September 2015

50.000 Joden bidden gezamenlijk bij de Westelijke Muur
Posted on Wednesday, September 30, 2015
Om de priesterlijke zegen te ontvangen zijn vandaag zo'n 50.000 mensen naar de Westelijke Muur in de Oude Stad van Jeruzalem gekomen. De priesterzegen wordt tweemaal in het jaar gegeven, tijdens Pesach (Paasfeest) en het Soekot, het Loofhuttenfeest.
Vergeldingsaanvallen op Gaza na beschieting Ashdod
Posted on Wednesday, September 30, 2015
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het raketafweersysteem Iron Dome een Gradraket, die vanuit Gaza was afgeschoten op de zuidelijke stad Asdod, in de lucht onderschept. Vervolgens heeft de Israëlische luchtmacht vergeldingsaanvallen uitgevoerd.
Grote dag voor Palestijnen bij VN-vergadering
Posted on Wednesday, September 30, 2015
Bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York mogen de Palestijnen vandaag voor de eerste keer hun vlag hijsen. President Mahmoud Abbas ziet dit als een 'baken van hoop' in de strijd voor een onafhankelijke Staat.
Brand in Bethlehemse kerk – en waar blijft de pers?
Posted on Wednesday, September 30, 2015
Half juni werd brand gesticht in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging in Tabgha, vermoedelijk door Joodse extremisten, en het nieuws kreeg veel aandacht. Maar heeft u al iets gehoord over de brand in de St. Charbel kerk in Bethlehem, vermoedelijk door moslimextremisten?
Iraanse strijdkrachten in Syrië nabij Israëlische grens?
Posted on Tuesday, September 29, 2015
Iraanse gevechtstroepen aan de Israëlisch-Syrische grens op de Golanhoogten is een nachtmerrie voor de regering in Jeruzalem. Maar dit scenario kan binnenkort werkelijkheid worden, waarschuwde Yuval Steinitz, de Israëlische minister van Infrastructuur.
Verwarring over Egyptische oproep tot vrede
Posted on Tuesday, September 29, 2015
De Egyptische president heeft in New York opgeroepen tot vrede tussen Israël en de Palestijnen en Abbas gevraagd terug te keren naar de onderhandelingstafel. Maar volgens een Egyptische regeringswoordvoerder bedoelde hij dat er een Palestijnse Staat moet komen.
Toerisme in Israël herstelt langzaam na Gaza-oorlog
Posted on Tuesday, September 29, 2015
Nadat de Israëlische toerisme-branche na de militaire operatie 'Sterke Rots' in de zomer van 2014 enorme verliezen leed, wijzen de huidige cijfers op herstel en ligt het aantal toeristen bijna op het niveau van 2013.
Egyptische activist: Arabieren zijn jaloers op Israël (video)
Posted on Tuesday, September 29, 2015
Sherif Gaber, een 22-jarige Egyptenaar die in 2013 bekendheid kreeg door de islam te verwerpen, heeft een nieuwe Arabisch-talige YouTube-video uitgebracht, waarin hij uitlegt waarom hij Israël bewondert en steunt in zijn conflict met de Arabische wereld.
Vier Palestijnen opgepakt voor moord op automobilist
Posted on Monday, September 28, 2015
De Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet heeft vier Palestijnse jongeren gearresteerd die ervan worden verdacht, dat ze tijdens het Joodse Nieuwjaar stenen hebben gegooid naar de auto van Alexander Levlovich, die naar huis reed na een etentje.
Loofhuttenfeest herinnert aan zwerftocht door woestijn
Posted on Monday, September 28, 2015
Zondagavond bij zonsondergang is Soekot, het zeven dagen durende Joodse Loofhuttenfeest, begonnen. In het gehele land worden loofhutten opgebouwd en versierd, familie wordt uitgenodigd, en er worden plannen gesmeed voor de vrije dagen.
Israël beantwoordt Syrische beschieting Golanhoogten
Posted on Monday, September 28, 2015
Na twee raketbeschietingen vanuit Syrië heeft de Israëlische artillerie zondagavond posten van het Syrische leger op het Syrische deel van de Golanhoogten beschoten.
Video van de dag: Loofhuttenfeest in Jeruzalem
Posted on Monday, September 28, 2015
Het gaat er vrolijk aan toe tijdens het Joodse Loofhuttenfeest of Soekot. Laat u inspireren door de levenslust van de ultraorthodoxe Joden, die te zien is in de video van vandaag.
Het Jezuspad: 62 kilometer wandelen in Galilea
Posted on Sunday, September 27, 2015
Natuurliefhebbers kunnen in Israël flink aan hun trekken komen op de vele wandelpaden. Een van die paden is het tweeënzestig kilometer lange Jezuspad. Het begint in Nazareth, loopt dwars door Arabische dorpen, over bergen en door dalen, langs plekken waar Jezus liep, sprak en wonderen deed.
Tempelberg: Klein zegel met grote betekenis (video)
Posted on Sunday, September 27, 2015
Tussen het puin, afkomstig van islamitische bouwactiviteiten op de Tempelberg, is een zegel uit de tijd van de koningen David en Salomo gevonden, dat een bewijs vormt van Joodse aanwezigheid op de Tempelberg.
Haalt de regering-Netanyahu het eind van 2016?
Posted on Friday, September 25, 2015
Hoewel de huidige regering van premier Netanyahu pas zes maanden aan de macht is, is er nu al sprake van dat deze instort en er weer vervroegde verkiezingen komen. De oud-ministers Lieberman en Lapid lopen zich al warm.
Iran en de Palestijnse president Abbas dreigen Israël
Posted on Friday, September 25, 2015
De Iraanse ayatollah Khamenei heeft Israël bekritiseerd voor zijn 'beledigend' gedrag ten opzichte van de Al-Aqsa moskee. President Abbas waarschuwde voor een nieuwe intifada indien de onrust rond de Al-Aqsa moskee voortduurt.
Video: Vrede maken met bokshandschoenen
Posted on Friday, September 25, 2015
Als Joden en Arabieren in het Heilige Land elkaar ontmoeten, dreigen conflicten die tot gewelddadigheden kunnen uitgroeien. Maar in Israël bestaat ook vreedzame co-existentie tussen verschillende volken en religies. Bijvoorbeeld in de sport.
Strijd om steun voor christelijke scholen houdt aan
Posted on Thursday, September 24, 2015
Het Israëlische parlement heeft een buitengewone vergadering gehouden in verband met de staking van de Arabisch christelijke scholen. Daar krijgen 33.000 kinderen sinds 1 september geen onderwijs meer, omdat de scholen hogere toelagen van de regering eisen.
Toekomstige ontwikkeling Joden moeilijk voorspelbaar
Posted on Thursday, September 24, 2015
De demografische Faculteit van de Hebreeuwse Universiteit onderzoekt momenteel de ontwikkeling van het Jodendom in de toekomst. Dit hangt mede af van vrede en veiligheid, danwel onzekerheden en conflicten.
Rellen in Hebron bij begrafenis Palestijnse strijdster
Posted on Thursday, September 24, 2015
In Hebron ontstonden botsingen tussen Palestijnse jongeren en Israëlische veiligheidstroepen bij de begrafenis van een jonge Palestijnse vrouw, die dinsdagochtend probeerde een soldaat neer te steken en daarbij werd neergeschoten.
Versoepelingen voor moslims tijdens Offerfeest
Posted on Thursday, September 24, 2015
Als gebaar van goede wil vermindert Israël de voor de veiligheid ingevoerde beperkingen voor moslims tijdens hun Offerfeest. Dit offerfeest (Eid al-Adha) begint vandaag (donderdag) en duurt tot en met zaterdag.
Seks, drugs & rock‘n’roll van alle tijden?
Posted on Wednesday, September 23, 2015
In het moderne Israël is niets ons vreemd. Van streng orthodox tot extreem hedonistisch, je vindt in Israël de meest uiteenlopende levensstijlen. Maar hoe was dat eigenlijk tweeduizend jaar geleden? Is alles tegenwoordig echt zoveel erger dan vroeger?
Jom Kippoer: Het openbare leven staat vandaag stil
Posted on Wednesday, September 23, 2015
In Israël begon op dinsdag bij zonsondergang Jom Kippoer, de hoogste Joodse feestdag. De 'Dag van Verzoening' of 'Grote Verzoendag' wordt als een strikte vastendag in acht genomen, zelfs lichamelijke verzorging is verboden. 25 uur wordt niet gegeten of gedronken.
Video: Een kip als reinigingsritueel op Grote Verzoendag
Posted on Wednesday, September 23, 2015
Het is woensdag de heiligste dag van het Jodendom, Jom Kippoer oftewel Grote Verzoendag. Jom Kippoer start bij zonsondergang. Joden mogen dan 25 uur niet eten of drinken. En toch is het een feestdag in Israël. De meeste kantoren en bedrijven zijn dan ook gesloten.
Granaat ontploft voortijdig en doodt jonge Palestijn
Posted on Tuesday, September 22, 2015
• Islamitisch Offerfeest volgt dag na Jom Kippoer.
• Veiligheidssituatie in Israël is uiterst gespannen.
• Palestijn bij Hebron gedood door eigen granaat.
• Palestijnse vrouw met mes neergeschoten.
4 oktober Gebedsdag voor de vrede van Jeruzalem
Posted on Tuesday, September 22, 2015
Op 4 oktober 2015 wordt wereldwijd een Dag van Gebed voor de Vrede van Jeruzalem gehouden. Alle christenen hebben de Bijbelse opdracht en verantwoordelijkheid om te bidden voor de stad waarover Jezus weende en waarheen Hij snel zal terugkeren.
Egypte laat smokkeltunnels naar Gaza vollopen
Posted on Tuesday, September 22, 2015
Het Egyptische leger is begonnen de onderaardse smokkeltunnels tussen het Egyptische en het Palestijnse deel van de grensstad Rafah te laten vollopen met water uit de Middellandse Zee, wat een ernstige tegenslag betekent voor de Hamasregering van de Gazastrook.
42 jaar geleden brak de Jom Kippoer oorlog uit
Posted on Tuesday, September 22, 2015
Woensdag viert Israël Jom Kippoer, Grote Verzoendag. 42 jaar geleden, toen Jom Kippoer op 6 oktober 1973 viel, werd Israël in de tijdens de Zesdaagse Oorlog veroverde gebieden Sinaï-schiereiland en de Golanhoogten verrassend aangevallen door Egypte en Syrië.
Video van de dag: Onderweg met de marine
Posted on Tuesday, September 22, 2015
De video van vandaag geeft u enkele indrukken van het werk van de Israëlische marine. Werkgebieden van de Israëlische zeestrijdkrachten zijn de Middellandse Zee en de Rode Zee (Golf van Aqaba).
Gezin ontkomt op het nippertje aan stenengooiers
Posted on Monday, September 21, 2015
Avi Gamms spreekt van een wonder: Zijn vrouw Sara en haar kind zijn bij een overval volledig ongedeerd gebleven. De auto’s waarmee het Joodse stel onderweg was, kwamen zondagochtend in de buurt van Jeruzalem in een regen van stenen terecht.
Beschuldiging: Moeder van vijf uit Galilea wil naar IS
Posted on Monday, September 21, 2015
Een islamitische moeder van vijf kinderen uit Galilea wordt ten laste gelegd dat zij heeft geprobeerd zich aan te sluiten bij de Islamitische Staat (IS). Ze wilde afgelopen maand vanuit Turkije naar Syrië reizen, maar werd aangehouden door de Turkse autoriteiten
Het gevaar van het fenomeen Bloedmanen
Posted on Monday, September 21, 2015
Het is niet juist, om hel en verdoemenis te voorspellen op basis van verkeerde interpretaties van oude Joodse gewoonten. Wat we weten over onze zondige natuur en de toestand van onze gevallen wereld is meer dan genoeg om ons te herinneren aan het komende oordeel.
Maakt de wereld zich echt zorgen over de Palestijnen?
Posted on Monday, September 21, 2015
De video van politie-agenten van de Palestijnse Autoriteit, die een Palestijnse jongen bruut slaan stelt ons weer voor de vraag: maakt de wereld zich echt zorgen over de Palestijnen? Of gaat het om iets anders?
Ook pro-Israëlische stemmen in Europese Parlement
Posted on Monday, September 21, 2015
Het Europees Parlement wil de producten van Israëlische pioniers labelen om hun selectieve boycot mogelijk te maken. Er komen echter de laatste tijd steeds meer parlementsleden aan het woord, die het standpunt van Israël in het Midden-Oosten-conflict tegenover de Palestijnen begrijpen en de Joodse Staat verdedigen.
Video van de dag: Prentbriefkaart uit Ashkelon
Posted on Monday, September 21, 2015
In onze serie 'video prentbriefkaarten' presenteren wij u vandaag Ashkelon. De metropool aan de Middellandse Zee telt 138.000 inwoners. Ashkelon is beroemd om zijn stranden en de natuurlijk gehouden kustgebieden.
Hoe heilig is de Al-Aqsa moskee voor moslims?
Posted on Sunday, September 20, 2015
De rellen op de Tempelberg tijdens Rosh Hashanah, waarbij vanuit de moskee stenen en vuurwerk werden gegooid, hebben opnieuw aangetoond, dat de islamitische heilige plaatsen regelmatig ten dienste van de militante islam worden gebruikt.
Joodse leraren steunen stakende christelijke scholen
Posted on Sunday, September 20, 2015
De Israëlische Lerarenunie heeft zich zondagochtend met een onderwijsstaking van twee uur aangesloten bij de Arabische christelijke scholen, die sinds twee weken staken omdat ze te weinig geld krijgen van de regering.
Twee raketten uit Gaza afgeschoten op Zuid-Israël
Posted on Saturday, September 19, 2015
• Raket naar Ashkelon onderschept door Iron Dome.
• Raket beschadigt woonhuis en autobus in Sderot.
• Veel gewonden bij rellen in Jeruzalem.
Video: Een monument met 102.000 namen?
Posted on Saturday, September 19, 2015
Komt er een monument met de 102.000 namen van Nederlandse slachtoffers van de Holocaust die geen eigen graf of gedenkplaats hebben? Deze documentaire vertelt de ontstaansgeschiedenis van de diverse plannen die in Nederland zijn opgestart.
Autobus met stenen bekogeld en in brand gestoken
Posted on Friday, September 18, 2015
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Jeruzalem twee bussen met stenen bekogeld, waarvan er een in brand werd gestoken, en zijn brandbommen gegooid naar een legerpost.
Israël bereidt zich voor op 'Dag van woede'
Posted on Friday, September 18, 2015
Na de drie dagen van gevechten op de Tempelberg heeft Hamas deze vrijdag tot 'Dag van woede' uitgeroepen. Uit voorzorg is een batterij van het raketschild Iron Dome naar Ashdod nabij de Gazastrook verplaatst.
Video: Tifereth Synagoge wordt herbouwd
Posted on Friday, September 18, 2015
De Tifereth synagoge, een imposant en schitterend godshuis dat in de Onafhankelijkheidsoorlog werd verwoest, wordt herbouwd, en het Israel Today TV team bezocht de bouwplaats.
Opperrabbijnen: Christelijke ambassade is 'geestelijke bedreiging'
Posted on Thursday, September 17, 2015
De Israëlische opperrabbijnen hebben in een brief de Joodse bevolking gewaarschuwd tegen de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem en zijn Soekot-viering. ICEJ noemt de brief schadelijk voor de Joods-christelijke relaties.
Palestijnse media: Haat Joden, prijs de stenengooiers
Posted on Thursday, September 17, 2015
De Palestijnse Autoriteit noemt het gooien met stenen naar de 'bezetters' een vorm van vreedzaam verzet. Vorige week veroorzaakte dit een dodelijk ongeluk.
Ron Prosor: De VN wordt gedomineerd door dictaturen
Posted on Thursday, September 17, 2015
'De VN is een parlementaire instelling, die wordt geleid door dictaturen en niet-democratische landen.' Dat verklaarde Ron Prosor aan het einde van zijn vierjarige ambtstermijn als Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties.
Video: Relschoppers in de Al-Aqsa moskee
Posted on Thursday, September 17, 2015
Al drie dagen lang zijn er gewelddadige rellen op de Jeruzalemse Tempelberg. Deze video werd opgenomen in de Al-Aqsa moskee, en laat zien hoe gemaskerde Arabische jongeren Israëlische veiligheidsdiensten bekogelen met meubels, stenen en vuurwerk.
Crisis rond Al-Aqsa moskee breidt zich uit (video)
Posted on Wednesday, September 16, 2015
De ongeregeldheden op het Tempelplein en in de rest van Jeruzalem duren nu al drie dagen. Premier Netanyahu wil de straffen voor stenengooiers verzwaren. In de Arabische wereld klinken protesten tegen de politie, die zich verdedigde tegen stenen gooiende jongeren.
Duitse bank sluit rekening van Israël-haters
Posted on Wednesday, September 16, 2015
Na klachten van o.a. de Israëlische ambassadeur in Berlijn tegen de antisemitische Al-Quds mars en goed onderzoek van een Berlijnse journalist heeft de Commerzbank de rekening van de Al-Quds campagne gesloten.
Ongekende stortregens in de Israëlische woestijn
Posted on Wednesday, September 16, 2015
Na de zandstorm uit het Syrische oorlogsgebied hebben nu zware regens massale overstromingen veroorzaakt in de zuidelijke Negev woestijn. Er waren stortregens zoals ze zelden worden gezien in Israël.
Automobilist uit Jeruzalem sterft na aanval met stenen
Posted on Tuesday, September 15, 2015
Een 50-jarige automobilist is op de vooravond van Rosh Hashanah verongelukt, nadat zijn auto was bekogeld met stenen. Regering en oppositie steunen een strengere aanpak van deze aanvallen.
Het Palestijnse evangelie
Posted on Tuesday, September 15, 2015
De Koran zou van Abraham, Mozes, Jesaja en Jezus moslims willen maken. Palestijnse evangelische christenen verkondigen nu dat de hoofdpersonen uit de Bijbel ook nog eens Palestijnen waren.
Arabische christelijke scholen staken en protesteren
Posted on Tuesday, September 15, 2015
De Arabische christelijke scholen in Israël staken omdat ze te weinig geld krijgen voor de exploitatie. Sinds twee weken zitten de 33.000 leerlingen thuis. Woensdag worden de onderhandelingen voortgezet.
Botsingen op de Tempelberg op Joods Nieuwjaar
Posted on Monday, September 14, 2015
De Jeruzalemse politie heeft zondagochtend vroeg de Al Aqsa moskee op het Tempelplein bestormd en ontruimd. Gemaskerde Palestijnen hadden zich daar verschanst met stenen en vuurwerk om op Nieuwjaarsdag Joodse gelovigen aan te vallen. Ook maandag waren er rellen.
Video: Nieuwjaarsgroeten van het Israëlische leger
Posted on Monday, September 14, 2015
In de video van vandaag brengen de mannen en vrouwen van de Israel Defense Forces (IDF) u de beste wensen voor het Joodse Nieuwjaar.
Shanah Tovah! Een gezegend en zoet nieuw jaar 5776
Posted on Monday, September 14, 2015
'Shanah Tovah!' '!שנה טובה 'Gelukkig Nieuwjaar!' De medewerkers van Israel Today wensen u vanuit Jeruzalem een ​gezegend en ​zoet Nieuwjaar in volle vrede en gezondheid.
Netanyahu contra de media op Rosh Hashanah
Posted on Sunday, September 13, 2015
Een onderzoek onder de bevolking en Netanyahu's populaire Facebook-pagina laten zien dat de Israëlische bevolking genoeg heeft van de vooringenomen links-liberale media.
Wie kan de shofar horen en er niet naar luisteren?
Posted on Sunday, September 13, 2015
De shofar wordt geblazen bij het begin van het nieuwe jaar, en roept ons op te denken aan de oordeelsdag en Gods verlossingsplan.
Het raadsel achter de brandstichting in Duma
Posted on Friday, September 11, 2015
Israëlische veiligheidsmensen weten wie achter de aanslag op het huis van het Palestijnse gezin Dawabshe in Duma zit, maar ze willen de brandstichter niet voor het gerecht slepen, omdat deze een belangrijke bron van informatie zou zijn.
VN staat Palestijnse vlag toe voor zijn hoofdkwartier
Posted on Friday, September 11, 2015
De Algemene Vergadering van de VN staat niet-lidstaten toe om hun vlag te hijsen bij zijn hoofdkwartier in New York. De Palestijnen zijn blij met deze stap, de Israëlische ambassadeur bij de VN noemt het hijsen van de Palestijnse vlag een schertsvertoning.
Israël bezorgd over Russische militairen in Syrië
Posted on Thursday, September 10, 2015
Israëlische functionarissen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over berichten over een grote Russische militaire opbouw in buurland Syrië, een stap die ingrijpende gevolgen voor de Joodse Staat kan hebben.
Syrische burgeroorlog zorgt voor zandstorm in Israël
Posted on Thursday, September 10, 2015
Sinds drie dagen bedekt een gevaarlijke zandstorm heel Israël. Alles is geel, zelfs de zon aan de hemel is niet te zien. Normaliter komen de jaarlijkse zandstormen in het voorjaar voor de Pesachweek vanuit Afrika, maar ditmaal werd Israël verrast door deze buitengewone zandstorm uit Syrië en Irak. <
Initiatief Jeruzalemse advocaten tegen antisemitisme
Posted on Thursday, September 10, 2015
Het Jerusalem Institue for Justice is een actie gestart om wereldwijd juridische stappen te ondernemen tegen daden van antisemitisme.
Video: Oefening voor terroristische aanslag
Posted on Thursday, September 10, 2015
Tijdens de komende hoge feestdagen is de terroristische dreiging bijzonder hoog. Daarom hebben de politie, de brandweer en de hulpdiensten van de ziekenhuizen nu geoefend voor deze noodsituatie.
Iraanse leider tweet: Israël is over 25 jaar verdwenen
Posted on Wednesday, September 09, 2015
De Iraanse leider blijft dreigen met de vernietiging van Israël, waar het Westen maar zwakjes op reageert. Het vrijgeven van Iraanse tegoeden kan leiden tot een toename van terroristisch geweld.
Terroristen beschieten twee verpleegsters
Posted on Wednesday, September 09, 2015
In Samaria hebben terroristen woensdagochtend een auto met twee vrouwen beschoten. De aanval vond plaats in de buurt van de Bijbelse stad Sichem, dat tegenwoordig als Nabloes bekend is.
Uri Geller teruggekeerd in Israël
Posted on Wednesday, September 09, 2015
Na 35 jaar in het buitenland is de Israëlische mentalist Uri Geller (69) weer naar Israël teruggekeerd. De in 1946 in Tel Aviv geboren Geller werd met zijn zogenaamd bovennatuurlijke krachten, vooral het verbuigen van lepels, in de jaren ’70 wereldberoemd.
Liefde voor vluchtelingen: niet ten koste van jezelf
Posted on Wednesday, September 09, 2015
Het huidige veelgehoorde Europese pleidooi om de poorten te openen voor een ​​vloed van vooral islamitische vluchtelingen lijkt mij emotioneel en ondoordacht. Het toelaten van vreemdelingen naar Europa kan haar cultuur, erfgoed en economie in gevaar brengen en tot burgerlijke onrust leiden.
Israëlisch IBC-paviljoen 3 van de 5 dagen gesloten
Posted on Wednesday, September 09, 2015
Het Israëlische paviljoen op de zakelijke conferentie en tentoonstelling IBC2015 in Amsterdam zal in opdracht van de Israëlische minister van Economische Zaken Aryeh Derie drie van de vijf tentoonstellingsdagen gesloten blijven.
Reportage: De Muur op de Westelijke Jordaanoever
Posted on Wednesday, September 09, 2015
In de VARA TV-serie 'De Muur' werd onder andere een bezoek gebracht aan het hek en de muur die de Westbank van het eigenlijke Israël scheiden, en die hebben gezorgd voor relatieve veiligheid.
IDF bereidt zich voor op bestrijden ISIS-indringers
Posted on Tuesday, September 08, 2015
Het Caracal bataljon, dat voor 70 procent uit vrouwen bestaat, bereidt zich voor op het verdedigen van Israëls zuidgrens tegen indringers van ISIS vanuit de Egyptische Sinaï woestijn.
Vluchtelingencrisis vraagt oplossing in Midden-Oosten
Posted on Tuesday, September 08, 2015
De foto van een verdronken Syrisch jongetje heeft Europa wakker geschud voor de migrantencrisis in het Midden-Oosten, die het gevolg is van slap beleid tegen ISIS. De rijke Golfstaten kunnen prima vluchtelingen opnemen, en er zijn aparte staten voor diverse minderheden nodig.
Video van de dag: het groene Galilea
Posted on Tuesday, September 08, 2015
Wie denkt dat Israël alleen uit strand en woestijn bestaat, moet eens gaan kijken in Galilea. Daar zou je kunnen denken dat je in Ierland bent geland, want daar in het noorden van Israël is het groen.
Hillary Clinton's e-mails: Zo denkt zij echt over Netanyahu
Posted on Monday, September 07, 2015
In vrijgegeven e-mails stemt de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton enthousiast in met een negatieve, zelfs kinderachtige beoordeling van Netanyahu bij de onderschepping van de Gazavloot.
Commentaar: Kunnen we één worden in Mozes?
Posted on Monday, September 07, 2015
De grootste ontdekking van het herstel van Joods-christelijke gemeenschap is dat het de religie is die ons scheidt. Alleen door een leven van geloof in Yeshua en wandelen in liefde is echte eenheid te vinden
Video van de dag: Israël ontdekken
Posted on Monday, September 07, 2015
Hoe vaak kun je naar video's over Israël kijken? Niet vaak genoeg! Het is altijd leuk om de blijde gezichten van kinderen en de heerlijke producten op de markten te zien. Natuurlijk ook de stranden, het landschap en de dieren.
Het vluchtelingenprobleem – ook in Israël een thema
Posted on Friday, September 04, 2015
Israëlische kranten citeerden de uitspraak van de Hongaarse regeringsleider, dat de immigrantenvloed het christelijke Europa in gevaar brengt. Ook Israël heeft een probleem met de 60.000 Afrikaanse vluchtelingen en sloot de zuidgrens af met een hek.
Palestijn redt Amerikanen van de dood in Hebron
Posted on Friday, September 04, 2015
Bezoekende Amerikaanse studenten werden in Hebron bedreigd toen ze op weg naar het Graf van de Aartsvaders verdwaalden; een Palestijn deed wat juist is en hielp hen er uit.
Video van de avond: Zonsondergang in Tel Aviv
Posted on Friday, September 04, 2015
Het water in duiken of alleen je voeten natmaken, surfen of zonnebaden op een terras, flaneren of de zon in de zee zien zinken, het kan allemaal op het lange smalle stand van Tel Aviv.
Gazanen vluchten voor Hamas naar Israël
Posted on Thursday, September 03, 2015
Een toenemend aantal Gazanen slikt de leugens van Hamas niet meer, en probeert aan de onmogelijke leefomstandigheden te ontsnappen door asiel te zoeken in de Joodse Staat.
Blog: Basketbalteams helpen Ethiopiërs integreren
Posted on Thursday, September 03, 2015
Tweemaal per jaar distribueert Israel Today voedselpakketten aan behoeftige nieuwe immigranten in opvangcentra, in het voorjaar tijdens Pesach en nog een keer tijdens Rosh HaShanah. Sta achter ons om de sociaal achtergestelde gezinnen en kinderen te helpen!
Waarom blijft het VN-rapport geheim?
Posted on Thursday, September 03, 2015
Waarom mogen journalisten het VN-rapport over de Gaza-oorlog van de zomer van 2014 niet inzien? Omdat dit rapport het verband aantoont tussen de UNRWA (United Nations Relief and Work Agency, voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten) en de terreurorganisatie Hamas. Bovendien is Hamas nog steeds actief in de UNRWA-scholen.
Video: de oude bergvesting Massada vanuit de lucht
Posted on Thursday, September 03, 2015
Hoe konden de Romeinen deze door Herodes gebouwde vesting innemen? Hij lijkt wel onoverwinnelijk. We kunnen ons vandaag, tweeduizend jaar later, nog verbazen over de knappe bouw van deze woestijnvesting.
Joodse Israëli, op weg naar ISIS, onderschept
Posted on Wednesday, September 02, 2015
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met hulp van Interpol Israël en de Turkse autoriteiten een Israëlische jongeman, die zich bij ISIS in Syrië wilde aansluiten, teruggehaald uit Turkije.
Hamas legt beslag op bouwmateriaal in Gaza
Posted on Wednesday, September 02, 2015
Terwijl de Israëlische minister van Defensie stelt, dat Hamas zich aan de wapenstilstand houdt, legt Hamas beslag op bouwmaterialen bestemd voor de wederopbouw om zijn tunnels te herstellen.
Commentaar: Was Jezus een christen?
Posted on Wednesday, September 02, 2015
Veel christenen zijn geschokt wanneer ze vernemen dat Jezus, die ze beschouwen de stichter van het christendom, werd geboren als Jood, stierf als Jood, opstond als Jood, in de hemel zit als Jood en zal terugkeren als een indrukwekkende Jood - 'de leeuw uit de stam Juda, de wortel van David'
Noorse bank trekt antisemitische creditcard snel in
Posted on Wednesday, September 02, 2015
Een Noorse bank heeft door een controlefout een aanstootgevende creditcard in omloop gebracht, en deze na ontdekking meteen ingetrokken.
Video: Christen-rockgroep in VS steunt Israël
Posted on Wednesday, September 02, 2015
Een Amerikaanse christelijke popgroep wordt stormenderhand populair op Facebook. Ze spreken hun onverdeelde steun uit aan hun vrienden in Eretz Israel.
Moslimgeestelijken waarschuwen voor Joodse feestdagen
Posted on Tuesday, September 01, 2015
In de Israëlische media wordt gewaarschuwd, dat enkele moslimleiders de Palestijnse bevolking opzetten tegen Joden die moskeeën zouden willen verontreinigen.
Wie spreekt zich uit voor de door ISIS misbruikte vrouwen?
Posted on Tuesday, September 01, 2015
Een groep christenvrouwen heeft een korte video in elkaar gezet, waarin ze ieder die in staat en bereid is, vragen zich uit te spreken en te handelen ten behoeve van de duizenden islamitische, christelijke en Yezidi vrouwen en meisjes die seksueel zijn misbruikt, gemarteld en gedood door ISIS.
De waarheid achter de foto's van een IDF-soldaat
Posted on Tuesday, September 01, 2015
Deze foto van een Israëlische soldaat die een Palestijnse jongen in de houdgreep heeft, stond in de kranten en op internet. Alleen Arabische lezers viel op hoe zorgzaam hij handelt.
Soldaat en vijf Palestijnen gewond bij actie in Jenin
Posted on Tuesday, September 01, 2015
Een soldaat van de anti-terrorisme eenheid Yamam is maandagavond gewond geraakt bij een actie in Jenin, en kwam pas na enkele uren weer bij bewustzijn. Ook raakten vijf Palestijnen gewond.
Video: Conflictloze choumous in Den Haag
Posted on Tuesday, September 01, 2015
Een Palestijn en een Israëliër die samen een choumous-restaurant beginnen in Den Haag, dit is iets wat je niet dagelijks hoort. Maar Yuval en Muawi vonden het een heel logische stap.
Enorme aardgasvoorraad ontdekt bij Egypte
Posted on Tuesday, September 01, 2015
Voor de Egyptische kust is een enorm groot aardgasveld ontdekt, dat voor tientallen jaren in de behoefte van het land kan voorzien en de invoer van Israëlisch gas overbodig zal maken.
Video: Oud-president Peres weer naar school
Posted on Tuesday, September 01, 2015
In deze videoclip vraagt de voormalige president Shimon Peres op de eerste schooldag aandacht voor het vak wiskunde.