Nieuws Archief

juli 2015

Knesset keurt wet op dwangvoeding gevangenen goed
Geplaatst op vrijdag 31 juli 2015
De Knesset heeft goedgekeurd dat dwangvoeding van gevangenen tijdens een hongerstaking toegestaan is. Dit biedt rechters de mogelijkheid gevangenen te dwingen tot dwangvoeding of medische behandeling wanneer hun leven of hun gezondheid in gevaar is.
Palestijnse baby dood door brandstichting
Geplaatst op vrijdag 31 juli 2015
Bij brandstichting in het Palestijnse dorp Doema is een baby gedood en kregen drie personen zware brandwonden. Op grond van Hebreeuwse teksten op de muur denkt de politie aan Joodse extremisten. Hamas heeft een 'Dag van Woede' uitgeroepen.
Zes gewonden bij aanval op Jeruzalemse homo-parade
Geplaatst op vrijdag 31 juli 2015
Een orthodoxe Jood heeft tijdens de (omstreden) Jeruzalemse Gay Pride Parade zes mensen met een mes gestoken. Regering en rabbijnen veroordeelden het gebruik van geweld.
Video: IDF-soldaten wensen u Shabbat Shalom!
Geplaatst op vrijdag 31 juli 2015
Deze soldaten van de Israel Defense Forces (IDF), afkomstig van alle hoeken van de aarde, wensen alle kijkers vandaag met deze video Shabbat Shalom!
Kritiek op Netanyahu's goedkeuring van bouwplannen
Geplaatst op donderdag 30 juli 2015
Premier Netanyahu heeft na de afbraak van twee woongebouwen in de nederzetting Bet El toestemming gegeven voor de bouw van honderden woningen in Bet El en Oost-Jeruzalem. Volgens de VS, de EU en de Palestijnse Autoriteit brengt dit de tweestatenoplossing in gevaar.
Onderzoek naar mogelijke herbouw nederzetting Sa Nur
Geplaatst op donderdag 30 juli 2015
In de tien jaar geleden ontruimde nederzetting Sa Nur, in het noorden van de Westbank, is de rust weergekeerd nadat de instanties hadden toegezegd de mogelijkheden voor herbouw van de nederzetting te zullen onderzoeken.
'Israël doodt uitgewisselde kindermoordenaar in Syrië'
Geplaatst op donderdag 30 juli 2015
Israëls nieuwszender Channel 2 meldde woensdag, dat waarschijnlijk de Israëlische luchtmacht bij een aanval op het Syrische deel van de Golanhoogten de beruchte terrorist Samir Kuntar heeft gedood, samen met vier andere militanten.
Antisemitisme-video: Bespuugd, bedreigd, uitgescholden
Geplaatst op donderdag 30 juli 2015
Steeds meer Joodse Nederlanders maken melding van antisemitisme. Met de aanslagen op Joodse doelwitten in Parijs en Kopenhagen, lijkt de onveiligheid in de rest van Europa ook toe te nemen. Chantal is Joods en piekert er niet over om te vluchten. Maar hoe geef je uiting aan je geloof als het onder druk staat?
Aardbeving bij Dode Zee; vrees voor grotere beving
Geplaatst op donderdag 30 juli 2015
Een aardbeving heeft donderdagochtend vroeg het Heilige Land doen trillen. De beving onder de Dode Zee was in het hele land tot in de stad Haifa in het noorden te voelen. Tot nu toe zijn er geen berichten over slachtoffers en schade.
Video van de dag: de Dode Zee van bovenaf gezien
Geplaatst op donderdag 30 juli 2015
In deze korte video zien we opnamen vanuit de lucht, genomen vanaf de Israëlische westelijke kant van de Dode Zee. De verbazingwekkende resultaten van het dalende waterpeil en de vorming van zinkgaten zijn er goed te zien.
Jonathan Pollard komt vrij na 30 jaar gevangenschap in VS
Geplaatst op woensdag 29 juli 2015
Geruchten over de mogelijke vrijlating van de Amerikaans-Israëlische spion Jonathan Pollard, tot levenslang veroordeeld wegens spionage, zijn van Amerikaanse zijde bevestigd.
Video: Joodse Maccabi-spelen in Berlijn
Geplaatst op woensdag 29 juli 2015
In 1936 verbood Adolf Hitler Joden om mee te doen met de Olympische Spelen in Berlijn. Nu, 70 jaar later, nemen meer dan 2500 joodse atleten deel aan de veertiende editie van de Europese Maccabi-spelen, in het Olympiapark, pal naast het Olympisch Stadion.
Weer rellen in Bet El na sloopopdracht Hooggerechtshof
Geplaatst op woensdag 29 juli 2015
Het Israëlische Hooggerechtshof wil twee omstreden woongebouwen in de nederzetting Bet El laten slopen omdat deze op Palestijns land zouden staan. Dit heeft voor de tweede nacht tot gevechten met de politie geleid, en tot fel verzet van rechtse politici in de Knesset. Een nieuw conflict dreigt in de ontruimde nederzetting Sa-Nur.
Knesset hernieuwt banden met christen-parlementariërs
Geplaatst op woensdag 29 juli 2015
De Israëlische Knesset hernieuwde vorige week zijn Christian Allies Caucus, zoals na elke verkiezing behoort te gebeuren. Dit is een groep Knessetleden uit diverse partijen, die de samenwerking tussen christelijke leiders en organisaties wereldwijd en de Staat Israël willen versterken.
7000 Ethiopische Joden mogen naar Israël komen
Geplaatst op dinsdag 28 juli 2015
Minister Silvan Shalom van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat hij alle Ethiopische Joden naar Israël wil halen die in het Oost-Afrikaanse land op uitreis wachten. Het zou gaan om 7000 mensen, waaronder familieleden van 500 Ethiopiërs die momenteel in het Israëlische leger dienen.
Palestijn sterft op de vlucht voor politie
Geplaatst op dinsdag 28 juli 2015
Een 18-jarige Palestijn, die werd gezocht wegens wapensmokkel, is maandag in Kalandiya in de buurt van Ramallah door Israëlische politie in zijn been geschoten. De gewonde man viel later van een dak, pal voor de voeten van de Israëlische veiligheidsmanschappen. Hij was op slag dood.
Israëlische Eenheid? Alleen in tijden van crisis
Geplaatst op dinsdag 28 juli 2015
De resultaten van een nieuw onderzoek dat de Israëlische nieuwssite Ynet deze week publiceerde, suggereren dat de Israëli's alleen verenigd zijn in tijden van crisis, zoals oorlogen of andere rampen, en dat de norm voor de Joodse Staat verdeeldheid en intern conflict is.
Regeringscrisis dreigt om sloop illegale woningen
Geplaatst op dinsdag 28 juli 2015
Na het ontruimen van een nieuwe wijk in de Joodse nederzetting Bet El, op de Westbank, waar op last van het hooggerechtshof huizen moeten worden gesloopt omdat ze op Palestijns land staan, dreigen enkele ministers de regeringscoalitie te verlaten.
Video van de dag: Israël in 60 seconden
Geplaatst op dinsdag 28 juli 2015
Dit is Israël: Snelle beelden tonen een zich snel ontwikkelende natie, die ook weet hoe te ontspannen en plezier te maken. Israël is gezegend met prachtige landschappen, met inspirerende culturele evenementen, geavanceerde technologie en interessante mensen.
Hamas traint 25.000 toekomstige strijders in zomerkampen
Geplaatst op maandag 27 juli 2015
De militaire vleugel van Hamas, de Qassambrigade, opende zaterdag zijn zomervakantiekamp voor dit jaar. In de Gazastrook worden daarbij 25.000 Palestijnen opgeleid tot strijders. Hamas houdt dergelijke kampen ook in de winter.
Nieuwe hoop voor ex-spion Jonathan Pollard
Geplaatst op maandag 27 juli 2015
De in de VS tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde Israëlische spion Jonathan Pollard zou nog dit jaar kunnen worden vrijgelaten, melden verschillende Israëlische media. Pollard werd in 1985 gearresteerd en twee jaar later veroordeeld wegens spionage voor de Israëlische geheime dienst.
Israël blijft zich tegen akkoord met Iran verzetten
Geplaatst op maandag 27 juli 2015
Israël verwerpt de bedreigingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, dat verzet tegen de nucleaire overeenkomst met Iran de positie van de Joodse Staat in de wereld zal schaden.
Video: Zo zou de Derde Tempel kunnen worden
Geplaatst op maandag 27 juli 2015
Zondag herdacht het Joodse volk de verwoesting van de Eerste en de Tweede Tempel en andere rampen. In deze video zien we een ontwerp van de Derde Tempel, gemaakt door het Tempelinstituut.
Politie voorkomt aanval op gelovigen op Tishah Be'Av
Geplaatst op zondag 26 juli 2015
Met een inval op het Jeruzalemse Tempelplein reageerde de Israëlische politie zondag op het opslaan van wapens in de Al Aqsa-moskee. Die waren bedoeld om te worden gebruikt tegen de Joodse gelovigen die Tishah Be'Av wilden gedenken bij de Klaagmuur.
Als God ons informeert
Geplaatst op zondag 26 juli 2015
Profetie is een precair onderwerp. Niet voor niets waarschuwt de apostel Johannes de gelovigen op indringende wijze voor valse profeten. Ook wordt uitlegging van profetie vaak meer gewaardeerd dan het eigenlijke profetische Woord van God. Maar moeten wij dan vanwege de misstanden het profetische Woord links laten liggen?
Grootste bosbrand sinds jaren is onder controle
Geplaatst op zondag 26 juli 2015
Brandweerlieden uit geheel Israël hebben zaterdag met behulp van blusvliegtuigen een zware bosbrand geblust bij Beth Shemes, in de omgeving van Jeruzalem. Hierbij werden zij gesteund door blusvliegtuigen.
Israël schenkt Jordanië 16 gevechtshelikopters
Geplaatst op vrijdag 24 juli 2015
Het Israëlische leger heeft kosteloos 16 gevechtshelikopters (foto) overgedragen zijn buurland Jordanië. Deze zullen worden gebruikt voor de beveiliging van de Jordaanse grenzen met Syrië en Irak bij de strijd tegen de Islamitische Staat.
‘Palestijnen boycotten Israël niet’
Geplaatst op vrijdag 24 juli 2015
Bassem Eid, een Palestijnse mensenrechtenactivist, zei in een recent interview: ‘Als de Palestijnen Israël niet eens boycotten, dan hoeft de wereld het ook niet voor de Palestijnen te doen.’ Hij beklemtoont dat Israël geen apartheidsstaat is.
Record aantal passagiers op luchthaven Ben Goerion
Geplaatst op vrijdag 24 juli 2015
Donderdag was een topdag voor de internationale luchthaven, ruim 70.000 passagiers kwamen aan of vertrokken. De populairste vakantiebestemmingen van de Israëli's zijn Griekenland, Turkije en Duitsland.
Video: Bedrijven leren cyberaanvallen afslaan
Geplaatst op vrijdag 24 juli 2015
De conflicten van de toekomst worden niet alleen met geweren en tanks uitgevochten, ook toetsenbord en muis kunnen gevaarlijke wapens zijn. Cyberaanvallen via internet kunnen landen en bedrijven in gevaar brengen.
Palestijnse scholen wakkeren Jodenhaat aan
Geplaatst op donderdag 23 juli 2015
Volgens een uitvoerig rapport, dat een Israëlische lerarenvereniging samen met de organisatie Palestinian Media Watch heeft opgesteld, zorgt de Palestijnse Autoriteit er in zijn scholen en via TV-uitzendingen voor, dat de haat tegen Israël wordt versterkt en dat terroristen en martelaren worden geëerd.
Palestijn doodgeschoten bij inval nabij Hebron
Geplaatst op donderdag 23 juli 2015
Tijdens een inval van het Israëlische leger in Beit Ummar, ten noorden van Hebron, werd een Palestijn doodgeschoten. Volgens het leger wilde een speciale eenheid in de nacht van woensdag op donderdag gezochte Palestijnen arresteren, toen ze in een huis met aanzienlijk verzet te maken kregen.
Sgt Ohad – gewond in Gaza – moet alles weer leren
Geplaatst op donderdag 23 juli 2015
De operatie Sterke Rots – de Gaza-oorlog van zomer 2014 – heeft het leven van veel mensen veranderd. Bij sergeant Ohad Ben Yishai stond zijn leven op zijn kop toen hij zwaar gewond raakte. Langzaam gaat hij vooruit, en veel dingen moet hij opnieuw leren.
Video van de dag: Harde fitness training van soldaten
Geplaatst op donderdag 23 juli 2015
De video van vandaag geeft een blik in de harde fysieke training van de gevechtseenheden van het Israëlische leger. De goede fysieke condities van zijn mannen en vrouwen was een van de factoren, die hebben bijgedragen aan het winnen van tal van oorlogen sinds de oprichting van Israël.
Ein Karem Israëlisch of Palestijns cultureel erfgoed?
Geplaatst op woensdag 22 juli 2015
De Palestijnse Autoriteit wil met een juridische strijd verhinderen dat twee dorpen, die nu voorsteden van Jeruzalem zijn, door de UNESCO worden erkend als Israëlisch cultureel erfgoed, omdat Palestijnen dan het recht om terug te keren naar deze dorpen zouden verliezen.
Ontcijferde oeroude boekrol toont aan: Bijbel onveranderd
Geplaatst op woensdag 22 juli 2015
Israëlische wetenschappers hebben op een sterk verkoolde boekrol Bijbelse teksten ontcijferd. Het document is ongeveer 1500 jaar oud en bevat het begin van het boek Leviticus. Om de lettertekens van de verkoolde boekrollen te reconstrueren, werd een nieuw tomografieprocédé van een Israëlisch bedrijf gebruikt.
'We hebben genoeg van die dubbele standaard'
Geplaatst op woensdag 22 juli 2015
Israël hanteert een zeer hoge morele standaard voor zijn leger en is daardoor te weinig daadkrachtig, wat levens van soldaten in gevaar brengt. Toch wordt het land beoordeeld met een 'dubbele standaard', en kan Israël misschien beter ophouden met die hoge moraal.
Iraans nucleair akkoord kan economie Israël schaden
Geplaatst op woensdag 22 juli 2015
De Iraanse nucleaire overeenkomst vormt niet alleen een militaire dreiging, maar kan ook een ernstig economisch probleem zijn dat buitenlandse investeringen in Israël kan schaden, en toerisme ontmoedigen en veel jonge Israëli's het land doen verlaten, meent minister Silvan Shalom.
Rabbijnen steunen herstel Kerk van de Broodvermenigvuldiging
Geplaatst op dinsdag 21 juli 2015
Een groep rabbijnen heeft besloten de restauratie van de Kerk van de Broodvermenigvuldiging, waarin onlangs brand werd gesticht, financieel te steunen, ondanks bedenkingen vanuit de Joodse wet, dat het christendom een afgodendienst zou zijn.
Tien jaar geleden: Gaza ontruimd en de orkaan Katrina
Geplaatst op dinsdag 21 juli 2015
Volgende maand is het tien jaar geleden dat meer dan 8000 Joden de Gazastrook moesten verlaten onder druk van Amerikaanse en andere politici, krachtens een 'land-voor-vrede' overeenkomst. Volgende maand is het ook tien jaar geleden dat de orkaan Katrina de stad New Orleans teisterde.
Arabische journalisten: 'Palestijnen genieten Israëls veiligheid'
Geplaatst op dinsdag 21 juli 2015
De Iraanse journalist Amir Taheri heeft onlangs uitvoerig uitgelegd, waarom de Arabische wereld het Palestijnse conflict met Israël verwaarloost: Geen enkele Arabier voelt zich veilig in zijn eigen land, behalve de Palestijnen, die zich volledig veilig voelen omdat Israël hen zal beschermen tegen ISIS.
Video: Joden en Arabieren surfen voor vrede
Geplaatst op dinsdag 21 juli 2015
De stranden van Tel Aviv behoren tot de mooiste van de wereld, en zijn ook populair bij surfers uit de hele wereld. 'Surfing 4 Peace' (surfen voor vrede) is een vereniging van Israëlische surfers, Joden en Arabieren, die met gelijkgestemden in andere landen van gedachten wisselen over alle barrières van cultuur, politiek en religie heen.
Bij Shalit-deal vrijgelaten terrorist leidde moordaanslag
Geplaatst op maandag 20 juli 2015
De Israëlische veiligheidsdiensten hebben de identiteit vrijgegeven van de terroristen die vorige maand betrokken waren bij een schietpartij, waarbij Maleachi Rosenfeld werd gedood, en weer was er een terrorist bij betrokken die was vrijgelaten in ruil voor de Israëlische soldaat Gilad Shalit.
Hamas smokkelt materiaal voor tunnels en raketten
Geplaatst op maandag 20 juli 2015
Hamas blijkt via de grensovergang Kerem Shalom op grote schaal bouwmaterialen voor tunnels en raketten de Gazastrook binnen te smokkelen. Een deel van het materiaal zou verkeerd opgegeven zijn, en raketonderdelen zouden verstopt zijn in vrachtwagens met hulpgoederen.
Machtsstrijd in de Gazastrook dreigt te escaleren
Geplaatst op maandag 20 juli 2015
Zondagochtend vroeg zijn in de Gazastrook zes auto's van Hamas- en Islamitische Jihad-functionarissen opgeblazen. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit het werk is van aanhangers van de Islamitische Staat.
Video: Israël verwelkomt nieuwe immigranten
Geplaatst op maandag 20 juli 2015
'Welkom thuis'. Met deze boodschap worden in het gehele Heilige Land de nieuwe immigranten begroet. Ook deze zomer komen weer chartervluchten uit de gehele wereld aan in Israël, om Joden naar hun vaderland te brengen.
'Geen stoel meer vrij bij de vluchten naar Iran'
Geplaatst op zondag 19 juli 2015
Nu er een nucleair akkoord is gesloten tussen Iran en de Westerse landen, en binnenkort de sancties worden opgeheven, staan die Westerse landen in de rij om zaken te doen met en te investeren in datzelfde Iran.
Haatbrochures ultraorthodoxen tegen militaire dienst
Geplaatst op vrijdag 17 juli 2015
Radicale ultraorthodoxe groepen hebben in Israël brochures verspreid, waarin zij stemming maken tegen ultraorthodoxe Joden die in het Israëlische leger zitten of zich daar willen aanmelden. Zij zouden hun ziel aan de duivel hebben verkocht.
Holocaust-overlevende helpt nu bedreigde christenen
Geplaatst op vrijdag 17 juli 2015
De Brits-Joodse uitgever Lord Weidenfeld, als 19-jarige door christenen uit nazi-Oostenrijk gehaald en naar het veilige Engeland gebracht, vergeldt deze weldaad door nu bedreigde Syrische christenen naar het veilige Europa te halen.
Jeruzalem is Israëls hoofdstad (en andere ongemakkelijke waarheden)
Geplaatst op vrijdag 17 juli 2015
Een Palestijnse mensenrechtenactivist geeft zijn analyse van het Israëlisch-Palestijnse conflict, en speciaal de zeer vreemde rol van de Verenigde Staten betreffende de toekomst van Jeruzalem.
Video: TV-presentator Lusy Aharish van i24news
Geplaatst op vrijdag 17 juli 2015
Het Israel Today TV-team bezocht de nieuwsstudio van de sinds 2013 uitzendende TV-zender i24news en sprak er met nieuwslezeres Lucy Aharish – een moslima.
Weer raketaanval vanuit de Gazastrook
Geplaatst op donderdag 16 juli 2015
In de nacht van woensdag op donderdag werd Israël opnieuw vanuit de Gazastrook met een raket aangevallen. Het projectiel sloeg in op onbebouwd terrein in de buurt van de kuststad Ashkelon. Volgens Peter Lerner, de woordvoerder van het Israëlische leger, stelt Israël de islamitische organisatie Hamas verantwoordelijk voor de aanval.
Husseins vredestichter: een christen
Geplaatst op donderdag 16 juli 2015
Voor de Jordaanse generaal-majoor Imad Saliba Ma'ayah was het vredesverdrag dat Jordanië in 1994 met Israël sloot, de vervulling van een Bijbelse profetie. Ma'ayah, een christen, was door koning Hoessein opgenomen in het team dat destijds de vredesonderhandelingen met Israël voerde. Het ruim twintig jaar oude vredesverdrag houdt nog altijd stand.
Moordenaars van Danny Gonen zijn opgepakt
Geplaatst op donderdag 16 juli 2015
De Israëlische veiligheidsdiensten hebben bij huiszoekingen vijf mannen opgepakt, die betrokken waren bij de moord op Danny Gonen op 19 juni. De schutter blijkt nog veel meer op zijn kerfstok te hebben.
Arabische haat tegen Israël veranderde in liefde
Geplaatst op donderdag 16 juli 2015
Een Egyptische kerkleider, die nu in West-Londen woont, vertelde tijdens een conferentie in Manchester hoe zijn haatgevoelens voor hun oude vijand Israël in liefde veranderden – door de Bijbel te lezen.
Video: Vliegend boven de haven van Herzliya
Geplaatst op donderdag 16 juli 2015
Vandaag laten we u luchtopnamen zien van een van de mooiste kustgebieden van Israël: De video-drone is tijdens zonsondergang over de haven van Herzliya gevlogen. Geniet van het uitzonderlijk uitzicht over de boten, de hotels en de Middellandse Zee.
Moslimwereld reageert verdeeld op atoomovereenkomst
Geplaatst op woensdag 15 juli 2015
De nucleaire overeenkomst tussen Iran en de wereldmogendheden splijt de moslimwereld. Landen die vriendschappelijk met Teheran zijn verbonden, prezen de 'historische' overeenkomst. Andere landen reageerden voorzichtig, de vijanden van de Islamitische Republiek toonden zich bezorgd.
Blog: Shays persoonlijke strijd, terug naar het leven
Geplaatst op woensdag 15 juli 2015
Een jaar na de Gaza-oorlog, het militaire offensief 'Sterke Rots', willen we onze gewonde en gesneuvelde soldaten en burgers gedenken en u oproepen tot ondersteuning van onze soldaten in de strijd om het Heilige Land.
Militaire opties terug na nucleair akkoord met Iran?
Geplaatst op woensdag 15 juli 2015
De meeste Israëlische commentatoren zijn geschokt over de nucleaire overeenkomst met Iran. De wereld heeft het lot van het Midden-Oosten in de handen van een onbetrouwbaar regime gelegd.
Video van de dag: Stuntvliegers boven Israël
Geplaatst op woensdag 15 juli 2015
Ze schilderen met hun vliegtuigen witte strepen langs de blauwe hemel: de stuntvliegers van de Israëlische luchtmacht zijn de beste luchtacrobaten van de wereld.
Atoomoverleg: 'Het Westen heeft alles laten schieten' (video)
Geplaatst op dinsdag 14 juli 2015
Jeruzalem beschouwt de overeenkomst met Iran als een capitulatie van het Westen. 'Dit is een historische fout,' waarschuwde Israëls minister van Defensie, Moshe Ya’alon. 'Het westen heeft de meeste eisen tegen het bloedregime in Iran laten vallen. Iran verspreidt terreur in de wereld en wordt daar nu voor beloond.
Wil Netanyahu nieuwbouw nederzettingen stoppen?
Geplaatst op dinsdag 14 juli 2015
'We kunnen niet doorgaan met de bouw van nederzettingen, we moeten in plaats daarvan proberen de bestaande nederzettingen te behouden' zou de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben gezegd.
Commentaar: Is christelijk zionisme misleid?
Geplaatst op dinsdag 14 juli 2015
De oprichting van de Staat Israël na negentien eeuwen ballingschap, en de daarop volgende oorlogen, brachten de Vervangingstheologie een zware klap toe. Maar vandaag is het christen-zionisme in de verdediging door oneerlijke vragen en onterechte kritiek.
Video: Messiaanse soldaat over Gaza-oorlog van 2014
Geplaatst op dinsdag 14 juli 2015
Enkele weken nadat de VN Israël veroordeelde wegens vermeende oorlogsmisdaden tijdens de Gaza-oorlog van vorig jaar, vertelt een jonge Israëlische Messiaanse soldaat, die deel had aan het conflict, in een YouTube filmpje wat er werkelijk gebeurde.
Commissie toetst doodvonnis voor terroristen
Geplaatst op maandag 13 juli 2015
Premier Benjamin Netanyahu heeft een regeringscommissie ingesteld die het doodvonnis voor terroristen moet toetsen. Een desbetreffende wet bestaat al sinds 1994, maar werd tot nog toe niet toegepast. Tegenstanders menen dat je een moordenaar niet hetzelfde mag aandoen wat zij hun slachtoffers hebben aangedaan.
Drie Joodse jongeren verdacht van brand in kerk
Geplaatst op maandag 13 juli 2015
De Israëlische politie en de veiligheidsdienst Shabak hebben drie Joodse jongeren gearresteerd, die verdacht worden van betrokkenheid bij de brandstichting in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging in Galilea, die ernstig werd beschadigd.
Eerste strijdster tegen ISIS teruggekeerd in Israël
Geplaatst op maandag 13 juli 2015
Gill Rosenberg, een Canadees-Israëlische, is naar Israël teruggekeerd, nadat ze de laatste 8 maanden samen met Koerdische strijders in de frontlinies tegen ISIS in Syrië en Irak was. 'Als Joden zeggen we: er mag nooit weer een Holocaust of volkenmoord plaatsvinden. Maar dit geldt niet alleen voor ons Joden. Dit geldt voor iedereen.'
Video: Internationale Folk muziek uit Israël
Geplaatst op maandag 13 juli 2015
De zespersoons folkband The Angelcy uit Tel Aviv is ook geliefd in Europa, doordat in de veelvormige Israëlische muziek invloeden van over de hele wereld hoorbaar zijn.
'Er zijn in Iran christenen die voor Israël bidden'
Geplaatst op zondag 12 juli 2015
'Ik houd van Israël,' vertelde een Iraanse deelnemer aan een conferentie in Manchester, die tot doel had bruggen te bouwen tussen volgelingen van Jezus in het Midden-Oosten. 'Ik kom dan wel uit Iran, maar ik houd van Israël, en er zijn christenen die bidden voor Israël in Iran.'
'Geen gevangenenruil met Hamas”
Geplaatst op vrijdag 10 juli 2015
Israël zal geen Hamas-gevangenen vrijlaten om hen uit te wisselen tegen de twee Israëli's die momenteel blijkbaar in de Gazastrook vastgehouden worden, zo werd vernomen vanuit de veiligheidsdiensten.
Israëlisch Arabische imam roept op tot steun aan ISIS
Geplaatst op vrijdag 10 juli 2015
De imam (leider) van de Al-Tawhid-moskee in de Israëlische stad Umm al-Fahm heeft in een toespraak opgeroepen tot steun aan de Islamitische Staat. Hij verweet Hamas dat deze te gematigd is en samenwerkt met Israël. (video).
Regering blokkeert nieuw TV-kanaal 'Palestina 48'
Geplaatst op vrijdag 10 juli 2015
Het door de Palestijnse Autoriteit gefinancierde TV-kanaal “Palestina 48' verdwijnt voor zes maanden van de kabel, omdat het de soevereiniteit van de Staat Israël kan schaden. De zaak wordt voorgelegd aan het Hooggerechtshof.
Video: De Messiaanse Immanuel-gemeente
Geplaatst op vrijdag 10 juli 2015
Zijn Joden die in Yeshua of Jezus geloven als de beloofde Messias, nog steeds Joden? Of zijn ze automatisch christenen geworden? Met zulke vragen heeft David Lazarus te maken, de leider van de Immanuelgemeente in de wijk Yaffo van Tel Aviv.
'Militaire dienst was voorbereiding op Wonder Woman'
Geplaatst op donderdag 9 juli 2015
De Israëlische actrice Gal Gadot, Miss Israël in 2004, speelt de rol van Wonder Women in de Hollywood-productie Batman v Superman: Dawn of Justice. Ze beschouwt haar dienst in het leger als een goede training voor Hollywood.
Houdt Hamas psychisch zieke Israëli's gevangen?
Geplaatst op donderdag 9 juli 2015
Sinds tien maanden ontbreekt ieder spoor van een Israëlische jongeman van Ethiopische afkomst. Hij is in de Gazastrook verdwenen en wordt daar vermoedelijk vastgehouden door de islamitische Hamas. Waarschijnlijk wordt nog een Israëli, een bedoeïen, gevangen gehouden door Hamas.
Archeologische vondsten uit de Egyptische tijd
Geplaatst op donderdag 9 juli 2015
Spectaculaire ontdekkingen in het zuiden van Israël laten zien dat er ook na de Bijbelse uittocht van de Israëlieten handels- en de culturele betrekkingen bestonden tussen hen en Egypte, het land waar zij slaven waren. En dat midden in het Heilige Land.
Video van de dag: een nacht uit de Gaza-oorlog
Geplaatst op donderdag 9 juli 2015
De video van vandaag geeft een ongebruikelijk inzicht in de zeven weken durende Gaza-oorlog, die een jaar geleden woedde tussen de radicaal-islamitische Hamas en het Israëlische leger.
Gadi Yarkoni verloor beide benen in de Gaza-oorlog
Geplaatst op woensdag 8 juli 2015
Gadi Yarkoni raakte tijdens de militaire operatie Sterke Rots een jaar geleden zwaar gewond. Bij een aanval vanuit de Gazastrook verloor hij zijn beide benen. Maar hij gaf niet op. Hij streed voor zijn genezing, en nu strijdt hij als burgemeester voor zijn vaderland in het district Eshkol.
UNESCO: Oude Stad van Jeruzalem wordt bedreigd
Geplaatst op woensdag 8 juli 2015
Arabische landen hebben een resolutie ingediend bij UNESCO, waarin ze Israël beschuldigen van het in gevaar brengen van de Oude Stad van Jeruzalem. Israël is woedend, want ze zwijgen over de complete vernietiging van oudheden door ISIS in Syrië.
Israëlische leger wil blokkade Gaza versoepelen
Geplaatst op woensdag 8 juli 2015
Hoge IDF-officieren hebben aanbevolen om beperkingen voor de Palestijnen in de Gazastrook te verlichten, waardoor ze naar het buitenland kunnen reizen, gemakkelijker goederen invoeren en nabij de grens in Israël mogen werken. Anderen wijzen erop, dat Hamas nog steeds oorlogszuchtig is.
Archeologie: Stenen met een menselijk hart
Geplaatst op woensdag 8 juli 2015
Ik vrees dat de recente erkenning van de begraafplaats van Beit Shearim als werelderfgoed door de UNESCO, degenen die geloven dat het 'Joodse volk' een moderne uitvinding is, niet van gedachten zal doen veranderen.
Begraafplaats en doopplaats bij Jordaan werelderfgoed (video)
Geplaatst op dinsdag 7 juli 2015
De UNESCO heeft de ondergrondse begraafplaats Beit She’ariem en de doopplaats aan de Jordaanse kant van de rivier Jordaan erkend als werelderfgoed.
Een jaar later: Herinneringen aan de Gaza-oorlog
Geplaatst op dinsdag 7 juli 2015
De Knesset gedenkt dinsdag het begin van de Gaza-oorlog, nu een jaar geleden. President Rivlin verdedigde de militaire operatie: als onze steden niet waren beschoten, dan was ook de Gazastrook niet beschoten.
Negen Druzen gearresteerd na lynchaanval
Geplaatst op dinsdag 7 juli 2015
De Israëlische politie heeft negen Druzen gearresteerd, die er van worden verdacht op 22 juni twee ambulances met gewonde Syriërs te hebben aangevallen in noordelijk Galilea.
Video: Vlieg mee in de cockpit met een gevechtspiloot
Geplaatst op dinsdag 7 juli 2015
In de video van vandaag ziet u adembenemende scènes uit het veeleisende trainingsprogramma van de Israëlische luchtmacht
Kritiek Netanyahu: Steeds meer concessies aan Iran
Geplaatst op maandag 6 juli 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag de zes wereldmachten ervan beschuldigd, dat ze in de loop van de nucleaire gesprekken met Iran te veel concessies doen.
Jihad, de zesde zuil van de islam
Geplaatst op maandag 6 juli 2015
Tot voor kort werd de Jihad, de zesde zuil van de islam, als achterhaald beschouwd. Maar wie de geschiedenis bestudeert, ziet over een periode van een eeuw al een opleving van de 'heilige oorlog'.
Leger verkort militaire dienst voor mannen
Geplaatst op maandag 6 juli 2015
Vanwege de hoge kosten verkort de IDF de dienstplicht voor mannen met vier maanden. Om tekorten op te vangen wil men vrouwen langer laten dienen, de opleiding efficiënter en korter maken, en het onderhoud van vliegtuigen uitbesteden.
Video: 23 eeuwen historie in Caesarea Nationaal Park
Geplaatst op zondag 5 juli 2015
Het archeologische park Caesarea Maritima is een van de indrukwekkendste parken van Israël. Je vindt er unieke bouwwerken uit verscheidene perioden, die getuigen van de omwentelingen die Caesarea de afgelopen 2300 jaar heeft doorgemaakt.
Messiaanse evangelisatie: Netanyahu onder druk
Geplaatst op zondag 5 juli 2015
Een wetsvoorstel vanuit de ultraorthodoxe partijen van de nieuwe regering om evangelisatie te verbieden, maakt weinig kans, omdat het mensenrechten zou schenden.
Israëlisch 'Smart-vest' voor Benelux militairen
Geplaatst op zaterdag 4 juli 2015
De Israëlische producent van militaire apparatuur Elbit Systems heeft een contract afgesloten met het Nederlandse ministerie van Defensie voor de levering van geavanceerde systemen voor infanterie-soldaten van de Beneluxlanden.
Israël is waakzaam bij zijn grens met de Sinaï
Geplaatst op vrijdag 3 juli 2015
De IDF is in staat van paraatheid bij de Egyptische grens wegens de felle gevechten van het Egyptische leger en ISIS op het Sinaï schiereiland.
Een bezoek aan Bethlehem: grotten, thee en muezzin
Geplaatst op vrijdag 3 juli 2015
Bij een bezoek aan het Heilige Land mag Bethlehem met zijn Geboortekerk niet ontbreken. Bethlehem was ooit een overwegend christelijke stad; nu zijn de moslims in de meerderheid.
Palestijnen gedenken moord; vragen nieuwe intifada
Geplaatst op vrijdag 3 juli 2015
Een jaar na de moord op een Arabische jongen hielden honderden mensen een demonstratieve optocht in Oost-Jeruzalem en riepen op tot een nieuw intifada.
Shabbatsvideo: Shalom Aleichem - Vrede zij jullie
Geplaatst op vrijdag 3 juli 2015
Laat u door beelden van een shabbatsviering en het lied Shalom Aleichem inspireren tot gebed voor vrede in het Heilige Land.
Israëlische troepen naar het zuiden na gevechten in Sinaï
Geplaatst op donderdag 2 juli 2015
Op het Sinaï schiereiland leveren strijders van de Islamitische Staat en het Egyptische leger zware gevechten. Israël vreest dat islamitische strijders de situatie gebruiken om de macht te grijpen in de Gazastrook of Israël binnen te dringen.
40 arrestaties bij oprollen Hamascel op de Westbank
Geplaatst op donderdag 2 juli 2015
Een poging van Hamas, om vanuit Nabloes op de Westbank een organisatiestructuur op te bouwen voor aanslagen op Israëli's, is ontdekt en opgerold.
Familie vindt 2000 jaar oud ritueel bad onder de vloer (video)
Geplaatst op donderdag 2 juli 2015
Tijdens renovatiewerkzaamheden in een huis in Jeruzalem is een 2000 jaar oude mikwe (ritueel bad) gevonden, wat wijst op Joodse bewoning in die periode.
Video: Bus wordt bekogeld met stenen
Geplaatst op donderdag 2 juli 2015
Sinds het begin van de Islamitische vastenmaand Ramadan doen veel moslims hun best om Allah te behagen door stenen naar Joodse instellingen te gooien.
Islamitische Staat wil Hamas in Gaza ten val brengen (video)
Geplaatst op woensdag 1 juli 2015
Volgens de Israëlische geheime dienst staat het er slecht voor met de toekomst van Hamas. Enerzijds is de financiering onzeker, anderzijds is de Islamitische Staat steeds duidelijker aanwezig.
Grote ontsteltenis na de dood van Maleachi Rosenfeld
Geplaatst op woensdag 1 juli 2015
Israël treurt om Maleachi Rosenfeld. De 25-jarige student overleed in het ziekenhuis aan zware schotwonden, die hij in de nacht van maandag op dinsdag bij een terreuraanval had opgelopen.
Palestijnen niet geïnteresseerd in steun van homo's
Geplaatst op woensdag 1 juli 2015
Een regenboogvlag, door een bekende Palestijnse kunstenaar op de veiligheidsmuur geschilderd nabij Ramallah, werd in rap tempo overgeschilderd, want het was een schandelijke afbeelding.
Buitenlandse Zaken: Kerkelijke boycot is immoreel
Geplaatst op woensdag 1 juli 2015
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de oproep van het Amerikaanse liberale kerkgenootschap UCC om een reeks Israëlische bedrijven te boycotten 'immoreel'. Palestijnen vrezen dat hierdoor goede banen verdwijnen.

Laatste uitgave

Archief