February 2016

Politieke smaak oude en nieuwe media verschilt sterk
Posted on Monday, February 29, 2016
De Israëlische media hebben hun lijsten met 'meest invloedrijke mensen' gepubliceerd, en dat heeft een voorspelbaar beeld opgeleverd. Opmerkelijk zijn de verschillen tussen de oude media – krant, radio, tv – en de nieuwe media.
PA-bestuur wijst Iraanse hulp aan terroristengezinnen af
Posted on Monday, February 29, 2016
De Palestijnse Autoriteit heeft zondag laten weten dat men de financiële hulp uit Iran voor Palestijnse 'intifada-gezinnen' afwijst, omdat die buiten de PA om gaat en daardoor illegaal en onacceptabel is.
Netanyahu: terrorisme is niet ingegeven door wanhoop
Posted on Monday, February 29, 2016
Premier Benjamin Netanyahu veroordeelde zondag de pogingen om de huidige golf van terrorisme, of welke Palestijnse terreur dan ook, als wanhoopsdaden voor te stellen. Die terreur was er al, voordat Israël werd opgericht en voordat er 'bezette gebieden' waren.
Geen succes voor Israël bij windsurfkampioenschap
Posted on Monday, February 29, 2016
Zaterdag eindigde het wereldkampioenschap in de RS X Windsurfen, dat voor de eerste maal in Eilat werd gehouden. Geen prijzen voor de Israëli's, wel voor drie Nederlanders. Ma'ayan Davidovich plaatste zich voor de Olympische Spelen in Rio.
Video van de dag: Wapenvondst in Nabloes
Posted on Monday, February 29, 2016
Op 23 februari 2016 vonden Israëlische soldaten tijdens een inval in Nabloes in Samaria een verzameling van allerlei munitie en wapens. Door zoekacties als deze verhindert het leger terreur in de straten.
De Messias komt
Posted on Sunday, February 28, 2016
De beroemde rabbijn Moishe Sternbuch zei tijdens zijn Tora-onderricht: ‘Zodra Rusland Turkije binnenvalt, komt de Messias. Bereid je maar vast voor op een oorlog tussen Rusland en Turkije en hang je sabbatskleren klaar, want de Messias komt eraan!’
Britse man kreeg schokkende visioenen na hartstilstand
Posted on Sunday, February 28, 2016
Een Britse man kwam weer tot leven, nadat hij bijna een uur klinisch dood was na een operatie. Hij had Armageddon-achtige visioenen die lijken op wat nu in het Midden-Oosten gebeurt terwijl hij 'van de wereld' was.
Video: Palestijnse Arabier ontdekt hoe Israël echt is
Posted on Sunday, February 28, 2016
Mark Halawa is een Palestijnse Arabier, opgevoed om de Joden te haten en Israël als zijn vijand te zien. Nadat hij zonder vooroordelen en intimidatie die zaken kon onderzoeken, ontdekte Mark dat de waarheid toch anders in elkaar zat dan hij had geleerd.
Na drie jaar weer Egyptische ambassadeur in Israël
Posted on Friday, February 26, 2016
President Reuven Rivlin nam donderdag in zijn residentie de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeur van Egypte in ontvangst. Hazem Khairat Ahdy is – na drie jaar zonder officiële vertegenwoordiging in Israël – nu de nieuwe ambassadeur.
Schooljongen vindt antiek Kanaänitisch beeldje
Posted on Friday, February 26, 2016
Een 7-jarige jongen heeft tijdens een familie-uitstapje in Tel Rechov Park een klein antiek beeldje ontdekt. Het is een vrouwenfiguur gemaakt van klei, uit de tijd van de Kanaänitische cultuur, in de periode van de 15e tot de 13e eeuw voor Christus.
30-jarige reservist gedood – terrorist gewond
Posted on Friday, February 26, 2016
Woensdag raakte reserve-majoor Eliav Gelman ernstig gewond door een afgeketste kogel, toen bewakers op een terrorist schoten. Gelman overleed kort daarna aan zijn verwondingen in het Sha'are Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem.
Israëlische gasreserves drie keer zo groot
Posted on Friday, February 26, 2016
De Israëlische minister van Energie, Yuval Steinitz, maakte op een internationale conferentie voor energiebedrijven in Houston, Texas (VS) bekend, dat driemaal zo veel aardgas aanwezig is in de gasvelden voor de kust van Israël als eerder werd genoemd.
Netanyahu benoemt nieuwe veiligheidsadviseur
Posted on Friday, February 26, 2016
Premier Netanyahu heeft besloten om brigade-generaal (BD) Avriel Bar-Yosef in te schakelen als zijn nieuwe nationale veiligheidsadviseur en hem ook te benoemen in de functie van directeur van de Nationale Veiligheidsraad (NSC) van Israël.
Video van de dag: Muzikale rondreis door Israël
Posted on Friday, February 26, 2016
In deze video maken we een rondreis langs de mooie natuur, langs afwisselende landschappen en langs het eeuwenoude erfgoed van het Heilige Land.
Waar begint de geschiedenis van Israël?
Posted on Thursday, February 25, 2016
Israëls door God opgedragen bestemming is het onderwerp van de huidige publieke schermutselingen tussen Israëlische top-politici. Waarom heeft Israël recht op zijn grondgebied? Waarop berusten Israëls aanspraken?
In het oog van de orkaan
Posted on Thursday, February 25, 2016
Het begin van een nieuw kalenderjaar is altijd zo’n moment waarop de hoop het wint van onze zorg. Op de een of andere manier zit dat in onze natuur. We gaan het nieuwe jaar in met de hoop en de wil om politieke, economische en geestelijke dieptepunten te overwinnen.
Video: Continuïteit in een Israëlische familie
Posted on Thursday, February 25, 2016
Deze video gaat over Roey, een gedecoreerde gevechtssoldaat, nu kapitein buiten dienst. Zijn familiegeschiedenis en zijn inzet voor de Staat Israël zijn representatief voor een groot aantal Israëlische Joden.
Duits-Israëlisch project digitaliseert Dode Zeerollen
Posted on Wednesday, February 24, 2016
Computerwetenschappers en geleerden betrokken bij de Dode Zeerollen beginnen een nieuw project, waarin de inhoud van deze rollen wordt geüpload naar een speciale digitale omgeving, wat een grondiger studie van de rollen mogelijk maakt.
Israëlisch-Afrikaanse samenwerking tegen terreur
Posted on Wednesday, February 24, 2016
Tijdens een bijeenkomst met de Keniaanse president Uhuru Kenyatta dinsdag in Jeruzalem, beloofde premier Benjamin Netanyahu samenwerking tussen Israël en enkele Afrikaanse landen op het gebied van terrorismebestrijding.
2015 was bloedig jaar door schiet- en steekpartijen
Posted on Wednesday, February 24, 2016
De Israëlische veiligheidsdienst maakte dinsdag bekend dat de de veiligheidssituatie in het land in 2015 is verslechterd. Met 28 dodelijke slachtoffers en 239 gewonden vielen in dit jaar de meeste slachtoffers sinds 2008.
Nazaret op het scherpst van de snede
Posted on Wednesday, February 24, 2016
Nazaret haalt de laatste tijd steeds vaker het nieuws door de anti-Israëlische betogingen. Arabische Knessetleden bezoeken de stad regelmatig om de lokale bevolking op te porren. Onze verslaggever Elizabeth Blade sprak er met burgemeester Ali Salaam over.
Christen zijn in het Israëlische leger? Hoe gaat dat?
Posted on Wednesday, February 24, 2016
Een toenemend aantal Joodse en Arabische gelovigen in Jezus doet dienst in het Israëlische leger, en velen zijn benieuwd hoe het voor deze jonge mannen en vrouwen is om in die situatie te zijn.
IDF: Neem voortaan je wapen mee op verlof
Posted on Wednesday, February 24, 2016
Stafchef Gadi Eisenkot (links op de foto) heeft maandag een richtlijn veranderd: soldaten die langere tijd verlof hebben, hoeven hun wapens niet langer in de kazerne te laten, maar mogen die mee naar huis nemen.
Ya’alon: We houden rekening met volgende Gaza-oorlog
Posted on Tuesday, February 23, 2016
Maandag maakte minister Moshe Ya’alon van Defensie bekend dat Israël zich voorbereidt op de mogelijkheid dat er een nieuwe oorlog tegen Hamas in de Gazastrook nodig is.
Israël speelt centrale rol bij voorverkiezingen in VS
Posted on Tuesday, February 23, 2016
Israël speelde deze week weer een centrale rol bij de verhitte Amerikaanse voorverkiezingen voor het presidentschap, zowel bij de Republikeinen als bij de Democraten. Uit haar e-mails blijkt dat Hillary Clinton een Palestijnse Staat wil bevorderen.
Arabische journalisten uit Europa bezochten Israël
Posted on Tuesday, February 23, 2016
Vier in Europa werkzame Arabische journalisten werden rondgeleid in Israël, wat hun mening over het land veranderde en hen helpt om hun lezers een ander beeld van Israël te geven.
Video van de dag: Rondje cultuur in Tel Aviv
Posted on Tuesday, February 23, 2016
In de video van vandaag krijgt u een indruk van het plein voor het beroemde Habima Theater, de Dizengoffstraat, het Bauhaus museum en andere culturele plekken in Tel Aviv.
Over toekomst, hoop en naastenliefde
Posted on Monday, February 22, 2016
Honderden Syriërs, zwaar gewond door de vreselijke Syrische burgeroorlog, zijn hun land ontvlucht en kregen in Israël een medische behandeling. Daarna dachten ze vaak anders over de 'zionistische vijand'.
Wereldkampioenschap Windsurfen in Eilat
Posted on Monday, February 22, 2016
Voor het eerst in de geschiedenis wordt het wereldkampioenschap RS.X Windsurfen gehouden in Eilat, de zuidelijkste stad van Israël. Aan de wedstrijden nemen 146 windsurfers - 84 mannen en 62 vrouwen - uit 40 landen deel.
Wat heeft Israël de laatste tijd voor u gedaan?
Posted on Monday, February 22, 2016
Jaar na jaar gaat het meeste nieuws betreffende Israël over het conflict met de Palestijnen, maar jaar na jaar presteert Israël op tal van andere gebieden ver boven wat je van een klein land zou verwachten. Helaas hebben de media daar geen oog voor.
Motto schooljaar: 'Jaar van de Eenheid van Jeruzalem'
Posted on Monday, February 22, 2016
Minister van Onderwijs Naftali Bennett maakte maandag bekend dat het volgende schooljaar, 2016-2017, het motto 'Het Jaar van de Eenheid van Jeruzalem' krijgt. Het is in mei 2017 vijftig jaar geleden dat Oost- en West-Jeruzalem werden verenigd.
Video: 8 maanden trainen voor Thuisfrontcommando
Posted on Monday, February 22, 2016
Kijkt u even mee naar de harde training, acht maanden lang, van een soldaat van de Zoek en reddingsbrigade van het Thuisfrontcommando van het Israëlische leger, totdat hij zijn langverwachte oranje baret krijgt.
Wereld negeert echte Israëlisch-Palestijnse conflict
Posted on Sunday, February 21, 2016
Activisten die vrede tussen Israëli's en Palestijnen willen, moeten zich dit realiseren: het zijn de Palestijnen die verantwoordelijk zijn voor de huidige impasse. Hoe meer onverantwoordelijk gedrag van de Palestijnen wordt beloond, hoe groter de kans is op hernieuwd geweld in plaats van vrede.
Video: Wandeltocht door de Oude Stad van Jeruzalem
Posted on Sunday, February 21, 2016
Voordat u plannen maakt voor de zomervakantie, mag u een wandeling maken door de Oude Stad van Jeruzalem. De stad wordt als heilig beschouwd door de drie grote Abrahamitische religies, Jodendom, christendom en islam.
Dode bij aanslagen in Jeruzalem en Sha'ar Benjamin
Posted on Friday, February 19, 2016
Twee Israëlische grenspolitieagenten en een Palestijnse vrouw zijn vrijdagochtend bij een terreuraanval bij de Damascuspoort in Jeruzalem gewond geraakt. Een soldaat, die donderdag in een supermarkt werd gestoken, is overleden.
Nieuwe app IDF Thuisfront voor raketwaarschuwingen
Posted on Friday, February 19, 2016
Het Israëlische leger voert een nieuwe app in, waarmee het thuisfront exacte waarschuwingen over elke vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurde raket kan verzenden, die speciaal op de gebruiker van de app toegesneden informatie bevat,
Nieuwe trend: Zelfgemaakte vuurwapens
Posted on Friday, February 19, 2016
De recente aanvallen door Palestijnse terroristen leggen een zorgwekkende nieuwe trend bloot: Israëlische veiligheidstroepen treffen steeds vaker zelfgebouwde wapens aan. Ze doken voor het eerst op bij de aanslag bij de Damascuspoort.
Video van de dag: het trommelaarsstrand van Tel Aviv
Posted on Friday, February 19, 2016
Elke vrijdagmiddag begint er tromgeroffel te klinken op het strand van Tel Aviv. Vanaf vroeg in de middag tot laat in de avond komen er mensen bijeen om het weekeinde te vieren met een geïmproviseerd koor van trommels.
Protest tegen akkoord met Palestijnse christenen
Posted on Thursday, February 18, 2016
Arabisch-sprekende Israëlische christenen hebben aanstoot genomen aan een recente overeenkomst, gesloten door een kleine groep Messias-belijdende Joden en Palestijnse Evangelischen die betrokken zijn bij een anti-Israël campagne.
Legendarische Mossad-agent Avraham Barzilai geëerd
Posted on Thursday, February 18, 2016
Woensdag is Avraham Barzilai, een legendarische Mossad-agent, door president Reuven Rivlin en Mossadchef Yossi Cohen gehuldigd voor zijn levenswerk. De 90-jarige maakt sinds 1955 deel uit van de Mossad.
Schietinstructie IDF: kiezen tussen ethiek en Talmoed
Posted on Thursday, February 18, 2016
De Talmoedische uitspraak 'wanneer iemand komt om jou te doden, dood hem eerst', is een uitspraak die niet geschikt is voor de complexe werkelijkheid waarin wij leven, meent de stafchef van de IDF, luitenant-generaal Gadi Eisenkot.
Video van de dag: Co-existentie smaakt best lekker
Posted on Thursday, February 18, 2016
A-Sham ('Levant' in het Arabisch) is het eerste festival speciaal voor Arabisch voedsel in Israël. Het werd gelanceerd tijdens het Feest der feesten in Haifa, en is een idee van de Arabisch-Israëlische chefkok Nof Atamna-Ismail.
Netanyahu noemt Frans vredesinitiatief 'vreemd'
Posted on Wednesday, February 17, 2016
De Israëlische premier Netanyahu zei dinsdag tijdens een persconferentie met bondskanselier Merkel in Berlijn dat het Franse vredesinitiatief 'vreemd' was, en hij het afwees.
Hezbollah-leider Nasrallah dreigt vanuit zijn bunker
Posted on Wednesday, February 17, 2016
Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah heeft gisteren vanuit zijn bunker in een video zijn strijders toegesproken in hun bolwerk Dahiyeh, in het zuiden van Beiroet, en pochte dat hij in staat is geheel Israël met raketten te beschieten.
Verbluffend resultaat met nieuwe aanpak van leukemie
Posted on Wednesday, February 17, 2016
Een innovatieve in Israël ontwikkelde remedie voor leukemie levert verbluffende resultaten op. De behandeling werd oorspronkelijk ontwikkeld door professor Zelig Eshhar (foto) van Israëls Weizmann Institute of Science.
Video van de dag: Muziekfestival InDnegev
Posted on Wednesday, February 17, 2016
InDnegev is een driedaags live muziekspektakel in de Israëlische Negevwoestijn. Het is een feest van het leven, van de jeugd, van muziek en van de bedwelmende woestijnlucht.
Israël begint met terugsturen van dode terroristen
Posted on Tuesday, February 16, 2016
Maandagochtend maakte de Israëlische politie bekend dat die nacht de eerste tien lijken van terroristen, die in de jongste terreurgolf werden gedood, aan hun familie zijn overgedragen. Voorwaarden zijn een snelle en rustige begrafenis.
Zou Jezus doodsvijanden verenigen?
Posted on Tuesday, February 16, 2016
Het Israëlisch-Palestijnse conflict eist zijn tol van messiaanse Joden en Arabische christenen die, in principe, Jezus’ opdracht zouden moeten navolgen om hun vijanden lief te hebben.
Debat over Ontslagwet Knessetleden afgezegd
Posted on Tuesday, February 16, 2016
De voorzitter van de Knessetcommissie voor Grondwet, Wet en Justitie, Nissan Slomiansky, maakte dinsdag bekend dat het debat over het nieuwe wetsontwerp van de Knesset voor ontslag van Knessetleden voorlopig niet doorgaat.
Video van de dag: Voetbalstadion van Haifa
Posted on Tuesday, February 16, 2016
Het Sammy Ofer Stadion in Haifa is een UEFA categorie 4 Stadion. Er werden al wedstrijden van de UEFA Champions League gehouden en de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2016.
Israëls veiligheidstroepen leven in voortdurend gevaar
Posted on Monday, February 15, 2016
Ze moeten alert zijn en klaar voor elke gebeurtenis op elk moment. Gisteren gebeurden binnen een periode van 24 uur vijf aanvallen. Onze zonen en dochters reageerden snel en voorkwamen dat onze veiligheidstroepen gewond raakten.
Oud-premier Ehud Olmert zit zijn straf uit
Posted on Monday, February 15, 2016
Sinds maandag zit de voormalige premier van Israël, Ehud Olmert, zijn 19 maanden gevangenisstraf uit, 18 maanden voor het aannemen van smeergeld in de Holyland-affaire en een maand voor het belemmeren van de rechtsgang..
Zes doden bij ernstig busongeluk
Posted on Monday, February 15, 2016
Zes personen, waaronder kinderen, kwamen zondagmiddag om het leven bij een ernstig busongeluk tussen Jeruzalem en Bnei Barak, en tien personen raakten gewond.
Video: Messiaanse Jood en Arabier staan achter Israël
Posted on Sunday, February 14, 2016
In deze video gaat de jonge Messiaans-Joodse soldaat Chananya Naftali in gesprek met de islamitische tiener Mohammad Zoabi (de neef van ...), die bekend is geworden vanwege zijn gedurfde en uitgesproken steun aan Israël.
Debat in de Knesset: Palestina of Falestina?
Posted on Friday, February 12, 2016
Woensdag brak in het Israëlische parlement een verhit debat los, toen de Likoed-afgevaardigde dr. Anat Berko in haar toespraak verklaarde dat er geen Palestijns volk bestaat, onder andere omdat de letter P niet bestaat in het Arabisch.
Van Abbas mag Israël aan de schandpaal
Posted on Friday, February 12, 2016
De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft steeds minder invloed, wat goed merkbaar is in de Palestijnse media. Bovendien is Abbas in de ogen van de Palestijnse bevolking corrupt. Van Abbas mag Israël aan de schandpaal, en daar besteedt hij veel geld aan.
Video van de dag: Een uniek stukje natuur
Posted on Friday, February 12, 2016
Steeds weer zijn niet alleen toeristen, maar is ook de plaatselijke bevolking verbaasd over hoe divers de Israëlische dieren- en plantenwereld is.
Israël bereidt zich voor op oorlog met Hamas
Posted on Thursday, February 11, 2016
Senior commandanten van het Zuidelijke Commando van Israël waarschuwen hun troepen, om voorbereid te zijn op mogelijke preventieve acties tegen de terroristische infrastructuur van Hamas in de Gazastrook.
Voor het eerst een moslim als commissaris van politie
Posted on Thursday, February 11, 2016
De minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilan Erdan (Likoed) is van plan een dienst voor rechtshandhaving in de Arabische sector op te zetten. Hiervoor moeten Arabische politieagenten in de rijen van de Israëlische politie worden geïntegreerd.
Video van de dag: Militaire training in examenklassen
Posted on Thursday, February 11, 2016
In deze video kijken we naar een paramilitaire training voor scholieren, gegeven door soldaten en officieren van de Nachal Infanteriebrigade en het opleidingskorps van het leger. Voor de meeste scholieren betekent dit toetreden tot het leger.
Netanyahu maakt plannen voor een hek rond Israël
Posted on Wednesday, February 10, 2016
De Israëlische regering bereid een plan voor om het gehele land door een hek te omgeven. Zo wil zij het land zich tegen de vijand beschermen. Momenteel is een hek in aanbouw langs de oostgrens, dat ook de nieuwe internationale luchthaven beschermt.
€ 200.000 voor familie van gedode Unifil-soldaat
Posted on Wednesday, February 10, 2016
Volgens de Spaanse krant El Pais betaalt Israël een schadevergoeding van € 200.000 aan de familie van de Spaanse Unifil-militair Francisco Toledo, die werd gedood bij een beschieting van Hezbollah-milities.
Video: Verborgen schatten zijn bewijzen van de Tempel
Posted on Wednesday, February 10, 2016
Vrachtwagens vol grond van de Tempelberg, uitgegraven en gestort door de islamitische autoriteit, worden moeizaam gezeefd en leveren het bewijs van het Joodse leven en het bestaan van de Tempels op deze plaats.
Nieuwe Westelijke Muur voor niet-traditionele Joden
Posted on Tuesday, February 09, 2016
Na vele jaren van overleg heeft de Israëlische regering aan niet-traditionele Joden toestemming gegeven om te bidden zoals zij dat willen bij de Westelijke Muur, de heiligste plaats van het Jodendom, ten zuiden van het huidige gebedsplein.
Condoleances Arabische Knessetleden wekken afschuw
Posted on Tuesday, February 09, 2016
Het bezoek dat drie Arabische Knessetleden vorig week brachten aan de nabestaanden van Palestijnse terroristen om hun medeleven te tonen, heeft voor veel ophef gezorgd. Zowel linkse als rechtse partijen in de Knesset vonden de bezoeken niet terecht.
Nog eens 30.000 werkvergunningen voor Palestijnen
Posted on Tuesday, February 09, 2016
Het veiligheidskabinet heeft zondag een plan opgesteld, om nog eens 30.000 Palestijnse werknemers uit de gebieden van de PA een werkvergunning en een bijbehorende inreisvergunning te bieden.
Video: Opera klinkt op de vlooienmarkt van Tel Aviv
Posted on Tuesday, February 09, 2016
Op de rommelmarkt van Tel Aviv stoppen plotseling alle kooplieden met het aanprijzen van hun spullen, wanneer twee zangeressen en een piano delen van opera's laten horen.
De gedachtespinsels van een jonge martelaar
Posted on Monday, February 08, 2016
De Israëlische binnenlandse geheime dienst heeft het verslag vrijgegeven van o.a. het verhoor van een jonge terrorist, die met een schaar een beveiliger heeft gestoken en daar nu spijt van heeft.
Palestijnen rechtvaardigen terreur met woorden VN-chef
Posted on Monday, February 08, 2016
Zoals Israël al vreesde, citeren Palestijnse functionarissen de woorden van VN secretaris-generaal Ban Ki-moon om terroristisch geweld tegen Israëli's te rechtvaardigen. Israël heeft geëist, dat hij zijn uitspraken terugneemt.
Video van de dag: Choemoes eten in Abu Gosh
Posted on Monday, February 08, 2016
Vandaag sturen we u een prentbriefkaart uit Abu Gosh, een dorp met geschiedenis en choemoes, u weet wel, die pittige gekruide puree van kikkererwten.
Hielp Israël met instorten tunnels bij Gazastrook?
Posted on Sunday, February 07, 2016
Er zijn de afgelopen weken veel vaker tunnels ingestort, die Hamas vanuit de Gazastrook naar zuidelijk Israël had gegraven. Vorige week liet een Israëlische generaal doorschemeren, dat zijn leger er misschien iets mee te maken heeft.
Israëli's sceptisch over vrede, steunen annexatie
Posted on Sunday, February 07, 2016
De meeste Israëli's zijn voorstanders van echte en productieve vredesbesprekingen, maar sceptisch over het diplomatieke proces met de huidige Palestijnse leiders. Hierdoor neemt de steun toe voor het annexeren van Judea en Samaria.
Soldaten trainen – ook bij vorst en hondenweer
Posted on Sunday, February 07, 2016
Het is buiten hondenweer en het is koud, schrijft Moran aan zijn familie in een WhatsApp. Toen hij de afgelopen shabbat naar huis kwam, zei hij: 'Ik houd niet van de winter.' Dat was na de week waarin de temperaturen beneden nul graden daalden.
Video van de dag: En Gedi, oase vol planten en dieren
Posted on Sunday, February 07, 2016
Het spectaculaire natuurreservaat Ein Gedi op de westelijke oever van de Dode Zee is gezegend met twee beken die het hele jaar door stromen, de Davidbeek in het noorden en Aroegotbeek in het zuiden.
Moordenaars van Abu Khdeir veroordeeld
Posted on Friday, February 05, 2016
Het Israëlische Gerechtshof heeft de beide jongeren (16-jarigen uit Jeruzalem en Beit Shemesh) veroordeeld, die samen met Josef Chaim Ben David in de zomer van 2014 de 15-jarige Palestijnse jongen Mohammed Abu Khdeir hebben ontvoerd en verbrand.
Derde droge jaar in Israël, niveau Kinneret veel te laag
Posted on Friday, February 05, 2016
De Israël Water Authority heeft vastgesteld, dat Israël weer een jaar van droogte krijgt, het derde op rij, omdat het Meer van Galilea slechts een fractie is gestegen van wat gebruikelijk is in de winter.
Video: Israël oefende tegen chemische oorlogsvoering
Posted on Friday, February 05, 2016
Maak je geen zorgen – het is slechts een oefening. Voor de intussen al vierde keer werd de Israëlische Internationale Conferentie over Gezondheidszorg, Paraatheid en Reactie op Noodsituaties en Rampen gehouden in Tel Aviv.
Pers maakt geen verschil tussen daders en slachtoffer
Posted on Thursday, February 04, 2016
Media zoals de Amerikaanse nieuwszender CBS en de Britse kant The Guardian plaatsten oorspronkelijk nogal tendentieuze koppen boven hun berichten over de aanval bij de Damascuspoort. Waren die Palestijnen eigenlijk aanvallers of slachtoffers?
Soldate gedood bij terreuraanslag nabij Damascuspoort
Posted on Thursday, February 04, 2016
Drie jonge Palestijnse terroristen hebben woensdag aan het begin van de middag bij de Damascuspoort in Jeruzalem een aanval uitgevoerd, die hen en een Israëlische soldate van de grenspolitie het leven heeft gekost.
Video van de dag: Haifa, stad van verdraagzaamheid
Posted on Thursday, February 04, 2016
De stad Haifa is een symbool van religieuze co-existentie. Hier wordt jaarlijks in december het 'Feest der Feesten' gevierd - een viering van de harmonieuze relatie tussen de monotheïstische godsdiensten van de regio.
Terreuraanslag bij Jeruzalemse Damascuspoort
Posted on Wednesday, February 03, 2016
Drie jonge Palestijnse strijders hebben woensdag begin van de middag bij de Damascuspoort in Jeruzalem een terreuraanval uitgevoerd, die hen en een soldate van de grenspolitie het leven heeft gekost.
Restanten ruimteveer 'Columbia' in Israël
Posted on Wednesday, February 03, 2016
Ter gelegenheid van de Ilan Ramon International Space Conference, die dinsdag officieel werd geopend, kwamen restanten van de op 1 februari 2003 bij de terugkeer in de dampkring geëxplodeerde spaceshuttle 'Columbia' naar Israël.
De lat ligt hoog in Israël
Posted on Wednesday, February 03, 2016
Regelmatig worden vooraanstaande Israëli's veroordeeld tot gevangenisstraffen of ontslagen wegens corruptie, wangedrag of seksuele intimidatie. Zijn Joden van nature corrupt, of moeten zij aan hogere eisen voldoen dan anderen?
VS gaat Israëlisch anti-tunnel systeem financieren
Posted on Wednesday, February 03, 2016
In Israëlische defensiekringen verwacht men binnenkort Amerikaanse fondsen om het werk aan een geavanceerd anti-tunnel systeem te voltooien, dat toekomstige invallen vanuit de Gazastrook moet helpen voorkomen.
Een bloeiende viskwekerij ... in de Israëlische woestijn
Posted on Wednesday, February 03, 2016
Waar zou je visje Nemo zoeken? Midden in de woestijn? Toch zwemt dit visje rond in de Israëlische Aravawoestijn, waar de aquacultuur bloeit, ondanks het ontbreken van zoet water.
Emotionele Facebook-post verovert harten in Israël
Posted on Tuesday, February 02, 2016
Natan Meir, de echtgenoot van de onlangs door een terrorist vermoorde Dafna Meir uit het dorp Otniël bij Hebron, publiceerde zijn zeer emotionele verhaal op Facebook. Veel mensen hebben de bijdrage reeds doorgestuurd en op 'Like' geklik.
Danny Danon: BDS net zo antisemitisch als de nazi's
Posted on Tuesday, February 02, 2016
Danny Danon heeft maandagavond tijdens een bijeenkomst van de Zionistische Wereldorganisatie in Jeruzalem toegelicht, dat de richtlijnen van de boycot-beweging een weerspiegeling zijn van de waarden van de nazi's uit de jaren 1930 in Europa.
Video van de dag: De Jeruzalemse Gazellenvallei
Posted on Tuesday, February 02, 2016
Israëls eerste stedelijke natuurgebied, de Gazellenvallei, wordt omgeven door het verkeer en de drukte van Jeruzalem. Het park is vernoemd naar een kudde van ongeveer 30 wilde gazellen die daar vrij rondlopen.
Israëli ontvangt prijs voor 'innovatieve filantropie'
Posted on Monday, February 01, 2016
Aan de UoPeople (Universiteit van de Mensen) studeren onder andere vijfhonderd Syrische vluchtelingen. Ze hoeven niet te betalen. Deze universiteit, gevestigd in Pasadena (Californië), werd zeven jaar geleden opgericht door de Israëlische Shai Reshef.
Israëlische nederzettingen en internationaal recht
Posted on Monday, February 01, 2016
Een veel te laat uitgebrachte persverklaring van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte op 30 november een einde aan de verwarring rond trefwoorden als ‘bezetting’, ‘kolonialisme’, en andere termen die bedoeld zijn om Israël in diskrediet te brengen.