Nieuws Archief

augustus 2015

Mythe van bloedbad in Deir Yassin duikt weer op
Geplaatst op maandag 31 augustus 2015
De hardnekkige mythe over een massamoord op Arabieren door Joden tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 voedt een nieuw soort antisemitisme, dat opduikt in Groot-Brittannië.
Video: Jeruzalem, een oude en een moderne stad
Geplaatst op maandag 31 augustus 2015
De heilige stad is altijd het bekijken waard, en het zijn niet alleen de oude gebouwen die je de adem benemen, maar er staan ook nieuwe gebouwen die de stad naar de moderne tijd leiden.
'Orthodoxe Joden lijken op evangelische christenen'
Geplaatst op zondag 30 augustus 2015
Er zijn sterke overeenkomsten tussen het geloof, het gedrag en de visie op Israël bij Amerikaanse orthodoxe Joden en evangelische christenen, blijkt uit een analyse van Pew Research.
Gestrande dolfijn voor de kust van Acre gered
Geplaatst op vrijdag 28 augustus 2015
Israëlische toeristen, politieagenten en leden van de kustwacht hebben gezamenlijk een dolfijn gered die voor de kust van de noordelijke Israëlische havenstad Acre (Akko) in nood was geraakt.
Historische fout of historisch akkoord?
Geplaatst op vrijdag 28 augustus 2015
Het akkoord over het Iraanse nucleaire programma, dat de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en Duitsland zien als een goede overeenkomst, wordt door Israël en een groot deel van de Arabische wereld beschouwd als een historische fout.
Video: Wie groef oude waterleiding naar Jeruzalem?
Geplaatst op vrijdag 28 augustus 2015
Archeologen ontdekten onlangs een vele kilometers lange uitgegraven waterleiding, die vanaf een berg over vele kilometers naar Jeruzalem slingert. Wie bouwde die?
Palestijnen willen hun vlag hijsen voor het VN-gebouw
Geplaatst op donderdag 27 augustus 2015
Hoewel de Palestijnen slechts een waarnemerstatus hebben bij de VN, vragen ze in een resolutie om hun vlag (en die van het Vaticaan) ook steeds te laten wapperen tijdens VN-vergaderingen.
Waar blijft de solidariteit van de christelijke wereld?
Geplaatst op donderdag 27 augustus 2015
Christenen ontvluchten Syrië en Irak voor islamistisch geweld, maar het christelijke Westen doet er het zwijgen toe. Kan Israël zijn grenzen openen voor deze vluchtelingen?
Israël treft wapenfabriek Hamas na raketaanval
Geplaatst op donderdag 27 augustus 2015
Na een raket uit de Gazastrook heeft de Israëlische luchtmacht een wapenfabriek van Hamas gebombardeerd. - Een petitie eist dat de blokkade van Gaza wordt opgeheven.
Jeruzalem lijdt onder golf van Palestijns geweld
Geplaatst op donderdag 27 augustus 2015
Jeruzalemse burgers, wanhopig over te weinig serieuze actie van de politie, startten 'Anti-Terreur TV' om de aanvallen te documenteren en bekend te maken.
De moeizame integratie van Ethiopische Joden
Geplaatst op donderdag 27 augustus 2015
Hoewel de grootste immigratiegolf van Ethiopische Joden in de jaren 1980 en 1990 plaatsvond, met een hoogtepunt tijdens de Operatie 'Salomo' in 1991, hebben zowel nieuwe immigranten als de nazaten heden ten dage nog te kampen met ernstige economische en sociale problemen.
Video van de dag: Bruiloft in een Israëlisch dorp
Geplaatst op donderdag 27 augustus 2015
Bruiloftsfeesten zijn in Israël grote gebeurtenissen, die door talrijke familieleden en bekenden van het bruidspaar met geluk- en zegenwensen worden begeleid.
‘Geprezen zij Allah. We mogen samen met Joden reizen!’
Geplaatst op woensdag 26 augustus 2015
Defensie Minister Ya'alon wil dat Joden en Palestijnen apart reizen in het openbaar vervoer. Nadat dit in mei via de Israëlische radio bekend werd, kwamen er felle reacties. Gelukkig heeft de Israëlische premier het initiatief gelijk de kop ingedrukt.
Rivlin: We hebben het recht ons in het land te vestigen
Geplaatst op woensdag 26 augustus 2015
De Israëlische president Reuven Rivlin heeft maandag in gesprekken met leiders uit de Westbank onderstreept, dat Israël het recht heeft om zich te vestigen op de zogenaamde Westbank. 'Voor mij is het recht op dit land geen politiek debat.'
Terreuraanslag op Jozefs Graf in Nablus verhinderd
Geplaatst op woensdag 26 augustus 2015
Israëlische troepen en de binnenlandse veiligheidsdienst hebben met de arrestatie van vier Palestijnen een aanval op Joden die bij Jozefs graf willen bidden, voorkomen.
41 gebieden gevaarlijk voor Israëlische toeristen
Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015
Het Israëlische antiterrorismebureau heeft voor de hoge Joodse feestdagen reiswaarschuwingen uitgegeven voor 41 regio’s, waar Joden doelwit van terroristen kunnen worden.
600 asielzoekers vrijgelaten na uitspraak van rechter
Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015
Bijna 1200 Afrikaanse asielzoekers worden deze week vrijgelaten uit het halfopen kamp Holot, omdat ze niet langer dan een jaar zonder proces mogen worden opgesloten.
President van vluchtelingen of beroemdheid in het Heilig Land?
Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015
Terwijl de Palestijnen (volgens hun media) in armoede leven, wordt de buitenlandse hulp (ook uw belastinggeld) gebruikt voor de bouw van een schitterend Gastenpaleis in Ramallah.
Video van de dag: Japanse papierkunst in Jaffa
Geplaatst op dinsdag 25 augustus 2015
Een museum in Jaffa presenteert momenteel een bijzondere tentoonstelling: Dertig kunstenaars uit tien landen tonen papierkunst (origami), die vooral in Japan zeer populair is.
Bezorgdheid over stagneren van economische groei
Geplaatst op maandag 24 augustus 2015
Als gevolg van de terugloop van de export en het inzakken van het toerisme na de laatste Gaza-oorlog stagneert de groei van de economie van Israël.
Khamenei roept opnieuw op tot vernietiging van Israël
Geplaatst op maandag 24 augustus 2015
Terwijl het westen de nucleaire overeenkomst met Iran als toenadering van Teheran tot het westen viert, maakt Khamenei opnieuw bekend dat hij de Joodse Staat wil vernietigen.
Israëlische boeren willen commercieel marihuana telen
Geplaatst op maandag 24 augustus 2015
Volgens bij de teelt betrokken personen kan de teelt van medische cannabis in de droge Arava-vallei de landbouwsector stimuleren en de Joodse Staat een belangrijk financieel voordeel opleveren.
Negen Palestijnen opgepakt na brandstichting
Geplaatst op maandag 24 augustus 2015
Negen Palestijnen zijn twee weken geleden opgepakt op beschuldiging van het met brandbommen bestoken van een auto en enkele huizen. Dit weekeinde zijn tien Joodse activisten verbannen uit Judea en Samaria.
Video: Israëlische militairen in reddingsoperaties
Geplaatst op maandag 24 augustus 2015
Het Israëlische leger heeft niet alleen de taak de burgers van het Heilige Land te beschermen. Een belangrijk aspect van hun werk is snelle hulp bij rampen, zoals in Haïti, Japan, de Filipijnen en Nepal.
Palestijnen etnisch gezuiverd, maar niet door Israël
Geplaatst op zondag 23 augustus 2015
Een Palestijns-Israëlische journalist verbaast zich erover, dat de wereld zwijgt over het Palestijnse lijden in Irak – maar dan begrijpt hij het: omdat Israël er niet bij betrokken is.
Commentaar: Zien we hoe het verhaal van de Verloren Zoon afloopt?
Geplaatst op zondag 23 augustus 2015
De gelijkenis van de verloren zoon, die uitloopt op een weggelopen oudste zoon, is als een profetie over terugkeer en verzoening – van Joden en christenen
Probeert Obama Israël te schande te maken?
Geplaatst op zondag 23 augustus 2015
De regering-Obama heeft vorige week blijkbaar geprobeerd steun te krijgen voor zijn gevaarlijke nucleaire overeenkomst met Iran, door Israël te schande te maken door het vrijgeven van historische documenten over het eigen nucleaire programma van de Joodse Staat.
Spaans festival biedt excuses aan na protesten
Geplaatst op zondag 23 augustus 2015
Protesten tegen antisemitisme en boycots helpen echt. Dat bleek toen het Spaanse Rototom Sunsplash festival vorige week van de Amerikaans-Joodse reggae-ster Matisyahu eiste, dat hij zou verklaren dat hij het recht van de Palestijnen op een eigen Staat erkent. Na talloze protesten bood het festival hem zijn excuses aan.
Barry Segal: ’Midden-Oosten-conflict is geestelijk conflict’
Geplaatst op vrijdag 21 augustus 2015
De kerk moet het feit onder ogen zien dat het Midden-Oostenconflict een geestelijk conflict is.’ Dit zei de in Israël wonende Messiaanse leider Barry Segal tijdens een bezoek aan Ierland. Segal benadrukte dat de kerk vergeving moet vragen voor haar afwijzende houding tegenover Israël.
Deze keer geen concessie aan Hamasleider Haniya
Geplaatst op vrijdag 21 augustus 2015
De drie zusters van Hamasleider Haniya krijgen geen toestemming van Israël om naar Gaza te reizen voor de bruiloft van Haniya's zoon, omdat Hamas twee Israëlische gijzelaars en twee lichamen van soldaten vasthoudt.
Video van de dag: Shabbatsliederen
Geplaatst op vrijdag 21 augustus 2015
Voor de Shabbat kijken we naar een verzameling van de populairste liederen die je niet alleen op de Sjabbat zingt, maar die graag gedurende de week in heel Israël worden gezongen.
IAEA: Iraniërs mogen hun kernreactor zelf controleren
Geplaatst op donderdag 20 augustus 2015
De Iraniërs mogen hun nucleaire programma zelf controleren, zo is de Iraaanse regering overeen gekomen met het International Atomic Energy Agency (IAEA). De slager mag dus voortaan zijn eigen vlees keuren?
Blog: Ayala Shapira vervult haar droom
Geplaatst op donderdag 20 augustus 2015
Ayala Shapira, die in december 2014 het slachtoffer werd van een brandbom en zware brandwonden opliep, is twaalf jaar geworden en heeft ter gelegenheid van haar Bat Mitzwah ceremonie een bezoek mogen brengen aan het Tempelplein.
Video van de dag: wateroorlog in de hitte
Geplaatst op donderdag 20 augustus 2015
Wanneer de hitte in Tel Aviv ondraaglijk wordt, komen de onverschrokken inwoners van de stad bij elkaar voor een wateroorlog, die de verhitte gemoederen wat moet afkoelen.
Israël observeert chaos op Syrische Golanhoogten
Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015
'We zijn op elk scenario in het Noorden voorbereid', zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die dinsdag met zijn minister van Defensie Moshe Ya'alon op de Golanhoogten was, om daar de voorbereidingen van de Israëlische strijdkrachten bij de Golangrens met Syrië te observeren.
Wat gaat Iran doen met geld van nucleair akkoord?
Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015
De door de regering-Obama bemiddelde nucleaire overeenkomst met Iran betekent voor de Islamitische Republiek een financiële meevaller, en indien de critici gelijk hebben, wordt niet verhinderd dat het land atoomwapens ontwikkelt.
Stenengooiers nemen Israëlische wegen over
Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015
Vier Joodse tieners en een Arabische vrouw raakten gewond, toen woensdagmorgen stenen werden gegooid naar een bus en twee auto's.
Hamas: Wij vingen een voor Israël spionerende dolfijn
Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015
Israëls Arabische tegenstanders hebben Israël weer eens op heterdaad betrapt bij het gebruik van dieren als spionnen en moordenaars. Deze keer was het een filmende dolfijn.
Europa financierde 'Breaking the Silence' tijdens oorlog
Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015
De Israëlische organisatie 'Breaking the Silence' , die anonieme beschuldigingen tegen het Israëlische leger publiceert, werd tijdens de laatste oorlog in de Gazastrook door Europese landen gefinancierd via de Palestijnse universiteit Bir Zeit.
Video van de dag: In de avond komt Tel Aviv tot leven
Geplaatst op woensdag 19 augustus 2015
Als de zon onder gaat boven de Middellandse Zee en de zomerse hitte wat afneemt, komt de Israëlische metropool Tel Aviv tot leven. Wie kan al slapen als er zoveel gebeurt?
Bij welke oever van de Jordaan werd Jezus gedoopt?
Geplaatst op dinsdag 18 augustus 2015
Aan welke oever van de rivier de Jordaan werd Jezus gedoopt, de rechter oever (nu Israëlisch) of de linker (nu Jordaans)? Christenen uit de hele wereld maken een pelgrimstocht naar Israël en Jordanië, en laten zich zowel aan de Jordaanse als bij de Israëlische oever van de rivier dopen.
'Als Joden en christenen dezelfde wortel hebben, zitten we toch op dezelfde boom?'
Geplaatst op dinsdag 18 augustus 2015
Je hoort vaak christenen zeggen, dat ze de Hebreeuwse wortels van hun geloof hebben ontdekt. Toch gaat veel onderwijs er vandaag vanuit, dat God de Joodse volgelingen van Yeshua op de ene 'boom' zet, en de Joden op de andere. Maar komt dat overeen met Paulus' figuratieve bijvoorbeeld in Romeinen 11?
Video: Chananya Naftali, verpleegkundige in de IDF
Geplaatst op dinsdag 18 augustus 2015
In deze video zien we hoe Chananya Naftali, een messiaanse soldaat, zijn opleiding als verpleegkundig soldaat ('hospik') bij de IDF afrondt met het afleggen van de eed, die tot hulp verplicht aan vriend én vijand.
Spaans festival eist erkenning 'Palestina' van Joodse zanger
Geplaatst op maandag 17 augustus 2015
Het internationaal beroemde Spaanse festival Rototom Sunsplash Reggae heeft het optreden van de Joodse Reggae-ster Matisyahu afgelast, nadat deze geweigerd had een verklaring af te geven waarin hij het recht van de Palestijnen op een eigen staat erkent.
De opmerkelijke stem van prof. Yisrael Aumann
Geplaatst op maandag 17 augustus 2015
In een wereld die geobsedeerd is door iemands reputatie, doet een conservatieve Israëlische Nobelprijswinnaar de liberale media-boot schommelen.
Leger bereidt zich voor op een conflict in Syrië
Geplaatst op maandag 17 augustus 2015
Het Israëlische leger heeft plannen en oefent voor het verloop van een aanval op Syrisch grondgebied, voor het geval dat het land tot een ​​dergelijke stap wordt gedwongen.
Video van de dag: Zonsondergang bij Haifa
Geplaatst op maandag 17 augustus 2015
Deze video laat u opnamen zien van de kust van Haifa, en van de drone die ze heeft gemaakt.
De boogschutters van Palmyra
Geplaatst op zondag 16 augustus 2015
Een aantal weken geleden veroverde ISIS de oasestad Palmyra in Syrië. In de Bijbel wordt deze stad Tadmor genoemd. Hij lag aan een oude karavaanroute, en is ooit door Salomo veroverd.
Knessetlid waarschuwt: Homo's controleren de media
Geplaatst op zondag 16 augustus 2015
Terwijl de meeste Israëli's willen, dat hun kinderen een normaal gezin stichten en kinderen krijgen, is er in Israël veel aandacht en acceptatie voor homoseksualiteit door de invloed van prominente homo's in media en maatschappij.
Video: Meteorenregen boven de woestijn
Geplaatst op zondag 16 augustus 2015
Veel Israëli's zijn in de nacht van woensdag op donderdag wakker gebleven en hebben in de woestijn gekeken naar de regen van meteoren.
Israëlische Arabieren willen zich bij ISIS aansluiten
Geplaatst op vrijdag 14 augustus 2015
Twee Arabieren met een Israëlisch paspoort zijn gearresteerd en aangeklaagd, omdat ze zich bij een terreurorganisatie wilden aansluiten. Al eerder zijn twee Israëlische Arabieren uit Nazareth gearresteerd toen zij terugkeerden uit het oorlogsgebied.
De Staat Israël: Bijbels of niet?
Geplaatst op vrijdag 14 augustus 2015
Het vierde Boroughpark-symposium, dat in februari plaatsvond, was geheel gewijd aan het Israëlisch-Palestijnse conflict en de vraag hoe Palestijnse en Joodse broeders en zusters, ondanks de immense verschillen in politieke en theologische zienswijzen, met elkaar kunnen omgaan.
Video van de dag: het gebergte van Gilboa
Geplaatst op donderdag 13 augustus 2015
De video van vandaag geeft u enkele timelaps-opnamen te zien van het gebergte van Gilboa, gelegen tussen Samaria en Galilea.
Turkije is favoriet doel van Israëlische toeristen
Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015
Turkije, Griekenland, de Verenigde Staten en Duitsland zijn geliefde bestemmingen van Israëlische toeristen. Door de goedkopere euro is de populariteit van Griekenland gestegen.
Commentaar: Is christelijke liefde voor Israël een bevlieging?
Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015
Is deze interreligieuze romance gedoemd weer een Romeo-en-Julia drama te worden, of krijgt deze een gelukkige afloop?
De Dode Zee, unieke bron van mineralen
Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015
De Dode Zee staat bekend om zijn extreem zoute en mineraalhoudende water. De mineralen van de Dode Zee hebben een helende werking bij huidziektes zoals neurodermitis of psoriasis.
Joden en Arabieren kunnen in vrede en respect leven
Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015
De ultraorthodoxe wijk Romera, in het noorden van Jeruzalem, was zondag het toneel van een ontroerend voorbeeld van Joden en Arabieren die samenleven, en in vrede, liefde en wederzijds respect met elkaar omgaan.
Video: Op de fiets door Zichron Ya'akov
Geplaatst op woensdag 12 augustus 2015
Vandaag maken we met een avontuurlijke fietser een fietstocht naar en door het schilderachtige stadje Zichron Ya'akov, en moshav met een lange geschiedenis.
Hamas geeft toe: Watercrisis in Gaza niet Israëls schuld
Geplaatst op dinsdag 11 augustus 2015
Volgens een door Hamas gecontroleerde krant is de watercrisis in de Gazastrook niet veroorzaakt door de Joden, die het land tot 2005 bestuurden, maar door verspillend gedrag van Palestijnse boeren.
Meeste Israëli's vinden dat hun land in gevaar is
Geplaatst op dinsdag 11 augustus 2015
Volgens een recente enquête vindt een meerderheid van de Israëlische Joden dat hun land in ernstig gevaar verkeert als gevolg van diverse veiligheids- en militaire bedreigingen.
Ruzie over Tel Aviv-dag op het Parijse strand
Geplaatst op dinsdag 11 augustus 2015
Het plan om het jaarlijkse strand langs de Seine op een van de dagen naar Tel Aviv te noemen, werd van linkse zijde fel bekritiseerd.
Israël ziet boycot als existentiële bedreiging
Geplaatst op dinsdag 11 augustus 2015
Een reeks successen van de BDS-beweging (boycot, desinvestering en sancties) heeft ertoe geleid dat veel Israëli’s inmiddels ernstig bezorgd zijn dat dit fenomeen Israël zal bedreigen in zijn bestaan. BDS gebruikt uitspraken over mensenrechten om vredelievende mensen te lokken, terwijl het tegelijkertijd de wedergeboorte van de staat Israël voorstelt als een criminele zaak.
Scheidslijn tussen seculier en religieus ligt niet scherp
Geplaatst op dinsdag 11 augustus 2015
Religieus of seculier Joods? Israël wordt steeds meer verwikkeld in een interne strijd om de ziel van de natie.
Slachtoffer aanval met mes vertelt over achtervolging
Geplaatst op maandag 10 augustus 2015
De 26-jarige Jehuda Ben Moyal werd zondag door een Arabier bij een tankstation gestoken. Voor de radio vertelt hij wat hij heeft meegemaakt: 'De Arabieren die om ons heen stonden, keken bij de achtervolging toe. Ze lachten en niemand greep in om mij te helpen.'
Toerisme Israël op dieptepunt na Gaza-oorlog
Geplaatst op maandag 10 augustus 2015
De Israëlische toerismebranche heeft zich nog steeds niet hersteld van de gevolgen van de Gaza-oorlog in de zomer van vorig jaar. Dat bleek afgelopen mei uit de cijfers van de Israel Hotel Association (IHA).
Meeste Israëli's bezitten een Bijbel en eren Gods Woord
Geplaatst op maandag 10 augustus 2015
Uit een recente enquête is gebleken, dat bijna alle Israëlische Joden een Bijbel (Tenach) bezitten, dat de meesten die vereren als het heilige Woord van God, en dat bijna de helft van de Joodse bevolking min of meer geregeld uit de Schrift leest.
Video van de dag: de Negev-woestijn in timelaps
Geplaatst op maandag 10 augustus 2015
Wanneer u denkt, dat er niet veel te zien is in de woestijn, dan bewijst deze video het tegendeel. In versnelde opnamen worden hier verscheidene plaatsen in de Negev-woestijn gepresenteerd.
Israëlische archeologen verrast over zeldzame vondst
Geplaatst op zondag 9 augustus 2015
Tijdens grondwerk ter voorbereiding van de bouw van een nieuwe kleuterschool in de Jeruzalemse wijk Amona ontdekten functionarissen de restanten van een Joods ritueel bad (mikweh) en een aangrenzende wijnpers, daterend uit de periode van de Tweede Tempel.
Zeg niet 'Vrede, vrede', terwijl er geen vrede is
Geplaatst op zondag 9 augustus 2015
De Britse journalist Charles Gardner waarschuwt tegen vertrouwen op de nucleaire overeenkomst met Iran. Dit land pocht dat het Amerika te slim af is geweest, en blijft dreigen met de vernietiging van Israël.
Video voor de vrijdagavond: Shabbat Shalom
Geplaatst op vrijdag 7 augustus 2015
Een korte inspirerende video voor de komende shabbat op traditioneel-Joodse manier. Een avond in de familiekring met gebeden, zang en vreugde.
Kabinet keurt Israëlische begroting 2015-2016 goed
Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015
Met 20 stemmen vóór hebben de ministers van het Israëlische kabinet donderdagochtend de begroting voor 2015-2016 goedgekeurd. De ministers hadden een hele nacht onderhandeld om uiteindelijk de omstreden begroting uit te werken. Er wordt een begin gemaakt met een aantal hervormingen.
Israel Heute TV: Terreur, Torah en Toeristische plaatsen
Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015
We maken kennis met de Duitstalige nieuwsuitzendingen van Israel Heute. 'Wij willen tonen hoe Israëli's leven, wat hen in het dagelijks leven bezighoudt, en waarom veiligheid in dit land zo’n grote rol speelt. Bovendien ontmaskeren wij Arabische propaganda en stellen wij de antisemitische hetze aan de kaak.'
Goliath's reusachtige poort gevonden in de tel van Gath
Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015
Een expeditie van de Bar Ilan Universiteit heeft de vestingwerken en de gigantische toegangspoort ontdekt van de Bijbelse stad Gath van de Filistijnen, de thuisbasis van Goliath.
Moslims vielen Franse christen aan op de Tempelberg
Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015
Een Franse tourist is op de Tempelberg aangevallen toen hij de Israëlische vlag vertoonde. Moslim- en christelijke leiders hebben in een document verklaard dat de Joden geen binding hebben met de Tempelberg.
Video: Het leger als smeltkroes van immigranten
Geplaatst op donderdag 6 augustus 2015
Het Israëlische leger is altijd een smeltkroes van verschillende immigranten naar Israël geweest. In deze video zien we een eenheid die bestaat uit immigranten uit een groot aantal landen.
Meer christenen nemen dienst in het Israëlische leger
Geplaatst op woensdag 5 augustus 2015
Het aantal christen-Arabieren, dat vrijwillig dienst neemt in de IDF, is toegenomen van 20 tot 30 enkele jaren geleden, tot meer dan 100. Het Gadna-jeugdbattaljon project voor Arabische jonge christenen wil hen voor dienstnemen motiveren.
Palestijnen zouden weer Israëlisch bestuur willen
Geplaatst op woensdag 5 augustus 2015
Een Palestijnse mensenrechten-activist constateert dat Hamas de ingevoerde cement vooral voor zichzelf bestemt en er weinig van wederopbouw te merken is. Velen verlangen terug naar het Israëlische burgerlijke bestuur.
Video van de dag: Liefde en Landschappen
Geplaatst op woensdag 5 augustus 2015
Het is nu het seizoen van de bruiloften. Veel echtparen geven elkaar het ja-woord in een adembenemend mooie omgeving, of laten zich daar op de foto zetten.
Israëlische artsen redden leven van Arabische tiener
Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2015
Medici van het Rambam-ziekenhuis in Haifa hebben in een kostbare operatie het leven gered van een 18-jarige Arabier uit Hebron, die verongelukte tijdens een autorit bij zijn afstudeerfeest.
Politie tast door: Joodse extremisten gearresteerd
Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2015
Na de aanvallen door (waarschijnlijk) Joodse extremisten treedt de politie harder op; een rechtse activist en een man die zich verheugde over een dode bij de steekpartij bij de homo-parade zijn opgepakt.
Turkse moslims herbouwen synagoge in Diyarbakir
Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2015
Abdullah Demirbas, de voormalige islamitische burgemeester van de Turkse stad Diyarbakir, heeft kerken in zijn stad laten herbouwen en wil nu een plaatselijke synagoge herstellen.
Drie gewonden door brandbom op rijdende auto
Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2015
Door een brandbom, die maandagavond in Jeruzalem naar een rijdende auto van Joden werd gegooid, zijn drie mensen gewond geraakt. De auto raakte in brand en ramde een taxi, waarvan de bestuurder licht gewond raakte. Een soldaat wist de brand te blussen en liep daarbij ook brandwonden op.
Video van de dag: Israël is gewoon ongelofelijk
Geplaatst op dinsdag 4 augustus 2015
De video van vandaag laat zien wat de bezoekers in Israël verwachten. Het Heilige Land is gewoon ongelofelijk: de Westelijke Muur, de woestijn, oeroude bouwwerken, de Dode Zee, de gastvrijheid van de bedoeïenen.
Israël bindt de strijd aan met 'Joodse terreur'
Geplaatst op maandag 3 augustus 2015
Als maatregel tegen Joods terrorisme kan administratieve hechtenis ook aan Joden worden opgelegd. Het hele politieke spectrum veroordeelde de gewelddaden van vorige week.
Temperaturen tot 49 graden – Airco's lopen warm
Geplaatst op maandag 3 augustus 2015
Het Heilige Land zucht onder een hittegolf. Door de recordbrekende temperaturen is het stroomverbruik door airco's enorm toegenomen. In Kibboetz Gilgal en Bet Ha'arava in de zuidelijke Jordaanvallei is de temperatuur tot 49 graden gestegen.
Israëls zelfkastijding na dood van baby is verontrustend
Geplaatst op maandag 3 augustus 2015
Israëlische Joden zijn zo snel bereid om de schuld op zich te nemen, dat zij degenen in de kaart spelen die hen willen delegitimeren. De verontwaardiging over de dood van een Palestijns kind lijkt veel groter dan over een Joods kind.
Video van de dag: trommelen en rappen tegen de oorlog
Geplaatst op maandag 3 augustus 2015
Vandaag een ongewone muziekvideo voor u: de Israëlische soldaat Dror Gomel staat op zijn pantserwagen en gebruikt deze als drumstel.
Hoe reageren Israëli's en Palestijnen op aanslagen?
Geplaatst op maandag 3 augustus 2015
Op gewelddaden wordt zeer verschillend gereageerd. De aanslagen door ultraorthodoxen vorige week werden door Israëli's en Palestijnen scherp veroordeeld, maar een Palestijn die een aanslag pleegt wordt door de Palestijnse Autoriteit toegejuicht.
Eerste kinderkamp voor Israëlische Aramese christenen
Geplaatst op zondag 2 augustus 2015
De Aramese christenen in Israël houden dit jaar voor het eerst een kinderkamp, in de oude stad Kfar Baram, die voor 1948 geheel door hen werd bewoond. Zij streven naar herbouw van deze stad, om er weer te gaan wonen.
Rellen op Westbank en veel kritiek op Israël na brandstichting
Geplaatst op zaterdag 1 augustus 2015
De brandstichting in het huis van een Palestijns gezin, in de nacht van donderdag op vrijdag, waarbij een baby werd gedood en zijn broer en ouders ernstig gewond raakten, is wereldwijd scherp veroordeeld. In het hele land waren rellen; bij een ervan werd een Palestijnse aanvaller gedood.

Laatste uitgave

Archief