Nieuws Archief

maart 2016

Waarom snijdt Israël Jericho af van de elektriciteit?
Geplaatst op donderdag 31 maart 2016
Ongetwijfeld zullen mensen die geen rekening houden met de openstaande rekening, Israël veroordelen, maar Israël is nu echt gedwongen om de stroom af te snijden naar de oude stad Jericho wegens een enorme onbetaalde rekening.
Plannen voor vrij­handels­over­een­komst met China
Geplaatst op donderdag 31 maart 2016
Premier Benjamin Netanyahu sprak dindag tegenover de Chinese vice-premier Liu Yandong zijn waardering uit voor haar vastbeslotenheid en engagement voor een vrijhandelsovereenkomst tussen Israël en China.
Conferentie in Tel Aviv over 'Twitterdiplomatie'
Geplaatst op donderdag 31 maart 2016
Woensdag werd in Tel Aviv een conferentie geopend over digitale diplomatie, zoals het gebruik van Twitter en Facebook voor diplomatie. Het is de eerste conferentie van deze soort. Circa 50 diplomaten en onderzoekers uit 25 landen nemen eraan deel.
Arabische vrouw noemt boreling naar IDF-officier
Geplaatst op donderdag 31 maart 2016
Een Arabische vrouw uit Dubai, die door Israël reisde, noemde deze week haar pasgeboren zoon naar de officier die haar hielp bij haar bevalling. Een ontroerende demonstratie van de zorg van Israël voor zijn buren.
Griekse president: Verenigd front tegen terrorisme
Geplaatst op donderdag 31 maart 2016
De president van Griekenland, Prokopis Pavlopoulos, is dinsdag in Israël aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen. Tijdens een staatsbanket riep hij op tot strijd tegen terreur, en gesproken zal worden over een gaspijpleiding naar Europa.
Video van de dag: de tien plagen van Egypte
Geplaatst op donderdag 31 maart 2016
In Israël begint al direct na het Poeriemfeest de voorbereiding van Pesach, de herdenking van de uittocht uit het slavenhuis Egypte. In de video ziet u het Plagenlied uit 'The Prince of Egypt', met een animatie van de tien plagen.
Nog geen uitspraak in de zaak van de militair
Geplaatst op woensdag 30 maart 2016
De militaire rechter Ron Schorr, die de zaak voorzit van de militair die de reeds uitgeschakelde terrorist in Hebron doodschoot, deelde mee dat de tot nog toe ingebrachte bewijzen dat de militair de terrorist heeft vermoord, niet eenduidig zijn.
'25 meter afstand houden van een zelfmoordterrorist'
Geplaatst op woensdag 30 maart 2016
Commandanten die op de Westbank dienen, hebben de afgelopen dagen uitvoerig met hun soldaten over het incident in Hebron gesproken. Het zou een morele en juridische fout zijn van de soldaat, een daad die niet aan de richtlijnen van het leger voldoet.
Naar Israël verhuizen om aan terreur te ontsnappen?
Geplaatst op woensdag 30 maart 2016
Een Belgische Jood, Walter Benjamin, overleefde ternauwernood de bomaanslagen in de Brusselse luchthaven Zaventem, en wil zodra hij genezen is zijn koffers pakken en naar Israël emigreren.
Video van de dag: Slangenarend legt een ei
Geplaatst op woensdag 30 maart 2016
In de nacht op zaterdag 26 maart werd gekeken hoe Keren, een zeldzame slangenarend, een ei legt. De afdeling voor vogels bij de KKL (Joods Nationaal Fonds), Kanfei-Kakal, filmde de gebeurtenis. Welkom op de kraamvisite....
Is Israëlische soldaat held of moordenaar?
Geplaatst op dinsdag 29 maart 2016
Het incident in Hebron, waar een soldaat een gewonde terrorist als bedreiging beschouwde en hem doodde, beheerst in Israël de krantenkoppen. De wereldopinie en de Palestijnen veroordelen het als een executie. In Israël verschilt de bevolking van mening.
Geestelijke diplomatie
Geplaatst op dinsdag 29 maart 2016
Israel Today sprak met het Israëlische Knessetlid Ali Nacht, oprichter van de Israel Empowerment Lobby, over de christelijke steun aan zijn land, zijn visie op christenen en waarom hij samenwerkt met Messiaanse Joden.
Video van de dag: Israëls bijdrage aan het Songfestival
Geplaatst op dinsdag 29 maart 2016
In deze videoclip kunt u even kijken naar de Israëlische bijdrage aan het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. Hovi Star zingt 'Made of Stars'. Het lied heeft velen al kippenvel bezorgd.
Trump: Geen tweestatenoplossing schuld Palestijnen
Geplaatst op maandag 28 maart 2016
De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft het dit weekeinde overduidelijk gemaakt, dat het volgens hem de schuld is van de Palestijnse leiders dat er in het Midden-Oosten geen vredesakkoord is.
'Voor niet-Joden gelden hier de Noachitische geboden'
Geplaatst op maandag 28 maart 2016
De Israëlische sefardische opperrabbijn Yitzchak Yosef preekte zaterdag, dat indien heidenen (niet-Joden dus) in het land Israël willen wonen, zij die delen van de Torah die voor hen relevant zijn, moeten aanvaarden en gehoorzamen.
Van probleem naar oplossing – deel 1
Geplaatst op maandag 28 maart 2016
De linkse, seculiere Jood Tzidkiyahu is een van de Israëlische activisten die geloven dat de geestelijkheid een constructieve bijdrage zou kunnen leveren aan de uiterst gevoelig liggende vredesonderhandelingen.
Video van de dag: Rustige Paasdagen in Jeruzalem
Geplaatst op maandag 28 maart 2016
De Paasdagen zijn dit jaar erg rustig verlopen in Jeruzalem. Het aantal pelgrims en toeristen was dit jaar veel lager dan gebruikelijk, vooral wegens bezorgdheid over de veiligheid, meldt Stafanie Dekker voor Al Jazeera vanuit de Heilig Grafkerk.
Linkse politici: Tweestatenoplossing is dood
Geplaatst op zondag 27 maart 2016
De Amerikaanse president en vele anderen wijten het aan premier Netanyahu dat er nog geen vredesakkoord is. Linkse politici zien ook niets meer in een twee­staten­oplossing – maar werken hun ideeën wel?
Pijnlijk: moslims kennen Al-Aqsamoskee niet
Geplaatst op zondag 27 maart 2016
Een recente enquête bij de universiteit van Amman heeft een verrassend feit aan het licht gebracht: Zes van de tien Jordaanse studenten hebben nog nooit gehoord van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem. En wordt hij wel in de Koran vermeld?
Video van de dag: De nieuwe wapens van de Palestijnen
Geplaatst op zondag 27 maart 2016
Na stenen, messen en auto's zijn vuurwapens de nieuwe aanvalswapens van de Palestijnen. Nu het aanval schietincidenten toeneemt, heeft de IDF veel zelf in elkaar geknutselde wapens ontdekt, bestemd voor terreuraanvallen.
B'tselem, graag de héle waarheid vertellen!
Geplaatst op vrijdag 25 maart 2016
Een video, gepubliceerd door de mensenrechtenorganisatie B'Tselem, toont een op de grond liggende Palestijn die werd doodgeschoten. Dat de man een bomgordel droeg, vermeldt B'Tselem niet. Met commentaar hierop van Chananja Naftali.
De zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad
Geplaatst op vrijdag 25 maart 2016
De Mensenrechtenraad van de VN heeft om een zwarte lijst gevraagd van alle Israëlische en internationale bedrijven die direct of indirect werkzaam zijn in nederzettingen op de Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten.
Video van de dag: Landbouw in Ethiopische stijl
Geplaatst op vrijdag 25 maart 2016
De Atachlit boerderij is een centrum voor Ethiopisch-Joodse landbouw. Hier worden groenten en specerijenplanten volgens de traditionele Ethiopische stijl verbouwd, en die laatste ook verwerkt tot specerijen.
VN-troepenmacht keert terug naar Syrische grens
Geplaatst op donderdag 24 maart 2016
Anderhalf jaar geleden braken de VN-troepen overhaast hun stellingen op de Syrische Golanhoogten af. Nu bereidt de UNDOF, een VN-legereenheid ter bewaking van de scheiding der legers in de regio, zich voor op terugkeer naar de Syrische kant van de grens.
Hoe staat het nu met Israëls christelijke minderheid?
Geplaatst op donderdag 24 maart 2016
In tegenstelling met de propaganda is er geen enkele vorm van 'apartheid' in Israël, en er zijn geen wegen waarop alleen Joden mogen rijden, schreef Shadi Khalloul, namens de Aramees christelijke gemeenschap, voor het Gatestone Instituut.
Poeriem, Pesach, Paasfeest en het Paaslam
Geplaatst op donderdag 24 maart 2016
Nu Poeriem, de uitredding van het Joodse volk uit de moordplannen van de Perzische vizier Haman door de voorspraak van koningin Esther, bijna samenvalt met Goede Vrijdag, zien we de relatie met de redding die Yeshua HaMashiach heeft gebracht.
Na Brussel: beveiliging van luchthavens heroverwegen
Geplaatst op donderdag 24 maart 2016
Sinds de aanslagen in Brussel wordt gediscussieerd over de beveiliging van luchthavens. In de Israëlische media beschrijven beveiligingsdeskundigen, waar de Europeanen fouten hebben gemaakt en hoe Israël bereikt dat de luchthaven in Tel Aviv veilig is.
Israël neemt deel aan toerismebeurs in Moskou
Geplaatst op donderdag 24 maart 2016
Woensdag is in Moskou de grootste toeristische beurs in Rusland en de voormalige GOS-landen geopend. Er worden meer dan 83.000 bezoekers verwacht. Duizenden exposanten uit meer dan 200 landen zijn er vertegenwoordigd, natuurlijk ook Israël.
Video van de dag: Arabische christin wilde ook in dienst
Geplaatst op donderdag 24 maart 2016
Monaliza Abdo is een christelijke Arabische vrouw uit Haifa en een trotse Israëlische. Toen al haar Joodse klasgenoten toen ze 17 jaar waren de eerste oproep voor militaire dienst kregen, alleen zij niet, besloot ze om zich vrijwillig te melden.
Netanyahu: VN-resolutie ondergraaft kans op vrede
Geplaatst op woensdag 23 maart 2016
Israëls premier Benjamin Netanyahu heeft gisteren per satelliet de deelnemers aan de AIPAC conferentie toegesproken. Hij sprak zijn hoop uit dat de VS voortaan elke stap zal afwijzen naar een resolutie van de VN-Veiligheidsraad die een Palestijnse staat steunt.
Meeste Palestijnen nog steeds voor steekpartijen
Geplaatst op woensdag 23 maart 2016
Een begin deze week gepubliceerd onderzoek van het Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) wees uit, dat de meerderheid van de Palestijnen zich uitspreekt voor het voortzetten van de mesaanvallen tegen Israëli's.
Kort Nieuws: aanslagen Brussel; slachtoffer herstellend
Geplaatst op woensdag 23 maart 2016
Premier Netanyahu heeft dinsdagavond zijn Belgische collega Charles Michel gesproken en zijn medeleven uitgesproken met de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Ook bood hij de hulp van Israël aan en samenwerking in de strijd tegen terreur.
Poeriem volgens de normen der Verenigde Naties
Geplaatst op woensdag 23 maart 2016
Wanneer de Verenigde Naties in de tijd van Esther en Ahasveros al hadden bestaan, dan zou het Poeriemfeest, waarbij we de gebeurtenissen in het boek Esther vieren, nooit zijn opgenomen in de Bijbel. Wilt u weten waarom?
Video: Poeriem, het Joodse feest van verlossing
Geplaatst op woensdag 23 maart 2016
Poeriem is het Joodse feest van verlossing, beschreven in de boekrol van Esther. Gevierd wordt het mislukken van Haman's complot om het Joodse volk uit de weg te ruimen. Dit jaar valt Poeriem op 24 en (in ommuurde steden) 25 maart.
Trump: Confrontatie aangaan met Palestijnse terreur
Geplaatst op dinsdag 22 maart 2016
De koploper in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Donald Trump, zei in de jaarvergadering van AIPAC, dat 'President Obama het slechtste is wat Israël kan overkomen.' Als hij het Witte Huis wint, belooft hij een heel andere aanpak van het vredesproces.
Herzog: Voorlopig geen overeenkomst met Palestijnen
Geplaatst op dinsdag 22 maart 2016
Er is momenteel geen zicht op een definitieve overeenkomst met de Palestijnse Autoriteit, verklaarde de Israëlische oppositieleider Isa'ac Herzog maandag in de conferentie van AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).
Daniel Samohin jeugdkampioen Kunstschaatsen
Geplaatst op dinsdag 22 maart 2016
De zeventienjarige Israëlische kunstschaatser Daniel Samohin heeft in Debrecen, Hongarije, vrijdag de eerste plaats gewonnen bij het Wereldkamioenschap Kunstrijden bij de junioren. Hij kreeg 236,65 punten.
Druzisch Knessetlid helpt ‘Joden thuis te brengen’
Geplaatst op maandag 21 maart 2016
Afgelopen maandag voltooide Israël zijn reddingsactie voor Jemenitische Joden, waarbij het Knessetlid Ayoub Kara (Likoed), een vooraanstaand lid van de Arabisch sprekende Druzische gemeenschap, een belangrijke rol speelde.
Straf voor Israëli wegens opruiïng tegen Arabieren
Geplaatst op maandag 21 maart 2016
In de veelheid van plaatselijk nieuws is het weinig Israëli's opgevallen, dat Mosh Urbach (24) vorige week werd veroordeeld wegens zijn aandeel in de brandstichting in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging aan de oevers van het Meer van Galilea.
Video van de dag: Bergkam in de Israel National Trail
Geplaatst op maandag 21 maart 2016
Delen van de Israel National Trail zijn bepaald niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, zoals deze scherpe bergkam. Maar wie het aandurft naar boven te klimmen krijgt een fantastisch panorama te zien, dat de moeite van de klimtocht zeker waard is.
Drie Israëli's gedood in Istanbul; negatief reisadvies
Geplaatst op zondag 20 maart 2016
Bij de zelfmoordaanslag door een ISIS-strijder in een drukke winkelboulevard in de Turkse stad Istanbul, afgelopen zaterdag, werden vier personen gedood, waaronder drie Israëli's, en 36 personen werden gewond, waarvan elf Israëli's.
Wordt hij de nieuwe premier van Israël?
Geplaatst op zondag 20 maart 2016
Yair Lapid was voor hij de politiek in ging een bekende tv-persoonlijkheid. De laatste twee jaar groeit hij met zijn partij ‘Jesh Atid’ (‘Er is een toekomst’) steeds meer uit tot een politicus van betekenis.
Video: Nederlandse consul redde Litouwse Joden
Geplaatst op zondag 20 maart 2016
In 1940 verstrekte Jan Zwartendijk, een niet-Joodse Nederlandse consul, gestationeerd in de Litouwse hoofdstad Kaunas, visa aan meer dan 2.300 Joden die vast zaten in Litouwen, waardoor zij aan de nazi's konden ontkomen.
'Israël blijft elfde Gelukkigste Natie op aarde'
Geplaatst op vrijdag 18 maart 2016
Israël zit gevangen in een hardnekkig conflict en is gelegen in een gebied dat uiteenvalt temidden van religieus extremistisch geweld. En toch behoren de Israëli's tot de gelukkigste mensen op aarde, volgens het jaarlijkse 'World Happiness Report'.
Israël heeft onofficiële banden met Indonesië
Geplaatst op vrijdag 18 maart 2016
Vice-minister van Buitenlandse Zaken Tzippi Hotovely heeft bekend gemaakt dat Israël officieuze betrekkingen met Indonesië heeft. Dit bleek uit haar antwoord op de vraag waarom een Indonesische minister geen visum kreeg.
Video van de dag: Wat zou u doen met drie miljoen?
Geplaatst op vrijdag 18 maart 2016
Wat zou u doen met drie miljoen dollar? werd aan enkele Israëli's in Tel Aviv gevraagd. Onderwijs in Afrika steunen, flats voor onze kinderen, een wereldreis, een Joods-Arabische muziekschool. En wat zou Hamas er mee doen?
Vrouw neergestoken bij Ariel; daders doodgeschoten
Geplaatst op donderdag 17 maart 2016
Twee terroristen hebben donderdagochtend nabij Ariel een twintigjarige vrouwelijke militair neergestoken, waardoor zij middelzwaar gewond raakte. De daar aanwezige veiligheidstroepen hebben de beide aanvallers doodgeschoten.
Rouw om de voormalige Mossad-chef Meir Dagan
Geplaatst op donderdag 17 maart 2016
De voormalige chef van de Israëlische geheime dienst, de Mossad, Meir Dagan, is donderdag op de leeftijd van 71 jaar aan kanker overleden. De Mossad maakte vanochtend het nieuws bekend van de dood van de man die vele jaren hun chef was.
Israëlische president Rivlin op bezoek bij Poetin
Geplaatst op donderdag 17 maart 2016
De Israëlische president Re'uven Rivlin en de Russische president Vladimir Poetin hebben woensdag drie uur met elkaar gesproken in het Kremlin, naar aanleiding van de Russische beslissing om [een deel van zijn] troepen uit Syrië terug te trekken.
Droom Arabische jongen vervuld: Netanyahu ontmoeten
Geplaatst op donderdag 17 maart 2016
Deze week doorbrak premier Benjamin netanyahu zijn drukke werkschema voor een zeer bijzondere en belangrijke ontmoeting … met een dertienjarige Arabische jongen uit Nazareth.
Video van de dag: Gezegend is onze God
Geplaatst op donderdag 17 maart 2016
Eitan Katz, een chassidische zanger zingt een lied tot eer van God: "Gezegend is Hij, onze God, die ons geschapen heeft tot Zijn eer en heeft ons onderscheiden van de onwetenden en ons de ware Torah heeft gegeven en in ons het eeuwige leven heeft gegeven .. . '
Groot nieuws: Moslimmeisjes in het Israëlische leger!
Geplaatst op woensdag 16 maart 2016
Denkt u nog steeds dat Israël een racistische apartheidsstaat is? U zou het niet zeggen als u naar deze jonge islamitische en christelijke Arabische meisjes luistert, die in steeds grotere getale in Israëlische militaire dienst gaan.
Honderden pioniers eisen meer veiligheid
Geplaatst op woensdag 16 maart 2016
Enkele honderden pioniers trokken met de eis voor meer veiligheidsmaatregelen langs autoweg 60, de hoofdverkeersweg in Judea en Samaria. Zowel Joodse als Palestijnse inwoners mogen deze weg gebruiken.
Heel normaal: Netanyahu verdient jaarlijks € 48.696
Geplaatst op woensdag 16 maart 2016
Met het bekend maken van zijn salaris wil de Israëlische premier ingaan tegen de kritiek op een vermeend dure levensstijl. Uit zijn loonstrookje blijkt het tegendeel: hij ontvangt een nettosalaris, dat ver beneden de gebruikelijke salarissen voor managers ligt.
De winter keert terug; nachtvorst op de Golanhoogten
Geplaatst op woensdag 16 maart 2016
Met windstoten, regen en zelfs sneeuw en lage temperaturen is de winter weer terug. Sterke windvlagen maken dat winkelen geen pretje is, en de lokaal optredende sterke regenbuien herinneren ons eraan, dat de meteorologische winter nog niet voorbij is.
Britse minister hekelt boycot Israël als 'antisemitisch'
Geplaatst op woensdag 16 maart 2016
De BDS-beweging, die de Palestijnse zaak steunt, zegt niet antisemitische te zijn, maar is dat wel en past methoden van het apartheidsbeleid toe, zei de Britse minister Michael Gove tijdens een conferentie over antisemitisme in Berlijn.
Video van de dag: Leeuwen van het Jordaandal
Geplaatst op woensdag 16 maart 2016
Soldaten van de gemengde gevechtseenheid 'Leeuwen van het Jordaandal' vertellen in deze videoclip hoe ze hun angst aflegden en de echte leeuwen werden, die vandaag de grens tussen Israël en Jordanië bewaken.
Volwassenen houden jongeren van aanslagen af
Geplaatst op dinsdag 15 maart 2016
In Palestijnse dorpen proberen volwassenen de jongeren af te houden van aanslagen tegen Israëli's. Als gevolg van de huidige terreurgolf zijn er al sterke effecten merkbaar op het economisch leven van de Palestijnse bevolking.
VN-ambassadeur hekelt Mensenrechtencommissie
Geplaatst op dinsdag 15 maart 2016
Eviatar Manor, ambassadeur en permanente afgevaardigde van Israël bij de Verenigde Naties in Genève, beschuldigde deze week de VN-Commissie voor de Rechten van de Mens (UNHRC), dat die blind en consequent Israël selectief veroordeelt.
Vredelievende onderwijzeres overschreeuwd met haat
Geplaatst op dinsdag 15 maart 2016
Bittere ironie, die het Israëlisch-Palestijnse conflict zo vaak karakteriseert, kenmerkte de prijsuitreiking aan de Palestijnse onderwijzeres Hanan al Hroub. Terwijl zij opriep tot vrede, schreeuwden de aanwezige Palestijnen om oorlog.
Video van de dag: Judoka Yarden Gerbi gaat naar Rio
Geplaatst op dinsdag 15 maart 2016
We stellen u vandaag Yarden Gerbi voor, de beste vrouwelijke judoka van Israël. Ze won in 2013 de gouden medaille bij het wereldkampioenschap judo en is vandaag Israëls bekendste atleet.
Maandagochtend begint met aanvallen met auto’s
Geplaatst op maandag 14 maart 2016
Maandagochtend zijn binnen enkele minuten twee afzonderlijke aanslagen met voertuigen gepleegd bij een bushalte in de buurt van Kiryat Arba, vlakbij Hebron. Bij deze kruising wachten vaak militairen om als lifter te worden meegenomen.
Minister Ya'alon gaat spanningen met de VS oplossen
Geplaatst op maandag 14 maart 2016
In verband met nieuwe spanningen tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu reisde minister van Defensie Moshe Ya‘alon zaterdagavond naar de VS voor een werkbezoek.
Poerimverrassing voor arme kinderen in Israël
Geplaatst op maandag 14 maart 2016
'Het is beter als iemand meer geeft aan de armen, dan dat hij een groter feest geeft of meer geschenken aan zijn vrienden, want er is geen groter vreugde dan het hart van de armen of wezen of weduwen te verheugen', schreef de arts en geleerde Maimonides.
DG van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Afrika
Geplaatst op maandag 14 maart 2016
Er zijn al enige tijd diplomatieke spanningen tussen Israël en Zuid-Afrika. Om de betrekkingen te verbeteren reisde donderdag de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, Dore Gold, officieel naar Zuid-Afrika.
Onderzoek: Israëli's willen liever Clinton dan Trump
Geplaatst op maandag 14 maart 2016
Een onderzoek, dit weekeinde gepubliceerd door de Israëlische nieuwssite Walla!, laat zien dat de meeste Israëli's de voorkeur geven aan Hillary Clinton als de volgende president van de Verenigde Staten
Video van de dag: Jonge Duitsers leren Israël kennen
Geplaatst op maandag 14 maart 2016
In november 2015 bezochten 200 jonge toekomstige leiders van Duitsland op het gebied van economie, maatschappij, cultuur en politiek vijf dagen lang Israël om het land te leren kennen.
Wat zou Jezus doen bij de controlepost? (2)
Geplaatst op zondag 13 maart 2016
Wat zou Jezus doen wanneer Hij voor een Israëlische checkpoint zou staan? In Jezus' dagen waren er Romeinse controleposten in het land. Hoe leerde Hij zijn leerlingen om te gaan met hun vijanden? 'Zegen die u vervloeken'.
Dienstbaar zijn door gastvrijheid
Geplaatst op zondag 13 maart 2016
In de Bijbel wordt gewezen op het belang van gastvrijheid. Je huis openstellen voor een vreemdeling is een manier om te getuigen van de liefde van God. In Nieuw-Zeeland bieden honderden christenen onderdak aan Israëlische rugzaktoeristen.
Video van de dag: Hoe kun je Israël ECHT boycotten?
Geplaatst op zondag 13 maart 2016
Veel mensen willen Israël echt boycotten om hiermee de Palestijnse zaak te steunen, maar ze weten niet goed waar te beginnen. Onze vriend Chananya Naftali helpt u om alles wat ook maar een beetje Israëlisch is, weg te doen.
Vicepresident VS uit kritiek op Palestijnse leiding
Geplaatst op vrijdag 11 maart 2016
Tijdens een gezamenlijke persconferentie met premier Netanyahu bekritiseerde de Amerikaanse vicepresident, Joe Biden, het bestuur van de PA. Hij verweet hen dat zij de aanval, waarbij een Amerikaanse toerist om het leven kwam, niet hebben veroordeeld.
Arabisch terreurslachtoffer: terreur kent geen grenzen
Geplaatst op vrijdag 11 maart 2016
Mohammed Wari (26) raakte dinsdag gewond bij de terroristische steekpartij in Jaffa, en veroordeelt de aanval: 'Terreur is een ziekte die moet worden gestopt. Het heeft maar één doel: de wereld en de samenleving waarin wij leven te vernietigen.'
Hoog bezoek voor atelier voor vrouwelijke kunstenaars
Geplaatst op vrijdag 11 maart 2016
Dr. Jill Biden, de vrouw van de Amerikaanse vice-president, heeft woensdag samen met Sara Netanyahu de non-profit organisatie 'Een studio voor haar' in Jeruzalem bezocht, een huis voor vrouwen, dat hen helpt om zich te uiten door middel van kunst.
Video van de dag: Vrouwendag in het leger
Geplaatst op vrijdag 11 maart 2016
Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag heeft het Israëlische leger groeten van vrouwen aan vrouwen opgenomen. Het Israëlische leger bestaat voor bijna de helft uit vrouwen, en die staan hun mannetje.
Israël en Joods Agentschap richten hulp op Arabieren
Geplaatst op donderdag 10 maart 2016
Het bestuur van het Jewish Agency kreeg afgelopen maand tijdens de driejaarlijkse vergadering in Tel Aviv te horen, dat de organisatie zich de komende jaren meer gaat richten op hulpverlening aan de Arabische bevolking.
Politie harder tegen illegale Arabische arbeiders
Geplaatst op donderdag 10 maart 2016
Na de aanval met een mes, dinsdag in Jaffa, waarbij een Amerikaanse toerist werd gedood, treedt de politie harder op tegen illegale Arabische arbeiders. De dader was een Palestijn uit de autonome gebieden die illegaal in Israël verbleef.
Oud-minister Sa'ar: Netanyahu, verdrijf de illegalen
Geplaatst op donderdag 10 maart 2016
Voormalig Likoed-minister Gideon Sa'ar heeft de regering aangespoord om anti-Israëlische agitatoren en illegale Palestijnen in Israël uit te wijzen. 'Sa'ar heeft absoluut geen ervaring op het gebied van veiligheid en spuit onzin,' reageerde de partij.
Iran pocht: Onze raketten staan op Israël gericht
Geplaatst op donderdag 10 maart 2016
Iraanse militaire topfunctionarissen pochten deze week dat ze over een enorme hoeveelheid ballistische lange-afstandsraketten beschikken, die direct op Israël zijn gericht en een bereik hebben van 1400 km..
Video: Anemonen kleuren de Negev woestijn rood
Geplaatst op donderdag 10 maart 2016
Een tapijt van rode anemonen ( in het Hebreeuws כלניות, kalaniot) bedekt elk voorjaar de Negev woestijn. Om dit adembenemende beeld te vieren wordt elk jaar in de maand januari of februari het 'Darom Adom' (Rode Zuiden) festival gehouden.
Israël opgeschrikt door reeks terreuraanvallen
Geplaatst op woensdag 9 maart 2016
Een reeks terreuraanvallen heeft de afgelopen 24 uur het Heilige Land geschokt.
• Een Eggedbus werd beschoten in Ramot,
• Mensen aangereden en beschoten bij de Damascuspoort,
• Nabij Ariel werd aanvaller met mes neergeschoten,
• Palestijnse vrouw met mes opgepakt bij Kedumim.
Palestijnse lerares bij de tien beste van de wereld
Geplaatst op woensdag 9 maart 2016
Een Palestijnse lerares van de Westbank heeft deelgenomen aan een internationale wedstrijd voor leraren, en is een van de tien besten geworden, meldden de lokale media. Haar lesmethode is gericht op geweldloosheid en leren door spelen.
Video: Vrouwen meer bij terreuraanvallen betrokken
Geplaatst op woensdag 9 maart 2016
Bij de recente golf van Palestijns geweld lijken vrouwen een steeds belangrijkere rol te gaan spelen. Als gevolg van de voortdurende ophitsing laten geregeld Palestijnse vrouwen zich door hun leiders ophitsen tot aanvallen, die vaak op zelfmoord neerkomen.
Video van de dag: Winter Noise Festival in Jeruzalem
Geplaatst op woensdag 9 maart 2016
Omdat Israël het hele jaar door een mild klimaat heeft, kunnen de inwoners en bezoekers van Jeruzalem zelfs in de winter buiten plezier maken. Een van de populaire evenementen is het 'Winter Noise Festival'.
'Obama wil met hulp van de VN Jeruzalem verdelen'
Geplaatst op dinsdag 8 maart 2016
De resterende tien maanden van zijn ambtstermijn wil president Obama nog niet eerdere vertoonde stappen zetten om via de Veiligheidsraad van de VN zijn tweestatenoplossing te realiseren, meldt de Wall Street Journal.
Zegel van vrouw uit periode Eerste Tempel gevonden
Geplaatst op dinsdag 8 maart 2016
Tijdens opgravingen in het National Park in de stad van David, bij de zuidelijke stadsmuur van Jeruzalem, is een ​​zeldzaam, 2500 jaar oude zegel gevonden met de naam van een vrouw, 'Elihana bat Ga'el' (Elihana dochter van Ga'el), in oude Hebreeuwse letters.
Video: Evangelisch antwoord op evangelicale afwijzing
Geplaatst op dinsdag 8 maart 2016
Zijn de Bijbelse beloften voor het natuurlijke volk Israël nog geldig, of gelden ze nu alleen voor het geestelijke Israël? Heeft de moderne wedergeboorte van Israël met de Bijbel te maken? In deze video een reactie hierop.
Een keertje anders verkleden met Poerim
Geplaatst op maandag 7 maart 2016
Vanwege de oorlog in Syrië en de dreiging van Hezbollah in Libanon willen de burgers van Noord-Israël graag hun gasmasker vernieuwen. Ook voor baby's bestaan speciale gasmaskers. Over enkele weken verkleden de kinderen zich voor het Poerimfeest.
Abbas noemt verzet 'vreedzaam' en 'legitiem'
Geplaatst op maandag 7 maart 2016
Afgelopen woensdag sprak Machmoud Abbas met functionarissen van zijn Fatach-partij en herhaalde hij dat hij niet van plan is om Israël als Joodse Staat te erkennen, en verklaarde de Intifada tot 'vreedzaam en legitiem verzet'.
Wat zou Jezus doen bij de controlepost? (1)
Geplaatst op maandag 7 maart 2016
Vandaag begint de vierde tweejaarlijkse Christ at the Checkpoint conferentie, die zich opstelt tegenover christelijk zionisme en de onderliggende veronderstelling dat de moderne wedergeboorte van Israël een door God verordende vervulling van profetie is.
Benjamin & Sara Netanyahu vierden 25 jarige bruiloft
Geplaatst op maandag 7 maart 2016
Dit weekeinde vierden premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sarah hun 25-jarige huwelijksfeest. Ze vierden dit op de Golanhoogten en bezochten er een oude synagoge, die momenteel wordt gerestaureerd.
Video van de dag: Er stroomt weer water door het land
Geplaatst op maandag 7 maart 2016
In de winter komen de rivieren, beken en meren in het noorden van Israël weer tot leven. Overal in noordelijk Galilea ruist het water en planten, dieren en mensen genieten van het koele nat.
Islamitisch IDF-officier verdedigt Israël voor studenten
Geplaatst op zondag 6 maart 2016
Samen met een Joodse medicus, die als IDF-soldaat Joden en Palestijnen behandelt, sprak de islamitische majoor Waheeb op Britse studentencampussen tijdens de Israël Apartheidsweek, en legde uit dat Israël géén apartheidsstaat is.
Valt het masker van Christ at the Checkpoint af?
Geplaatst op zondag 6 maart 2016
De leiders van de Messiaans-Joodse gemeenten hebben de hoofddoelen van deze tweejaarlijkse conferentie begrepen en geven gehoor aan Salomo's advies. Ze gaan niet om met mensen die terreurdaden goedpraten.
Video: 'Koning der koningen' klinkt op Joodse bruiloft
Geplaatst op zondag 6 maart 2016
Het lied Melech Melachim is geen typisch lied voor een Joodse bruiloft, het geeft wel een nieuw perspectief op de heiligheid van het huwelijk volgens het Jodendom. God sluit zich bij hen aan, en maakt die band heilig.
Aanval met haar auto kost terroriste het leven
Geplaatst op vrijdag 4 maart 2016
Vrijdagochtend heeft een Arabische vrouw geprobeerd om met haar auto soldaten aan te rijden, die bij de Gush Etzion kruising waren gestationeerd. Ze heeft het niet overleefd.
Vrijwilligerswerk om gevallen kameraden te gedenken
Geplaatst op vrijdag 4 maart 2016
Een groep van 25 veteranen van de Israëlische strijdkrachten, genaamd Team Sean, vliegt dezer dagen naar Ethiopië om daar twee weken vrijwillig hulp te verlenen. Ze zullen in Gondar gaan werken, les geven in Engels en muziek en weeshuizen renoveren.
Golfstaten: Hezbollah is een terroristische organisatie
Geplaatst op vrijdag 4 maart 2016
De Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten heeft besloten, dat Hezbollah een terreurorganisatie is. Dit besluit werd genomen wegens de recente crisis tussen Saudi-Arabië en Libanon, omdat Hezbollah zich met staatszaken bemoeit.
Palestijnen: Terrorisme is geen speelgoed voor kinderen
Geplaatst op vrijdag 4 maart 2016
Hoe denken de Palestijnen eigenlijk zelf over kinderen, die aan de 'intifada' deelnemen? De Palestijnse televisiezender Awdah ging met deze vraag de straat op. De antwoorden waren erg gevarieerd. Een Palestijnse lerares verklaarde, dat ze er absoluut tegen is.
Arabier bijna vermoord door Jeruzalemse Arabieren
Geplaatst op donderdag 3 maart 2016
De terreur gaat door in Israël:
• Politieauto beschoten nabij Ariel in Samaria,
• Verkeersregelaar bij Jericho in de schouder gestoken,
• Twee soldaten gestoken in Har Bracha,
• Arabieren vermoordden bijna collega-Arabier.
Europese Commissie: 252,5 miljoen euro naar PA
Geplaatst op donderdag 3 maart 2016
Dinsdag gaf de Europese Commissie groen licht voor het betalen van 252,5 miljoen euro. Dat is het eerste hulppakket aan de Palestijnse Autoriteit (PA) van dit jaar, en het is een voortzetting van de jaarlijkse verplichting om de PA financieel te steunen.
Ook Jacobs schapen keren terug naar huis...
Geplaatst op donderdag 3 maart 2016
De grootste kudde van één van de oudste schapenrassen, het Jacobschaap, is te vinden in de Canadese stad Abbotsford. Er wordt aan gewerkt om dit schapenras, dat het gevolg zou zijn van Jacobs mysterieuze foktechniek, weer naar Israël te brengen.
Coalitie neemt anti-luidsprekerwet in overweging
Geplaatst op donderdag 3 maart 2016
Motti Yogev (Bet Yehoedi) is ervan overtuigd dat zijn wetsvoorstel, dat het gebruik van luidsprekers op plaatsen van aanbidding zal verbieden, steun zal vinden in de coalitie en uiteindelijk ook zal worden aangenomen.
Video van de dag: Ruimtevaartcongres in Jeruzalem
Geplaatst op donderdag 3 maart 2016
De leiders van alle grote ruimtevaartorganisaties en vertegenwoordigers van de ruimtevaartindustrie uit 58 landen waren in Jeruzalem bijeen voor het 66e Internationale Astronautische Congres.
Vredesbijeenkomst wegens bedreigingen afgezegd
Geplaatst op woensdag 2 maart 2016
Dinsdag is bij de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem een openbare discussie met een adviseur uit de Palestijnse Autoriteit en Knessetlid Ofer Shelach (Yesh Atid) afgelast, omdat er serieuze bedreigingen tegen de Palestijnse adviseur zijn geuit.
Onderzoek: Messiaanse soldaten delen hun geloof
Geplaatst op woensdag 2 maart 2016
Uit een onderzoek, gepubliceerd door Kehila News Israel, blijkt dat jonge Messiaanse Joden die in het Israëlische leger dienen niet alleen vrijmoedig hun geloof delen, maar over het algemeen positieve reacties ontvangen wanneer ze dit doen.
Terreuraanslag in Eli verijdeld; aanvallers gedood
Geplaatst op woensdag 2 maart 2016
Roi Harel uit de nederzetting Eli in Samaria had er vanochtend beslist niet op gerekend dat hij zichzelf en zijn familie meteen in zijn eigen huis tegen terroristen met stokken en messen zou moeten verdedigen.
Video van de dag: Hedendaagse kunst in Jeruzalem
Geplaatst op woensdag 2 maart 2016
Graffitikunstenaar Solomon Souza versiert een ijzeren deur van een winkel op de Machane Yehoedamarkt in Jeruzalem met het gezicht van de bekende Joodse zanger Matisyahu.
Goede werkrelatie van Abdul Fatah al-Sisi en Israël
Geplaatst op dinsdag 1 maart 2016
De Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi zei tijdens zijn recente bezoek aan Japan, dat hij en zijn Egyptische regering zich volledig aan de vredesovereenkomst met Israël gebonden achten, ondanks de toenemende moeilijkheden in de regio.
Netanyahu bekritiseerde ontruiming Gazastrook
Geplaatst op dinsdag 1 maart 2016
Tijdens een speciale zitting van de Knesset, ter gelegenheid van de sterfdag van de voormalige premier Ariel Sharon, prees premier Netanyahu de staatsman, maar bekritiseerde diens beslissing om zich terug te trekken uit de Gazastrook.
Twee verdwaalde soldaten gered uit vluchtelingenkamp
Geplaatst op dinsdag 1 maart 2016
Twee soldaten van de Hondeneenheid (Oqets) zijn maandagavond per ongeluk het Palestijnse vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van Jeruzalem, binnengereden, belaagd, en na een uitgebreide zoekactie teruggehaald.
Video van de dag: Waterlandschappen in Israël
Geplaatst op dinsdag 1 maart 2016
In deze video kunt u kijken naar waterlandschappen in Israël: watervallen in het noorden, rivieren waaronder de Jordaan, meren, nationale parken, en natuurlijk de vele badplaatsen langs de Middellandse Zee.

Laatste uitgave

Archief