April 2016

De fundamentele fout van de tweestatenoplossing
Posted on Friday, April 29, 2016
Het bestuur van de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) heeft een document goedgekeurd betreffende 'bezet Palestina', waarin de Joodse historie van Jeruzalem onder het tapijt wordt geveegd.
Moslims bij de Klaagmuur
Posted on Friday, April 29, 2016
Moslims bezoeken de Klaagmuur. Geen wanklank wordt er gehoord, er ontstaan geen opstootjes, er is geen geweld of protest. De Joodse bidders lijken de islamitische bezoekers niet eens op te merken.
Video van de dag: Foto's uit Brits Mandaat periode
Posted on Friday, April 29, 2016
Vandaag geen video, maar een verzameling oude foto's van Israël uit de tijd van het Britse Mandaat. Op de foto's zijn opmerkelijk weinig Arabieren te zien, zeker niet de een miljoen, die er volgens het Palestijnse verhaal in die tijd woonden.
Israëlische soldaten tegen vrouwen en meisjes?
Posted on Thursday, April 28, 2016
Opnieuw hebben zwaar bewapende soldaten zich botgevierd op vredelievende Palestijnse vrouwen die alleen maar protesteerden tegen Israëli’s die hun land inpikken - tenminste, als je de foto's mag geloven. Maar hoe geloofwaardig zijn die? Pallywood in actie?
Verras onze soldaten op Onafhankelijkheidsdag
Posted on Thursday, April 28, 2016
Een vrije dag hebben onze IDF-soldaten bijna nooit, zelfs niet tijdens de feestdagen. Ze zijn op afroep beschikbaar, 7 x 24 uur, zelfs wanneer ze even een adempauze hebben van hun operationele taken. Zullen we hen op Onafhankelijkheidsdag verrassen?
Video van de dag: IDF-soldaten wensen u Goede Pesach
Posted on Thursday, April 28, 2016
Wat betekent Pesach, het Joodse Paasfeest, het feest van de Uittocht, voor u? Militairen van de IDF delen wat het feest voor hen betekent, en wensen u een goede Pesach – in het Hebreeuws, Engels en Frans.
Enquête: Vooral Gazanen willen de terreur voortzetten
Posted on Wednesday, April 27, 2016
Uit een deze week gepubliceerd onderzoek bleek dat de meeste jonge Palestijnen alleen van terroristisch geweld een oplossing verwachten voor het huidige Israëlisch-Palestijnse conflict.
Gaza terreurtunnels ...het houdt niet op!
Posted on Wednesday, April 27, 2016
De Israëli’s die aan de grens met Gaza wonen, hebben zich moeten neerleggen bij het feit dat ze soms ’s nachts wakker worden van een ondergronds getril, volgens hen afkomstig van de ondergrondse activiteiten van Palestijnse tunnelbouwers.
1500 kleine en grote bosbranden tijdens hittegolf
Posted on Wednesday, April 27, 2016
De Israëlische brandweer meldt dat er sinds afgelopen vrijdag meer dan 1500 branden waren. Oorzaken zijn de hittegolf van de afgelopen dagen en onzorgvuldigheid bij het verbranden van chametz, gerezen voedingsmiddelen, voorafgaand aan Pesach.
Video van de Dag: Dag van de Goede Daden
Posted on Wednesday, April 27, 2016
Het idee, het goede te doen, is dan wel geen Israëlische uitvinding, maar de 'Dag van de Goede Daden' is dat wel. Dit jaarlijkse evenement brengt jong en oud samen, om hun tijd in te zetten om andere mensen te helpen en hun leven gemakkelijker te maken.
Israëlische rabbijnen: Het wordt tijd dat de Messias komt
Posted on Tuesday, April 26, 2016
Net een dag voor het begin van het Pesachfeest afgelopen week kwamen twee vooraanstaande rabbijnen bij elkaar om te discussiëren over de vertraagde komst van de Messias. 'Volgens de tekenen in de Gemara zou de Messias al gekomen moeten zijn.'
Israëli's blij dat Obama bijna is verdwenen
Posted on Tuesday, April 26, 2016
Iedereen weet dat de huidige Israëlische en Amerikaanse regeringen niet zo goed met elkaar overweg kunnen. De meeste Israëli's verwachten dat de relaties met de volgende president beter zullen zijn, ongeacht wie dit wordt.
Video: Duizenden bij Westelijke Muur voor priesterzegen
Posted on Tuesday, April 26, 2016
Tienduizenden Joden uit Israël en van over de hele wereld verzamelden zich maandag bij de Westelijke Muur van de Tempelberg in Jeruzalem voor de Bijbelse Priesterlijke Zegen, die driemaal in het jaar, tijdens de grote feesten, wordt uitgesproken..
Pakistaanse moslim: Daarom lid Zionistische Beweging
Posted on Monday, April 25, 2016
De Pakistaanse auteur Noor Dahri trad onlangs toe tot de Zionistische Federatie van het Verenigd Koninkrijk, en schreef een lang opiniestuk, waarin hij collega-moslims uitlegt waarom hij dat deed, en waarom zij ook moeten overwegen om Israël te steunen.
Jezidi’s zien Israël als echte vriend
Posted on Monday, April 25, 2016
Niemand had verwacht dat Israëli’s ooit naar Noord-Irak zouden komen om Jezidi’s te helpen. In 1941 werden Irakese Joden uit Irak verdreven. Toch houdt Lisa Miara vast aan haar overtuiging dat Joden zich niet mogen laten afhouden van het helpen van de medemens.
Israëlische coureur Roy Nissany stijgt op de ranglijst
Posted on Monday, April 25, 2016
Formula Racing is in Israël de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, en veel Israëli's waren blij om te ontdekken dat iemand uit hun land omhoog klom op de ranglijst van de racewereld.
Video van de dag: Zo bak je koshere matsot
Posted on Monday, April 25, 2016
Het is deze hele week nog Pesach, het feest van de uittocht uit Egypte. Op de vlucht naar het Beloofde Land was geen tijd om het brooddeeg voor het bakken te laten rijzen, en at men platte harde broden. In deze video ziet u hoe deze matsot worden gebakken.
Ooit nagedacht over 'Is Israël een Apartheidsstaat?'
Posted on Sunday, April 24, 2016
Een belangrijke bewering van de Boycotbeweging beweging is, dat Israël een apartheidsstaat zou zijn. Vergeleken met Zuid-Afrika is Israël dat niet, en vergeleken met de Palestijnse ideeën over een 'Judenfrei' Palestina, al zeker niet.
Video van de dag: Het is populair een terrorist te zijn
Posted on Sunday, April 24, 2016
Na de explosie in een bus in Jeruzalem, waardoor 20 mensen gewond raakten, vierden de Palestijnen in Gaza feest. In Arabische schoolklassen in Oost-Jeruzalem prezen ouders van Palestijnse terroristen de daden van hun kinderen.
Presidentsvrouw verraste eenzame soldates
Posted on Friday, April 22, 2016
Nehama Rivlin, de vrouw van de Israëlische president Reuven Rivlin, heeft ter gelegenheid van Pesach vijf vrouwelijke soldaten verrast die naar Israël zijn geëmigreerd zonder hun familie, om hier militaire dienst te verrichten.
Al-Quds Universiteit: academie van terreur
Posted on Friday, April 22, 2016
In Israël wordt de Palestijnse Al-Quds Universiteit in Oost-Jeruzalem een academie van terreur genoemd. Hij is volgens Israëlische veiligheidsexperts uitgegroeid tot de broedplaats voor terrorisme van de recente golf van terreur.
900 jaar oude Pascha Haggadah tentoongesteld
Posted on Friday, April 22, 2016
In Jeruzalem kunt u momenteel de restanten van een 900 jaar oude Pesach Haggadah bewonderen. Hij bevat het verhaal van de uittocht van de Israëlieten uit Egypte en geeft instructies voor de rest van de avond.
Ruzie in kabinet om optreden IDF in 'A'- gebieden
Posted on Friday, April 22, 2016
Er is een felle confrontatie geweest tussen de Israëlische premier Netanyahu en zijn minister van Onderwijs Bennett over het optreden van Israëlische troepen op Palestijns gebied tijdens de terreurgolf. Netanyahu heeft zelfs gedreigd Bennett te ontslaan.
Video: Wat verschilt deze avond van alle avonden?
Posted on Friday, April 22, 2016
Mah nishtannáh halayláh hazèh mikol hallelot? Wat verschilt deze avond van alle avonden? is een van de traditionele liederen gezongen tijdens de sederavond, die Pesach, de herdenking van de uittocht uit Egypte, inluidt.
Palestijnen prijzen overleden aanvaller van stadsbus
Posted on Thursday, April 21, 2016
Honderden Palestijnen zijn woensdag in Bethlehem samengekomen om de lof te zingen van Abdel Hamid Abu Srour, die overleed aan zijn verwondingen, die hij twee dagen eerder opliep toen hij een bom liet ontploffen in een Jeruzalemse stadsbus.
Chassidische rabbijnen vieren 'Messiaanse Maaltijd'
Posted on Thursday, April 21, 2016
Op de laatste dag van het Pesachfeest, het Joodse feest van de uittocht uit Egypte, zullen velen in de chassidische orthodoxe gemeenschap in Jeruzalem deelnemen aan wat zij een Messiaanse Maaltijd noemen, die veel lijkt op het heilig Avondmaal.
NASA astronaut Jeff Williams: Dit beeld fascineert mij
Posted on Thursday, April 21, 2016
Zelfs vanuit de ruimte kan veteraan NASA-astronaut Jeff Williams de aantrekkingskracht van het Heilige Land voelen. Hij is op dit moment aan boord van het International Space Station, vanwaar hij prachtige foto's van de aarde op Facebook plaatst.
Video van de dag: Go down, Moses let my people go!
Posted on Thursday, April 21, 2016
In deze video, enkele dagen voor het Pesachfeest, een gedanste en gezongen uitvoering van enkele bekende liederen: Go down, Moses, let my people go, de vier vragen over het bijzondere van de sederavond, Wij waren slaven, en andere liederen.
Op zoek naar de liefdevolle God
Posted on Wednesday, April 20, 2016
De orthodox-joodse gemeenschap in Israël bevindt zich in een diepe geloofscrisis. In duidelijke taal vertelt Avishalom Shiloach hoe hij afstand heeft genomen van de ultraorthodoxe gemeenschap waar hij voorheen deel van uitmaakte.
Video: Joodse man gearresteerd voor citeren Bijbel
Posted on Wednesday, April 20, 2016
Een Engels sprekende Joodse man werd deze week gearresteerd, omdat hij op de Tempelberg een gedeelte uit de Schrift citeerde. De politie beschuldigde de man van bidden, en verwierp protesten, dat citeren uit de Schrift niet hetzelfde is als bidden.
Netanyahu: Bezoek Bijbelse plaatsen in het héle land
Posted on Wednesday, April 20, 2016
In een Pesach-groet aan de leiders van de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria moedigde premier Benjamin Netanyahu de Israëlische Joden aan, om tijdens de komende Pesachvakantie ook Judea en Samaria te bezoeken.
Video van de dag: Het Pesachverhaal volgens Technion
Posted on Wednesday, April 20, 2016
Het Technion, het Israëlische instituut voor technologie in Haifa, vertelt in een high-tech breakdance de Pesach-geschiedenis op een nieuwe en innovatieve manier. Het Technion – waar wonderen tot leven komen.
Na de busexplosie: de pijn van een Israëlische moeder
Posted on Tuesday, April 19, 2016
Het was moeilijk om naar Rachel Danon te kijken, toen zij dinsdag op de Israëlische televisie met verslaggevers sprak. De dag ervoor raakten Rachel en haar dochter Eden gewond, toen de bom hun bus in vuur en vlam zette in de Jeruzalemse wijk Talpiot.
Cyberoorlog: Israëli's maken #OpIsrael hackers bekend
Posted on Tuesday, April 19, 2016
De jaarlijkse #OpIsrael aanval van de hackersgroep Anonymous is waarschijnlijk verantwoordelijk voor het recente platleggen van de website van Israel Today. De hackersclub @Buddhax heeft de identiteit van een aantal buitenlandse hackers bekend gemaakt.
'Daphna was als een moeder voor mij’
Posted on Tuesday, April 19, 2016
'Degene die Daphna heeft vermoord, is een monster’, zegt de Arabische arts Achmed Nasser (35). Hij werkte jarenlang samen met de Joodse verpleegkundige. Zij werd op 17 januari 2016 in haar eigen huis door een 15-jarige Palestijnse terrorist doodgestoken.
Autobus ontploft in Jeruzalem, 21 gewonden
Posted on Tuesday, April 19, 2016
Maandagmiddag explodeerde een bom in bus 12 en ging de bus in vlammen op. De brand was zo fel, dat een in de buurt staande bus en een passerende auto ook in brand raakten. In totaal raakten 21 mensen gewond, waarvan twee ernstig.
Video van de dag: Pesachlied 'In elke generatie'
Posted on Tuesday, April 19, 2016
Het lied 'In elke generatie' is een vast en aangrijpend onderdeel van de Hagada, de uitgebreide liturgie van de Pesachviering. Het vertelt, hoe in elke generatie vijanden opstaan tegen het Joodse volk en het trachten te vernietigen – maar God redde hen uit hun handen.
Aanvalstunnel van Hamas gevonden in zuidelijk Israël
Posted on Monday, April 18, 2016
Bijna twee jaar zijn er verlopen sinds laatste operatie van het Israëlische leger tegen Hamas in de Gazastrook. En in die tijd heeft Hamas niet stil gezeten. Onlangs is weer een terreurtunnel ontdekt, die vanuit de Gazastrook naar Israëlisch gebied is gegraven.
Netanyahu: Tempelberg niet Joods? Absurd!
Posted on Monday, April 18, 2016
Premier Netanyahu heeft zich uitgesproken tegen een resolutie, die was aangekondigd door het bestuur van de UNESCO. Hierin wordt o.a. bewust de religieuze band van het Joodse volk met het Tempelplein en de Westelijke Muur weggelaten.
'Goede Pesach'-wens van PLO irriteert Palestijnen
Posted on Monday, April 18, 2016
Een senior-lid van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en de regerende Fatach-factie (dus ook van de Palestijnse Autoriteit) heeft zondag de Israëli's goede Pesach toegewenst, wat de Palestijnen een golf van boze reacties ontlokte.
Kort Nieuws: VN over terreur, Singapore, brandbom
Posted on Monday, April 18, 2016
• Terreurslachtoffer spreekt bij discussie over terreur
• Premier van Singapore bezoekt Israël met handelsdelegatie
• Brandbommen gegooid in Jeruzalem – 'maar dat gebeurt bijna elke nacht'
Het wonder van Pesach: Gods uitredding in nood
Posted on Sunday, April 17, 2016
Daar stond het volk Israël dan, op een verschrikkelijke plaats, voor zich de zee, en omringd door zijn doodsvijanden. Maar voor hen was het de beste plaats, zoals het wonder van die eerste Pesach ons in herinnering brengt.
Netanyahu: We geven de Golanhoogten nooit op
Posted on Sunday, April 17, 2016
Het Israëlische kabinet hield zijn wekelijkse vergadering op de Golanhoogten, zodat premier Netanyahu de wereld kon informeren dat – gezien de huidige situatie – er geen kans is dat Israël ooit de strategisch gelegen hoogvlakte terug zal geven aan Syrië.
IDF ontdekt oorzaak van Palestijnse terreurgolf
Posted on Sunday, April 17, 2016
Een internationaal onderzoek, dat deze week door de IDF is vrijgegeven, heeft de bron van de voortdurende dagelijkse golf van Palestijnse razernij aan het licht gebracht: een stortvloed van ophitsende propagandafilms.
Arabische journaliste verzet zich fel tegen ophitsing
Posted on Sunday, April 17, 2016
De Israëlisch-Arabische reporter Lucy Aharish is woedend over het ophitsen en spreekt zich in deze video krachtig uit: 'Jullie zetten duizenden jonge mensen op om de straat op te gaan. Jullie vernietigen hun toekomst met jullie eigen handen'.
Israëli's waren doel van aanslagen in Brussel
Posted on Friday, April 15, 2016
De onlangs in Brussel gearresteerde terrorist Mohamed Abrini heeft bij zijn verhoor tegen zijn ondervragers gezegd, dat een van de doelen van de drie terroristen de wachtruimte voor de vluchten naar Tel Aviv was.
Aanklacht tegen 'Hebron-soldaat' luidt nu doodslag
Posted on Friday, April 15, 2016
De soldaat, die een paar weken geleden een al op de grond liggende terrorist in Hebron doodschoot, wordt volgens een officiële mededeling van defensie doodslag ten laste gelegd in plaats van moord. Hij mag de kazerne niet verlaten.
Mislukte aanvallen in Al-Arroub en Jeruzalem
Posted on Friday, April 15, 2016
Een terrorist probeerde donderdag met een bijl een soldaat van de Kfir Brigade soldaten te lijf te gaan, en werd daarbij uitgeschakeld. In Jeruzalem hebben grenswachten messen afgepakt van twee kinderen, voordat ze schade konden aanrichten.
Waarom kiezen zieke Arabieren voor onderdrukkend Israël?
Posted on Friday, April 15, 2016
Als het waar is, dat Israël een racistische en onderdrukkende Staat is waar 'apartheid' wordt toegepast op niet-Joden, waarom komen dan zoveel Arabieren, waaronder een aantal die aan de Palestijnse leiding zijn verbonden, voor medische behandeling naar Israël?
Video van de dag: Innovatieve ontzilting van zeewater
Posted on Friday, April 15, 2016
Jarenlange waterschaarste en droogte hebben er toe geleid, dat Israël innovatieve manieren moest vinden om het kostbare vocht te besparen, te recyclen en zelfs zeewater te ontzilten. Vandaag is het land wereldleider op het gebied van ontziltingstechnologie.
Israel Today websites weer 'in de lucht' na hackeraanval
Posted on Thursday, April 14, 2016
Onze trouwe lezers hebben ongetwijfeld gemerkt dat de website van Israel Today de afgelopen paar dagen onbereikbaar was, en er geen nieuws updates werden verzonden. Oorzaak was een gecoördineerde aanval op Israëlische websites en servers,
De voorjaarsschoonmaak – voor huis en hart
Posted on Thursday, April 14, 2016
Voorafgaand aan 22 april, wanneer Pesach begint, worden Joodse huizen met bezemen gekeerd en wordt alle gerezen brood en koek verwijderd; een week lang worden alleen ongerezen matses gegeten. Wat betekent deze schoonmaak voor ons leven?
Eerste Arabische adjunct-inspecteur van politie
Posted on Thursday, April 14, 2016
De minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilad Erdan en politie-inspecteur Roni Alshich hebben de Arabische politie-officier Jamal Hakroosh (59) benoemd tot adjunct-inspecteur van politie. Zijn taak wordt de wetshandhaving in de Arabische dorpen te bevorderen.
Video: Deelnemers Songfestival planten een boom
Posted on Thursday, April 14, 2016
Enkele deelnemers aan het Eurovisie Songfestival zijn naar Israël gevlogen voor een gemeenschappelijk concert, en zij plantten een boom voor hun land. Ondanks het slechte weer hadden ze zo te zien veel plezier.
Enquête 'bewijst' Israëli's zijn racistisch; maar is dat zo?
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Nadat Voice of Israel Radio op 5 april uitzond, dat indien mogelijk kraamafdelingen scheiding maken tussen Joden en Arabieren, werd dit opgeklopt tot een nieuw schandaal. De verwachte reflexmatige reactie volgde zoals gepland.
Israël onthult nieuw afweersysteem tegen drones
Posted on Wednesday, April 13, 2016
De wapenfabriek Rafael heeft in de LAAD Security 2016 tentoonstelling in Brazilië een nieuw verdedigingssysteem tegen drones gepresenteerd. Het kreeg de naam Drone Dome, geïnspireerd door het raketafweersysteem Iron Dome.
Voormalige Iraakse diplomaat op bezoek in Israël
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Hamad Al-Sharifi, die voor de Iraakse regering reeds als diplomaat in Jordanië en in Koeweit heeft gewerkt, is gisteren voor een bezoek in Israël aangekomen. Al-Sharifi hoopt op een dag als Iraakse ambassadeur naar Israël te worden gezonden.
IJs-etend protesteren tegen verkoop van ijs in Israël?
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Je moet natuurlijk wel consequent zijn bij een protestdemonstratie. Een groepje activisten protesteerde bij de ijsfabriek Ben & Jerry's tegen de commerciële contacten met 'Joodse kolonisten' van de Israëlische franchisehouder, en at intussen een ijsje van dit merk.
Als liefde genezend werkt
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Zelfs tijdens de huidige bloedige terreurgolf laten Israëli’s zich er niet van weerhouden te doen wat ze gewend zijn, namelijk, hun vijanden helpen als die in nood zijn, zoals zieke en zwaar gehandicapte Palestijnen naar een ziekenhuis vervoeren.
Video: Jeruzalem zoals je nooit eerder hebt gezien
Posted on Wednesday, April 13, 2016
In deze video bekijken we Jeruzalem vanuit een ander gezichtspunt: gezien vanuit een drone, die tegenwoordig overal te koop is en die ook een camera kan dragen. Een mooi aanzicht of beter overzicht van de hoofdstad van Israël.
Computer Israel Today was getroffen door storing
Posted on Wednesday, April 13, 2016
U zult het ongetwijfeld gemerkt hebben: de afgelopen dagen waren de websites van Israel Today niet bereikbaar en er verschenen geen nieuwsupdates. De oorzaak was een technische storing in de server van de websites na een cyberaanval.
Veel minder terrorisme door aanpak terreurcellen
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Het aantal terreuraanvallen tegen Israëli's is in de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald, meldde een lid van de Israëlische veiligheidsdienst Shabak zondag in de vergadering van het Israëlische kabinet.
Sportieve wedstrijd ijshockey Israël – Noord-Korea 8-4
Posted on Wednesday, April 13, 2016
In Mexico-stad wordt momenteel het toernooi gehouden van de B-groep van de tweede divisie van het Wereldkampioenschap IJshockey. Zondag streden de nationale teams van Israël en Noord-Korea tegen elkaar – en Israël won de sportieve wedstrijd.
Jordaanse gastarbeiders voor hotels in Eilat
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Om tegemoet te komen aan het bestaande tekort aan personeel in de toeristische sector in Elat heeft het Israëlische ministerie van Toerisme voorgesteld, 500 Jordaniërs een werkvergunning te geven, zoals enkele jaren gelden ook gebeurde.
Video van de dag: Made in Israel: Water
Posted on Wednesday, April 13, 2016
Omdat meer dan de helft van Israël uit woestijn bestaat, is schoon water een eerste levensbehoefte. Gordon Robertsons onderzoekt enkele manieren waarop Israël water bespaart, zoals ontzilting, druppelirrigatie en hergebruik van afvalwater.
Palestijnse Autoriteit arresteert hoofd Orthodoxe Kerk
Posted on Wednesday, April 06, 2016
De Palestijnse politie heeft zaterdag de leider van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Palestina en Jordanië gearresteerd. Volgens de Palestijnse veiligheidsdiensten en ooggetuigen werd aartsbisschop Murad bij de Geboortekerk in Bethlehem in hechtenis genomen.
VS: Israël is bondgenoot; Palestijnen: Wij haten de VS
Posted on Wednesday, April 06, 2016
De Republikein Paul Ryan, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, was deze week in Israël, en herhaalde dat de Joodse Staat een van de beste en belangrijkste bondgenoten van Amerika is. En hoe zit het met de Palestijnen?
Video van de dag: Van watertekort tot water genoeg
Posted on Wednesday, April 06, 2016
Jarenlang werd in Israël gevraagd, elke druppel water te sparen. Maar nu heeft Israël genoeg water. Sinds zijn oprichting vecht Israël tegen gebrek aan water, en het land heeft zich inmiddels ontwikkeld tot wereldleider bij het zuiveren en hergebruiken van afvalwater.
Israëlische groep helpt uitgezette vluchtelingen
Posted on Tuesday, April 05, 2016
Zoals door de EU besloten en overeengekomen met de Turkse regering, is deze week begonnen met het uitzetten van vluchtelingen van Griekenland naar Turkije. Teams van IsraAID helpen deze vluchtelingen, ook tijdens hun uitzetting.
Netanyahu nodigt Abbas uit voor een ontmoeting
Posted on Tuesday, April 05, 2016
Premier Netanyahu heeft de ontmoeting met de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken benut om Machmoud Abbas uit te nodigen voor een gesprek. Abbas zei enkele dagen geleden voor de Israëlische tv, dat hij op een uitnodiging zou komen.
Hamas houdt vast aan zijn doel: Israël vernietigen
Posted on Tuesday, April 05, 2016
Misleid(end)e westerse figuren blijven beweren dat de radicale islamitische organisaties zoals Hamas 'gematigd' zijn en een deel van de oplossing, niet het probleem. Maar Hamas zelf zegt iets heel anders, als de commentatoren maar zouden luisteren.
Geen stroom voor Bethlehem; eerst schuld betalen
Posted on Tuesday, April 05, 2016
Het energiebedrijf van de Staat Israël heeft de levering van elektriciteit aan Bethlehem beperkt wegens een kloeke betalingsachterstand. De maatregel zal binnen de komende twee weken worden uitgebreid tot andere gebieden van de PA.
Minister Steinitz bezocht de nucleaire top in Washington
Posted on Tuesday, April 05, 2016
'Israël is een van de landen die het meest is voorbereid op een scenario van nucleaire terreur,' zei minister van Energie Yuval Steinitz tijdens de nucleaire top, die afgelopen week in Washington werd gehouden.
Video van de avond: de vier vragen van de Seder
Posted on Tuesday, April 05, 2016
Mah nishtanah – Wat verschilt deze avond van alle avonden? is een van de liederen die traditioneel gezongen worden tijdens de sederavond, de avond voorafgaand aan Pesach, het Joodse Paasfeest, op 15-22 Niesan, dat is dit jaar 23-30 April.
Steekpartij in Rosh HaAyin nog goed afgelopen
Posted on Monday, April 04, 2016
Bij een steekpartij in Rosh HaAyin raakte een vrouw aan haar hand gewond. Bij de Tapuach-kruising verhinderden militairen een steekpartij. Alle soorten aanvallen zijn de laatste weken sterk afgenomen, meldt het leger.
Wedstrijd voor voorlichtingsvideo's uitgeschreven
Posted on Monday, April 04, 2016
Om Israël te verdedigen tegen de buitenlandse propaganda, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt, dat een videowedstrijd wordt gehouden, waarvan de twee beste video's officieel als Israëls nieuwe 'reclamefilms' zullen dienen.
Amerikaanse visum-website vermeldt Israël niet
Posted on Monday, April 04, 2016
De Amerikaanse blogger Elder van Ziyon heeft gewezen op een verontrustende 'gevoeligheid' van de Amerikaanse VISA diensten. Op de lijst ontbreekt Israël geheel, alleen Jeruzalem en Tel Aviv staan vermeld, zonder landsnaam of vlag.
Sport verbroedert: wedstrijd voor diplomaten en pers
Posted on Monday, April 04, 2016
Zondag werd de eerste hardloopwedstrijd voor diplomaten gehouden in Israël. Meer dan 450 personen namen er aan deel, waaronder buitenlandse diplomaten in Israël, buitenlandse journalisten en medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Video van de dag: Pesach Rhapsodie over de Uittocht
Posted on Monday, April 04, 2016
De Pesach Rhapsodie is een Joodse rockopera met als thema de Uittocht uit Egypte, op de melodie van een bekend lied van de Britse band Queen.
Barr: 'Geschokt door antisemitisme van liberalen'
Posted on Sunday, April 03, 2016
De Amerikaanse actrice en comédienne Roseanne Barr toonde zich in een toespraak 'geschokt' door het fanatisme van zoveel linkse liberalen, die beweren alleen kritiek op Israël te hebben, maar in feite antisemieten zijn.
Opwinding over kledingwinkel 'Hitler' in Caïro
Posted on Sunday, April 03, 2016
De eigenaar van een Egyptische winkel, gelegen aan een prestigieuze boulevard in Caïro, verdedigt dat hij zijn winkel naar de nazi-dictator Adolf Hitler heeft genoemd. De gevel van de winkel maakt zelfs gebruik van een swastika als logo.
Video: 'Israël bestaat niet, het is Palestina!'
Posted on Sunday, April 03, 2016
Een telefonist van het Belgische crisiscentrum van Binnenlandse Zaken maakte het bijzonder bont door aan Israëlische slachtoffers van de Brussel-aanslag te zeggen dat hun land niet bestaat. 'Het is Palestina, meneer,' hoor je de telefonist zeggen.
Tijd voor betrekkingen tussen Indonesië en Israël?
Posted on Friday, April 01, 2016
Premier Benjamin Netanyahu heeft in Jeruzalem hooggeplaatste Indonesische journalisten ontmoet, die op uitnodiging van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken Israël bezoeken, en heeft opgeroepen tot het aanknopen van officiële betrekkingen.
Eerste Israëlische ambassadrice overleden
Posted on Friday, April 01, 2016
Esther Herlitz, voormalig lid van de Knesset, winnaar van de Israël Prijs en de eerste vrouw die Israël als ambassadeur in het buitenland vertegenwoordigde, is op 24 maart overleden op de leeftijd van 94 jaar.
Kort nieuws: Hebron, Autisme, Malta, Basketbal, België
Posted on Friday, April 01, 2016
• Aanklacht tegen soldaat doodslag i.p.v. moord,
• Dinsdag was Wereld Autisme Dag,
• Parlementsvoorzitter van Malta bezocht Knesset,
• Israël uit Europees basketbal-kampioenschap,
• Acteur Jean-Claude Van Damme bezocht Israël.
Video van de dag: Kleurrijke Poeriemparade in Holon
Posted on Friday, April 01, 2016
Omdat hij zo mooi was, laten we u nogmaals een Poeriemoptocht zien, want in veel Israëlische steden worden Poeriemparades gehouden. In deze video ziet u een deel van de beroemde kleurrijke optocht in de stad Holon.