn zondag gewond geraakt, toen Arabieren stenen naar een lijnbus gooiden bij de Oude Stad van Jeruzalem. Een aantal stenen versplinterde ramen, waardoor de scherven twee tieners en andere passagiers verwondden.
Huis van terrorist in het dorp Yatta verwoest
Geplaatst op maandag 13 juni 2016
Het Israëlische leger heeft zaterdag in alle vroegte het huis in Yatta verwoest van de terrorist die in januari van dit jaar de 38-jarige Dafna Meir bij de ingang van haar huis in Otniël doodstak, waar haar kleine kinderen bij waren.
Video van de dag: Shavoe'ot in Moshav Netiv Ha'asara
Geplaatst op maandag 13 juni 2016
Gisteren werd het Wekenfeest, Shavoe'ot, gevierd, een feest dat het ontvangen van de Tien Geboden op de berg Sinaï gedenkt, en ook een oogstfeest is. In veel kibboetsen en moshavs wordt dit feestelijk gevierd. We bezoeken moshav Netiv Ha'asana.
De slachtoffers van de terreuraanslag in Tel Aviv
Geplaatst op vrijdag 10 juni 2016
Vier mensen zijn woensdagavond gedood bij de terreuraanslag in Tel Aviv, toen twee schutters lukraak op de etende gasten in twee restaurants schoten. Mila, Ido, Michael en Ilana zullen niet meer thuis komen. Hier zijn hun verhalen.
Shavoe'ot of Wekenfeest: de Torah is voedzaam als melk
Geplaatst op vrijdag 10 juni 2016
Zaterdagavond, na het einde van de shabbat, begint het Joodse feest Shavoe'ot, het Wekenfeest, dat 50 dagen na Pesach wordt gevierd. Op dit feest viert men het ontvangen van de Tien Geboden op de berg Sinaï, en het is ook een oogstfeest.
Video van de dag: Een oogstlied voor het Wekenfeest
Geplaatst op vrijdag 10 juni 2016
Zondag en maandag is het Wekenfeest oftewel Pinksteren, waarin we vieren dat Mozes van God de Tien Geboden ontving. Dit feest is ook een oogstfeest, het begin van de tarweoogst. Om in de sfeer te komen luisteren we naar het lied 'Oogst'.
Vier doden bij schietpartij in Saronamarkt, Tel Aviv
Geplaatst op donderdag 9 juni 2016
Woensdagavond laat hebben in het populaire restaurant Max Brenner in de Saronamarkt in Tel Aviv twee terroristen om zich heen geschoten. Vier gasten werden door de kogelregen gedood, zestien anderen raakten gewond. Vijf van hen liggen nog in ziekenhuizen.
Hoe berichtten de media over de aanval in Tel Aviv?
Geplaatst op donderdag 9 juni 2016
Veel kranten en andere media bagatelliseerden de ernst en de daders van de moorddadige terreuraanval in Tel Aviv, die vier mensen het leven heeft gekost. In dit artikel tonen we enkele voorbeelden.
Brand beschadigt huizen in Mevasseret Zion
Geplaatst op donderdag 9 juni 2016
Woensdagmiddag heeft een brand in Mevasseret Zion, een voorstad van Jeruzalem, meerdere huizen deels zwaar beschadigd. De bewoners werden geëvacueerd, evenals de bewoners van aangrenzende huizen.
Video van de dag: Sarona-centrum, Tel Aviv
Geplaatst op donderdag 9 juni 2016
Het populaire Sarona complex in Tel Aviv, waar woensdagavond een aanslag werd gepleegd, heeft zijn oorsprong in een oude nederzetting van de Duitse Tempeliers, die er in het begin van de vorige eeuw hebben gewoond.
Hoe effectief waren de boycotmaatregelen tegen Israël?
Geplaatst op woensdag 8 juni 2016
De BDS-beweging lijkt nauwelijks invloed te hebben gehad op de Israëlische economie. Vorig jaar bereikte de buitenlandse kapitaalstroom naar Israëlische activa een recordhoogte van 285 miljard dollar, bijna driemaal zo veel als in 2005.
Joodse en Arabische kinderen te gast bij Shimon Peres
Geplaatst op woensdag 8 juni 2016
Ter gelegenheid van de 'Dag van de Eenheid' hebben meer dan 600 Joodse en Arabische kinderen uit een groot aantal plaatsen enkele dagen deelgenomen aan de slotbijeenkomst van het project 'Bruggen naar de Vrede' van het Peres Centrum voor Vrede.
Voor de eerste keer – een Modeshow in Gaza
Geplaatst op woensdag 8 juni 2016
De Gazastrook is niet de plaats waaraan je zou denken als over mode, modellen en dure kleren wordt gesproken. Maar de Palestijnse mode-industrie bestaat echt en ontwikkelt zich langzaam, maar gestaag verder.
Zeldzame schat van munten gevonden nabij Modi'in
Geplaatst op woensdag 8 juni 2016
De zoektocht naar de Hasmonese stad Modi'in duurt al tientallen jaren, en er zijn veel interessante vondsten ontdekt, waaronder een Byzantijnse nederzetting, een klooster uit de Byzantijnse tijd, en nu zilveren munten.
Het is nooit te laat – Dorothy op haar 95ste naar Israël
Geplaatst op woensdag 8 juni 2016
Mijn hele leven droomde ik ervan om in Israël te wonen, maar tot vandaag lukte het me niet deze droom te vervullen. Maar het is nooit te laat,' zei de 95-jarige Dorothy Truttner, nadat ze naar Israël was geëmigreerd, met hulp van Nefesh BeNefesh.
Video van de dag: Tel Aviv en Jaffa in vogelvlucht
Geplaatst op woensdag 8 juni 2016
Ook vandaag brengen we een bezoek aan Tel Aviv. In de video ziet u indrukwekkende filmbeelden van de kust, eerst vanuit de oude vissersplaats Jaffa naar het noorden, met een prachtig uitzicht op de stranden van de stad en op de achtergrond de wolkenkrabbers.
Israël heeft een nieuwe schoonheidskoningin
Geplaatst op dinsdag 7 juni 2016
In Tel Aviv heeft maandag de ceremonie voor de keuze van een schoonheidskoningin plaatsgevonden. Als Miss Israël 2016 werd de 19-jarige studente Karine Aliya uit de stad Kiryat Gat - halverwege Tel Aviv en Be'er Sheva - gekozen.
Smadar Haran: 'Ik heb voor het leven gekozen'
Geplaatst op dinsdag 7 juni 2016
Smadar Haran, de vrouw die de terreuraanslag van 1979 in Naharia overleefde, vertelde haar verhaal voor een groep buitenlandse correspondenten. Geen oog bleef droog, de correspondenten verbaasden zich erover dat Smadar Haran geen haatgevoelens had.
Video van de dag: Tel Aviv, een stad die nooit slaapt
Geplaatst op dinsdag 7 juni 2016
In deze video brengen we een nacht door in Tel Aviv – veelal in sneltreinvaart – en dat geeft je een goed overzicht over alles wat in deze prachtige stad een bezoek waard is. De video eindigt met de zonsopgang op het strand. Wanneer komt u naar Tel Aviv?
Premier Netanyahu bezoekt president Poetin in Moskou
Geplaatst op maandag 6 juni 2016
Tijdens een bezoek van premier Netanyahu aan de Russische president Poetin wordt een overeenkomst over de uitbetaling van Russische pensioenen aan geëmigreerde Russische Joden ondertekend. Netanyahu krijgt ook een tank mee....
Gouverneur New York: Geen zaken met BDS-aanhang
Geplaatst op maandag 6 juni 2016
Gouverneur Andrew M. Cuomo van New York heeft de instanties, die onder zijn gezag vallen, opdracht gegeven zich los te maken van bedrijven en organisaties die verbonden zijn met een door de Palestijnen gesteunde boycotbeweging tegen Israël.
Sodastream in de clinch met de BDS-beweging
Geplaatst op maandag 6 juni 2016
Het Israëlische bedrijf Sodastream maakt apparaten die drinkwater met koolzuur vermengen. Twee jaar geleden zag Sodastream zich gedwongen te verhuizen van de Westbank naar de Negevwoestijn. De Palestijnse arbeiders zijn de BDS-beweging niet dankbaar.
BDS stelt Israël verantwoordelijk voor cyberaanvallen
Geplaatst op maandag 6 juni 2016
De Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS)-beweging heeft onlangs beweerd, dat de Joodse Staat direct betrokken was bij DDOS-aanvallen tegen zes BDS-websites in februari en maart, ondanks dat er geen duidelijk bewijs is gevonden.
Sportnieuws: Tennis en basketbal
Geplaatst op maandag 6 juni 2016
Yishai Oliel heeft in Parijs zijn eerste Grand Slam tennistournooi gewonnen.
Voor het eerst is een Israëlische Arabier, Karam Mashour, uitgenodigd voor het nationale basketbalteam.
Video van de dag: Jeruzalem in vogelvlucht
Geplaatst op maandag 6 juni 2016
In de video van vandaag ziet u fraaie opnamen van de Oude Stad van Jeruzalem, waaronder het museum Davidstoren, diverse kerken en moskeeën, de rotskoepel op het Tempelplein, en de hoge muren die de Oude Stad en het Tempelplein omgeven.
Meerjarenplan voor de ontwikkeling van Jeruzalem
Geplaatst op zondag 5 juni 2016
Voor Jeruzalemdag van dit jaar zijn de minister voor Jeruzalem, Ze'ev Elkin, en de minister van Financiën, Moshe Kachlon, een meerjarenplan voor de economische ontwikkeling van Jeruzalem overeengekomen op het gebied van o.a. high-tech en toerisme
Overstromingen in Frankrijk - en zijn Israël-beleid
Geplaatst op zondag 5 juni 2016
Hoewel het nieuws over de verwoestingen, veroorzaakt door overstromingen in Frankrijk en Duitsland, terecht tot zowel shock als sympathie heeft geleid, kon ik niet nalaten dit met de nieuwe 'vredes'inspanningen te verbinden die Europa Israël wil opdringen.
President Rivlin: Ik was bij de bevrijding van Jeruzalem
Geplaatst op zondag 5 juni 2016
Ter gelegenheid van Jeruzalemdag, waarop de bevrijding en hereniging van Jeruzalem wordt herdacht, heeft de Israëlische president Reuven Rivlin een videotoespraak gehouden voor de burgers van Israël en het Joodse volk over de gehele wereld.
Jeruzalemdag: Jeruzalem viert bevrijding en hereniging
Geplaatst op zondag 5 juni 2016
Deze zondag wordt in geheel Israël Jeruzalemdag gevierd, waarop de bevrijding en hereniging van Jeruzalem tijdens de Zesdaagse Oorlog, in 1967, nu 49 jaar geleden, wordt gevierd. In de videoclip ziet u een van de attracties van het Jeruzalemse Lichtfestival.
Aanval met mes verhinderd, aanvalster overleden
Geplaatst op vrijdag 3 juni 2016
Donderdag kon een aanval met een mes op een Israëlische soldaat worden verhinderd. Dat gebeurde in de religieuze nederzetting Enav in Samaria, waar een vrouw probeerde met een mes op een soldaat in te steken.
Knessetlid met negen honden en katten
Geplaatst op vrijdag 3 juni 2016
Dieren in het huis beloven humanere en vreedzamere kinderen en kleinkinderen,' zei knessetlid Amir Peretz van het Zionistische Kamp, ​​toen hij afgelopen weekend op zijn Facebook- en Twitter-account een ontroerende foto had geplaatst.
Gay Pride Parade 2016 in Tel Aviv trekt tienduizenden
Geplaatst op vrijdag 3 juni 2016
In Tel Aviv wordt vrijdag voor de achttiende maal de Gay Pride Parade gehouden, waarbij de kleuren van de LGBT-gemeenschap de straten kleuren, en waaraan naar schatting tot 200.000 mensen zullen deelnemen.
Video van de dag: Yom Yerushalayim, Jeruzalemdag
Geplaatst op vrijdag 3 juni 2016
Zondag is het Jeruzalemdag, de dag waarop tijdens de Zesdaagse Oorlog de oostelijke helft en de Oude Stad van Jeruzalem in Israëlische handen kwamen. In deze video ziet u beelden van de bevrijding van Jeruzalem en de feestelijke viering ervan.
Zwitserland: aardappels met stickers 'Boycot Israël'
Geplaatst op donderdag 2 juni 2016
De Zwitserse supermarktketen Coop verkoopt in zijn winkels aardappelen uit Israël met een sticker 'Boycot Israel', meldden talrijke klanten van de supermarkt vandaag. Mogelijk gaat het om een actie van leden van de BDS-beweging.
Video: Daarom verdedigt de IDF Israël
Geplaatst op donderdag 2 juni 2016
In deze video wil de IDF, het Israëlische leger, laten zien waar zijn soldaten voor vechten, en waarom zij zich zo intens inspannen om de Joodse Staat te verdedigen.
Libanese krant: Hezbollah graaft tunnels naar Israël
Geplaatst op donderdag 2 juni 2016
In een artikel ter gelegenheid van de Israëlische terugtrekking uit zuidelijk Libanon, nu 16 jaar geleden, schrijft de Libanese krant Al-Safir, dat de militie Hezbollah tunnels onder de Israëlische grens door graaft, als voorbereiding op toekomstige conflicten.
Video van de Dag: Op de elektrische fiets door Tel Aviv
Geplaatst op donderdag 2 juni 2016
Blogger Christian uit Keulen was 57 dagen in Tel Aviv. In deze video maakt hij een tour door Tel Aviv op een e-bike en bericht ons: 'In Tel Aviv is de e-bike erg hip, vooral omdat je met de e-bike het beste door de stad kunt rijden.'
Een Pro-Israël Moment bij de Verenigde Naties?
Geplaatst op woensdag 1 juni 2016
'Kijk om je heen. Dit is een historisch moment in de VN!' zei de Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, dinsdag, terwijl hij uitkeek over een volle zaal van de VN bij het begin van een evenement tegen de anti-Israëlische BDS-beweging.
Jeruzalem legt Waqf op de Tempelberg bouwstop op
Geplaatst op woensdag 1 juni 2016
Het bestuur van Jeruzalem heeft de Waqf, die verantwoordelijk is voor de Tempelberg, een onmiddellijke bouwstop op de Tempelberg opgelegd, omdat diens bouwactiviteiten de Tempelberg en de daar begraven artefacten aanzienlijke schade toebrengen.
Het Joodse Huis: Geen Palestijnse Staat, geen 'Hamastan'
Geplaatst op woensdag 1 juni 2016
Tijdens een persconferentie na de beëdiging van Avigdor Lieberman als nieuwe minister van Defensie hebben premier Netanyahu en zijn nieuwe minister zich uitgesproken voor een tweestatenoplossing. Die uitspraken stuitten op fel verzet van minister Naftali Bennett.
Video van de dag: 1100 kilometer wandelroute
Geplaatst op woensdag 1 juni 2016
De video van vandaag geeft enkele enkele indrukken van een wandeltocht over de zogeheten 'Shvil Yisrael', de nationale Israëlische wandelroute van bijna 1100 km, die van Eilat in het uiterste zuiden naar de Hermonberg, hoog in het noorden, leidt.