Nieuws Archief

november 2015

Diplomatieke dialoog met Europese Unie opgeschort
Geplaatst op maandag 30 november 2015
Premier Netanyahu heeft zondagavond het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken geïnstrueerd om contacten met vertegenwoordigers van de EU met betrekking tot de politieke ontwikkelingen met de Palestijnen voorlopig op te schorten.
De strijd gaat tussen waar en niet waar, licht en duister
Geplaatst op maandag 30 november 2015
De echte strijd in deze wereld gaan niet tussen de wereldmachten, maar tussen leugen en waarheid, tussen licht en duisternis.
Video: Mag je een Palestijnse terrorist 'terrorist' noemen?
Geplaatst op maandag 30 november 2015
Er wordt veel geklaagd over de buitenlandse media, die een terrorist geen terrorist durven noemen en een aanval zo beschrijven alsof de Palestijnse dader het onschuldige slachtoffer is van een Israëlische militair
Agent en Nepalese gewond bij steekpartijen in Jeruzalem
Geplaatst op zondag 29 november 2015
Zondagochtend werd in Jeruzalem nabij de Damascuspoort een agent van de grenspolitie met een mes gestoken, en bij een bushalte werd een Nepalese vrouw gestoken. Beiden worden in het ziekenhuis behandeld.
Chanoekah – het licht verdrijft de duisternis
Geplaatst op zondag 29 november 2015
Joden, christenen en hindoe's vieren hun lichtfeesten – Chanoekah, Kerstfeest en Divali – in deze donkere wintermaanden, wanneer het in de ochtend maar niet licht wil worden en in de late namiddag de duisternis ons al weer overvalt.
Video van de dag: Speel mee met de Dreidel
Geplaatst op zondag 29 november 2015
Over ruim een week, op 7 december, begint het Chanoekahfeest, de viering van de herinwijding van de Tempel in Jeruzalem op 25 Kislev 167 BCE. Acht dagen lang worden er in de avond lichten ontstoken, elke dag een meer.
'Telegram'-app wordt misbruikt voor terreurdoeleinden
Geplaatst op vrijdag 27 november 2015
De app Telegram is in de Arabische wereld populairder dan in het westen gangbare apps zoals WhatsApp of Twitter, omdat gebruikers met Telegram versleutelde berichten, foto’s en documenten kunnen verzenden en uitwisselen.
Leiderschapsconferentie Yad Vashem over antisemtisme
Geplaatst op vrijdag 27 november 2015
Dertig christelijke priesters, pastors en kerkleiders uit de Verenigde Staten zijn in Israël aangekomen voor een seminar van een week, georganiseerd door Yad Vashems Internationale School voor Holocauststudies en de Christelijke Vrienden van Yad Vashem.
Europa boycot? Dan richt Israël de blik naar het oosten
Geplaatst op vrijdag 27 november 2015
Het eerste Israëlische voedselfestival in Taiwan kan het Israëlische antwoord zijn op het Europese labelen van Israëlische producten. 25 Israëlische bedrijven zullen er zo'n 200 verschillende soorten voedsel en drank presenteren en verkopen.
Video: Islamitische prediker noemt Jezus 'Allah's slaaf'
Geplaatst op vrijdag 27 november 2015
In Afrika reizen steeds meer islamitische predikers rond, waaronder de Egyptische geestelijke Wahid Abed Al Salam. Zij overreden de inwoners om hun geloof in Jezus op te geven en verklaren dat Jezus een slaaf was van de profeet Mohammed en Allah.
Wie labelt er al producten uit Joodse nederzettingen?
Geplaatst op donderdag 26 november 2015
Wie heeft er in Europa inmiddels Israëlische merken uit de Joodse nederzettingen gelabeld? De Israëlische webservice Online2 publiceerde een artikel waarvoor het verschillende directies heeft gesproken.
Toenemende spanning op straat; aanval verhinderd
Geplaatst op donderdag 26 november 2015
• Steekpartij op Tapuach-kruising verhinderd.
• Nog duizend militairen voor bewaking van straten.
• Autoweg Bethlehem-Hebron is zeer gevaarlijk.
• Controle Palestijnse auto's op deze weg overwogen.
• Toenemend wantrouwen tussen Joden en Palestijnen.
• Permanent alert zijn werkt op je zenuwen.
Sociale netwerken zetten kinderen aan tot terreur
Geplaatst op donderdag 26 november 2015
In besprekingen met YouTube en Google heeft onderminister Tzipi Hotovely van Buitenlandse Zaken het probleem van het ophitsen aan de orde gesteld. Afgesproken is een mechanisme in te stellen voor de controle op online materiaal dat aanzet tot geweld.
Steekpartij bij Hebron, dader gedood, soldaat gewond
Geplaatst op woensdag 25 november 2015
Woensdag rond het middaguur heeft een steekpartij plaatsgevonden bij het vluchtelingenkamp Fawwar, in het heuvelland ten zuiden van Hebron, die de dader het leven heeft gekost. Een Israëlische militair raakte zwaar gewond.
Wat wordt achter de schermen tegen aanslagen gedaan?
Geplaatst op woensdag 25 november 2015
Natuurlijk werken inlichtingendiensten koortsachtig samen om potentiële daders van aanslagen uit de buurt te houden en voortvluchtige aanslagplegers op te sporen. Maar ook op politiek niveau wordt stevig gediscussieerd over de beste aanpak.
Laatste Joodse gezin uit Aleppo in Syrië, veilig in Israël
Geplaatst op woensdag 25 november 2015
Een jaar geleden werden de laatste Joden uit het gebombardeerde Aleppo in Syrië gesmokkeld. De twee vrouwen wonen nu in het Ashkelon Absorbtie Centrum. Hun verhaal zou een grote Hollywood-thriller zijn.
Kort Nieuws: Overlevende, Hebron, archeologie
Geplaatst op woensdag 25 november 2015
• De integratie van gezondheidswerkers, die naar Israël emigreren, moet worden verbeterd.
• De 83-jarige Rita Berkowitz gekozen als 'Miss Holocaust Overlevende.
• Bij het Graf van de Aartsvaders in Hebron is een auto beschoten.
Video: Verstaat u Beethovens Ode aan de Vreugde?
Geplaatst op woensdag 25 november 2015
Voor Duitstalige luisteraars zullen misschien hier en daar wat woorden bekend klinken, maar deze versie van Ode an die Freude, de beroemde Negende Symfonie van Beethoven, wordt niet in het Duits maar in het Jiddisch gezongen.
Hoge IDF-officieren gewond bij aanval met auto
Geplaatst op dinsdag 24 november 2015
Twee senior IDF-officieren en twee soldaten raakten dinsdagochtend gewond toen een Palestijnse terrorist hen met zijn voertuig aanreed bij een bushalte op het Tapuach-kruispunt in Samaria.
Waarom Rusland wel succes heeft in Syrië, en het Westen niet
Geplaatst op dinsdag 24 november 2015
In een interview met het grootste Russische nieuwsagentschap, Ria Novosti, wist de Syrische ambassadeur in Moskou maar niet hoe hij zijn gastland voldoende kon bedanken. Hij sprak lovend over de beslissing van Rusland om te helpen vechten tegen de terreur in Syrië.
Video van de dag: Joodse Biennale in Jeruzalem
Geplaatst op dinsdag 24 november 2015
Tweehonderd kunstenaars zijn naar Jeruzalem gekomen om er hedendaagse Joodse kunst te presenteren. Hiervoor zijn tentoonstellingen van elders en werk van veel Israëlische en niet-Israëlische kunstenaars bijeengebracht.
Steekpartij bij Jeruzalemse Machane Yehuda markt
Geplaatst op maandag 23 november 2015
In Jeruzalem zijn maandagochtend vier Israëli's door twee jonge Palestijnse vrouwen aangevallen met scharen en gewond geraakt. Maandagmiddag werden twee personen het slachtoffer van een steekpartij in een benzinestation.
Amit Deri heeft zijn buik vol van Breaking the Silence
Geplaatst op maandag 23 november 2015
De nieuwe, veel bekeken, video van een rondleiding in Hebron door de radicale Israëlische organisatie 'Breaking the Silence' heeft de Israëlische media genoodzaakt zich bezig te houden met deze organisatie, die aanzienlijke schade aan de reputatie van Israël veroorzaakt.
Zending in Israël (Deel 2)
Geplaatst op maandag 23 november 2015
Al eeuwenlang hebben christenen niet alleen veel kerkgebouwen, maar ook scholen en ziekenhuizen in Israël gebouwd, in de hoop dat het Joodse volk overtuigd zou worden dat Jezus de Messias is. Al deze inspanningen ten spijt, kwamen er maar weinig Joden tot bekering.
Video van de dag: Bekijk Israël op de fiets
Geplaatst op maandag 23 november 2015
Er zijn veel manieren om van Israël te genieten, en een fietstocht door het Heilige Land is een van de ontspannendste. Het weer lijkt wel geschapen voor een dergelijke tocht. Maar zorg er wel voor dat je een fles water bij je hebt.
Drie aanslagen, aanvallers tijdig uitgeschakeld
Geplaatst op zondag 22 november 2015
Zondag hebben drie terreuraanslagen plaatsgevonden, die het leven hebben gekost aan de drie aanvallers en een jonge Israëlische vrouw.
Berlijns warenhuis komt terug van boycot nederzettingen
Geplaatst op zondag 22 november 2015
Het grote Berlijnse warenhuis KaDeWe heeft als eerste de nieuwe EU-verordening inzake het etiketteren van goederen gevolgd en goederen uit de nederzettingen uit de schappen gehaald, maar na protesten deze beslissing ongedaan gemaakt.
Jonathan Pollard is eindelijk vrij – min of meer
Geplaatst op zaterdag 21 november 2015
De Amerikaans-Israëlische spion is na het uitzitten van 30 jaar van een levenslange gevangenisstraf eindelijk vrijgelaten. Maar hoe vrij is hij na zijn voorwaardelijke vrijlating?
Vijf doden en veel gewonden bij terreuraanvallen
Geplaatst op zaterdag 21 november 2015
Twee dodelijke terreuraanvallen schokten het Heilige Land. Na een korte tijd van betrekkelijke rust zijn donderdag in totaal vijf mensen om het leven gekomen. In Tel Aviv viel een met een mes gewapende terrorist voor het Panoramagebouw een voorbijganger aan.
Palestijnen mogen hun 'Israëlische veroveraars' aanklagen
Geplaatst op zaterdag 21 november 2015
Op 18 september is een agent van de Israëlische grensbewaking door het kantongerecht in Jeruzalem veroordeeld tot 45 dagen arrest. Het gerecht had hem schuldig bevonden, de 15-jarige Palestijn Tareq Abu Khadir een jaar geleden zinloos een pak slaag te hebben gegeven.
Video: De rust van de eindeloze Negev-woestijn
Geplaatst op zaterdag 21 november 2015
De schijnbaar eindeloze Negev-woestijn, de vredige vlakten, de fonkelende sterrenhemel boven Israël - hoe goed is het, als je de tijd kunt vinden om tot rust te komen en de stilte van de natuur op je te laten inwerken.
Vijf doden door aanvallen in Tel Aviv en Gush Etzion
Geplaatst op donderdag 19 november 2015
Bij een aanval met een mes in het zuiden van Tel Aviv zijn donderdagmiddag twee mannen gedood en raakte een derde matig gewond. Enkele uren later heeft een terrorist op de autoweg tussen Alon Shvut en Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem vanuit zijn auto een file auto's beschoten.
Na het 'labelen' slaat Israël terug naar de Europese Unie
Geplaatst op donderdag 19 november 2015
Na het besluit van de EU om Israëlische producten van de Westbank, de Gazastrook en de Golanhoogten te laten etiketteren, heeft Israël nu plannen bekend gemaakt om ook tegen 16 landen van de eurozone - waaronder Nederland - politiek op te treden.
'We plukken de vruchten van het dansen met de duivel'
Geplaatst op donderdag 19 november 2015
Het is tragisch, maar onze morele verdediging is afgebroken, onze muren zitten vol bressen, en de fundamenten van onze joods-christelijke beschaving zijn ondermijnd. Om die reden wankelt onze samenleving en dreigt het gevaar van instorting.
Zweedse minister Wallström, de nieuwe ster van Fatach
Geplaatst op donderdag 19 november 2015
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Walström, die de terreuraanslagen in Parijs vergeleek met de nood van de Palestijnen, is in twitterberichten van Fatach en de Palestijnse Autoriteit officieel geadopteerd voor hun politieke doeleinden.
Nieuwe apps helpen Palestijnen de controles te omzeilen
Geplaatst op donderdag 19 november 2015
De Palestijnen hebben twee nieuwe apps ontwikkeld, waarmee ze op tijd aan de grondige inspecties bij de Israëlische checkpoints op het wegennet van Judea en Samaria kunnen ontsnappen.
Parijs en Jeruzalem zijn met elkaar verbonden
Geplaatst op woensdag 18 november 2015
Na de aanvallen van ISIS in Parijs zei premier Netanyahu, dat 'militant islamitisch terrorisme onze samenleving aantast, omdat het onze beschaving wil vernietigen.' Daarom moet 'alle terreur worden veroordeeld en bestreden met onwrikbare vastberadenheid.'
Liever in de Israëlische hel dan in het Palestijnse paradijs
Geplaatst op woensdag 18 november 2015
We moeten de waarheid onder ogen zien. De Palestijnse leiders in Ramalla (Fatach) en in Gaza (Hamas) hebben geen belang bij vrede met Israël. Arabist en Midden-Oostenexpert Dr. Reuven Berko schreef: ‘Machmoud Abbas speelt met vuur. Hij geeft Israël de schuld van de huidige golf van Palestijnse terreur.'
Waarschuwing in zomer 2014: Hierna komt Parijs
Geplaatst op woensdag 18 november 2015
Het Israëlische reclamebureau Glickman-Shamir Somsonov voorzag een jaar geleden in zijn voorlichtingscampagnes na de Gaza-oorlog, dat 'Parijs als volgende aan de beurt zou zijn'.
Palestijnse absurditeit in Engels en Arabisch
Geplaatst op woensdag 18 november 2015
De Palestijnse Autoriteit en Fatach hebben op hun officiële website de terreuraanslagen van de 'radicale jihadisten' in Parijs veroordeeld en deze gelijkgesteld met de 'Israëlische terreur'.
'Onze kinderen mogen met stenen gooien naar Joden'
Geplaatst op dinsdag 17 november 2015
Eerder deze maand besloot de Israëlische Knesset tot een minimum gevangenisstraf voor minderjarigen die stenen en brandbommen naar auto's gooien. Een woedende Palestijnse Autoriteit noemde de maatregel 'een afstraffing en racistisch'.
'Alles gebeurt doordat Palestijnen gefrustreerd zijn'
Geplaatst op dinsdag 17 november 2015
In Israël is men niet verbaasd over het standpunt van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström, die de jongste terreuraanslagen in Parijs vergeleek met de nood van de Palestijnen in Israël.
Israël verbiedt de Islamitische Beweging
Geplaatst op dinsdag 17 november 2015
Het Israëlische veiligheidskabinet heeft de noordelijke tak van de Islamitische Beweging geclassificeerd als illegale organisatie. Dit heeft betrekking op het deel van de organisatie, dat wordt geleid door Sheikh Ra'ad Salah uit Umm el Fahm.
Video van de dag: De Sarona-Markt in Tel Aviv
Geplaatst op dinsdag 17 november 2015
Als je honger hebt, kun je beter niet naar deze video kijken, want op de Sarona-markt liggen lekkernijen uit de hele wereld naast elkaar, ook wanneer ze allemaal oer-Israëls zijn.
Regering-Obama: geen hoop op tweestatenoplossing
Geplaatst op maandag 16 november 2015
Een tweestatenoplossing is niet aan de orde, hebben nu ook de Amerikanen ingezien en voor het eerst erkend. In het huidige politieke klimaat in het Midden-Oosten is het idee verdwenen, dat Israëli's en de huidige generatie Palestijnen vreedzaam kunnen samenleven.
Buig niet voor wereldwijde terreur
Geplaatst op maandag 16 november 2015
De terreuraanvallen die Frankrijk hebben getroffen, hebben niet alleen Europa geschokt, maar de gehele wereld. Ook Israël toont zijn solidariteit met Frankrijk door de muren van de Oude Stad van Jeruzalem te verlichten met de kleuren van de Franse vlag.
Video van de dag: Jeruzalem van Goud
Geplaatst op maandag 16 november 2015
Wie kent niet het beroemde lied over Jeruzalem, ירושלים של זהב, Yerushalayim Shel Zahav, Jeruzalem van Goud? Een lied waarvan je tranen in de ogen krijgt, ook als je het niet verstaat.
Sommige Israëlische producten krijgen een etiket
Geplaatst op zondag 15 november 2015
In een poging om een deel van de Israëlische woede af te leiden na het besluit van de Europese Unie, om Israëlische producten te etiketteren die in Oost-Jeruzalem, Judea, Samaria en de Golanhoogte zijn gemaakt, heeft de EU-ambassadeur in Israël Lars Faaborg-Andersen de situatie als een 'technische kwestie' uitgelegd voor de Legerradio.
Israël solidair met Frankrijk, samen tegen terrorisme
Geplaatst op zondag 15 november 2015
In heel Israël was het dit weekeinde duidelijk, dat de Joodse Staat vastberaden solidair is met Frankrijk. Premier Benjamin Netanyahu riep op tot een gezamenlijke oorlog tegen islamitische terreur.
Handelingen van een 20e eeuwse Apostel
Geplaatst op zondag 15 november 2015
Het boek 'Appointment in Jerusalem' vertelt het ongelooflijke verhaal van Lydia, een jonge lerares die een ontmoeting met Christus had die net zo dramatisch is als de apostel Paulus had, en die haar bestemming volgde in een stad waar ze niets van wist, en zich elke stap door de Heilige Geest liet leiden.
Terroristen schieten vader en zoon dood nabij Hebron
Geplaatst op vrijdag 13 november 2015
Vrijdagmiddag hebben terroristen in het bergland bij Hebron de auto van een Joods gezin beschoten. De vader, midden 40, en zijn ongeveer 18-jarige zoon werden gedood. De moeder en een jongen van 16 raakten gewond.
VS: 'Etiketteren producten uit nederzettingen geen boycot'
Geplaatst op vrijdag 13 november 2015
De Amerikaanse regering ziet de door de Europese Commissie besloten etiketteringsplicht voor producten uit nederzettingen niet als een boycot. Het is slechts een 'technische richtlijn voor de consumenten'.
Israëlische hulporganisatie helpt Syrische vluchtelingen
Geplaatst op vrijdag 13 november 2015
Joel Shoshani, een jonge Messiaanse Jood uit Jeruzalem, maakte een filmverslag van de nood onder Syrische vluchtelingen. Hij zag met eigen ogen hoe een eindeloze stroom vluchtelingen voet aan wal zette in Griekenland.
Palestijnen: geen beveiligingscamera's op de Tempelberg
Geplaatst op vrijdag 13 november 2015
Eigenlijk was het al besloten: nadat de rust was weergekeerd op de Tempelberg in Jeruzalem had de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry voorgesteld, daar bewakingscamera's te plaatsen. Maar van Arabische kant kwamen er veel bezwaren.
Video: EU bouwt illegale woningen voor Bedoeïenen
Geplaatst op vrijdag 13 november 2015
De Europese Unie heeft in de Palestijnse gebieden honderden illegale woningen gebouwd. Deze nieuwe woningen in Bedoeïenen-nederzettingen aan de weg tussen Jeruzalem en Jericho dragen allemaal het EU-logo.
Iran schendt akkoord, stopt demontage centrifuges
Geplaatst op donderdag 12 november 2015
Iran is gestopt met het demonteren van centrifuges in twee installaties voor uraniumverrijking, zo hebben Iraanse overheidsmedia gemeld. Afgelopen week kondigde Iran aan, te beginnen met het uitschakelen van inactieve centrifuges bij de reactoren in Natanz en Fordo.
Minister: 'Wanneer je moet schieten, schiet dan'
Geplaatst op donderdag 12 november 2015
Tuco, uit de film 'The Good, the Bad and the Ugly' (1966) heeft geen last van dezelfde morele scrupules die velen van ons, Israëli's, vandaag plagen. Zijn keuzes waren eenvoudig: 'Als je moet schieten, schiet dan, praat niet,' zegt hij tegen de dode spraakzame schutter die kwam om hem te doden. Minister Ya'alon is het met hem eens.
Netanyahu: Europa moet zich schamen voor labelen
Geplaatst op donderdag 12 november 2015
De Israëlische protesten hebben niets opgeleverd. De Europese Commissie heeft woensdag besloten dat producten van de zogenaamde 'bezette gebieden' (Judea, Samaria, de Golanhoogte en Oost-Jeruzalem) speciaal moeten worden geëtiketteerd.
Syriërs melden luchtaanvallen van Israël bij Damascus
Geplaatst op donderdag 12 november 2015
De Israëlische luchtmacht heeft volgens verscheidene Syrische media een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de buurt van de luchthaven van Damascus.
Video van de dag: Zo inspireer je terroristen
Geplaatst op donderdag 12 november 2015
De video van vandaag is een documentatie die werd samengesteld door het Israëlische leger. Hij toont Palestijnse oproepen tot haat tegen Joden.
Dit is het einde van het Palestijnse volk
Geplaatst op woensdag 11 november 2015
Gisteren hebben twee Palestijnse jongens een Israëlische man neergestoken en getracht hem te doden. En ik vraag me af: 'Wat voor soort maatschappij juicht wanneer een jochie van 11 jaar iemand neersteekt? Hoe kan ik Palestijnen begrijpen die toestaan dat hun kinderen Joden doden, of hen daar zelfs opdracht toe geven?'
Netanyahu: Verdere terugtrekking van Westbank mogelijk
Geplaatst op woensdag 11 november 2015
Premier Benjamin Netanyahu sluit een eenzijdige terugtrekking van Israël uit Judea en Samaria niet uit, maar wil in die gebieden wél Israëlische troepen houden. Dat verklaarde de regeringsleider tijdens zijn huidige bezoek aan de Verenigde Staten.
Messentrekkers in dienst van Allah
Geplaatst op woensdag 11 november 2015
In de ogen van de Israëli’s zijn de messentrekkers van de afgelopen weken terroristen. In het buitenland wordt melding gemaakt van geweldsexplosies, zonder daarbij onderscheid te maken tussen Jood of Arabier.
24 kopstukken van Hamas opgepakt op de Westbank
Geplaatst op woensdag 11 november 2015
Israëlische speciale eenheden hebben op de Westbank 24 belangrijke Hamasleden gearresteerd, die probeerden een terroristisch netwerk op te bouwen in dit gebied, kennelijk met steun vanuit de Gazastrook en van het emiraat Qatar.
Chananya: Haat tegen Israël overwinnen met liefde
Geplaatst op woensdag 11 november 2015
'Ik haat jullie Joden allemaal', 'Ik hoop dat jullie genieten van het doden van kinderen', 'Dood aan Israël'. Dit is een greep uit de reacties die Chananya Naftali, een jonge Israëlische Messiaanse soldaat in de IDF, online ontving. Meestal antwoordt hij niet, omdat het niet helpt.
Netanyahu: 'Een van de beste ontmoetingen ooit'
Geplaatst op dinsdag 10 november 2015
Na zijn vergadering met de Amerikaanse president Barack Obama verklaarde Israëls regeringsleider Benjamin Netanyahu tegenover journalisten, dat hij zeer tevreden was over het verloop van de gedachtewisseling.
Twee aanvallen in Jeruzalem; bewaker neergestoken
Geplaatst op dinsdag 10 november 2015
Dinsdag waren er bijna gelijktijdig twee aanvallen met messen in Jeruzalem. Bij de Damascuspoort, aan de noordzijde van de Oude Stad, viel een man (37) een politieman aan; hij werd door de politie neergeschoten.
Ziekenhuis Ashkelon overstroomd door zware regenval
Geplaatst op dinsdag 10 november 2015
Het zuiden van Israël is maandag getroffen door zware regenval. In de stad Ashkelon viel uitzonderlijk veel regen: de afdeling Spoedeisende Hulp van het Barzilai Medical Center werd overstroomd.
Video: Kinderen zongen over vrede – die niet kwam
Geplaatst op dinsdag 10 november 2015
Vandaag laten we u een muziekvideo zien, die vele Israëli's bijzonder heeft ontroerd. Het lied heet 'Kinderen van de winter van '73', en het wordt gezongen door twee Joodse kinderen en een Arabisch meisje (midden).
'Verraad Noorse Arbeiderspartij oorzaak van bloedbad'
Geplaatst op maandag 9 november 2015
De tragedie van het bloedbad, aangericht op het Noorse eiland Utøya, heeft volgens een recent verschenen boek direct verband met het beleid van dit land tegenover Israël. De door de Noorse Arbeiderspartij bemiddelde Oslo-akkoorden hebben alleen ellende opgeleverd.
Zes Israëli's gewond bij drie terreuraanslagen
Geplaatst op maandag 9 november 2015
De reeks terreuraanvallen tegen Israëli's gaat onverminderd door. Zondag raakten binnen enkele uren zes Israëli's gewond bij een drietal aanslagen op de Westbank, en ook maandag zwaaide een Palestijnse vrouw vervaarlijk met een mes.
Arabisch Knessetlid vergelijkt Holocaust met Israëlisch geweld tegen Palestijnen
Geplaatst op maandag 9 november 2015
Het Arabische Knessetlid Hanin Zoabi heeft zondag tijdens de alternatieve herdenking van de Kristallnacht in Amsterdam, de pogroms, die tot de Holocaust leidden, vergeleken met het vermeende Israëlische geweld tegen de Palestijnen.
Netanyahu spreekt met VS president Obama
Geplaatst op maandag 9 november 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is maandagochtend vroeg geland in Washington. Daar ontmoet hij - voor het eerst in ruim een jaar - de Amerikaanse president Barack Obama in het Witte Huis.
Video: Bewakingscamera filmt steekpartij in Betar Illit
Geplaatst op maandag 9 november 2015
De video van vandaag toont beelden van een bewakingscamera, die vastlegde dat een Palestijnse vrouw instak op de bewaker van de Joodse nederzetting Betar Illit.
Duitse Marienschwester bidt vanwege Jodenvervolging
Geplaatst op zondag 8 november 2015
Zevenenzeventig jaar na Kristallnacht - de nacht van officieel gesanctioneerd vandalisme tegen Joodse bedrijven in Duitsland – gaat de niet-uitgelokte vervolging van Gods oude volk door.
Christelijke surfers in het heilige land
Geplaatst op zondag 8 november 2015
Todd Morehead is van jongs af aan vertrouwd met de surfsport en heeft er altijd al van gedroomd om een professionele surfer te worden. Maar zijn prioriteiten kwamen anders te liggen. Hij is nu voor het Koninkrijk van God op pad. Tod heeft mazzel: hij kan zijn twee passies combineren.
Minister Ariel: Zwerfkatten en -honden de grens over
Geplaatst op zondag 8 november 2015
Minister van Landbouw Uri Ariel stelde onlangs voor om (zwerf)honden en katten van één geslacht (mannelijk of vrouwelijk) over te brengen naar een ander land dat bereid is hen te accepteren, in plaats van hen te castreren. Hij kreeg er veel commentaar op.
Reeks aanvallen met vuurwapens, mes en auto
Geplaatst op vrijdag 6 november 2015
Vrijdag was er een reeks aanvallen van Palestijnen op Israëli's, bij Hebron in Judea en in Sha'ar Binyamin, ten noorden van Jeruzalem. Bij Hebron werden brandbommen naar auto's gegooid en Israëli's beschoten.
Israël wil de boycotters zelf gaan boycotten
Geplaatst op vrijdag 6 november 2015
Een Knessetlid wil de Israëlische consumenten de mogelijkheid geven, producten te boycotten uit landen die producten uit Judea, Samaria en de Golanhoogten speciaal labelen, zoals de EU eist.
Israël bij de meest kindvriendelijke landen
Geplaatst op vrijdag 6 november 2015
Je zou het niet direct verwachten van een land dat dagelijks wordt bedreigd, maar volgens een recent gehouden enquête staat Israël op de vierde plaats van beste landen om kinderen in op te voeden.
Soldaat (19) stopt in negen dagen drie terroristen
Geplaatst op vrijdag 6 november 2015
Korporaal T. is 19 jaar en is in maart in dienst gekomen bij het Israëlische leger. Donderdagavond verhinderde hij een terreuraanslag bij Gush Etzion. Een week daarvoor had hij op drie militanten geschoten die Israëli's wilden doden.
Na zand en smog volgen regen, storm en overstromingen
Geplaatst op vrijdag 6 november 2015
De stolp van zand en stof, die de afgelopen dagen boven het Heilige Land hing, is weggespoeld door de regen, waardoor de luchtkwaliteit in het hele land weer normaal is. Er gelden nu waarschuwingen voor zware storm, regen en overstromingen
Video: wachtpost in de Judese woestijn
Geplaatst op vrijdag 6 november 2015
De jonge inwoners van de nederzetting Efrat, nabij Bethlehem, willen huizen bouwen maar krijgen daarvoor geen toestemming. Om te voorkomen dat Palestijnen op die plaats gaan bouwen bemannen ze een wachtpost.
Steeds meer religieuze vrouwen in leger van Israël
Geplaatst op donderdag 5 november 2015
Het aantal religieuze vrouwen dat in het Israëlische leger dient, is de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld van 935 tot 1830. Dat blijkt uit een nieuw verslag van de strijdkrachten.
Israël en Frankrijk boden hulp bij nachtclubbrand
Geplaatst op donderdag 5 november 2015
Na de grote brand in een nachtclub in Boekarest in Roemenië, op vrijdagnacht 30 oktober, hebben Israël en Frankrijk medisch specialisten gezonden voor hulp aan de 179 gewonden.
Palestijnen: Israëli's stelen organen van slachtoffers
Geplaatst op donderdag 5 november 2015
Nauwelijks is de Israëlische regering gezwicht voor de druk en geeft lichamen van gedode terroristen terug aan hun familie, of de Palestijnse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties beweert, dat Israël organen wegneemt bij gedode Palestijnen. Israël is woedend.
Fel verzet tegen sloop van synagoge in Givat Ze'ev
Geplaatst op donderdag 5 november 2015
Het Israëlische Hooggerechtshof heeft beslist, dat een synagoge in Givat Ze'ev moet worden gesloopt omdat die illegaal is gebouwd op particulier Palestijns land. Daar is nu fel verzet tegen gekomen.
Video: Een Palestijnse vrouw in het 'verzet'
Geplaatst op donderdag 5 november 2015
Onze video van vandaag toont de 'strijd tegen de Israëlische bezetters' vanuit het perspectief van een Palestijnse vrouw, moeder van drie kinderen. Ze is ervan overtuigd dat vrouwen een belangrijke rol spelen in het "verzet".
Grenspolitie zwaar gewond door aanslag met auto
Geplaatst op woensdag 4 november 2015
Een Palestijn heeft woensdagmiddag met opzet met zijn auto een lid van de Grenspolitie aangereden, die zwaar gewond raakte. De aanvaller, afkomstig uit Hebron, werd doodgeschoten.
Israël loopt storm tegen nieuwe EU-richtlijn (video)
Geplaatst op woensdag 4 november 2015
De Europese Commissie zou op het punt staan een richtlijn uit te vaardigen over het vermelden van de herkomst van producten uit Israëlische nederzettingen. Israël loopt storm tegen deze identificatie-richtlijn. De Israëlische politiek probeert de EU van de beslissing te weerhouden.
Een dierentuin vol ‘geheime agenten’
Geplaatst op woensdag 4 november 2015
Afgelopen zomer maakte Hamas bekend, dat er een dolfijn was gesignaleerd, die bleek te spioneren voor Israël. En dit is nog maar één van de dieren die de Mossad heeft getraind...
Stofwolk boven Israël, binnenlandse vluchten gestaakt
Geplaatst op woensdag 4 november 2015
Zandstormen uit Saoedi-Arabië en Jordanië hebben een dikke wolk van smog boven Israël veroorzaakt, die nog enkele dagen aanhoudt. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk binnen te blijven.
Video van de dag: Staat u ook achter Israël?
Geplaatst op woensdag 4 november 2015
Chananya Naftali, een Messiaans-Joodse soldaat die in het Israëlische leger dient, heeft weer een YouTube-video gepubliceerd, waarin hij christenen uit de hele wereld aan ons voorstelt, die vol trots Israël steunen.
Radiostation gesloten: strijd tegen anti-Joodse ophitsing
Geplaatst op dinsdag 3 november 2015
Israël wil krachtiger optreden tegen oproepen die Jodenhaat propageren en tegen oproepen tot het vermoorden van Israëli's.
Het Israëlische leger heeft het Palestijnse radiostation Al Huriya bij Hebron wegens haatzaaien gesloten en de zendinstallatie in beslag genomen.
Een onvervalst verslag van een IDF-reservist
Geplaatst op dinsdag 3 november 2015
Elk professioneel bericht over de huidige Palestijnse jihad hoort of ziet u pas na redactionele bewerking, die in veel gevallen de werkelijkheid ernstig vertekent. Lees het ruwe verslag van een IDF-reservist.
Onderzoek: Israël is een van de gezondste landen
Geplaatst op dinsdag 3 november 2015
Israël is het enige land in het Midden-Oosten, dat de top-tien haalt van een onderzoek naar de gezondste landen. Bovenaan de lijst staat Singapore, Nederland staat op de achtste plaats, België op de twintigste.
Vermoorde vader wilde zijn kinderen beschermen
Geplaatst op dinsdag 3 november 2015
Volgens het politieonderzoek heeft Eitam Henkin, die vorige maand met zijn vrouw en kinderen in zijn auto werd beschoten in Samaria, de terroristen aangevallen en zijn kinderen verdedigd.
Video: Indrukken van de oude kruisvaardersstad Acre
Geplaatst op dinsdag 3 november 2015
In de video van vandaag laten we u wat impressies zien van Acre, ook bekend als Akko, in het noordelijke district van Israël. Al in de tijd van de Feniciërs woonden er mensen in deze havenstad aan de Middellandse Zee.
Drie gewonden bij aanval met mes in Rishon le Zion
Geplaatst op maandag 2 november 2015
Een Palestijn heeft maandagmiddag bij het busstation van Rishon leZion ingestoken op Joodse passagiers. Een man van 40 en een vrouw van 80 raakten zwaar gewond, een 20-jarige man raakte volgens de ambulancedienst licht gewond.
Reeks terreuraanslagen tegen militairen houdt aan
Geplaatst op maandag 2 november 2015
Twee Palestijnen hebben maandagmorgen bij een controlepost getracht een Israëlische militair neer te steken; deze raakte zwaargewond. Een aanvaller werd neergeschoten, de andere gearresteerd.
Israëlische judoka's winnen brons – met een nare bijsmaak
Geplaatst op maandag 2 november 2015
In het Grand Slam judo-toernooi in Abu Dhabi hebben de Israëlische atleten Yarden Gerbi en Sagi Murki elk een bronzen medaille gewonnen. Hun succes heeft echter een bittere bijsmaak, omdat de atleten niet officieel voor hun vaderland Israël uitkwamen.
Israël geeft lijken van gedode terroristen nu toch terug
Geplaatst op maandag 2 november 2015
De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon heeft bekend gemaakt, dat de lichamen van vijf Palestijnse terroristen uit het gebied rond Hebron nu toch aan hun families worden teruggegeven, zodat zij hen kunnen begraven.
Video: Israël - een smeltkroes van culturen
Geplaatst op maandag 2 november 2015
Israël is een kleurrijk land. Joodse immigranten uit alle continenten brengen een stukje van hun lokale cultuur mee naar het Heilige Land. Deze smeltkroes van culturen is in onze video van vandaag te zien.
'Beter gescheiden leven dan samen leven in een hel'
Geplaatst op zondag 1 november 2015
De nieuwe tactiek, die is voorgesteld om een eind te maken aan de terroristische steekpartijen, is dat 'de IDF een buffer vormt tussen Joden en Palestijnen' op de Westbank, en zich niets aan te trekken van beschuldigingen van 'racisme'.
Gaat de regering van Netanyahu het redden?
Geplaatst op zondag 1 november 2015
Vanzelfsprekend hebben de Israëli’s intussen geen trek meer in verkiezingen. Toch verwachten steeds meer mensen dat dit in 2016 opnieuw zal gebeuren. Zij verwachten dat de regering van Netanyahu binnen een paar maanden op een kabinetscrisis afstevent.

Laatste uitgave

Archief