May 2015

Iran: 'Netanyahu leidt de ISIS-jihadisten'
Posted on Friday, May 29, 2015
Aan de hand van cartoons suggereren de sjiieten in Iran, dat hun Israëlische aartsvijand Benjamin Netanyahu de leider is van hun islamitische tegenstanders, de soennitische Islamitische Staat (ISIS).
Libanese generaal over Midden-Oostenpolitiek van VS
Posted on Friday, May 29, 2015
Een gepensioneerde Libanese generaal, die liever anoniem wil blijven, liet ons weten dat Amerika en zijn bondgenoten de Syrische rebellen al sinds maart 2011 trainen, toerusten en financieren.
Video: Shalom aleichem, vrede zij jullie
Posted on Friday, May 29, 2015
Voor het weekeinde wensen wij u 'Shalom Alechem', Vrede zij jullie, uitgevoerd door het Barcelona Gipsy Klezmer Orkest.
Stelt de VN Israël en Boko Haram op één lijn?
Posted on Thursday, May 28, 2015
De VN-vertegenwoordigster voor kinderen in oorlogsgebieden, Leila Zerrougui (Algerije), heeft de Verenigde Naties voorgesteld, de Israëlische strijdkrachten (IDF) op de zwarte lijst te zetten van landen en organisaties die het leed van kinderen mede veroorzaken.
Door schandalen geplaagd FIFA stemt over Israël
Posted on Thursday, May 28, 2015
Het (derde) verzoek van de Palestijnse voetbalbond aan de FIFA, om Israël uit te sluiten wegens reisbeperkingen voor Palestijnse voetballers en officials, wordt op een merkwaardig moment besproken, nu zeven FIFA-officials in Zwitserland zijn gearresteerd, verdacht van omkoping.
Amnesty: Hamas is schuldig aan marteling en moord
Posted on Thursday, May 28, 2015
Volgens een onlangs gepubliceerd rapport van Amnesty International, heeft Hamas tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014 tientallen Palestijnen gemarteld en geëxecuteerd. De oorlog werd door Hamas misbruikt om af te rekenen met tegenstanders, waaronder Fatach-leden. Amnesty roept op tot een onafhankelijk onderzoek van de gemelde zaken.
Video van de dag: De tien mooiste plaatsen in Israël
Posted on Thursday, May 28, 2015
In deze video laat een fan van Israël de tien mooiste plaatsen van het heilige Land zien.
Israël zucht onder verschroeiende hittegolf
Posted on Wednesday, May 27, 2015
Israël is woensdag getroffen door een zware hittegolf die enkele branden heeft veroorzaakt. De temperaturen varieerden van 37°C in Jeruzalem tot een ​​zinderende 46°C bij de Dode Zee.
Reeks raketten uit Gaza treft zuidelijk Israël
Posted on Wednesday, May 27, 2015
Mogelijk als gevolg van een interne ruzie hebben Palestijnse terroristen vijf of meer raketten afgeschoten, waarop de Israëlische luchtmacht aanvallen uitvoerde op terroristische stellingen in de Gazastrook.
Hebreeuws, tussen traditioneel en eigentijds
Posted on Wednesday, May 27, 2015
De geschiedenis van de moderne Hebreeuwse literatuur is direct verbonden met de wedergeboorte van de Hebreeuwse taal. Het Zionisme streefde er vanaf het begin naar om de Hebreeuwse taal, het Ivriet, tot leven te brengen. Hierbij heeft de uit Litouwen afkomstige letterkundige Eliezer Ben Yehuda een belangrijke rol gespeeld.
Video van de dag: als Jood door Kaïro wandelen
Posted on Wednesday, May 27, 2015
Wat gebeurt er wanneer je duidelijk herkenbaar als Jood over straat loopt? In de afgelopen maanden is dit experiment in Europa uitgevoerd, en daar bleek nog veel antisemitisme te bestaan. In het overwegend islamitische Egypte is het nog een graadje erger.
Ariel Sharonpark, ooit vuilstortplaats, thans natuurpark
Posted on Tuesday, May 26, 2015
Het Ariel Sharonpark ligt in centraal-Israël. De bezoekers vinden in het groen van het park picknickplaatsen en fiets- en wandelpaden. Wat het oog van de bezoeker niet ziet, is dat het park op de destijds grootste vuilnisstortplaats van Israël is gelegen.
Israël legt beslag op ISIS-ringen bestemd voor 'Palestina'
Posted on Tuesday, May 26, 2015
Agenten van de Israëlische douane hebben eerder deze maand 120 ringen met ISIS-leuzen ontdekt, die bestemd waren voor een sieradenwinkel in Ramallah. Hoewel het ringen zijn, beschouwt de douane deze toch als ophitsing.
Video van de dag: zo uitgestrekt is de woestijn
Posted on Tuesday, May 26, 2015
Woestijnen hebben de mensen altijd tot verwondering gebracht. Wanneer je ogen uitkijken over de oneindige uitgestrektheid, dan erken je hoe klein je zelf bent.
Hezbollahleider Nasrallah vergelijkt IS met Israël
Posted on Monday, May 25, 2015
De Hezbollah-militie in Libanon raakt steeds bezorgder over de groeiende invloed van de Islamitische Staat (IS) in Syrië. Hezbollah-leider Nasrallah noemde de Amerikaanse aanvallen op IS zinloos en te zwak.
Nieuwe geuren uit Gaza met bekende namen
Posted on Monday, May 25, 2015
In de Gazastrook kan men momenteel gloednieuwe geurcreaties kopen, die waarschijnlijk nergens anders te te koop zijn. Ze dragen de namen en logo's van bekende sociale netwerken zoals Facebook, WhatsApp, Twitter, Viber en Tango.
Een eerbetoon aan prof. Robert Wistrich
Posted on Monday, May 25, 2015
Robert Solomon Wistrich, hoogleraar in de Europese en Joodse geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en een wereldberoemde wetenschapper op het onderwerp van antisemitisme, is afgelopen dinsdag gestorven aan een hartaanval.
Video van de dag: Durft u meevliegen in een looping?
Posted on Sunday, May 24, 2015
Vandaag willen we u meenemen op een heel bijzondere reis. U mag meevliegen in de cockpit van een piloot van de Israëlische luchtmacht en genieten van het uitzicht op Tel Aviv.
Is Abbas voor Paus Franciscus een 'vredesengel'?
Posted on Friday, May 22, 2015
Wat heeft de Paus eigenlijk gezegd tegen de Palestijnse leider Abbas tijdens een privé-audientie? 'U bent een vredesengel', of 'U zou een vredesengel kunnen zijn'? En waarom wil een vredesengel niet deelnemen aan vredesbesprekingen?
Netanyahu blokkeert weren Palestijnen uit autobussen
Posted on Friday, May 22, 2015
Plannen van de Israëlische minister van Defensie om op de Westbank Palestijnen te weren uit Joodse bussen, die vooral door Joodse pioniers worden gebruikt, kregen veel kritiek en zijn door premier Netanyahu gestopt – waarop ook weer kritiek kwam, nu van Joodse kant
Israel sluit wapencontracten met VS en India
Posted on Friday, May 22, 2015
Israël staat op het punt twee uitgebreide wapendeals af te sluiten. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de verkoop van wapens ter waarde van 1,9 miljard dollar aan Israël goedgekeurd. In een gezamenlijk project gaat Israël middellangeaftandsraketten ontwikkelen, die in India zullen worden vervaardigd.
Video van de dag: De markt van Tel Aviv
Posted on Friday, May 22, 2015
De markt van Jeruzalem is reeds wereldbekend. De markt bij de haven van Tel Aviv is zeker ook de moeite waard.
Netanyahu bereid tot oprichting van Palestijnse staat
Posted on Thursday, May 21, 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag duidelijk verklaard, dat hij de oprichting van een Palestijnse Arabische staat steunt, als deze het resultaat is van een bilaterale overeenkomst om het huidige conflict te beëindigen.
Terreuraanval op agenten in Jeruzalem
Posted on Wednesday, May 20, 2015
Weer heeft een terrorist zijn auto gebruikt om een ​​aanslag in Jeruzalem uit te voeren. Vanmorgen heeft een automobilist bij de Atur kruising bij de Jeruzalemse Olijfberg twee politieagenten aangereden.
Livni: Netanyahu hield verkiezing voor controle over media
Posted on Wednesday, May 20, 2015
De vroegere minister van Justitie, Tzipi Livni, heeft premier Benjamin Netanyahu verweten, dat hij de nieuwe verkiezingen liet houden om de democratie in het land te verzwakken, het medialandschap onder controle te krijgen en de macht van het Hooggerechtshof in te perken.
Toeristenkaarten tonen Heilig Land zonder Israël
Posted on Wednesday, May 20, 2015
De Japanse regering publiceerde onlangs een toeristische folder waarin Israël niet voorkomt, en dat komt meer voor, wegens politieke redenen. Nederlands geld wordt gebruikt voor het drukken van Palestijnse lesboeken waarin wordt opgehitst tegen Israël.
Nieuwe regering-Netanyahu wil vrede met Arabieren
Posted on Tuesday, May 19, 2015
De officiële richtlijnen van de nieuwe regering-Netanyahu, zoals vorige week voorgelegd aan de Knesset, benadrukken een verlangen naar vrede met de Palestijnen en andere Arabische buren, en tevens het waarborgen van de veiligheid en de nationale belangen van Israël.
Zal minister Silvan Shalom vrede brengen?
Posted on Tuesday, May 19, 2015
Israëls nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Silvan Shalom wordt belast met de besprekingen met de Palestijnen. Daarin wordt geen doorbraak verwacht, gelet op het verzet tegen een tweestatenoplossing van Israëlische kant, en de onrealistische voorwaarden voor hervatting van de vredesbesprekingen van Palestijnse kant.
Video van de dag: Israël heeft veel vrienden
Posted on Tuesday, May 19, 2015
Tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014 vroeg Idan Matalon via Facebook aan zijn vrienden in tal van landen om hem foto's te sturen met de tekst 'I love Israel'. Het resultaat was hartverwarmend.
IDF helpt: Humanitaire hulp in rampgebieden
Posted on Monday, May 18, 2015
Als landen door natuurrampen worden geteisterd - denk aan Nepal, Haïti en de Filipijnen - stuurt het Israëlische leger regelmatig een delegatie om ter plaatse humanitaire hulp te verlenen. De delegatie bestaat voornamelijk uit reservisten van het opsporings- en reddingsteam, maar ook uit medisch personeel.
Israël getroffen door extreme hittegolf
Posted on Monday, May 18, 2015
Momenteel lijden de Israëli's onder de eerste extreme hittegolf van het seizoen. Zondag stegen de temperaturen al sterk, en maandag worden in heel Israël temperaturen van ongeveer 40 graden Celsius verwacht.
Jeruzalem sinds 48 jaar weer verenigd
Posted on Sunday, May 17, 2015
Op Yom Yerushalayim vieren de inwoners van Jeruzalem met een vlaggenmars en straatfeesten, dat de stad tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd herenigd, nadat Oost-Jeruzalem 19 jaar in Jordaanse handen was.
In het Midden-Oosten gelooft niemand Iran
Posted on Friday, May 15, 2015
De Tsjechische regering heeft een poging van Iran om met vervalste papieren nieuwe technologie voor uraniumverrijking te kopen, verijdeld. Geen van de Arabische Staten in het Midden-oosten heeft er nog enig vertrouwen in dat Iran werkelijk zijn nucleaire bewapening zal stoppen.
Water: van schaarste naar overschot
Posted on Friday, May 15, 2015
Het afgelopen jaar was er in Israël meer water aanwezig dan voor verbruik nodig was. Wie had ooit gedacht dat dit kleine land, dat grotendeels uit woestijn bestaat, zijn chronische watertekort nog eens de baas zou worden? Sinds 2014 heeft Israël geen waterprobleem meer!
Israël nodigt Amerikaanse studentenleiders uit
Posted on Friday, May 15, 2015
Israël is met een programma begonnen, dat bedoeld is om een generatie van christelijke leiders te doen opstaan die Israël zullen steunen. Deze zomer al brengt het Covenant Journey programma honderden christelijke studentenleiders naar Israël. 'Een bezoek aan het Heilige Land is zonder twijfel een levensveranderende ervaring'.
Palestijnen: 'Demografische oorlog met de Joden'
Posted on Thursday, May 14, 2015
Palestijnse functionarissen zeggen dat hun bevolking elke paar jaar met een miljoen toeneemt, zodat zij spoedig de Joden zullen overtreffen. Het gaat lijken op een demografische wedloop tussen Palestijnen en Joden.
'Zigeunerkoning' Dorin Cioba bezocht Israël
Posted on Thursday, May 14, 2015
'Er is een bijzondere relatie tussen zigeuners en Joden - twee volken die vervolging hebben meegemaakt. Voor mij zijn de Joden een rolmodel,' zei de uit Roemenië afkomstige koning van de Roma, die Israël bezocht naar aanleiding van een fototentoonstelling over het leven van de Roma.
Palestijnse bestuurder rijdt vier Israëlische tieners aan
Posted on Thursday, May 14, 2015
Bij Alon Shvut, ten zuiden van Bethlehem, is voor de tweede keer een auto gebruikt als aanvalswapen.
Kort Nieuws: Kabinet, Frankrijk, aliyah, Vaticaan
Posted on Thursday, May 14, 2015
Donderdagavond stelt premier Benjamin Netanyahu zijn nieuwe regering voor aan de Knesset en worden de twintig ministers beëdigd.
Video van de dag: Yom Yerushalayim
Posted on Thursday, May 14, 2015
Zondag 17 mei (28 Iyar) vieren we de bevrijding en hereniging van Jeruzalem als de eeuwige hoofdstad van Israël in 1967, tijdens de Zesdaagse Oorlog.
Feestelijkheden t.g.v. 50 jaar Duits-Israëlische betrekkingen
Posted on Wednesday, May 13, 2015
De Israëlische president Reuven Rivlin heeft ter gelegenheid van het jubileum van de betrekkingen tussen Duitsland en Israël een bezoek gebracht aan de Bondsrepubliek.
De druk op Israël is weer begonnen
Posted on Wednesday, May 13, 2015
Hoewel de nieuwe regering in Israël nog niet is beëdigd, is de internationale druk op Israël alweer begonnen. In de schaduw van de vastgelopen onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen hebben voormalige EU-politici een schrijven gepubliceerd waarin zij van de Europese Unie in Brussel een „nieuwe, frisse en agressieve lijn” voor het oplossen van het Israëlisch-Palestijnse Midden-Oostenconflict eisen.
Doodstraf voor terroristen?
Posted on Wednesday, May 13, 2015
Bij de coalitieonderhandelingen werd de oude eis van de doodstraf voor terroristen weer naar voren gebracht.
Video: luchtopnames
Posted on Wednesday, May 13, 2015
Dat het Israëlische landschap heel mooi is, hoeft niet steeds opnieuw te worden gezegd. Men kan het gewoon steeds weer laten zien, hetgeen we hier graag doen.
Arabische staatshoofden mijden Obama’s conferentie
Posted on Tuesday, May 12, 2015
De regering-Obama stond er een beetje verlaten bij, nadat bijna alle staatshoofden van Golfstaten zijn uitnodiging voor een onderhoud over het Iran-akkoord in Camp David hadden afgewezen.
Palestijnen eren terroristen
Posted on Tuesday, May 12, 2015
De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft drie terroristen geëerd die in het jaar 2000 twee Israëlische reservisten hebben vermoord.
Hizkia, een potentiële messias
Posted on Tuesday, May 12, 2015
Het noordelijke koninkrijk Israël wordt in 722 v.Chr. veroverd, tien stammen verdwijnen in de diaspora. Het zuidelijke koninkrijk Juda overleeft, maar is door interne strijd verdeeld. In deze tijd neemt Hizkia de scepter over.
Video: Jeruzalem in 2020
Posted on Tuesday, May 12, 2015
Video: Jeruzalem in 2020
Video: Water in Israël
Posted on Monday, May 11, 2015
In Israël is water weliswaar niet meer schaars, maar rivieren en meren krijg je er zelden te zien. Wie echter weet waar je ze kunt vinden, kan fantastische plekken bezichtigen en in het verfrissende water springen. Kijkt u zelf hoe mooi het landschap is als er maar een beetje water in de buurt is.
Israëlische leger ontwikkelt robotsoldaten
Posted on Monday, May 11, 2015
Israël is reeds wereldleider op het gebied van onbemande vliegtuigen. Nu begint het leger ook met het integreren van robots in de grondtroepen.
Palestijnse voetbalbond wil Israël uit FIFA stoten
Posted on Monday, May 11, 2015
Jibril ar-Rajoub, voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, heeft bekend gemaakt dat hij zijn bemoeiingen om Israël uit de internationale voetbalbond FIFA te stoten, verder zal opvoeren. Na een gesprek met de FIFA-voorzitter Sepp Blatter zwoer ar-Rajoub nog eens dat hij zijn inspanningen verder wil vergroten, aldus AFP.
Israël redt gewonde Syrische terrorist het leven
Posted on Sunday, May 10, 2015
Toen Israëlische grenssoldaten op de Golanhoogten werd meegedeeld dat een zwaargewonde Syriër via de grensovergang bij Kuneitra naar Israël zou worden vervoerd, openden zij om humanitaire redenen de grens. Nadat verpleegkundigen hem eerste hulp hadden verleend, werd hij naar het Israëlische ziekenhuis Ziv in Tsfat (Safat) in Galilea vervoerd.
Verenigde Naties nemen Israëlisch voorstel aan
Posted on Sunday, May 10, 2015
De Verenigde Naties hebben een Israëlisch voorstel ter bestrijding van drugsmisbruik aangenomen. De Commissie Verdovende Middelen stemde unaniem vóór het Israëlische initiatief.
Video: Sodom, Gomorra en Masada in vogelvlucht
Posted on Sunday, May 10, 2015
Bijna vier minuten laat een drone u indrukwekkende beelden vanuit de lucht zien van het unieke karakter en de diversiteit die het Heilige Land te bieden heeft.
Messiaanse Ethiopische Joden over de rellen
Posted on Friday, May 08, 2015
Nadat de beelden van het in elkaar slaan van een Ethiopische soldaat door twee agenten rondgingen, volgden protesten tegen de dagelijkse vernedering en het racisme dat de Ethiopische bevolkingsgroep dagelijks ondervindt. Messiaanse Ethiopische leiders vroegen om begrip voor de protesten.
Waarom is de pers kritischer op Israël dan op Hamas?
Posted on Friday, May 08, 2015
Om de twee jaar wordt het zwijgen doorbroken. Opnieuw krijgt de Israëlische NGO Shovrim Shtika (Verbreek het zwijgen, vooral bekend onder de naam Breaking the Silence) veel aandacht in de buitenlandse media na de publicatie van hun laatste rapport. Zestig Israëlische soldaten die in de laatste Gaza-oorlog vochten, hebben hun zwijgen verbroken en vertellen wat er in hun ogen in de oorlog is gebeurd. Maar er klinkt ook veel kritiek op deze vanuit het buitenland gefinancierde NGO en de selectiviteit van de pers.
Bedevaart onder beveiliging in Tunesië
Posted on Friday, May 08, 2015
Drie dagen lang wordt er gezongen, gebeden en gedanst op het Tunesische eiland Djerba. Daar vindt de jaarlijkse bedevaart naar een van de oudste synagogen ter wereld plaats.
Netanyahu presenteert met moeite zijn coalitie
Posted on Thursday, May 07, 2015
Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdagavond de resultaten van zijn coalitie-onderhandelingen bekend gemaakt, door zijn nieuw gevormde regering aan president Reuven Rivlin voor te stellen, slechts 90 minuten voor de geldende deadline, en slechts steunend op 61 van de 120 zetels van de Knesset.
Arabische Israëli’s wantrouwen de ‘Verenigde Lijst’
Posted on Thursday, May 07, 2015
De herverkiezing van Benjamin Netanyahu is een feit, maar de echte winnaar van de afgelopen verkiezingen is het Arabisch blok met zijn nieuwe ‘Verenigde Arabische Lijst’. De VAL is nu de derde grootste partij in de Knesset, het Israëlische parlement. De VAL stelt zich op als woordvoerder voor de grote Arabische minderheid in Israël en belooft dat een aantal zaken in het land zullen veranderen.
IDF begint met integreren van robots bij grondtroepen
Posted on Thursday, May 07, 2015
Israël is al een wereldleider in het onderzoek, de productie en militaire integratie van onbemande luchtvaartuigen (UAV's, 'drones'). Nu gaat het land eveneens met succes robots integreren bij de grondtroepen.
Joden nemen intrek in de Stad van David
Posted on Wednesday, May 06, 2015
Nog voor het krieken van de dageraad hebben enkele Joden hun intrek genomen in een gebouw in de Stad van David. Dit gebouw was ooit een synagoge, toen deze wijk nog door Jemenitische Joden werd bewoond.
Wat vieren de Israëli's vanavond met Lag Ba'Omer?
Posted on Wednesday, May 06, 2015
Lag Ba'omer, de 33e van de 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren, is een niet-Bijbelse feestdag waarvan de oorsprong door diverse mythen is omhuld.
Video: Het Israëlische veldhospitaal in Nepal
Posted on Wednesday, May 06, 2015
De Israëlische hulp aan Nepal is weer een reden om trots te zijn op dit land. Zodra men wist dat er hulp nodig was, werden alle maatregelen genomen om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn.
Verrassingen in Netanyahu's coalitiebesprekingen
Posted on Tuesday, May 05, 2015
Donderdagochtend moet premier Netanyahu zijn nieuwe regering voorstellen aan president Reuven Rivlin. Maar het wordt moeilijk deze deadline te halen, nu Avigdor Lieberman en Naftali Bennett dwarsliggen.
Zero Tolerance tegen haatzaaien
Posted on Tuesday, May 05, 2015
De internationale gemeenschap streeft naar een snelle oplossing: Israël dwingen om een tweestatenoplossing te accepteren. Maar er komt geen vrede en rust als Israël zich uit de bezette/betwiste gebieden terugtrekt, want de Palestijnen zijn opgevoed met een diepe haat tegen Israël.
Video van de dag: Voetbal is er voor iedereen
Posted on Tuesday, May 05, 2015
Joden, Circassiërs, islamitische en christelijke Arabieren spelen allemaal samen bij de Maccabi Haifa-Nahalal Youth Football Academy.
Rellen bij demonstratie van Ethiopische Israëli's
Posted on Monday, May 04, 2015
Enkele duizenden Ethiopische Israëli's hebben zondag in Tel Aviv gedemonstreerd tegen racisme en politiegeweld. 'Niet wit, niet zwart, we zijn allemaal mensen!' scandeerden de deelnemers aan het protest, die volgens de media uit heel Israël waren gekomen.
Israël, schender van vrouwenrechten?
Posted on Monday, May 04, 2015
Kortgeleden heeft de Commissie voor Vrouwenrechten van de Verenigde Naties een rapport uitgebracht, waarin Israël als enige land wordt beticht van het schenden van vrouwenrechten. In het rapport wordt Israël verantwoordelijk gehouden voor ‘de moeilijke situatie van Palestijnse vrouwen’, maar drie essentiële punten blijven ongenoemd.
Video: Israëls leger traint voor de toekomst
Posted on Monday, May 04, 2015
'Wie vrede wil, bereide zich voor op oorlog', zei ooit een staatsman. Israël verlangt naar vrede, maar weet dat het zich moet oefenen voor de oorlog. In deze video ziet u hoe Israëls landmacht, luchtmacht en marine zich voorbereiden op mogelijke gebeurtenissen.
Arabische jongeren via sociale media: we houden van Israël
Posted on Sunday, May 03, 2015
Jongeren uit Saoedi-Arabië, Irak, Jemen en veel andere Arabische landen maken gebruik van sociale media om de wereld te vertellen dat zij van Israël houden.
Wat vinden Messiaanse Israëli’s van Netanyahu's herverkiezing?
Posted on Sunday, May 03, 2015
Minister president Benjamin Netanyahu heeft de verkiezingen glansrijk gewonnen. Onze correspondent David Lazarus sprak met Israëlisch-Messiaanse leiders en kreeg een paar zeer verrassende antwoorden.
Kort Nieuws: Shabbatsbus, Nepal, Salaris, Gaza
Posted on Friday, May 01, 2015
Na jaren van protesteren tegen het ontbreken van openbaar vervoer op Shabbat, kunnen niet-religieuze Jeruzalemmers zich nu aanmelden voor de 'Shabus'
Kernverdrag met Iran, één en al vaagheid
Posted on Friday, May 01, 2015
De nucleaire overeenkomst met Iran is erg slecht. 'Het Verdrag van Lausanne effent de weg naar de Iraanse atoombom', was het commentaar van Benjamin Netanyahu. De vijf VN-leden met vetorecht en Duitsland zijn het daar niet mee eens. Maar een Israëlische deskundige onthult dat de VS en Iran in feite geen nucleair akkoord hebben bereikt. Obama's 'Fact Sheet 'was een ongelooflijke misleidende truc'.