Nieuws Archief

december 2015

Israel Today wenst u een gezegend 2016 – u bent welkom
Geplaatst op donderdag 31 december 2015
De redactie van Israel Today wenst alle vrienden en bezoekers van onze website een gezegend en gezond nieuw jaar, en nodigt hen uit om eens langs te komen.
Joden zonder kompas
Geplaatst op donderdag 31 december 2015
Antisemieten of antizionisten zetten hun mening vaak kracht bij met het argument dat er ook antisemitische en antizionistische Joden bestaan. Dat klopt, Joodse zelfhaat bestond al in het verre verleden en zal wel altijd blijven bestaan.
Megasubsidie voor Israëls Arabische gemeenschap
Geplaatst op donderdag 31 december 2015
De Israëlische regering keurde gisteren het plan goed om de Arabische bevolking van Israël met een subsidie van 3,5 miljard Euro tegemoet te komen. Daardoor moeten de ongelijkheden tussen de Joodse en de Arabische bevolking worden verkleind.
Video: Israël bekeken met een drone
Geplaatst op donderdag 31 december 2015
Het is altijd weer een belevenis, om filmopnamen van Israël te zien, gemaakt met een drone. Het kleine land heeft zoveel te bieden en steeds verandert het, zodat we ook in het nieuwe jaar veel filmopnamen kunnen verwachten.
VS bespioneert zijn vrienden niet – behalve Netanyahu
Geplaatst op woensdag 30 december 2015
Ondanks een belofte, om bondgenoten niet meer af te luisteren, heeft de Amerikaanse president Obama zijn National Security Agency (NSA) opdracht gegeven om tijdens de nucleaire onderhandelingen met Iran de telefoongesprekken van de Israëlische regeringsleider Netanyahu af te luisteren.
Israël bereidt zich voor op de eerste sneeuwstorm
Geplaatst op woensdag 30 december 2015
De winter zet nu door in Israël. Verwacht wordt dat vrijdag een flinke winterstorm sneeuw zal brengen in Jeruzalem en op de hoger gelegen delen en ernstige overstromingen zal veroorzaken op de kustvlakte.
Video: Palestijnse TV ontkent Tempel, Koran erkent die
Geplaatst op woensdag 30 december 2015
'De geschiedenis van de Tempel is niets anders dan een verzameling legenden en mythen met politieke doelen' zei een functionaris voor de Palestijnse TV. Maar de Koran schrijft iets anders over de Tempel.
Achttien maanden gevangenis voor Ehud Olmert
Geplaatst op dinsdag 29 december 2015
Voor het eerst in de geschiedenis van de staat Israël wordt een Israëlische voormalige premier tot een gevangenisstraf veroordeeld. Ehud Olmert kreeg 18 maanden wegens corruptie in de tijd dat hij burgemeester van Jeruzalem was.
'Ze weten precies waar ze moeten steken om te doden'
Geplaatst op dinsdag 29 december 2015
De terroristen weten precies waar ze met een mes op de mensen moeten insteken', verklaarde de Israëlische arts Dr Ofer Marin uit het Jeruzalemse Sha'are Zedek ziekenhuis. 'Ze doen dat, alsof ze daarvoor een handleiding hebben gelezen. Ze steken niet zomaar willekeurig.'
Hoe nieuw is het Nieuwe Testament?
Geplaatst op dinsdag 29 december 2015
De term 'Nieuwe Testament' is pas in de derde eeuw van onze jaartelling ingeburgerd. Het werd de naam voor het tweede deel van de Bijbel, dat voor christenen geldt als het gezaghebbende Woord van God naast de Tenach (het Oude Testament).
Verborgen videocamera: Dansen bij Chanoekah
Geplaatst op dinsdag 29 december 2015
Bewakingscamera's tonen vaak dingen, die eigenlijk verborgen moesten blijven. Deze video heeft iets opgenomen, wat laat zien wat Joden tijdens Chanoekah doen.
Europese regeringen mengen zich in Israëls politiek
Geplaatst op maandag 28 december 2015
In het buitenland raken de gemoederen gauw verhit als in Israël linkse organisaties door de regering worden bekritiseerd of zelfs politiek lamgelegd dreigen te worden. De Israëlische regering onder Benjamin Netanyahu eist meer doorzichtigheid in de financiering van buitenparlementaire organisaties.
De ‘beker van bedwelming’ is geen grap
Geplaatst op maandag 28 december 2015
Wie begrippen als religieuze oorlog, Derde Wereldoorlog, eindtijd, bouw van de Derde Tempel, of Gog en Magog in de mond neemt, wordt al gauw bestempeld als een religieuze gek. En zeker in de politiek zijn apocalyptische scenario’s, vooral als ze ontleend zijn aan de Bijbel, taboe. De Europese politiek loopt daarin voorop.
Video van de dag: Wittebroodsweken in Israël
Geplaatst op maandag 28 december 2015
Is er een mooiere plaats dan Israël om er je huwelijksreis door te brengen? Natuurlijk niet! Maar als u ons niet gelooft, kijk dan naar de video van een gelukkig echtpaar.
De islamitische versie van Kerst
Geplaatst op zondag 27 december 2015
Niet-Israëlische christenen die deelnemen aan conferenties waarin met overtuigingskracht verkondigd wordt dat Jezus een Palestijn is, lijken zich niet bewust te zijn van de werkelijke betekenis en gevolgen van deze leer.
Shabak pakt 'Joodse terreur' keihard aan na 'Doema'
Geplaatst op zondag 27 december 2015
'Joodse terreur' is hard op weg om een factor te worden bij het sociale conflict dat de kloof in Israël dreigt te vergroten. Het lijkt erop, dat de Israëlische inlichtingendienst gebruik heeft gemaakt van marteling van Joodse verdachten, waartegen protesten kwamen.
Video van de dag: Avshalom Grot of Stalactietengrot
Geplaatst op zondag 27 december 2015
De Avshalom Grot, ook Soreq Grot of Stalactietengrot genoemd, is een 5.000 m2 grote grot niet ver van Bet Shemesh. Hij werd in 1968 ontdekt als gevolg van een (reguliere) explosie in de Hartuv steengroeve.
Antisemitisme brengt golf immigranten naar Israël
Geplaatst op donderdag 24 december 2015
Naast de dreigende boycot van Israëlische producten in Europese landen zijn in veel westerse landen steeds meer antisemitische neigingen waar te nemen, waardoor veel Joodse inwoners aliyah maken naar Israël.
Orthodoxe rabbijnen schrijven positief over Jezus
Geplaatst op donderdag 24 december 2015
Ruim 25 vooraanstaande rabbijnen uit Israël en het buitenland hebben onlangs in een verklaring opgeroepen tot een vernieuwde blik op Jezus, christenen en het Nieuwtestamentische geloof. Maar het Joodse volk is nog ver verwijderd van de waarheid, wie Jezus is.
Aantal Christen-Arabieren in leger neemt sterk toe
Geplaatst op donderdag 24 december 2015
Te midden van toenemende discriminatie – en zelfs gewelddadigheden – tegen christelijke minderheden in het gehele Midden-Oosten, leidt een klein programma in Israël ertoe dat het aantal christelijke Arabische Israëli's, die zich vrijwillig voor militaire dienst melden, sterk toeneemt.
Video: Krav Maga -verdediging tegen steekpartijen
Geplaatst op donderdag 24 december 2015
In deze video zien we soldaten van het Israëlische leger trainen in de verdediging tegen aanvallen van korte afstand met een mes of ander steekwapen.
Verboden oliehandel tussen Turkije en IS-kalifaat
Geplaatst op woensdag 23 december 2015
In Israël vraagt men zich al enige tijd af, waarom Turkije en het Kalifaat (IS) in Syrië en Irak betrekkelijk goed met elkaar overweg kunnen. Radicale islamisten uit Europa en zelfs uit Israël reizen via Turkije naar de oorlog in Syrië. Turkije weigert het islamitische kalifaat samen met Rusland te bestrijden.
Drie gewonden bij steekpartij bij Jaffapoort Jeruzalem
Geplaatst op woensdag 23 december 2015
Drie personen van rond 30 jaar zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een steekpartij bij de druk bezochte Jaffapoort van de Oude Stad van Jeruzalem. Twee van hen zijn in kritieke toestand, de derde is zwaar gewond.
Video: VN-scholen hersenspoelen Arabische kinderen
Geplaatst op woensdag 23 december 2015
De VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen, UNRWA, ligt weer onder vuur wegens zijn leerplan in de Palestijnse scholen van deze organisatie. De kinderen wordt daar geleerd om Israël en de Joden te haten, en ze krijgen valse informatie over de geschiedenis van de regio.
Een kerstboom voor de duivel
Geplaatst op dinsdag 22 december 2015
Eerder deze maand is de jaarlijkse kerstboom in Bethlehem opnieuw versierd, terwijl de Palestijnen bijeenkomen onder de door de sterren verlichte dennenboom op het Kribbeplein, een herinnering aan de vrede en het licht dat Jezus de wereld bracht. Maar wat vieren zij?
Samir Kuntars dikke buik en doctorstitel
Geplaatst op dinsdag 22 december 2015
'Samir Kuntar heeft de Israëlische gevangenis verlaten met een buikje en een doctorstitel, terwijl de Syrische gevangenen van de honger sterven,' schreef de Druzen televisiepresentator Faysal el Qassam van de Arabische tv-zender Al-Jazeera op zijn Facebook-pagina.
Video: Geschikt voor het Israëlische leger?
Geplaatst op dinsdag 22 december 2015
Bent u fit genoeg voor het Israëlische leger? Voordat u deze vraag beantwoordt, kunt u deze video bekijken. Fitheidstraining, psychologische training, gevechtstraining.
'Gay' Knessetlid vervangt rokkenjager minister Shalom
Geplaatst op maandag 21 december 2015
Minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier Silvan Shalom is op 20 december afgetreden als minister en Knessetlid, nadat hij door elf vrouwen werd beschuldigd van seksueel lastigvallen. Amir Ohana volgt hem op in de Knesset; wie zijn ministerspost krijgt is nog niet besloten.
Christen in dienst van de islamitische zaak
Geplaatst op maandag 21 december 2015
Zoals de meeste Arabische Knessetleden, erkent Basel Ghattas de Israëlische staat niet. Hij doet er alles aan om aandacht te vragen voor zijn politieke idealen, die vrijwel geheel in overeenstemming zijn met die van de Palestijnse Autoriteit.
Video: Indien ik u vergeet, Jeruzalem
Geplaatst op maandag 21 december 2015
In deze video legt Eliezer Botzer het verlangen van het Joodse hart bloot naar de geliefde stad Jeruzalem. Het lied dat u hoort is Im Eshkachech Yerushalayim, Indien ik u vergeet Jeruzalem, naar Psalm 137:5-6.
Israël doodt aartsterrorist, vrijgelaten bij gevangenenruil
Geplaatst op zondag 20 december 2015
Israëlische en Arabische media hebben zondag bevestigd, dat zaterdagavond in een (waarschijnlijk Israëlische) luchtaanval nabij Damascus de aartsterrorist Samir Kuntar werd gedood, die in 2008 bij een uitwisseling van gevangenen was vrijgelaten.
Aanslag, Neerslag en Genadeslag
Geplaatst op zondag 20 december 2015
De afgelopen weken moest Israël alle zeilen bijzetten: de ene dag werd gekenmerkt door terreuraanslagen; de andere dag was er heftige neerslag, en tussendoor kreeg Israël ook nog de genadeslag te verwerken van het boycotbesluit van de Europese Unie.
Video: Brieven van generaal na 1820 jaar bezorgd
Geplaatst op zondag 20 december 2015
In het dagboek van professor Israel Eldad, de belangrijkste ideoloog van de zionistische paramilitaire organisatie Lechi, staat een verbazingwekkend verhaal uit de Joodse geschiedenis opgetekend.
Gaat een nieuwe religieuze elite het volk leiden?
Geplaatst op vrijdag 18 december 2015
Steeds meer religieuze Joden veroveren leidersposities in de Israëlische veiligheidsdiensten, wat men in Israël als een ommekeer in de topleiding ziet. Zoals men vroeger sprak over de 'linkse elite', ontstaat nu een 'religieuze elite'.
Exploitatie-overeenkomst gasveld Leviathan ondertekend
Geplaatst op vrijdag 18 december 2015
Premier Benjamin Netanyahu, die sinds 1 november ook de post van Economische Zaken waarneemt, heeft donderdag een overeenkomst over het gebruik van de aardgasreserves ondertekend.
Video: Dansfestival Tel Aviv maakt dansen tot een kunst
Geplaatst op vrijdag 18 december 2015
Het Dansfestival van Tel Aviv nodigt niet uit tot dansen, nee, hier wordt lichaamsbeheersing tot een kunst verheven. Dansers uit tel van landen laten zien dat dans een taal is die bruggen bouwt tussen culturen.
Iran testte ballistische raket ondanks atoomverdrag
Geplaatst op donderdag 17 december 2015
De Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) heeft gisteren zijn inspectie-onderzoeken naar het Iraanse nucleaire gevaar officieel afgesloten, hoewel dit land zich niet aan de gesloten overeenkomst houdt.
VN-rapport: Israël op plaats 18 bij ontwikkelde landen
Geplaatst op donderdag 17 december 2015
De kleine Joodse natie is op de 18e plaats gekomen van de lijst van het Human Development Report 2015 van de Verenigde Naties, die wordt beschouwd als een indicator voor het welzijn van de onderzochte landen.
Triage: terrorist eerst behandelen, slachtoffer later?
Geplaatst op donderdag 17 december 2015
De ethische commissie van de Israel Medical Association heeft een dramatische verandering aangebracht in de regels voor 'triage', het beoordelen en naar urgentie behandelen van oorlogsslachtoffers, waardoor het kan gebeuren dat een aanvaller wordt behandeld voor zijn slachtoffer.
Video: Joden stalen geen grond, maar kochten die
Geplaatst op donderdag 17 december 2015
Deze video maakt een einde aan bepaalde mythes over de oorsprong van de naam 'Palestina' en van de 'Arabische Palestijnen'. Hij toont aan, dat de 'Arabische Palestijnen' in feite van andere plaatsen zijn gekomen, en in dezelfde tijd als de zionistische Joden zijn geëmigreerd naar het huidige Israël.
Meerderheid Palestijnen voorstander van terreur
Geplaatst op woensdag 16 december 2015
Van de Palestijnen verdedigt 67 procent het met een mes aanvallen van Israëli's; volgens hen is dat gerechtvaardigd. 80 procent van de Palestijnen is voorstander van aanvallen en terreuraanslagen op Israëlische militairen en Joodse pioniers, volgens een recent onderzoek.
Palestijnen schakelden Palestijnse aanvaller uit
Geplaatst op woensdag 16 december 2015
Op een bouwplaats in Modi'in heeft dinsdag een Palestijnse bouwvakker zijn Joodse werkgever en een andere Palestijn aangevallen met een ijzeren hamer. Zijn Palestijnse collega's op de bouwplaats schakelden hem uit.
Eerste sneeuw op de Hermonberg gevallen
Geplaatst op woensdag 16 december 2015
Op de berg Hermon is de eerste sneeuw van deze winter gevallen. De sneeuwlaag is nog niet zo dik, en blijft waarschijnlijk niet lang liggen, maar het is een symbool dat in het warme Israël vreugde brengt.
Italiaanse hoofdredacteur over Palestijns conflict
Geplaatst op woensdag 16 december 2015
'De Palestijnen voelen het groeiende gevaar van de IS-jihadisten, en zij begrijpen dat ondanks de Israëlische verovering hun leven onder Israëlische heerschappij veiliger is dan elders in de regio,' zegt de Italiaanse journalist Mourizio Molinari.
Video: De oase in natuurreservaat Ein Gedi
Geplaatst op woensdag 16 december 2015
In het natuurreservaat Ein Gedi ontspringen twee riviertjes die het gehele jaar door stromen en groene strepen door de dorre woestijn trekken, waar planten en veel dieren van genieten.
Opnieuw in beeld: het Israëlisch-Palestijnse conflict
Geplaatst op dinsdag 15 december 2015
Het Israëlisch-Palestijnse conflict trekt weer volop de aandacht. Steekpartijen, straatgevechten, rondvliegende stenen en molotovcocktails zijn weer dagelijks nieuws in Israël. De internationale aandacht is weer even afgeleid van de veel grotere problemen als de oorlog in Syrië, Islamitische Staat of de humanitaire crisis in Jemen.
Video: Verenigde Piano's, pianomuziek voor 22 handen
Geplaatst op dinsdag 15 december 2015
Op initiatief van de permanente Israëlische delegatie bij de Verenigde Naties speelden pianisten in verschillende landen op zes continenten, met behulp van video-verbingingen, gezamenlijk een pianostuk, om 'mensen door muziek te verenigen'.
Elf personen aangereden bij Jeruzalemse trambrug
Geplaatst op maandag 14 december 2015
Naast de bekende gebogen trambrug, bij het centrale busstation van Jeruzalem, is maandag rond het middaguur een Palestijnse Arabier met zijn auto ingereden op een groep wachtenden bij een bushalte.
Jezus is voorpaginanieuws in Israël
Geplaatst op maandag 14 december 2015
De een na grootste internet-nieuwssite in Israël plaatst Hebreeuwstalige getuigenissen over Jezus op zijn voorpagina. Ze zullen veel worden bekeken, want 95 procent van de Israëli's maakt dagelijks gebruik van internet.
Hamas stuurt brief van een dode soldaat
Geplaatst op maandag 14 december 2015
Door brieven van in de Gaza-oorlog overleden soldaten te zenden aan hun familieleden, probeert Hamas gevangen Hamasleden vrij te krijgen.
Video: Pop-Chanoekah op de laatste dag
Geplaatst op maandag 14 december 2015
Deze maandag is de laatste dag van Chanoekah. Vandaag mogen alle acht kaarsen of olielampen branden. Daarna mag de chanoekia weer een jaar op een kast of tafel staan te pronken.
Het Licht van Israël zal niet uitgaan!
Geplaatst op zondag 13 december 2015
De geest van Antiochus Epifanus, die de Tempel ontwijdde, leeft voort in Israëls vijanden die uit zijn op zijn vernietiging.
Meisje aangevallen door Arabieren omdat ze Joods is
Geplaatst op zondag 13 december 2015
Een vijftienjarig meisje werd zaterdagavond op brute wijze aangevallen omdat ze zich durfde identificeren als Joods. Ze liep hierbij een gebroken neus, talrijke snijwonden en kneuzingen op. Waar gebeurde dit?
Video: Poppentheater festival in Jeruzalem
Geplaatst op zondag 13 december 2015
Deze zomer werd in Jeruzalem het internationale poppenfestival gehouden, waarvan niet alleen kinderogen gaan stralen. De poppen die de Palestijnse Autoriteit vorige week het land binnen wilde brengen, waren bedoeld om kinderogen boos te laten fonkelen.
Grootste Chanoekah-kandelaar in Tel Aviv
Geplaatst op vrijdag 11 december 2015
De grootste Chanoekah-kandelaar is momenteel in de haven van Tel Aviv te bewonderen. Elke avond wordt een licht meer aangestoken.
Vier soldaten aangereden in Samaria
Geplaatst op vrijdag 11 december 2015
Vier IDF-soldaten zijn donderdagmiddag bij Bet Arieh in Samaria door een auto aangereden en gewond geraakt. De dader, een Hamas-lid, zei hiertoe te zijn opgehitst door de Palestijnse media.
Arabische christen: ‘Haat islam, heb moslims lief’
Geplaatst op vrijdag 11 december 2015
We kunnen de islam niet liefdevol omarmen, want de islam leert zonde. Maar we kunnen wel houden van de zondaar, zoals Jezus ons leerde. Onze strijd is niet tegen moslims, maar tegen de duistere machten achter de islam.
Video: Altijd gelukkig tijdens Chanoekah
Geplaatst op vrijdag 11 december 2015
We gaan verder met vrolijke liederen in de week van Chanoekah. Een zanggroep heeft een traditionele melodie bewerkt voor acht stemmen. De tekst komt uit een speciaal gebed, dat wordt uitgesproken tijdens Poerim en Chanoeka.
Bloed van christenen wordt vergoten – en u boycot Israël
Geplaatst op donderdag 10 december 2015
'In het Midden-Oosten is er slechts één land, slechts één, waar christenen in veiligheid leven – Israël' Dit zei Gabriel Naddaf woordvoerder voor de Grieks-Orthodoxe Patriarch van Jeruzalem, in het Europese Parlement tijdens een spoedzitting over het labelen van Israëlische producten.
Twee-staten-oplossing is uit!
Geplaatst op donderdag 10 december 2015
Ook de Amerikanen erkennen dat een twee-staten-oplossing niet langer mogelijk is. Gezien de complexe omstandigheden in het Midden-Oosten, is de hoop vervlogen dat de huidige generatie Israëli’s en Palestijnen in vrede naast elkaar kunnen leven.
President Rivlin ontmoet Amerikaanse president Obama
Geplaatst op donderdag 10 december 2015
De Israëlische president Reuven Rivlin heeft woensdag in Washington met het Amerikaanse staatshoofd Barack Hussein Obama gesproken, waarna ze samen kaarsen op een Chanoekahkandelaar ontstaken.
Chanoekah-video: Muzikale latkes
Geplaatst op donderdag 10 december 2015
Latkes zijn aardappel-pannenkoekjes, die traditioneel tijdens Chanoekah worden gegeten, omdat ze worden gebakken met olie. In deze video wordt het recept voor u gezongen.
Twee gewonden door steekpartij bij Hebron
Geplaatst op woensdag 9 december 2015
Bij veel aanvallen tijdens de huidige golf van terreur is Hebron betrokken, de stad waar de aartsvaders zijn begraven en die voor Joden en moslims heilig is. Veel van de aanvallers komen uit Hebron of de omgeving van deze stad.
Donald Trump kondigt bezoek aan Israël aan
Geplaatst op woensdag 9 december 2015
De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump wil deze maand een bezoek brengen aan Israël. Hij is zeer omstreden wegens zijn felle anti-islamitische uitspraken. Later stelde hij zijn reis uit
Video: Kinderen zongen over de vrede – die niet kwam
Geplaatst op woensdag 9 december 2015
Vandaag laten we u een muziekvideo zien, die vele Israëli's bijzonder heeft ontroerd. Het lied heet 'Kinderen van de winter van '73', en het wordt gezongen door twee Joodse kinderen en een Arabisch meisje (midden). Een Nederlandse vertaling is toegevoegd
De Zweedse minister van BZ en de proportionaliteit
Geplaatst op dinsdag 8 december 2015
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, gaat vrolijk door met haar kritiek op de Joodse Staat. Eerst legde ze verband tussen de aanslagen in Parijs en het conflict in Israël, en vervolgens verweet ze Israël 'buitengerechtelijke executies' en 'disproportionele reacties' op Palestijnse strijders.
Klimaatverandering – een gigantische hoax
Geplaatst op dinsdag 8 december 2015
'Ik denk dat 'klimaatverandering' niet alleen een gigantisch bedrog is, maar een enorme afleiding van de echte problemen van onze wereld'. 'Het is duidelijk dat we in deze tijd moeten opzien naar God, en niet naar inadequate menselijke oplossingen, die ons op een humanistisch bord worden geserveerd, maar waarbij adequaat geestelijk voedsel ontbreekt'.
Netanyahu hekelt Zweedse minister Margot Wallström
Geplaatst op dinsdag 8 december 2015
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström blunderde afgelopen vrijdag alweer, toen ze Israël bekritiseerde voor buitengerechtelijke executies van Palestijnse terroristen.
Video: Is dit Chanoekah of Sinterklaasfeest?
Geplaatst op dinsdag 8 december 2015
Het is deze hele week Chanoekah. Elke avond mag er een kaars of olielamp meer worden ontstoken. Ook een dobbelspelletje met een dreidel en het eten van soefganiot, een soort oliebollen gevuld met jam, hoort daarbij.
Holocaust-toespraak raakt de harten van veel Israëli's
Geplaatst op maandag 7 december 2015
De toespraak van dominee Victor Štýrský, vorige maand gehouden tijdens de Holocaust Remembrance Day, trekt nu de aandacht in Israëlische sociale media en raakt de harten van velen.
Terreuraanval in Jeruzalem met auto en mes
Geplaatst op maandag 7 december 2015
Vier gewonden door aanval met een auto en een mes in Jeruzalem; bewaker van een school in Afula met geweld beroofd van zijn pistool.
Video: Zo steken ingenieurs een Chanoekahkaars aan
Geplaatst op maandag 7 december 2015
De studenten van de Technische Universiteit in Haifa, het bekende Technion, hebben een technisch hoogstandje ontworpen om een Chanoekahkaars aan te steken.
Paneldiscussie bij de VN over Joodse vluchtelingen
Geplaatst op zondag 6 december 2015
Op 1 december werd bij de Verenigde Naties een speciale paneldiscussie gehouden over 'de niet-vertelde geschiedenis van het Midden-Oosten: gerechtigheid voor Joodse vluchtelingen uit de Arabische landen'. Bij dit panel is belangrijk hoe de VN deze zaak heeft aangepakt.
Bezorgd voor de vluchtelingen
Geplaatst op zondag 6 december 2015
Europa zal nog tot in lengte van dagen de handen vol hebben aan de grote stroom vluchtelingen die met hun totaal andere culturele en religieuze achtergrond binnen komen.
Video: Zegel van koning Hizkia ontdekt
Geplaatst op zondag 6 december 2015
In een tijd waarin het historische en Bijbelse bestaansrecht van Israël in de wereld steeds vaker wordt ontkend, is de ontdekking van dit zegel van groot belang. Het zegel van Hizkia, de Bijbelse koning van Juda, is een historisch bewijs dat de Bijbel toch gelijk heeft.
Joodse jongeren opgepakt, verdacht van brandstichting
Geplaatst op vrijdag 4 december 2015
De Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet heeft donderdag meegedeeld, dat jonge Israëli's zijn gearresteerd, die ervan worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting in de woning van het Palestijnse gezin Dawabshe in het dorp Doema.
Drie aanslagen binnen 24 uur; aanvallers gedood
Geplaatst op vrijdag 4 december 2015
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben twee Palestijnse neven van 15 en 17 jaar een Israëlische soldaat bij een controlepost in Hebron aangevallen met een mes. Andere aanvallen vonden plaats bij de Damascuspoort en bij Psagot op de Westbank.
Messiaanse soldaat schrijft: 'Weer een slapeloze nacht'
Geplaatst op vrijdag 4 december 2015
Weer een regenachtige nacht en ik ben buiten, doe mijn taak als militair. Als wij er niet zouden zijn voor Israël, wie zou dat werk dan doen? Het lijkt alsof er zoveel mensen een hekel aan ons hebben. Waarom? Worden ze misleid door de media?
Video: Chanoeka, licht tegen de duisternis
Geplaatst op vrijdag 4 december 2015
Het Chanoekafeest – de viering van de herinwijding van de Tempel – is vooral geliefd bij kinderen, en dit jeugdkoor van Boys Town Jerusalem laat zijn vreugde duidelijk blijken.
Netanyahu weigert Belgische minister te ontvangen
Geplaatst op donderdag 3 december 2015
Reynders is de eerste Europese minister van Buitenlandse Zaken die de prijs moet betalen voor het nieuwe beleid van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, om zich actief te verzetten tegen landen die meedoen aan het labelen van producten.
Koufront kan voor sneeuw en vorst zorgen
Geplaatst op donderdag 3 december 2015
Komend weekeinde kan het in geheel Israël beduidend kouder worden. IJzige wind uit het oosten en harde winden zorgen voor bijzonder lage temperaturen die vergezeld gaan van grote droogte.
Japanse band met Israël blijkt honderd jaar oud
Geplaatst op donderdag 3 december 2015
Prins Takahito Mikasa, het oudste levende lid van het Keizerlijk Huis van Japan en de oom van de huidige keizer van Japan, die de beschavingen van het Midden-Oosten en de Hebreeuwse taal heeft bestuderd, is gisteren, 2 december 2015, 100 jaar geworden.
Video: Virtuele tour door de Tweede Tempel
Geplaatst op donderdag 3 december 2015
Gaat u mee op een virtuele tour, de trappen op naar de Tweede Tempel. Kijk rond in de zalen op de Tempelberg en tussen de zuilen in het Godshuis. De reconstructie is gebaseerd op de opgravingen bij de Tempelberg.
Machmoud Abbas: 'Dit is een vreedzame opstand!'
Geplaatst op woensdag 2 december 2015
In een officiële stellingname heeft de Palestijnse leider Machmoud Abbas verklaard, waarom hij geen enkele van de meer dan 200 aanslagen veroordeelt waarbij inmiddels 22 Israëli's zijn gedood door Palestijnen.
Klimaatconferentie: Israël wil deel van de oplossing zijn
Geplaatst op woensdag 2 december 2015
De deelname van Israël aan de conferentie over het klimaatverdrag (UNFCCC), die nu wordt gehouden in Parijs, is een kans voor belangrijke politieke netwerken, en om de wereld te tonen wat Israël al doet op milieugebied en welke innovaties het land de wereld te bieden heeft.
Video van de dag: De gezichten van de slachtoffers
Geplaatst op woensdag 2 december 2015
In het nieuws wordt vaak alleen maar vermeld, dat er een aanslag heeft plaatsgevonden, maar je ziet niet wie de slachtoffers zijn. Een journaliste laat nu de menselijke kant zien.
Twee steekpartijen verhinderd op de Westbank
Geplaatst op dinsdag 1 december 2015
Dinsdag zijn op de Westbank twee aanvallen met messen afgeweerd. Daarbij werden de terroristen neergeschoten, een van hen overleed.
Is er kans op vrede is het Midden-Oosten?
Geplaatst op dinsdag 1 december 2015
Er is geen land of stad waar zo vaak om is gestreden als om Israël en Jeruzalem. De strijd begon niet met de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948, de Zesdaagse Oorlog van 1967, de Jom Kippoeroorlog van 1973 of de Eerste Intifada van 1987.
Video: Akko - tussen moderniteit en historie
Geplaatst op dinsdag 1 december 2015
De oude kruisvaardersstad Akko, of Acre, is niet alleen mooi, maar biedt ook culinaire hoogstandjes, die het resultaat zijn van een gemengde bevolking van Joden en Arabieren. Zet de stad maar op de lijst voor uw volgende bezoek aan Israël.

Laatste uitgave

Archief