January 2016

Video: Wie zijn de echte indringers?
Posted on Sunday, January 31, 2016
Israëlische Joden worden ervan beschuldigd invallers, kolonialisten en bezetters te zijn. Er is voldoende Bijbels en historisch bewijs dat deze beweringen ontkracht, en wist u dat de meeste leiders van Israël werkelijk in het land zelf zijn geboren?
Netanyahu’s Likoedpartij raakt minder geliefd
Posted on Friday, January 29, 2016
Premier Benjamin Netanyahu schijnt onder de Israëlische bevolking sympathie te verliezen. De regerende Likoed-partij wordt zwakker. Yaïr Lapids Yesh Atid wordt sterker, de partij van Moshe Kachlon, Kulanu, verandert niet.
Inkomsten drogen op in Gaza als gevolg van water
Posted on Friday, January 29, 2016
Het Egyptische leger is bezig om de tunnels onder de grens door, tussen Gaza en Egypte, bij de stad Rafah, onder water te zetten. Er worden enorme hoeveelheden water vanuit de Middellandse Zee via naar de vijf kilometer lange grenszone gepompt.
VS verplicht labelen van producten uit nederzettingen
Posted on Friday, January 29, 2016
De Amerikaanse douane heeft vorige week een brief gestuurd aan alle Amerikaanse importeurs, met de eis dat vanaf nu op producten die worden geproduceerd in de zogenaamde Westbank, deze herkomst moet worden aangegeven.
Video: Bezoek aan een Messiaanse gemeente
Posted on Friday, January 29, 2016
In deze video brengen we een bezoek aan de Messiaanse gemeente Adonai Roi in Tel Aviv, een van de ongeveer 200 Messiaanse gemeenten in Israël.
Iraanse delegatie treft in Parijs Frans-Joodse politicus
Posted on Thursday, January 28, 2016
In Parijs ontmoette de Iraanse minister Mohammed Jawad Sarif gisteren de Joods-Franse politicus Meyer Habib (een goede vriend van premier Netanyahu), die lid is van de Parlementaire Commissie voor Buitenlandse Politiek en Veiligheid.
Open Brief aan VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon
Posted on Thursday, January 28, 2016
'Wij in Israël beschouwen u als een fatsoenlijk en eerbaar man. Daarom werden velen beledigd door uw toespraak van 26 januari, waarin u door historische kortzichtigheid Israël kon afschilderen als een immoreel en onderdrukkend land', schreef Israel Today-medewerker dr. Tsvi Sadan in een open brief aan VN-SG Ban Ki-Moon.
Video: water, geiten, klipdassen en toeristen in Ein Gedi
Posted on Thursday, January 28, 2016
We gaan vandaag weer even op bezoek in het natuurreservaat Ein Gedi, een bron van zoet water nabij de Dode Zee, een bergachtig gebied dat geliefd is bij klipdassen, wilde geiten en toeristen.
Hamas pokert met Israëlische inreisvergunningen
Posted on Wednesday, January 27, 2016
'Hamas misbruikt inreisvergunningen naar Israël, die Israël aan Palestijnse burgers in de Gazastrook heeft verstrekt,' meldde de Israëlische regeringscoördinator voor de Palestijnse gebieden, generaal Yoav Poli Mordechai.
Holocaust en antisemitisme zijn gevolg van ongeloof
Posted on Wednesday, January 27, 2016
In veel landen wordt vandaag, 27 januari, de Holocaust herdacht, op de dag dat in 1945 het Russische leger het werk- en vernietigingskamp Auschwitz bevrijdde.
Video van de dag: Sneeuwpret in Jeruzalem
Posted on Wednesday, January 27, 2016
Gisteren viel er sneeuw in Jeruzalem! Dat betekent plezier maken voor wie niet naar zijn werk hoeft te rijden. Misschien valt er deze week wel net zo veel sneeuw als twee jaar geleden, toen deze video werd opgenomen.
Palestijnse terroristen doden weer een Joodse vrouw
Posted on Tuesday, January 26, 2016
Twee Palestijns-Arabische terroristen, waarvan één een tiener, hebben maandag in een winkelcentrum in Beit Horon, ten noorden van Jeruzalem, mensen met messen aangevallen. Eén vrouw overleed, de ander ligt gewond in het ziekenhuis.
Voor Israëlische soldaten bestaat er geen 'ijsvrij'
Posted on Tuesday, January 26, 2016
Momenteel heeft de winter het land Israël in zijn greep. Wie kan, maakt het zich gezellig in een warm huis. Maar onze soldaten hebben geen keuze: de veiligheid van Israël gaat voor, ook bij deze weersomstandigheden.
Sony koopt Israëlisch bedrijf Altair Semiconductor
Posted on Tuesday, January 26, 2016
Vandaag is bekend gemaakt dat de Japanse elektronicagigant Sony het Israëlische bedrijf Altair Semiconductor aankoopt voor 212 miljoen dollar. Het is Sony's eerste grote aankoop buiten Japan.
Video: Spectaculaire spreeuwenwolken boven Israël
Posted on Tuesday, January 26, 2016
Spreeuwen uit Rusland en Oost-Europa, die in warmere streken overwinteren, hebben van de zonsondergang in het Midden-Oosten een spectaculaire show gemaakt.
Hotovely: Het westen bevordert mede de terreurhetze
Posted on Monday, January 25, 2016
De Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken Hotovely stelt de Westerse regeringen mede verantwoordelijk voor de steekpartijen, waartoe wordt aangemoedigd door de Palestijnse radio, mede gefinancierd met geld van de Westerse landen
Europa's 'niet-gewelddadige' campagne tegen Israël
Posted on Monday, January 25, 2016
De aanhoudende druk van de Europese Unie op Israël om aan voorwaarden te voldoen waarvan zij geloven dat die vrede zouden brengen, komt neer op een 'niet-gewelddadige' campagne tegen de Joodse Staat.
Video: Machane Yehoeda Markt, Jeruzalem
Posted on Monday, January 25, 2016
De Machane Yehoeda Markt (of shoek) is een bekende en uitgebreide markt voor groente en fruit, vlees en kaas, specerijen en nog veel meer. Daartussen veel restaurantjes met hun eigen specialiteiten.
Kinderterreur namens Allah
Posted on Sunday, January 24, 2016
'Palestijnse terreur wordt gevoed door haat en leugens', benadrukte Benjamin Netanyahu in zijn toespraak tijdens de Klimaatconferentie in Parijs. De afgelopen drie maanden werd Israël geconfronteerd met een enorme toename van terreur.
Hillary Clinton wilde Israël te schande maken
Posted on Sunday, January 24, 2016
Een groot aantal Israëli's steunt Hillary Clinton bij haar poging om de volgende president van de VS te worden, hoewel bekend is hoeveel minachting zij heeft voor hun eigen leider, premier Benjamin Netanyahu.
Video: Israël bereidt zich voor op een sneeuwstorm
Posted on Sunday, January 24, 2016
In Israël wordt voor de komende dagen een storm verwacht die sneeuw zal brengen van de berg Hermon in het noorden tot aan Jeruzalem en Hebron. In het zuiden wordt gewaarschuwd voor zware regenval en overstromingen.
Journalist schrijft na arrestatie niet meer over politiek
Posted on Friday, January 22, 2016
Na zijn arrestatie door Hamas wegens kritiek op de puinhoop in de Gazastrook besloot een Palestijnse TV-journalist voortaan maar alleen over lifestyle en mode van de Palestijnen te schrijven, en niet meer over politiek. Hamas vreest een 'Arabische Lente'.
Jezus ‘s morgens op de radio
Posted on Friday, January 22, 2016
Jezus wordt in Israël steeds vaker als onderwerp van gesprek geaccepteerd. Vandaar ook dat de bekende Israëlische radiozender Kol Israel (Stem van Israël) onze correspondent, de Messiaanse voorganger, David Lazarus, interviewde.
Video: De nieuwste trots van de onderzeevloot
Posted on Friday, January 22, 2016
De in Duitsland gebouwde onderzeeboot INS Rahav is eindelijk geleverd. De Israëli's hebben de aankomst van het schip, de vijfde van zes in de Dolfijnklasse van de Israëlische vloot, feestelijk gevierd.
Weer heibel over 150 hectare landbouwgrond
Posted on Thursday, January 21, 2016
Israël wil 150 hectare land in de buurt van Jericho in beslag nemen, waarvoor Israël in het westen zwaar wordt bekritiseerd. De landbouwgrond, die al sinds jaren door Joodse boeren uit Wered Jericho wordt bewerkt, ligt tussen kibboets Almog en Jericho, in zone C, dat onder volledig Israëlisch bestuur staat.
Kort Nieuws: Veiligheid, Graffiti, Fatach, Soedan
Posted on Thursday, January 21, 2016
De Palestijnse inlichtingendienst zegt 200 aanvallen te hebben verhinderd en wil samen met Israël IS tegenhouden. Er zijn verdachten van graffiti op een Jeruzalemse abdij aangehouden. Soedan denkt na over betrekkingen met Israël.
Video van de dag: De voorzanger en de sombrero's
Posted on Thursday, January 21, 2016
Wat gebeurt er wanneer de chazan, de voorzanger van de synagoge, een groep Zuid-Amerikaanse muzikanten ontmoet? Het resultaat kan alleen maar heilige dansmuziek zijn.
EP-voorzitter: Etiketteren is nadelig voor Palestijnen
Posted on Wednesday, January 20, 2016
De publicatie van de officiële EU-richtlijnen inzake de etikettering van producten van Israëlische 'kolonisten' kreeg lof en instemming van de Palestijnse Autoriteit, de VS en de meeste Europese regeringen. Maar de voorzitter van het Europese Parlement, Martin Schutz, verwierp het categorisch.
Heeft Israël een strategische herbezinning nodig?
Posted on Wednesday, January 20, 2016
In de afgelopen weken bleken leden van de regeringscoalitie het niet eens met de aanpak van de toenemende golf van terrorisme in het land. Minister Bennett vroeg, een nieuw en creatief strategisch concept op te stellen.
Video: Palestijnse Autoriteit laat ophitsen tegen Israël toe
Posted on Wednesday, January 20, 2016
De ophitsing tegen Israël neemt in feite toe, ondanks dat de Palestijnse leiders in diverse ondertekende overeenkomsten hebben toegezegd om te stoppen met het prijzen van geweld tegen Israël en zijn Joodse bevolking.
200 conflicten, en de EU bemoeit zich alleen met Israël
Posted on Tuesday, January 19, 2016
In Israël is men met de laatste EU-verklaring meer dan ontevreden. De EU-landen hebben besloten dat alle overeenkomsten tussen Israël en de EU alleen binnen de 'groene lijn van 1967' van kracht zijn, maar niet voor de Joodse nederzettingen in de 'Palestijnse gebieden'.
Franse Joden 'komen thuis' in Israël
Posted on Tuesday, January 19, 2016
De Anti-Defamation League herdacht in Jeruzalem de terreuraanvallen op de redactie van Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt in Parijs, en erkende dat als gevolg hiervan een aantal Franse Joden aliyah had gemaakt naar Israël.
Moordenaar van Dafna Meir opgepakt
Posted on Tuesday, January 19, 2016
Na een intensieve zoektocht naar de moordenaar van Dafna Meir uit de plaats Otniël is maandagavond de zestienjarige Mourad Bader Abdallah Adais uit een Palestijns dorp in de omgeving gearresteerd.
Europese boycotactie – een tandeloze tijger
Posted on Tuesday, January 19, 2016
In november is de Europese Unie met nieuwe richtlijnen gekomen, die verplichten tot het labelen van producten uit de Israëlische nederzettingen. De Israëlische export verschuift hierdoor naar Rusland en Noord-Amerika.
Video van de dag: de ruïnes van Megiddo
Posted on Tuesday, January 19, 2016
Opgravingen van de heuvel van Megiddo hebben 26 lagen van ruïnes aan het licht gebracht. Voor archeologen is deze heuvel van onschatbare waarde, omdat elke laag iets vertelt over een andere periode van een lang vervlogen geschiedenis.
'Heldhaftige' Palestijnen steken Israëlische vrouwen
Posted on Monday, January 18, 2016
Palestijns-Arabische terroristen, die de Palestijnse leiders en hun media zo graag 'heldhaftig' noemen, hebben deze week hun enorme moed getoond door zondag een weerloze Israëlische moeder en maandag een zwangere Joodse vrouw te steken.
Gerechtvaardigde terreur bestaat niet!
Posted on Monday, January 18, 2016
Niet alleen in Israël is sprake van terreur. Overal in de wereld vinden terroristische aanslagen plaats. Maar van alle conflictgebieden richten de media zich buitenproportioneel op Israël en de Palestijnse zaak.
Video: Ontspannen in de Negev woestijn
Posted on Monday, January 18, 2016
Bij al het slechte nieuws van vandaag is het goed om dit voor je ogen en je gemoedsrust te compenseren. Daarom laten we u vandaag een muziekvideo zien met beelden van de Negev-woestijn.
Sjeik Riad: ‘Wij waren de eerste zionisten!’
Posted on Sunday, January 17, 2016
Sjeik Riad woont in Galilea. Hij behoort tot een groep moslims, die ervan overtuigd is dat de Koran leert, dat het heilige land aan de Joden is beloofd en niet aan de moslims: ‘De Koran zegt dat de Joden het erfrecht hebben!’
Weer anti-christelijke graffiti op kerk in Jeruzalem
Posted on Sunday, January 17, 2016
De muur van de Dormition-abdij, op de Jeruzalemse Sionsberg, is weer besmeurd met anti-christelijke leuzen. 'Dood aan christenen, de vijanden van Israel' stond er, en 'De wraak van Israël zal nog komen'.
Video: de waarheid over het Israëlisch-Palestijnse conflict
Posted on Saturday, January 16, 2016
Deze video is gemaakt door de Messiaans-Joodse IDF-soldaat Chananya Naftali, als reactie op de niet aflatende stroom leugens die de mainstream-media brengen over het Israëlisch-Palestijnse conflict.
Zender Al-Jazeera kreeg geen voet aan de grond in VS
Posted on Friday, January 15, 2016
Het Amerikaanse filiaal van de Arabische nieuwsdienst Al Jazeera moet in april aanstaande om financiële redenen worden gesloten. Al Jazeera zou er in tweeënhalf jaar niet in geslaagd zijn de Amerikaanse markt te veroveren.
Spoorzoeken in het heilige land
Posted on Friday, January 15, 2016
Op 3 september was president Reuven Rivlin op bezoek in het Vaticaan. Hij schonk paus Franciscus de replica van een basaltsteen met daarop de oudste vermelding ooit van de dynastie van koning David.
Netanyahu: Eis van Zweedse minister BZ is absurd
Posted on Friday, January 15, 2016
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de eis van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken voor een onderzoek naar 'buitengerechtelijke executies' van Palestijnse terroristen, 'schandalig, immoreel en onterecht' genoemd.
Video: Op een mountainbike door de woestijn
Posted on Friday, January 15, 2016
Gaat u mee op een spannende tocht op de mountainbike, dwars door de woestijn van Arad naar de Dode Zee. Routes door de natuur en de woestijn, met spannende afdalingen, en een prachtig uitzicht op de prachtige bergen in de woestijn rond de Dode Zee.
Israëli's vervoeren Palestijnen naar ziekenhuizen
Posted on Thursday, January 14, 2016
In de schaduw van de jongste terreurgolf in Israël geven andere mensen een signaal van hoop. Honderden Israëli's rijden met hun eigen auto zieke Palestijnen en hun familieleden vanuit de Palestijnse gebieden naar Israëlische ziekenhuizen.
Hoe zit het met Joodse terreur?
Posted on Thursday, January 14, 2016
Toen de Israëlische politie en veiligheidsdiensten op 30 november jl. spraken over ‘dramatische ontwikkelingen op het gebied van Joodse terreur’, dacht men gelijk aan de onopgeloste brandstichting in het Arabische dorp Doema op 31 juli 2015.
Palestijnse kinderen dragen nep-bomgordels in parade
Posted on Thursday, January 14, 2016
Ter gelegenheid van zijn eerste terreuraanslag, 51 jaar geleden, hield Fatach in Bethlehem een parade, waaraan o.a. Palestijnse kinderen deelnamen, verkleed als gewapende strijders, compleet met namaak-bomgordels.
Video van de dag: duiken in de Dode Zee
Posted on Thursday, January 14, 2016
Een wetenschappelijke duikexpeditie heeft een video opgenomen van de bodem van de Dode Zee, en het blijkt daar beneden niet allemaal dood. Nabij onderzeese zoetwaterbronnen is enig leven te bespeuren.
BDS-sponsors en EU-regeringen financieren B’Tselem
Posted on Wednesday, January 13, 2016
Israëls links-liberale mensenrechtenorganisatie B’Tselem beschikte volgens NGO-Monitor in drie jaar (2012–2014) over een budget van 7 miljoen euro, waarvan 65 procent door Europese regeringen was gefinancierd.
(Geen) concentratiekampen in Jemen
Posted on Wednesday, January 13, 2016
In hoeverre heeft grootmoefti Amin Al-Husseini (1893-1974) een aandeel gehad bij de vernietiging van Joden en de zogenaamde Endlösung (definitieve oplossing) ten tijde van de Tweede Wereldoorlog?
Zweden vindt islamitische terreur gevaarlijker dan Israël
Posted on Wednesday, January 13, 2016
Voor Israël is de Zweedse regering een van de meest vijandige regeringen, die geen kans laat liggen om Israël te bekritiseren. Maar achter de schermen vraagt Zweden aan Israël, hoe ze in hun eigen land de dreigende islamitische terreur moeten aanpakken.
Video van de dag: Onbemand Israëlisch patrouilleschip
Posted on Wednesday, January 13, 2016
Vandaag een reclamefilmpje van Israel Aerospace Industries. Dit defensiebedrijf heeft een onbemand oppervlakteschip ontwikkeld met de naam Katana, wat zoiets als 'kleintje' betekent.
'Er is behoefte aan sterkere Joodse opvoeding in Israël'
Posted on Tuesday, January 12, 2016
De Amerikaanse organisatie Generations, die werkt aan versterking van de Joodse identiteit onder jongeren in Israël, beschrijft nogal somber hoe de plaatselijke jeugd van zijn Joodse wortels is vervreemd.
Linkse activist Ezra Nawi verraadt Palestijnen aan PA
Posted on Tuesday, January 12, 2016
In het Israëlische nieuws heeft de extreem-link-liberale activist Ezra Nawi veel aandacht getrokken. In het nieuwsprogramma Uvda, op Channel 2 News, zei Nawi dat hij bereid zou zijn eraan mee te werken 'Palestijnen te doden die land aan Joden verkopen'.
Meer Israëlische Arabieren erkennen Joodse aanspraak
Posted on Tuesday, January 12, 2016
Een groeiend aantal, in feite nu een meerderheid van de Israëlische Arabieren, erkent de Joodse rechten en aanspraken op dit land, volgens de recentste maandelijkse Peace Index Survey.
Video van de dag: Flashmob in het oude station
Posted on Tuesday, January 12, 2016
Op het oude station van Jeruzalem is altijd wel iets te beleven. Maar een flasmob van jonge mensen krijg je niet elke dag te zien. Maar wij kunnen zo vaak we willen deze video vol dans en zang bekijken.
Messiaans echtpaar klaagt annulerende feestzaal aan
Posted on Monday, January 11, 2016
Een Messiaans-Joods echtpaar klaagt een feestzaal aan in de kustplaats Yavne, nadat de eigenaar hen de zaal weigerde voor hun huwelijk toen hij vernam dat ze geloven in Yeshua en teksten uit het Nieuwe Testament willen lezen bij de ceremonie.
Helpende handen in Groot-Brittannië
Posted on Monday, January 11, 2016
Wanneer ergens hulp nodig is, zijn Israëli's snel ter plaatse. Toen in december ernstige en aanhoudende regens in het noorden van Engeland ernstige overstromingen veroorzaakten, gingen tien Israëli's van IsraAid erheen om ter plaatse te helpen.
Video van de dag: Opera in Jeruzalem
Posted on Monday, January 11, 2016
Cultuurliefhebbers smelten weg bij deze première van de opera 'The Elixir of Love', uitgevoerd recht onder de muren van de Oude Stad.
Israëlische kinderen smartphone- en TV-verslaafd
Posted on Friday, January 08, 2016
Volgens een recent bericht zouden Israëlische kinderen als smartphone- en tv-verslaafd kunnen worden beschouwd. Van de Israëlische kinderen en jeugd in de leeftijd van 8 tot 15 jaar heeft 83 procent een smartphone.
Drie (mislukte) steekpartijen op één dag
Posted on Friday, January 08, 2016
Incidenten zoals deze lijken in de Israëlische media al zo tot het alledaagse nieuws te behoren, dat drie steekpartijen op één dag in een klein berichtje worden vermeld; ze krijgen geen vetgedrukte koppen meer.
Video: De Betty Bears dansen op straat
Posted on Friday, January 08, 2016
De Betty Bears zijn in Israël een populaire vrolijke band geworden. We zien ze optreden in de Jeruzalemse Jaffastraat, en als u wilt mag u meedansen.
Arabisch terreurslachtoffer laat elf kinderen achter
Posted on Thursday, January 07, 2016
De Arabische taxichauffeur, in Tel Aviv vermoord door de Arabische terrorist Nassat Milchem, laat drie vrouwen en elf kinderen achter. De schutter is nog spoorloos; mogelijk is hij naar de Palestijnse gebieden ontkomen.
Britse christenen houden steunbijeenkomst voor Israël
Posted on Thursday, January 07, 2016
Toen omstreeks deze tijd vorig jaar Holocaust Memorial Day, de herdenking van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz, werd gehouden, konden slechts weinig mensen zich voorstellen dat het antisemitisme nog erger zou worden. Maar het gebeurde toch.
Video van de dag: Akko in vogelvlucht
Posted on Thursday, January 07, 2016
Wanneer vogels een camera om zouden hebben, zouden zij video-opnamen maken zoals deze, gemaakt in de oude Kruisvaardersstad Akko.
Spaanse rechter: Boycot universiteit Westbank onjuist
Posted on Wednesday, January 06, 2016
De anti-Israëlisch BDS-beweging heeft de gerechtelijke procedure in Spanje tegen de Israëlische Universiteit van Ariel verloren. De BDS-beweging en de Spaanse regering zijn door de nationale rechter veroordeeld tot een ​​schadevergoeding van € 100.000.
'Israëlische strijdster tegen ISIS gelooft nu in Jezus'
Posted on Wednesday, January 06, 2016
De Israëlische Messiaanse bediening Trumpet of Salvation meldt dat Gill Rosenberg, het Canadees-Israëlische meisje dat bekendheid verwierf door met de Koerden te strijden tegen ISIS, in Yeshua is gaan geloven.
Sjeik: ‘Je mag geen Joden vermoorden’
Posted on Wednesday, January 06, 2016
Op een filmpje is te zien dat sjeik Ali Hassan Al-Halabi, een Jordaanse geestelijke, tegen het doden van Joden is. Hij zegt dat het theologisch ontoelaatbaar is om in Palestina Joden te doden, en blijkt de Palestijnse beweringen over Joden niet te geloven..
Video van de nacht: Jeruzalemse Nachtmaraton
Posted on Wednesday, January 06, 2016
Je hoeft in de nacht niet beslist te slapen. Je kunt ook deelnemen aan de Jeruzalemse Nachtmarathon, en genieten van de drieduizend jaar oude stad.
De interessante mening van sjeik Omar Salem
Posted on Tuesday, January 05, 2016
Olam Katan (Kleine Wereld) is één van de vele kleine religieuze nieuwsbrieven die op vrijdag worden verspreid in de synagogen van Israël. In dit informatieblad zou werkelijk niemand een interview met Yale professor Sjeik Omer Salem verwachten, die Israël vorige week bezocht.
Gay Knessetlid: Blij dat religieuze partijen wegbleven
Posted on Tuesday, January 05, 2016
Amir Ohana, het eerste openlijk homoseksuele Knessetlid van de Likoedpartij, werd vorige week beëdigd met de opvallende afwezigheid van alle leden van de twee ultraorthodoxe Joodse partijen.
Video van de dag: Hoe is het leven van een soldaat?
Posted on Tuesday, January 05, 2016
Het leven van een soldaat is niet gemakkelijk, maar het heeft ook mooie momenten. Zolang er geen oorlog is, lijkt het leger een groot zomerkamp voor jongeren.
Jezus niet langer voorpaginanieuws na bedreigingen
Posted on Monday, January 04, 2016
Onlangs meldde ik nieuws over een reeks Hebreeuwstalige getuigenissen over het geloof in Jezus door Messiaanse Joden op de homepage van het populaire Walla News. Met verdriet moet ik nu melden dat de video-serie over Jezus is geannuleerd.
Jacht op terrorist in Tel Aviv gaat door
Posted on Monday, January 04, 2016
De koortsachtige zoekacties naar de Arabisch-Israëlische terrorist Nashat Melhem, die afgelopen vrijdag twee mensen in een bar in Tel Aviv doodde en verschillende anderen verwondde, gaan hun vierde dag in.
Religieuze hippies aangeklaagd voor brand in Doema
Posted on Monday, January 04, 2016
De Israëlische procureur-generaal heeft aanklachten ingediend tegen twee personen, die verdacht worden van de dodelijke brandstichting op de Palestijnse familie Dawabsche in het Palestijnse dorp Doema, in de buurt van Nablus, vijf maanden geleden.
Video: Israël is een kruispunt voor trekvogels
Posted on Monday, January 04, 2016
Het vogelfestival in de Hulavallei, in noordelijk Galilea, lokt ieder jaar duizenden vogelvrienden uit de hele wereld naar Israël. Voor veel trekvogels is Israël een landbrug tussen de drie continenten Europa, Azië en Afrika.
Nu is de keuze aan de Israëlische Arabieren
Posted on Sunday, January 03, 2016
De eerste dag van dit nieuwe jaar heeft het land geschokt met de dood van Alon Bakal en Shimon Ru'imi, die vrijdag in Tel Aviv door een Israëlische Arabier werden gedood. Hoe reageren de Israëlische Arabieren hierop?
Video: Yeshiva-studenten musiceren voor patiënten
Posted on Sunday, January 03, 2016
Een groep Engelse en Amerikaanse yeshiva-studenten gaat elke vrijdag naar ziekenhuizen om voor de zieke patiënten te musiceren.
Twee doden bij schietpartij in Tel Aviv; dader nog vrij
Posted on Saturday, January 02, 2016
Een Arabische terrorist heeft vrijdag, Nieuwjaarsdag, een cafe in Tel Aviv beschoten. Twee personen werden gedood, zeven anderen raakten gewond. De schutter is bekend, maar nog niet opgepakt.
Washington spreekt over nieuwe sancties tegen Iran
Posted on Friday, January 01, 2016
De Amerikaanse regering in Washington heeft nieuwe sancties tegen Iran overwogen, nadat dit land een ballistische raket heeft getest. In de Israëlische media werd er uitgebreid over geschreven dat is gebeurd, waarvoor Israël al jaren waarschuwt.
Zending in Israël – deel 3
Posted on Friday, January 01, 2016
Christelijke zendingsgenootschappen hebben meer dan tweehonderd jaar lang actief geprobeerd in Israël Joden tot Christus te bekeren, zonder veel resultaat. Maar toen in 1970 de Messiaans-Joodse beweging opkwam en er in het hele land Messiaanse synagoges en gemeentes werden gesticht, kwamen er meer Joden tot geloof in Jeshua (Jezus) – en begon men in Israël nerveus te worden.
Video: Stel je toch eens voor....
Posted on Friday, January 01, 2016
Stel je voor dat je rondrijdt met je gezin en aangevallen wordt met stenen. Stel je voor, terroristen die midden in de nacht je huis binnendringen en je familie afslachten.