Nieuws Archief

oktober 2015

Israëli's ontevreden over Israëls buitenlands beleid
Geplaatst op vrijdag 30 oktober 2015
De bevolking van Israël schijnt minder tevreden te zijn met de buitenlandse politiek van het land dan men denkt. 74% van de Israëlische bevolking is van mening dat Israëls internationale status als slecht tot matig dient te worden beoordeeld.
Help een Palestijnse christen om ambassadeur van de waarheid te worden
Geplaatst op vrijdag 30 oktober 2015
Dit is een persoonlijke brief van de Palestijnse christen 'Mattheus', die door enkele bijdragen al aan de lezers van ons Israel Today Magazine bekend is. Hij gaat in de VS aan een cursus Engels beginnen om een betere ambassadeur van de waarheid te worden. Helpt u hem daarbij?
Waarom zijn Palestijnse christenen tegen Israël?
Geplaatst op vrijdag 30 oktober 2015
'Dit artikel is een deel van mijn voortdurende inspanningen om licht te werpen op de ongemakkelijke waarheid over de Palstijnse kerk, die het slachtoffer is geworden van een islamitische mentaliteit', zegt een Palestijnse christelijke student.
Felle kritiek op verzoek van orthodoxen aan Palestijnen
Geplaatst op vrijdag 30 oktober 2015
'Orthodoxe Joden zijn tegen het betreden van de Tempelberg(moskeeën). Stop ermee ons te vermoorden!' Deze oproep van Arie Erlich, adjunct-hoofdredacteur van een ultraorthodoxe krant, lokte veel commentaar uit.
Video's: Storm veroorzaakt overstromingen in Israël
Geplaatst op vrijdag 30 oktober 2015
Overstromingen zijn op zich helemaal niet plezierig. Maar er zijn in Israël ook mensen die het beste maken van deze situatie. Kijk in deze video's hoe je plezier kunt maken met die watermassa's.
'De goede kanten van de oorlog in Israël'
Geplaatst op donderdag 29 oktober 2015
De veiligheidssituatie in Israël blijft maar moeizaam, burgers worden gestoken, militairen worden gestoken, mensen worden gedood of raken gewond. Er is geen rust. Toch willen we even de tijd nemen om wat te praten over de goede kanten van de 'oorlog' in Israël.
Manifestatie in Den Haag: 'Abbas, leer je kinderen vrede'
Geplaatst op donderdag 29 oktober 2015
Meer dan 400 mensen verzamelden zich donderdagochtend voor het Tweede Kamer-gebouw om hun solidariteit met Israël te tonen. PA-president Machmoud Abbas was op bezoek in Nederland voor ontmoetingen en diners met onder meer premier Rutte, koning Willem-Alexander, diverse ministers en parlementsleden.
Zware herfststormen zijn voorbode van de winter
Geplaatst op donderdag 29 oktober 2015
Na een lange en zeer hete zomer kondigt nu de herfst met zware regenbuien en orkaanachtige winden de naderende winter aan met overstromingen en stroomuitval.
Joods Den Haag geschokt door Zoabi bij Kristallnacht
Geplaatst op donderdag 29 oktober 2015
De Joodse gemeente Den Haag is geschokt door het nieuws dat een voorstander van terreur tegen Joden, als spreekster optreedt tijdens een alternatieve herdenking van de Kristallnacht in Amsterdam. De organisatoren hiervan trekken een onterechte parallel tussen de Holocaust en het Israëlisch-Palestijns conflict
Video van de dag: Muziek uit Jeruzalem
Geplaatst op donderdag 29 oktober 2015
Uit de Jeruzalemse wijk Nachlaot komt dit mooie lied. Het heet דברים יפים, devariem yafiem, mooie dingen, en wordt gezongen door האחיות ג'משיד ha'achi'ot yamshid, oftewel de gezusters Yamshid.
Tweede elektriciteitsstoring door zware regens en storm
Geplaatst op woensdag 28 oktober 2015
De schade als gevolg van de zware regen en storm van zondag, die 200.000 mensen in het donker zette, was woensdag net hersteld toen een tweede ongewoon zware storm overstromingen en stroomuitval veroorzaakte in centraal Israël.
Minder aanslagen in Jeruzalem, meer op de Westbank
Geplaatst op woensdag 28 oktober 2015
In Jeruzalem is het de afgelopen dagen relatief rustig gebleven, maar op de Westbank is het aantal Palestijnse aanslagen drastisch toegenomen. Palestijnen lijken te gaan beseffen dat terrorisme hun economie te gronde richt.
Al Jazeera: Israël is uit op godsdienstoorlog
Geplaatst op woensdag 28 oktober 2015
De Arabische tv-zender Al Jazeera zond half september een forumdiscussie uit onder de titel: ‘Waarom wil Israël een godsdienstoorlog met als inzet de Al-Aqsamoskee?’ Vier Palestijnse experts, drie moslims en een christen waren van mening dat de aard van het conflict rond de Al-Aqsamoskee ‘koloniaal’ is, en niet ‘religieus’.
Video: Jeruzalem, maar dan helemaal anders
Geplaatst op woensdag 28 oktober 2015
Iedereen praat voortdurend over Jeruzalem als het centrum van het religieuze conflict. Maar weet u ook dat Jeruzalem vaak het centrum van een groot feest is?
Raketbeschieting op het zuiden van Israël
Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2015
In de nacht van maandag op dinsdag is een raket vanuit de Gazastrook afgevuurd op het zuiden van Israël. De Israëlische luchtmacht bombardeerde daarop twee doelen van Hamas in Gaza.
Arabische christen vraagt belaagde Joden vergeving
Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2015
Temidden van de huidige golf van terroristische aanvallen heeft een Arabische christelijke leider een video gepubliceerd, waarin hij vergeving vraagt aan zijn Joodse broeders en aandringt bij andere Arabische christenen om hetzelfde te doen.
In het islamitische ‘Palestina’ tot geloof gekomen
Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2015
Mohammed kwam angstig over toen ik hem voor het eerst ontmoette in de redactiekamer van Israel Today. En dat terwijl we hem hadden beloofd dat we zijn naam niet bekend zouden maken. Mohammeds angst is niet ongegrond, dat bewijzen de littekens op zijn lichaam.
Video: de winterregens zijn begonnen – en hoe!
Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2015
Wanneer de winter begint en in de synagogen om regen wordt gebeden, dan is de vreugde groot wanneer het ook op tijd gaat regenen.
Tien dodelijke leugens over Israël
Geplaatst op maandag 26 oktober 2015
Terwijl Israëlische burgers door Arabische terroristen worden afgeslacht, worden ook de feiten over het conflict ernstig misbruikt. Het tijdschrift Politico heeft de tien dodelijkste leugens over de huidige terreurgolf opgesomd:
Een positief gevolg van Netanyahu's blunder
Geplaatst op maandag 26 oktober 2015
Een grote overdrijving, meer was het niet, toen premier Benjamin Netanyahu de eerste 'Palestijnse' leider Haj Al-Husseini ervan beschuldigde, dat hij Hitler had overgehaald de 'Endlösung van het Joodse probleem' uit te voeren.
Weer een steekpartij nabij Kiryat Arba
Geplaatst op maandag 26 oktober 2015
Maandagochtend is nabij Kiryat Arba een Israëli neergestoken. De aanvaller werd doodgeschoten en zijn 19-jarige slachtoffer werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Leven in Jeruzalem, door de ogen van een buitenlander
Geplaatst op maandag 26 oktober 2015
'Het is een prachtige Shabbatochtend in Jeruzalem. De kinderen zijn blij en alles is rustig in onze buurt', schrijft Theresa Jensen uit Seattle, Washington, VS, die drie weken in Jeruzalem heeft doorgebracht en zich niet liet afschrikken door 'de situatie'.
Nederzetting Itamar mag worden uitgebreid
Geplaatst op maandag 26 oktober 2015
De nederzetting Itamar, bekend van de moord op de familie Vogel, mag worden uitgebreid met scholen en openbare gebouwen, en enkele gebouwen krijgen achteraf een vergunning.
Video: Florentine, een trendy wijk van Tel Aviv
Geplaatst op maandag 26 oktober 2015
De trendy wijk Florentine in Tel Aviv is vooral in trek bij jonge alternatieve mensen. Hier kunt je voor een bescheiden bedrag uit eten gaan en tweedehands kleren kopen.
Steekpartij in regio Gush Etzion; Israëli matig gewond
Geplaatst op zondag 25 oktober 2015
Zondagochtend raakte een Israëlische man gewond na een aanval met een mes. Dat gebeurde in de buurt van de ultraorthodoxe gemeenschap Metzad, in de regio Gush Etzion.
'Israëlische troepen haalden paraglider terug uit Syrië'
Geplaatst op zondag 25 oktober 2015
Onbevestigde berichten wijzen er op, dat Israëlische grondtroepen zaterdagavond korte tijd op Syrisch grondgebied zijn geweest, nadat een Israëli paraglidend over de grens was geraakt. Het noordelijke deel van de Golanhoogten is erg populair bij paragliders.
Gazastrook in de Verenigde Staten als Staat erkend
Geplaatst op zondag 25 oktober 2015
De spanningen tussen de Amerikaanse regering van Barack Obama en Israël zijn vanuit Israëlisch perspectief duidelijk te zien.
President Obama beschouwt de Palestijnen in hun conflict met Israël als de zwakke partij, wat zijn beleid stempelt.
Hoe relevant is de Bijbel?
Geplaatst op zondag 25 oktober 2015
Welke persoon uit de Bijbel heeft de meeste invloed op Israëli’s? Welke betekenis heeft de Bijbel (het Oude Testament)? Hoeveel Israëli’s hebben thuis een Bijbel? In welke stad wordt de Bijbel het meest gelezen? In juli 2015 werden deze vragen gesteld in een enquête van het Israëlische Herzog College.
Video: Rabbijn bedreigt messiaans-Joodse evangelisten
Geplaatst op zondag 25 oktober 2015
Een bekende, maar nu al omstreden, Israëlische rabbijn heeft onlangs een video uitgebracht, waarin hij zijn volgelingen aanmoedigt met, dat Messiaanse Joden die het Evangelie verbreiden de 'doodstraf' verdienen.
Soldaat aangevallen bij controlepost in Gush Etzion
Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2015
Vrijdagochtend is een Israëlische soldaat aangevallen door een Palestijnse activist. De Palestijn had de soldaat van achteren benaderd en met een mes op hem ingestoken.
Hoe Israëli's Achmed Dawabshe helpen
Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2015
Meer dan 2500 Israëli's, Joden en Arabieren, linksen en rechtsen, religieuzen en seculieren, hebben bijna 100.000 euro voor de 5-jarige Achmed Dawabshe verzameld, die nog steeds met ernstige brandwonden in een Israëlisch ziekenhuis ligt.
Het Derde Rijk, de Palestijnen en 900.000 Joodse vluchtelingen
Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2015
Dr. Edy Cohen maakt een aantal ongemakkelijke feiten bekend in zijn nieuwe boek TheMufti and the Jews: The Secret War of Haj Amin al-Husseini against the Jews.
Video: Verrassende thuiskomst van een militair
Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2015
Hoe voelt een Amerikaanse moeder zich wanneer haar zoon in het Israëlische leger dient? In deze video zie je haar reactie, wanneer haar zoon, sergeant Adam, na acht maanden even naar de States reist om haar te verrassen.
Intifada: Bloedbad in schoolbus Bet Shemes mislukt
Geplaatst op donderdag 22 oktober 2015
Door snel en doortastend optreden van buschauffeurs en een voorbijganger is donderdagochtend een aanval op kinderen in een schoolbus voorkomen.
Netanyahu spreekt met VS minister Kerry in Berlijn
Geplaatst op donderdag 22 oktober 2015
Premier Netanyahu is in Berlijn en sprak donderdag met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry, die de spanningen tussen Israëli's en Palestijnen wil verminderen.
Video: Het antieke Caecarea dateert uit de Romeinse tijd
Geplaatst op donderdag 22 oktober 2015
Met al het negatieve nieuws van de laatste weken moeten we niet vergeten wat voor een prachtig land Israël is, en welke rijke geschiedenis het land heeft. Vandaag de oude havenstad Caesarea.
Aanslag met auto op Israëlische militairen
Geplaatst op woensdag 21 oktober 2015
Een Arabische terrorist is woensdag op autoweg 60 ingereden op vier of vijf Israëlische militairen, die daardoor gewond raakten. Een van hen is met levensgevaarlijke verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis vervoerd.
'Wat? Zijn wij Sodom geworden, aan Gomorra gelijk?'
Geplaatst op woensdag 21 oktober 2015
In de Israëlische media is na de lynchpartij in Be'er Sheva, waar een jongeman uit Eritrea voor terrorist werd aangezien, een impulsieve discussie losgebarsten. Israëlische rabbijnen en politici van alle partijen hebben het gedrag van Israëlische burgers sterk bekritiseerd.
Waarom vluchten moslims naar christenen?
Geplaatst op woensdag 21 oktober 2015
Duizenden vluchtelingen uit islamitische landen vluchten naar het Westen. In plaats van te vluchten naar een veilige plaats bij hun medegelovigen, rennen zij massaal naar de christelijke landen, die bereid zijn hen te ontvangen. Waarom vluchten Syrische, Irakese en andere moslims niet naar de rijke Golfstaten of naar Saoedi-Arabië?
Arabische arts redt het leven van een Joodse jongen
Geplaatst op woensdag 21 oktober 2015
De 13-jarige Naor Shalev, die een week geleden door de even oude Palestijnse jongen Achmed Manasra met messteken levensgevaarlijk werd gewond, is wakker geworden en ademt weer zelfstandig. In de media spreekt men over een wonder.
Infiltratie in Joods dorp in Samaria voorkomen
Geplaatst op woensdag 21 oktober 2015
Israëlische soldaten hebben een met een mes gewapende jonge Arabier neergeschoten die het Joodse dorp Yitzhar in Samaria wilde binnendringen.
Ongevallen door gooien met stenen en een aanrijding
Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015
Bij Hebron is een man die de schade door stenen aan zijn auto bekeek, doodgereden. Bij knooppunt Gush Etzion raakten twee Israëli's gewond toen ze opzettelijk werden aangereden.
Auto Israëlische opperrabbijn bekogeld door Palestijnen
Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015
Na een inspectiebezoek van de Israëlische sefardische opperrabbijn Yitzchak Yosef aan het Graf van Jozef, aan de rand van Nabloes (het Bijbelse Sichem) zondagavond, werd zijn auto bekogeld door Palestijnse jongeren.
Palestijnen willen dat Westelijke Muur islamitisch wordt
Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015
De Palestijnen willen dat de Westelijke Muur (of Klaagmuur) internationaal wordt erkend als onderdeel van de Al-Aqsa moskee, en daardoor een heilige islamitische plaats wordt. Het plan heeft wereldwijd geleid tot felle protesten van Joodse organisaties, politici en burgers.
Kort Nieuws: Staking, Hebron, Knesset, luchtvaart
Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015
• Inwoners Arabische wijk Jeruzalem staken
• Israëlische soldaat bij Hebron gewond door mes
• Verschil van inzicht bij Verenigde Arabische Lijst
• Wapens en munitie ontdekt in Hebron
• Scandinavische maatschappij schrapt vluchten
De waarheid over kaarten van 'Verdwijnend Palestina'
Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015
Een reeks kaarten die het verdwijnen van Palestina zouden aantonen, laten in werkelijkheid zien hoe in het Britse mandaatgebied 'Palestina' het voor Israël bestemde deel steeds kleiner werd.
Video: Sheik Mughrabi spreekt over de Joodse Tempel
Geplaatst op dinsdag 20 oktober 2015
'De Joden loven de duivel en worden uiteindelijk uitgeroeid door moslims', predikte Sheik Khaled Al-Mughrabi in de controversiële Al-Aqsa moskee op de Joodse Tempelberg in Jeruzalem tijdens zijn recentste preek op 16 oktober.
Israëlische militairen tonen medeleven
Geplaatst op maandag 19 oktober 2015
Op het internet en in de gedrukte edities van de Israëlische kranten zijn foto's te zien van Israëlische soldaten die medelijden met het Palestijnse volk toonden.
'Frankrijk wil Palestijnen belonen voor terrorisme'
Geplaatst op maandag 19 oktober 2015
De Franse regering heeft in de VN Veiligheidsraad een voorstel gelanceerd om internationale waarnemers op de Tempelberg te stationeren, die daar vermeende Israëlische schendingen van de status quo moeten gaan rapporteren. Israëlische politici hebben het Franse voorstel krachtig afgewezen.
'Wij zijn bang!' - Een persoonlijke woord uit Jeruzalem
Geplaatst op maandag 19 oktober 2015
Of we het nu leuk vinden of niet, of we ervoor kiezen of niet, en hoeveel we ook bidden - wij, het volk van Israël, zijn weer verwikkeld in een bloedige oorlog met de Arabieren. We sturen onze kinderen naar scholen en kleuterscholen met de angst dat de bus onderweg kan ontploffen.
Wereldwijde steundemonstraties voor het Heilige Land
Geplaatst op maandag 19 oktober 2015
Duizenden mensen hebben zondag in Rome, Parijs en Madrid hun solidariteit met Israël gedemonstreerd, in verband met het geweld en de terreuraanvallen, die de Joodse Staat in de afgelopen weken heeft doorgemaakt.
Ontzetting na bloedbad in busstation van Be'er Sheva
Geplaatst op maandag 19 oktober 2015
Het bloedbad zondagavond in het busstation van Be'er Sheva was aangericht door een 21-jarige Israëlische bedoeïen.
In Jeruzalem moet een muur een Joodse en een Arabische wijk scheiden.
Video: Handleiding voor messentrekkers
Geplaatst op maandag 19 oktober 2015
De video van vandaag werd samengesteld door het Israëlische leger. Het toont opnamen die in de afgelopen dagen in de Arabische wereld werden verspreid. Daarin wordt opgehitst tegen Joden en gedetailleerd uitgelegd, hoe Palestijnen het effectiefst kunnen steken.
Soldaat gedood bij schietpartij in busstation Be'er Sheva
Geplaatst op zondag 18 oktober 2015
Bij een terroristische aanval op het busstation van Be'er Sheva in het zuiden van Israël is zondagavond een Israëlische soldaat om het leven gekomen; negen agenten en wachtende buspassagiers raakten gewond, voor een deel zwaar.
Video: Israëlisch jacht redt verdrinkende vluchtelingen
Geplaatst op zondag 18 oktober 2015
Israëli's die met hun jacht rondvoeren in de oostelijke Middellandse Zee, zagen daar een groep verdrinkende Syrische en Iraakse vluchtelingen en hebben hun leven gered.
Meeste mensenrechten-organisaties negeren terreur
Geplaatst op zondag 18 oktober 2015
De meeste mensenrechten-organisaties negeren het Palestijnse terrorisme tegen Israëlische burgers. Dat maakte NGO Monitor bekend, dat sinds het uitbreken van de recente golf van terrorisme het gedrag van mensenrechten-organisaties in de laatste 18 dagen onderzocht.
‘De Joodse tempel is een leugen’
Geplaatst op zondag 18 oktober 2015
De Hamas-regering in Gaza ontkent dat er een verband bestaat tussen Jeruzalem en de Joodse tempel. Het bestaan van een dergelijke tempel zou volgens Hamas de grootste leugen uit de geschiedenis zijn.
Video Strijd tegen de leugens in de media
Geplaatst op zondag 18 oktober 2015
De huidige golf van terreur in Israël heeft meer dan ooit aangetoond hoe bevooroordeeld en onjuist de belangrijke media berichten over wat er in het Heilige Land gebeurt. In een korte video-compilatie aandacht voor het probleem en de bestrijding ervan.
Twee steekpartijen; doden bij grens met Gazastrook
Geplaatst op zaterdag 17 oktober 2015
• Aanvallen met mes in Hebron en Oost-Jeruzalem
• Twee doden bij rellen langs grens met Gazastrook
• Onrust bij Nabloes en in Bethlehem
• Vrees voor grote aanslag door Hamas
Angstige Jeruzalemmers mijden het openbaar vervoer
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015
Veel terreuraanslagen van de afgelopen twee weken werden in het openbaar vervoer of bij haltes gepleegd. Doel van de aanvallen waren Joodse passagiers. Dat heeft inmiddels tot bijna lege bussen en trams geleid.
Aanvaller doet zich voor als persfotograaf
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015
In de Israëlische nederzetting Kiryat Arba is vrijdagmiddag een 20-jarige Israëlische soldaat met een mes aangevallen door een Palestijn en middelzwaar gewond geraakt. De aanvaller droeg een gele jas met het opschrift PRESS en had zich als fotojournalist vermomd.
Israël vreest nieuwe terreur op 'Dag van Woede'
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015
• Brand gesticht in Graf van Jozef in Nabloes
• Hamas roept weer een 'Dag van Woede' uit
• Relschoppers en Hamasleden opgepakt
• Rellen verwacht in Oost-Jeruzalem, Westbank en Gaza
• Politiehond ontdekt bom bij controlepost
Steun voor belaagd Israël van Arabieren en Iraniërs
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015
De pro-Israel lobbygroep Stand With Us gebruikt zijn Facebook pagina voor een #StopIncitement campagne om mensen over de hele wereld te vragen druk uit te oefenen op de Arabische leiders om te stoppen met het stimuleren van de moord op de Israëlische Joden.
Daniel Borg : Van pro-Palestijns tot pro-Israëlisch
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015
Nog geen jaar geleden profileerde de Zweedse student Daniel Borg zich als pro-Palestijnse activist. Hij zette zich in voor de Socialistische Partij en was zelfs voorzitter van de ‘Jonge Socialisten’ in zijn regio. Zijn mening was duidelijk: ‘Israël is een militaire macht, die het arme Palestijnse volk wreed onderdrukt.’ Een bezoek aan Israël bracht hem echter aan het twijfelen.
Video: De woestijnboerderij van Gilad Sharon
Geplaatst op vrijdag 16 oktober 2015
De vroegere Israëlische generaal en premier Ariel Sharon werkte in de hoofdstad Jeruzalem, maar trok zich graag terug op zijn boerderij in de Negev-woestijn. We spraken over hem met zijn zoon Gilad die nu de leiding over de woestijnboerderij heeft.
In het ziekenhuis zien daders en slachtoffers elkaar
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2015
Op de afdeling spoedeisende hulp van het Jeruzalemse Hadassaziekenhuis hadden artsen en verpleging de afgelopen dagen de handen vol. Daar werkt niet alleen Joods en Arabisch personeel samen, maar er worden ook Joden en Arabieren tegelijk behandeld.
Abbas in TV-rede: Israël executeert onze tieners
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2015
De Palestijnse president Abbas heeft woensdagavond in Ramallah een tevoren grootscheeps aangekondigde tv-toespraak gehouden. Daarin zag hij volledig af van een oproep tot de-escalatie en beschuldigde Israël van 'excecutie' van aanvallers.
Met pepperspray en deegrollers tegen messenstekers
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2015
Hoe verdedig ik me tegen een terrorist die met een mes of een bijl op me af komt? Deze vraag houdt momenteel vele Israëli's bezig, vooral in Jeruzalem, dat een centrum van Palestijnse terreur is geworden. Inmiddels laten veel winkels weten dat de pepperspray uitverkocht is.
Daders mesaanvallen in Jeruzalem doodgeschoten
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2015
De twee daders van mesaanvallen bij het Centraal Busstation en de Damascuspoot in Jeruzalem zijn door de politie doodgeschoten. Een slachtoffer werd met middelzware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Wat is de echte oorzaak van de Palestijnse frustratie?
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2015
Niet de bouw in de nederzettingen, niet slechte levensomstandigheden of armoede, niet gebrek aan opleidingsmogelijkheden, niet de bedreiging van de Al-Aqsa moskee, maar de wens Palestina op te richten in geheel Israël is de echte oorzaak van de huidige intifada.
Video: Zonsondergang bij het Middellandse Zeestrand
Geplaatst op donderdag 15 oktober 2015
Ook na het einde van het zomerseizoen is er nog genoeg te doen op het Israëlische Middellandse Zeestrand, overdag bij en in het water, en in de avond in de café's en restaurants langs de kust.
Soldaten beveiligen Jeruzalem – Oosten deels afgegrendeld
Geplaatst op woensdag 14 oktober 2015
Het Israëlische leger reageert op de terreurgolf in Jeruzalem: Enkele honderden militairen werden naar de hoofdstad gestuurd om de politie te ondersteunen. Onder meer zullen zij in bussen en trams meerijden en de haltes beveiligen.
Soldaten en politieagenten - onze echte superhelden!
Geplaatst op woensdag 14 oktober 2015
Leerlingen van enkele Jeruzalemse basisscholen hebben verrassingspakketjes met een persoonlijke bedankbrief gestuurd naar de soldaten en agenten die voor veiligheid zorgen. Doet u mee?
Moslims geven Israël de schuld voor recent geweld
Geplaatst op woensdag 14 oktober 2015
Slechts enkele uren nadat drie Israëli's werden gedood bij terreuraanvallen in Jeruzalem en Ra'anana werd Israël er al voor veroordeeld door de Arabische Liga, Turkije en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.
Israëlische soldaat roept op tot meer liefde, minder haat
Geplaatst op woensdag 14 oktober 2015
Een Israëlische soldaat doet een oproep om te stoppen met elkaar haten, en liegen over wat er gebeurt – niemand heeft er baat bij als de waarheid wordt verdraaid.
Video: Schrijver Nir Baram in 'De Nieuwe Wereld'
Geplaatst op woensdag 14 oktober 2015
De controversiële Israëlische schrijver Nir Baram, auteur van de roman Goede Mensen, over collaborateurs in de Tweede Wereldoorlog, was te gast in het IKON-programma 'De Nieuwe Wereld'.
Bloedbad met mes en pistool in Jeruzalemse stadsbus
Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2015
• Twee aanvallen met een mes in Rana'ana,
• Groep voetgangers in Jeruzalem aangereden,
• Aanval in stadsbus met pistool en mes,
• 15-jarige Palestijn steekt fietsende jongen neer.
Terrorist erkent: Joden steken, 'gewoon daarom'
Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2015
Antisemitisme in nazi-stijl is nog volop aanwezig bij de Palestijnse bevolking. Daar is geen motief, zoals bezetting of nederzettingen, voor nodig.
Midden-Oosten Kwartet zegt bezoek aan Israël af
Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2015
Op verzoek van premier Netanyahu gaat een bezoek van het Kwartet, dat wil bemiddelen voor vrede in het Midden-Oosten, niet door, omdat dit momenteel niet zinvol is en Israël mogelijk onder druk kan zetten.
Video: FlashMob Concert in Jeruzalem tegen terreur
Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2015
De Oude Stad van Jeruzalem komt momenteel wereldwijd negatief in het nieuws, omdat er steeds terreuraanvallen worden uitgevoerd. Daarom waren de bezoekers zeer verrast, toen zij zondag op klanken van Beethoven werden getrakteerd.
Terreur tegen Joden gaat onverminderd door
Geplaatst op maandag 12 oktober 2015
• Aanvallen met messen en auto's gaan door,
• Maandag drie aanslagen in Jeruzalem,
• Vergeldingsaanvallen uitgevoerd op Gazastrook,
• Onderzoek naar ophitsing door Knessetlid.
Burgemeester Nazareth: Arabische MKs, verdwijn!
Geplaatst op maandag 12 oktober 2015
Arabische knessetleden stellen dat de Israëlische Joden verantwoordelijk zijn voor het geweld in het Heilige Land. Maar burgemeester Ali Salam van Nazareth weet wie de echte herrieschoppers zijn, en vraagt hen daarom ​​niet meer naar zijn stad te komen.
Obama's vroegere predikant noemt Jezus een Palestijn
Geplaatst op maandag 12 oktober 2015
Jeremiah A. Wright, de voormalige predikant van de Amerikaanse president Barack Obama, heeft tijdens een openbare bijeenkomst de Israëlische regering een 'apartheidsregime' genoemd en verklaard: 'Jezus was een Palestijn'.
Video: Huil maar niet meer, Jeruzalem!
Geplaatst op maandag 12 oktober 2015
De video van vandaag is niet meer zo nieuw, maar zeer actueel. De tekst zegt dat in Jeruzalem te veel tranen zijn vergoten, te veel vrienden zijn verloren. “Huil maar niet meer, Jeruzalem!', zingt Ya'akov Shwekey.
Israëli's eisen: Netanyahu moet terreur beter bestrijden
Geplaatst op zondag 11 oktober 2015
Uit een onderzoek, dat dit weekeinde werd uitgevoerd, bleek dat een ruime meerderheid Benjamin Netanyahu niet langer als de meest geschikte premier beschouwt als het op hun persoonlijke veiligheid aankomt.
10 jaar na dato: ontruiming Gaza was een vergissing
Geplaatst op zondag 11 oktober 2015
Afgelopen zomer was het niet alleen een jaar na de Derde Gaza-oorlog, het was ook precies tien jaar geleden dat meer dan 8000 Joden de Gazastrook moesten verlaten. Maar in plaats van vrede is de onveiligheid en instabiliteit alleen maar toegenomen.
Vertrouw niet op 'objectieve journalistiek' over Israël
Geplaatst op zondag 11 oktober 2015
Berichten in buitenlandse media over de huidige geweldsgolf in Israël zijn soms zodanig met boze opzet veranderd, dat ze van een andere planeet lijken te komen.
Niet alleen conflicten in Israël: Kattententoonstelling
Geplaatst op zondag 11 oktober 2015
Misschien vinden de meeste mensen het dwaas om er over te schrijven, maar de komende Kattententoonstelling in Tel Aviv laat zien hoe Israël een 'normaal' land kan zijn, zelfs in een tijd van conflicten.
Palestijnse ontsteekt bom; raket uit Gaza onderschept
Geplaatst op zondag 11 oktober 2015
Een Palestijnse vrouw heeft bij een verkeerscontrole een explosief laten ontploffen. - Een raket uit Gaza op Ashkelon is tijdig onderschept.
Hamas roept op tot opstand – Doden bij grenshek Gaza
Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2015
Vrijdagmiddag hebben ongeveer 400 Palestijnen uit de Gazastrook geprobeerd over het grenshek naar Israël te komen. Daarop openden Israëlische soldaten het vuur, waardoor volgens Arabische media ten minste vier Palestijnen werden gedood en 22 gewond.
Palestijnse christen spreekt zich uit over terreurgolf
Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2015
Doordat de media valse berichten publiceren over de golf van geweld ontstaat een soort pseudo-waarheid. Laat je niet door dergelijke leugens beïnvloeden, gebruik je hersens en zoek uit wat echt waar is.
Politie wil huidige golf van terreuracties verhinderen
Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2015
Nu Hamas deze vrijdag tot 'Dag van Woede' heeft uitgeroepen is de aanwezigheid van politie en militairen in Jeruzalem en Palestijnse steden versterkt. Bij de toegangen van de Oude Stad zijn metaaldetectoren geplaatst.
Israëli's willen een robot naar de maan sturen
Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2015
Het zou een grote stap zijn voor de Staat Israël: Binnenkort zou een robot uit het Heilige Land een bepaalde afstand kunnen afleggen op de maan en vanaf daar foto's en video's naar de aarde sturen. Israëls ruimtevaartorganisatie SpaceIL wil de 'Google Lunar XPrize' winnen.
Israëli opgepakt na steken van vier Arabieren
Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2015
Een Israëli met een psychiatrische voorgeschiedenis heeft in de zuidelijke stad Dimona vier Arabieren gestoken. Op diverse plaatsen hebben anti-Arabische demonstraties plaatsgevonden.
Video: Juval Muziekschool voor Messiaanse Joden
Geplaatst op vrijdag 9 oktober 2015
Juval is bijzondere kunst- en muziekschool in Jeruzalem, die is uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de jonge Messiaanse scène in Israël.
Soldaat gestoken in Afula; Palestijn gedood in Jeruzalem
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
In de stad Afula is donderdagavond een Israëli neergestoken; de politie moest met traangas het lynchen van de dader verhinderen. Bij een politie-inval in Shuafat is bij gevechten een Palestijn gedood.
Met wie identificeren Israëlische Arabieren zich?
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
'Of ze zich nu Arabische Israëli's noemen of Palestijnen, ze zijn deel van hetzelfde volk dat in Jeruzalem en op de Westbank woont. Ze delen dezelfde religie en dezelfde nationaliteit' zei Hanin Majadi uit Jaffa in een interview op het Israëlische Channel 2 News.
Situatie in Israël blijft gespannen na nog meer aanvallen
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
• Petach Tikwah: Israëli zwaar gewond door messteken
• Oost-Jeruzalem: Arabische jongen valt agenten aan
• Jeruzalem: Yeshiva-student in de nek gestoken
• Kiryat Arba: Man neergestoken bij tankstation
• Tel Aviv: Vijf Israëli's gestoken met schroevendraaier.
Burgemeester van Jeruzalem: neem een wapen mee
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
Na de aanvallen met messen en andere terroristische aanvallen in Jeruzalem, die veel inwoners bang maken, vraagt burgemeester Barkat aan inwoners met een wapenvergunning, hun wapens steeds bij zich te dragen.
Netanyahu verbant politici van de Tempelberg
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
Israëls regeringsleider Benjamin Netanyahu heeft woensdagavond bepaald, dat leden van regering en parlement voorlopig niet meer de Tempelberg mogen betreden, opdat het geweld tussen Joden en Palestijnen niet verder escaleert.
Jeruzalemse scholen staken wegens zorg om veiligheid
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
Donderdag zijn in Jeruzalem veel secundaire scholen gesloten gebleven. Men staakt, omdat men vindt dat de kinderen niet voldoende worden beschermd door bewakers, die niet gedurende de hele schooltijd aanwezig zijn.
Video: Arabische propaganda prijst moord op Joden
Geplaatst op donderdag 8 oktober 2015
Op internet circuleren momenteel talrijke propaganda-video's, die oproepen tot moord op joodse Israëli's. Enkele video's bevatten animatiefilmpjes, gemaakt voor kinderen, waarin aanslagplegers worden voorgesteld als helden.
Geweldspiraal draait verder: weer een reeks aanvallen
Geplaatst op woensdag 7 oktober 2015
• Steekpartij bij de Leeuwenpoort in Jeruzalem
• Aanvallende Palestijn doodgeschoten bij Kiryat Gat
• Auto's beschadigd met stenen bij Tekoa
• Jeruzalemse winkeliers berecht na weigeren hulp
• Bewakingscamera's bij kruispunten op de Westbank
De herfst is begonnen: Regen in centraal Israël
Geplaatst op woensdag 7 oktober 2015
De Israëli's hebben gewacht en gehoopt. Nu viel na een lange zomer eindelijk de eerste regen van het seizoen in het centrum van het land. In het noorden en in het zuiden had het eerder al geregend.
Toeristenseizoen in gevaar door reeks aanslagen
Geplaatst op woensdag 7 oktober 2015
De Israëlische Vereniging voor Toerisme vreest dalende cijfers in de toeristische sector, met name bij de groepen pelgrims uit het buitenland, als gevolg van de rellen en aanslagen van de afgelopen dagen in Jeruzalem.
Israëlische satelliet moet internet naar Afrika brengen
Geplaatst op woensdag 7 oktober 2015
Facebook en de Europese satelliet-exploitant Eutelsat willen een Israëlische satelliet gaan gebruiken om een snelle internetverbinding te verzorgen voor het gebied ten zuiden van de Sahara, waar nog geen internet is.
Video van de dag: De Negev-woestijn vanuit de lucht
Geplaatst op woensdag 7 oktober 2015
De video van vandaag neemt u in vogelvlucht mee naar het zuiden van Israël. Het is een fascinerend landschap met ruige heuvels, diepe dalen en kraters. Steeds meer natuur-minnende Israëli's en toeristen ontdekken de charme van de Negev.
Netanyahu onder toenemende druk door terreurgolf
Geplaatst op dinsdag 6 oktober 2015
De Israëlische regering heeft in de nacht van maandag op dinsdag de woningen van twee terroristen in het oostelijke deel van Jeruzalem verwoest. Bij nieuwe rellen kwamen ten minste twee Palestijnen om het leven.
'Ze hebben me bespuugd en in het gezicht geslagen'
Geplaatst op dinsdag 6 oktober 2015
Adele Bennett vertelde aan de Israëlische online krant Times of Israel hoe ze de terroristische aanval en het steken van haar man, afgelopen zaterdag, heeft beleefd en hoe haar eigen noodkreten door Arabische winkeliers werden genegeerd
Vijf Hamasleden opgepakt voor moord in Samaria
Geplaatst op dinsdag 6 oktober 2015
Vijf Palestijnen zijn in Nabloes gearresteerd door Israëlische speciale eenheden en hebben bekend dat zij donderdag in Samaria een Joods echtpaar hebben doodgeschoten.
Video: Tempelberg-activist Rabbi Yehudah Glick
Geplaatst op dinsdag 6 oktober 2015
Vandaag een vraaggesprek met rabbi Yehudah Glick, die ernaar streeft dat niet alleen moslims, maar ook Joden en christenen op het Tempelplein mogen bidden, en om dit standpunt werd neergeschoten.
Netanyahu kondigt harde maatregelen aan tegen terreur
Geplaatst op maandag 5 oktober 2015
Door een reeks terreuraanslagen is de veiligheidssituatie in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden zo gespannen als die in jaren niet meer is geweest. Na een vergadering van zijn veiligheidskabinet kondigde premier Benjamin Netanyahu maatregelen aan om de terreur te bestrijden.
Simchat Torah: Israël feest en danst met de Torah
Geplaatst op maandag 5 oktober 2015
In geheel Israël wordt vandaag gedanst en gefeest, ondanks de recente terreuraanslagen in Jeruzalem. Op Simchat Torah, Vreugde der Wet, dat gisteravond bij zonsondergang begon, eindigt de reeks Joodse feestdagen. De Torahrollen worden in plechtige processies door de synagoge gedragen.
Commentaar: De oorlog ontneemt ons de besten
Geplaatst op maandag 5 oktober 2015
Rabbi Eitam en Na'ama Henkin uit Neriyah werden gedood door de Al-Aqsa Martelaren Brigade, de militaire vleugel van Fatach, de 'gematigde' partij van de Palestijnse president Machmoud Abbas, kort na een leugenachtige toespraak van deze overjarige Palestijnse president bij de VN.
Video: Jeruzalem-parade trekt duizenden deelnemers
Geplaatst op maandag 5 oktober 2015
Duizenden christenen uit de hele wereld hebben deelgenomen aan de zestigste mars door Jeruzalem en zo hun solidariteit en steun voor Israël getoond. Bij de parade waren ook het Israëlische leger, de politie en andere overheidsinstellingen betrokken.
Doden en gewonden bij twee aanslagen in Jeruzalem
Geplaatst op zondag 4 oktober 2015
Bij twee terreuraanslagen in de Oude Stad van Jeruzalem zijn zaterdagavond en zondagochtend vier personen gedood en drie personen raakten gewond, waarvan een ernstig. De reacties van Hamas en de Palestijnse Autoriteit zijn gewoonweg beschamend en tonen aan, dat zij niet in vrede met Israël willen leven.
Video van de dag: lichtshow bij de Toren van David
Geplaatst op zondag 4 oktober 2015
Wanneer u Jeruzalem bezoekt, moet u deze show niet voorbij laten gaan. Bij de Toren van David, vlak naast de Jaffapoort naar de oude stad, komt 's nachts de geschiedenis van de heilige stad tot leven.
Terroristen doden echtpaar voor de ogen van hun kinderen
Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2015
Een terreurgroep, die tot de gewapende tak van de Fatach-partij van de Palestijnse president Machmoud Abbas behoort, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het Joodse echtpaar Na'ama en Eitam Henkin (foto) vermoord.
Aanslagen van Islamitische Staat in Israël verhinderd
Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2015
De Islamitische Staat (IS) is nu ook in Israël aangekomen. De rechtbank in Nazareth heeft zeven Israëlische Arabieren aangeklaagd. Ze worden ervan beschuldigd dat ze namens IS aanslagen in Israël hebben gepland.
Netanyahu valt bij de VN Iran aan met lange stilte (video; tekst)
Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een buitengewone toespraak gehouden, die grotendeels (25 van de 45 minuten) was gewijd aan de bedreiging van de Joodse Staat door het regime van de mullahs in Teheran.
Video: Fris en fruitig voor Soekot
Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2015
Bij het Joodse Loofhuttenfeest speelt de citrusvrucht etrog een belangrijke rol. In deze video spreken we met een verkoper en een kweker van de citroenachtige vrucht, die tal van toepassingen kent.
Abbas wil van vredesverdragen met Israël af bij VN
Geplaatst op donderdag 1 oktober 2015
De Palestijnse president Machmoud Abbas heeft in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York verklaard, dat hij de vredesovereenkomsten met Israël wil opzeggen. Een concrete datum voor deze stap heeft hij niet genoemd.
Arabische afgevaardigde provoceert Joden op Tempelberg
Geplaatst op donderdag 1 oktober 2015
Knessetafgevaardigden uit het rechter- en het linker kamp hebben de Arabische afgevaardigde Jamal Zahalka (60) scherp bekritiseerd, omdat hij door het provoceren van Joden op de Tempelberg de spanningen daar nog verder zou opstoken en olie op het vuur gooide.

Laatste uitgave

Archief